Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 20:50   #2371
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

wyniki z innego labo : przeciwciał nie wykryto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:54   #2372
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
To niby dobrze... ale teraz którym wynikom wierzyć i co teraz? Będziesz robić jeszcze raz w trzecim labo? Masakra jakaś....

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:54   #2373
ania_85
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32950759]Nooo to mój mały będzie miał czyste oczka i bujne afro [/QUOTE]

moj pewnie szybko zacznie byc lysy po tatusiu po jego zachowaniu podczas kazdego ktg sadze,ze bedzie mial moj charakter
Oboje jestesmy krotkowzroczni, wiec chyba go to nie ominie. Nie nawidzilam okularow, jak bedzie dorastal to kupie mu soczewki A jak zacznie palic ziolo to bedzie musial sie z nami dzielic hehe zartuje
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:56   #2374
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
To niby dobrze... ale teraz którym wynikom wierzyć i co teraz? Będziesz robić jeszcze raz w trzecim labo? Masakra jakaś....
ni hu hu nie powtarzam juz zobacze co mi położna powie jeszcze albo gin we wtorek

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:05   #2375
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
jak najbardziej spoko Tylko z olejkami eterycznymi bym uważała, zwłaszcze przy noworodku
tak tak..bez olejków eterycznych.
Ciekawe jak finansowo to wychodzi...

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

bo jak jest z Taylor to jej podkrada farbe do wlosow...
ja nie mogę

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

Babcia mojego meza na labradora mowi lablador
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a moja smerfuje po internecie
a moja na jedenaście mówi idynaście, na śmietanę - śmiętana, na czosnek - czostek. i pewnie jeszcze wiele innych ale nie przypominam sobie teraz..aaaa jeszcze pamiętam, że kiedyś byłam u niej i była brzydka pogoda, padało i było błoto na podwórku, babcia wyszła na dwór a tam pies spuszczony i tak się cieszył na jej widok, ze zaczął skakać po niej, weszła do domu cała w błocie i krzyczy: w kiebieni matra! ale mnie ukierdaliła!

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że pisałyście już tym często, ale co kupujecie do codziennej pielęgnacji pupy???
Ja kupię Linomag

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny z perfumerii opowiadały mi, że mają klientki, które kradną pomadki odgryzając całą szminkę z testera i wynosząc ją w ustach ze sklepu Myślałam, że padnę...
Słyszałam też o gościu, który jadł lody z głową w zamrażalniku sklepowymAle ludzie mają pomysły
o kurde

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Z wierzeń ludowych: nie wolno uprawiać seksu na dwa miesiące przed porodem (wg niektórych wcale), bo dziecko będzie miało zaropiałe oczka
Nie nooo... ponoć nie można zaglądać też przez żadną dziurkę bo dziecko będzie miało zeza i pod sznurkami chodzić ( np. takimi na pranie) bo będzie owinięte pępowiną, no ale to już wszyscy znają

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Z daleka wyglądał jak listonosz , granatowe ubranie, duża torba na bok, wiek tak 25-28 lat, co sam chłopak robił w lesie ? Dziwne prawda
Nie wiem co on sam robił w lesie ale mój P. na przykład biega w lesie ale zapewniam, że nie jest żadnym psychopatą ani ekshibicjonistą

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Pewnie dlatego,że akurat u was na wątku się pojawiłam,co...? No to nie jest zbieg okoliczności, mamą nie będę,ale ciocią Ale i na mnie przyjdzie czas!
Jejj ja też byłam święcie przekonana, że będziesz mamusią...

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam opisac smieszna sytuacje: Jak w pt bylam na badaniu, siedzialam w poczekalni z innymi Paniami, inna wyszla z gabinetu. Miala spokojna mine,brzuch na 7-8 miesiac, wyciagnela telefon i zadzwonila do meza i mowi do niego: Kochanie- tylko sie nie denerwuj, lekarz przebil mi pecherz plodowy, mam rozwarcie na 3cm i zaraz przewioza mnie na porodowke. Kochanie spokojnie, nie denerwuj sie Z jedna Babeczka mialysmy niezly ubaw Jeszcze wypelnila spokojnie papiery do porodu, weszla do lazienki,zmienila sobie podklad bo jej cieklo. Poczekala na polozna i z usmiechem usiadla na wozek hehehe ja chyba bylabym bardziej pos...rana
Jednym słowem kobieta zachowała zimną krew

a ja byłam dzisiaj na sklepach, kupiłam sobie jedną koszulę, klapki do szpitala, dwa staniki do karmienia po 9,99zł i trzy czapeczki dla niuni. Chciałam kupić też jakieś kosmetyki ale w końcu też już zgłupiałam. Nastawiłam się na Hippa, ale nie wiem co mam dokładnie kupić, tzn. chciałam kupić żel do mycia ciała i włosów i oliwkę no i co dalej z tego Hippa, widziałam krem na odparzenia ( ale chcę kupić Linomag) i krem na wiatr i brzydką pogodę czy coś takiego nie wiem czy jeśli będę miała ten żel to mam kupić jeszcze jakieś mydełko? ale z Hippa nie widziałam. nie wiem mam mętlik...

poza tym byłam w realu i jest tam o wiele drożej niż w auchan,np. termometr kąpielowy w auchan kupiłam za 5 zł ( identyczny) a w realu był za 10 zł i jeszcze parę innych rzeczy widziałam dla dziecka które kupiłam w auchan a w realu o parę zł nawet były droższe...

moje nogi chyba zaczęły na poważnie puchnąć, przeszłam się trochę ( byłam w kozakach ale na łydce od zewnątrz już ich nie zasuwam tylko od wewnętrz przy kostce), jak zdjęłam je w domu to na nogach miałam poodciskane wszystkie elementy i szwy jakie były w butach plus gumkę od skarpetek, aż takie sine wgłębienia się porobiły... wróciłam do domu ok 19 i powiem Wam, że dopiero teraz te ślady zanikają czyli 2 godziny! czy to jest obrzęk? jak pomóc swoim nogom ? chyba nigdzie już nie będę wychodzić a na pewno nie w kozakach i wychodzi na to, że w skarpetkach nie mogę chodzić, gumka wcale nie była uciskająca...

oto czapeczki, które zakupiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00113.jpg (96,0 KB, 29 załadowań)

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:10   #2376
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Jak wrocilam do domu tak pojawily sie skurcze:/ mam juz dosyc tej ciazy Ostatnimi czasy pare spraw zwalilo mi sie na glowe, jakbym Wam to opisala,to mialybyscie depresje razem ze mna Ehhh nie chce narzekac,ale jakbym miala pistolet na kulki to strzelilabym sobie w leb
Nie bede Wam o tym pisala,wie tylko moj maz,az ku... wstyd co sie porobilo w mojej rodzinie,a do tego mamy jeszcze swoje problemy:/
Przerazilo mnie to,ze zaczela mnie wkurzac nawet czkawka naszego synka, w tym momencie gdzies mam jaki bedzie mial wozek, gdzie bedzie spal. Biore leki,ale nie mam sily lezec, chodze po domu, siedze, troche posprzatalam,mecze sie strasznie:/ Wiem,ze nie duzo mi zostalo i nie wiem co sie ze mna dzieje. Mam nadzieje,ze jak sie urodzi,to stworzymy 3osobowa prawdziwa rodzinke i oderwiemy sie od tego wszystkiego,oby mi przeszlo

trzymaj się wiem co to znaczy, na początku ciąży miałam same problemy tutaj i w Polsce z rodziną i przeszłam je z ciężką depresją - teraz żałuję że się tak denerwowałam, bo tylko szkodziłam Maleństwu i sobie.... mam nadzieję, że wszytko się skończy pozytywnie

Cytat:
no to pijemy - wyciągam Picolo

Cytat:
ni hu hu nie powtarzam juz zobacze co mi położna powie jeszcze albo gin we wtorek
tak trzymaj - nie rób kolejnych bo zwariujesz wreszcie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:15   #2377
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
No patrz, nie napisałam. 1339zł za trzy części.
Myślę, że to przystępna cena. Zapomniałam napisać że oglądałam też TAKO Laret (1450 za 3 części) i bardzo mi się podoba. Wydaje mi się że jest prawie taki sam jak Captiva, tylko Captiva ma takie falbanki.

Tak, babcie idealnie przekręcają słówka. Gdy ja szłam do solarium to mówiła że idę do seminarium, albo zamiast stringi było pstrąki. I tak najbardziej mnie rozbawiła gdy kupowała sobie sukienkę na wesele wnuczki. Zamiast kreacja wychodziła jej reakcja.
Stary 2012-03-15, 21:15   #2378
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Podejrzewam, że zgaga to mały pikuś przy bólach. Mnie na szczęście nic nie boli, tylko zgagę mam okropną. Ale da się z tym dziadostwem żyć Więc cieszę się, że tylko to mam.

Jak chcesz jak najwcześniej to warto zaopatrzyć się w chustę.
no wlasnie gdzies ogladalam chuste, ale taka od razu wkladana, bez owijania sie i gdzies mi umknal link
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:15   #2379
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

kapukat Ty mialas tetno wysokie ??
przez nerwy ??
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:17   #2380
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Myślę, że to przystępna cena. Zapomniałam napisać że oglądałam też TAKO Laret (1450 za 3 części) i bardzo mi się podoba. Wydaje mi się że jest prawie taki sam jak Captiva, tylko Captiva ma takie falbanki.

Tak, babcie idealnie przekręcają słówka. Gdy ja szłam do solarium to mówiła że idę do seminarium, albo zamiast stringi było pstrąki. I tak najbardziej mnie rozbawiła gdy kupowała sobie sukienkę na wesele wnuczki. Zamiast kreacja wychodziła jej reakcja.
Oj o babci to mogłabym bez końca... Dziewczyny może jako mamusia dołączę do was za jakiś czas,w innym wątku póki co żem ciocia majowo-czerwcowa

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:21   #2381
pola_m
Wtajemniczenie

Co do tych pieluszek, to żeby wyszło trochę taniej, są też dziewczyny, które same szyją takie pieluszki, np
http://www.franiszki.pl/pieluszki_wi...ormowanki.html
http://sylviontko.blogspot.com/p/jak...oge-uszyc.html
http://miounico.home.pl/Transparentn...ienie-525.html

Ja na początek (jak mały będzie za mały na kieszonki) planuję tetrę, lub formowanki lub prefoldy i otulacz. a potem to samo plus kieszonki
Zobaczymy zresztą, co się sprawdzi najlepiej.

Upiekłam właśnie ciacho czekoladowo pomarańczowe. Pachnie w całym domu

Pandzia, ale masz zamotę z tymi przeciwciałami...

Ania, bidulko, trzymaj się dzielnie, już niedługoI nieźle wyluzowana ta laska, o której piszesz

Cytat:
Napisane przez _agata
Mnie też czasami się wybrzusza, ale je pacyfikuję widelcem
zobaczyłam tylko to jedno zdanie i myślałam, że mówisz o brzuchu, że Ci się wybrzusza, hiihhi
Ja, żeby mi sie nie wybrzuszało (ciasto ) wykładam papierem do pieczenia i wysypuję soczewicą

Cytat:
Napisane przez kapukat
n0 to trzeba opić tą torbę co?
taaa..
Na razie mam spakowaną (częściowo) tylko tą na porodówkę, za tą poporodową dopiero się wezmę za jakiś czas

