Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 20:23   #121
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
a moja o 18-19 juz marudzi na zabój... jak chce ja przeciągnąc to zasypia w kąpieli albo na przewijaku... i spiocha do 2-3 i pobudka 6-7 ... nie wiecie jak ją przetrzymac do tej 20-21 ? to wtedy jest szansa na ominiecie tego nocnego karmienia, bo 6-7 to juz heja pobudka i zabawa na maxa... potem obowiazkowa drzemka 8 do 9...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

ja karmi coffeee
ja nie przetrzymuje Zośki bo to skutkuje tylko tym, że potem bardzo długo nie może zasnąć i męczy się okrutnie
ona śpi od 20-21 do 10 i dłużej czasem, ale z przerwami na jedzenie i nad ranem koło 6 potrafi się wybudzić na godzinę, ale potem dalej zasypia
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 20:23   #122
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie podobnie... jak chcialam na basen isc czy urodziny przyjaciolki, znajoma z checi,a zajeła się małą... poza tym w domu siedze, co mnie wkurzalo bo mi sie nudzilo, ale teraz pogoda coraz lepsza to na spacerki bedziemy chodzic... znajomi czasem wpadaja, a czasem my pare dni pod rzad gdzies jezdzimy... mam fajną bluzke do karmienia, wiec ostatnio w sfinksie ja jadlam 1 ręką, mała ćmokała cyca , a dziadek się śmiał ...
hehe fajnie a kto powiedział ze z dzieckiem sie nie da to po prostu nie umie sobie tego zorganizowac
nie no faktem jeszcze jest to ze zalezy jakie dziecko , bo jak takie co cały czas płacze to moze faktycznie si enei da
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 20:24   #123
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
witamy

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

coś Ty, król Julian rządzi !
EEE no way, Melman z tymi swoimi miętusami

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no j atez nei myslałam, ale cały dzien nic nie jadłąm i przyszła połozna i patrze co ona robi a ta rozpakowała cukierka , dała mi do buzi i mówi ze to na wzmocnienie na ostatnia faze porodu bo za niedługo bedzie po
heh, ale czad ale jakie wspomnienia..mi nawet badyla nie daly, nic mi nie daly, jescze uslyszalam ze moje mini skurczyki ( a bollllallllooooo nieziemsko ) to nic w porownaniu ze skurczami porodowymi, a tu prosze-4 cm rozwarcia poszloooo
Stary 2012-03-16, 20:28   #124
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A jak w ciagu dnia ma drzemki? Ma jakies okreslone gadziny?

od paru dni standardzik od 8 do 9... potem różnie, zalezy jak spacer, ale kolejna miedzy 11-12 ( ostatnio około godzinki ) potem ok 14 znow podobny czas i potem juz nic... ale nawet jak drzemala po 30 min to raczej tylko 2, max 3 byly

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
EEE no way, Melman z tymi swoimi miętusami

heh, ale czad ale jakie wspomnienia..mi nawet badyla nie daly, nic mi nie daly, jescze uslyszalam ze moje mini skurczyki ( a bollllallllooooo nieziemsko ) to nic w porownaniu ze skurczami porodowymi, a tu prosze-4 cm rozwarcia poszloooo

mi przy 7 cm powiedzieli " te bóle to nie bóle, bedzie jeszcze gorzej" ale nie dotrwalam, bo malej tetno przestawalo bic i szybko cc...

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 20:29   #125
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

ale się ciesze bo mój męzulek ma jutro wolne jak ja lubie całe weekendy wspólne, choć ostatnio narzeka że musi wstać o 5:30 do pracy, ale jutro zaczyna sie formuła 1 a on wielki kibic i o 7mej są kwalifikacje to wstanie bez problemu ach te nasze facety

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 20:30   #126
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
od paru dni standardzik od 8 do 9... potem różnie, zalezy jak spacer, ale kolejna miedzy 11-12 ( ostatnio około godzinki ) potem ok 14 znow podobny czas i potem juz nic... ale nawet jak drzemala po 30 min to raczej tylko 2, max 3 byly

To ladne ma drzemeczki, w ogole sen podobno jest najwazniejszy u takich maluszkow tak kminie coby poradzic dobrze hmm..bo generalnie jest tak ze malenstwo samo sobie ustawia i reguluje pory snu i jedzenia i moze byc ciezko zeby je przestawic chociaz spotkalam sie kiedys z taka sytuacja a raczej opowiescia znajoma opowiadala mi ze synek jej kuzynki nie dawal jej w ogole spac w nocy za to w ciagu dnia mial duzo drzemek, przez tydz meczyli sie zeby go przestawic, w ciagu dnia nie dawali mu spac w ogole(dla mnie to drastyczne) i po tyg sluchaj-dzidzia zaczela spac w nocy a w ciagu dnia nie, ale ja tego nie znam z autopsji. Moze tez wiecej papku na noc? zeby sie ladnie spalo?
Stary 2012-03-16, 20:30   #127
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe fajnie a kto powiedział ze z dzieckiem sie nie da to po prostu nie umie sobie tego zorganizowac
nie no faktem jeszcze jest to ze zalezy jakie dziecko , bo jak takie co cały czas płacze to moze faktycznie si enei da

co najdziwniejsze, sporo dzieciatych kolezanek, mowi ze podziwiaja ze ja tak wszedzie z dzieckiem... no a co mam z nim zrobic, poza tym tam gdzie chadzam nie szkodzi... jak trzeba na zakupy to chusta i mam 2 rece wolne, a zeby smieszniej bylo... częściej mnie przepuszczają w kolejce niż w ciąży czy z wózkiem

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-03-16, 20:30   #128
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Czy można się jeszcze do Was przyłączyć

jestem mamą 4 letniego Antosia czekamy teraz na Anię termin mam na 26 kwietnia mam 33 lata od miesiaca już nie pracuję jestem na l4
witamy i bedziemy czekać na relacje z porodu
ooooo ale sie ciesze ze mamy w naszym gronie ciezarówki beda czerwone posty
Cytat:
Co nie? moze bysmy sie przylaczyly do ciezaroweczek
lula no to do roboty
Cytat:
A tak sobie pomyslalam, hmm..Monia i oczywiscie jesli dziewczyny nie beda mialy nic przeciwko-a moze zrob taka liste mamusiek w formie zabawnego opisu kazdej z nich? tak mi przyszlo do glowy
no to fajny pomysl widziałam cos podobnego na odchowalni u jakis mamusiek
Cytat:
a moja o 18-19 juz marudzi na zabój... jak chce ja przeciągnąc to zasypia w kąpieli albo na przewijaku... i spiocha do 2-3 i pobudka 6-7 ... nie wiecie jak ją przetrzymac do tej 20-21 ? to wtedy jest szansa na ominiecie tego nocnego karmienia, bo 6-7 to juz heja pobudka i zabawa na maxa... potem obowiazkowa drzemka 8 do 9...
ja nie mam pojecia ale powiem ci ze masz szczescie z tym jednym karmieniem co ja bym dała za taka noc u nas od porodu takiej nie było ale my tez wstajemy koło 7 i o 8;30-9 obowiazkowa drzemka
Cytat:
ja mam stresa bo idę jutro z dzieciem do mojego brata na cały dzień i naprawdę nie wiem w co ją ubrać, skoro zapowiadają u mnie 19 stopni!

polarowy kombinezon nie będzie za ciepły?
ja tez duma co jej jutro ubrac na spacer
udanego wyjscia

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 20:33   #129
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

mi przy 7 cm powiedzieli " te bóle to nie bóle, bedzie jeszcze gorzej" ale nie dotrwalam, bo malej tetno przestawalo bic i szybko cc...
Powaznie? ja tez dotrwalam do 7 cm a pozniej w minute podjeli decyzje o cc bo tetno spadlo; jak sie pozniej okazalo-owiniecie 3 razy pepowina wokol szyjki ale oczywiscie poltorej tyg wczesniej kiedy bylam tam w szpitalu olali to ze na ktg juz bylo cos nie halo, ehhh

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ale się ciesze bo mój męzulek ma jutro wolne jak ja lubie całe weekendy wspólne, choć ostatnio narzeka że musi wstać o 5:30 do pracy, ale jutro zaczyna sie formuła 1 a on wielki kibic i o 7mej są kwalifikacje to wstanie bez problemu ach te nasze facety
zartujesz chyba faceci..ale rozumiem, Ł potrafi wstac ok 4 i jechac na ryby wiec..ale czekaj, jak jest formula to moje love tez pewnie bedzie chcial obejrzec, jaaaaaa
Stary 2012-03-16, 20:33   #130
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
To ladne ma drzemeczki, w ogole sen podobno jest najwazniejszy u takich maluszkow tak kminie coby poradzic dobrze hmm..bo generalnie jest tak ze malenstwo samo sobie ustawia i reguluje pory snu i jedzenia i moze byc ciezko zeby je przestawic chociaz spotkalam sie kiedys z taka sytuacja a raczej opowiescia znajoma opowiadala mi ze synek jej kuzynki nie dawal jej w ogole spac w nocy za to w ciagu dnia mial duzo drzemek, przez tydz meczyli sie zeby go przestawic, w ciagu dnia nie dawali mu spac w ogole(dla mnie to drastyczne) i po tyg sluchaj-dzidzia zaczela spac w nocy a w ciagu dnia nie, ale ja tego nie znam z autopsji. Moze tez wiecej papku na noc? zeby sie ladnie spalo?

u mojej sie nie da tak... jak ją probuje pozabawiac to i tak usypia, albo placze ze zmeczenia ze spac jej nie daje... wiec juz przyzwyczajam sie do tej 18-19... chociaz ja chadzam spac tak 21-22 to gdyby mloda o 20-21 zasnela byloby idealnie... ale i tak nie narzekam... u mnie na watku niektore dzieciaczki jedza w nocy co 1-1,5h... a to dopiero kosmos

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-03-16, 20:35   #131
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

lula no to do roboty

ja nie mam pojecia ale powiem ci ze masz szczescie z tym jednym karmieniem co ja bym dała za taka noc u nas od porodu takiej nie było ale my tez wstajemy koło 7 i o 8;30-9 obowiazkowa drzemka

udanego wyjscia
A zebys wiedziala ze sie wezme kiedys do roboty no wlasnie tez gdies kiedys cos takiego widzialam i odgapiajac stwierdzilam ze u nas by sie to moze sprawdzilo
Stary 2012-03-16, 20:38   #132
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Powaznie? ja tez dotrwalam do 7 cm a pozniej w minute podjeli decyzje o cc bo tetno spadlo; jak sie pozniej okazalo-owiniecie 3 razy pepowina wokol szyjki ale oczywiscie poltorej tyg wczesniej kiedy bylam tam w szpitalu olali to ze na ktg juz bylo cos nie halo, ehhh

nie gadaj! moja 2 razy owinieta... ja 10 dni przed porodem juz lezalam w szpitalu wlasnie ze wzgledu na tetno... mialam usg w 37,5 tyg -nie wykryli, 2 razy w szpitalu- nie wykryli... a jak urodzilam lekarka moja pow. ze mala juz ledwo zyla,bo wciaz sie dusila, a jeszcze dzien wczesniej mialam wywolywany :/ masakra... i pow. ze na bank bylo juz wczesniej widac... a zaniki tetna jakas pani stazystka tlumaczylam wadliwym urzadzeniem ktg

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

lula no to do roboty

udanego wyjscia

u nas albo 6 albo 6.40 - normalnie z zegarkiem w reku... w zal jak w nocy je

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-03-16, 20:38   #133
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

zartujesz chyba faceci..ale rozumiem, Ł potrafi wstac ok 4 i jechac na ryby wiec..ale czekaj, jak jest formula to moje love tez pewnie bedzie chcial obejrzec, jaaaaaa
no mówię Ci a wiesz co jeszcze powiedział, ze z racji tego że będzie musiał wstac tak wcześnie jutro ( z własnego wyboru) to liczy na wyrozumiałość i że później będzie mogł odespać a ja się mam małym zająć:coj est:

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 20:39   #134
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
u mojej sie nie da tak... jak ją probuje pozabawiac to i tak usypia, albo placze ze zmeczenia ze spac jej nie daje... wiec juz przyzwyczajam sie do tej 18-19... chociaz ja chadzam spac tak 21-22 to gdyby mloda o 20-21 zasnela byloby idealnie... ale i tak nie narzekam... u mnie na watku niektore dzieciaczki jedza w nocy co 1-1,5h... a to dopiero kosmos

No wierze, nie da sie tak, przynamniej ja bym tak nie mogla. Ja to w ogole nie powinnam sie wypowiadac w tej kwestii bo Mikul jak mial mc zaczal przesypiac cale noce, dla nas rarytas na maxa, najpierw byly dwie pobudki ok 2 i ok 4-5, pozniej tylko o 4-5 a pozniej juz o 7 i to jest tak naprawde jego stala pora, zazwyczaj idzie spac ok 20:30-21 a wstaje ok 7 rano, chociaz raz sie zdarzylo ze wstal o 9-w pierwszy dzien swiat po wigilii
Stary 2012-03-16, 20:41   #135
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
sama bawi na kocyku- cudownie ja tez bym chciała aby moja zaczęła już być ciutkę samodzielna i np. poleżeć w leżaczku więcej niż 5 min. albo popatrzeć na karuzelkę dłużej niż 3 min jak na razie to najlepiej u mamy na raczkach i to w górze bo na kolankach to juz nie to i jest ryk

kiedy moja zacznie się czymś interesować oprócz cycocha i bujania
Spoko, przyjdzie i na nia czas Moja przez pierwsze 6 tygodni to tylko raczki albo chusta, a pozniej w koncu zaczelismy sie organizowac. Samodzielne zabawy na kocyku zaczely sie mniej wiecej po 3mcu chyba, a odkad sama potrafi chwytac zabawki i wszelkie inne przedmioty to nawet i dluuugie chwile dla siebie mam, az nie wiem co z czasem robic

Ostatnio zaczela sie bawic w chowanego Rozwiesilam kocyk na sofie, bo na dole sa zdobienia i nie chcialam zeby sie o to uderzyla czy cos, Nadia lezala na drugim kocyku na podlodze i zaczela ten zawieszony kocyk ogladac ze wszystkich stron, podnosic, zagladac z tylu, nakryla sie nim i tak w kolko dopoki go nie sciagela calkiem A mama ma wtedy jakies pol godziny uciechy

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ale lecicie z postami

Dzis chyba nie nadrobie bo padam ze zmeczenia, wpadłam tylko powiedziec ze po wizycie ok. Dzidzia zdrowo rosnie całe 900 g szczescia serduszko ładnie bije
oby tak dalej

Cytat:

jestem mamą 4 letniego Antosia czekamy teraz na Anię termin mam na 26 kwietnia mam 33 lata od miesiaca już nie pracuję jestem na l4

Cytat:

jeja ale czas leci własnei sie o tej porze 5 miechów temu na porodówce wspomagałam cukierkiem
Pozwolili Ci na cukierka? Mi tylko kostke lodu dali 2 razy do possania

Cytat:
a co do teorii jak to strasznie macierzyństwo zmienia Twoje życie i że już nie masz czasu dla siebie, tylko wszystko kręci się 24 godziny na dobę wokół tego dziecka, to jedna wielka bzdura
jestem sama, nikt mi nie pomaga i zupełnie dajemy sobie radę, Zośka wiecznie roześmiana, a ja też znajduje czas na swoje przyjemności!
Hmmmm, no ja przez pierwsze 6 tygodni nie mialam ani chwili dla siebie i gdyby nie pomoc mamy i malza przez pierwszy miesiac to pewnie bym nie jadla bo i nie byloby nic do jedzenia - zakupy robila mama, gotowal malaz, czasami zdarzalo mi sie nawet do toalety isc z Nadia w chuscie Ale potem sie siebie nauczylysmy, a teraz to w ogole jest super
Stary 2012-03-16, 20:43   #136
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
nie gadaj! moja 2 razy owinieta... ja 10 dni przed porodem juz lezalam w szpitalu wlasnie ze wzgledu na tetno... mialam usg w 37,5 tyg -nie wykryli, 2 razy w szpitalu- nie wykryli... a jak urodzilam lekarka moja pow. ze mala juz ledwo zyla,bo wciaz sie dusila, a jeszcze dzien wczesniej mialam wywolywany :/ masakra... i pow. ze na bank bylo juz wczesniej widac... a zaniki tetna jakas pani stazystka tlumaczylam wadliwym urzadzeniem ktg

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

u nas albo 6 albo 6.40 - normalnie z zegarkiem w reku... w zal jak w nocy je
No zartujesz, jakbym czytala o sobie, naprawde! ja lezalam w szpitalu poltorej tyg wczesniej i na ktg juz cos bylo nie tak z tetnem, na drugi dzien zrobili usg i tam niby wszystko bylo ok ale na ktg ciagle cos bylo nie tak, a Mikul juz wtedy byl owiniety ju wtedy mogli zlecic cc a tak nie dosc ze meczylam tego mojego malutkiego buziaczka bo przeciez do 7 cm on probowal wyjsc to jeszcze przez to mial male niedotlenienie glowki. Oczywiscie jadac na cc nikt mi nie powiedzial co sie dzieje i dlaczego jade na cc, ale moj porod to w ogole dziwna sprawa byla

Cytat:
no mówię Ci a wiesz co jeszcze powiedział, ze z racji tego że będzie musiał wstac tak wcześnie jutro ( z własnego wyboru) to liczy na wyrozumiałość i że później będzie mogł odespać a ja się mam małym zająć:coj est:
no co Ty:cojest :
Stary 2012-03-16, 20:48   #137
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no chłop jak nic

Lu ,Dalia moze wy w tym samym szpitalu rodziłyscie
Stary 2012-03-16, 20:52   #138
Sharifa
Rozeznanie

Odnosnie ubierania na jutrzejsze "lato" My przy takiej pogodzie jak u Was jutro zapowiadaja ubieramy tylko body na dlugi+ sweterek, spodenki sztruksowe, skarpety i butki (dla lansu ), ale jak pogoda niepewna albo wieje to jeszcze biore w torbe maly bawelniany kocyk.

Raz zalozylam kurteczke wiosenna lekko ocieplana, na bodziaka, to Nadia byla cala spocona. Sam sweterek wystarczyl.
Stary 2012-03-16, 20:55   #139
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
mój brat z tej okazji wziął sobie wolne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 20:58   #140
lullaby_ml
Zakorzenienie

Okis, otworzylam pifffko, moge juz pisac noo faceci sa najlepsi poswiecenie jak nic
Stary 2012-03-16, 21:00   #141
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

Hmmmm, no ja przez pierwsze 6 tygodni nie mialam ani chwili dla siebie i gdyby nie pomoc mamy i malza przez pierwszy miesiac to pewnie bym nie jadla bo i nie byloby nic do jedzenia - zakupy robila mama, gotowal malaz, czasami zdarzalo mi sie nawet do toalety isc z Nadia w chuscie Ale potem sie siebie nauczylysmy, a teraz to w ogole jest super
u mnie też była mama, gotowała, robiła zakupy...
a po paru tyg musiała wracać i zostałyśmy same i jak na razie radzimy sobie całkiem nieźle
Stary 2012-03-16, 21:02   #142
aa2
Zakorzenienie

a ja jescze z 20 minut i tez otworze browarka

a na razie ide se pocałowac moje kochane słoneczko a jak)
Stary 2012-03-16, 21:04   #143
sandra1892
Zadomowienie

Ale naskrobalyscie !!
Mi normalnie nogi do tylka włażą , jak wyszłam o 13 z domu tak o 15 chwila na jedzonko i znów w drogę. Potem o 18 jedzonko u kuzynki i tym sposobem wróciłam do domu o 19
Jutro was nadrobię bo dziś nie dam rady .
Idę spać , bo padam.

Miłej nocki.
Stary 2012-03-16, 21:06   #144
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też była mama, gotowała, robiła zakupy...
a po paru tyg musiała wracać i zostałyśmy same i jak na razie radzimy sobie całkiem nieźle
Dlatego jestes super babka

Cytat:
a ja jescze z 20 minut i tez otworze browarka

a na razie ide se pocałowac moje kochane słoneczko a jak)
Ja bylam przed chwila u Mikula, słitasnie sobie nyna

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Ale naskrobalyscie !!
Mi normalnie nogi do tylka włażą , jak wyszłam o 13 z domu tak o 15 chwila na jedzonko i znów w drogę. Potem o 18 jedzonko u kuzynki i tym sposobem wróciłam do domu o 19
Idę spać , bo padam.

Miłej nocki.
Łoooo maj gaaat spij dobrze
Stary 2012-03-16, 21:10   #145
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wy wszystkie tu tez chce

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 21:13   #146
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wy wszystkie tu tez chce

Nooo nareszcie cotkowska, co tak dlugo?
Stary 2012-03-16, 21:13   #147
stokrotka_
Zadomowienie

no zwariowaly

witam wszystkie mamuśki które dolączyly od poludnia

a My z Sarą bylyśmy na plotkach..ja u koleżanki a Sara u kolegi- rówieśnika hehe
a potem szykowanie do snu itd i zlecialo.

a tż chory... więc nie wiem co z jutrem

Cytat:

no to kolejna imprezowiczka
tak troszeczkę

Cytat:
Nic nie pokaze, no way, wygladam jak przez okno
nie wierze

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A Wy co ?????? Dzieci nie macie ze siedzicie tu caly czas

no nie mamy

hej zapracowana mamusko...
u nas tez swieto Patryka a w niedziele Dzien Matki..... ciekawe co dostane od corci..... choc ona sama w sobie jest najcudowniejszym prezentem

a no tak...w niedziele dzień matki... jej... pierwszy nasz!!

a ja nie zamierzam isc do pracy Jak Olivka skonczy 1.5 -2 latka zaczyanamy starania o drugie

ooooo super
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ale lecicie z postami

Dzis chyba nie nadrobie bo padam ze zmeczenia, wpadłam tylko powiedziec ze po wizycie ok. Dzidzia zdrowo rosnie całe 900 g szczescia serduszko ładnie bije
super!!!!

Cytat:

witaj jej...ale fajowo. mamy kolejną brzuchatkę.będzie komu dopingować jjjjeeeeeahhh

Cytat:
nie no ja sie na razie wstrzymam, chce sie młodym nacieszyc a potem machniemy mu siostrzyczkę
też będziemy dopingować

jeja ale czas leci własnei sie o tej porze 5 miechów temu na porodówce wspomagałam cukierkiem

WIEEEEELKIE BUZIOLE DLA Marcelka kochanego

idę się wykąpać..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 21:15   #148
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Wy wszystkie tu tez chce
to chodz

Ja ide spac, bo jutro moj maly budziczek pewnie mnie obudzi o 6:30. Dobranoc
Stary 2012-03-16, 21:18   #149
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Ale naskrobalyscie !!
Idę spać , bo padam.

Miłej nocki.
ooo kolejna mama co maratony z wózkiem lubi ja taka sama hehe gdyby nie sprzontanko to do domu bym na 19 wróciła , na kapielke i spanie

Cytat:
Wy wszystkie tu tez chce
zapraszamy oczywiście
Stary 2012-03-16, 21:19   #150
lullaby_ml
Zakorzenienie

Komu polac pifkiem?
Dorka a ten kolega to tylko kolega? wiesz, coby Mikul zazdrosny nie byl o moja synowa

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości