mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 07:46   #1321
ja_dalia
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej!
Zwolnił tylko 3h wczesniej, zeby mi z dziecmi pomóc i w obiedzieTej pracy nie odda, jest zadowolony z niej, zreszta ja tez Teraz jest w domu juz jakis czas
Mi sie tez te lakiery mietowe podobają
arazie Tz mnie powiązał, trudne te wiązania są
co do konkursów to jakaś taka posucha w tym marcu, tylko pare kosmetyków, 2 ksiazki, chusta, pacynka...no nie mam czasu tak tworzyć :/

trudne wiazania? to jaka Ty masz chuste ? moze na necie looknij, na yout... bo ja z chusta dostalam takie wiazanie ze szooook... a teraz znalazlam inne i jest banalne... 30 sek i mloda zapakowana

co do konkursow... ja tyle to przez 27 lat nie wygralam

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 07:56   #1322
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
hej!

Zwolnił tylko 3h wczesniej, zeby mi z dziecmi pomóc i w obiedzieTej pracy nie odda, jest zadowolony z niej, zreszta ja tez Teraz jest w domu juz jakis czas
Mi sie tez te lakiery mietowe podobają
arazie Tz mnie powiązał, trudne te wiązania są
co do konkursów to jakaś taka posucha w tym marcu, tylko pare kosmetyków, 2 ksiazki, chusta, pacynka...no nie mam czasu tak tworzyć :/
Posucha? no ja tez chyba tyle w zyciu nie wygralam

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

My w tym roku też chcieliśmy jechać do Chorwacji, ale jakoś nie wyobrażam sobie podróży i bycia z małym dzieckiem w skwarze gdzie dorosły ledwo zipie.
Jak się zdecydujecie jednak jechać wybrałabym 2 opcję, właśnie ze względu na maluszka.

Dobrej nocki
NO samochod z klimatyzacja, apartament z klimatyzacja i do teog jak najblizej morza, pewnie w godzinach najwiekszego skwaru bedziemy w domu. W ogole ja mam takie mieszkanie ze popoludniami jak slonce przyswieci to sie robi piekarnik, podejrzewam, ze w Chorwacji bedzie nam chlodniej

Mam pytanko do mam, ktorych dzieciaczki lapia sie za stopy, czy one sie lapia rowno za obie stopy? Bo moja to glownie prawa reka prawa stope, a lewej to raczej nie i sie martwie, ze to znaczy, ze jednak krzywa jest. W ogole niby wszytsko fajnie z tym lapaniem stop, ale sobie non stop skarpety sciaga teraz
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:06   #1323
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
no to ladna posucha domi wiem ze robie Ci konkurencje tym pytaniem, ale z jakiej strony korzystasz? jak nie chcesz to nie mow

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Ggora czy twoj Filipek to jest na tyle madre dziecko ze da sobie wytlumaczyc i wypiej np kompot z suszu?
znajomi corce na zaparcia robia kompot z suszonych jablek i sliwek i cuda dziala-

Ela no to juz obie w podeszlym wieku jestesmy ze tak powiem smuge cienia przekroczylysmy
ad.1. glam ggora, moja o dziwo lubi suszone owoce i kompot z nich a suszonych nie chce i popijac woda?

ad.2 no mi w tym roku stuknie 30 dziecko to ja moze i bym sobie machnela ale kolo 40, co by sie odmlodzic zebym nier miala "odchowanych dzieci" bo kazdy sobie policzy ile moge miec lat a z niemowlakiem to jakos mlofdziej sie wyglada

Ela, ja tez teraz uwielbiam taskie siedzenie w domu, gotowanie, prasowanie, pranie itp. przy pierwszym dziecku to na skrzydlach wracalam do pracy a teraz to bym sie chyba pochlastala. Chce siedziec w domu z moimi kochanymi dziecmi

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
jedna znajoma mi opowiadala, ze jej dziecko nienawidzilo gondoli. I musiala wszedzie na spacery z chusta chodzic, moze to samo u was?

Od 2 dni koresponduje z wlascicielami apartamentow w chorwacji i mam juz upatrzone i za chiny nie moge sie zdecydowac. Czy lepiej przy samej plazy, ladny widok z tarasu, ale poza plaza nie da sie wlasciwie wyjsc na spacer, czy lepiej jakis 100m od plazy ale za to mozna gdzies wyjsc- na spacer.
ad.1. fatal, zobaczysz jak w spacerowce bedzie! nie wszystkie dzieci lubia gondole, a w spacerowce mozna wszystko obserwowac

ad.2. aniolina a gdzie jedziecie?!? kocham chorwacje jaka miejscowosc? ja bym chyba to dalej od morza brala, wozkiem podjedziecie.

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
.na mysl o porodzie odrazu mam w glowie uczucie masazu szyjki macicy i uczucie przecinania mnie a pozniej ciagniecie przy zszywaniu (alaaaaaa.
to moje traumy to masaz szyjki z pierwszego porodu i bole plecow i zeber w drugiej ciazy

Cytat:
Aha a lactulosum u
Mas dziala
Lepiej jak jest 1 dawka 15 ml a nie 3 po 5
u nas tez lactulosum super dziala.

qrde,lili nie chce jesc wypluwa cycek i butle jadla o 5:30 piers i 90 ml butli. Nie wiem co sie dzieje

Olusia, jak u Was ta wysypka? Zrobilas ten test?

Princeska, kciuki za rozmowe

Myszeczka, ile Twoj Bartoszek juz butli wypija? Bo moja o 180 ml nie obrazi sie, ale boje sie, ze jej zoladek rozepcham gdzies Ty zaginela kobieto wogole?

Widzial ktos Fallen, Rojku, Milagrose???

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:10   #1324
glamourous
Zakorzenienie

Aniolina moi wprawdzienie lapia ale moze kup takie skarpetki z grzechotka- chocby w rossmanie- i zakladaj jedna na ta nozke ktorej mniej uzywa

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

I Oolong dawno nie zagladala
Stary 2012-03-16, 08:17   #1325
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

ja tak na chwilke tylko bo chwilowo bawie sie w malarza pokojowego calymi dniami.

do tych ktore zaczely lub chca zaczac usypianie PP a zniechecaja sie, moge tylko powiedziec ze warto. Pierwszy dzien - masakra, drugi troche lepszy, trzeci - swietnie, czwarty, piaty, szosty-powrot do zlego a potem to juz tylko lepiej. Nasze uspianie w tej chwili wyglada tak, ze go wyciszam, odkladam do koszyka z pieluszka mowiac "teraz idziemy spac, zobaczymy sie jak wstaniesz. bede w pokoju obok wiec jak mnie potrzebujesz to zawolaj" i wychodze z pokoju. Tygrys spi w przeciagu 5-10minut.

Nad drzemkami pracujemy nadal. Przestalam z nim walczyc i jezeli obudzi sie po 30min to nei usypiam na sile bo bylo duzo wrzasku tylko bawiimy sie spokojniej. Staram sie za to wydluzac mu czas aktywnosci i to zaczelo dzialac. Przedwczoraj mial jedna drzemke ponad godzine a wczoraj 57min (wszystko powyzej 41min to juz jest cos).

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:25   #1326
nie _wiem
Raczkowanie

Ja też od jakiegoś czasu zostawiam małą samą w łóżeczku do zaśnięcia tyle ze ze smokiem, ale moja to potrafi i 3 godziny pospać nie jedząc przez 5 godzin :P budzi się wtedy bardzo wygłodniała
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:36   #1327
glamourous
Zakorzenienie

Wiolqn co to jest usypianie pp??? Mi sie tylko kojarzy przy piersi

A w ogole to brawo za konsekwencje i ogolnie zorganizowanie. Do glowy by mi nie przyszlo mierzyc czas drzemek i to w minutach...
Stary 2012-03-16, 08:41   #1328
Seona
Zakorzenienie

wybieram sie z moimi samotnymi i bezdzietnymi kolezankami na spoznione pepkowe, tylko za ch... nie wiem o czym ja bede z nimi gadac juz kiedys tak bylo i normalnie wspominalysmy czasy studenckie bo ani na chlopa nie mozna popsioczyc, bo nikogo nie maja, ani na dzieci, ani na porod, ani na figure, no na nic

to jest jak w tej ksiaze "Padam na twarz", kiedys Twoja najlepsze samotne przyjaciolki sa Ci zupelnie obce, a kazda obca matka jak najlepsza kumpela

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-03-16, 08:50   #1329
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
wybieram sie z moimi samotnymi i bezdzietnymi kolezankami na spoznione pepkowe, tylko za ch... nie wiem o czym ja bede z nimi gadac juz kiedys tak bylo i normalnie wspominalysmy czasy studenckie bo ani na chlopa nie mozna popsioczyc, bo nikogo nie maja, ani na dzieci, ani na porod, ani na figure, no na nic

to jest jak w tej ksiaze "Padam na twarz", kiedys Twoja najlepsze samotne przyjaciolki sa Ci zupelnie obce, a kazda obca matka jak najlepsza kumpela
zawsze mozna o pogodzie akurat wiosna idzie

Po dzisiejszej koszmarnej nocy z mlodym padam na twarz. Wiec Glam mi usypianie PP dzis kojarzy sie jedynie PP= Pokonac Potwora!
wrzask byl pol nocy niewiadomo dlaczego, pieluche przebralismy, nie kulil sie jakby go bolalo. Za to jak Tz wlaczyl swiatlo i dal mu zabawke to banan na buzi. Potem do lozeczka do wsadzilismy zeby sam zasnal. I co? Smial sie w glos w lozeczku a spac niet.

A dzis tesciowie przyjezdzaja, musze chate ogarnac a sil brak nawet na zjedzenie sniadania.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:54   #1330
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
zawsze mozna o pogodzie akurat wiosna idzie

Po dzisiejszej koszmarnej nocy z mlodym padam na twarz. Wiec Glam mi usypianie PP dzis kojarzy sie jedynie PP= Pokonac Potwora!
wrzask byl pol nocy niewiadomo dlaczego, pieluche przebralismy, nie kulil sie jakby go bolalo. Za to jak Tz wlaczyl swiatlo i dal mu zabawke to banan na buzi. Potem do lozeczka do wsadzilismy zeby sam zasnal. I co? Smial sie w glos w lozeczku a spac niet..
Ad.1. to chyba wszystkie 4 pory roku omowimy

ad.2. pokonac potwora matqo bosqa

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-03-16, 08:56   #1331
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Seonka, święte słowa !

Witam w ten słoneczny poranek
Michaś wstał dzisiaj raz w nocy, pobódka przed 7. Troszkę zabawy i dalej kima.
Ja przed ddtvn piję kawkę. Zaraz malnę oko, miksuję zupcię i ok 12 na spacerek
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:59   #1332
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny tak czaje sie, zeby podac mlodemu marchewki. Jak to zrobic? W sensie najpierw ja ugotowac na miekko tak? I rozciapciac na papke i wtedy zaaplikowac?
Stary 2012-03-16, 09:04   #1333
ela3010
Zadomowienie

Hej

Seonka ale nie dawałaś żelatyny do budyniu, co? Tą masę budyniową to się gotuje, czeka aż aż wystygnie i nakłada na herbatniki.
Seonka wpadaj do mnie, ale byśmy pogadały na wszystkie te tematy których nie poruszysz z koleżankami, a jeszcze o teściowych to temat rzeka.

Glam ale ja sie tam staro nie czuje, do 25 lat brykałam po uczelniach, pracowałam, spotykałam się ze znajomymi, typowe życie singla, że tak powiem wyżyłam się, cokolwiek to znaczy.
A teraz taka stateczna ze mnie matka Polka.

Aniolinka bierz mieszkanko dalej od morza, a 8 miesięczny bobas to już dzieć.

Robię dziś kopytka, na razie gotuję ziemniaki, Milus śpi, jak wstanie mykamy na spacer, potem odkurzę i zmyję podłogi.

A wieczorem pewnie piernik upiekę, co by do kawy był.

Miłego dnia laseczki
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:06   #1334
goldika
Zakorzenienie

Aniolina mi tez sie wydaje, ze to dalej od morza. Zreszta co to jest 100m do morza? tyle co rzut pampersem.
Stary 2012-03-16, 09:07   #1335
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
SZPILKA a Ty który rocznik jesteś?
'84
Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Witam
pewnie mnie już nie pamiętacie moja córa jest niestety bardzo absorbująca
...ale jakie tu zmiany w zdjęciach, muffinka pisała że wszytkiee szczęsliwie się rozpakowałyście z czego sie bardzo cieszę, strasznie chciałabym wrócić do pisania ale nie moge sie zmotywować mam nadzieję że mi sie uda i znów mnie ciepło przyjmiecie
: roza:

Cytat:
to swietnie. za przewrotke.
Zeby moj chcial przesypiac cale noce... marzenie scietej glowy

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Dziewczyny znacie staniki ESOTIQ??

Doszedl dzis moj Triumph ale 70pod biustem jest troche za duze, musze i tak zamowic sobie ciemny jakis i znalazlam 65 wlasnie firmy ESOTIQ.
Ps. za triumpha z metkami dalam... 47zl z wysylka w sklepie 100kosztuje ten model.
Goldi ja mam ich biustonosz, kupiłam już w ciąży jak mi cyc urósł i jest super! ja mam koło 81 pod biustem a ich 70 tak w sam raz, na początku przyciasna a po godzince idealne
maja tez fajne figi i mam ich koszulę do karmienie/szpitala. Bo w domu do bokserki.

Ale najfajniesze staniki ma Schisser. Tylko teraz to juz chyba nie będzie rozmiaru bo mają do d w Polsce . Żałuje ze nie kazałam sobie przywieźć ze Stanów jak mąż był bo tam są tańsze.

PP -podnieś/połóż

U nas pierwsze 6 tygodni małą uczyliśmy tak zasypiac i teraz to jest bajka
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:07   #1336
glamourous
Zakorzenienie

Goldi w kosteczke zeby sie szybko ugotowalo, zmiksowac i dodac odrobinke maselka lub oliwy z oliwek bo tluszcze wspomagaja przyswajanie wit a z marchewki

Zrwszta co ja sie madrze, sama nie gotowalam

Pokonac potwora- dobre
Stary 2012-03-16, 09:07   #1337
ela3010
Zadomowienie

Aniolinka chciałam napisać że 8 miesięczny bobas to DUŻY dzieć.

Goldi hahahaha, dobre skojarzenie z pp.

A tak wogle to PP podnieś, połóż, tak?.

Już spadam powycierać kurze
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:07   #1338
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

fajną serię też Clinique ma - taką trójetapową - żel + tonik + krem, lub opcja z mydełkiem - u mnie się sprawdzało - ale dość drogi interes
ł
też używałam tych 3 krooków Clinique-też mi pomogło

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:09   #1339
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny tak czaje sie, zeby podac mlodemu marchewki. Jak to zrobic? W sensie najpierw ja ugotowac na miekko tak? I rozciapciac na papke i wtedy zaaplikowac?

Jak chcesz soczek, to ścierać na drobnych oczkach tarki (mówią, że najlepsza jest szklana)

Jak chcesz papkę, taki deserek, obierasz marchew, przekroj ją w zdłóż (szybciej się ugotuje)gotujesz i miksujesz blenderem aż będzie papka, możesz dodać troszkę wody z gotowania, wtedy lepiej się miksuje.
Stary 2012-03-16, 09:13   #1340
goldika
Zakorzenienie

mszpilko a jak z miseczkami wypada? Kierowac sie tabela ich rozmiarow? U mnie cycki juz wrocily do malenkosci. Przeszlismy na mm calkowicie

Glam dzieki

Ktoras pisala, ze ma poradnik w ktorym napisane jest kiedy rozszerzac diete dziecku w zaleznosci jakie posiada umiejetnosci. Co powinien umiec zeby podac mu marchew i jablko?

Dygotko a mi te 3 kroki Clinique przesuszyly twarz mocno. ogolnie zle wspominam. ale widac co skora to odczucia

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Jak chcesz soczek, to ścierać na drobnych oczkach tarki (mówią, że najlepsza jest szklana)

Jak chcesz papkę, taki deserek, obierasz marchew, przekroj ją w zdłóż (szybciej się ugotuje)gotujesz i miksujesz blenderem aż będzie papka, możesz dodać troszkę wody z gotowania, wtedy lepiej się miksuje.
dzieki
a co lepsze na poczatek? tarta soczysta czy gotowana papka?
Stary 2012-03-16, 09:13   #1341
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Wiolqn co to jest usypianie pp??? Mi sie tylko kojarzy przy piersi

A w ogole to brawo za konsekwencje i ogolnie zorganizowanie. Do glowy by mi nie przyszlo mierzyc czas drzemek i to w minutach...
jak szpilka napisala podnies /poloz

on jest jak szwajcarski zegarek, 31min - oczy otwarte, albo 41m i ponad te magiczna liczbe nic. tyle trwa u niego jeden cykl spania i nijak nie chce wejsc w drugi. a kiedys tak pieknie spal po 1,5 -2,5h. podobno to fatum 4 miesiaca i kolo 6 moze z tego wyrosnac.

nie licze mu, uzywam aplikacji baby connect i ona mi podaje ile co i kiedy. bez niej bym zginela. nie jestem w stanie zapamietac ktora cycka ostatnio i czy zmienialam pieluche czy nie (|a kiedys bylam taka dumna z mojej wielozadaniowosci). a tak tylko spojrze i wiem ze albo zmeczony zaraz bedzie albo pora na karmienie itd. latwiej mi okreslic czemu marudzi. zwlaszcza ze zaczelam przesuwac mu pory karmienia bo powoli przechodzimy z co 3h na 4h. I zauwazylam ze Tygrys sie lepiej czuje, nie narzeka tak bardzo na brzuszek, czyli za czeste karmienia nei wychdozily mu na zdrowie.

Kuchnia Tygryska
Stary 2012-03-16, 09:27   #1342
dygotka8
Zakorzenienie

Goldika-też się bałam,ale starałam się wybrać taki zestaw żeby mi skóy nie popsuł.i chyba miałam krok 1 lub 2 a Ty?w zyciu bym tego nr 3 nie wybrała-zbyt drastyczny

Stary 2012-03-16, 09:28   #1343
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
mszpilko a jak z miseczkami wypada? Kierowac sie tabela ich rozmiarow? U mnie cycki juz wrocily do malenkosci. Przeszlismy na mm calkowicie

Glam dzieki

Ktoras pisala, ze ma poradnik w ktorym napisane jest kiedy rozszerzac diete dziecku w zaleznosci jakie posiada umiejetnosci. Co powinien umiec zeby podac mu marchew i jablko?

Dygotko a mi te 3 kroki Clinique przesuszyly twarz mocno. ogolnie zle wspominam. ale widac co skora to odczucia

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

dzieki
a co lepsze na poczatek? tarta soczysta czy gotowana papka?
Ja zaczełam od soczku, ale Michał miał skończone 3 miechy, tak dałam na spróbowanie.
W obecnym wieku możesz dać raz soczek, raz papkę.
Tylko jak dasz papkę to wyjdzie tzw "marchwianka" więc nie stresuj się jak nie bedzie kupy, bo ona zatwardza.
Stary 2012-03-16, 09:30   #1344
dygotka8
Zakorzenienie

Wiolqn a z jakich książek korzystasz?kiedys jakas polecałaś,ale nie pammętam tytułu...Język niemowląt przeczytałam
u nas też kiedys drzemka trwała tak jak u Cieie,a teraz też się skróciły od jakiegoś czasu

Stary 2012-03-16, 09:33   #1345
muffinka90
Zakorzenienie

hej laski

nie_wiem, fajnie, ze cie przygonilam do nas, wpadaj czesciej

owieczko ale ci urosl chlopak

fatal a w co ja ubierasz? Moze jej za goraca juz?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:39   #1346
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

dygotka z Zaklinaczka Dzieci : Jak rozwiazac progremy wychowawcze

wszystkie info znajduje sie tez na stronie www.babywhisperer.com

Kuchnia Tygryska
Stary 2012-03-16, 09:43   #1347
dygotka8
Zakorzenienie

Wiolqn-mam ta książę,ale pożyczyłam koleżance...muszę ją poprosić w takim razie o oddanie.ta str pewnie po ang?ja niestety nie znam języków obcych-takie beztalencie ze mnie,ze tylko rosyjski trochę umiałam,ale przez te lata się zapomiało już;/
u nas wczoraj przed snem wyciszanie wygladało tak,ze mała śmiała się wgłos do tż potem popłakała,dałam jej pierś i usnęła
jak juz bedzie własny kąt to wtedy zaczniemy ją bardzj wyciszać przed snem,itp

Stary 2012-03-16, 09:46   #1348
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:

ad.2. aniolina a gdzie jedziecie?!? kocham chorwacje jaka miejscowosc? ja bym chyba to dalej od morza brala, wozkiem podjedziecie.

Myszeczka, ile Twoj Bartoszek juz butli wypija? Bo moja o 180 ml nie obrazi sie, ale boje sie, ze jej zoladek rozepcham gdzies Ty zaginela kobieto wogole?
Teraz jedziemy w okolice Primosten- chyba Grebastica, taka wioska. Jeszcze w tej okolicy nie bylam.
Kurcze moja wprawdzie na piersi ale na noc mleka z kleikiem zje max 70 ml, a wasze tak duzo jedza.
Cytat:
Aniolina moi wprawdzienie lapia ale moze kup takie skarpetki z grzechotka- chocby w rossmanie- i zakladaj jedna na ta nozke ktorej mniej uzywa

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

I Oolong dawno nie zagladala
tak dzis robilam, ale jakies luzne te skarpetki, jednym pociagnieciem je sciaga. chyba musze przytrzymywac.

Cytat:
Aniolina mi tez sie wydaje, ze to dalej od morza. Zreszta co to jest 100m do morza? tyle co rzut pampersem.

Dzieki za rady, waham sie jeszcze glownie przez TZ, bo ten apartament przy plazy to taki luksusowy, a jemu na tym zalezy, mi w sumie nie.
Oczywiscie decyzja jak zawsze nalezy do mnie.

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
jak szpilka napisala podnies /poloz

on jest jak szwajcarski zegarek, 31min - oczy otwarte, albo 41m i ponad te magiczna liczbe nic. tyle trwa u niego jeden cykl spania i nijak nie chce wejsc w drugi. a kiedys tak pieknie spal po 1,5 -2,5h. podobno to fatum 4 miesiaca i kolo 6 moze z tego wyrosnac.

nie licze mu, uzywam aplikacji baby connect i ona mi podaje ile co i kiedy. bez niej bym zginela. nie jestem w stanie zapamietac ktora cycka ostatnio i czy zmienialam pieluche czy nie (|a kiedys bylam taka dumna z mojej wielozadaniowosci). a tak tylko spojrze i wiem ze albo zmeczony zaraz bedzie albo pora na karmienie itd. latwiej mi okreslic czemu marudzi. zwlaszcza ze zaczelam przesuwac mu pory karmienia bo powoli przechodzimy z co 3h na 4h. I zauwazylam ze Tygrys sie lepiej czuje, nie narzeka tak bardzo na brzuszek, czyli za czeste karmienia nei wychdozily mu na zdrowie.
MOja keidys jadla co 3 h, teraz bardziej co 2, no i drzemki tez sobie skrocila. Przytrzymywalabym ja z tym jedzeniem ale robi sie taka marudna, jeczy i nie chce w ogole sie bawic ani spac ani nic.

Ona w dzien sobie sama zasypia, moze dlatego, ze jak widze, ze jednak nie jest spiaca to ja jeszcze zabieram do zabawy a wieczorem to nie ma zmiluj, czas spac i zadnej zabawy. I pewnie dlatego jest ryk.

W ogole jutro ma byc 20 stopni u nas i sloneczko i co z czapka?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:49   #1349
goldika
Zakorzenienie

Aniolina a dlaczego jak byscie wzieli ten blizej morza to nie moglibyscie chodzic poza plaze na spacery??
Stary 2012-03-16, 09:52   #1350
dygotka8
Zakorzenienie

Wiolqn- a jeszcze pytanko-ile razy dziennie karmisz?tylko pierś?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Aniolina-my zakąłdamy czapeczkę i kaptur.marzec to ma jednak zdradliwą pogodę i łatwo się przeziębić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości