|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Dalia
za bioderkaPrinceska za rozmowe.
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi- nie chcialas perfum - ok, rozumiem, nie kazdy musi miec takiego hopla jak ja. Ale drobiazg dla maluszka na pewno sie przyda. A wlasnie wrzucilam ci ta zielona herbatke w proszku- to sie np na noc stosuje, takie oczyszzajaco- rewitalizujace. A blotko mozna na
Maseczke do twarzy z woda rozrobic A te bb kremy faktycznie super sa
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamietam jak mialam 11-12 lat i ciagle narzekalam, ze czas sie ciagnie i ciagnie i chyba nigdy nie doczekam 18nastki. A po 18nastce jakos nawet nie wiem kiedy te lata uplynely
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezależność, zero stresu, imprezy, luz blus ehhhhh aż rogal na buzi się pojawia ![]() 100% mineralny, czyli jaki ? tzn masz jakąś sprawdzoną firmę ?? I powiedzcie mi jeszcze o tych lakierach firmy OPI w życiu o nich nie słyszałam ![]() Zacofana jestem czy jak ... :nie wiem: A pędzli używam do podkładu w płynie Hakuro, dość dobry, bardzo mięciutki i nie zostają włoski na twarzy. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-15 o 21:30 |
|
|
|
|
#1295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod ten bezrekawnik biala koszula, jasne spodenki i powinno byc ok![]() blotko chetnie naloze i proszek tez Garniturka nie zamawiam, wydaje mi sie ze srednio wygodne to dla dziecka szczegolnie marynarka. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() OPI znam z blogow ale nie mam bo szkoda mi kasy na drogie lakiery. Ale z ESSIE mam przyspieszacz wysychania+utwardzacz w jednym i jestem zakochana bez uszczerbku na lakierze.
|
||
|
|
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- napisz cos wiecej co u Was! dlaczego taka absorbujaca corcia jest? zabkowanie, kolki czy musi byc zabawiana(jak moj glutek )
|
|
|
|
|
#1298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a no dobrze Wandusia rośnie jak na drożdżach 9 marca pierwszy raz się przekręciła z plecków na brzuszek teraz wysila się, i podejmuje pierwsze próby wykonania pozycji foki jest strasznie absorbująca jak juz pisałam, cały czas muszę jej machać zabawkami uwielbia książeczki, przesypia całe noce odkąd skończyła 3 miesiące także narzekać nie mogę
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Goldi
![]() Idę zrobić pedicure, póki Majkel spi
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o tych lakierach opi to sie cudow na wizazu naczytalam
Ale w swoim zyciu to mialam moze z 10 razy pazury polakierowane wiec jak dla mnie tez strata kasy ![]() Chlopcy maja nowy okrzyk bojowy- kupa, mosci panowie, kupa ![]() Lecimy na kapiel
|
#1301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby tak dalej
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Ggora czytalam ze Filip znow ma problem z kupa. Dajesz mu lactulosum? Albo duphalac- zeby sie kupa nie zapiekala
Jeszcze ci pozniej napisze o takim syropku
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za przewrotke.Zeby moj chcial przesypiac cale noce... marzenie scietej glowy ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Dziewczyny znacie staniki ESOTIQ?? Doszedl dzis moj Triumph ale 70pod biustem jest troche za duze, musze i tak zamowic sobie ciemny jakis i znalazlam 65 wlasnie firmy ESOTIQ. Ps. za triumpha z metkami dalam... 47zl z wysylka w sklepie 100kosztuje ten model.
|
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
ja perfumy lubię,ale raptem 2 rodzaje tylko,ale niestety drogie to pieruńsko więc nie kupuję...butelka 100ml wystarcz mi na jakieś 2 lata coanjmnije...lub dłużej
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
jest taki piling scrub 7 day czy jakoś tak-nawet do codziennego stosowania-jakies małe opakowanie bym sobie kupiła ja nie lubię kosmetyków z avonu ![]() ![]() Goldika-to Ty baran jesteś??ja też
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko ryba
A Tz dzien po mnie ma urodziny ![]() a baran to pewnie jestem swoja droga |
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika-a bo baran to od 21 marca dopiero
oj tam oj tam to ja baran,a nie Ty
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko nio to musialam sie pomylic
Ja tez fanka avonu nie jestem- ale akurat te 3 produkty na mojej gebuli dzialaja cuda A co do perfum to jak swego czasu pracowalam w irlandii ma pensji plus prowizja to cala prowizja na nie szla i do tej pory tak mam ze wywalic dwie stowy na jakis ciuch to mi szkooooda. Ale na perfumy jakos przelkne, tlumacze sobie ze wlasnie ciuchow ekstra czy kolorowki sobie nie kupuje ale cos mi sie od zycia nalezy
|
#1308 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobra jest bardzo seria z Garniera z kwasem salicylowym - bardzo mocne , trzeba uważać zeby buźki nie sparzyć ale efekty fajne, Mój Przemo używa i zadowolony - a on ma problemy z tłustą cerą fajną serię też Clinique ma - taką trójetapową - żel + tonik + krem, lub opcja z mydełkiem - u mnie się sprawdzało - ale dość drogi interes Cytat:
to rozmiar również jest nadal dobry ł
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko spadlas mi z nieba!!!
Powiedz mi rozciagaja sie pod biustem? Mierzac sie mam 79cm pod biustem (triumpf 70 jest za luzny) a nie wiem jak wypada ESOTIQ w takim przypadku HELP
|
|
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Oto i starucha się odzywa
![]() Glam wiekowo idziemy łeb w łeb, ja w lipcu 32 .Ja czuję się jak 18nastka i jeszcze mogę parę dzieci urodzić .Mój poród od partych 5minut Miłosz śpi, zaraz pewnie wstanie .dygotko nie stresuj się, wszystko się unormuje, zapewniam, ja przy pierwszym czułam bezradność, czułam że mnie to czasem przerasta, a teraz to mi za szybko leci. Będzie dobrze Jak masz półpaśca to dobrze że karmisz piersią bo mała się uodparnia, tak? bo inaczej by ospe złapała , dobrze piszę, jak coś się nie zgadza to sprostujcie dziewczyny, idę czytać książkę![]() Dobranoc |
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
glam- na tej stronie Ali, co masz podaną nie ma nr krs :/ A ja z rozpedu ludziom poslalam, zeby 1% dawali, jak tam nie ma podane na jaki nr :/ Zmylil mnie ten podpi "1% dla Ali"
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, 1000 lat Cię nie było!!
![]() Goldika, mi też tak po 18 lata zaczęły płynąć!! Nawet nie wiem kiedy i już dwoje dzieci mam. Czasem sama w to nie wierzę Ja sobie zamówiłam z Avonu jakiś miętowy lakier, ale jeszcze nie odebrałam kosmetyków, to nie wiem jaki ten miętowy jest Też mi się ostatnio te miętowe strasznie podobają![]() Glam, ja mam spoooro perfum, ale w ciąży czym się popsikałam, to od razu dostawałam migren i tak leżą teraz i się kurzą Nie wiem co z nimi zrobić. Lubię sobie powąchać, ale boje się psikać, że mnie łeb rozboli. Ela, wyślę Wam te płytki, zaraz przegram. Zrobiłam to ciasto, pyyycha! Prawie wyszło Tzn. jedna masa wogóle mi się nie zsiadła dałam takie proporcje i tej żelatyny jednak mało. Czekałam i czekałam, że może wystarczająco, wylałam taką rzadką, ale nie zsiadła się. Do drugiej dałam już więcej żelatyny i rewelacyjnie się zsiadła!! Powiedz mi tylko, jak Tobie udaje się tą budyniową rozmieszać straszliwie gęste mi wyszło. Domi, jak to Twój mąż zwolnił się z pracy?!? Ma coś nowego na oku? Może znajdzie pracę, gdzie będzie częściej w domu. Znowu wygrałaś?!? Gratulacje!! Jak Ci idzie chustowanie? Fajnie się czyta Wasz porody Mój też króki - 10 minut partych, nawet nie zmęczyłam się![]() Basiula, skąd Ty znasz imiona tych położnych? U mnie też fajne były, ale za chiny nie wiem jak się nazywają Truscafko, ja też mam koło ratunkowe w pasie |
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
ja też w listopadzie 24 stuknie
![]() Goldi ty młodziutka jesteś a płaczesz Seona jak tam tyle godzin siedziałam, że u Eweliny przeczytałam plakietke a o pani Basi to Ewelina powiedziała jak odchodziła, że teraz imienniczka bedzie sie mną opiekować heheh perfum to ja mam chyba z 6 , cieni i różnych kredek też masa ale to odkąd zostałam konsultantką w Avonie to nagromadziłam wcześniej też miałam ale mniej hehhe
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
hej!
