|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super, że są jeszcze mamy (i tatusiowie chyba też ), które mają chęć, by poświęcać czas i uwagę swoim dzieciom. Ja pracuję z dziećmi i widzę, że to jednak rzadkość, maluchy mają pod dostatkiem kasy- szkoła prywatna- ale często zdecydowanie za mało rozsądnego uczucia. A najgorsze, jak rodzice się kłócą o dzieci Jestem przerażona tym, co się dzieje, ale także tym, jak dzieci są uwiązane. Jak na smyczy. Za naszych czasów było dużo lepiej Naprawdę, masz rewelacyjne podejście, a teściową się nie przejmuj, swoje dziecko już odchowała, teraz Twoja kolej A rodzice mają pilnować, żeby maluszek od tego rozpieszczania nie przytył za bardzo ![]() No dobra, żeby nie było off-topu, to czy miał ktoś może maskę Chantal z miodem? Widziałam ją ostatnio, jak moja mama była u fryzjera. Obejrzałam sobie skład Nie jest rewelacyjny, ale ok, maska będzie nawilżać. No i ma zapach ładny Na razie mam jeszcze trochę Kallosa, Pilomax rumiankowy i odżywkę Fructis. No i szukam zastępstwa dla Kallosa. A ten Chantal to nie jest drogi
|
|
|
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3424 |
|
Raczkowanie
|
Mam głupie pytanie... Wizażanki mówiły dużo o farbowaniu na olej... a jakbym tak tego rozjaśniającego psikacza z Joanny używała na olej?
![]() Jest sens?
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na oleju złapie tak, jak na mocniej przetłuszczonych włosach.
Edytowane przez weegirl Czas edycji: 2012-03-15 o 23:48 |
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Dogoniłam Was, nie mogłam dzisiaj wejść wcześniej, a jak zaczęłam nadrabiać to myślałam, że bawicie się w "nas nie dogoniat", bo co byłam już blisko to nowa strona się pojawiała
![]() Cytat:
jak czytam to o czym piszesz to tak sobie myślę, że jak już kiedyś będę miała dziecko to mam nadzieje, że będę taką mamą jak Ty bo to naprawdę, dobre i zdrowe podejście jest.Ehh.. ciężkie jest życie wedle zasady "już nie kupię w tym miesiącu nic do włosów" . Bo naprawdę czuję, że kilka półproduktów jest mi niezbędnych do dalszej egzystencji
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-03-16 o 00:04 |
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak oto obeszłam system ![]() A dzisiaj siedzę drugi raz już od 19 z olejem lnianym a pod nim keratyna, elastyna, d-panthenol, all in one i mleczko pszczele Jutro o 10 zmywam Zaczynam mieć taką wariację, że jak są dni, kiedy nic nie robię z włosami tylko je sobie psikam najwyżej, to mi jakoś ciężko na sercu
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
tez za mną strasznie chodzą zakupy na zsk ale musze skonczyc to co mam, ale przynajmniej oproznić połowe
|
|
|
|
#3429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jutro przetestuję, ale najpierw solo, jedynie spryskam włoski psikaczem mojej roboty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też czasami mi żal tych niektórych dzieciaczków, może i mają wypasione zabawki, ale zbyt mało miłości. Ja staram się dać córeczce wszystko, nie tylko rzeczy materialne, ale i miłość. Mąż oczywiście mi w tym pomaga, ale to już wiadomo "córeczka tatusia" No i co do teściowej, to ja rozumiem, że dziadkowie są od rozpieszczania, ale nie powinni się wtrącać. Kiedy moja córeczka robi coś źle i jej tłumaczę, że tak nie wolno, to moja teściowa ją potrafi głaskać, przytulać i całować w tym czasie, tak się nie robi, bo dziecko jest wygłupione i nie wie w końcu czy zrobiło dobrze czy źle
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie nakładam olej na noc
powiedzcie mi jakie efekty macie po odżywce z babassu? Bo ja nic specjalnego nie widzę, ale dopiero parę cm mi ubyło z butelki i nie wiem czy efekty przyjdą potem czy na mnie nie ddziała po prostu...U mnie raz czy dwa razy było spore zmiękczenie włosów, ale tylko gdy nałożę jej bardzo dużo. Tak to na co dzień nie widzę niczego w sumie... |
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Dinulka - u mnie był efekt po pierwszym użyciu, ale nie używałam jej samej, jeszcze oleje, psikacze, cudacze itd. W każdym razie ona pierwsza dała mi efekt wygładzenia odstających włosków (wciąż odstają, ale mniej), co wcześniej doprowadzało mnie do ciężkiego szału. No i blask i inne takie, ale to na pewno nie tylko zasługa Isany.
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie licząc że na slub miała w ogóle nie przyjść a jak juz przyszła, to wszystko jej nie pasowało i nawaliła się do nieprzytomności![]() I ja szczerze nie wyobrażam sobie, że mamy dziecko i ona ma z nim jakikolwiek kontakt
Bo to JA jestem najważniejsza ! ! ! regeneruję włosy - start 11.11.11 Ewka i nie tylko - 25 kg Edytowane przez the rock Czas edycji: 2012-03-16 o 00:53 |
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, używałyście oleju Parachute? Jeśli tak, to jakie wrażenia, jakie jest jego działanie?
I czy on ma potencjał wysuszający? |
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie "ostatnio" . Keratyna jest znana i stosowana przez wizażanki już od dobrych paru lat. A i psikadła nowością nie są .Cytat:
Też chcę zamówić pościel wysyłkowo . Oglądam, oglądam i decyzja trudna, bo pomacać nie mogę . Zechciałabyś mi podpowiedzieć : gdzie kupiłaś ? |
||
|
|
|
#3435 |
|
Wtajemniczenie
|
Herlodin jakiego rodzaju kuku zrobił wam gliss kur ?
|
#3436 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Po jakimś miesiącu w miarę regularnego picia pokrzywy zauważyłam, że moje zakola zaczynają fajnie zarastać.
Spędzam dzisiaj dzień w domu, więc zaraz nakładam olej a potem wypróbuję maskę Tołpy.
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka robi wielkie zamówienie z innymi koleżankami to mówi, że nie muszę dopłacić za przesyłkę jak biorę tylko małego kallosa mojej koleżanki mąż (mają syna, 6 miesięcy) w ogóle nie zajmuje sie dzieckiem, ciągle marudzi,że on płacze i nie wie jak ma sie nim zająć i go to denerwuje, na spacery z nim nie chodzi bo po co jak płacze a o wstawaniu w nocy nawet nie wspomne, jak ona mi to opowiada to sama mam ochotę go rozszarpać
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkodzi/pomaga? |
|
|
|
|
#3439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, bo w końcu za męża wyszłaś, a nie jego rodzinę Najważniejsze, że razem jesteście szczęśliwi i się Kochacie ![]() Ja w sumie na teściową narzekam tylko pod względem wtrącania się w wychowywanie dziecka, bo tak to naprawdę jest dobrą kobietą, dużo Nam pomogła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze jak nie płacisz za wysyłkę, to już w ogóle ![]() Trzeba umieć kupować, bo ja wczoraj kupiłam te 3 rzeczy, a wydałam tylko 10 zł ![]() Niestety, ale trafiają się tacy faceci, co ręki nie przykładają do opieki nad dzieckiem Kobieta po porodzie jest obolała i naprawdę pomoc się przydaję
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej to same naturalne składniki a maska to kosmetyk z chemią. Każda jedna go ma. Ja bym nie chciała nakładać jakichś antystatyków i konserwantów na włosy na tyle godzin, poza tym napis na kosmetyku ile mamy go trzymać na włosach nie jest dla jaj, tylko ktoś to wyliczył. Jak jest napisane - trzymać 20min a potrzymasz godzinę, to nic się nie stanie. Więcej bym nie kombinowała. |
|
|
|
|
#3441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba, że to odżywka b/s to wtedy ok.
|
||
|
|
|
#3442 | ||||
|
Zadomowienie
|
bez problemu i to przy pierwszym myciu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale czytałam opinie na olejowym że niektórym puszył włosy no jak to z kokosem
|
|
|
#3443 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
EDIT: na skalp nie nakładam. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2012-03-16 o 12:16 |
|
|
|
|
#3444 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że jeszcze dużo tego czasu musi upłynąć, ale jestem cierpliwa. Staram się też nawilżać, a nie tylko olejować, bo w końcu oleje mają zatrzymać nawilżenie.Cytat:
jestem pewna, że mnie te 7 półproduktów jest niezbędne, inaczej oszaleję ![]() Cytat:
ja próbowałam pić pokrzywę rok temu, ale niestety mój organizm niezbyt dobrze ją tolerował a jak składowo ta maska Tołpy?Cytat:
![]() Potrzebuje zakupów!!! ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jak wiadomo różni sa ludzie
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Podcięłam włosyyy
Wreszcie mam naprawdę prosto ścięte, ale wyrzuty sumienia mnie gryzą- fryzjerka przed ścięciem mi je prostowała Nic to, jutro im to wynagrodzę olejowaniem, może oliwą z oliwek.A swoją drogą to przepiękna dziś pogoda, słońce tak świeci, że na pewno będziecie oślepiać przechodniów blaskiem swych włosków
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3448 |
|
Nindżopesz
|
Offtopowo zastanawiam się czy aby nie walczę z wiatrakami.
Chciałabym mieć wizualnie jedwabiste fale jak dziewczyna z pierwszego zdjęcia (a te blond to w ogóle ideał ale pewnie proste i pofalowane po warkoczu) ale moje chociaż w miarę miękkie w dotyku i dość sypkie to zupełnie inaczej się układają (czyli zbijają w skręcone pasma) i po rozczesaniu puszą (wiadomo). Czy jest możliwe żebym osiągnęła taki efekt, czy taka już moja uroda i nic nie poradzę? Próbowałam obciążania ale dawało tylko efekt strąków. Może intensywne nawilżanie coś zmieni? Mam nadzieję, że ze zdjęć w miarę wynika o co mi chodzi, ostatnie dwa to moje. |
|
|
|
#3449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj sobie popsikam włoski moim psikadełkiem i wysmaruję tą maścią kitkę, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie takie fale jak masz mi się dużo bardziej podobają, niż te które chciałabyś uzyskać No i moim zdaniem masz potencjał na większe kręciołki
|
|
#3450 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
).Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Nie wiem w ogóle dlaczego, bo moja córeczka w kwietniu będzie mieć dwa latka, a od dawna je sama i to wszystko, mówi zdaniami (oczywiście troszkę przekręca słowa, ale to takie słodkie
), no i nigdy nie chorowała
Latem całe dnie jesteśmy na dworze, wygłupiamy się itp. Oczywiście też ją uczę, aby zajęła się sama sobą i nie ma problemu, bo mogę ze spokojem coś zrobić, a ona się zajmie klockami czy kredkami
Jestem przerażona tym, co się dzieje, ale także tym, jak dzieci są uwiązane. Jak na smyczy. Za naszych czasów było dużo lepiej
Naprawdę, masz rewelacyjne podejście, a teściową się nie przejmuj, swoje dziecko już odchowała, teraz Twoja kolej
A rodzice mają pilnować, żeby maluszek od tego rozpieszczania nie przytył za bardzo 

Ale co ja na to poradzę, że taka już jestem 

Nie licząc że na slub miała w ogóle nie przyjść a jak juz przyszła, to wszystko jej nie pasowało i nawaliła się do nieprzytomności