Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 18:07   #2251
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
ale się będą dziewczyny ślinić

sama robisz gofry?
Tak sama Mam gofrownice a jak pachniało cynamonem Moja siostra starsza która przyjechała do nas w odwiedziny zbiegła na dól do kuchni bo myślała że ktoś piecze kichliki (cynamonowe bułeczki które piekła nasza babcia i one nie miały nadzienia z cynamonu tylko ciasto miało smak tej przyprawy)

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:24   #2252
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Tak sama Mam gofrownice a jak pachniało cynamonem Moja siostra starsza która przyjechała do nas w odwiedziny zbiegła na dól do kuchni bo myślała że ktoś piecze kichliki (cynamonowe bułeczki które piekła nasza babcia i one nie miały nadzienia z cynamonu tylko ciasto miało smak tej przyprawy)
ja...wiem,dziwnie to zabrzmi...-nigdy gofra nie jadłam
Stary 2012-03-15, 18:29   #2253
Ervisha
Zakorzenienie

Nie jadłaś Kup sobie takiego z owocami jak nie masz jak zrobić
Wiesz co to kichliki ?

Stary 2012-03-15, 18:32   #2254
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jadłaś Kup sobie takiego z owocami jak nie masz jak zrobić
Wiesz co to kichliki ?
pojęcia nie mam
takiego gotowca kiedys "jadłam"-tzn skosztowałam i wyplułam...jakbym gąbkę do ust włożyła
Stary 2012-03-15, 18:48   #2255
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
pojęcia nie mam
takiego gotowca kiedys "jadłam"-tzn skosztowałam i wyplułam...jakbym gąbkę do ust włożyła
ja też nie lubię ;D z samymi owocami jak cię mogę, ale jakieś bite śmietany , czekolady, fuuu a samo ciasto też średnio mi podchodzi.
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:50   #2256
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
R.
10.00 owsianka na mleku z bananem , trochę rodzynek.
13.00 2 kromki razowca z szynką i papryką, jabłko i mandarynka
17.00 2 filety z mintaja na parze, pól torebki brązowego ryżu, brokuły na parze, sos czosnkowy ( jogurt naturalny, czosnek,zioła, sól,pieprz)
19.00 kilka orzechów włoskich, kisiel słodka chwila ( wiem,że ten kisiel słabo,ale to mój sposób na coś słodkiego a niekalorycznego.. można od czasu do czasu?)
21.00 twaróg półtłusty ze szczypiorkiem, ogórki kiszone, papryka.

Proszę ocenę
brak bialka w 1,2 i 3 reszta okej.
kisiel moze byc, mysle, tez czasem zjem oby nie za czesto ;d

moje dzisiejsze R:
I. owsianka z 5 lyzek z jogurtem naturalnym, twarog poltlusty, pomarancz i jablko podjedzone ;d
II. dwa jaja na twardo w zupie-krem pomidorowej z czosnkiem, oliwą i warzywami mrozonymi, do tego grzanka z grahamki i masla, mniami
III. losos na parze z majonezem, kawa z mlekiem (fajne polaczenie, wiem, ale to w odstepach czasowych )
bedzie:
IV. ryz brazowy bądź kasza jęczmienna w resztce zupy-krem, do tego tuńczyk z puszki
trening silowy
V. piers z kurczaka, no i zaleznie czy bede juz szla spac czy nie, to ewentualnie węglowodany
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:56   #2257
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie lubię ;D z samymi owocami jak cię mogę, ale jakieś bite śmietany , czekolady, fuuu a samo ciasto też średnio mi podchodzi.
Z bitą śmietaną ohyda

Stary 2012-03-15, 19:01   #2258
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Z bitą śmietaną ohyda
tych kupnych z bitą śmietaną w spreyu nie lubię, ale domowe z samemu ukręconą śmietaną i owocami może być
Stary 2012-03-15, 19:03   #2259
Bellamy
Zadomowienie

Co Wam? Ja uwielbiam goferki sosiki karmelowe, czekoladowe, owocowe, śmietanowe, mniami

moje U dzisiejsze:
I omlet z dwóch jaj z 3 plasterkami szynki, pomidor, ogórek; dwie mandarynki
II bułeczka grahamka, jedna połowa ze szprotami w sosie pomidorowym, druga z twarogiem; jabłko
III kasza jęczmienna z gulaszem z piersi indyka
IV mega i mega pyszne kakao w jakiejś restauracji z wszystkimi możliwymi dodatkami
V serek wiejski z kiwi, o i jeszcze wpadnie trochę daktyli
Stary 2012-03-15, 19:13   #2260
nikol12
Rozeznanie

co myślcie o pł. kukurydzianych na śniadanie ? czasami dodaję je do owsianki , ale zastanawiam się żeby wszamać je jutro na śniadanie - bo chcę trochę dłużej pospać a wiadomo tak to pł. do miseczki i gotowe wiem, że nic nie zaszkodzi jak zjem ... ale czy to prawda że są bardzo niezdrowe ?
Stary 2012-03-15, 19:15   #2261
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
Co Wam? Ja uwielbiam goferki sosiki karmelowe, czekoladowe, owocowe, śmietanowe, mniami

moje U dzisiejsze:
I omlet z dwóch jaj z 3 plasterkami szynki, pomidor, ogórek; dwie mandarynki
II bułeczka grahamka, jedna połowa ze szprotami w sosie pomidorowym, druga z twarogiem; jabłko
III kasza jęczmienna z gulaszem z piersi indyka
IV mega i mega pyszne kakao w jakiejś restauracji z wszystkimi możliwymi dodatkami
V serek wiejski z kiwi, o i jeszcze wpadnie trochę daktyli
Te sosy do lodów włoskich są smaczne Najbardziej lubie kukułkę i tiramisu

Co do menu to jeśli trzymasz wagę to ok Wszytko jest smaczne i na luzie

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
co myślcie o pł. kukurydzianych na śniadanie ? czasami dodaję je do owsianki , ale zastanawiam się żeby wszamać je jutro na śniadanie - bo chcę trochę dłużej pospać a wiadomo tak to pł. do miseczki i gotowe wiem, że nic nie zaszkodzi jak zjem ... ale czy to prawda że są bardzo niezdrowe ?
Nicol nie popadajmy w paranoje. Jak je lubisz to jedz Moja siostra pałaszuje całą pakę na raz na sucho

Stary 2012-03-15, 19:22   #2262
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Te sosy do lodów włoskich są smaczne Najbardziej lubie kukułkę i tiramisu

Co do menu to jeśli trzymasz wagę to ok Wszytko jest smaczne i na luzie

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Nicol nie popadajmy w paranoje. Jak je lubisz to jedz Moja siostra pałaszuje całą pakę na raz na sucho
haha moja też - siedzi przed TV i wcina
kurczę tak patrzę i zauważyłam że niektórzy żeby utrzymać wagę muszą jeść mało a inni o wiele więcej no ale wiadomo , że to zależy też od aktywności, metabolizmu , wieku itd .
Stary 2012-03-15, 19:34   #2263
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
brak bialka w 1,2 i 3 reszta okej.
kisiel moze byc, mysle, tez czasem zjem oby nie za czesto ;d
W 1 nie ma białka,ale ja nigdy na śniadanie nie jem białka, wolę owsiankę z owocami, czasem z serkiem homo. Z wieśniakiem w ogóle mi nie smakuje.
W 2 jest białko- kilka plasterków szynki
w 3 są aż 2 duże filety z mintaja!!!! )) To nie białko?
Stary 2012-03-15, 19:51   #2264
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Jakoś tak nieregularnie wstawiam te jadłospisy, chyba czas się nawrócić

U
śn., 10:00: 1/2 dużego grapefruita, 3 kromki razowca: -z białym serem i dżemem, -z masłem orzechowym, -z masłem orzechowym i 2 kostkami mlecznej czekolady , filiżanka ciepłego mleka
o., 13:00: słuszna porcja fasolki po bretońsku, potem pochrupałam marchew (ależ wyszukana zachcianka )
p., 16:30: lody śmietankowe z owocami (winogrona, jabłka, truskawki) i kokosowym waflem; kawa zbożowa z mlekiem
k., 19:30: sałatka: brokuły, pomidor, jajko, polane czosnkowym sosem majonezowo-jogurtowym ; łycha fasolki prosto z garnka ;p

~17:30 w ramach przerwy w czytaniu i uczeniu się: 2x 8 minute ABS (na pupę i brzuch).
Ćwiczyła któraś z was Insanity Workout? Znikąd nie mogę tego ściągnąć... A efekty są naprawdę fajne.

PS I skończcie mi tu o gofrach! :p Moja gofrownica umarła po... jednorazowym użyciu. :/ I poszła do zwrotu. Ervisha nie rób smaka!

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-03-15 o 19:53
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:29   #2265
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
W 1 nie ma białka,ale ja nigdy na śniadanie nie jem białka, wolę owsiankę z owocami, czasem z serkiem homo. Z wieśniakiem w ogóle mi nie smakuje.
kilka plasterków szynki to niewiele
poza tym, doczepię się że u Ciebie w jadłospisie tłuszczy niewiele, bo co to jest kilka orzechów? półtłustość twarogu nie ratuje sprawy

też dawno nie wstawiałam U ;d
I. woda z cytryną
miseczka twarogu tłustego z rzodkiewkami i szczypiorkiem, bułka z ziarnami dyni posmarowana masłem, kubek kakao na mleku 2 % z cukrem brązowym
II. duża buła maślana, banan
III. miska zupy ogórkowej z piersią z kurczaka, selerem, marchewą, pietruchą
IV. awokado nadziane twarożkiem jw(pyszny jest! ) ze szczypiorkiem i pieprzem, ćwiartka papryki, surowe marchewki
w ciągu dnia herbaty i inka z mlekiem
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:43   #2266
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
kilka plasterków szynki to niewiele
poza tym, doczepię się że u Ciebie w jadłospisie tłuszczy niewiele, bo co to jest kilka orzechów? półtłustość twarogu nie ratuje sprawy
No wiem,ale jakoś nie mam ochoty w każdym posiłku jeść mięso czy ryby.. A z tymi tłuszczami to nie wiem.. na 2 śniadanie masło, twaróg owszem, półtłusty.. orzechów było sporo- bo i pestki z dyni i słonecznika..
Nie jem codziennie mięsa/ryb na parze- zazwyczaj smażę na łyżce oliwy.
czy to wystarczy? ile tłuszczów powinno się jeść na redukcji tak przykładowo? Łyżeczka masła, łyżka oleju/oliwy, orzechy nie wystarczą? no i ryba gdzieś 2-3 razy w tygodniu ( jem też tuńczyka i makrelę) A może zamienić półtłusty na tłusty twaróg? Jem też sporo jaj- gdzieś 6-7 tygodniowo- tam też chyba jest sporo tłuszczów w żółtku?

Nowhere, ale Ty jesz mało jak na U... na obiad nie ma węgle, kolacja jak na redukcję..Ja jem więcej na U No ale to też indywidualna kwestia.

Edytowane przez Narc
Czas edycji: 2012-03-15 o 20:48
Stary 2012-03-15, 21:10   #2267
gosinek13
Raczkowanie

moje P prosze o ocene

Ś: kaszka manna na mleku z bananem i dżemem wiśniowym , 2 kawy zbożowe z cukrem

nutridrink

IIŚ: bułka pszenna , pół z serkiem twój smak , pól z szynka , sałatą , ogórkiem i rzodkiewką , pomidorki koktajlowe , baton crunchy wisniowy, herbata z miodem i cytryną

O: 2 chochle żurku , 5 czubatych łyżek ryżu pełnoziarnistego , schab z warzywami w sosie warzywnym , buraki , szklanka soku

P: sałatka owocowa ( duuży banan , brzoskwinia ), kawa z mlekiem i cukrem

K: bułka pszenna z makiem z szynką , ogórkiem , rzodkiewką , serek wiejski ( 200g) z wkrojonym ogórkiem i rzodkiewką , herbata z miodem i cytryną

I jak ??
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:13   #2268
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
zamiast 3 mialam na mysli 4, tą z kisielem, przepraszam ;d

okej, skoro na sniadanie nie jesz, to w 2 powinno go byc wiecej niz kilka plasterkow szynki
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:34   #2269
julink
Raczkowanie

RRR

śniadanie-2 kromki razowca-jedna z tunczykiem,druga z jajkiem na twardo+plasterek pomidora.
śniadanie 2-male jablko+3 ciasteczka owsiane
obiad-spaghetti,razowy makaron+sos pomidorowy+posypane lekko serem gouda
podwieczorek-2 lyzki jogurtu naturalnego+3 lyzki homogenizowanego+wkrojona polowka jablka i garsc mieszanki orzechow
kolacja-saltatka-tunczyk,salata,pomidor,pa pryka,ogorek

I mam pytanie-codziennie jem taka salatkę na kolację-czy jest to prawidlowa kolacja na redukcji,czy powinnam czasem przyrządzać coś innego? Nie przepadam za białkiem i dlatego wybieram na kolacje mniejsze zło i staram się unikac kanapek, itp. i wybieram warzywa. Jednak sa to wciąż węglowodany i nie wiem czy nie utrudnia mi to chudnięcia...

Edytowane przez julink
Czas edycji: 2012-03-15 o 21:36
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:42   #2270
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
zamiast 3 mialam na mysli 4, tą z kisielem, przepraszam ;d

okej, skoro na sniadanie nie jesz, to w 2 powinno go byc wiecej niz kilka plasterkow szynki
Postaram się poprawić,ale trochę ciężko mi jeść go więcej.Ale pokombinuję- np serkiem homo na podwieczorek.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
RRR

śniadanie-2 kromki razowca-jedna z tunczykiem,druga z jajkiem na twardo+plasterek pomidora.
śniadanie 2-male jablko+3 ciasteczka owsiane
obiad-spaghetti,razowy makaron+sos pomidorowy+posypane lekko serem gouda
podwieczorek-2 lyzki jogurtu naturalnego+3 lyzki homogenizowanego+wkrojona polowka jablka i garsc mieszanki orzechow
kolacja-saltatka-tunczyk,salata,pomidor,pa pryka,ogorek

I mam pytanie-codziennie jem taka salatkę na kolację-czy jest to prawidlowa kolacja na redukcji,czy powinnam czasem przyrządzać coś innego? Nie przepadam za białkiem i dlatego wybieram na kolacje mniejsze zło i staram się unikac kanapek, itp. i wybieram warzywa. Jednak sa to wciąż węglowodany i nie wiem czy nie utrudnia mi to chudnięcia...
Takie warzywa nie powinny utrudniać. Taka kolacja jest ok,ale nie masz czasem ochoty na coś innego? Może serek wiejski, serek homo, a ryb makrela/śledzie albo sałatka z piersią kurczaka? Ja bym nie mogła jeść 3 dni tego samego pod rząd, a cały czas to Poza tym II śniadaniw to dla mnie dodatek do niego, a nie pełny posiłek. W obiedzie w ogóle nie ma białka, za to gouda, która odpada na R.. Mnie się to nie podoba Sama jem ( według dziewczyn) za mało białka, ale na obiad i kolację zawsze.

Edytowane przez Narc
Czas edycji: 2012-03-15 o 21:44
Stary 2012-03-15, 22:13   #2271
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
No wiem,ale jakoś nie mam ochoty w każdym posiłku jeść mięso czy ryby.. A z tymi tłuszczami to nie wiem.. na 2 śniadanie masło, twaróg owszem, półtłusty.. orzechów było sporo- bo i pestki z dyni i słonecznika..
Nie jem codziennie mięsa/ryb na parze- zazwyczaj smażę na łyżce oliwy.
czy to wystarczy? ile tłuszczów powinno się jeść na redukcji tak przykładowo? Łyżeczka masła, łyżka oleju/oliwy, orzechy nie wystarczą? no i ryba gdzieś 2-3 razy w tygodniu ( jem też tuńczyka i makrelę) A może zamienić półtłusty na tłusty twaróg? Jem też sporo jaj- gdzieś 6-7 tygodniowo- tam też chyba jest sporo tłuszczów w żółtku?

Nowhere, ale Ty jesz mało jak na U... na obiad nie ma węgle, kolacja jak na redukcję..Ja jem więcej na U No ale to też indywidualna kwestia.
aa, o maśle na kanapce nie napisałaś, pestek nie widzę, tylko te orzechy włoskie na podw
ale jak używasz ogólnie tłuszczy do mięsa/ryby to fajnie, tylko to że smażysz na oliwie już mniej fajnie. może po prostu polewaj oliwką te uparowane filety już na talerzu, albo smaż na zwykłym rzepakowym.
rybki i jajka ratują trochę sprawę - może po prostu w tym jadłospisie tak wyszło

co do mnie, to w zupce były ziemniaki dziś może i mniej niż zwykle, się nadrobi jutro wypasionym piątkowym babcinym obiadem
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:41   #2272
anpapi
Zadomowienie

dzisiejsze U:
przed Ś: woda z cytryną, 1/4 grejpfruta, chlust mleka z pszenicą, odrobiną musli
Ś: płatki ryżowe z twarogiem/serkiem wiejskim/dżemem/żurawiną/poppingiem z amarantusa + herbata czerwona
IIŚ: kromka chleba wieloziarnistego - pół z domowym masłem orzechowym i jabłkiem, pół z twarogiem i dżemem, reszta twarogu wymieszana z wieśniakiem i kefirem + pszenica, popping z amarantusa, garśc mieszanki studenckiej, jabłko, pół mango, kilka winogron + herbata
ABS + Hip Hop ABS Fat Burning Cardio
O: spaghetti pełnoziarniste z sosem napoli, mięsem mielonym, marchewką i porem
1h zumby
K: 1/3 makreli, kromka chleba wieloziarnistego - pół z pastą sojową, pół z sałatą, polędwicą, serem, duuużo papryki

plan na jutro (praktycznie cały dzień poza domem, dlatego mam już mniej więcej rozplanowane posiłki)
przed Ś: to samo co wyżej
Ś: pancakesy z bananami z twarogiem/serkiem wiejskim/dżemem/Activią
IIŚ: bułka żytnia z kiełkami z sałatą, polędwicą, serem, papryka i rzodkiewki, jabłko
O: sałatka z makaronu razowego żytniego, kawałków gotowanego kurczaka, fety i brokuła
K: danio śmietankowy light z mieszanką studencką, pszenicą i poppingiem z amarantusa

Bardzo proszę o ocenę
Stary 2012-03-16, 09:09   #2273
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
moje P prosze o ocene

Ś: kaszka manna na mleku z bananem i dżemem wiśniowym , 2 kawy zbożowe z cukrem

nutridrink

IIŚ: bułka pszenna , pół z serkiem twój smak , pól z szynka , sałatą , ogórkiem i rzodkiewką , pomidorki koktajlowe , baton crunchy wisniowy, herbata z miodem i cytryną

O: 2 chochle żurku , 5 czubatych łyżek ryżu pełnoziarnistego , schab z warzywami w sosie warzywnym , buraki , szklanka soku

P: sałatka owocowa ( duuży banan , brzoskwinia ), kawa z mlekiem i cukrem

K: bułka pszenna z makiem z szynką , ogórkiem , rzodkiewką , serek wiejski ( 200g) z wkrojonym ogórkiem i rzodkiewką , herbata z miodem i cytryną

I jak ??
Dla mnie ok

Stary 2012-03-16, 09:48   #2274
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
aa, o maśle na kanapce nie napisałaś, pestek nie widzę, tylko te orzechy włoskie na podw
ale jak używasz ogólnie tłuszczy do mięsa/ryby to fajnie, tylko to że smażysz na oliwie już mniej fajnie. może po prostu polewaj oliwką te uparowane filety już na talerzu, albo smaż na zwykłym rzepakowym.
rybki i jajka ratują trochę sprawę - może po prostu w tym jadłospisie tak wyszło

co do mnie, to w zupce były ziemniaki dziś może i mniej niż zwykle, się nadrobi jutro wypasionym piątkowym babcinym obiadem
tak tak, nie chodziło mi o oliwę z oliwek tylko olej do smażenia. nawet parę stron wyżej pisałam o tym komuś,żeby nie smażyć na oliwie z oliwek
Stary 2012-03-16, 10:59   #2275
afryga
Raczkowanie

Mogę prosić o ocenę mojej eRki?

woda z cytryną
7:00 owsianka (płatki, siemię i otręby pszenne) na wodzie z serkiem wiejskim, truskawkami i miodem, kawa z mlekiem
11:00 serek wiejski z ogórkiem, papryką, pestkami słonecznika i łyżką otrębów pszennych (pół porcji) zagryziony kromką razowca
13:30 druga połówka serka z 11:00, kawa z mlekiem
16:30 pierś grillowana z warzywami na patelnię
1h fitness
20:00 puszka śledzi w pomidorach
30 min hula hop

Może być?
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:24   #2276
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie ok
Dzięki . Miło w końcu usłyszeć że jest ok
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:41   #2277
olik187
Rozeznanie

Cytat:

ok będzie wtedy kiedy będziesz na tym tyła bo przecież o to chodzi
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 15:28   #2278
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
jest ok jak na u
nie podoba mi się śniad (ile tej kaszki i banana?moze jakies rodzynki,musli jeszcze??i po co az 2 kawy??zeby mniej zjesc??i podw.(co to za sałatka??az sie prosi o jakies orzechy do tego,pestki, albo chociaz homo..)
Stary 2012-03-16, 15:59   #2279
nikol12
Rozeznanie

moje UUU
śniadanie : 2 kromki razowca z dżemem, garść rodzynek , miseczka pł. kukurydzianych z mlekiem, kawa z mlekiem
Szkoła : 2 kromki razowca z masłem i żółtym serem
- jabłko
- twist malinowo-cytrynowy
-duża gruszka
Obiad : micha ( duża ) kapuśniaku deser : kubek cappucino i jabłko
Kolacja : wytrawne placuszki ( 3 łychy mąki razowej, mleko, jajko, przyprawy,50g twarogu ) z 50g twarogu z całym jog.nat., ketchupem i przyprawami
Stary 2012-03-16, 16:40   #2280
Narc
Wtajemniczenie

eRka

10.00 SN twarożek wiejski ,szczypiorek, grahamka z masłem, papryką, pomidorem i ogórkiem kiszonym, jabłko
14.00 Obiad pierś z ziołami smażona na oleju, pół torebki kaszy gryczanej, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki ( chyba przesadziłam trochę z ilością)
Potem kawa zbożowa z mlekiem
18.30 Zgrilowana mała grahamka z filetem z kurczaka i warzywami, trochę keczupu ( jednak zgłodniałam bardzo od obiadu, to chyba tą surówką tak się napchałam wcześniej, gorąca czekolada (mleko, pasek gorzkiej czeko) hmmmm to chyba za dużo na podwieczorek ;/
21.00.tuńczyk ogórkiem kiszonym i papryką.

Edytowane przez Narc
Czas edycji: 2012-03-16 o 18:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości