mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 16:23   #1381
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Basiula Sonie karmilam 15 miesiecy i powiem ci ze wcale nie bylo tragedii z odstawianiem, wytlumaczylam jej ze mame bola cycusie i tyle.1 noc plakala, po 15 min usnela, potem zbudzila sie i plakala 10 min, potem 5 a nastepnego dnia juz nawet nie prosila o cycka
Stary 2012-03-16, 17:19   #1382
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny,
Dawno mnie nie było bo przez tą moją gwiazdę na nic czasu nie mam. Nie wiem czy pisałam Wam, że mała tylko 100 gram tyg. przybiera i od niedzieli jechaliśmy z marchewką. Co my wczoraj przeżywaliśmy to jakaś masakra. Nie mogła kupy zrobic bo tak ją zatwardziło, płącz gorszy niż przy kolce. Poszły aż 2 czopki bo jeden nie dał rady. Dziś z kolei po tych kupach cały czas marudzi i wogóle nie chce jeść. Ostatni raz jadła o 11 a już po 17 Kurcze nie wiem co ja mam z nia zrobić.

Oczywiście dziś spałam znowu tylko 4 godziny, bo mała tylko jęczała i stękała tak ją brzuszek bolał.
To dziecko mnie chyba kiedyś wykonczy.

Ale są też dobre strony. Wczoraj nie było rehabilitacji, bo rehabilitantka pojechała na jakieś szkolenie. Pojechałyśmy z Martynką wiec na aerobik dla mam z dziećmi. Super sprawa

Pisałyście o wieku, ja za miesiąc kończe 29
Przed 30 wiec o drugim dziecku nie mam co pomarzyć. Raz że cc, a dwa to o Martynę się tyle staraliśmy ze masakra+wszystkie wywoływane, więc szykuję się na powtórkę z rozrywki

Mała kima wiec ja spadam też się kimnąć choć 15 minut, bo już ledwo na oczy widzę

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 17:30   #1383
dygotka8
Zakorzenienie

Agniszka-ja zostaję na wychowawczym,ale nie wiem jak długo.Nie stać mnie na opeikunkę-tzn cała pensja pewnie by na nia poszła,a żłobek...marzenie

Kkkasikkk-to aż tak zatwardza gotowana marchewka:confu sed: aż się boję gdy mojej podam...ale chyba co 2-3 dni bedzie dostawała w takim razie...

a tak w ogóle to mimo wszytsko ja nie wiem jak wprowadzać dziecku nowe jedzonko...muszę poczytać,ale ja jak nie mam czarno na białym to nie panimaju niciewo

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

który alantan jest do pupki?on jest w konsystencji jak bepanthen:confu sed:

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 17:33   #1384
owieczka86
Zadomowienie

agnieszka 0605 - ja zostaję na wychowawczym tzn umowa o prace mi się kończy w maju i raczej szefo mi nie przedłuży więc pójdę na zasiłek dla bezrobotnych ale to lepsze niż bezpłatny wychowawczy zawsze jakiś grosz więcej a co do karmienia piersią to ja też lubię tylko czasem w nocy wstawanie co 2 godziny mnie dobija ...

u nas dziś piękna pogoda bylismy na dłuuugim spacerku Podałam dziś młodemu jabłko z morelą i bananem ze słoiczka ale mu nie smakowało,robił skrzywioną minkę i cofało go jak do wymiotów ale będziemy próbować dalej
idę ogarnąć kuchnię bo od obiadu sajgon został
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 17:38   #1385
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Witam

wiolqn ja jestem za miękka na metodę PP. Kupiłam oststnio ksiażkę "Zasypiać bez płaczu" Searsa, może znajdę metodę która nam popasuje. Zbyt dużych problemów z usypianiem małego nie mam, ale zawsze mogło by być lepiej.
Kto wie może jego problemy są podyktowane bólami brzuszka i ząbkowaniem i z czasem samo przejdzie. Wiedzy jednak nigdy za mało.

Coś miałam jeszcze napisać, ale nie pamiętam...
dla mnie Sears jest zbyt ... nie wiem jakiego slowa uzyc. On jest za tym przytulankowym rodzicielstwem (wiem ze to ma jakis polski odpowiednik ale nie moge sobei teraz przypomniec). Ogolnie ze dziecko ma spac z toba w lozku, noszenie w chustach itd. Taka troche skrajnosc jak dla mnie, ale probvuj, kazdemu pasuje cos innego.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Wiolqn- a jeszcze pytanko-ile razy dziennie karmisz?tylko pierś?[COLOR="Silver"]
tylko piers, przewaznie dwie albo poltorej piersi. Karmie 5 razy dziennie (od 7 do 7) co 3,5h. butelke sciagnietego dostaje przez sen o 11 i ewentualnie jedno nocne karmienie w okolicach 4-5 rano sie trafia ale staramy sie je wyeliminowac.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Wiolaqn, ty chyba pisałaś, ze jedno dziecko chciałabyś adoptować? I co nadal takie plany macie?Ja o Pati też starałam się 1,5 roku! A o Lili... 2 cykle U Ggory było podobnie, więc nie stresuj się i byc może "odblokowałaś się", poród leczy wiele schorzeń i może pójdzie szybciej. Z jakiego powodu starania trwały tak długo, jeśli można wiedzieć?.
jak najbardziej. na razie TZ sklania sie ku dwojce dzieci, ale mysle ze skonczymy na trojeczce

juz nie pamietam kto mnei pytal czemu dlugo sie staralismy. od zarania dziejow problemy z okresem i policystycznymi jajnikami, podwojna macica i szyjka i przegroda przed szyjka. Chlopaki mialy problem z trafieniem pewnie, mapy nie dostali przy wejsciu a wiadomo faceci o droge pytac nei beda i tak bladzili. Musial znalezc sie jakis odwazny w koncy ktory trafil na miejsce

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 17:47   #1386
dygotka8
Zakorzenienie

Wiolqn-dzięki za odp-u nas w ciągu doby jest 6-7 karmień w tym jeden raz butelka choć nie zawsze.Jak powiedziłam pediatrze ile razy mała jeść dostaje to odniosłam wrażenie,że za często???

ja mam jakąś książę o zasypianiu-w klubie napisałam-jeśłi któraś chce to przesle

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

czy alantan plus zielony jest dobry do pupki?bo jest promocyja w dozie i nie wiem czy brać czy nie....

Stary 2012-03-16, 17:58   #1387
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

w prawie kazdej ksiazce ktora czytalam zaleca sie karmienie co 3h a w czwartym miesiacu przejscie na co 4 co potem daje podstawe do regularnych posilkow typu sniadanie, obiadek, kolacja. Widze ze na Adasia to dobrze dziala obecnie jezeli marudzi to tylko dlatego ze jest zmeczony, a ze staram sie zawsze polozyc go spac w okolicach 1,45 od przebudzenia to przemeczony raczej nei bywa

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 18:04   #1388
agnieszka 0605
Zakorzenienie

kkkasikkk może spróbuj podać surowe jabłuszko, może pomoże na kupkę?

dygotka8 a potem planujesz jakieś przedszkole?
Opiekunka niestety kosztuje Chyba mało kogo na nią stać
Ja mam alatan maść, podobna konsystencja jak dla mnie co bepant.

owieczka86 no pewnie, że lepszy płatny zasiłek niż bezpłatny wychowawczy a długo zasiłek będziesz miała?
O kurka - pobudki masz w nocy co 2h? To ile w ciągu nocy musisz wstawać? Ja ok 2 razy. I o 7 już halo dzień dobry

Ja od maja też zaczynam wychowawczy. Do pracy mam ok. 20 km, żłobek też w podobnej odległości więc teoretycznie mogłabym A. brać do żłoba po drodze do pracy. Ale, że w pracy zrobiło się nieciekawie, ja miałam nienormowany czas pracy (czyli pracowałam dłuuuugo), musiałam być dostępna 24h na dobę, ok 400 zł wyniosłoby mnie paliwo na dojazy + opłacenie żłoba to się wbrew pozorom nie opłaca powrót do pracy

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 18:09   #1389
dygotka8
Zakorzenienie

no ja jakos specjalnie wielu ksiazek nie czytałam,ale karmie wg tego co mi sie wydaje i widze po niuni,ze jedzenie co 3 godz jej pasuje,czasem dłuzsze przerwy.
wkurza mnie jak tz albo tesciowa mówia,ze ona głodna...a ona np 1.5-2 godz wczesniej jadła i czasem dla swietego spokoju karmie....
czasem sie zdarza ze faktycznie jest głodna po tych 2 godz

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Agnieszka-ja jeszcze nie podawałam nowych produtków tylko odniosłam sie do postu Kkkasikkk
tak,później przedszkole-praca srednia to mi się nie spieszy, ale kasa potrzebna mimo,ze pensja nijaka,ale zawsze cos

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-03-16 o 18:10
Stary 2012-03-16, 18:17   #1390
Seona
Zakorzenienie

Agnieszka ja przechodzę na wychowawczy i to zamierzam cały wykorzystać. A przynajmniej 2 lata to bankowo i 1 rok na 1/2 etatu

Ela
, nie dawałam żelatyny to budyniowej masy Wyszła mi tak gęsta, że o mało ręki nie złamałam przy mieszaniu chętnie bym się spotkała na kawie

Pokszyfka
, a gdzie rodziłaś?

Wiolaqn, to faktycznie "chłopaki" nie łatwo miały oby następnym razem jakiś zawodowiec szybciej znalazł drogę

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 18:20   #1391
dygotka8
Zakorzenienie

a moge prosic o wklejenie przepisu ciasta co robiłyscie?jak takie szybkie to i ja bym zrobiła
a na jaka to blachę??

Stary 2012-03-16, 18:53   #1392
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej Mamunie

Jagooda podam Ci przepis jak robię to ciasto

Duża paczka herbatników
1litr mleka
1/2 szkl cukru
4 żółtka
1masło
1 szkl mąki
2 łyżki maki ziemniaczanej
1 puszka masy toffi
1 litr śmietany kremówki
2 łyżeczki żelatyny
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru pudru
kawałek czekolady

Krem budyniowy;
3 szkl mleka , 1/2 szkl cukru i masło zagotować. Do gotującej się masy dodać dokładnie wymieszane mikserem 1 szkl mleka , 1 szkl mąki, 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 4 zółtka. Chwile wszystko gotować, mieszajac.

Masa toffi;
1/2 litra śmietanki ubić, stopniowo dodawać zimną masę toffi z puszki.
Na koniec wlać pół szkl wody z rozpuszczoną żelatyną, łyżeczke żelatyny daję na pół szkl.

Masa z bitejśmietany;
1/2 litra smietany kremówki ubic. Dodać cukier waniliowy i puder ubijajac.
I na koniec też żelatynę, ta sama proporcja co wyżej.

I układamy;
Warstwa herbatników, na to masa budyniowa
znów warstwa herbatników na to masa toffi
znów herbatniki i masa z bitej śmietany, na wierzchzetrzec czekoladę na tarce.

Te masy muszą być te masy lekko tżejace.

I całośc, w formie, odstawia się na 24h do lodówki, my jemy po 12h i jest ok.

Mam nadzieję że w miarę prosto napisałam.
Dygotka, to to ciasto

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-03-16, 20:18   #1393
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
noooo.. super te wiazania... nie wiedzialam ze "na biodrze" od 12tego tyg... my sie wiazemy w kieszonke... 40 sek i mala spi kwestia wprawy.... jeszcze teraz pogoda na chuste sprzyja, chociaz na spacer szkoda mi tak dzidke nosic... i jej i mnie wygodniej w wozku
Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
no my miałyśmy iść, ale młoda po przebraniu pieluchy zasnęła na przewijaku więc wsadziłam do łóżka i niech kima...

czytałąm art o zrzucaniu wagi poprzez noszenie w chuście... logiczne bardzo, ale takie pytanko... jak myślicie czy taki spacer może być wygodny dla dziecka ?? bo musze zakupić pare gadżetów i w chuście byłoby wygodniej ( akurat do tych sklepów nie ma jak z wózkiem wjechać :/ ) ale boje się ze np po godzinie dziecku bedzie niewygodnie... :/
Ja z mala bylam kiedys na poczcie, mysle, ze jej wygodnie, tylko moze sie denerowowac, ze jest tak dlugo unieruchomiona. MOja sie czasem denerwuje, ale jak pojeczy to przysypia.
W ogole uzywamy elastycznej chusty, a dzieki wam wyciagnelam tkana skosno krzyzowa i probowalam nowe rzeczy, bo ona juz glowke ladnie trzyma. Ale chyba i tak najbardziej pasuje mi kieszonka.

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co na chrzciny na przystawki można dać oprócz sałatek (będą 3), wędlin i serów? chrzciny na 12 osób i nie wiem czy nie za dużo będzie tego wszystkiego: obiad, ciepłe danie po południu, tort, słodycze, owoce, ciasta, 3 sałatki, wędliny i sery, pomidorki i ogórki? coś jeszcze?
Tez wydaje mi sie, ze to moze byc za duzo, jeszcze zalezy jak bardzo "zerci" sa goscie. U nas byl obiad z bulionem i 2 rodzajami miesa i czesc osob zjadla oba rodzaje. PO obiedzie tort i ciasta a potem salatki to malo kto juz jadl- byly 3. Chrzciny byly od 12 do 18 i tez na 12 osob.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Ja juz od wczoraj nie zakladam kombinezonu tylko bodziak dl rekaw, bluza z grubego polaru, cienka bawelniana czapeczka, lekki kocyk i do gondoli
Sonia- koszulka, bluza dres, cienka kurteczka- wiatrowka. Sama tshirt i polarkowa kurtka
Bardziej szkodzi przegrzanie niz jak lekko zmarzniemy
To ja moja chyba dzis troche przegrzalam, ale to tak jakos dziwnie dziecka na dwor nie ubierac. Do tego co Ty dodalam jeszcze kaftaknik i cieple bucie, ale potem na spacerze jej rozpielam polar.

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Dawno mnie nie było bo przez tą moją gwiazdę na nic czasu nie mam. Nie wiem czy pisałam Wam, że mała tylko 100 gram tyg. przybiera i od niedzieli jechaliśmy z marchewką. Co my wczoraj przeżywaliśmy to jakaś masakra. Nie mogła kupy zrobic bo tak ją zatwardziło, płącz gorszy niż przy kolce. Poszły aż 2 czopki bo jeden nie dał rady. Dziś z kolei po tych kupach cały czas marudzi i wogóle nie chce jeść. Ostatni raz jadła o 11 a już po 17
My tez podkarmiamy ale kleikiem na moim mleku, nie marchewka. Moze kleikiem bedzie lepiej?

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

który alantan jest do pupki?on jest w konsystencji jak bepanthen:confu sed:
ale maja ten sam sklad te alantany plus, tylko konsystencja inna, ja wole krem niz masc.

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
w prawie kazdej ksiazce ktora czytalam zaleca sie karmienie co 3h a w czwartym miesiacu przejscie na co 4 co potem daje podstawe do regularnych posilkow typu sniadanie, obiadek, kolacja. Widze ze na Adasia to dobrze dziala obecnie jezeli marudzi to tylko dlatego ze jest zmeczony, a ze staram sie zawsze polozyc go spac w okolicach 1,45 od przebudzenia to przemeczony raczej nei bywa
U nas jest 8 karmien na dobe, czyli za duzo chyba, ale z drugiej strony ajk sie nie dopaja to karmiac co 4 h to dziecku moze sie chciec pic? co o tym pisza w ksiazkach? zeby dopajac?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 20:43   #1394
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Ja z mala bylam kiedys na poczcie, mysle, ze jej wygodnie, tylko moze sie denerowowac, ze jest tak dlugo unieruchomiona. MOja sie czasem denerwuje, ale jak pojeczy to przysypia.
W ogole uzywamy elastycznej chusty, a dzieki wam wyciagnelam tkana skosno krzyzowa i probowalam nowe rzeczy, bo ona juz glowke ladnie trzyma. Ale chyba i tak najbardziej pasuje mi kieszonka.

U nas jest 8 karmien na dobe, czyli za duzo chyba, ale z drugiej strony ajk sie nie dopaja to karmiac co 4 h to dziecku moze sie chciec pic? co o tym pisza w ksiazkach? zeby dopajac?
1. ja tez kieszonke bo mega szybko sie wiaze, zreszta ja juz przyzwyczajona... ale wyczytalam ze po 12 tyg. mozna na biodrez, wiec mysle ze od kwietnia, jak skonczy 4 m-ce to sprobuje

2. u nas jest hmmm.... niech no policze.... tez 8 . ale młoda nie jest dopajana bo nie chce butli ciągnąc, chociaz moze teraz sprobuje tych herbatek po 4 m-cu... jak zasmakuje to moznaby wydluzyc czas za dnia z 2h do wiecej

wiolqn a jak to robisz ze je co 4h z 2ch piersi lub 1,5 ??? bo moja jedną wyssie i koniec... woli cześciej jesc... za dnia to je co 2h sporadycznie ma dluzsze przerwy ( jak akurat nie da rady nakarmic to chwile poplacze i zasypia )

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 20:45   #1395
glamourous
Zakorzenienie

A ja nadal karmie na zadanie, czasem wychodzi przerwa 3-4 godz czasem mniej, jak widze ze sa glodni to karmie i tyle. Zreszta oni w specyficzny spoosob poplakuja i juz wiem o co chodzi- ze mam cycka wyciagnac
Stary 2012-03-16, 21:16   #1396
Jagooda_
Raczkowanie

Witam
Seona, Ela podajcie wymiary blaszki do tego ciasta

Ja też karmię na żadanie, częściej się zdarza co 2 godz, a czasem jak się uda i dobrze przyśnie to i po 3,5

Mąż poszedł na parapetówkę do kolezanki z pracy a ja robię listę zakupów dziecięcych, bo dzisiejszy spacer to był slalom gigant. Cała drogę starałam się zasłonić słońce, bo jej prosto w twarz świeciło aż się wreszcie wybudziła. Punkt pierwszy na mojej liście parasolka do wózka
No i mam pytanie czym planujecie smarować dziecku buzię, bo jak było zimno to stosowałam krem ochronny bambino, ale on ma factor 4, więc wypadłoby coś z większym filtrem nabyć.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 22:33   #1397
nie _wiem
Raczkowanie

Moja mała je co 3 godziny czasem się zdarza że zrobi sobie dłuższą przerwę jest na piersi choć przy kolejnym kryzysie laktacyjnym (narazie prawie wyszłam z drugiego) już sie poddam podaje jej od 2 dni kaszkę ale to odrobinę tak 20ml łyżeczką żeby się uczyła z niej jeść a że jej smakuje to obie mamy frajdę noc przesypia cała także nam wypada jakieś 6-5 karmień

ja jeszcze ciągle smaruje buzię kremem pielęgnacyjnym bobini, a potem to np mustela ma dobre przeciwsłoneczne
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 23:57   #1398
ggoraa
Zadomowienie

Ale piekna pogoda dzis byla. Mialam sprzatac mieszkanie,ale o 15-ej mnie wzielo i wywalilam cale moje stado na taras Jutro tez tak zrobie- dzieciaki maja frajde
Tz naprawil laptopa,ale widze, ze juz na oparach jedzie
Ja sie tez powoli zastanawiam do wprowadzenia jakiegos sloiczka,ale mala dostala kilka lyzeczek soku ze startego jabluszka i juz na buzi jakies krostki- moga to byc potowki po wizycie u babci, bo u niej chyba z 50 stopni w mieszkaniu....albo uczulenie-ale czy mozliwe, aby jablko uczulalo?
Stary 2012-03-17, 03:40   #1399
glamourous
Zakorzenienie

Jabluszko- watPie, zwlaszcza ze Nika juz taka mala wcale nie jest. Tzn moZe u dziecka dwumiesieczbego cos by sie moglo dziac- ale tez mysle raczej brzusZek niz wysypka
Stary 2012-03-17, 06:50   #1400
dygotka8
Zakorzenienie

witam z rana bardzo obolała

Seona dzięi za przepisa na jaką blaszkę to ciacho?

czy mozna stosować vratizolin karmiac?????????????????? ??????????????/

Stary 2012-03-17, 07:03   #1401
nikaa2
Wtajemniczenie

nie wiem,ale moze tak skoro ja w ciazy mogłam stosowac? najlepiej to z lekarzem pogadac....
kciuki 3mam za szybki powrót do zdrówka

lece do mojego terrorysty nie mam czsu was doczytac
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 07:06   #1402
dygotka8
Zakorzenienie

a zastosowałam bo może pomoże?
szkoda,że nie ma mi kto pomóc

dzięki Nikaa

Stary 2012-03-17, 07:09   #1403
pokszyfka
Zadomowienie

seona rodziłam w Przeworsku
Agnieszka pisałam, że u gina to będzie moja chwila prawdy, bo robiły mi się straszne bliznowce, na zewnątrz już jest troszkę lepiej, ale i tak nie wiem czy nie pójde na zabieg
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 08:04   #1404
mol_aa
Zadomowienie

Trochę Was zaniedbałam - przyznaję się bez bicia

Podczytuje Was w nocy, dzisiaj namierzyłam GLAM o 3,40 - ale nie miałam sily odpisywać

W czwartek byliśmy na "przeglądzie" małego. Waży 6800g i ma 63cm według miary pediatry - lekarka sie smiała, ze mały specjalnie tak sie wierci, kreci aby go zle zmierzyc, bo ogólnie jest bardzo długi - nosimy już prawie wszystkie ciuszki na 74 (na długość są idealne, a na szerokość trochę za duże)

Też karmię na żądanie, czasami jest to co 1,5h, czasami co 3,5h. Wszystko zalezey od tego czy Piotrusiowi chce się pić czy jeść.

Wczoraj byliśmy 4,5h na dworze, z małymi przerwami na karmienie. Mały przeszczęsliwy a i ja doładowałam na maxa baterie

Lecę czytać dalej co u Was
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 08:13   #1405
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam z rana

dygotko... nie pomoge ...

u nas noc super... spanko od 19:40-3:50... potem marudzenie i zasnelysmy 4:30... o 6 pobudka, ale gadala do maskotek, wiec do 7mej jeszcze sie dobilam... potem 20 min wspolnie w lozku ...

a zaraz prysznic i szkola

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 09:31   #1406
glamourous
Zakorzenienie

Molaa no faktycznie kolo 3 karmilam... A potem zostawilam met w telefonie wlaczony wiec moglo pokazywac ze jestem online
Strasznie kiepsko dzis spalam, od 4 zasnac nie moglam tylko o roznych glupotach rozmyslalam i sie nakrecalam. A teraz na pysk padam... A dzis jestem z dzieciami sama calkiem caly dzien. Dobrze ze pigoda ladna, pojdziemy do parku, chlopaki pospia, sonia sie na placu zabaw pobawi a ja sobie posiedze chwile w spokoju
Stary 2012-03-17, 10:26   #1407
nikaa2
Wtajemniczenie

w doz za 11zl niecałe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (11,5 KB, 8 załadowań)
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 10:28   #1408
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny,
My już od 9 na tarasie, ja pięlęgnuję thuje, sprzątam i inne tego typu wiosenne sprawy. Martyna śpi na powietrzu.
Rano poszła kupa, ale po sab simplex, bo wieczorem znowu była masakra

Aniolina... kleik na moim mleku też dawałam i też ją zatwardzał i to baaardzo. Za tydzień spróbujemy dać kaszkę na moim mleku, jeżeli dalej będą takie zatwardzenia to widocznie za wcześnie na rozszerzanie diety

Lecę dalej na taras, bo mnóstwo roboty na nim jest. Teraz myślę jak w tym roku ustawić donice z kwiatami i jakie w nich wogóle zasadzić. Na pewno tej trawy co sie wiła w zeszłym roku w tym roku sobie odpuszczam....

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 10:39   #1409
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witam wiosennie wszystkie mamusie Taka pogoda to aż chce się żyć!

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
A ja nadal karmie na zadanie, czasem wychodzi przerwa 3-4 godz czasem mniej, jak widze ze sa glodni to karmie i tyle. Zreszta oni w specyficzny spoosob poplakuja i juz wiem o co chodzi- ze mam cycka wyciagnac
u mnie to samo - jak słyszę ten "specyficzny" płacz to lecimy z karmieniem

pokszyfka o kurka! Poważna sprawa. A boli Cię to jakoś? I wiesz czemu tak się stało? Tzn. czy to może wina jakiegoś lekarza, że podczas porodu coś było zaniedbane czy jak? 3mam kciuki, żeby obyło się bez zabiegu!

mol_aa kolejny "mały" siłacz wątkowy Brawa za piękną wagę!

glamourous oby maluszki nie dały Ci popalić i żebyś mogła odpocząć

Widzę, że jest kilka mam, które również zostają w domku na wychowawczym. Będzie nam raźniej
A wszystkie mamy, które wracają strasznie podziwiam! Jesteście mega dzielne babeczki!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 11:39   #1410
Seona
Zakorzenienie

Jagoda, Dygotka, ja to zrobiłam w większej keksówce, ale tych mas wyszło za dużo i resztę włożyłam do pucharków. Na dużą blachę by się zmieściło, ale znowu miałam za mało herbatników.

Kkasikk, spróbuj kleik kukurydziany, bo ryżowy może zatwardzać faktycznie. Lub podaj sok ze świeżej marchewki wyciśnięty, lekko podgrzany.

Nikaa, ja też mam ten spray do nosa, fajny jest bo Lili po nim nie krztusi się, a inne strasznie do gardła leciały.

Ślub
Pati
Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości