|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V
dimiti ja twardo w marcu nie kupuję kosmetyków. Jestem z tego mega dumna
Chętnie zwolniłabym połowę miejsca na swojej toaletce Mam nadzieję, że za jakiś czas zasypię Was postami o moich zużyciach![]() A ja...też nie decyduję się na dzieci choć z innych przesłanek. A może już nawet powinnam..cóż, nie spieszę się. |
|
|
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie denerwuje jak slysze, ze "juz pora", bo to ten wiek itp:/poki co nikt mi nic nie mowi, ale pamietam jak mojej siostrze przygadywali. Ma 30lat i narazie tez nie planuje dziecka, jak poczuje, ze jest gotowa to beda sie starali o bobika, a jak nie to nie- jej macica Cytat:
Najczesciej tak jest, ze zgrywa sie twardziela bo samemu sie nie dostaje i wyzywaja sie na slabszych. Trafi sie faktycznie ktos kto przywali i od razu siadaja. Mnie denerwuje duzo rzecz- ostatnio zauwazylam, ze siostrzeniec Tzta (taki 3,5 letni) ma czapeczke z napisem JP, dostal od wyjka (kuzyna Tzta) ktory ma wyrok za handel narkotykami ( a sam byl uzalezniony). Powiedzialam jego siostrze, ze dziecku bym nie pozwolila w czyms takim chodzic bo to obrazliwe i w ogole dziecko to jakis transparent jest czy co?! zreszta jak ten kuzyn byl uzalezniony to jego rodzina plakala, ze dilerzy be, ze policja nic nie robi, a jak sam zaczal handlowac i policja go zlapala to policja byla be i teraz uwazaja, ze wszyscy sa winni
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pseudo fani polskiego rapu.. tyle w temacie. A wujek niech sobie sam to na głowie nosi.
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Orlico, bardzo dziękuję za pomoc (właściwie za wykonanie :P) nowego, ślicznego nagłówka!!
![]()
|
|
#1715 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() A no, nawet dzisiaj o nim rozmawialiśmy, miał tylko 16 miesięcy i dostał zawału, przykre i to bardzo, ale na szczęście mam cielaka marudę (bernardynkę), którego udało się uratować przed śmiercią ![]() Mnie też bolała głowa dzisiaj cały dzień ![]() Cytat:
To ja już wolę być zacofana niż taka nowoczesna ![]() Cytat:
mam duużo notek, zwłaszcza recenzji, które czekają na opublikowanie, a nie mam kiedy wstawić, bo zdjęć nie chce mi się obrobić Na bloga wrzuciłam zielony makijaż tym razem mocniejszy niż ostatnie makijaże
|
||||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce oficjalnie podziękować Orlicy za podanie tej strony z honkongu
i inne smakołyki---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- ps masz jakies inne strony z darmowa przesyłką do pl w rękawie?
|
|
|
|
#1717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie, więcej chyba już nie znam ^^ Ale się wkurzam, bo dłuuugo już czekam na paczkę stamtąd -.- |
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czekam na przesyłkę z HK
Ale za to dzisiaj dotarła paleta Naked2
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na blogu mało kosmetyczny elaborat na temat ćwiczeń na siłowni
A nuż którąś z Was zainteresuje temat
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
aaa co za sklep z darmowa wysylka ja sie pytam ?
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez kosmetyki sa w miare lekkie |
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
zalezy czym sie pusci
do 2 kg mozna puscic listem i wtedy wychodzi taniej a paczki np 3 kg potrafia kosztowac 30 zl np
|
#1723 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1724 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do calej europy w sumie podobnie ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Czasami mama mi cos podesle albo ja podsylam siostrze z polski do niemiec. Nie widze w tym nic mega dziwnego, ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
ja pedagozka i nie spotkalam sie z takim okresleniem w ogole nienawidze slowa "bachor" |
|||||
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;32951929]www.buyincoins.com
[/QUOTE]Ooooo, jaki fajnyyy! I co stamtąd polecasz? Nie kasują na cle?
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
ale musze sie przyznac, ze wczoraj dostalam prawie bialej goraczki - corka brata wstawila za fb zdjecie swojgo kolegi, ktory ma dlugie wlosy (on wstawil jej, ona jego takie tam mlodziezowe zagrywki) - i jakas dzieciarnia zaczela go obrazac, ze jest gejem, ze w ogole co to ma byc i takie tam (bardzo obrazliwie)
Zapienilam sie i napisalam im takie odpowiedzi, ze pokasowali swoje komentarze. I wiecie co? Boje sie o swoja corke w przyszlosci, naprawde. |
|
|
|
#1727 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka.
![]() Ale tu poważne tematy dziś. ![]() Co sądzicie na temat konkursu na pomaderia.pl? Ja jak się dowiedziałam, że organizują coś takiego, chciałam wziąć udział, ale dzisiaj przeczytałam regulamin i zrezygnowałam. ![]() Konkurs polega na tym, że każda z bloggerek ma napisać na blogu posta zachęcającego do odwiedzenia portalu pomaderia. Wygrywają 4 najbardziej kreatywne. Dla pierwszego miejsca jest przewidziany zestaw kosmetyków, możliwość zaprezentowania tutorialu do makijażu wykonanego tymi kosmetykami + to co mają 3 pozostałe wygrane. A 3 pozostałe "zyskują" promocję bloga na łamach portalu oraz sypki khol. Niby wszystko fajnie, ale w regulaminie przeczytałam: Cytat:
zestaw kosmetyków dla wygranej? Ok fajnie. Ale zamieszczenie tutorialu + tzw "promocja bloga", czyli umieszczanie na stronie dowolnie wybranych przez nich, moich wpisów z bloga, podpisanych gdzieś tam linkiem do mojej strony? Wydaje mi się to być większą korzyścią dla sponsora nagród i twórców pomaderii niż dla mnie samej. Tak mi się to skojarzyło z omawianym kiedyś tu na wątku przypadkiem podobnego portalu, który pisał do dziewczyn z propozycją współpracy i "promocji bloga", polegającej na możliwości umieszczania swoich artykułów na ich stronie internetowej. Różnica polega na tym, że Pomaderia zrobiła to na tyle sprytnie, żebyśmy miały wrażenie że tyyyyleeee zyskujemy. ![]() Ogólnie do portalu Pomaderia nic nie mam, wydaje mi się być ciekawy i przyjazny użytkowniczkom, prężnie się rozwija (marketingowcy mają głowy na karkach ). Ale nie dość że mają mega reklamę dzięki blogerkom, to jeszcze będą mieli materiały na artykuły na długi długi czas. Czy tylko mi się to wydaje troszkę dziwne? |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*tu wstawić problem związany z dzieckiem: bicie/przeklinanie(tak, zaczyna się już w przedszkolu
|
|
|
#1729 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Narcyz wkleił już w posta na swoim blogu
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież można (z większością) takich dzieciaków mądrze i świadomie porozmawiać, dawać przykład, pokazywać wzorce itp, nie trzeba ich od razu "stresować" :P ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;32952483]Nie, nigdy mi się nie zdarzyło. Mają fajną tanią biżuterię i różniste gadżety, np. spory wybór ciekawych słuchawek do mp3 itd. Mają też akcesoria do makijażu i manicure'u [/QUOTE]Ja już znalazłam 10 rzeczy do paznokci, które muszę mieć Płytki do wzorków po dolarze?? Muszą być moje! A ile to mniej więcej leci? |
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem czemu używa się słów "bezstresowe wychowanie" gdy mówi się o sytuacji puszczenia dziecka niemal samopas. Nikt chyba do końca nie wie czym to bezstresowe wychowanie miałoby być konkretnie (jeśli się mylę - proszę o podanie źródła, chętnie poszerzę swoją wiedzę), używa się tego określenia jednak do opisania przeciwieństwa wychowania autorytarnego.
Brak wychowania to brak wychowania i tyle, po co nazywać to inaczej, sugerując tym, że inne niż "standardowe" sposoby traktowania dziecka są złe?
|
#1733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2012-03-15 o 22:02 |
||
|
|
|
#1734 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego rodzą się władcze dzieci, w ten negatywny sposób, które ciężko jest jakkolwiek podporządkować autorytetowi, większość takich rodziców to albo wpada w panikę, jak już jest za późno (stąd superniania :P) albo ma całkowicie olewczy styl wychowania, polegający na dalszym niestresowaniu, ale już nie tylko dziecka, ale i siebie znikome uczestnictwo w relacjach dziecko-rodzice-nauczyciel, obwinianie nauczyciela, pretensje, że nauczyciel próbując sobie dziecko właśnie podporządkować, awantury, wycieczki do dyrekcji, oj piekiełko ![]() Ile ja z rodzicami miałam przygód w ciągu zaledwie dwóch lat pracy, najgorsze jest to, że pół na pół - albo bezstresowe wychowanie, albo trzymanie pod kloszem ![]() Teraz serio strach czasem dziecko puścić do przedszkola czy szkoły, bo to co się z dziećmi dzieje to szok ![]() Wyobraźcie sobie coś takiego: w zeszłym roku uczyłam angielskiego między innymi w 6-latkach, jakież było moje zdziwienie, gdy pewnego dnia, dzieci te mnie zaczęły wyzywać ![]() Cytat:
![]() To jest kwestia konsekwencji - nie reagować na histerię, przeczekać, niech się uspokoi - choćby miał się zmęczyć i potem dopiero reagować. Pomagało mi na takie agresywne dzieci w przedszkolu wzięcie na kolana i przytrzymanie rąk, żeby mnie nie uderzyło (oczywiście mówiąc, że nie zrobię krzywdy) - jak się chłopaczek uspokoił, to spokojnie, bez złości tłumaczenie, co było źle i dlaczego taka kara. Za którymś razem działało i pod koniec roku w zasadzie nie miałam większych problemów z nim Tylko tu potrzeba konsekwencji - to jest właściwie kluczowe pojęcie wychowania
curl it, baby! Edytowane przez dzolls Czas edycji: 2012-03-15 o 22:15 |
||
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Pannanika ..chyba to sie bardziej oplaca ?
http://www.amazon.com/Nailart-Polish.../dp/B005VX8S4G
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba mimo wszystko póki co wystarczą mi dwie :P Jak się w końcu naucze tym dobrze posługiwać to się zastanowie nad taka megapaką
|
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przedszkolu to zupelnie inne dziecko jest, je wszystko, nie krzyczy, nie denerwuje sie , no aniol! a w domu jak sie popatrzysz i czesc mu powiesz to zaczyna krzyczec mama olewa jak krzyczy a babcia co chwile biegnie czy mu nic nie jest. Jak nie chce jesc, to matka daje spokoj bo go zmuszac nie bedzie, jak bedzie glodny to przyjdzie, ale babcia oczywiscie zaczyna litanie, ze glodzi dziecko i biega za nim z miska- takze no niestety. A jezeli chodzi o krzyczenie, to ja w tym nic zlego nie widze- oczywiscie nie caly czas i nie o wszystko, ale jak juz czlowiekowi nerwy siadaja i nic nie pomaga co do tej pory pomagalo to lepsze to niz lac dziecko w dupsko
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potrzebna w takim razie rozmowa nie z dzieckiem, a z babcią
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny też wam się trafiają komentarze gdzie ktoś wam uwagę zwraca (i to po cham*ku ) jeżeli jakiś błąd w pisowni zrobicie ?właśnie przeczytałam jeden u siebie, bo napisałam szlak, nie szlag i już afera
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

Chętnie zwolniłabym połowę miejsca na swojej toaletce

mnie denerwuje jak slysze, ze "juz pora", bo to ten wiek itp:/

przykro mi
i inne smakołyki

Ale za to dzisiaj dotarła paleta Naked2