ślubujące w 2012:) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 17:05   #841
niki19
Zadomowienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;32962078]kupiłam nr 3. kolezanka z pokoju poradzila. i tak bede go miala tylko w kosciele.[/QUOTE]

Myślę ,że to dobry wybór

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie mi jakie dodatki do tej sukienki ...http://www.google.pl/imgres?q=allure...1t:429,r:4,s:0
czy w ogóle do tego pasuje srebro czy jakieś perełki ??
nie mam już zielonego pojęcia a welon ??
suknia jest biała ..pomóżcie bo mi już ręce opadają

A co do nauk przedmałżeńskich my byliśmy na weekendowych (sobota i niedziela ) 2x6h w Świętej Annie na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie i jest w porządku

ja też bym stawiała na kolczyki i bransoletke , suknia sama w sobie jest już "bogata" więc obstawiałabym jakąś delikatną biżuterie

Posprzątałam cały dom i padam
Jutro będę miała gości rozpoczynamy sezon grillowy

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-03-16 o 17:06
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 18:55   #842
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
bardzo fajnie to wygląda szczególnie ta pierwsza

u mnie jest ten problem ,że na razie nie mam sukienki i w sumie nie wiem jaką będę miała pokaże wam 2 modele które chciałabym przymierzyć ,ale wiadomo dopiero po przymiarce będę mogla stwierdzić czy któraś z nich mi pasuje.
Więc w moim wypadku chyba muszę zacząć myśleć o okryciu wierzchnim jak juz będę miała zamówioną sukienkę

Szczerze to mi się wszystkie podobają ten trzeci chyba najbardziej w ogóle bardzo mi się podoba welon wpięty tak jak na tym trzecim zdjęciu

Wrzucam sukienki które chce przymierzyć w najbliższym czasie
Ta druga bardzo ładna, sama chciałam taką ale po przymiarkach okazało się że to zupełnie nie mój krój. Do takiej na pewno pasowałoby to bolerko od przodu. Ja jak przymierzyłam takie do mojej to się w nim zakochałam . Taki pomysł z bluzeczką jak pisała josephine_g też fajny .

Natomiast tak jak pisałam mnie się futerka nie podobają.. kojarzą mi się z niedźwiedziem polarnym

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;32961030]prosić

Kochane, tak jak wspominałam, welon, w salonie kosztuje 300 zł no i szukam na allegro. Widziałyście już sukienkę i może doradźcie który welon. Chciałabym, aby miał kryształki, bo sukienka ma.
1. http://img08.allegroimg.pl/photos/or.../99/2189139912
2. http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../15/2204341539
3. http://img08.allegroimg.pl/photos/or.../99/2189139914

dla przypomnienia 0 kiecka tu https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius.

w zalaczniku za ten drogi welon...[/QUOTE]

Tusia 3 najlepszy! Ja lubię gładkie welony ale ten mi się podoba, delikatny ale z blaskiem

Dziewczyny jak to jest z tymi naukami.. bo widzę że prawie wszystkie już je macie za sobą a ja ślub 1 września i nawet nie wiem jak się do tego zabrać. Ile trwają takie nauki przeważnie?
qmpela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 19:46   #843
josephine_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z tymi naukami.. bo widzę że prawie wszystkie już je macie za sobą a ja ślub 1 września i nawet nie wiem jak się do tego zabrać. Ile trwają takie nauki przeważnie?
Też mam ślub we wrześniu, nauki co prawda zrobiliśmy już w zeszłym roku, ale to był taki spontan, trafiliśmy na dobry moment - znaleźliśmy, zapisaliśmy się, w następny weekend pojechaliśmy i po wszystkim Bardzo polecam te weekendowe nauki, jak słyszę, jak ludzie tygodniami chodzą na te spotkania, to sobie tego nie mogę wyobrazić (słyszałam, że to nawet 10 tygodni normalnie trwa). Warto zapłacić i mieć szybko z głowy. Nie wiem, skąd jesteś, ale może popytaj wśród znajomych albo wygoogluj gdzie w Twojej okolicy są weekendowe nauki. Trzeba się też dowiedzieć, czy wszystko jest w pakiecie, my trafiliśmy na bardzo fajne nauki, ksiądz był bardzo konkretny, to było połączone z poradnią - pani była normalną matką, bez moherowych zapędów, całkiem życiowa kobieta, na koniec dostaliśmy papier z wyszczególnionymi tematami i zagadnieniami kursu (oczywiście nie wszystkie były omówione, ksiądz uznał, że część tych wymaganych rzeczy wiemy i nie ma sensu tracić na nie czasu; w ogóle poprowadził to bardzo ciekawie) i poradni, ksiądz powiedział, że nie ma opcji, żeby się do tego ktokolwiek gdziekolwiek przyczepił.

Jeśli jesteś z okolic Warszawy, to mogę na PW podać namiary, gdybyś była zainteresowana

Edytowane przez josephine_g
Czas edycji: 2012-03-16 o 19:48
josephine_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 02:50   #844
viator_88
Przyczajenie

cześć dziewczyny !
Proszę o poradę odnośnie zaproszeń, bo kompletnie nie wiem które wybrać, a termin już mnie bardzooo nagli oto one :
http://decorisus.pl/p/7/228/3586/Zap..._13/krp/z.html
a drugie to :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17032012030.jpg (99,2 KB, 49 załadowań)
viator_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 08:17   #845
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viator_88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny !
Proszę o poradę odnośnie zaproszeń, bo kompletnie nie wiem które wybrać, a termin już mnie bardzooo nagli oto one :
a drugie to :
zdecydowanie pierwsze 2 jakieś dla mnie za fikuśne i przekombinowane, jak na zaproszenie ślubne

Edytowane przez gregia
Czas edycji: 2012-03-17 o 08:35
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 09:30   #846
magnusia
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;32961030]prosić

Kochane, tak jak wspominałam, welon, w salonie kosztuje 300 zł no i szukam na allegro. Widziałyście już sukienkę i może doradźcie który welon. Chciałabym, aby miał kryształki, bo sukienka ma.
1. http://img08.allegroimg.pl/photos/or.../99/2189139912
2. http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../15/2204341539
3. http://img08.allegroimg.pl/photos/or.../99/2189139914

dla przypomnienia 0 kiecka tu https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius.

w zalaczniku za ten drogi welon...[/QUOTE]

moim zdaniem pierwszy jest najładniejszy

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
cześć dziewczyny !
a drugie to :

pierwsze bez dwóch zdań- bardzo ładne
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 10:37   #847
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczyny !
a drugie to :
Pierwsze zdecydowanie . Fajna stronka może tam też znajdę coś dla siebie - chociaż już prawie miałam wybrane na allegro

Cytat:
Napisane przez josephine_g Pokaż wiadomość
Też mam ślub we wrześniu, nauki co prawda zrobiliśmy już w zeszłym roku, ale to był taki spontan, trafiliśmy na dobry moment - znaleźliśmy, zapisaliśmy się, w następny weekend pojechaliśmy i po wszystkim Bardzo polecam te weekendowe nauki, jak słyszę, jak ludzie tygodniami chodzą na te spotkania, to sobie tego nie mogę wyobrazić (słyszałam, że to nawet 10 tygodni normalnie trwa). Warto zapłacić i mieć szybko z głowy. Nie wiem, skąd jesteś, ale może popytaj wśród znajomych albo wygoogluj gdzie w Twojej okolicy są weekendowe nauki. Trzeba się też dowiedzieć, czy wszystko jest w pakiecie, my trafiliśmy na bardzo fajne nauki, ksiądz był bardzo konkretny, to było połączone z poradnią - pani była normalną matką, bez moherowych zapędów, całkiem życiowa kobieta, na koniec dostaliśmy papier z wyszczególnionymi tematami i zagadnieniami kursu (oczywiście nie wszystkie były omówione, ksiądz uznał, że część tych wymaganych rzeczy wiemy i nie ma sensu tracić na nie czasu; w ogóle poprowadził to bardzo ciekawie) i poradni, ksiądz powiedział, że nie ma opcji, żeby się do tego ktokolwiek gdziekolwiek przyczepił.

Jeśli jesteś z okolic Warszawy, to mogę na PW podać namiary, gdybyś była zainteresowana
Kurcze ja to nawet nie wiedziałam że można wcześniej odbyć takie nauki.. nam ksiądz powiedział że 3 miesiące przed ślubem i myślałam że to nasza parafie wyznacza poradnie . Niestety nie jestem z okolic Warszawy . Ale dziękuję za poradę i będę czegoś szukać u siebie..
Stary 2012-03-17, 11:59   #848
duvala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
My juz też zaliczylismy weekendowe nauki razem z poradnią. Naprawde mi się podobało Nawet mi bylo szkoda wyjeżdzac Oczywiście było, że tabletki to ZŁO, ale bez napierania, że tylko NPR i nic więcej. Raczej odczułam, żeby najpierw spróbowac, a potem zadecydowac. Mam ksiązkę 24 str do robienia wyjresów W sam raz na 2 lata, a mój tż do mnie koniecznie musisz spróbowac, a może sie Tobie spodoba
ja szczerze licze na to że mi sie spodoba
po tabletkach czułam sie taka jednostajna... jak nie ja... zresztą libido też spadło, zresztą nie chce sie faszerować pigułkami, mają troche skutków ubocznych (łącznie nawet z możliwością problemów z zaciążeniem a tego bym chciala bardzo uniknąć szczególnie że pierwszej zdrowotności nie jestem..)
prezerwatywy odpadają.. nie lubie ich

a inne metody są mało skuteczne zresztą nie wyobrażam sobie przed stosunkiem wkładania kapturków czy innego badziewia...

te śluzowo-temeraturowe obserwacje dają jakiś efekt, tak twierdzi moja siostra. przez rok czy jakoś tak nie chciała ciąży i nie miała, potem zdecydowali że już czas i zaciążyła w pierwszym cyklu wiec nie zrażam sie do tej metody.

sprubuje ajak zajde w ciąże to też bedzie fajnie a na przyszłość bede wiedziała że coś innaczej trzeba wykombinować..

Edytowane przez duvala
Czas edycji: 2012-03-17 o 12:02
duvala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 17:36   #849
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się wczoraj wieczorem wściekłam na swoją "teściową" jeszcze zaproszenia nie dostała tylko zobaczyła jednego z synów (który dostał) że takie skromne te nasze zaproszenie.
Ja chyba z tą kobietą nie wytrzymam do czerwca ,we wszystko musisz się wtrącać , dla niej wszystko musi być najlepsze , najpiękniejsze i najwięcej . Żeby czasami ktoś może nie powiedział z gości że jakieś biedne t wesele .
Nie potrafię się tym nie przejmować , już spodziewam się że powie mi może coś o sukience że mam taką i owaką w dniu ślubu jak zobaczy .
Dobrze że mój Tż jej odpowiedział . Czy Wy także macie takie kochane teściowe ?
ojej...współczuję Ci takiej teściowej....jak dla niej są za skromne zaproszenia.....to mogła sama kupić "bogatsze"....ale co tam...nie ma co się przejmować....tylko cieszyć się przygotowaniami..będzie dobrze

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;32940696]
no to maja ma takie same wizje odnosnie rekawiczek do sukni[/QUOTE]

Przypomniało mi się pewna sytuacja latem przyszła teściowa pytała się mnie czy mam już wybrany bukiet ślubny, fryzurę itp. Powiedziałam, że konkretnej fryzury nie ale nie chcę mieć welonu tylko kwiatka. Na to TŻa mama..."no tak, bo bez welonu idzie się do ślubu jak nie ma się wianka"
zamurowało mnie.....ale po dłuższym czasie zorientowałam się co ma na myśli

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez tartetka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki.... Witam po wczorajszej przymiarce...

Tusia wyglądasz pięknie

Ja za to jestem chyba podłamana... Nie podobało mi się nic...
Może dlatego, że poszłam tam w parszywym nastroju... Po awanturze z TŻ...

Schudłam tyle, że suknia wisi na mnie z każdej strony... Mam wrażenie, że jest jakaś ciemniejsza niż w oryginale... No ale mama mówi, że jak wychodziłam z przymierzalni na normalne światło była praktycznie biała... Pani powiedziała, że mi jej nie skróci tak jak bym chciała... Bo będzie wyglądała jak z młodszej siostry (chciałam tak jak w załączeniu z lekko krótszym przodem). Welon wybrała mi mama z siostrą bo ja byłam tak nieobecna, że mi było wszystko jedno. Nic mi się nie podobało... W końcu kupiły opalizującą, jednowarstwową mgiełkę 80sm z jakimś delikatnym obszyciem z koronki. Zapłaciły z niego 290pln... Wpinały mi te welony a ja tam stałam ze łzami w oczach...
Nie pozwoliłam sobie zrobić zdjęcia bo nie chcę się tym katować... Za tydz mają być wprowadzone poprawki i kolejne przymiarki... Może będzie lepiej...

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Tusia wydaje mi się, że ten 3 najfajniejszy.....sama bym taki chciała

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:

Tusia gdzie ten link do welonu co najpierw kusisz, a potem sie nie chcesz dzielic
szukałam welonu i znalazłam Tusiowy
http://moda.allegro.pl/welon-nowosc-...189139914.html
Tusia.....mam nadzieję, że nie będziesz zła, że udostępniłam link z Twoim welonem?

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:06   #850
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
ojej...współczuję Ci takiej teściowej....jak dla niej są za skromne zaproszenia.....to mogła sama kupić "bogatsze"....ale co tam...nie ma co się przejmować....tylko cieszyć się przygotowaniami..będzie dobrze

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Przypomniało mi się pewna sytuacja latem przyszła teściowa pytała się mnie czy mam już wybrany bukiet ślubny, fryzurę itp. Powiedziałam, że konkretnej fryzury nie ale nie chcę mieć welonu tylko kwiatka. Na to TŻa mama..."no tak, bo bez welonu idzie się do ślubu jak nie ma się wianka"

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Tusia.....mam nadzieję, że nie będziesz zła, że udostępniłam link z Twoim welonem?
Monia dzięki niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi
btw. a teściowa co taka pewna , że wianka nie masz?
Stary 2012-03-17, 19:40   #851
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
bardzo fajnie to wygląda szczególnie ta pierwsza

u mnie jest ten problem ,że na razie nie mam sukienki i w sumie nie wiem jaką będę miała pokaże wam 2 modele które chciałabym przymierzyć ,ale wiadomo dopiero po przymiarce będę mogla stwierdzić czy któraś z nich mi pasuje.
Więc w moim wypadku chyba muszę zacząć myśleć o okryciu wierzchnim jak juz będę miała zamówioną sukienkę

Szczerze to mi się wszystkie podobają ten trzeci chyba najbardziej w ogóle bardzo mi się podoba welon wpięty tak jak na tym trzecim zdjęciu

Wrzucam sukienki które chce przymierzyć w najbliższym czasie
ta durga to moja sukienka!zamowilam taka i czekam az dojdzie do salonu,dlatego smialo i szczerze pisze,ze jest piekna

Tusia tez bym wybrala ten trzeci welon

viator_88 te rozowe odrobine dla mnie przeslodzone,pierwsze zdecydowanie lepsze

kasioonya tak,stresik zaczal sie pojawiac coraz bardziej zauwazalnie,najgorsze jest to,ze cos z dieta mi nie idzie,czym zaczynam sie juz troche martwic.wszyscy mowia,ze przed slubem to sie niewiadomo ile kg. gubi,bo nerwy,bo cos tam...a co gdy najlepszym moim pocieszycielem sa slodycze?ciagle sobie powtarzam na pocieszenie "zdaze schudnac"...gorzej jak nie zdazea milo by bylo gdzies zgubic po drodze ze 3kg.:/
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:50   #852
butterfly20
Zakorzenienie

Ponawiam tu pytanie:
Jakie będziecie miały kolory przewodnie?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:26   #853
peppermint patty
Rozeznanie

pudrowy roz
Stary 2012-03-18, 12:08   #854
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:

Tusia 3 najlepszy! Ja lubię gładkie welony ale ten mi się podoba, delikatny ale z blaskiem

Cytat:
Kochana, śpiesz się i najlepiej zapisz jak najszybciej, bo coś słyszałam, że mają wprowadzić półroczne nauki a nie dwumiesięczne jak miałam ja.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ponawiam tu pytanie:

ja nie mam... ale trzymam wszystko w kolorze złota - pudełeczka na podziękowania, księga, balony, ale to chyba za mało, by mówić o przewodnim.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:

spoko przecież nie zastrzegam praw do jego kupowania

A TERAZ CZAS NA ŻALE:

niedzielny poranek zaczął się do d***. POkłóciłam się z tż! I go nienawdzię co raz bardziej. Jak tak ma być do końca życia, to jeszcze trochę i podziękuję.
Zacznę od początku - piątek, kolacja u teściów. Wcześniej spisaliśmy protokół - i tu była jazda.... Proboszcz do nas "z tekstem "ojej, pomyliłem się! Wasza ulica należy do innej parafii (tej która chodziła u nas w tym roku po kolędzie) a nie do nas i musicie iść po zapowiedzi" no wiecie co... Wkurzyła się i mówię, że Probosz sam powiedział,że to nasza parafia, no tabene nasi sąsiedzi z klatki obok, biorą ślub dwie godziny przed nami!! No to on, że zadzwoni do tamtejszej parafii i wytłumaczy, że to jego błąd no i że tylko idziemy po podpis, że te zapowiedzi się odbyły <sciana> Sobota, porządki, wizyta moich rodziców i potem kręgle i domówka u kolegi. Coś mi zaszkodziło i trochę zdycham, ale super było No a dziś, tż do mnie "pokaż tego zęba, co masz do usunięcia (pół roku temu denstystka mi zwaliła robotę, rozpadł się i generalnie zostały tylko korzenie, tak pięknie go naprawiała, no i zmieniłam dentystę) ja na to, że nie, bo nie ma czym sie chwalić. a on do mnie "bedziesz cos chciała, będziesz chciała pojechać na zakupy, ale iść do kina. sama sobie idź, jak nie chcesz mi pokazać zęba... i dodał "ciesze się, że wyjeżdzasz w kolejną delegację, nie będę musiał Cię oglądać" no WTF?

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2012-03-18 o 12:11
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 16:12   #855
duvala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
pudrowy roz
tak jak ja
Stary 2012-03-18, 16:28   #856
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
pudrowy roz
Ja też ja też I do tego beż/ecru

Tusia nie przejmuj się.. czasem są takie gorsze dni.. Pogadaj z nim może na spokojnie?

Co do nauk też coś słyszałam że w maju mogą zmienić na pół roku.. trzeba się chyba wybrać do kościoła jak najprędzej
Stary 2012-03-18, 16:56   #857
Konto usunięte

Cytat:
Ja też ja też I do tego beż/ecru

Tusia nie przejmuj się.. czasem są takie gorsze dni.. Pogadaj z nim może na spokojnie?

Co do nauk też coś słyszałam że w maju mogą zmienić na pół roku.. trzeba się chyba wybrać do kościoła jak najprędzej

tak, to prawda - pół roku. jak najszybciej biegaskiem do kościoła!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 19:41   #858
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monia dzięki niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi
btw. a teściowa co taka pewna , że wianka nie masz?
Nie ma za co.....co do dzieci to wolę nagrodę w jakości niż w ilości
a teściowa......chyba się domyśla......obserwuje i podpytuje synka

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;32991771]

A TERAZ CZAS NA ŻALE:

niedzielny poranek zaczął się do d***. POkłóciłam się z tż! I go nienawdzię co raz bardziej. Jak tak ma być do końca życia, to jeszcze trochę i podziękuję.
Zacznę od początku - piątek, kolacja u teściów. Wcześniej spisaliśmy protokół - i tu była jazda.... Proboszcz do nas "z tekstem "ojej, pomyliłem się! Wasza ulica należy do innej parafii (tej która chodziła u nas w tym roku po kolędzie) a nie do nas i musicie iść po zapowiedzi" no wiecie co... Wkurzyła się i mówię, że Probosz sam powiedział,że to nasza parafia, no tabene nasi sąsiedzi z klatki obok, biorą ślub dwie godziny przed nami!! No to on, że zadzwoni do tamtejszej parafii i wytłumaczy, że to jego błąd no i że tylko idziemy po podpis, że te zapowiedzi się odbyły <sciana> Sobota, porządki, wizyta moich rodziców i potem kręgle i domówka u kolegi. Coś mi zaszkodziło i trochę zdycham, ale super było No a dziś, tż do mnie "pokaż tego zęba, co masz do usunięcia (pół roku temu denstystka mi zwaliła robotę, rozpadł się i generalnie zostały tylko korzenie, tak pięknie go naprawiała, no i zmieniłam dentystę) ja na to, że nie, bo nie ma czym sie chwalić. a on do mnie "bedziesz cos chciała, będziesz chciała pojechać na zakupy, ale iść do kina. sama sobie idź, jak nie chcesz mi pokazać zęba... i dodał "ciesze się, że wyjeżdzasz w kolejną delegację, nie będę musiał Cię oglądać" no WTF?[/QUOTE]
Ale pojechał...myślę, że mu przejdzie i jeszcze będzie Cię na kolanach przepraszał

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Ponawiam tu pytanie:
ja bym chciała różowy, ale zobaczę czy jakieś fajne buty dostanę

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Do ślubu zostało mi......111 dni

Stary 2012-03-19, 07:30   #859
niki19
Zadomowienie

Witam po weekendzie

Było cudnie w sobote rozpoczęliśmy sezon grillowy przyjechały 2 kumpele ,zostały na noc ,rano wypiliśmy wspólnie kawke na tarasie . Po południu z racji bajkowej pogody wybraliśmy się na długi spacer z tż-em było bosko. Kocham wiosne

Cytat:
cześć dziewczyny !
a drugie to :
wedlug mnie zdecydowanie pierwsze

Cytat:
Napisane przez duvala Pokaż wiadomość
ja szczerze licze na to że mi sie spodoba
po tabletkach czułam sie taka jednostajna... jak nie ja... zresztą libido też spadło, zresztą nie chce sie faszerować pigułkami, mają troche skutków ubocznych (łącznie nawet z możliwością problemów z zaciążeniem a tego bym chciala bardzo uniknąć szczególnie że pierwszej zdrowotności nie jestem..)
prezerwatywy odpadają.. nie lubie ich

a inne metody są mało skuteczne zresztą nie wyobrażam sobie przed stosunkiem wkładania kapturków czy innego badziewia...

te śluzowo-temeraturowe obserwacje dają jakiś efekt, tak twierdzi moja siostra. przez rok czy jakoś tak nie chciała ciąży i nie miała, potem zdecydowali że już czas i zaciążyła w pierwszym cyklu wiec nie zrażam sie do tej metody.

sprubuje ajak zajde w ciąże to też bedzie fajnie a na przyszłość bede wiedziała że coś innaczej trzeba wykombinować..
ja kalendarzyka mogę spróbować dopiero jak będziemy chcieli mieć dziecko,i będę na to przygotowana , w innym wypadku nie podjęłabym takiego ryzyka
myślę , że nawet jeśli zajdziesz w ciążę i nie będzie to dla was problemem, to w takim wypadku jestem jak najbardziej za taką metodą

Cytat:
Ponawiam tu pytanie:
ja nie będę miała żadnego koloru przewodniego

Kochana, śpiesz się i najlepiej zapisz jak najszybciej, bo coś słyszałam, że mają wprowadzić półroczne nauki a nie dwumiesięczne jak miałam ja.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

ja nie mam... ale trzymam wszystko w kolorze złota - pudełeczka na podziękowania, księga, balony, ale to chyba za mało, by mówić o przewodnim.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

A TERAZ CZAS NA ŻALE:

Zacznę od początku - piątek, kolacja u teściów. Wcześniej spisaliśmy protokół - i tu była jazda.... Proboszcz do nas "z tekstem "ojej, pomyliłem się! Wasza ulica należy do innej parafii (tej która chodziła u nas w tym roku po kolędzie) a nie do nas i musicie iść po zapowiedzi" no wiecie co... Wkurzyła się i mówię, że Probosz sam powiedział,że to nasza parafia, no tabene nasi sąsiedzi z klatki obok, biorą ślub dwie godziny przed nami!! No to on, że zadzwoni do tamtejszej parafii i wytłumaczy, że to jego błąd no i że tylko idziemy po podpis, że te zapowiedzi się odbyły <sciana> Sobota, porządki, wizyta moich rodziców i potem kręgle i domówka u kolegi. Coś mi zaszkodziło i trochę zdycham, ale super było No a dziś, tż do mnie "pokaż tego zęba, co masz do usunięcia (pół roku temu denstystka mi zwaliła robotę, rozpadł się i generalnie zostały tylko korzenie, tak pięknie go naprawiała, no i zmieniłam dentystę) ja na to, że nie, bo nie ma czym sie chwalić. a on do mnie "bedziesz cos chciała, będziesz chciała pojechać na zakupy, ale iść do kina. sama sobie idź, jak nie chcesz mi pokazać zęba... i dodał "ciesze się, że wyjeżdzasz w kolejną delegację, nie będę musiał Cię oglądać" no WTF?[/QUOTE]

Sytuacja z tż-em jak dla mnie jakaś mega dziwna ,taka kłótnia o zęba ? i takie słowa z jego ust jak dla mnie niedopuszczalne ,nawet w złości czy w złym humorze .
Szczerze to ja osobiście nie wyobrażam sobie ,żebyśmy z tż nawet w mega poważnej kłótni mówili do siebie takie słowa ,że nie chcemy się oglądać .
Cóż mogę poradzić tylko szczerą rozmowę, choć mam nadzieje ,że do tej pory już przyszedł z kwiatami i cię przeprosił 3maj się mam nadzieję ,że sobie wszystko wyjaśnicie

peppermint patty a mogłabyś zdradzić z jakiego salonu jest ta suknia, bo ja znalazłam zdjęcie na necie , a chciałabym właśnie taką przymierzyć

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-03-19 o 07:34
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 08:00   #860
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;32965510]ja jestem nudna - kryształki górą
[/QUOTE]
ale jakie?
Cytat:
Wyborowa (fajny nick) ja bym obstawała przy kolczykach i bransoletce, ponieważ gorset jest dosyc bogato zdobiony to myślę, że najszynik by się z nim gryzł i by było co za dużo to nie zdrowo

Tusia gdzie ten link do welonu co najpierw kusisz, a potem sie nie chcesz dzielic
dzięki też myślę że kolczyki i bransoletka wystarczy bo nie chce wyglądać jak choinka ..tylko co dalej właśnie kryształki czy co ?
Cytat:
ja też bym stawiała na kolczyki i bransoletke , suknia sama w sobie jest już "bogata" więc obstawiałabym jakąś delikatną biżuterie

Posprzątałam cały dom i padam
Jutro będę miała gości rozpoczynamy sezon grillowy
i tak pewnie zrobię grillowy sezon
Cytat:
E]

ja sama sobie jej współczuję welon piękny
Cytat:
Ponawiam tu pytanie:
pastelowy róż i złoty

A TERAZ CZAS NA ŻALE:

co do nauk pół rocznych nie słyszałam , ale za to słyszałam (może to o to chodzi ) że papież teraz wprowadził ważność dokumentów do śluby właśnie nie 3 miesiące a pół roku !!! to już dawno powinni wprowadzić ...tylko czemu nas to jeszcze nie obowiązuje i nikt o tym nie informuje ...zapytam przy okazji

a co to tż to ja pewnie w złości powiedziała bym coś równie przyjemnego na takie coś ...ale z powodu zęba ????
porozmawiajcie , będzie dobrze
Stary 2012-03-19, 09:46   #861
gregia
Zakorzenienie

Wyborowa tylko kryształki lub cyrkonie, perły mi się w ogóle nie widzą, przy tym gorsecie zresztą ja jakoś do pereł ogólnie jestem nastawina na nie

Tusia porozmawiajcie,każdy ma gorszy dzień, zresztą faceci na ogół najpierw mówią, potem myślą Jednak zapowiedz,że jeszcze raz tak chamsko się do Ciebie to powiesz mu arivederci i tyle będzie ze ślubu
Stary 2012-03-19, 10:19   #862
Konto usunięte

witajcie kochane w poniedzialek u mnie nic slubnego sie nie dzieje, jestem w drodze do krakowa. jak wroce, pewnie bedzie czekalo awizo z welonem a w czw jak wroce udamy sie do kosciola. pozdrawiam Was i odezwe sie z miejsca docelowego
wybOrOowa - ja bym proponowala jakies malutkie, swiecace. chyba, ze ty nie lubisz. bo glownie to ty masz sie dobrze czuc!
Stary 2012-03-19, 10:25   #863
gregia
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33006856]witajcie kochane w poniedzialek u mnie nic slubnego sie nie dzieje, jestem w drodze do krakowa. jak wroce, pewnie bedzie czekalo awizo z welonem a w czw jak wroce udamy sie do kosciola. pozdrawiam Was i odezwe sie z miejsca docelowego
wybOrOowa - ja bym proponowala jakies malutkie, swiecace. chyba, ze ty nie lubisz. bo glownie to ty masz sie dobrze czuc![/QUOTE]
Tusia jak z tż? przeprosił za swoje słowa?
Stary 2012-03-19, 10:34   #864
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Wyborowa tylko kryształki lub cyrkonie, perły mi się w ogóle nie widzą, przy tym gorsecie zresztą ja jakoś do pereł ogólnie jestem nastawina na nie

Tusia porozmawiajcie,każdy ma gorszy dzień, zresztą faceci na ogół najpierw mówią, potem myślą Jednak zapowiedz,że jeszcze raz tak chamsko się do Ciebie to powiesz mu arivederci i tyle będzie ze ślubu
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33006856]witajcie kochane w poniedzialek u mnie nic slubnego sie nie dzieje, jestem w drodze do krakowa. jak wroce, pewnie bedzie czekalo awizo z welonem a w czw jak wroce udamy sie do kosciola. pozdrawiam Was i odezwe sie z miejsca docelowego
wybOrOowa - ja bym proponowala jakies malutkie, swiecace. chyba, ze ty nie lubisz. bo glownie to ty masz sie dobrze czuc![/QUOTE]

uwielbiam właśnie świecące w perłach też się nie widzę bo po części widzę babcie w perłach ...ale akurat modelce w "mojej" sukience w perłach ładnie ...dlatego się zastanawiałam ...ja chyba nie czuła bym się najlepiej :P
Stary 2012-03-19, 13:42   #865
peppermint patty
Rozeznanie

niki19 moja byla zamawiana w salonie http://www.nikolab.pl/

http://allegro.pl/suknia-slubna-mon-...203108348.html znalazlam jeszcze tu...
poszukaj w swoim rejonie salonow sprzedajacych mon cheri,moze maja...chociaz niestety nie jest to jakis super nowy model,ale moze...
daj znac czy przymierzalas i jak wrazenia jakby co?
ja z coraz wieksza niecierpliwoscia na nia czekam,ale do konca marca to napewno musze sie uzbroic w cierpliwosc
Stary 2012-03-19, 13:43   #866
tartetka
Raczkowanie

W ŚRODĘ KOLEJNA PRZYMIARKA TRZYMAJCIE KCIUKI DZIEWCZYNKI... PROSZĘ

No i mam pytanie Ostatnio na tej nieszczęsnej, tragicznej przymiarce mama z siostrą wybrały mi welon W sumie hiszpański Jest nawet ładny i nawet chyba zostanie. Z tym, że musi się dać wpiąć w którąś z fryzur w załączniku macie jakiś pomysł? jeśli nie da się to będę sprzedawać i kupować inny.

Z góry dziękuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włoski1.jpg (7,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzik new.jpg (17,7 KB, 13 załadowań)
tartetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 15:42   #867
duvala
Rozeznanie

Cytat:

No i mam pytanie Ostatnio na tej nieszczęsnej, tragicznej przymiarce mama z siostrą wybrały mi welon W sumie hiszpański Jest nawet ładny i nawet chyba zostanie. Z tym, że musi się dać wpiąć w którąś z fryzur w załączniku macie jakiś pomysł? jeśli nie da się to będę sprzedawać i kupować inny.

Z góry dziękuję

a daj zdjęcia tego welonu obok fryzur...
ja bede miała tą drugą i welon wpinam od góry, także pewnie załoni kwiatek, ale to tylko do kościoła wiec przezyje, potem nie bede miała welonu.
Stary 2012-03-19, 16:08   #868
gregia
Zakorzenienie

Cytat:

Z góry dziękuję
Myślę, że w każdą fryzurę da się wpiąć welon, o ile się to zrobi delikatnie i dokładnie
Stary 2012-03-19, 19:16   #869
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
ale jakie?

dzięki też myślę że kolczyki i bransoletka wystarczy bo nie chce wyglądać jak choinka ..tylko co dalej właśnie kryształki czy co ?
a może coś takiego??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swa.kol.jpg (4,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swa.kulki.jpg (31,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swarki.jpg (37,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swarki1.jpg (53,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swarki1..jpg (28,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swarki2.jpg (47,4 KB, 6 załadowań)

Stary 2012-03-19, 19:38   #870
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
a może coś takiego??
dziękuje
właśnie w dzień szukałam i znalazłam kilka i zdecydować się trudna rzecz ...szczególnie że inaczej zobaczyć na sobie a prawie wszystkie na jedno kopytko ;P
1.http://allegro.pl/komplet-slubny-swa...159084520.html
2.http://allegro.pl/komplet-slub-swaro...194874338.html
3.http://allegro.pl/ekskluzywny-komple...205709267.html
4.http://allegro.pl/swarovski-piekny-k...199005700.html
5.http://allegro.pl/komplet-swarovski-...155605758.html
6.http://allegro.pl/komplet-swarovski-...207159090.html
7.http://allegro.pl/swarovski-komplet-...204408472.html
8.http://allegro.pl/orginalny-komplet-...195045514.html

ah za dużo tego dodam tylko że chodzi mi właśnie tylko o kolczyki i bransoletkę

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:

Z góry dziękuję
mi się wydaje że w każdą z tych fryzur da się przypiąć nad tym upięciem .

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości