|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Zakładacie swoim maluchom jakiś program tzw. pomostowy, inwestycyjny?
Ja dostałam taką ofertę, ale niewiem....Napiszę Wam przykład: Przy składce kwartalnej 300PLN( okres trwania 18 lat) kwota gwarantowana to 28000 a suma wpłat 21600PLN. Przy skladce rocznej, to 100oPLN, lub półrocznej 500PLN kwota gwarantowana wynosi 28000PLN suma wpłat 18000PLN. To ta kwartalna wogóle się nie opłaca nie?? GUBIĘ SIĘ!!!! Dodam, że w każdej chwili można pieniążki wycofać( nagła sytuacja rodzinna)jak również skrócic, czy wydłużyć okres trwania. Co o tym myślicie? |
|
|
|
#4142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
Pewnie się przestraszył zimnego centymetra. Przypuszczam, że noc "piękna" przez ząbek, Ja nadal czekam aż cudo się przebije. Wiesz co w Biedronie zazwyczaj są 3 gazetki z pierdołami i w jednej to widziałam, ale sprawdzam na stronię i nie widzę tego ![]() Cytat:
ale dałam za nią 10zł bo w lumpie ![]() Cytat:
zazwyczaj zachowuje się jakby miała owsiki w pup.ie a jak leży i nic nie robi to aż ciary mnie przechodzą. ![]() Ogarnęłam salon, posprzątałam w aucie, ugotowałam obiad, zostaje sypialni i podłogi ![]() tego ostatniego nienawidzę ! |
||||
|
|
|
#4143 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my tylko na chwilkę, piękan pogoda u nas to pewnie zaraz na jakis spacerek pójdziemy, Nati juz po jednej drzemce, wczoraj jadła prawdziwy rosół z makaronem, rozgnieciony widelcem, dzisiaj wszystko ok, ![]() trzymam kciuki za potrzebujących( szczepienie Tymka o ile pamiętam) i ciesze się,że Karol ma si e już lepiej, a jak tam Lenka? mam nadzieję ,że dobrze, a i zapomniałam zapytać Patik, brunetka jak tam spotkanie Wasze? chyba we wtorek miałyście się spotkać, a Patik, ja nie wiedziałam,że mieszkasz tak blisko mnie, 20km. a byłam pewna że gdzieś ta Twoja miejscowośc jest koło Kazimierza , w sumie jeszcze bliżej niż do brunetki ![]() ale piękna pogoda, aż miło i człowiek inaczej się czuję, a za tydzień juz wiosna, trzeba jakąś marzanne zrobić i utopic
|
|
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
Brumku dziki
![]() I wspolczuje stresow ze szczepieniem Ja tez sie mialam koszmar dzisiaj. Mialam wizyte u alergologa, po to aby wystawil zaswiadczenie na PEpti. Myslalm, ze to formalnosc, ale nie. Raz, ze zaswiadczenia nie dostalam, dwa moj kochany Szymula mial badanie w kierunku alergii. Dziewczyny oswiedcie mnie, czy takim maluchom robi sie badania?? No i mial pobierana krew. Plakalam razem z nim, jeszcze pigula tak mu gmerala ta igla w zyle a do mnie:"czego pani placze"?? Kolejna wizyta u alergologa 12 kwietnia, wtedy zobaczymy czy dostane zaswiadczenie czy nie. A jak test wyjdzie ok to pewnie nie dostane, tylko kurde ja ledwo co wyleczylam skore Szymka z wysypki.
