|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
Jak kiedyś druga będzie dziewuszka to na bank będzie Kalinka Norniczka- ja bym zmusiła go do pójścia dzisiaj, z oczami nie ma żartów
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-03-16 o 22:14 |
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też się Kalina bardzo podoba
Studiowałam z bardzo sympatyczną dziewczyną o tym imieniu-dlatego dobrze mi się kojarzy![]() A wieczór mamy kiepskawy, bo Dorotka dwa razy nam zwymiotowała Zjadła parę winogron ze skórką i taki efekt Dziś na bank śpi z nami, bo skończyły mi się zmiany pościeli...
|
|
|
|
#1353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() , tylko że dziecko bym zmusiła a jego nie mam jak
|
|
#1354 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż mi się najbardziej kojarzy z ... krzakiem ![]() Cytat:
Ad 2. Jestem zszokowana opieką medyczną w UK - myślałam, że u nas jest taka kicha, ale porównując nie wychodzi źle. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1355 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej, mamuśki
![]() ależ miałam dziś intensywny dzień! - nie dość, że wstałam o 9, to jeszcze ogarnęłam mieszkanie (jakieś 4 godziny ruchu), wyszłam na zakupy, przyjęłam gościa a po południu skoczyłam na dwugodzinny shopping. Normalnie nie byłoby to nic nadzwyczajnego, ale teraz, w ciąży, już niestety czuję, że to nie na moje siły. Ledwo żyję... Cytat:
). Wzruszyłam ramionami i zgodziłam się na komplet.Cytat:
a filmik z dzieckiem i kotem.. ![]() Mam nadzieję, że mi nigdy tak na mózg nie padnie, że uznam za słodkie łapanie kota za sierść, podgryzanie ogona, czy wbijanie kotu kolana w brzuch. (Gdybym kiedyś napisała "dziś moja córeczka wlazła kotu na plecy i to było taaaakie urocze", to mnie zastrzelcie) |
||
|
|
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
A wieczór mamy kiepskawy, bo Dorotka dwa razy nam zwymiotowała Zjadła parę winogron ze skórką i taki efekt Dziś na bank śpi z nami, bo skończyły mi się zmiany pościeli...[/QUOTE]
Bidulka
Edytowane przez Ahawaa Czas edycji: 2012-03-16 o 22:30 |
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech idzie dzisiaj, wyjdzie mu to na zdrowie.Mój teść też miał coś z okiem. Bolało, czerwieniało, ale oczywiście do okulisty nie chciał iść bo przecież mu nic nie jest. W końcu do okulisty się wybrał, ale dopiero po paru dniach. Okazało się, że ma wrzoda. Od miesiąca się z tym męczy, co rusz ma zmieniane maście, krople, leki a poprawy dalej nie widać. Wiem, że to nie do końca ta sama sytuacja, ale im szybciej pójdzie tym lepiej. |
|
|
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termin z om mam na 18.08 (wg lekarki bo kalkulatory w necie wyliczają na 16 Cytat:
|
||
|
|
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uciekam spać, bo jutro do pracy na 6tą
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Tak a propos lekarzy to dzisiaj byłam u internisty, bo zaleciła gin. W karcie ciąży jest miejsce na konsultację internistyczną. Myślałam, że lekarz podbije mi kartę i tyle, a on pierwsze co to zapytał czy byłam już na glukozie
No nie byłam, będę szła w przyszłym tygodniu. To powiedział mi, że na razie mi nic nie podbije póki nie zobaczy wyników z glukozy, bo może mam cukrzycę ciążową i on musi to sprawdzić. Za to wysłał mnie na EKG. Chociaż skierowania na żadne inne badania nie chciał dać (znaczy morfologia, mocz czy cokolwiek innego). Ogólnie wizyta na plus
|
|
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej
))Może w weekend uda mi się was choć trochę nadrobić, przynajmniej rozeznać się, co u której... Tymczasem się witam! |
|
|
|
#1363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja prowadzę prywatnie bo tak sie złożyło. Obecnego lekarza wybrałam z polecenia koleżanki i przede wszystkim dlatego, że przyjmuje blisko, tak, że w razie W mogę szybko sie do niego dostać. Poprzednią (straconą) ciążę prowadziłam na nfz, zresztą u lekarza który odpowiadał mi dużo bardziej niż obecny, ale się przeniósł do innej przychodni i nie uśmiecha mi się jechać do niego 2 godz w jedną stronę. I on na nfz robił mi usg co tydzień, ratował jak sie dało, a że ciąża się nie utrzymała to inna kwestia. Na opiekę w żadnym razie nie narzekałam. Cytat:
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-03-16 o 22:56 |
||
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
zjadam pol litrowe pudelko lodow karmelowych i puszke brzoskwin i zamiast czuc sie lepiej to czuje se jeszcze gorzej
|
|
|
|
#1365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ah no i ten plus, że tam gdzie chodzę nie ma olbrzymich kolejek, spóźniania się lekarza itp.---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wnioski wysuwam zaledwie z tego, co słyszę - a słyszę bardzo, bardzo często narzekania, jacy do lekarze z nfz są do bani, że wizyta trwa za krótko, że usg nie było, że odległe terminy, spóźnienia, nieprzyjemna atmosfera, że to, tamto i owamto, i ogólnie to już lepiej zapłacić a mieć komfort.
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
No ok zaczynają mnie znowu boleć plecy. Znaczy, że trzeba iść pod prysznic, a potem poprosić (zagonić) małża o masaż
![]() Dobrej nocy |
|
|
|
#1368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1369 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pod wieczór zadzwoniłam w sprawie niepełnego i być może złego (sprawdzę jeszcze na innym kompie) nagrania USG - pani w rejestracji powiedziała, że nie kasują żadnych nagrań, ale rozmawiać muszę z lekarzem i nawet podała mi godziny, na które nie miał zapisanych żadnych pacjentek. Niestety o tej porze w tramwajach bywa już tłoczno, a znów było mi słabo, więc nie ryzykowałam "powtórki z rozrywki" i pojadę w przyszłym tygodniu.
Poszłam za to do fryzjera zaznaczając, że interesuje mnie tylko skrócenie końcówek. Chyba z przodu wycieniowała mi trochę bardziej, niż chciałam, ale przy tej długości to nie ma wielkiego znaczenia. Malutka już trzeci dzień jest mniej ruchliwa, niż przedtem, ale wczoraj lekarz nie miał zastrzeżeń, co kilka godzin daje o sobie znać i dzisiaj po lodach z syropem klonowym i bitą śmietaną też chyba się obudziła... na szczęście, bo mam wrażenie, że brzuch mi zmalał. Prince - cieszę się, że w końcu wróciłaś od lekarza szczęśliwa Agunia - dobrze, że udało Ci się dogadać z mężem. Ja z moim tż na razie nawet nie podejmuję tematu, bo i tak jest skupiony na pracy, więc w marnym nastroju. Norniczka, Branzoletka... w każdym razie dziewczyny planujące poród w Polsce - czytałam dzisiaj o becikowym i jak wiadomo, żeby je dostać trzeba mieć zaświadczenie lekarza o pierwszej wizycie przed upływem 10 tc i chyba 3 badaniach w trakcie. Wystawia je polski lekarz na podstawie przetłumaczonej dokumentacji medycznej, więc jeśli zamierzacie się o nie ubiegać, to zadbajcie o dokumenty z początku ciąży. Źródło: GW 15.03.2011 Cytat:
Emilia211 - nie zgodzę się z Tobą i dziewczynami. Przecież wiadomo, że lekarz nie może wystawić zwolnienia na dalej, niż jeden dzień do przodu, więc skoro wiedziałaś, do kiedy masz poprzednie, to dlaczego nie upewniłaś się, kiedy masz przyjść? Ja zawsze sama pilnuję, żeby wizyta była w ostatnim dniu zwolnienia, albo dnia następnego. Balbinka - pogrubione części opisu porodu szokują. Cytat:
czytam dalej... ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:25 ---------- Cytat:
ja patrzę raczej na sposób, w jaki merda i jak dostrzegam w tym nerwowość, to go nie tykam. No i generalnie każdemu zwierzakowi pozwalam najpierw powąchać rękę, a później próbuję pogłaskać. Jak "wodzi" nosem za dłonią, to też odpuszczam. Ale podobnie jak Karolina jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy. Zdecydowanie lepiej wyczuwam koty i - podobnie jak one - wyczuwam zapach myszy. Kasik_12 - moja kruszynka też miała obie stópki tuż przy twarzy. Cytat:
dla męża, Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ad. 2 To chyba dane wrażliwe i wynik pozytywny grozi dyskryminacją, więc mogłabyś chcieć badać to w innym miejscu anonimowo. Ja nie dostałam skierowania. Ad. 3 Jasne, że zastrzelimy! ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
Życzę dobrej nocy tym, które nie śpią, a wszystkim zdołowanym dobrego nastroju od rana. ![]() Moi sąsiedzi znów imprezują, więc pewnie jeszcze długo nie zasnę. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-03-17 o 00:36 |
||||||||||
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się tylko przywitać
Pierwszy raz od początku ciąży, a piję sporo![]() Trzymajcie się Kochane |
|
|
|
#1371 | |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane
Przepraszam ze sie nie odzywałam ale Was podczytywałam ale juz nie miałam sily pisać ![]() U mnie w pracy coraz badziej nerwowo i wogóle Cytat:
![]() My sie zaraz zbieramy i jedziemy do mojej rodzinnej miejscowości . zosia pobiega u dziadków a my idziemy na połówkowe do mojej swietnej poprezdneij gin Trzymajcie kciuki ![]() Miłego słonecznego dnia |
|
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana z kawusią
Muszę nadrobić cały wczorajszy dzień
|
|
|
|
#1373 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
Ja się boję opcji że do gliwic/katowic mogę nie zdąrzyć, a jak miejsca nie będzie?Dzisiaj spałam prawie na siedząco, co się położyłam to mi się nos zatykał |
||
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja. bez humru. Cała noc nie spalam. Wstawałam brałm nospy 2 naraz niemogłam oddychac takie miałam uciski w tej "nerce" masakra. I wiecie co? po nospie po jakims czasie przeszło ale co jakis czas wracąło
i potem po 10-15 minutach dalej przechodzilo, i potem wracało i tak co jakis czas
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
wiosna wiosna !! aż chce się wszystkiego ![]() nie mówiłam Wam co się wydarzyło w ost. tygodniu. Nasz przyjaciel obciął sobie palca lewej ręki dziś jedziemy go odwiedzić.Strasznie się tym przejęłam....
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw podobno kładzie się kokosem do góry a jak dziecko ma 6m+ to na stronę gryczaną. Taki jak ten mniej więcej http://www.babyland.pl/inkontrahent....q=&r=0&s=0&m=0Cytat:
![]() Ja się nie boję, że nie zdążę - poród nie trwa 10 min (przynajmniej nie pierwszy No i jeśli się na Kato zdecyduje to pójdę do ich lekarza na ze dwie wizyty - aby mi skierowanie do szpitala dał. |
||
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dzis nie bdzie na wątku. jedziemy do tesciow zaraz. Słonceczko ładnie swieci moja mama w ciazy z emna miala identyko bóle i miała bialko w moczu. Cierpiała długo z tymi bolami w szpitalu lezała. Wczoraj gin mi stukał znowu w bok tak jak wam pisąłam i pyta czy boli. ja mowie ze tak a on ze mam brac nospe 3razy dziennie. I zobaczymy jak przyjde na wizyte 27. uciekam miłej soboty mooooze do Was zagladne potem, ale nie chce smecic bo nie dlugo bedziecie miały mnie dosc.....
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
hej
obudzialm sie o 5.30 i juz nie chcialo mi sie spac porobilam pranie, zmienilam posciele, zrobilam zakupy a niedlugo jedziemy z mężem do wielkiego sklepu z wszytskim do dzieci
|
|
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nerwowa atmosfera w pracy jest wokół Ciebie, czy w całej firmie? za wizytęIdę zrobić kawę, bo w weekendy miałam brać Euth 125, a że jest sobota uświadomiłam sobie popijając Euth 100. Po prostu 125 wezmę jutro i pojutrze, ale muszę się napić kawki, żeby nie zrobić jakiejś kolejnej głupoty. Miłego dnia. |
||
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie ciesze bo u mnie teraz TSH 1,1506, ft4 1,49, a miesiac temu TSH bylo prawie 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

Zjadła parę winogron ze skórką i taki efekt
Nie kryje jej nazwiska, bo ona i tak nie ma dobrej opinii a chodzą do niej baby, bo pewnie im blisko i z dwojga złego... 

powiedzialam, ze to nie prawda, w mojej małej mieścinie mam świetnego ginekologa, który na każdej wizycie moze mi zdrobic usg, bez płacenia. zaniemówiła.
Jestem zszokowana opieką medyczną w UK - myślałam, że u nas jest taka kicha, ale porównując nie wychodzi źle. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Niech idzie dzisiaj, wyjdzie mu to na zdrowie.

?

dla męża,
a wszystkim zdołowanym dobrego nastroju od rana. 
za wizytę