Nasze blogi kosmetyczna - cz. V - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 19:45   #1711
Takajakaya
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V

dimiti ja twardo w marcu nie kupuję kosmetyków. Jestem z tego mega dumna Chętnie zwolniłabym połowę miejsca na swojej toaletce Mam nadzieję, że za jakiś czas zasypię Was postami o moich zużyciach

A ja...też nie decyduję się na dzieci choć z innych przesłanek. A może już nawet powinnam..cóż, nie spieszę się.
Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:03   #1712
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
dimiti ja twardo w marcu nie kupuję kosmetyków. Jestem z tego mega dumna Chętnie zwolniłabym połowę miejsca na swojej toaletce Mam nadzieję, że za jakiś czas zasypię Was postami o moich zużyciach

A ja...też nie decyduję się na dzieci choć z innych przesłanek. A może już nawet powinnam..cóż, nie spieszę się.
z tym czy powinnas czy nie to sama wiesz najlepiej mnie denerwuje jak slysze, ze "juz pora", bo to ten wiek itp:/
poki co nikt mi nic nie mowi, ale pamietam jak mojej siostrze przygadywali. Ma 30lat i narazie tez nie planuje dziecka, jak poczuje, ze jest gotowa to beda sie starali o bobika, a jak nie to nie- jej macica

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Uważam, że niektóre głupoty biorą się z braku przyzwoitego zajęcia.

Mój kuzyn pobił jednego gościa na przystanku autobusowym bo się 'głupio na Niego patrzył'... a siostra jego (czyli moja kuzynka) dziewczyne która była w ciąży bo nie chciała dać jej 2 złotych.

Kuzyn po poprawczaku ona miała kuratora.. A z pobitą jest teraz w przyjaźni..
Najlepszy był fakt, że w poprawczaku inne chłopaki dali mu ostro popalić. Pierwszy telefon już jęczał, że chce wyjść jak najszybciej. Wtedy już zrozumiał może, że nie warto grać takiego BAD BOYA...

Jestesmy z tej samej krwi i nie rozumiem jak można się tak bardzo różnić.
Mam trudny charakter ale nie leje przypadkowych ludzi na przystanku za 2 złote.
ladnie...

Najczesciej tak jest, ze zgrywa sie twardziela bo samemu sie nie dostaje i wyzywaja sie na slabszych. Trafi sie faktycznie ktos kto przywali i od razu siadaja.
Mnie denerwuje duzo rzecz- ostatnio zauwazylam, ze siostrzeniec Tzta (taki 3,5 letni) ma czapeczke z napisem JP, dostal od wyjka (kuzyna Tzta) ktory ma wyrok za handel narkotykami ( a sam byl uzalezniony). Powiedzialam jego siostrze, ze dziecku bym nie pozwolila w czyms takim chodzic bo to obrazliwe i w ogole dziecko to jakis transparent jest czy co?!

zreszta jak ten kuzyn byl uzalezniony to jego rodzina plakala, ze dilerzy be, ze policja nic nie robi, a jak sam zaczal handlowac i policja go zlapala to policja byla be i teraz uwazaja, ze wszyscy sa winni
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:08   #1713
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
Mnie denerwuje duzo rzecz- ostatnio zauwazylam, ze siostrzeniec Tzta (taki 3,5 letni) ma czapeczke z napisem JP, dostal od wyjka (kuzyna Tzta) ktory ma wyrok za handel narkotykami ( a sam byl uzalezniony). Powiedzialam jego siostrze, ze dziecku bym nie pozwolila w czyms takim chodzic bo to obrazliwe i w ogole dziecko to jakis transparent jest czy co?!
Jak ja widze dziewczyne w wieku powiedzmy 15-18 lat w stroju sygnowanym JP to mi cycki opadają. Można mieć jakieś tam poglądy ale takie poglądy to nawet nie można nazwać poglądami a totalną głupotą.

Pseudo fani polskiego rapu.. tyle w temacie.

A wujek niech sobie sam to na głowie nosi.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:12   #1714
dzolls
Zakorzenienie

Orlico, bardzo dziękuję za pomoc (właściwie za wykonanie :P) nowego, ślicznego nagłówka!!

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:14   #1715
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Konto usunięte

Cytat:
Krew mnie po prostu zalewa.

Dziewczyny mam sobie konto na takich portalu jak EPULS - nic tam nie robie.
Wchodze - wychodzę .. dostałam na poczte, że czeka na mnie wiadomość prywatna.
i ...

o to wiadomość.

Czy tylko ja uważam, że dziewczyny w XXI są coraz dziwniejsze ?
Yyy

Cytat:
piękny avek
wyczytałam niestety u ciebie na blogu co się stało przykro mi
Dzięki
A no, nawet dzisiaj o nim rozmawialiśmy, miał tylko 16 miesięcy i dostał zawału, przykre i to bardzo, ale na szczęście mam cielaka marudę (bernardynkę), którego udało się uratować przed śmiercią

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
Czy tylko mnie tak boli głowa dziś?
Mnie też bolała głowa dzisiaj cały dzień ale gorąca kąpiel i deser z lodów, ananasa i bitej śmietany pomógł, i już nie boli

Cytat:
Też musiałam tą wiadomość przeczytać 2 razy żeby zrozumieć o co chodzi ..

Zrozumiałam, że chyba nie jestem taka nowoczesna...
A myślałam, że tylko ja ją dwa razy czytałam, żeby zrozumieć To ja już wolę być zacofana niż taka nowoczesna

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Ja dziś poszalałam i wstawiłam dwie notki na bloga w tym przepis na gofry mniam
Ja wstawiłam 3 notkę mam duużo notek, zwłaszcza recenzji, które czekają na opublikowanie, a nie mam kiedy wstawić, bo zdjęć nie chce mi się obrobić

Na bloga wrzuciłam zielony makijaż tym razem mocniejszy niż ostatnie makijaże zapraszam
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:28   #1716
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Ja chce oficjalnie podziękować Orlicy za podanie tej strony z honkongu ale mi cudny pierścionek przyszedł i inne smakołyki

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

ps masz jakies inne strony z darmowa przesyłką do pl w rękawie?
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:31   #1717
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewalucja Pokaż wiadomość
Ja chce oficjalnie podziękować Orlicy za podanie tej strony z honkongu ale mi cudny pierścionek przyszedł i inne smakołyki

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

ps masz jakies inne strony z darmowa przesyłką do pl w rękawie?
Pokazuj pierścionek, a nie...

Nie, więcej chyba już nie znam ^^
Ale się wkurzam, bo dłuuugo już czekam na paczkę stamtąd -.-
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:32   #1718
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja też czekam na przesyłkę z HK Ale za to dzisiaj dotarła paleta Naked2 W przyszły weekend ją odbiorę

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:37   #1719
pannanika
Zakorzenienie

U mnie na blogu mało kosmetyczny elaborat na temat ćwiczeń na siłowni A nuż którąś z Was zainteresuje temat
Stary 2012-03-15, 21:00   #1720
Candy Killer
Zakorzenienie

aaa co za sklep z darmowa wysylka ja sie pytam ?

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:24   #1721
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Tym bardziej że nie jestem nastolatką tylko dorosłą (30 letnią) kobietą z własną rodziną więc te paczki do rodziny to ...
Poza tym wiele firm nie ma problemu z wysyłką.
Owszem wiele też ma ale piszą po prostu że nie wysyłają poza Polskę beż żenujących propozycji
a list polecony do irlandii nie kosztuje chyba majatku, ja dostaje z polski listy od tesciowej z ☠☠☠☠☠☠☠ami np lekami i placi jakies 10 -15 zl
przeciez kosmetyki sa w miare lekkie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:26   #1722
Candy Killer
Zakorzenienie

zalezy czym sie pusci do 2 kg mozna puscic listem i wtedy wychodzi taniej a paczki np 3 kg potrafia kosztowac 30 zl np

Stary 2012-03-15, 21:26   #1723
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
aaa co za sklep z darmowa wysylka ja sie pytam ?
www.buyincoins.com
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:32   #1724
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Paczki z Polski za granice nie są takie drogie O_O jak jak do Stanów bo tam moga jeszcze sobie zarządać CŁA czy czegokolwiek.

