|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
ale może poprasuje na zapas koszule tż . Zobaczymy co to będzie. Obiadu sytego nie muszę robic bo na imieninach wyżerka będzie więc jakoś sobie dam radę sama w domu
|
|
|
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Taki czlek glupi, zamiast korzystac ze spokoju A ja tez lubie sobie posprzatac w piatek i miec sobote na cos innego (czyt. zakupy )A jutro juz sobie odpuscilam wyjazd do centrum bo ma byc tak ladnie ze bedziemy na ogrodzie meble skrecac, znaczy ja bede motywowac TZ i moze jakiegos grilla wykombinujemy Alegna, czasami chyba lepiej za duzo nie wiedziec No i mam nadzieje ze nawet jesli nic sie do poniedzialku nie ruszy to nie przetrzymaja Cie do wtorku! Ja dzisiaj jade do moego dermatologa bo nadal mam kilka takich duzych krostek, ktore od praktycznie 2 m-cy nie schodza ![]() Ostatnia kuracja przyniosla efekt w polowie, ciekawe co tym razem wymysli
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesc mi sie az tak bardzo nie chce za to pije litrami wode i herbate bo pic mi sie chce non stop a co do diety to jem normalnie unikajac wzdymajacych potraw i puki co nie jem smazonegou nas Wikotrek ma dzis 2tyg rowno Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-03-16 o 08:57 |
|
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny!!!
A ja miałam dziś nockę z przebojami... bo spać nie mogłam więc chodziłam po mieszkaniu... wypiłam 1,5litra wody mineralnej i oglądałam, co stolarze zdążyli już zrobić.... no i jak mi się przysnęło o 6, to minęła dosłownie minutka i trzeba było wstawać, bo mieli o 8 przyjechać, żeby to dziś skończyć... a i tak się okazało, że kilku uchwytów do szafek braknie i że hurtownia twierdzi, że nie ma naszych lampek do podświetlenia nad szafkami I też mnie chyba katar próbuje dopaść, ale leczę się soczkiem malinowym... trochę tylko się zmartwiłam, bo któraś z dziewczyn pisała, że sok malinowy może przyspieszyć poród... to prawda?? Bo ja myślałam, że to liście z malin.... Cytrynka, a potrawy wzdymające to też np surówka z pekińskiej?? Bo ja się tak zastanawiam nad tymi zaleceniami i kapusty ponoć się nie powinno jeść - ale może tylko gotowanej?? Bo ja warzywka lubię i sałatki surówki chcialabym jeść... Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-03-16 o 09:01 |
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U mnie też pięknie słoneczko świeci Właśnie jem śniadanko i zaraz będę wyskakiwać z piżamki, szykować się i na miasto jakieś zakupy
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie wiem jak to jest Boje się - dlatego chciałabym mieć to już za sobą, a z drugiej strony jeszcze nie
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mysle ze najlepiej obserwowac dziecko po prostu
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie no, zartuje, zdaje sobie sprawe ze strach przed nieznanym jest gorszy! Nie chce zeby to zabrzmialo banalnie Jolka (choc i tak zabrzmi) ale - DAMY RADE
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie dlatego ze dopiero 2 tyg minely wiec moze mi sie odmieni np za 2 lata ![]() na pocieszenie powiem ci ze przy skurczach partych mówiłam ze ide do domu, zeby to zatrzymali ze nie dam rady itp
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam dzisiaj pomysłu na obiad
|
|
|
|
|
#612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja np nigdy nie miałam wyrywanego zęba u stomatologa i nie wiem jak to boli, a niesamowitym stresem dla mnie jest pomyślenie sobie chociażby o przekłuwaniu uszu - i nigdy więcej nie zgodziłabym się na coś takiego Może to banalny i głupi przykład, ale tak to czuję... Zresztą ja do tej pory (czyli do czasu ciąży) nigdy nie leżałam w szpitalu i nigdy nic nie miałam robionego (żadnych zabiegów, operacji) ale jak patrzyłam na mojego Męża jak miał odmę albo operację na krzywą przegrodę nosową, to mam stracha jak będzie po cesarce, ale nie wiem - może szybko dojdę do siebie...
|
|
|
|
|
#613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie póki co nie planuje przez najbliższe 5lat, a co będzie później zobaczymy. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
To co dopiero poród
|
||
|
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry! U Was ładna pogoda, a w Wawie zimno i pochmurno Ciężko podnieść ją z poduszki. Jak dobrze, że dziś TŻ przyjeżdża... Chciałam jutro jechać na zakupy, ale nie wiem czy dam radę.Dziś pierwszy dzień 38tc
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Aguska ale jestes dzielna! Gratulacje i juz Aga jestesmy po...uff mozemy do woli cieszyc sie tymi skarbami![]() Karolca. A twoja corcia sie nie wybiera na swiat?? Trzymam kciuki za Was My dzis o 11:00 mamy wizyte poloznej, juz raz byla ale zapisalam dodatkowo kilka pytan! Moj synus ma wodnista zolta kupke, jakby biegunke? I nie wiem czy to normalne? Musze np o to zapytac i o pierwszy spacer?! Ciagle mam w glowie mysli ze maly tak na prawde powinien jeszcze byc w brzuszku... Tak do 18-go! Ale ja mam apetyt przy tej laktacji... tylko kurcze ciagle mysle co moge zjesc a czego nie? Mam na slodycze ochote... to jem krowki i biszkopty Nie wiem jakie surowki i salatki beda delikate i dobre dla mnie przy karmieniu? Ok Tymus sie budzi... znikam wiec! I czekam.na kolejne rozpakowywanka! Powodzenia
|
#616 | |||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Cos ostatnio zastoj z porodami,a juz bylo po kilka na dzien ![]() Dobrze mi sie dzisiaj spalo,nie meczyly glupie sny,za to chodze jak babcinka,bo biodro mnie boli i noga,od spania chyba,bo nic sobie nie zrobilam. Cytat:
Jesc trzeba sporo,zeby glodnym nie byc,ja tez pamietam ze glodna bylam ciagle,a jeszcze czasu na jedzenie bylo malo.500 kcal wiecej powinno sie jesc jak przed ciaza.No i duzo pic. za pepuszek!U mnie 23 dni ![]() Cytat:
No prosze juz 2 tygodnie! ![]() Cytat:
Ja zle nie wspominam pierwszego porodu,pewnie ze bolalo,ale ogolnie mialam lekki porod i szybko doszlam do siebie.A jednak mimo wszystko teraz chyba boje sie bardziej niz wtedy.Chyba z wiekiem stalam sie bardziej bojazliwa ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Szkoda,ze tak sie czujesz Cytat:
Z salatkami i surowkami musisz po troszeczku poprobowac i patrzec na reakcje.Kazde dziecko jest inne,jedno bardziej wrazliwe,inne mniej.
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mały mi dzisiaj siedzi na pęcherzu, że chodzić nie mogę taki ból... i co chwilke latam na wc wydalić z siebie chociaż kropelkę z nadzieją, że pęcherz przestanie uciskać... Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-03-16 o 09:31 |
|
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
ooo w moim przypadku to dość prawdopodobne
|
|
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
Chyba odchodzi mi ten cały czop, wypadł mi 4-5 cm zwarty i gesty przepraszam za wyrazenie glucior. Moze mi gin cos naruszyl, skoro mnie tak bolalo.
Dziewczyny super że wasze maluszki tak ladnie jedza oby mój synek tez ładnie ssał cycusia![]() Cytrynko napisz cos wiecej o bolach partych? jakie to uczucie? faktycznie bolu czy bardziej ogromnego parcia? Ja coraz czesciej mysle ze 2 dzieci to luksus i pewnie szybko zapomne o porodzie i bolu, ale nas chyba nigdy nie bedzie stac na dwojke dzieci.
|
#621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i nie mogę się doczekać naleśników A mogłabyś wrzucić tą listę żywieniową ze szpitala na maila? |
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
jestem znowu w szoku opuchlizna ze stóp powoli schodzi, a ja już przytyłam dodatkowy kg a nawet tydzień od wizyty nie minął - szok jakiś
|
|
|
|
#623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze zbyt mocno cie gin zbadal albo sie spielas bardziej, ja urodzilam rowno 2tyg po odejsciu czopa ![]() Cytat:
wrzuce na maila link do menu jakie poleca szpital
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-03-16 o 09:51 |
||
|
|
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
no z tym czopem to by sie zgadzało, jakby jeszczme 2 tygodnie
wytrzymala tyle to i 2 tygodnie wytrzymam![]() boje sie i jestem zarazem ciekawa tych boli porodowych
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się zebrać jakoś na to miasto, ale trzeba
Czuję się jakoś dziwnie jak na kacu tak mi się pić chce
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do przeżycia |
|
|
|
|
#628 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś robie ziemniaczki duszone, jajko sadzone i jakąś surówke zejde kupić
![]() aaa i może pieczarkową szybko zrobie jak mi się zachce bo mi trochę pieczarek zalega w lodówce
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie,że w końcu będziesz miała Tż przy sobie
|
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zrobie coś po chińsku czy coś tam z ryżem sama nie wiem.
Miałam już dawno być na mieście, ale nie ma jak to lenistwo dlatego maluje się na szybko i spadam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

)
ale może poprasuje na zapas koszule tż
. Zobaczymy co to będzie. Obiadu sytego nie muszę robic bo na imieninach wyżerka będzie więc jakoś sobie dam radę sama w domu

Ciężko podnieść ją z poduszki. Jak dobrze, że dziś TŻ przyjeżdża... Chciałam jutro jechać na zakupy, ale nie wiem czy dam radę.