|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Seona - no płci jeszcze nie znamy bo pojedziemy na II prenatalne za jakieś 2-3 tygodnie i może się ujawni, chociaż Tż już wydał wyrok - ponoc chłopak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Hahaha, a nie mówiła, że co tu wejdę, to nowe dziecko
![]() ![]() ![]() ![]() Cyfrowy Polsat się zjawił hehe ![]() ![]() Seona nie martw się i Pati, jeśli chodzi o przedszkole. Każde dziecko na początku płacze i nie chce się oderwać od mamy. Ale to kwestia dni, góra 1-2 tygodni, jak z uśmiechem będzie biegła na salę do dzieci, bo będzie jej się to kojarzyć z zabawą, dziećmi, nowymi zabawkami itd. Jak już załapie, ze codziennie ktoś po nią wraca, nie zostaje na zawsze, to już luz. Mi czasem Nina odstawia cyrk, jak po nią przychodzę - gdy mnie zobaczy, to siada naburmuszona, ze już przyszłam i musi iść do domu ![]() ![]() katrin nie wiem co by było, jakbym złożyła do dwóch przedszkoli miejskich ale w każdej informacji o przyjęciach jest takie zastrzeżenie i coś mi się kojarzy, ze nawet na karcie zgłoszenia jest coś takiego, że oświadczasz, ze składasz tylko do tej placówki. Wydaje mi się, ze to ze względu na to, aby zapobiec sytuacji, gdy dziecko przyjmą do kilku, a rodzice nie odmówią. Wtedy inni rodzice mają problem, bo dostają informację, ze ich dziecko nie jest np. nigdzie przyjęte, a to nie jest fajna sytuacja tak się stresować, że nie wiesz co z dzieckiem od września zrobić. Sama znam takie sytuacje od nas ze żłobka, ze dzieci przyjęte a rodzice w końcu rozmyślili się i żłobek po 2 pierwszych tygodniach września, jeśli nie ma odzewu, sam skreśla z listy i dopiero wtedy może dzwonić po innych, którzy czekają w kolejce. manolita trzymam kciuki za prawko. Uda się, jak podejdziesz do tego bez stresu, na luzie. Jak ja robiłam, to wszyscy się strasznie stresowali. Kilku było wyluzowanych i ci bez problemu zdali. Mi tez udało się za pierwszym razem zdać. Na egzaminie zrobiłam dwa błędy ale w trakcie się zorientowałam i od razu o nich sama mówiłam, dlatego egzaminator wiedział, ze mam pojęcie co robię dobrze, a co źle. Kazał mi tylko to jeszcze raz przejechać i luzik. Jak widzi, ze jedziesz pewnie, to cię nie uwali ![]() Dziewczyny, w piątek jadę do Warszawy na akcję protestacyjną pod sejm, kancelarię premiera itd. ![]() ![]() ![]() Trochę długa podróż mnie czeka, bo ode mnie Warszawa, to niemal drugi koniec kraju. Ale będziemy miały wesoły autobus więc jakoś to zniesiemy ![]() ![]() Uciekam, bo mąż mnie goni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Wtajemniczenie
|
Seona ja wogóle o portalach społecznościowych dobrego zdania nie mam i nie mam potrzebu odzewnętrzniania się internetowo no i mało mnie interesuje jak znajomy z liceum którego nie widziałam 6 lat bawił się w egipcie
![]() no to co w maju się wspieramy? do maja daleko pewnie jeszcze po drodze stchórzę, no i nie wiem czy mnie będzie stać Domi ![]() Kathi Śliczna ![]() Karmisz piersią? a z tym podwiązaniem to faktycznie dali ciała ![]() Ciężka sytuacja z tatą Tż, mam nadzieję że sobie jakoś poradzicie ![]() Swoją drogą troche wiem co czujecie, z moją babcią tez coraz gorzej ![]() Katrin Kochana ja powoli wygrzebuję się z życiowego bagna, czasami tak bardzo potrzebuję komuś się zwierzyć, Wy mi jesteście bliskie, ale wolę żeby tego "ktoś" nie czytał, choc nie wiem czy czyta. Gdzie pracujesz że taka stażystke macie? Cinka ja też chcę jechać!! weź mnie ![]() w razie czego odwiedzimy Cię w areszcie ![]()
#4144 |
Raczkowanie
|
Witam i skladam wielkie gratulacje oczekujacym Mama i tym ktore maja juz po dwojeczce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seona Jak milo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
kuro chętnie Cię zabiorę ale jeśli mnie pamięć nie myli, to Ty jeszcze z trzeciego krańca Polski jesteś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2012-03-13 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Wow... Cinka... na akcje wyjeżdżasz? Protestować przeciwko czemu lub komu będziecie?
Na kurs zapisałam się, bo już kilka lat zwlekam - zawsze mi coś "wyskoczy" i tak odkładałam zapisanie się, aż do tego roku. Zdam to zdam, jeśli nie - to kolejnym razem. Parcia na szkło nie czuję, aczkolwiek chciałabym zdać, bo na tej wsi, gdzie teraz mieszkam, bez samochodu ciężko. Marika - rano myślałam o Tobie ![]() ![]() Twoja szefowa miło i odpowiedzialnie się zachowała. W Rossmanie fajnie się pracuje? Kathi Laurka jest śliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zakorzenienie
|
marika jeszcze odnośnie Twojej szefowej, to zapomniałam dodać, ze fajnie i ładnie się zachowała. U mnie w pracy niecałe 4 lata temu była sytuacja, ze było wolne stanowisko i prezes ogłosił konkurs. Gdy zdecydowali, która dziewczyna zostanie przyjęta zadzwonili po nią, aby ja poinformować oraz zaprosili by przyszła domówić szczegóły. Wtedy oznajmiła szefowi, ze w międzyczasie, gdy oczekiwała na informację od nas dowiedziała się, że jest w ciąży (razem rodziłyśmy potem, jak się okazało - dokładnie jej synek jest młodszy od Niny o 7 dni). Za to, że była uczciwa i szczera szef dał jej tą pracę
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Akcja protestacyjna pracowników sądownictwa głównie w związku z likwidacją dużej ilości Sądów Rejonowych ale także rozchodzi się o nasze wynagrodzenia itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Rozeznanie
|
No, to mi się podoba
![]() ![]() ![]() Cinka, no pięknie, trezba walczyć o swoje. muszę wiadomości pooglądać, może cię zobaczę na pikiecie ![]() Marika, zamierzam na razie jeszcze popracować trochę, może gdzieś do czerwca, wtedy byłby 6 miesiąc, może do początku siódmego, w największe upały nie chciałabym siedzieć w pracy, tym bardziej, że nie mam klimy w pokoju i cały dzień praktycznie spędzam w pracy siedząc. Fajnie, że załapałaś się do Rossmana, mają genialne konkursy z fajnymi nagrodami ![]() U nas zaczął się dopiero 13 tydzień. Ja marzę o córci, ale mam przeczucie, że będzie drugi chłop ![]() ![]() Angel, fajnie że się odezwałaś ![]() Kurko, pewnie, że na forum publicznym nie możesz pisać o swoich problemach, cholera wie kto to czyta. Pracuję w sekretariacie, w samorządzie, więc stażyści się pojawiają i znikają. Często mam nową osobę na przyuczenie, bo w razie urlopu ktoś mnie musi zastąpić, a tak sobie myślę, że ta która właśnie przyszła pewnie zostanie tu na czas mojego urlopu macierzyńskiego. Cinka, no rzeczywiście, może i jest takie oświadczenie na karcie. Mam nadzieję, że Ninka dostanie się do tego przedszkola blisko waszego domku. Fajnie, że Nina tak zaaklimatyzowała się w żłobku, ja mam nadzieję, że Marcel też polubi przedszkole. Do strachliwych raczej nie należy, był juz tam kiedyś z babcią i wie że fajnie jest. W maju organizują dni otwarte więc się wybierzemy. Seonka, Marika dobrze radzi ![]() ![]() ![]() Co wygrałaś fajnego ostatnio? Mnie szczęście opuściło, trafiłam 2 sztkownice do warzyw na baterie i sekator ![]() ![]() Kathi, współczuję waszej rodzinie, przykro mi z powodu teścia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zjawia się i znika ![]() Cytat:
![]() ![]() Ad.2. Qrcze, Cinka, moja najlepsza kumpela też kuratorem sądowym jest i nie narzeka na wynagrodzenie, a wręcz przyznała, że bardzo jej odpowiada ilość. Może w Twojej miejscowości, skoro taka mała to gorzej płacą? ![]() Ja mieszkam na młodym osiedlu, same nowe bloki i wszyscy w wieku rozrodczym ![]() Marika, z Pati nie jest ciężko, jest grzeczna a Lili to wyjątkowo nudny egzemplarz ![]() Pamiętacie pisałam Wam, że Pati miała takie zaparcie kiedyś. Teraz wypróżnia się praktycznie codziennie, ale te jej kupy to takie twarde czarne bobki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() Ad.2. Kuroikaze, nie musisz danych pisać publicznie ani zdjęć wklejać ![]() ad.3. katrin lepszy rydz niz nic ![]() ![]() ![]() angel a co u ciebie? bylas na podkarpaciu ostatnio? wybaczcie brak pol. liter i duzych ale lili wylazla na mnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Rozeznanie
|
Seona, często sprawdzam na tej stronie, tu jest ogłoszona większość konkursów:
http://www.e-konkursy.info/konkursy.html Fajne konkursy ma Rossmann, sklepy ABC(u mnie niema tego sklepu, niestety), podobno Tesco dodaje nowe konkursy co czwartek (ale ja nie gram, bo Tesco też u mnie nie ma). Ja to jestem cienki Bolek, kobitka która była z nami na Seszelach gra nałogowo, od 5 lat, mówiła, że w tym tygodniu kiedy wygrała Seszele wygrała też samochód i pół domu ma zawalone różnymi sprzętami AGD, RTV, rowerami itp z wygranych. Ona prowadzi sobie notatki, zapisuje agencje które organizują konkursy i zwycięskie hasła w poszczególnych konkursach, pozmienia coś i już ma gotowca. Poza tym w konkursach promocyjnych w których trzeba coś kupić kupuje ogromną ilość produktów i wysyła dużo zgłoszeń. Mówiła, że jak był konkurs napojów Zbyszko miała tyle zgrzewek, że zaraz po zakupie wylewała do zlewu, bo nikt w domu tego nie pił. Ma taki pokój jeden w domu gdzie gromadzi te wszystkie zakupione produkty na konkursy zawalony sokami, herbatą, kisielami itp ![]() ![]() Przypomniałam sobie, że Bobovita ma fajny konkurs, trzeba kupić 5 słoiczków z dziecięcym jedzeniem i można wygrać jeździki i 100 tys zł. Edytowane przez katrin1 Czas edycji: 2012-03-14 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
Katrin, ja z tej samej strony korzystam
![]() To ta kobieta faktycznie maniaczka! Ciekawe, czy nie kupiłaby tego sprzętu taniej niż łącznie z tymi wszystkimi kisielami ![]() Teraz jest promocja na Kubusia ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- A propos pracodawców, to właśnie dzwoniła do mnie zrozpaczona przyjaciółka, bo dowiedziała się, że pracuje tylko do końca marca ![]() ![]() Faktycznie jak Ulka się przyjrzała, to była najstarsza w pracy, wszystkie dziewczyny samotne, lub w luźnych związkach. Kierowniczka taka "równa babka" z którą gadało się o wszystkim, więc jej mówiły, że nie mają planów itp. Kilka dziewczyn odchodziło wcześniej, ale były w takiej sytuacji, że jedna np. zaszła w ciążę, umowa się skończyła, ona nie miała obowiązku jej przedłużać. Inne znalazły lepszą pracę itp. Ulka pracowała tam najdłużej i została z niczym ![]() Kto wie jak zgrać z telefonu mmsa na kompa??? Zapisać mogę tylko w folderze zapisane wiadomości, ale przez kabel mam wejście tylko do galerii ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Katrin słyszałam o tej promocji Bobovita, ale szkoda, że nie ma na etykiety promocji, bo mam duuuużo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Wtajemniczenie
|
Cinka no właśnie ja z trzeciego krańca
![]() i tak jestem zawalona projektami i do tego pracą lic ![]() ![]() Seona pewnie że nie musze ale wystarczy zobaczyć na pierwszą strone tam już jest i moje imię i mojego dziecka, pozatym ci którzy niechciałabym żeby to czytali podejrzewam że znają mnie po nicku a jak nie to własnie po tym wątku. Śmieszne, ale prawdziwe, strasznie, ale to naprawde rozwala chęć chwalania się czy tam pokazania- wszystko jedno na fb czy nk, jak to pisza niektórzy "nasz ukochany wnuczek ..." a wnuczka półtora roku nie widzieli ![]() albo "ja przy piramidzie" "ja przy sfinksie" "ja na degustacji win" "ja na basenie" "ja" "mój nowy samochód" "ja w domku" i tak można wymieniać... Rozumiem kilka zdjęc, ale setki... po co to? żeby zaimponować jakiemuś tam zenkowi, albo wzbudzić nutkę zazdrości w małgorzcie? Zauważyłam (na swoim przykładzie też, ale nie tylko) że jest masa rodzin czy konkretnych ludzi, którzy budują wokół siebie otoczkę fajnych, bogatych, wyluzowanych i wylansowanych i wogóle mistrzów, ale to tylko otoczka a prawda jest albo żenująca albo smutna. Nie mówię że tak jest zawsze, ale znam sporo takich przypadków. a co do bobków... no to ja nie wiem, więc nie moge Ci nic poradzić ![]() a mmsach też nie pomogę bo nawet nie mam skonfigurowanego tel i nie mogę ich odbierać ![]() Katrin no tak takich miejscach często stażyści ![]() ![]() w sumie to możliwe że od września się wybiore na jakiś (chociaż teraz mi sie studia zaczynają komplikowac i nie wiem jak to będzie z bezrobociem) Jak się czujesz? dobrze?
#4153 |
Zakorzenienie
|
Seona hehe, jakbym była kuratorem zawodowym, to tez bym nie narzekała
![]() ![]() Co do ich wykształcenia, to jeszcze miło by było, jakby każdy z nich miał to kierunkowe wykształcenie, a niektórzy nawet wyższego nie mają - i mam tu na myśli kuratorów zawodowych (nie mylić ze społecznymi). Nasza sprzątaczka ma lepsze wykształcenie od niektórych z nich... Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2012-03-14 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
Kuroikaze tak karmie piersia i mam nadzieje ze juz jutro mala przybierze ladnie
![]() manolita za 6 tyg ide do gina z nadzieje ze cos wymysli bo nie mam zamiar klasc sie pod noz i na 5 dni do szpitala oj co to to nie Maz moj pojechal do POlski na dzien moze dwa a moze 4 . Z tata jest bardzo ciezko . Nie byl zdecydowany do konca ale wykopalam go zeby nie zalowal tak jak kiedys ja ze dzien za pozno przyjechalam zeby dziedka usciskac DZis ma mama przyjechac bo rano musze jechac z mala do lekarza a tak jakos sobie damy rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
cinka moja koleżanka skończyła prawo z wyróżnieniem i podyplomowe z kryminologii zrobiła. W prawie jest obeznana super, nawet w gospodarczym i mi pomaga czy mężowi, przy alimentach pisała pismo dla koleżanki itp. I w jej sądzie wszyscy są po prawie
![]() No a z pracą w terenie masz trochę racji, bo wtedy przyjeżdża zawsze do Rzeszowa do mnie na ploty ![]() ![]() A Ty jako kto pracujesz? Myślałam, że też jesteś kuratorem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
Seona no to sama widzisz, jak jest z tą całą pracą kuratorów. W rezultacie na ich pensje zarabiają głównie kuratorzy społeczni, którzy znowu za swoją pracę dostają marne grosze ale to już określa odpowiednia ustawa. Czyli znowu pretensje do "góry". Sama "góra" daje wiele do życzenia - filozof rządzi ministerstwem... Szkoda słów. Ja pracuje na stanowisku sekretarza sądowego, prowadzę decernat sędziego w wydziale karnym. Pracuję tam już ponad 5 lat, wcześniej byłam też stażystą, a od 4 lat mamy zamrożone pensje więc nie mamy co liczyć na żadne podwyżki, ani tym podobne. Więc teraz tak dla porównania: ile kosztował 1 chleb 4 lata temu, a teraz, ile kosztował litr benzyny 4 lata temu, a teraz?? A żeby było weselej, to dokłada się nam obowiązków coraz większą odpowiedzialność... Wolę zmienić temat, bo jak o tym piszę, to ciśnienie mi się podnosi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj o 6 rano odszedl moj Tesc [*]
Jednak czekal na mojego meza zeby sie pozegnac. Na razie nie wiem kiedy pogrzeb ale do tego czasu i tak maz w Polsce bedzie wiec moje bycie samej z dziecmi sie przedluza. Mialam je wyslac w poniedzialek do przedszkola ale sobie odpuszcze podroze z mala dwa razy dziennie do powrotu Damiana |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Zakorzenienie
|
Kathi, wyrazy współczucia
![]() Cinka, to szczęśliwej podróży i utargujcie coś dla siebie ![]() Kurko, co z tą celiaklią u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Wtajemniczenie
|
Kathi współczuje, ale to dobrze ze Twój Tż zdążył się pożegnać.
A Laurka przybrała? Seona nie wiem jeszcze bo musiałam przełożyć wizytę, bo nie było jeszcze wszystkich wyników, więc dopiero 3 kweitnia się dowiemy, miło ze pamiętasz ![]()
![]() |
#4160 |
Wtajemniczenie
|
Kathi-współczuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
Kuroikaze tak mala przybrala 195g w ciagu tygodnia i za 2 tyg mamy kolejna kontrole wagi
![]() Mala duzo spi ale i jje ciekawie dwa razy z jednego cyca potem robi pauze z 15 min i domaga sie drugiego Ja dzis chleb upieklam ciasto z jablkami i obiad na jutro bo mama mi Maxia przywiezie to trzeba jakim jadlem poczestowac ![]() Jakis nagly przyplyw energii ![]() Maz moj wraca we wtorek rano . Pogrzeb jest w poniedzialek rano i hcce po poludniu wyjechac . Teraz wiem czemu mi nie podwiazali jajnikow _ bo te pieniadze byly nam potrzebne na wyjazd meza DZiwnie ten los sie plecie |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
No Kathi, tu nic od nas nie zależy, ktoś inny ma plan i go realizuje
![]() Popsioczę trochę na służbę zdrowia ![]() ![]() ![]() No qrde, a jeśli to rak to może atakuje!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- U nas piękna, wiosenna pogoda! Byliśmy prawie 3 godziny na polu! ![]() Kurko, jak coś będziecie wiedzieć, to napisz. Oby to nie była celiaklia. Marika, jak poznasz płeć po połówkowym to też daj znać. Manolita, dom już skończony? Co z planami męża na 3 dziecko? ![]() ![]() ![]() Mój mąż był wczoraj na spóźnionym pępkowym z kolegami. Dowiedział się, że nasz znajomy "zaliczył wpadkę" i kolega męża był u niego na weselu. Mówił, że wesele jak stypa ![]() ![]() Oby później im się poukładało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Wtajemniczenie
|
Kathi super że ma apetyt, Seona dobrze mówi że ktoś ma plan
![]() Zachciało mi się ciasta z jabłkami Seona mam nadzieję że to nie to, ale w razie jakby, to trudno nie będziemy rozpaczać, na świecie tyle chorób. My dziś cały dzień na zewnątrz, przez to nic nie zrobiłam, ani nie pisałam, ani nie robiłam blach. a Ci młodzi, kurczę przecież nie musieli brac ślubu jak tak nie chcieli ![]() a co do służby zdrowia - zdrowa to to ona nie jest. Ja od stycznia nie dostaje recept na bebilon pepti bo nie mam zaświadczenia od gastroenterologa (a w listopadzie go nei wizięłam bo nigdy nie był problemów) i nasza pediatra nie ma podstaw do wypisania recepty ze zniżką (oprócz tego że dziecko od 2 lat po biłakach dostaje suceh wywypski ![]() ![]() no ale nasz problem jest bardzo błachy w porównaniu do Waszego. Przykre że jak się nie ma znajmości to ciężko coś wywalczyć, szczególnie w takich miejscach gdzie są duże kolejki, ale z drugiej strony szpitale tez nic nie mogą poradzić na te marne limity które szybko się im kończą. Natan wymyślił szalenie interesującą zabawę tj. malowanie błotem na patyku po kamieniach ![]()
![]() |
#4164 |
Zakorzenienie
|
Seona masakra z ta sluzba zdrowia i lekarzami . U mojego tescia tez bylo podobnie . DOpatrzyli sie najpierw zapalenia pluc i na to leczyli a to juz rak byl . dopiero jak krwia plul zrobili badania ale juz przezutow nie szukali , bo po co???
Masakra W Hospicjum lekarz dzien przed smiercia tescia powiedzial -cytuje " Pacjent jest rokujacy dobrze " -Chyba mial nadzieje na lapowke ![]() Moj brat zamierza sie zenic . Okropnie sie dra ze swoja kobieta ,a dziewczyna ma taki charakterek ze hoho . Przyklad: DZwoni do mojej mamy i mama mowi ze ja sama siedze w domu bo Damian w POlsce , ta nawet nie wspomniala ze moze wpadnie pomoc tylko chiala wiedziec po co pojechal , czy jakies dokumenty wyrabiac . Mama zdawkowo powiedziala ze nie w innej sprawie . Za pol godziny mam ja telefon. Jak sie czje po cesarce i jak tata dzieci( udala ze nic nie wie) to ja mowie ze w POlsce . Znow pytanie a po co pojechal . Zbylam ja nie mowiac o co chodzi i teraz ............ Po jakims czasie nie wytrzymala i zadzwonila do mojej ciatki zeby wyniuchac czemu moj maz pojechal do POlski . Nie obchodzilo ja to czy potrzebuje pomocy moze . Co gorsza mojego brata tez trzyma tak krotko ze nie pozala nas odwiedzac Jak to ona powiedziala ze chcialaby byc duchem swietym zeby zawsze wiedziec co mowi moj brat CHore troche ale to jego wybor kogo bierze Najbardziej przykre jest to ze jak potrzebuja pomocy to ja jestem pierwsza do kogo dzwonia ![]() Moja kruszyna cierpi na gazy , nie ma kolek bo nie placze i nie zwija sie z bolu ale brzuszek boli i slychac przelewajace siepowietrze . Pomagam jej jak moge ale noce na razie sa nie moje . DZis spalam raptem 2 godziny Zombi jestem ![]() Niedluga bede jadla tylko ryz i marchewke bo cokolwiek nie zjem to efekty sa u malej . Moje menu ogranicza sie do dzemu, kurczaka , salaty i jogurtow . Niedlugo nie bede moglapatrzec juz na to ![]() Wczoraj zjadlam kawalek ciasta ktore sama pieklam i cala noc tance AAAAAAAAAAAA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
Kathi, to z bratowa faktycznie nie halo. Mogla zaproponowac pomoc! A co ona nie wiedziala ze Twoj tesc zmarl?
Moja bratowa to znowu w przesadzaniu i narzekaniu to jest pierwsza!! Opowiada takie rzeczy, ciagle jej brakuje pieniedzy i tak mowi, ze jak ktos by jej nie znal to by uwierzyl, ze zyja w skrajnej nedzy! No mowie Wam. A pracuje jako pielegniarka, moj brat pracuje, maja tylko jedno dziecko, maja samochod, wlasne mieszkanie, nie zyja o ziemniakach i kefirze ![]() Cinka, ugraliscie cos na tym strajku, jak bylo? |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zadomowienie
|
Witam
Ja ostatni dzień byłam w pracy, dostałam L4. Zmieniłam dzisiaj lekarza i jak narazie jestem zadowolona. Zbadał mnie, zrobił USG i jest ok. A ok 10 kwietnia pojadę na II prenatalne, może się pokaże potworek mój, tyle że jest ułożone pośladkowo i ponoć wtedy gorzej zobaczyć. Cinka - i jak rowerek? pokaz jaki zamówiliście. Może załóż małej taka mini lokatę na jej nazwisko i jak będzie miała ileś tam lat to będzie mogla z niej skorzystać? słyszałam że to dość modne się staje. Manolita - tak, tak, dobrze pamiętasz gdzie mieszkam ![]() ![]() Katrin - może coś w tym jest że drugie ciąże są cięższe? mi już prawie przechodzi, ale spać mogłabym na każdym kroku a nigdy śpiochem nie byłam. A wy macie raczej pewną miejscówkę w przedszkolu? kiedy wyniki u was? Seona - ja byłam na Podkarpaciu w połowie lutego ![]() Kathi - przykro mi z powodu teścia, masz rację, czekał aby pożegnać się z synem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Zakorzenienie
|
Czołem dziewczyny!
Kathi przykro z powodu śmierci Teścia ![]() ![]() marika rower już do nas dotarł. Po ciągłych jazdach po mieszkaniu dzisiaj pojechaliśmy nim pierwszy raz w teren. Zdjęcie poniżej ![]() ![]() ![]() Tak poza tym wróciłam z manifestacji w Warszawie cała i zdrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj poszłam z Niną na rowerek i teraz ledwo się ruszam. Uczyłam ją pedałować, naschylałam się i teraz plecy mi wysiadają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 |
Zakorzenienie
|
my chorujemy na maksa
![]() ![]() Umyłam dzisiaj okna i wyprałam firanki i zasłony. Zostało mi umyć tylko okno w małym pokoju, ale co chwila albo jedna albo druga tam spała i nie miałam jak. Cinka rower duuży! Ja sobie jeszcze nie wyobrażam Pati na takim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
Seona rower nie jest duży, jest całkiem mały. Tak Ci się wydaje, bo na zdjęciu jest podwyższone siodełko. Ninka ma je najniżej, jak tylko można i bez problemu stawia stopę na pedałach. Od ziemi też sięga nóżką tak, ze potrafi sama na niego wsiąść. Zrobiło się ciepło i bardzo dużo dzieci z Niny grupy jeździ właśnie takimi rowerkami. On jest idealny na 3-latka.
Przeziębiona, kichasz... i wystawiasz się do okna w przeciągi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.