Cytat:
Napisane przez Tacca
Już jestem.
Wszystko dobrze, mały jest już główką do dołu.
super
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:21   #2382
śliweńka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32950759]Nooo to mój mały będzie miał czyste oczka i bujne afro [/QUOTE]

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:22   #2383
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A to moja babcia mówiła, że ja chodzę do BUBU (do pubu :P)
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:22   #2384
begie13
Zadomowienie

Cytat:

haha oj te nasze babcie

Wanda
Stary 2012-03-15, 21:23   #2385
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Zjadłam kanapeczki i idę się położyć. Pochodziłam dziś trochę, i teraz nawala mi kręgosłup, ale dziś do tego stopnia, że nie mogę siedzieć na tyłku, on też mnie boli przy kości ogonowej. Pierwszy raz tak mam. Wczoraj nie umiałam sobie w łóżku miejsca znaleźć. Tż już zaczął chrapać, spał w najlepsze a ja z boku na bok. W ogóle wczoraj w łóżku odkryłam, że jak leże na prawym boku to mam zgagę, a jak się położę na lewym to przechodzi. Budziłam się w nocy co chwilę. W ogóle miałam tak głupi sen,właściwie dwa, i to jeden głupszy od drugiego, że nawet nie śmiem ich tu opowiedzieć. W sumie nie głupie a przerażające. Mam nadzieję że to nic nie znaczy....ponoć kobiety w ciąży mają dziwne sny.
Przypomniało mi się, że muszę ubrać pościel. Moja zmiana pościeli skończyła się na wrzuceniu nieświeżej do prania i tak sobie łóżeczko od rana oddycha...z lenistwa mojego

Kładę się i do jutra mamusie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:23   #2386
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Jak wrocilam do domu tak pojawily sie skurcze:/ mam juz dosyc tej ciazy Ostatnimi czasy pare spraw zwalilo mi sie na glowe, jakbym Wam to opisala,to mialybyscie depresje razem ze mna Ehhh nie chce narzekac,ale jakbym miala pistolet na kulki to strzelilabym sobie w leb
Nie bede Wam o tym pisala,wie tylko moj maz,az ku... wstyd co sie porobilo w mojej rodzinie,a do tego mamy jeszcze swoje problemy:/
Przerazilo mnie to,ze zaczela mnie wkurzac nawet czkawka naszego synka, w tym momencie gdzies mam jaki bedzie mial wozek, gdzie bedzie spal. Biore leki,ale nie mam sily lezec, chodze po domu, siedze, troche posprzatalam,mecze sie strasznie:/ Wiem,ze nie duzo mi zostalo i nie wiem co sie ze mna dzieje. Mam nadzieje,ze jak sie urodzi,to stworzymy 3osobowa prawdziwa rodzinke i oderwiemy sie od tego wszystkiego,oby mi przeszlo

Zapomnialam Wam opisac smieszna sytuacje: Jak w pt bylam na badaniu, siedzialam w poczekalni z innymi Paniami, inna wyszla z gabinetu. Miala spokojna mine,brzuch na 7-8 miesiac, wyciagnela telefon i zadzwonila do meza i mowi do niego: Kochanie- tylko sie nie denerwuj, lekarz przebil mi pecherz plodowy, mam rozwarcie na 3cm i zaraz przewioza mnie na porodowke. Kochanie spokojnie, nie denerwuj sie Z jedna Babeczka mialysmy niezly ubaw Jeszcze wypelnila spokojnie papiery do porodu, weszla do lazienki,zmienila sobie podklad bo jej cieklo. Poczekala na polozna i z usmiechem usiadla na wozek hehehe ja chyba bylabym bardziej pos...rana

blueelektron lezalam na Polnej,na oddziale ODO,spoko
Nie martw się czasami tak bywa, że przychodzą gorsze dni, bedzie i więcej tych lepszych dla odmiany

Co do Polnej to zamierzam tam rodzic, zobaczymy jak wyjdzie
Stary 2012-03-15, 21:25   #2387
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

a ja byłam dzisiaj na sklepach, kupiłam sobie jedną koszulę, klapki do szpitala, dwa staniki do karmienia po 9,99zł i trzy czapeczki dla niuni. Chciałam kupić też jakieś kosmetyki ale w końcu też już zgłupiałam. Nastawiłam się na Hippa, ale nie wiem co mam dokładnie kupić, tzn. chciałam kupić żel do mycia ciała i włosów i oliwkę no i co dalej z tego Hippa, widziałam krem na odparzenia ( ale chcę kupić Linomag) i krem na wiatr i brzydką pogodę czy coś takiego nie wiem czy jeśli będę miała ten żel to mam kupić jeszcze jakieś mydełko? ale z Hippa nie widziałam. nie wiem mam mętlik...

poza tym byłam w realu i jest tam o wiele drożej niż w auchan,np. termometr kąpielowy w auchan kupiłam za 5 zł ( identyczny) a w realu był za 10 zł i jeszcze parę innych rzeczy widziałam dla dziecka które kupiłam w auchan a w realu o parę zł nawet były droższe...

moje nogi chyba zaczęły na poważnie puchnąć, przeszłam się trochę ( byłam w kozakach ale na łydce od zewnątrz już ich nie zasuwam tylko od wewnętrz przy kostce), jak zdjęłam je w domu to na nogach miałam poodciskane wszystkie elementy i szwy jakie były w butach plus gumkę od skarpetek, aż takie sine wgłębienia się porobiły... wróciłam do domu ok 19 i powiem Wam, że dopiero teraz te ślady zanikają czyli 2 godziny! czy to jest obrzęk? jak pomóc swoim nogom ? chyba nigdzie już nie będę wychodzić a na pewno nie w kozakach i wychodzi na to, że w skarpetkach nie mogę chodzić, gumka wcale nie była uciskająca...

mój TŻ na necie znalazł że w auchan jest najtaniej
mi jedynie pomaga masaż stóp przez TŻ skarpetki za każdym razem mam odbite

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:26   #2388
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Przypomniało mi się, że muszę ubrać pościel. Moja zmiana pościeli skończyła się na wrzuceniu nieświeżej do prania i tak sobie łóżeczko od rana oddycha...z lenistwa mojego

Kładę się i do jutra mamusie
ooo ja też miałam dzisiaj zmienić pościel...ale co?...hm... acha już wiem - nie chciało mi się

ja też zmykam papa

Wanda
Stary 2012-03-15, 21:29   #2389
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że pisałyście już tym często, ale co kupujecie do codziennej pielęgnacji pupy???
ja zakupię linomag zielono-biały i sudokrem na wszelki wypadek
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:33   #2390
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Laret był tam droższy, chyba 1700zł, to ten z damską torbą tak? Jakie falbanki ma Captiva??

Co do przekręcania słów przez babcie...moja ma tak "ogórki koncertowe" (konserwowe) , " keciuk" (ketchup), a imię zagranicznego chłopaka kuzynki przekręca tak, że nie mogę napisać, wybaczcie. Jak on by to słyszał, to bym się za swoją babcię ze wstydu spaliła.A ona nie rozumie problemu. Więcej było tych słówek ale nie pamiętam już. Aha, a rozwiązując krzyżówkę miała hasło :"przodek krowy" i wpisała ŁEB załamka, a potem jej inne hasła nie pasowały i była zła, chyba na siebie
Dobra, idę, bo już na stojąco piszę

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
ooo ja też miałam dzisiaj zmienić pościel...ale co?...hm... acha już wiem - nie chciało mi się

ja też zmykam papa
Żeby mi się chciało, to rano ją zdjęłam, żebym później nie miała wyjścia i musiała ubrać, ale jak widać lenistwo wzięło górę i muszę teraz . Ale biorę Tża do pomocy.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-15, 21:37   #2391
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Aha, a rozwiązując krzyżówkę miała hasło :"przodek krowy" i wpisała ŁEB załamka, a potem jej inne hasła nie pasowały i była zła, chyba na siebie
Popłakałam się ze śmiechu
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:37   #2392
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
[/B]
do prania pieluszek wielorazowych stosuje się specjalny proszek z odkażaczem lub zwykły proszek plus dosypuje się odkażacz. Więc bakterie nie mają szans.

Rozumiem a myślicie, że to bezpieczniejsze dla skóry noworodka niż jednorazówka? Bo chyba takie odkażacze musza być dość agresywne, żeby zabić Escherichię, która jest dość zjadliwą bakterią jednak... no i jak będziecie prać pieluszki z ubrankami, to ten odkażacz też będziecie dodawać do ubranek?? Dziecko w końcu w pampersie dotyka pupą tylko czystego papieru, z reguły nie bielonego nawet chlorem...
No i jeszcze taka kwestia, że noworodek i małe niemowlę nie robi takich normalnych kup - ich nie ma jak że tak powiem "zeskrobać" z pieluchy, bo one praktycznie całe wsiąkają w pieluszkę. Czyli tak czy inaczej trzeba jakby wyprać całą kupę. Takie twardsze kupki to zaczynają się dopiero po kilku miesiącach, na początku są półpłynne i całkowicie wsiąkają w pieluchę, na zewnątrz nie zostaje prawie nic...a biorąc pod uwagę, ze mi na początku schodziło ok. 16 pieluch na dobę, jak pisałam(policzyłam w szpitalu), to takie pranie to po prostu jedna wielka kupa... Ciekawa jestem, jak to wszystko wygląda w praktyce i jak Wam się sprawdzi, napiszecie potem?
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:39   #2393
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
kapukat Ty mialas tetno wysokie ??
przez nerwy ??
nie tylko, ja w ogóle chodziłam jak kłębek nerwów - zastanawiałam się jakim cudem to dziecko w moim ciele pozostało Pani doktor na którejś wizycie kazała mi się wziąć w garść

Cytat:
Laret był tam droższy, chyba 1700zł, to ten z damską torbą tak? Jakie falbanki ma Captiva??

.
to chyba chodzi o te wzory "indiańskie" bo ja tam żadnych firanek nie widziałam
Stary 2012-03-15, 21:39   #2394
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Zgadzam się.

Ale to śmianie się z czyjegoś wyboru i już. Ktoś się decyduje na to spłukiwanie kupy prysznicem, pranie itd. Nie widzę w tym nic śmiesznego.
Ja jeszcze nie podjęłam decyzji, ale jakoś mierzi mnie świadomość, że moje dziecię ma non stop być w jakiejś ceracie Poza tym to 500 lat, które jest potrzebne na rozłożenie się takiej pieluszki jednorazowej...
Naoglądałam się ostatnio programów WWF i chyba nie chcę przykładać ręki do zagłady świata Przynajmniej nie świadomie.
A co do prania tych wkładów, pieluszek, czy otulaczy, to nie wrzuca się tego z kupą do pralki. Są różne sposoby, żeby się kupki pozbyć przed praniem, a później tylko poplamione pieluszki wrzuca się do pralki. Można też się pokusić o pranie ręczne.
Ja tam się nie śmieje a szczerze nawet podziwiam. Ja jestem leń i wolę sobie chwilę poleżeć tyłkiem do góry niż jeszcze dodatkowo zdzierać kupkę z pieluszki i dodatkowo prać

Cytat:

A myślisz, że na jednorazówki mniej wydasz?
Paczka na 3-4 dni to jakkieś 50 zł. Rachunek jest prosty.
A w gównach i tak trzeba się babrać
Ja polecam pieluchy Dady z Biedronki - niecałe 30 zł a dla mnie porównywalne do Pampersów

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32948161]Dziewczyny chyba zaraz pęknę... Nie zjadłam teraz wcale dużo, a czuję, że mam brzuch jak balon. Dodatkowo mały chyba dosłownie łazi mi po pęcherzu, bo chce mi się strasznie siku, a jak idę to robię 3 kropelki i tak w kółko
Brzuch mnie nie boli, tylko ciągnie, w dół, a jak się położę - to w tę stronę, na której leżę - macie też tak?[/QUOTE]

hehehe, też tak mam od kilku dni

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Byłam z mama i siostrą na spacerku w lesie, oczywiście nie obyło się bez przygód, jakiś świr kręcił się po lesie, chodził w różne strony, w końcu skierował się w naszym kierunku, serce mi zamarło, miał takie nienormalne spojrzenie, siostra się odwróciła jak nas mijał, powiedział nam dzieńdobry i poszedł dalej, ale ten wzrok masakra, zwinełyśmy się do auta i do domu, normalnie szok, może jakiś ekshibircjonista<chciał pokazać ale mu zabrakło odwagi> . Z daleka wyglądał jak listonosz , granatowe ubranie, duża torba na bok, wiek tak 25-28 lat, co sam chłopak robił w lesie ? Dziwne prawda
No dziwnie Ja kiedyś jak chodziłam gdzieś sama to w kieszeni zawsze miałam taki pilniczek do paznokci metalowy, a rękę trzymałam zawsze w kieszeni przezornie już trzymając pilniczek. W razie ataku to chociażby w oko może być dziabnęła albo gdziekolwiek byle trafić

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

a co do Ziaji - to uważam ją za bardzo dobrą firmę, ja uwielbiam jej kosmetyki i nic mnie nie uczuliło, dlatego te same kupuję dla mojego dziecka. Tak samo jak uwielbiam poslkie pudry w kremie dr Eris - od zawsze i na zawsze jestem wierna jak pies
Ja też uwielbiam Ziaję Tonik, mleczko, krem lipidowy z serii med, antyperspirant, balsam do ciała... Większość to Ziaja

Cytat:
Czesc Dziewczyny

blueelektron lezalam na Polnej,na oddziale ODO,spoko
Ta Pani jeszcze ze spokojem nie wiedziała co ją czeka dalej
Co do Twojego samopoczucia to pamiętaj że już niedługo relax - take it easy i będzie git

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:39   #2395
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32952244]Popłakałam się ze śmiechu [/QUOTE]

Uwierz mi, że ja wtedy też płakałam ze śmiechu

DOBRANOC

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-15, 21:40   #2396
ania_85
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32951813]A to moja babcia mówiła, że ja chodzę do BUBU (do pubu :P) [/QUOTE]

Ja w liceum w pt albo soboty wieczorami wychodzilam z kolezankami do Galerii - i tak mowilam rodzicom,ze ide do Galerii. Moja mama przez dwa lata myślała,że chodziłam do galerii sztuki,a tak sie pub nazywał

Co do mojej mamy, ktora jest czasem pocieszna, chcac zablysnac angielskim zamiast mowic I don`t know, mowi Aj noł noł
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:44   #2397
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
nie tylko, ja w ogóle chodziłam jak kłębek nerwów - zastanawiałam się jakim cudem to dziecko w moim ciele pozostało Pani doktor na którejś wizycie kazała mi się wziąć w garść

to chyba chodzi o te wzory "indiańskie" bo ja tam żadnych firanek nie widziałam
Wzory indiańskie?? Czy my piszemy o tym samym wózku?? Captiva ma jedynie liść...jakiś. http://www.krolestwodziecka.com/woze...02-p-1553.html

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Ja w liceum w pt albo soboty wieczorami wychodzilam z kolezankami do Galerii - i tak mowilam rodzicom,ze ide do Galerii. Moja mama przez dwa lata myślała,że chodziłam do galerii sztuki,a tak sie pub nazywał

Co do mojej mamy, ktora jest czasem pocieszna, chcac zablysnac angielskim zamiast mowic I don`t know, mowi Aj noł noł
Ale mamy dziś ubaw, i nie umiem się od Was oderwać

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-15, 21:44   #2398
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Wzory indiańskie?? Czy my piszemy o tym samym wózku?? Captiva ma jedynie liść...jakiś.

no to są właśnie te wzory przynajmniej oni te liście tak tłumaczą nie pytaj mnie...dla mnie też to były liście hahahah
Stary 2012-03-15, 21:48   #2399
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
no to są właśnie te wzory przynajmniej oni te liście tak tłumaczą nie pytaj mnie...dla mnie też to były liście hahahah
Dla mnie to też są liście, jak ktoś chce, to niech ma wzory, inny falbanki a jeszcze inny firanki
Spadam. Dobranoc.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-15, 21:56   #2400
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
tak tak..bez olejków eterycznych.
Ciekawe jak finansowo to wychodzi...

fajoskie te czapeczki

generalnie takie kosmetyki "samorobione" wychodzą taniej. chociaż to też zależy jak się kupuje np całą buteleczkę wit. e, a potrzebuje parę kropel i potem ta witamina stoi niewykorzystana, to bez sensu...

Cytat:
a imię zagranicznego chłopaka kuzynki przekręca tak, że nie mogę napisać, wybaczcie. Jak on by to słyszał, to bym się za swoją babcię ze wstydu spaliła.A ona nie rozumie problemu. Więcej było tych słówek ale nie pamiętam już. Aha, a rozwiązując krzyżówkę miała hasło :"przodek krowy" i wpisała ŁEB załamka, a potem jej inne hasła nie pasowały i była zła, chyba na siebie

.
hiihihhi
a powiedz chociaż, jak się nazywa ten chłopak kuzynki

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Rozumiem a myślicie, że to bezpieczniejsze dla skóry noworodka niż jednorazówka? Bo chyba takie odkażacze musza być dość agresywne, żeby zabić Escherichię, która jest dość zjadliwą bakterią jednak... no i jak będziecie prać pieluszki z ubrankami, to ten odkażacz też będziecie dodawać do ubranek?? Dziecko w końcu w pampersie dotyka pupą tylko czystego papieru, z reguły nie bielonego nawet chlorem...
No i jeszcze taka kwestia, że noworodek i małe niemowlę nie robi takich normalnych kup - ich nie ma jak że tak powiem "zeskrobać" z pieluchy, bo one praktycznie całe wsiąkają w pieluszkę. Czyli tak czy inaczej trzeba jakby wyprać całą kupę. Takie twardsze kupki to zaczynają się dopiero po kilku miesiącach, na początku są półpłynne i całkowicie wsiąkają w pieluchę, na zewnątrz nie zostaje prawie nic...a biorąc pod uwagę, ze mi na początku schodziło ok. 16 pieluch na dobę, jak pisałam(policzyłam w szpitalu), to takie pranie to po prostu jedna wielka kupa... Ciekawa jestem, jak to wszystko wygląda w praktyce i jak Wam się sprawdzi, napiszecie potem?
Przy wielorazówkach generalnie nie ma odparzeń, a przy pampkach to dosyć powszechne.
ale ciekawe, co piszesz z tymi odkażaczami i tą bakterią(a ta Eschineria to standard jest w kupie?). Przypuszczam, że są przebadane pod tym względem, poza tym to się jednak płucze potem, ale ja się nie znam na tyle, szczerze mówiąc. Zapytam na innym forum
A co do tego, jak się to sprawdzi, zobaczymy już niedługo

Aha. Właśnie spróbowałam mojego aromatycznego ciasta i okazało się, że nie dodałam cukru Nie ma to jak ciąża
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości