|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Tak sama
Mam gofrownice a jak pachniało cynamonem Moja siostra starsza która przyjechała do nas w odwiedziny zbiegła na dól do kuchni bo myślała że ktoś piecze kichliki (cynamonowe bułeczki które piekła nasza babcia i one nie miały nadzienia z cynamonu tylko ciasto miało smak tej przyprawy )
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jadłaś
Kup sobie takiego z owocami jak nie masz jak zrobić Wiesz co to kichliki ?
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takiego gotowca kiedys "jadłam"-tzn skosztowałam i wyplułam...jakbym gąbkę do ust włożyła
|
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
reszta okej.kisiel moze byc, mysle, tez czasem zjem oby nie za czesto ;dmoje dzisiejsze R: I. owsianka z 5 lyzek z jogurtem naturalnym, twarog poltlusty, pomarancz i jablko podjedzone ;d II. dwa jaja na twardo w zupie-krem pomidorowej z czosnkiem, oliwą i warzywami mrozonymi, do tego grzanka z grahamki i masla, mniami III. losos na parze z majonezem, kawa z mlekiem (fajne polaczenie, wiem, ale to w odstepach czasowych )bedzie: IV. ryz brazowy bądź kasza jęczmienna w resztce zupy-krem, do tego tuńczyk z puszki trening silowy ![]() V. piers z kurczaka, no i zaleznie czy bede juz szla spac czy nie, to ewentualnie węglowodany
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Z bitą śmietaną ohyda
|
#2258 |
|
Rozeznanie
|
tych kupnych z bitą śmietaną w spreyu nie lubię, ale domowe z samemu ukręconą śmietaną i owocami może być
|
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
Co Wam? Ja uwielbiam goferki
moje U dzisiejsze: I omlet z dwóch jaj z 3 plasterkami szynki, pomidor, ogórek; dwie mandarynki II bułeczka grahamka, jedna połowa ze szprotami w sosie pomidorowym, druga z twarogiem; jabłko III kasza jęczmienna z gulaszem z piersi indyka IV mega i mega pyszne kakao w jakiejś restauracji z wszystkimi możliwymi dodatkami V serek wiejski z kiwi, o i jeszcze wpadnie trochę daktyli
|
|
#2260 |
|
Rozeznanie
|
co myślcie o pł. kukurydzianych na śniadanie ? czasami dodaję je do owsianki , ale zastanawiam się żeby wszamać je jutro na śniadanie - bo chcę trochę dłużej pospać
a wiadomo tak to pł. do miseczki i gotowe wiem, że nic nie zaszkodzi jak zjem ... ale czy to prawda że są bardzo niezdrowe ?
|
|
|
|
#2261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej lubie kukułkę i tiramisu ![]() Co do menu to jeśli trzymasz wagę to ok Wszytko jest smaczne i na luzie![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Moja siostra pałaszuje całą pakę na raz na sucho
|
|
#2262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja też - siedzi przed TV i wcina kurczę tak patrzę i zauważyłam że niektórzy żeby utrzymać wagę muszą jeść mało a inni o wiele więcej no ale wiadomo , że to zależy też od aktywności, metabolizmu , wieku itd .
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W 2 jest białko- kilka plasterków szynki w 3 są aż 2 duże filety z mintaja!!!! )) To nie białko?
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś tak nieregularnie wstawiam te jadłospisy, chyba czas się nawrócić
![]() U śn., 10:00: 1/2 dużego grapefruita, 3 kromki razowca: -z białym serem i dżemem, -z masłem orzechowym, -z masłem orzechowym i 2 kostkami mlecznej czekolady o., 13:00: słuszna porcja fasolki po bretońsku, potem pochrupałam marchew (ależ wyszukana zachcianka )p., 16:30: lody śmietankowe z owocami (winogrona, jabłka, truskawki) i kokosowym waflem; kawa zbożowa z mlekiem k., 19:30: sałatka: brokuły, pomidor, jajko, polane czosnkowym sosem majonezowo-jogurtowym ; łycha fasolki prosto z garnka ;p~17:30 w ramach przerwy w czytaniu i uczeniu się: 2x 8 minute ABS (na pupę i brzuch). ![]() Ćwiczyła któraś z was Insanity Workout? Znikąd nie mogę tego ściągnąć... A efekty są naprawdę fajne. ![]() PS I skończcie mi tu o gofrach! :p Moja gofrownica umarła po... jednorazowym użyciu. :/ I poszła do zwrotu. Ervisha nie rób smaka! ![]()
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-03-15 o 19:53 |
|
|
|
#2265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poza tym, doczepię się że u Ciebie w jadłospisie tłuszczy niewiele, bo co to jest kilka orzechów? półtłustość twarogu nie ratuje sprawy ![]() też dawno nie wstawiałam U ;d I. woda z cytryną miseczka twarogu tłustego z rzodkiewkami i szczypiorkiem, bułka z ziarnami dyni posmarowana masłem, kubek kakao na mleku 2 % z cukrem brązowym II. duża buła maślana, banan III. miska zupy ogórkowej z piersią z kurczaka, selerem, marchewą, pietruchą IV. awokado nadziane twarożkiem jw(pyszny jest! ) ze szczypiorkiem i pieprzem, ćwiartka papryki, surowe marchewki w ciągu dnia herbaty i inka z mlekiem |
|
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jem codziennie mięsa/ryb na parze- zazwyczaj smażę na łyżce oliwy. czy to wystarczy? ile tłuszczów powinno się jeść na redukcji tak przykładowo? Łyżeczka masła, łyżka oleju/oliwy, orzechy nie wystarczą? no i ryba gdzieś 2-3 razy w tygodniu ( jem też tuńczyka i makrelę) A może zamienić półtłusty na tłusty twaróg? Jem też sporo jaj- gdzieś 6-7 tygodniowo- tam też chyba jest sporo tłuszczów w żółtku? Nowhere, ale Ty jesz mało jak na U... na obiad nie ma węgle, kolacja jak na redukcję..Ja jem więcej na U No ale to też indywidualna kwestia.
Edytowane przez Narc Czas edycji: 2012-03-15 o 20:48 |
|
|
|
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
moje P prosze o ocene
![]() Ś: kaszka manna na mleku z bananem i dżemem wiśniowym , 2 kawy zbożowe z cukrem nutridrink IIŚ: bułka pszenna , pół z serkiem twój smak , pól z szynka , sałatą , ogórkiem i rzodkiewką , pomidorki koktajlowe , baton crunchy wisniowy, herbata z miodem i cytryną O: 2 chochle żurku , 5 czubatych łyżek ryżu pełnoziarnistego , schab z warzywami w sosie warzywnym , buraki , szklanka soku P: sałatka owocowa ( duuży banan , brzoskwinia ), kawa z mlekiem i cukrem K: bułka pszenna z makiem z szynką , ogórkiem , rzodkiewką , serek wiejski ( 200g) z wkrojonym ogórkiem i rzodkiewką , herbata z miodem i cytryną I jak ?? |
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
okej, skoro na sniadanie nie jesz, to w 2 powinno go byc wiecej niz kilka plasterkow szynki
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
RRR
śniadanie-2 kromki razowca-jedna z tunczykiem,druga z jajkiem na twardo+plasterek pomidora. śniadanie 2-male jablko+3 ciasteczka owsiane obiad-spaghetti,razowy makaron+sos pomidorowy+posypane lekko serem gouda podwieczorek-2 lyzki jogurtu naturalnego+3 lyzki homogenizowanego+wkrojona polowka jablka i garsc mieszanki orzechow kolacja-saltatka-tunczyk,salata,pomidor,pa pryka,ogorek I mam pytanie-codziennie jem taka salatkę na kolację-czy jest to prawidlowa kolacja na redukcji,czy powinnam czasem przyrządzać coś innego? Nie przepadam za białkiem i dlatego wybieram na kolacje mniejsze zło i staram się unikac kanapek, itp. i wybieram warzywa. Jednak sa to wciąż węglowodany i nie wiem czy nie utrudnia mi to chudnięcia... Edytowane przez julink Czas edycji: 2012-03-15 o 21:36 |
|
|
|
#2270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Sama jem ( według dziewczyn) za mało białka, ale na obiad i kolację zawsze.
Edytowane przez Narc Czas edycji: 2012-03-15 o 21:44 |
||
|
|
|
#2271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak używasz ogólnie tłuszczy do mięsa/ryby to fajnie, tylko to że smażysz na oliwie już mniej fajnie. może po prostu polewaj oliwką te uparowane filety już na talerzu, albo smaż na zwykłym rzepakowym. rybki i jajka ratują trochę sprawę - może po prostu w tym jadłospisie tak wyszło ![]() co do mnie, to w zupce były ziemniaki dziś może i mniej niż zwykle, się nadrobi jutro wypasionym piątkowym babcinym obiadem
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze U:
przed Ś: woda z cytryną, 1/4 grejpfruta, chlust mleka z pszenicą, odrobiną musli Ś: płatki ryżowe z twarogiem/serkiem wiejskim/dżemem/żurawiną/poppingiem z amarantusa + herbata czerwona IIŚ: kromka chleba wieloziarnistego - pół z domowym masłem orzechowym i jabłkiem, pół z twarogiem i dżemem, reszta twarogu wymieszana z wieśniakiem i kefirem + pszenica, popping z amarantusa, garśc mieszanki studenckiej, jabłko, pół mango, kilka winogron + herbata ABS + Hip Hop ABS Fat Burning Cardio O: spaghetti pełnoziarniste z sosem napoli, mięsem mielonym, marchewką i porem 1h zumby K: 1/3 makreli, kromka chleba wieloziarnistego - pół z pastą sojową, pół z sałatą, polędwicą, serem, duuużo papryki plan na jutro (praktycznie cały dzień poza domem, dlatego mam już mniej więcej rozplanowane posiłki) przed Ś: to samo co wyżej Ś: pancakesy z bananami z twarogiem/serkiem wiejskim/dżemem/Activią IIŚ: bułka żytnia z kiełkami z sałatą, polędwicą, serem, papryka i rzodkiewki, jabłko O: sałatka z makaronu razowego żytniego, kawałków gotowanego kurczaka, fety i brokuła K: danio śmietankowy light z mieszanką studencką, pszenicą i poppingiem z amarantusa Bardzo proszę o ocenę
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Raczkowanie
|
Mogę prosić o ocenę mojej eRki?
woda z cytryną 7:00 owsianka (płatki, siemię i otręby pszenne) na wodzie z serkiem wiejskim, truskawkami i miodem, kawa z mlekiem 11:00 serek wiejski z ogórkiem, papryką, pestkami słonecznika i łyżką otrębów pszennych (pół porcji) zagryziony kromką razowca 13:30 druga połówka serka z 11:00, kawa z mlekiem 16:30 pierś grillowana z warzywami na patelnię 1h fitness 20:00 puszka śledzi w pomidorach 30 min hula hop Może być? |
|
|
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
jest ok jak na u
![]() nie podoba mi się śniad (ile tej kaszki i banana?moze jakies rodzynki,musli jeszcze??i po co az 2 kawy??zeby mniej zjesc??i podw.(co to za sałatka??az sie prosi o jakies orzechy do tego,pestki, albo chociaz homo..)
|
|
#2279 |
|
Rozeznanie
|
moje UUU
![]() śniadanie : 2 kromki razowca z dżemem, garść rodzynek , miseczka pł. kukurydzianych z mlekiem, kawa z mlekiem Szkoła : 2 kromki razowca z masłem i żółtym serem - jabłko - twist malinowo-cytrynowy -duża gruszka Obiad : micha ( duża ) kapuśniaku deser : kubek cappucino i jabłkoKolacja : wytrawne placuszki ( 3 łychy mąki razowej, mleko, jajko, przyprawy,50g twarogu ) z 50g twarogu z całym jog.nat., ketchupem i przyprawami |
|
|
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
eRka
10.00 SN twarożek wiejski ,szczypiorek, grahamka z masłem, papryką, pomidorem i ogórkiem kiszonym, jabłko 14.00 Obiad pierś z ziołami smażona na oleju, pół torebki kaszy gryczanej, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki ( chyba przesadziłam trochę z ilością) Potem kawa zbożowa z mlekiem 18.30 Zgrilowana mała grahamka z filetem z kurczaka i warzywami, trochę keczupu ( jednak zgłodniałam bardzo od obiadu, to chyba tą surówką tak się napchałam wcześniej, gorąca czekolada (mleko, pasek gorzkiej czeko) hmmmm to chyba za dużo na podwieczorek ;/ 21.00.tuńczyk ogórkiem kiszonym i papryką. Edytowane przez Narc Czas edycji: 2012-03-16 o 18:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

Mam gofrownice a jak pachniało cynamonem
Moja siostra starsza która przyjechała do nas w odwiedziny zbiegła na dól do kuchni bo myślała że ktoś piecze kichliki (cynamonowe bułeczki które piekła nasza babcia i one nie miały nadzienia z cynamonu tylko ciasto miało smak tej przyprawy

reszta okej.
)

; łycha fasolki prosto z garnka ;p