|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
trudne wiazania? to jaka Ty masz chuste ? moze na necie looknij, na yout... bo ja z chusta dostalam takie wiazanie ze szooook... a teraz znalazlam inne i jest banalne... 30 sek i mloda zapakowana ![]() co do konkursow... ja tyle to przez 27 lat nie wygralam
|
|
|
|
|
#1322 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam pytanko do mam, ktorych dzieciaczki lapia sie za stopy, czy one sie lapia rowno za obie stopy? Bo moja to glownie prawa reka prawa stope, a lewej to raczej nie i sie martwie, ze to znaczy, ze jednak krzywa jest. W ogole niby wszytsko fajnie z tym lapaniem stop, ale sobie non stop skarpety sciaga teraz
|
||
|
|
|
#1323 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a suszonych nie chce i popijac woda?![]() ad.2 no mi w tym roku stuknie 30 dziecko to ja moze i bym sobie machnela ale kolo 40, co by sie odmlodzic zebym nier miala "odchowanych dzieci" bo kazdy sobie policzy ile moge miec lat a z niemowlakiem to jakos mlofdziej sie wyglada![]() Ela, ja tez teraz uwielbiam taskie siedzenie w domu, gotowanie, prasowanie, pranie itp. przy pierwszym dziecku to na skrzydlach wracalam do pracy a teraz to bym sie chyba pochlastala. Chce siedziec w domu z moimi kochanymi dziecmi Cytat:
![]() ad.2. aniolina a gdzie jedziecie?!? kocham chorwacje Cytat:
![]() Cytat:
qrde,lili nie chce jesc wypluwa cycek i butle jadla o 5:30 piers i 90 ml butli. Nie wiem co sie dzieje![]() Olusia, jak u Was ta wysypka? Zrobilas ten test? ![]() Princeska, kciuki za rozmowe ![]() Myszeczka, ile Twoj Bartoszek juz butli wypija? Bo moja o 180 ml nie obrazi sie, ale boje sie, ze jej zoladek rozepcham gdzies Ty zaginela kobieto wogole?Widzial ktos Fallen, Rojku, Milagrose??? |
|||||
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolina moi wprawdzienie lapia ale moze kup takie skarpetki z grzechotka- chocby w rossmanie- i zakladaj jedna na ta nozke ktorej mniej uzywa
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- I Oolong dawno nie zagladala
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak na chwilke tylko bo chwilowo bawie sie w malarza pokojowego calymi dniami.
do tych ktore zaczely lub chca zaczac usypianie PP a zniechecaja sie, moge tylko powiedziec ze warto. Pierwszy dzien - masakra, drugi troche lepszy, trzeci - swietnie, czwarty, piaty, szosty-powrot do zlego a potem to juz tylko lepiej. Nasze uspianie w tej chwili wyglada tak, ze go wyciszam, odkladam do koszyka z pieluszka mowiac "teraz idziemy spac, zobaczymy sie jak wstaniesz. bede w pokoju obok wiec jak mnie potrzebujesz to zawolaj" i wychodze z pokoju. Tygrys spi w przeciagu 5-10minut. Nad drzemkami pracujemy nadal. Przestalam z nim walczyc i jezeli obudzi sie po 30min to nei usypiam na sile bo bylo duzo wrzasku tylko bawiimy sie spokojniej. Staram sie za to wydluzac mu czas aktywnosci i to zaczelo dzialac. Przedwczoraj mial jedna drzemke ponad godzine a wczoraj 57min (wszystko powyzej 41min to juz jest cos).
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Ja też od jakiegoś czasu zostawiam małą samą w łóżeczku do zaśnięcia tyle ze ze smokiem, ale moja to potrafi i 3 godziny pospać nie jedząc przez 5 godzin :P budzi się wtedy bardzo wygłodniała
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn co to jest usypianie pp??? Mi sie tylko kojarzy przy piersi
![]() A w ogole to brawo za konsekwencje i ogolnie zorganizowanie. Do glowy by mi nie przyszlo mierzyc czas drzemek i to w minutach...
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
wybieram sie z moimi samotnymi i bezdzietnymi kolezankami na spoznione pepkowe, tylko za ch... nie wiem o czym ja bede z nimi gadac
juz kiedys tak bylo i normalnie wspominalysmy czasy studenckie bo ani na chlopa nie mozna popsioczyc, bo nikogo nie maja, ani na dzieci, ani na porod, ani na figure, no na nic![]() to jest jak w tej ksiaze "Padam na twarz", kiedys Twoja najlepsze samotne przyjaciolki sa Ci zupelnie obce, a kazda obca matka jak najlepsza kumpela
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat wiosna idzie ![]() Po dzisiejszej koszmarnej nocy z mlodym padam na twarz. Wiec Glam mi usypianie PP dzis kojarzy sie jedynie PP= Pokonac Potwora! wrzask byl pol nocy niewiadomo dlaczego, pieluche przebralismy, nie kulil sie jakby go bolalo. Za to jak Tz wlaczyl swiatlo i dal mu zabawke to banan na buzi. Potem do lozeczka do wsadzilismy zeby sam zasnal. I co? Smial sie w glos w lozeczku a spac niet.A dzis tesciowie przyjezdzaja, musze chate ogarnac a sil brak nawet na zjedzenie sniadania. |
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad.2. pokonac potwora
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seonka, święte słowa ! ![]() Witam w ten słoneczny poranek Michaś wstał dzisiaj raz w nocy, pobódka przed 7. Troszkę zabawy i dalej kima. Ja przed ddtvn piję kawkę. Zaraz malnę oko, miksuję zupcię i ok 12 na spacerek |
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak czaje sie, zeby podac mlodemu marchewki. Jak to zrobic? W sensie najpierw ja ugotowac na miekko tak? I rozciapciac na papke i wtedy zaaplikowac?
|
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Seonka ale nie dawałaś żelatyny do budyniu, co? Tą masę budyniową to się gotuje, czeka aż aż wystygnie i nakłada na herbatniki .Seonka wpadaj do mnie, ale byśmy pogadały na wszystkie te tematy których nie poruszysz z koleżankami , a jeszcze o teściowych to temat rzekaGlam ale ja sie tam staro nie czuje, do 25 lat brykałam po uczelniach, pracowałam, spotykałam się ze znajomymi, typowe życie singla, że tak powiem wyżyłam się , cokolwiek to znaczy .A teraz taka stateczna ze mnie matka Polka .Aniolinka bierz mieszkanko dalej od morza, a 8 miesięczny bobas to już dzieć .Robię dziś kopytka, na razie gotuję ziemniaki, Milus śpi, jak wstanie mykamy na spacer, potem odkurzę i zmyję podłogi. A wieczorem pewnie piernik upiekę, co by do kawy był .Miłego dnia laseczki |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolina mi tez sie wydaje, ze to dalej od morza. Zreszta co to jest 100m do morza?
|
|
|
|
#1335 | ||
|
Rozeznanie
|
'84
![]() Cytat:
Cytat:
![]() maja tez fajne figi i mam ich koszulę do karmienie/szpitala. Bo w domu do bokserki. Ale najfajniesze staniki ma Schisser. Tylko teraz to juz chyba nie będzie rozmiaru bo mają do d w Polsce . Żałuje ze nie kazałam sobie przywieźć ze Stanów jak mąż był bo tam są tańsze.PP -podnieś/połóż U nas pierwsze 6 tygodni małą uczyliśmy tak zasypiac i teraz to jest bajka
|
||
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi w kosteczke zeby sie szybko ugotowalo, zmiksowac i dodac odrobinke maselka lub oliwy z oliwek bo tluszcze wspomagaja przyswajanie wit a z marchewki
Zrwszta co ja sie madrze, sama nie gotowalam ![]() Pokonac potwora- dobre
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
.Goldi hahahaha .A tak wogle to PP podnieś, połóż, tak? .Już spadam powycierać kurze |
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
też używałam tych 3 krooków Clinique-też mi pomogło
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz soczek, to ścierać na drobnych oczkach tarki (mówią, że najlepsza jest szklana) Jak chcesz papkę, taki deserek, obierasz marchew, przekroj ją w zdłóż (szybciej się ugotuje)gotujesz i miksujesz blenderem aż będzie papka, możesz dodać troszkę wody z gotowania, wtedy lepiej się miksuje. |
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
mszpilko a jak z miseczkami wypada? Kierowac sie tabela ich rozmiarow? U mnie cycki juz wrocily do malenkosci. Przeszlismy na mm calkowicie
![]() Glam dzieki Ktoras pisala, ze ma poradnik w ktorym napisane jest kiedy rozszerzac diete dziecku w zaleznosci jakie posiada umiejetnosci. Co powinien umiec zeby podac mu marchew i jablko? ![]() Dygotko a mi te 3 kroki Clinique przesuszyly twarz mocno. ogolnie zle wspominam. ale widac co skora to odczucia ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
a co lepsze na poczatek? tarta soczysta czy gotowana papka? |
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on jest jak szwajcarski zegarek, 31min - oczy otwarte, albo 41m i ponad te magiczna liczbe nic. tyle trwa u niego jeden cykl spania i nijak nie chce wejsc w drugi. a kiedys tak pieknie spal po 1,5 -2,5h. podobno to fatum 4 miesiaca i kolo 6 moze z tego wyrosnac. nie licze mu, uzywam aplikacji baby connect i ona mi podaje ile co i kiedy. bez niej bym zginela. nie jestem w stanie zapamietac ktora cycka ostatnio i czy zmienialam pieluche czy nie (|a kiedys bylam taka dumna z mojej wielozadaniowosci). a tak tylko spojrze i wiem ze albo zmeczony zaraz bedzie albo pora na karmienie itd. latwiej mi okreslic czemu marudzi. zwlaszcza ze zaczelam przesuwac mu pory karmienia bo powoli przechodzimy z co 3h na 4h. I zauwazylam ze Tygrys sie lepiej czuje, nie narzeka tak bardzo na brzuszek, czyli za czeste karmienia nei wychdozily mu na zdrowie.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika-też się bałam,ale starałam się wybrać taki zestaw żeby mi skóy nie popsuł.i chyba miałam krok 1 lub 2 a Ty?w zyciu bym tego nr 3 nie wybrała-zbyt drastyczny
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W obecnym wieku możesz dać raz soczek, raz papkę. Tylko jak dasz papkę to wyjdzie tzw "marchwianka" więc nie stresuj się jak nie bedzie kupy, bo ona zatwardza. |
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn a z jakich książek korzystasz?kiedys jakas polecałaś,ale nie pammętam tytułu...Język niemowląt przeczytałam
u nas też kiedys drzemka trwała tak jak u Cieie,a teraz też się skróciły od jakiegoś czasu
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
nie_wiem, fajnie, ze cie przygonilam do nas, wpadaj czesciej owieczko ale ci urosl chlopak ![]() fatal a w co ja ubierasz? Moze jej za goraca juz?
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
dygotka z Zaklinaczka Dzieci : Jak rozwiazac progremy wychowawcze
wszystkie info znajduje sie tez na stronie www.babywhisperer.com
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn-mam ta książę,ale pożyczyłam koleżance...muszę ją poprosić w takim razie o oddanie.ta str pewnie po ang?ja niestety nie znam języków obcych-takie beztalencie ze mnie,ze tylko rosyjski trochę umiałam,ale przez te lata się zapomiało już;/
u nas wczoraj przed snem wyciszanie wygladało tak,ze mała śmiała się wgłos do tż jak juz bedzie własny kąt to wtedy zaczniemy ją bardzj wyciszać przed snem,itp
|
#1348 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze moja wprawdzie na piersi ale na noc mleka z kleikiem zje max 70 ml, a wasze tak duzo jedza. Cytat:
Cytat:
Dzieki za rady, waham sie jeszcze glownie przez TZ, bo ten apartament przy plazy to taki luksusowy, a jemu na tym zalezy, mi w sumie nie. Oczywiscie decyzja jak zawsze nalezy do mnie. Cytat:
Ona w dzien sobie sama zasypia, moze dlatego, ze jak widze, ze jednak nie jest spiaca to ja jeszcze zabieram do zabawy a wieczorem to nie ma zmiluj, czas spac i zadnej zabawy. I pewnie dlatego jest ryk. W ogole jutro ma byc 20 stopni u nas i sloneczko i co z czapka? |
||||
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolina a dlaczego jak byscie wzieli ten blizej morza to nie moglibyscie chodzic poza plaze na spacery??
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn- a jeszcze pytanko-ile razy dziennie karmisz?tylko pierś?
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Aniolina-my zakąłdamy czapeczkę i kaptur.marzec to ma jednak zdradliwą pogodę i łatwo się przeziębić
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

Tej pracy nie odda, jest zadowolony z niej, zreszta ja tez
Teraz jest w domu juz jakis czas 

wypluwa cycek i butle

juz kiedys tak bylo i normalnie wspominalysmy czasy studenckie

za przewrotke.