Przesyłka za granice to koszt około dodatkowych 10-15 zł (zwykła paczka kosztuje 10 zł) więcej niż do Polski. Chyba nie chcą Ci wysłać coś wielkości łóżka do spania żeby nie wiadomo ile to kosztowało.
nie no, paczka do niemiec np kosztuje ok. 50 - 100 zl
do calej europy w sumie podobnie

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wbrew pozorom to bardzo popularne zjawisko. Paczki z polskim jedzeniem, przetworami domowymi, lekami są na porządku dziennym.
ja dostaje leki czasami, sama prosilam np o kisiele dla malej, rosolki warzywne, sojowe rzeczy: kotlety - bo tu sa po prostu mniej smaczne.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja się zapytam gdzie??
Bo ani jedna osoba z mojego otoczenia nie dostaje paczek z jedzeniem. Z lekami też nie chyba że specjalistycznymi ale to w kopercie a nie w paczce.
Kto śle jedzenie jak można kupić wszystko w polskim sklepie albo w tesco czy lidlu? Od wędlin poprzez śledzie do coli z butelce z polskimi napisami. Nie wspominając o jajkach, burakach czy danonkach
Ps. owszem z 6-7 lat temu polski chleb był luksusem ale teraz wszystko na wyciągnięcie ręki!
Ja odpowiadam: np do Niemiec.
Czasami mama mi cos podesle albo ja podsylam siostrze z polski do niemiec.
Nie widze w tym nic mega dziwnego,

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Przesunięcia łuku w lewo nie da się skorygować licówkami, już pytałam

Ale miałam dzisiaj fajną sesję Zrobiłam sobie piękny makijaż i w ogóle wyszłam pięknie (wiem, narcyz)
narcyzie nasz wklej zdjecia na forum.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Też dlatego ja boje się rodzić dzieci i posyłać je do polskich szkół...

Co z tego, że moje będzie wychowane skoro wpadnie w wir takich 'szalonych bezstresowo wychowywanych bachorów(*)' ?

(*) tak to się teraz fachowo nazywa.
szalonych bezstresowo wychowywanych bachorów(*)' ?
ja pedagozka i nie spotkalam sie z takim okresleniem

w ogole nienawidze slowa "bachor"
Stary 2012-03-15, 21:33   #1725
pannanika
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;32951929]www.buyincoins.com [/QUOTE]

Ooooo, jaki fajnyyy! I co stamtąd polecasz? Nie kasują na cle?
Stary 2012-03-15, 21:38   #1726
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

ale musze sie przyznac, ze wczoraj dostalam prawie bialej goraczki - corka brata wstawila za fb zdjecie swojgo kolegi, ktory ma dlugie wlosy (on wstawil jej, ona jego takie tam mlodziezowe zagrywki) - i jakas dzieciarnia zaczela go obrazac, ze jest gejem, ze w ogole co to ma byc i takie tam (bardzo obrazliwie)
Zapienilam sie i napisalam im takie odpowiedzi, ze pokasowali swoje komentarze.

I wiecie co? Boje sie o swoja corke w przyszlosci, naprawde.
Stary 2012-03-15, 21:39   #1727
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Hejka.

Ale tu poważne tematy dziś.

Co sądzicie na temat konkursu na pomaderia.pl?
Ja jak się dowiedziałam, że organizują coś takiego, chciałam wziąć udział, ale dzisiaj przeczytałam regulamin i zrezygnowałam.

Konkurs polega na tym, że każda z bloggerek ma napisać na blogu posta zachęcającego do odwiedzenia portalu pomaderia. Wygrywają 4 najbardziej kreatywne. Dla pierwszego miejsca jest przewidziany zestaw kosmetyków, możliwość zaprezentowania tutorialu do makijażu wykonanego tymi kosmetykami + to co mają 3 pozostałe wygrane. A 3 pozostałe "zyskują" promocję bloga na łamach portalu oraz sypki khol.

Niby wszystko fajnie, ale w regulaminie przeczytałam:

Cytat:
Promocja blogu na portalu rozumiana jest jako zamieszczanie przez Organizatora wybranych treści zamieszczonych na blogu wraz z opisem zawierających dane twórcy, nazwę blogu oraz adres strony www.
I tak się zastanawiam, kto bardziej na tym zyskuje?
zestaw kosmetyków dla wygranej? Ok fajnie. Ale zamieszczenie tutorialu + tzw "promocja bloga", czyli umieszczanie na stronie dowolnie wybranych przez nich, moich wpisów z bloga, podpisanych gdzieś tam linkiem do mojej strony? Wydaje mi się to być większą korzyścią dla sponsora nagród i twórców pomaderii niż dla mnie samej.

Tak mi się to skojarzyło z omawianym kiedyś tu na wątku przypadkiem podobnego portalu, który pisał do dziewczyn z propozycją współpracy i "promocji bloga", polegającej na możliwości umieszczania swoich artykułów na ich stronie internetowej.
Różnica polega na tym, że Pomaderia zrobiła to na tyle sprytnie, żebyśmy miały wrażenie że tyyyyleeee zyskujemy.

Ogólnie do portalu Pomaderia nic nie mam, wydaje mi się być ciekawy i przyjazny użytkowniczkom, prężnie się rozwija (marketingowcy mają głowy na karkach). Ale nie dość że mają mega reklamę dzięki blogerkom, to jeszcze będą mieli materiały na artykuły na długi długi czas.

Czy tylko mi się to wydaje troszkę dziwne?
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:42   #1728
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Też dlatego ja boje się rodzić dzieci i posyłać je do polskich szkół...

Co z tego, że moje będzie wychowane skoro wpadnie w wir takich 'szalonych bezstresowo wychowywanych bachorów(*)' ?

(*) tak to się teraz fachowo nazywa.
"uwielbiam" bezstresowe wychowanie... A najbardziej tych rodziców, co przyprowadzając mi rano dziecko mówili: wie pani, bo ja nie wiem, co zrobić, to może pani coś wymyśli, co z tym* zrobić, może pani robić co chce, byle on tego* nie robił.

*tu wstawić problem związany z dzieckiem: bicie/przeklinanie(tak, zaczyna się już w przedszkolu /gryzienie itp.

curl it, baby!
Stary 2012-03-15, 21:46   #1729
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Ooooo, jaki fajnyyy! I co stamtąd polecasz? Nie kasują na cle?
Nie, nigdy mi się nie zdarzyło.
Mają fajną tanią biżuterię i różniste gadżety, np. spory wybór ciekawych słuchawek do mp3 itd.
Mają też akcesoria do makijażu i manicure'u
Stary 2012-03-15, 21:49   #1730
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
narcyzie nasz wklej zdjecia na forum
Narcyz wkleił już w posta na swoim blogu

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:50   #1731
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
"uwielbiam" bezstresowe wychowanie... A najbardziej tych rodziców, co przyprowadzając mi rano dziecko mówili: wie pani, bo ja nie wiem, co zrobić, to może pani coś wymyśli, co z tym* zrobić, może pani robić co chce, byle on tego* nie robił.

*tu wstawić problem związany z dzieckiem: bicie/przeklinanie(tak, zaczyna się już w przedszkolu /gryzienie itp.
Bezstresowe wychowanie jest dobre, pod warunkiem, że polega na wychowywaniu z głową, a nie na zostawienie dziecka samemu sobie - właśnie to o czym mówisz - "oj, przecież to tylko dziecko, taki wiek, ja nie wiem co z tym zrobić".
Przecież można (z większością) takich dzieciaków mądrze i świadomie porozmawiać, dawać przykład, pokazywać wzorce itp, nie trzeba ich od razu "stresować" :P

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;32952483]Nie, nigdy mi się nie zdarzyło.
Mają fajną tanią biżuterię i różniste gadżety, np. spory wybór ciekawych słuchawek do mp3 itd.
Mają też akcesoria do makijażu i manicure'u [/QUOTE]

Ja już znalazłam 10 rzeczy do paznokci, które muszę mieć Płytki do wzorków po dolarze?? Muszą być moje!
A ile to mniej więcej leci?
Stary 2012-03-15, 21:58   #1732
enn_
Zakorzenienie

Ja nie rozumiem czemu używa się słów "bezstresowe wychowanie" gdy mówi się o sytuacji puszczenia dziecka niemal samopas. Nikt chyba do końca nie wie czym to bezstresowe wychowanie miałoby być konkretnie (jeśli się mylę - proszę o podanie źródła, chętnie poszerzę swoją wiedzę), używa się tego określenia jednak do opisania przeciwieństwa wychowania autorytarnego.
Brak wychowania to brak wychowania i tyle, po co nazywać to inaczej, sugerując tym, że inne niż "standardowe" sposoby traktowania dziecka są złe?
Stary 2012-03-15, 22:01   #1733
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:

omg!

Cytat:
Bezstresowe wychowanie jest dobre, pod warunkiem, że polega na wychowywaniu z głową, a nie na zostawienie dziecka samemu sobie - właśnie to o czym mówisz - "oj, przecież to tylko dziecko, taki wiek, ja nie wiem co z tym zrobić".
Przecież można (z większością) takich dzieciaków mądrze i świadomie porozmawiać, dawać przykład, pokazywać wzorce itp, nie trzeba ich od razu "stresować" :P

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ja już znalazłam 10 rzeczy do paznokci, które muszę mieć Płytki do wzorków po dolarze?? Muszą być moje!
owszem niektorym wystarczy rozmowa, ale widze, ze siostrzencowi mojego Tzta rozmowa nie pomaga bo kiedy ktos chce z nim porozmawiac i wytlumaczyc na spokojnie, ze tego nie wolno wpada w histerie, zaczyna kopac, bic i krzyczec i nawet jakbys serce wystawila na dloni to i tak by to nie dalo rady. Jak za to krzyknie Tzt (bo jeszcze tylko jego sie boi) to sie uspokaja, a dobrocia nic nie zdzialasz

Edytowane przez dimiti
Czas edycji: 2012-03-15 o 22:02
Stary 2012-03-15, 22:01   #1734
Konto usunięte

Cytat:

Zwykle 2-3 tygodnie, ale teraz już czekam miesiąc i nie ma
Stary 2012-03-15, 22:07   #1735
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem czemu używa się słów "bezstresowe wychowanie" gdy mówi się o sytuacji puszczenia dziecka niemal samopas. Nikt chyba do końca nie wie czym to bezstresowe wychowanie miałoby być konkretnie (jeśli się mylę - proszę o podanie źródła, chętnie poszerzę swoją wiedzę), używa się tego określenia jednak do opisania przeciwieństwa wychowania autorytarnego.
Brak wychowania to brak wychowania i tyle, po co nazywać to inaczej, sugerując tym, że inne niż "standardowe" sposoby traktowania dziecka są złe?
No właśnie to ujęłaś idealnie - dla tych rodziców mniej zorientowanych, tych wygodnych, bezstresowe wychowanie to pozbawianie dziecka stresu pod postacią wszelkich granic, ograniczeń = zostawianie samopas z tego rodzą się władcze dzieci, w ten negatywny sposób, które ciężko jest jakkolwiek podporządkować autorytetowi, większość takich rodziców to albo wpada w panikę, jak już jest za późno (stąd superniania :P) albo ma całkowicie olewczy styl wychowania, polegający na dalszym niestresowaniu, ale już nie tylko dziecka, ale i siebie znikome uczestnictwo w relacjach dziecko-rodzice-nauczyciel, obwinianie nauczyciela, pretensje, że nauczyciel próbując sobie dziecko właśnie podporządkować, awantury, wycieczki do dyrekcji, oj piekiełko
Ile ja z rodzicami miałam przygód w ciągu zaledwie dwóch lat pracy, najgorsze jest to, że pół na pół - albo bezstresowe wychowanie, albo trzymanie pod kloszem

Teraz serio strach czasem dziecko puścić do przedszkola czy szkoły, bo to co się z dziećmi dzieje to szok

Wyobraźcie sobie coś takiego: w zeszłym roku uczyłam angielskiego między innymi w 6-latkach, jakież było moje zdziwienie, gdy pewnego dnia, dzieci te mnie zaczęły wyzywać

Cytat:
omg!

owszem niektorym wystarczy rozmowa, ale widze, ze siostrzencowi mojego Tzta rozmowa nie pomaga bo kiedy ktos chce z nim porozmawiac i wytlumaczyc na spokojnie, ze tego nie wolno wpada w histerie, zaczyna kopac, bic i krzyczec i nawet jakbys serce wystawila na dloni to i tak by to nie dalo rady. Jak za to krzyknie Tzt (bo jeszcze tylko jego sie boi) to sie uspokaja, a dobrocia nic nie zdzialasz
No ale krzyk to też nie rozwiązanie, bo potem w przedszkolu pani krzyknąć nie może i oto ma problem
To jest kwestia konsekwencji - nie reagować na histerię, przeczekać, niech się uspokoi - choćby miał się zmęczyć i potem dopiero reagować. Pomagało mi na takie agresywne dzieci w przedszkolu wzięcie na kolana i przytrzymanie rąk, żeby mnie nie uderzyło (oczywiście mówiąc, że nie zrobię krzywdy) - jak się chłopaczek uspokoił, to spokojnie, bez złości tłumaczenie, co było źle i dlaczego taka kara. Za którymś razem działało i pod koniec roku w zasadzie nie miałam większych problemów z nim Tylko tu potrzeba konsekwencji - to jest właściwie kluczowe pojęcie wychowania

curl it, baby!

Edytowane przez dzolls
Czas edycji: 2012-03-15 o 22:15
Stary 2012-03-15, 22:09   #1736
Candy Killer
Zakorzenienie

Pannanika ..chyba to sie bardziej oplaca ? http://www.amazon.com/Nailart-Polish.../dp/B005VX8S4G

Stary 2012-03-15, 22:15   #1737
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
Pannanika ..chyba to sie bardziej oplaca ? http://www.amazon.com/Nailart-Polish.../dp/B005VX8S4G
No to mnie zagięłaś
Ale chyba mimo wszystko póki co wystarczą mi dwie :P Jak się w końcu naucze tym dobrze posługiwać to się zastanowie nad taka megapaką
Stary 2012-03-15, 22:25   #1738
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:

No ale krzyk to też nie rozwiązanie, bo potem w przedszkolu pani krzyknąć nie może i oto ma problem
To jest kwestia konsekwencji - nie reagować na histerię, przeczekać, niech się uspokoi - choćby miał się zmęczyć i potem dopiero reagować. Pomagało mi na takie agresywne dzieci w przedszkolu wzięcie na kolana i przytrzymanie rąk, żeby mnie nie uderzyło (oczywiście mówiąc, że nie zrobię krzywdy) - jak się chłopaczek uspokoił, to spokojnie, bez złości tłumaczenie, co było źle i dlaczego taka kara. Za którymś razem działało i pod koniec roku w zasadzie nie miałam większych problemów z nim Tylko tu potrzeba konsekwencji - to jest właściwie kluczowe pojęcie wychowania
w przedszkolu Pani nie musi krzyczec bo nie ma tego problemu w przedszkolu to zupelnie inne dziecko jest, je wszystko, nie krzyczy, nie denerwuje sie , no aniol!

a w domu jak sie popatrzysz i czesc mu powiesz to zaczyna krzyczec glowny problem jest taki, ze mama swoje a babcia swoje mama olewa jak krzyczy a babcia co chwile biegnie czy mu nic nie jest. Jak nie chce jesc, to matka daje spokoj bo go zmuszac nie bedzie, jak bedzie glodny to przyjdzie, ale babcia oczywiscie zaczyna litanie, ze glodzi dziecko i biega za nim z miska- takze no niestety. A jezeli chodzi o krzyczenie, to ja w tym nic zlego nie widze- oczywiscie nie caly czas i nie o wszystko, ale jak juz czlowiekowi nerwy siadaja i nic nie pomaga co do tej pory pomagalo to lepsze to niz lac dziecko w dupsko
Stary 2012-03-15, 22:28   #1739
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
w przedszkolu Pani nie musi krzyczec bo nie ma tego problemu w przedszkolu to zupelnie inne dziecko jest, je wszystko, nie krzyczy, nie denerwuje sie , no aniol!

aw domu jak sie popatrzysz i czesc mu powiesz to zaczyna krzyczec glowny problem jest taki, ze mama swoje a babcia swoje mama olewa jak krzyczy a babcia co chwile biegnie czy mu nic nie jest. Jak nie chce jesc, to matka daje spokoj bo go zmuszac nie bedzie, jak bedzie glodny to przyjdzie, ale babcia oczywiscie zaczyna litanie, ze glodzi dziecko i biega za nim z miska- takze no niestety. A jezeli chodzi o krzyczenie, to ja w tym nic zlego nie widze- oczywiscie nie caly czas i nie o wszystko, ale jak juz czlowiekowi nerwy siadaja i nic nie pomaga co do tej pory pomagalo to lepsze to niz lac dziecko w dupsko
To wszystko jasne
Potrzebna w takim razie rozmowa nie z dzieckiem, a z babcią

curl it, baby!
Stary 2012-03-15, 22:59   #1740
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
To wszystko jasne
Potrzebna w takim razie rozmowa nie z dzieckiem, a z babcią
była i to nie jedna, ale nic nie dało

dziewczyny też wam się trafiają komentarze gdzie ktoś wam uwagę zwraca (i to po cham*ku ) jeżeli jakiś błąd w pisowni zrobicie?

właśnie przeczytałam jeden u siebie, bo napisałam szlak, nie szlag i już afera
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości