|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Witajcie!!
Dziękuję za kciuki-strasznie się przydały!! Z dzieckiem jest wszystko w porządku.. A te nierówności (jak to określiła położna później) w zapisie wynikały z tego,ze znów mam mało wód. Ale ponoć to oznaka zbliżającego się porodu,więc nie będą nic z tym robić. Maleństwo to naprawdę maleństwo-ponoć 3100g ma.. A spodziewałam się większego,bo ja miałam 3950,a T 5100 ![]() ![]() noc była masakryczna.... Ganiało mnie do łazienki równo co 2h.. albo to wina fast fooda albo w końcu coś się rusza ![]() ![]() w poniedziałek (czyli w godzinę 0 ) przyjeżdża z Pl Tomka kolega z żoną i dwójką szwagrów ![]() ![]() ![]() Gratuluję Moni ![]() ![]() Karolca ciekawa jestem,co tam Ci powie lekarz... u Was nie ma czegoś takiego jak jakieś masaże,tampony z środkiem na wywoływanie?? Hmm ale Was na marzenia zebrało... Ech też bym chciała mieć ogródek,a nie tylko taki wybieg jak teraz ![]()
#482 |
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
![]() ![]() My dzisiaj mielismy wizyte i niby powinnam byc szczesliwa, bo w szystko w porzadku, ale wiadomo ze babie sie nie dogodzi ![]() Na ktg wyszly tylko dwa liche skurcze, chodze ile moge, wczoraj zrobilam 50 przysiadów i nic dosłownie chyba na mnie te wszystkie dzialania dzialaja rozluźniająco ![]() Gin pobral mi material na posiew (zaplacilam 100 zl ,az mi sie slabo zrobil) i nie wiem czy ja taka delikatna ,ale okropnie mnie bolalo, mialam ochote krzyczec i ryczec jednoczesnie. Kazał mi przyjsc za 2-3 tygodnie, umowilam sie na wizyte 3 kwietnia,ale raczej juz do niego nie dotre , bo mnie spusci z kasa, pojade do szpitala jak cos. W ogole hemoglobina dziwnym cudem z 12 podskoczyla mi do 13,2, a ja nawet zelaza nie lykam i w moich witaminach tez go nie ma. No i z wymiarów to mam termin za 3 dni ![]() leczo zrobione, zobaczymy czy Tz bedzie smakowac ![]() na nalesniki mam ogromna ochote ,ale to jutro ![]() a od jakiegos czasu najwieksza ochote mam na produkty mleczne, twarogi, mleko,sery. balbinka mam nadzieje ze wszystko ok u Ciebie i dzieciątka ![]() juz doczytalam ze wszystko w porzadku, super. mam pytanie do dziewczyn które rodzily sn... czy podczas bóli , boli w srodku tzn boli sama szyjka? czy czuc tylko bole brzucha, pleców, podbrzusza>? naszło mnie dzis tak po tym pobieraniu przez gina do posiewu, myslalam ze mi rozrywa szyjke...tak bolalo. Czy w czasie przerw pomiedzy skurczami tez cos boli, czy w ogole? Gratulacje Monia!!! Evcia ale piękne kolorki , piekny brzusio ,obnizony faktycznie. ![]() Mravka ,ale masz przystonych facetów domku ![]() Asika śliczna ta twoja Zuzia ![]() Adaikaka ,ale masz brzucha do przodu ![]() ![]() Ja jak patrze na swój brzuch to nie wierze, ze mój synek jest taki duży.. w glowie mi sie to nie miesci, a brzuszek mam wrazenie z kazdym dniem coraz nizej mam. Mam 110 cm w brzucholu. lenka przezgarbny masz brzuszek ![]() jolka podziwiam Cie jak ja bym miala tyle slodyczy i czipsów w domku to nie dalabym rady nie zjesc ![]() ![]()
#483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę że biedrony nadal na topie ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- balbinka super, że wszystko ok na wizycie! ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() a widzisz, moja córa też spora i termin też mi na wcześniej wychodzi z usg.. A hemoglobinę to masz elegancką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
balbinka super, że wszystko ok
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- coś karolca się nie odzywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
sliczne brzuszki macie dziewczyny
![]() ![]() u nas w niedziele lub sobote pierwszy spacer bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Wtajemniczenie
|
Adaikaka wow, ale masz bębenek
![]() MoniqW i Lenka a Wasze brzuszki podobne wielkościowo ![]() ![]() Tynka super, że wszystko dobrze po wizycie ![]() ![]() A Twój brzuszek to dopiero nisko! Może jednak jak coś się ruszy to nawet szyjka nie wytrzyma ![]() ![]() ![]() Balbinka no to tylko Cię nastresowali biedną ![]() ![]() ![]() ![]() Była u mnie koleżanka ze studiów, naplotkowałyśmy się troszkę i objadłyśmy słodyczami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mravka ja jeszcze dzidziusia nie mam po tej stronie, ale czytałam na jakimś wątku, że wielu mamom pomogło kąpanie w cieplejszej lub zimniejszej wodzie, po prostu dziaciaczkom nie dopowiadała temperatura. Może spróbujcie to na Roberciku? Albo jeszcze przykrywanie mu brzuszka namoczoną tetrą (tylko trzeba pilnować, żeby nie była zimna, co jakiś czas ją polewać), żeby czuł się bezpieczniej. Poszukaj w necie, może warto coś zastosować takiego ![]() Cytrynka to jestem dumna z Twojego Wiktorka jak nie dokucza mamie ![]() Asika już miałam pisać dziś do Ciebie jak tam, ale jak czytam, że dobrze to się cieszę ![]() ![]() ![]()
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadrobiłam tak mniej więcej. Zdaję relacje. KTG idealne, zapisało kilka ruchów, których sama nie czułam, wyszło kilka małych stawiań macicy, których także nie czułam. Ilosć wód płodowych znacznie się zwiekszyła, więc jest ok. Wymiary małej jakby się zmniejszyły ![]() Szyjka skrócona, miękka, zamknięta. To tak mniej więcej. Dostałam skierowanie na KTG w szpitalu na 18-19 Lekarz dodał, że jak do 21 nie urodzę, to w szpitalu powinni się mną zająć, ale decyzję mają podjąć po ktg.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Czy ma któraś z Was jakiś prosty przepis na torta ?
![]() ![]() Albo jak przekłada bo chodzi mi tylko o środki bez biszkoptów. |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie ze jdnak wszystko w porzadku, szkoda tylko ze tyle strachu musialas sie wczesniej najesc ![]() Tynka, naprawde maly wcale nie jest maly ![]() Moze powinniscie rozpatrzyc cesarke jesli takie duze dziecko, nic nie mowil? A na kiedy masz termin? Hemoglobina zarabista! Wiesz co do boli to ja nie pamietam tak dokladnie, generalnie raczej tak mi sie wydaje z tego co pamietam to boli wszystko i ciezko odroznic czy to brzuch czy szyjka czy co tam jeszcze ![]()
![]() |
#490 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby cos sie ruszylo jak najszybciej ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
właśnie karolca jeszcze okaże się, że w swoje urodziny urodzisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Nie wiem od czego zaczac bo mam Wam tyle do powiedzenia ![]() A poza tym mam mętlik w glowie, bo jestem zmeczona, niewyspana i na razie mam zamęt w domku, piersi w akcji i Filipka zazdrosnika ![]() Ale dzis mowie, musze sie zebrac i w koncu wpasc do Was i zobaczyc co u Was slychac ![]() Najpierw chcialam BARDZO podziekowac za to, ze bylyscie ze mna myslami kiedy bylam w szpitalu, ze trzymalyscie za mnie kciuki i dziekuje za gratulacje. Kiedy moglam podczytywalam Was ciagle w telefonie ale nie pisalam, bo zle sie u mnie w telefonie pisze... Jestescie kochane bardzo trzymalyscie mnie na duchu w tych ciezkich chwilach kiedy łzy lały sie strumieniami.... Dziekuje Wam ![]() Chcialam pogratulowac bardzo bardzo Wszystkim Mamusiom ktore urodzily piekne malenstwa (podpatrzylam sobie na mailu Wasze cudne Skarby!) Brawo dla Was wszystkich ![]() A maluszki przesłodkie przekochane ![]() Jesli macie ochote podpatrzec moje zdjecia, zapraszam na maila ![]() I chcialam powiedziec, ze ciagle jestem myslami z Mamusiami ktore jeszcze maja brzuszki, pociesze Was, ze jeszcze troszke i poczujecie taka lekkosc ze az nie do uwierzenia, mozna latac wysoko pod sufitem ![]() ![]() W poniedzialek bylismy wypisani ze szpitala. Mały Szymonek jest zdrowy, dostal 10 pkt w skali Apgar, wazył sporo bo 3920 gr i ma bardzo dlugie nogi (wiec sprawdzilo sie to co doktor mowil na usg) ![]() Szymonek jest małym ssaczkiem, ktory jak sie wessie w mojego cyca, to ssie i ssie i tak łapczywie je mleczko ze musze go brac do odbijania. Jest smiesznie, bo wystarczy ze na niego spojrze albo pomysle o karmieniu a mleczko kapie mi kap kap z cycow ![]() Przez to, ze jest na cycu, to jestem bardzo niewyspana, ale bardzo szczesliwa. Ta bliskosc z dzieckiem podczas karmienia jest cudowna. ![]() Z Filipkiem nie mialam tyle szczescia i tyle bliskosci... Przeszlam juz nawał mleczny (przynajmniej tak mi sie wydaje), ale guzek z mleczka czasem pojawia mi sie w lewej piersi, wiec rozmasowuje (bo jednak boje sie uzywac laktatora, ktorym moge jednak za duzo odciagnac i tym samym za duzo pokarmu sie bedzie produkowac). Karmie malego raz z jednej piersi raz z drugiej. W nocy nawet maly potrafi wytrzymac 4 godzinki wiec jest dobrze. Ale potrafi tez jesc przez w sumie 2 godziny. Na razie sie docieramy ![]() Przeszlam krwawiace brodawki i przez to z jednej piersi przez pewien czas nie moglam karmic, wiec odciagalam laktatorem (z poczatku mleko lecialo z krwią ale pozniej juz czyste mleczko odciagalam wiec znow powrocilam do karmienia). Nic tak nie oprozni piersi jak maly ssaczek ![]() Dzis bylam na usunieciu szwow w poradni ginekologicznej, wiec 5 szwow mam wyjete i ulga jest ![]() Gorzej z Filipem.... Jest zazdrosny. Pomimo tego, ze tlumaczymy mu duzo, staramy sie duzo czasu z nim spedzac, jest zlosliwy, probuje zwrocic na siebie uwage. Przytula tez duzo malego, glaska go, caluje ale tez zlapal raz mocno za stopke. Bardzo mu ciezko jest i wiem, ze ten czas jest trudny i musimy dac rade. Dlatego tez, nie mialam kiedy wejsc na forum napisac cos Wam co u nas, bo po prostu brakuje dnia. Mysle, ze bedzie coraz lepiej, ale sa momenty ze placze, bo jestem bezradna. Staram sie byc spokojna, duzo tule małego, duzo sie z nim bawie kosztem snu, jednak Filipek poczul zagrozenie i nie jest lekko. Ale wiem ze to minie i bedzie dobrze ![]() A teraz napisze w skrocie jak to u mnie bylo z porodem. W srode bylam przyjeta do szpitala. W ten dzien mialam usuniety krążek, mialam juz rozwarcie 3 cm i nadzieje ze w ten dzien urodze. W ten dzien duzo plakalam, bo strasznie tesknilam za Filipkiem. Na nast. dzien mialam juz 4 cm rozwarcia rano kiedy badal mnie lekarz. I ciagle skurcze, bolesne z krzyża ale nieregularne. Ok. godz. 13 zaczely sie skurcze regularne co 10 minut potem co 8 co 6 itd....byly coraz mocniejsze. Nie wiedzialam czy panikowac, ale jednak tak mnie bolalo ze poszlam do poloznej zeby mnie zbadala bo juz czulam parcie w kroczu. Zbadala, okazalo sie ze rozwarcie sie powiekszylo na 5 cm wiec zaprowadzono mnie na porodowke. Zadzwonilam szybko do meza, bo mielismy razem rodzic. Zapytal tylko, czy moze do konca nakarmic obiadem Fiipa czy ma wszystko rzucic ![]() Jak weszlam na porodowke, zobaczylam te sama kobietke, ktora odbierala moj pierwszy porod, bardzo sie ucieszylam, bo to cudowna kobieta! Czulam sie bezpiecznie. Na dodatek akurat moj lekarz mial dyzur wiec czulam ze Pan Bog czuwa nade mna, pomimo tylu cierpien i tylu dolegliwosci. Ciagle sie modlilam w mysli, zeby szybko poszlo. Po badaniu Ktg okazalo sie, ze skurcze sa mocne na zapisie, ale polozna kazala mi chodzic. Poszlam z mezem do wc zrobil mi lewatywe, i dobrze bo zalegania mialam duze, przez to ze nie wyproznilam sie w ciagu dnia. Ciagle chodzilam z mezem po korytarzu porodowki, w czasie skurczu nachylalam sie a maz masowal mi kregoslup. Albo wieszalam sie na nim i kolysalam biodrami. Bole mialam ciagle z krzyza. Polozna zaproponowala mi pozycje kolankowo-lokciowa i kolysanie biodrami, wiec sluchalam jej, oddychalam jak kazala. W czasie skurczu wdech nosem wydech ustami a pomiedzy normalnie, spokojnie. W pewnym momecie kiedy w pozycji kolankowo-lokciowej kolysalam biodrami, poczulam ze mały wpasowal sie nizej i zaczely sie bardzo mocne bole, z krotkimi przerwami pomiedzy skurczami. Ten moment byl kulminacyjny, gryzlam lozko, ale staralam sie ciagle myslec o malenstwie i o tym, ze jeszcze troche i zobacze synka ![]() Nagle zaczely sie skurcze parte. Polozna kazala nie przec, oczywiscie ciezko bylo nie przec kiedy chcialo sie przec ![]() ![]() Pamietam, jak wszyscy wkolo krzyczeli do mnie, zebym nie parla, polozna prosila mnie, bo mowila, Aga pękasz, nie przyj, jednak nie umialam ![]() I pęklam do odbytu. Polozna nie zdazyla mnie naciąć. W srodku tez peklam w pochwie. Ale to dla mnie nie nowosc, przy Filipie tez tak bylo. Polozono mi na brzuszek malego, bylam baaaaaaaaaaaaardzo szczesliwa! Emocje nie do opisania. Szymonek glosno krzyczal. Uslyszalam, ze duzy i ma dlugie stopy ![]() W miedzy czasie kazali mi poprzec jeszcze lozysko wiec poparlam. Niestety polozne stwierdzily ze nie wyszlo w calosci, ocenil to tez lekarz i uslyszalam, ze musze byc skrobana (łyżeczkowana). Lekarz kazal dac mi Dolargan. Mnie bylo wszystko jedno, byle nie bolalo. Dostalam w żyłe Dolargan i zaczelo mi sie bardzo krecic w glowie, bylo mi wszystko obojetne, swiat wkolo wirowal, troche mi bylo slabo i tak sobie lezalam i cos tam mowilam od rzeczy pod nosem ![]() Potem wywieziono mnie po wszystkim na korytarz i tam przyszedl do mnie moj kochany maz z malutkiem, zaproponowano bym od razu przystawila do piersi, mały mocno sie przyssal ![]() Potem zawieziono na poloznictwo, a tam dalej krecilo mi sie w glowie po tym Dolarganie, wydawalo mi sie, ze lozko sie ze mna kręci ![]() Bardzo krecilo mi sie w glowie, slabo mi bylo ale dalam sama rade. Nastepnego dnia bylo mi trudno, bo bardzo bolaly biodra, pachwiny, kregoslup, chodzilam jak kaczka, balam sie ze spojenie sie rozeszlo. Mialam nawet miec konsultacje ortopedyczna, ale przeszlo mi to wszystko jednak stresa mialam. W jeden dzien nawet dretwiala mi noga, wiec balam sie ze cos sie dzieje, na szczescie to przeszlo. I co jeszcze moge powiedziec. Moglam bez problemu siedziec na pupie. Po nacieciu z Filipem nie moglam usiasc na pupie tylko na jednym posladku, a teraz mimo iz peklam dosc ostro moglam swobodnie siedziec ![]() Obiecuje, ze jak bede miala chwilke to bede zagladac. Poki co jest, ciezko znalezc czas, bo ciagle jest cos do zrobienia, ale pewnie bedzie coraz lepiej. ![]() Buziaczki kochane i jeszcze raz dzieki za slowa otuchy!!!!!!! ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-15 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Daję jej czas do 19.
![]() 20 też ewentualnie może być, ważne, aby rybka ![]()
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, fajnie, że wpadłaś
![]() Wszystko będzie dobrze z Filipkiem ![]()
#497 |
Rozeznanie
|
Evcia mam nadzieję,że masz rację,bo jakoś przyszykowana na dziewczynkę jestem
![]() Kurde,ale się uśmiałam jak zobaczyłam fotki Tymonka od Małej ![]() ![]() A Ewa ivonki to już niemowlę jak się patrzy... Taka już duża.. i strasznie dużo ma włosków... Na tym ostatnim zdjęciu jakoś tak do Ciebie się wydaje być podobna...chociaż u takiego małego dziecka to raczej nie da się chyba jeszcze stwierdzić podobieństwa.. Olivka i Szymonek są niesamowici ![]() ![]()
#498 |
Wtajemniczenie
|
A to ja chyba nie pomogę
![]() Aguśka aż się wzruszyłam ![]() ![]() ![]()
#499 |
Zakorzenienie
|
Bardzo za Wami tesknilam
![]() Poza tym nie moglam tu wejsc i nie podziekowac, bo jestescie cudowne. A teraz uciekam bo maly sie obudzil.. jadl o 16 i teraz ssie smoka intensywnie i czeka na cyca, wiec godzinka nie moja ![]() Buziaki ![]()
#500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo sie Twoim opisem wzruszylam, nacierpialas sie! Fajnie jednak ze to spojenie jest ok ,no i pekniecie tez! Ja tez peklam nie bylam nacinana i klopotow z siedzeniem nie mialam, wiec nie wiem juz, moze lepiej peknac ![]() A co do Filipka to ciezki orzech macie, moge tylko zyczyc powodzenia , napewno Filipek zaakceptuje w koncu mlodszego braciszka ![]() Ale wierze ze nie jest to latwe zeby poswiecac czas takiemu malemu ssaczkowi plus Filipkowi, ktory jest zazdrosny. Ale dacie rade, zobaczysz ![]()
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Aguśkaa super, że zajrzałaś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
Evciu dzis za wizyte, ktg i ten wymaz zaplacilam 340 zl...masakra, dobrze ze ta ciaza dobiega konca, bo to dla mnie olbrzymia kwota, za tyle to my pół miesiaca jedzenia mamy, nawet dłuzej , dlatego odbiore tylko w przyszlym tygodniu wynik tego posiewu i raczej juz do niego nie pojde, musze znalezc innego gina, moze w szpitalu poznam kogos odpowiedniego
![]() Zła jestem ze takiego drogiego lekarza mam, zostalam tak u niego ,bo on pomogl mi zajsc w ciaze , a w polowie zmieniac gina tez nie chcialam. Desiu gin powiedzial ze urodze naturalnie, jasnowidz chyba, mimo wszystko chcialabym sprobowac, od dzis naprawde bardzo sie boje tego bólu, chcialabym jak najszybciej byc juz po, dlatego ide zaraz robic te przysiady. Aguska cudne foteczki z dzieciaczkami, Poród.. ja to chyba przestane czytac, wszystko to wydaje mi sie takie dramatyczne, wyrazy uznania i podziwu ![]()
#503 | |
Zakorzenienie
|
88natka śliczną masz córeczke
![]() Aguśkaa super zdjęcia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
łoooo matko sporo zapłaciłaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
balbinka20 3100 to wcale nie maleństwo, przynajmniej w porównaniu do mojego, który tydzień temu miał 2470
![]() ![]() ![]() tynka dobrze że po wizycie w miare dobre wieści, szkoda że szyjka cały czas długa, mam nadzieję że jednak wkrótce coś się ruszy ![]() karolca czyli cały czas bez rozwarcia ? to i tak szybko chca sie toba zająć w szpitalu, ja aż 9 dni musze czekać na to wywoływanie ![]() oo Aguskaa witaj witaj, zdjęcia cudne ![]() ![]() natka Olivka jaka słodziutka ![]()
#505 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Ale zobacz jaki Ty masz brzuszek a jaki ja.. Święcie byłam przekonana,że skoro mam takiego wielkiego kałdunka to dziecko będzie łohohoho... A to wychodzi na to,że większość to pewnie tłuszcz i tyle;/ Poza tym sugerowałam się wagą dzieci w mojej rodzinie i Tomka,a tu będzie taki mały Okruszek ![]() no u Ciebie to by już naprawdę mogło się coś ruszyć.. a seksik próbowałaś?albo herbatkę z tych liści? a coś ostrego do jedzenia? albo masowanie sutków i ciepłą kąpiel??
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-03-15 o 18:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Balbinka dobrze, że wszystko dobrze
![]() ![]() ![]() Karolca to Ci uparciuch z Ewelinki ![]() ![]() Aguśka ![]() Jolka ta masa co mam Ci przesłać to jest jedna i nią przekładasz kilka razy ( w zależności od wielkości biszkopta) więc w sumie nie wiem czy Cię interesuje takie coś, ale zaraz Ci prześlę to sobie zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru (może być cukier puder) 1 budyń waniliowy albo śmietankowy 4 żółtka Cukier waniliowy Kostka masła Brzoskwinie z puszki Galaretka owocowa 1. Zagotować 1 szklankę mleka z 0,5 szklanki cukru i cukrem waniliowym (cukier musi się rozpuścić) 2. 0,5 szklanki mleka rozmieszać z żółtkami i budyniem. To wlać do „1” i gotować, żeby zrobiła się masa budyniowa. (mieszać co jakiś czas) 3. Ostudzić masę. 4. Ostudzona masa + kostka masła=rozmieszać na gładką konsystencję. 5. Pokrojone w małe kawałeczki brzoskwinie dołożyć do masy („4”)- delikatnie rozmieszać, żeby brzoskwinie były rozłożone w masie równomiernie. „Tort” brzoskwiniowy: W zależności jakie duże ciasto masz, przekroić na dwie lub 3 części, przełożyć masą. Na wierzchu można delikatnie wysmarować też masą żeby pod galaretkę było. Potem wylejesz wystudzoną galaretkę i do lodówki ![]() Jolka jak coś to pytaj, bo mogłam coś chaotycznie napisać
![]()
#507 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki wracam z wizyty waga dziecka 3270 wychodzi więc uf poród naturalny się zapowiada
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Zostało mi 18dni do terminu porodu o ile faktycznie będzie to 2kwiecień
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Karo89 dziękuję bardzo za przepis
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.