|
|
#4145 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Domek teraz ma drzemkę, a ja czas na kawę ![]() ADASIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI TWOJEJ 9 MIESIĘCZNICY Cytat:
dla Juleńki![]() Cytat:
cioteczkoWoooow Tymcio pędzi jak burza Cytat:
2. dla Klarusi Bambalusi![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ooooj bidulek maleńki Całusa prosze mu dać od ciotkiTen płacz w nocy to napewno od zęba, no bo co innego mogło mu doskwierać? Jak nic ząb ![]() I za wagę i zdrowie Tymcia ![]() A powiedz, zmieniłaś wkońcu lekarza? |
|||||
|
|
|
#4146 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka kurtka super, pochwal się spodniami, i dobrze,że wziełas czerwone, bo zielone to juz takie obyte, ale mogłaś też wziąc te jakies tak jakies tam9 niebieskie), też sliczne
|
|
|
|
#4148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tymek chłopie brawa za zĄby ![]() ![]() Natka jaksię czujecie ??mam nadzieje,że lepiej stronczek super wyglądasz w tym kolorze, i na buzi taka szczuplutka dziewczyny "mielczanki" jak po spotkaniu? dajcie do K. jakieś zdjęcia ![]() aaa miałam pytać LiLi o Twój avatar, to nie sa czasami ukrainki ? , tak sobie wieczorkiem myslałam ![]() szkoda,że żadna nie mieszka w mojej miejscowości, a tak to często sama chodzę na spacery ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- ja byłam w tamtym tygodniu w czwartek u brunetki, Patik nie mogła i miała przyjechac w ten wtorek do brunetki i miałam pytac jak po spotkaniu, ale mi z głowy wyleciało |
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool z tego co mi wiadomo testy alergiczne u małych dzieci mogą wyjść zakłamane, tak po 3. roku życia są bardziej pewne
spodnie http://allegro.pl/show_item.php?item=2192541961
|
#4151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4152 |
|
BAN stały
|
w morde kopane mam katar
![]() I Iza i Krystian też ![]() Marzenko zdjęcie zołzy chciałaś? Zrobie i poslę Brunetce na maila a Ona wstawi(chyba Zanko świetne łaszki,też chcę czerwone rurki A...Iza ma 7 zębów,dziś wybiła się górna lewa jedynkja bo prawą już ma i dwójki tez,no i na dole 3. Sweet a byłam w domku ![]() Shirko Ty to mnie zawsze powitasz Pieleszko nie rób mi siary z tymi plakatami!!To ja przyjadę,co? Tylko niech Izie katar minie. |
|
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko u nas MAŁY śpi w najlepsze ![]() Cytat:
dla Bambalusi Kupiłam te pampki w Carrefour na promocji. Jest ich 132sztuki. 150 sztuk jest trójek. |
||
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podkładu nie oglądałam bo nie wychodzę jeszcze z domu ale jak będę na zakupach to zajrzę do natury
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu ich nie ma nawet nocną porą. |
|
|
|
|
#4156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Patik a pisałas,że masz 20km. do biedronki, nie mów ,że do mojej miejscowości przyjeżdżasz?
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
i dla Izy, tyle zabków, ma , super
|
|
|
|
|
#4157 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Studiowałaś w Poznaniu, czy co innego Cię tu przywiało i czemu Cię "odwiało" z Poznania? ![]() Cytat:
Za dużo rzeczy bierzesz do siebie i niepotrzebnie się umartwiasz- musisz trochę dać na luz bo się wykończysz. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czyli już wszystkie jedynki na wierzchu? Gratulacje!![]() Tą książkę o kupie widziałam kiedyś w księgarni i niezły ubaw mieliśmy z tż. ![]() Cytat:
![]() Coś w tym jest, że dzieci nocników nie lubią, bo mój bratanek też jest w trakcie odpieluchowania. Ma niespełna dwa lata i z nocnika nie chce korzystać, za to na sedes wskakuje jak na konia ) woła wszystkich w domu żeby na niego patrzyli i tak załatwia swoje potrzeby.
|
|||||
|
|
|
#4158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy Już po rozmowie? Jak poszło?Cytat:
2. Pięknie! ![]() 3. Pewnie ząbek dawał się jeszcze we znaki. ![]() 4. Waga super. ![]() U nas w nocy armagedon... Hania budziła się miliard razy z wielkim płaczem. Widać, że strasznie cierpiała- nurofen i dentinox poszły w ruch. Druga dwójka widać, że też się niedługo przebije, więc jeszcze trochę się pomęczymy... W dodatku w nocy pomyliłam UU i rano obudziłam się z wielkim bolącym guziołem w lewej piersi. )Blondynko, ale ten Gruszewski to chyba zwykła cukiernia, tak? Bo miałyśmy się spotkać w jakiejś kawiarni dla mam z dziećmi. Chyba mi się nawet udało ją znaleźć (Nataszko, o to chodziło?)http://cafebebe.pl/home (Jak dla mnie wygląda rewelacyjnie! |
||
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet nie pamietam jak sie to nazywało, chyba "warsztaty dla dobrych rodziców" dla rodzicow którzy mają jakis problem z dzieckiem/dziećmi (u nas jest problem z uspokajaniem się, artur płacze i wrzeszczy, tupie z kazdego powodu, jak mu cos nie wychodzi szczególnie, wczesniej tez nie słuchał ale to wyeliminowalismy w miarę, jest naprawde lepiej). te warsztaty byly na podstawie tej ksiazki
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Już lepiej, dziękuję że pytasz
Choć nie wiem czemu, głowa mi dzisiaj wyjatkowo pęka ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Ciebie, Izuni i Krystka za ząbki Izy, już 7
|
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka jasne, że wstawię
Agadus Patik nie dotarła do mnie więc spotkanie się nie odbyło
|
|
|
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
może to przez pogodę
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I podgrzewałaś całe pudełko za każdym razem czy odmierzałaś jakąś ilość? Kurcze muszę się na jakiś wosk zdecydować bo po maszynce to mi zaraz włosy odrastają. Masakra. Czemu Igor już na pieluchach 5? 4 są chyba do 18kg. Cisnęły go? 5 nie za duże/długie? Cytat:
Cytat:
Kompletnie nie wiem kto to jest. Wzięłam w google w grafice znalazłam. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Patik to jak? Do raportu
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-03-15 o 13:32 |
|||
|
|
|
#4166 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za tak piekne wiescia co do nocnego placzu to pewnie zabek bo unas tez tak bylo w noc co sie przebijal Cytat:
łobuziak dobrze ze wraca juz do zdrowka Cytat:
![]() kurcze ale Iza ma okazale uzebienie juz ![]() noi zycze duuuzo zdrowka patik - a ja nie mam konta na FB i żal mi dupsko sciska o czym tam piszecie A u nas dzien marudersa...... chyba zwizany w gornymi zabkami ![]() teraz Igorzasty weranduje na balkonie ma poobiednia drzemke ![]() ja za tan cza musze cos zjesc
|
||||
|
|
|
#4167 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia1k1, Adrji
Adasiu sto latek Tymciu My sie wybieramy na spacer. Wypogodzilo sie |
|
|
|
#4168 | ||||||
|
Zadomowienie
|
wróciłam z zakupów małych
![]() śmiej się śmiej ja byłam pewna, że trupa znajdę w łóżeczku, ale gzułam do pokoju niczym ta sarna ![]() no jak nie dotknęło to pół biedy ![]() hihiihih (czasami )Cytat:
jak mówić ??? co to? Cytat:
kurteczka cacy! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() chyba jeszcze nie doczytałaś ileż razy cię wołałam do raportu ![]() o trąby jerychońskie ile zębów ma księżniczka!!!!!:rolleyes : a dziękujemy ładnie! Brumka mi nie zacytowało
|
|
#4169 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
biorę się za nadrabianie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale pędzicie! GRATULAJCE TYMCIU!!!!!!! ![]() Cytat:
kupowałam na allegro podgrzewacz, wosk i paski, możesz np TAKI zestaw (przykładowy, są i tańsze i droższe) albo osobno kupować, zwłaszcza te paski fizelinowe opłaca się kupić osobno, w dużej rolce, tanio wychodzą. A sam zabieg dość łatwy do zrobienia ![]() Cytat:
zawsze tak jest, dzieci chyba wyczuwają ![]()
|
|
|
#4170 | |||
|
Rozeznanie
|
piszę tego posta od rana
![]() normalnie zasypiam na stojąco, kawy nic nie dają Cytat:
Cytat:
cyc i tylko cyc a jak przypadkiem dam jej smoka, z nadzieję, że zaśnie, to włącza taką syrenę, jakby 10 godzin nie jadła ![]() Natka Domek cudny i niesamowicie sobie ze wszystkim radzi brumek ![]() Cytat:
![]() 2. gratki za zębuszka. Jęczysłąwa Marudella rządi, oby tylko często się nie pojawiała.3. Hania pytanie do posiadaczek puzzli piankowych z wiadomej aukcji: czy one tak nic a nic nie śmierdziały? i czy wszystkie kolory macie tej samej grubości? bo u nas żółty lekko chudszy. Hania już obczaiła jak obrzeża wyciągać
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

)

Z tym że zaczęła się, kiedy tylko lekarka zaczęła go mierzyć centymetrem, więc raczej nie z powodu bólu tak się zanosił 
O północy po karmieniu nie zasnął jak zwykle tylko zaczął płakać i się tak nakręcił, że tchu nie mógł złapać. I tak do 2.30
Cały ten czas tuliłam, ale zasnął dopiero po 2,5 godziny. Bardzo się męczył
Nie wiem czy ma to związek z tym zębem, co sie przebił, czy z czymś innym...
uroki życia na wsi.

Całusa prosze mu dać od ciotki

i szczesliwa, ze nie musze sie babrac i bawic z nocnikiem he he