![]() Cytat:
Tej pracy nie odda, jest zadowolony z niej, zreszta ja tez Teraz jest w domu juz jakis czas ![]() Mi sie tez te lakiery mietowe podobają ![]() arazie Tz mnie powiązał, trudne te wiązania są ![]() co do konkursów to jakaś taka posucha w tym marcu, tylko pare kosmetyków, 2 ksiazki, chusta, pacynka...no nie mam czasu tak tworzyć :/ |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Ufff dzis w ksiegarni Sonia sobie wybrala ksiazeczke tak nudna ze o 20.30 po 5 minutach czytania usnela
![]() Ggora czy twoj Filipek to jest na tyle madre dziecko ze da sobie wytlumaczyc i wypiej np kompot z suszu? znajomi corce na zaparcia robia kompot z suszonych jablek i sliwek i cuda dziala- z tym ze moja cholera oczywiscie nawet nie sprobuje jest tez taki syropek Fructolax owoce i blonnik- naturalny, ze sliwek i fig suszonych. kupowalam na allegro bo w aptekach trudno go dostac- ale nie wiem jak dziala bo oczywiscie na probach podania sie konczy. w miare pomaga jeszcze kwasne jablko- najlepiej reneta- moze byc upieczone, nawet w formie szarlotki ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
ze tak powiem smuge cienia przekroczylysmy
|
|
#1317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wasze się same bawią?[/QUOTE] U Kasi wszytsko zalezy od nastroju, czasem sie bawi, a czasem nie. ogolnie teraz jak ma faze na przekrecanie sie to i tak musze caly czas ja nadzorowac, bo albo po jedzeniu albo juz zmeczona i sie wkurza jak placze. Cytat:
kasia dzis znow przy zasypianiu odprawila mega koncert i histerie, eh, dobrze ze sie przy tym szybko meczy i nie trwa to bardzo dlugo. Ja juz sie chyba troche znieczulilam, bo wczesniej chcialo mi sie plakac z nia, a teraz juz bardziej na luzie do teog podchodze. Tak widocznie musi byc. Od 2 dni koresponduje z wlascicielami apartamentow w chorwacji i mam juz upatrzone i za chiny nie moge sie zdecydowac. Czy lepiej przy samej plazy, ladny widok z tarasu, ale poza plaza nie da sie wlasciwie wyjsc na spacer, czy lepiej jakis 100m od plazy ale za to mozna gdzies wyjsc- na spacer. Oba miejsca sa spokojne i sa blisko siebie, cenowo podobne i chyba tym najbardziej sie roznia. Trudno mi sobie jeszcze tak do konca wyobrazic wakacje z 8 miesiecznym dzieckiem. Ktoras moze byla z takim maluszkiem? |
||
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna znajoma mi opowiadala, ze jej dziecko nienawidzilo gondoli. I musiala wszedzie na spacery z chusta chodzic, moze to samo u was? kasia dzis znow przy zasypianiu odprawila mega koncert i histerie, eh, dobrze ze sie przy tym szybko meczy i nie trwa to bardzo dlugo. Ja juz sie chyba troche znieczulilam, bo wczesniej chcialo mi sie plakac z nia, a teraz juz bardziej na luzie do teog podchodze. Tak widocznie musi byc. Od 2 dni koresponduje z wlascicielami apartamentow w chorwacji i mam juz upatrzone i za chiny nie moge sie zdecydowac. Czy lepiej przy samej plazy, ladny widok z tarasu, ale poza plaza nie da sie wlasciwie wyjsc na spacer, czy lepiej jakis 100m od plazy ale za to mozna gdzies wyjsc- na spacer. Oba miejsca sa spokojne i sa blisko siebie, cenowo podobne i chyba tym najbardziej sie roznia. Trudno mi sobie jeszcze tak do konca wyobrazic wakacje z 8 miesiecznym dzieckiem. Ktoras moze byla z takim maluszkiem?[/QUOTE] My w tym roku też chcieliśmy jechać do Chorwacji, ale jakoś nie wyobrażam sobie podróży i bycia z małym dzieckiem w skwarze gdzie dorosły ledwo zipie. Jak się zdecydujecie jednak jechać wybrałabym 2 opcję, właśnie ze względu na maluszka. ![]() Dobrej nocki |
|
|
|
|
#1319 | |||||||
|
Zadomowienie
|
ZATLUKE!!! Jak mnie nie ma to wy produkujecie tyle stron!
Rano pojechalam do babci i spedzilam z dzieciakami milo dzien, wrocilismy niedawno-TZ odebral nas po robocie. Cytat:
Z Nika porod trwal 4 godziny - od pierwszego skurczu krzyzowego - i tempo w jakim bol narastal bylo piorunujace- bolalo przeokropnie i wyciskalam mala z calej sily , aby jak najszybciej zakonczyc me cierpienie....na mysl o porodzie odrazu mam w glowie uczucie masazu szyjki macicy i uczucie przecinania mnie a pozniej ciagniecie przy zszywaniu (alaaaaaa) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja z 2 dzieckiem sie wyrobilam:P we wrzesniu stuknie mi 30 Cytat:
Cytat:
![]() Teraz od 2 dni podaje mu delicol- bo mi zostaly 2 buteleczki po Nice i moze jakos to wplynie na jego jelitka... Cytat:
Jablka czasem zje, a to starte, a to surowe. Tesciowa mowila mi, aby zakwaszac organizm i co drugi dzien gotowac ogorkowa...babcia znow mi mowi abym kupila parafine i dawala lyzeczke-ale bez porady lekarza tego nie uczynie. Ide mojemu panu i wladcy wstawic pyzy, bo prosi.Szykuje nam sie rozlaka na 5 dni, bo leci do uk w niedziele.
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
To oszczedz sobie fructolaxu syropku- po nim z kolei sonia miala odruch
mysle ze smak ten samRaz mi sie udalo jej porcje debridatu wcisnac i dzialal rewelacyjnie ale wiecej razy nie moglam pidac bo to gorzkie i nie chciala A doktor kazal wlasnie debridat podawac troche az sie kupa rozluzni i przestanie kojarzyc bolesnie... Probowaliscie te ziarnka slonecznika? U nas dzialaly az za bardzo tzn sonia po 10 razy dziennie podsrywala ziarenkami na sypko ![]() Aha a lactulosum u Mas dziala Lepiej jak jest 1 dawka 15 ml a nie 3 po 5
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

za bioderka
za rozmowe.

ja jestem uzalezniona od kosmetykow 

.
Też mi się ostatnio te miętowe strasznie podobają
straszliwie gęste mi wyszło.