|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Basiula Sonie karmilam 15 miesiecy i powiem ci ze wcale nie bylo tragedii z odstawianiem, wytlumaczylam jej ze mame bola cycusie i tyle.1 noc plakala, po 15 min usnela, potem zbudzila sie i plakala 10 min, potem 5 a nastepnego dnia juz nawet nie prosila o cycka
|
#1382 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Dawno mnie nie było bo przez tą moją gwiazdę na nic czasu nie mam. Nie wiem czy pisałam Wam, że mała tylko 100 gram tyg. przybiera i od niedzieli jechaliśmy z marchewką. Co my wczoraj przeżywaliśmy to jakaś masakra. Nie mogła kupy zrobic bo tak ją zatwardziło, płącz gorszy niż przy kolce. Poszły aż 2 czopki bo jeden nie dał rady. Dziś z kolei po tych kupach cały czas marudzi i wogóle nie chce jeść. Ostatni raz jadła o 11 a już po 17 Oczywiście dziś spałam znowu tylko 4 godziny, bo mała tylko jęczała i stękała tak ją brzuszek bolał. To dziecko mnie chyba kiedyś wykonczy. Ale są też dobre strony. Wczoraj nie było rehabilitacji, bo rehabilitantka pojechała na jakieś szkolenie. Pojechałyśmy z Martynką wiec na aerobik dla mam z dziećmi. Super sprawa ![]() Pisałyście o wieku, ja za miesiąc kończe 29 Przed 30 wiec o drugim dziecku nie mam co pomarzyć. Raz że cc, a dwa to o Martynę się tyle staraliśmy ze masakra+wszystkie wywoływane, więc szykuję się na powtórkę z rozrywki Mała kima wiec ja spadam też się kimnąć choć 15 minut, bo już ledwo na oczy widzę
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Agniszka-ja zostaję na wychowawczym,ale nie wiem jak długo.Nie stać mnie na opeikunkę-tzn cała pensja pewnie by na nia poszła,a żłobek...marzenie
Kkkasikkk-to aż tak zatwardza gotowana marchewka :confu sed: aż się boję gdy mojej podam...ale chyba co 2-3 dni bedzie dostawała w takim razie...a tak w ogóle to mimo wszytsko ja nie wiem jak wprowadzać dziecku nowe jedzonko...muszę poczytać,ale ja jak nie mam czarno na białym to nie panimaju niciewo ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- który alantan jest do pupki?on jest w konsystencji jak bepanthen :confu sed:
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
agnieszka 0605 - ja zostaję na wychowawczym tzn umowa o prace mi się kończy w maju i raczej szefo mi nie przedłuży więc pójdę na zasiłek dla bezrobotnych ale to lepsze niż bezpłatny wychowawczy
zawsze jakiś grosz więcej a co do karmienia piersią to ja też lubię tylko czasem w nocy wstawanie co 2 godziny mnie dobija ...u nas dziś piękna pogoda bylismy na dłuuugim spacerku Podałam dziś młodemu jabłko z morelą i bananem ze słoiczka ale mu nie smakowało,robił skrzywioną minkę i cofało go jak do wymiotów ale będziemy próbować dalej ![]() idę ogarnąć kuchnię bo od obiadu sajgon został
|
#1385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
juz nie pamietam kto mnei pytal czemu dlugo sie staralismy. od zarania dziejow problemy z okresem i policystycznymi jajnikami, podwojna macica i szyjka i przegroda przed szyjka. Chlopaki mialy problem z trafieniem pewnie, mapy nie dostali przy wejsciu a wiadomo faceci o droge pytac nei beda i tak bladzili. Musial znalezc sie jakis odwazny w koncy ktory trafil na miejsce
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|||
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn-dzięki za odp-u nas w ciągu doby jest 6-7 karmień w tym jeden raz butelka choć nie zawsze.Jak powiedziłam pediatrze ile razy mała jeść dostaje to odniosłam wrażenie,że za często???
ja mam jakąś książę o zasypianiu-w klubie napisałam-jeśłi któraś chce to przesle ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- czy alantan plus zielony jest dobry do pupki?bo jest promocyja w dozie i nie wiem czy brać czy nie....
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
w prawie kazdej ksiazce ktora czytalam zaleca sie karmienie co 3h a w czwartym miesiacu przejscie na co 4 co potem daje podstawe do regularnych posilkow typu sniadanie, obiadek, kolacja. Widze ze na Adasia to dobrze dziala obecnie jezeli marudzi to tylko dlatego ze jest zmeczony, a ze staram sie zawsze polozyc go spac w okolicach 1,45 od przebudzenia to przemeczony raczej nei bywa
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
kkkasikkk
dygotka8 a potem planujesz jakieś przedszkole? Opiekunka niestety kosztuje Chyba mało kogo na nią staćJa mam alatan maść, podobna konsystencja jak dla mnie co bepant. owieczka86 no pewnie, że lepszy płatny zasiłek niż bezpłatny wychowawczy O kurka - pobudki masz w nocy co 2h? To ile w ciągu nocy musisz wstawać? Ja ok 2 razy. I o 7 już halo dzień dobry ![]() Ja od maja też zaczynam wychowawczy. Do pracy mam ok. 20 km, żłobek też w podobnej odległości więc teoretycznie mogłabym A. brać do żłoba po drodze do pracy. Ale, że w pracy zrobiło się nieciekawie, ja miałam nienormowany czas pracy (czyli pracowałam dłuuuugo), musiałam być dostępna 24h na dobę, ok 400 zł wyniosłoby mnie paliwo na dojazy + opłacenie żłoba to się wbrew pozorom nie opłaca powrót do pracy
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
no ja jakos specjalnie wielu ksiazek nie czytałam,ale karmie wg tego co mi sie wydaje i widze po niuni,ze jedzenie co 3 godz jej pasuje,czasem dłuzsze przerwy. wkurza mnie jak tz albo tesciowa mówia,ze ona głodna...a ona np 1.5-2 godz wczesniej jadła i czasem dla swietego spokoju karmie.... czasem sie zdarza ze faktycznie jest głodna po tych 2 godz ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Agnieszka-ja jeszcze nie podawałam nowych produtków tylko odniosłam sie do postu Kkkasikkk ![]() tak,później przedszkole-praca srednia to mi się nie spieszy, ale kasa potrzebna mimo,ze pensja nijaka,ale zawsze cos
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-03-16 o 18:10 |
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka ja przechodzę na wychowawczy i to zamierzam cały wykorzystać. A przynajmniej 2 lata to bankowo i 1 rok na 1/2 etatu
Ela, nie dawałam żelatyny to budyniowej masy Wyszła mi tak gęsta, że o mało ręki nie złamałam przy mieszaniu![]() Pokszyfka, a gdzie rodziłaś? Wiolaqn, to faktycznie "chłopaki" nie łatwo miały oby następnym razem jakiś zawodowiec szybciej znalazł drogę
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
a moge prosic o wklejenie przepisu ciasta co robiłyscie?jak takie szybkie to i ja bym zrobiła
a na jaka to blachę??
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W ogole uzywamy elastycznej chusty, a dzieki wam wyciagnelam tkana skosno krzyzowa i probowalam nowe rzeczy, bo ona juz glowke ladnie trzyma. Ale chyba i tak najbardziej pasuje mi kieszonka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. u nas jest hmmm.... niech no policze.... tez 8 . ale młoda nie jest dopajana bo nie chce butli ciągnąc, chociaz moze teraz sprobuje tych herbatek po 4 m-cu... jak zasmakuje to moznaby wydluzyc czas za dnia z 2h do wiecej ![]() wiolqn a jak to robisz ze je co 4h z 2ch piersi lub 1,5 ??? bo moja jedną wyssie i koniec... woli cześciej jesc... za dnia to je co 2h sporadycznie ma dluzsze przerwy ( jak akurat nie da rady nakarmic to chwile poplacze i zasypia )
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nadal karmie na zadanie, czasem wychodzi przerwa 3-4 godz czasem mniej, jak widze ze sa glodni to karmie i tyle. Zreszta oni w specyficzny spoosob poplakuja i juz wiem o co chodzi- ze mam cycka wyciagnac
|
#1396 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Seona, Ela podajcie wymiary blaszki do tego ciasta Ja też karmię na żadanie, częściej się zdarza co 2 godz, a czasem jak się uda i dobrze przyśnie to i po 3,5 Mąż poszedł na parapetówkę do kolezanki z pracy a ja robię listę zakupów dziecięcych, bo dzisiejszy spacer to był slalom gigant. Cała drogę starałam się zasłonić słońce, bo jej prosto w twarz świeciło aż się wreszcie wybudziła. Punkt pierwszy na mojej liście parasolka do wózka No i mam pytanie czym planujecie smarować dziecku buzię, bo jak było zimno to stosowałam krem ochronny bambino, ale on ma factor 4, więc wypadłoby coś z większym filtrem nabyć.
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
Moja mała je co 3 godziny czasem się zdarza że zrobi sobie dłuższą przerwę
jest na piersi choć przy kolejnym kryzysie laktacyjnym (narazie prawie wyszłam z drugiego) już sie poddam podaje jej od 2 dni kaszkę ale to odrobinę tak 20ml łyżeczką żeby się uczyła z niej jeść a że jej smakuje to obie mamy frajdę noc przesypia cała także nam wypada jakieś 6-5 karmień ![]() ja jeszcze ciągle smaruje buzię kremem pielęgnacyjnym bobini, a potem to np mustela ma dobre przeciwsłoneczne
|
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
Ale piekna pogoda dzis byla. Mialam sprzatac mieszkanie,ale o 15-ej mnie wzielo i wywalilam cale moje stado na taras
Jutro tez tak zrobie- dzieciaki maja frajde![]() Tz naprawil laptopa,ale widze, ze juz na oparach jedzie Ja sie tez powoli zastanawiam do wprowadzenia jakiegos sloiczka,ale mala dostala kilka lyzeczek soku ze startego jabluszka i juz na buzi jakies krostki- moga to byc potowki po wizycie u babci, bo u niej chyba z 50 stopni w mieszkaniu....albo uczulenie-ale czy mozliwe, aby jablko uczulalo?
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Jabluszko- watPie, zwlaszcza ze Nika juz taka mala wcale nie jest. Tzn moZe u dziecka dwumiesieczbego cos by sie moglo dziac- ale tez mysle raczej brzusZek niz wysypka
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana bardzo obolała
![]() Seona dzięi za przepis a na jaką blaszkę to ciacho?czy mozna stosować vratizolin karmiac?????????????????? ??????????????/
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem,ale moze tak skoro ja w ciazy mogłam stosowac? najlepiej to z lekarzem pogadac....
kciuki 3mam za szybki powrót do zdrówka lece do mojego terrorysty nie mam czsu was doczytac
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
a zastosowałam bo może pomoże?
szkoda,że nie ma mi kto pomóc ![]() dzięki Nikaa
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
seona rodziłam w Przeworsku
Agnieszka pisałam, że u gina to będzie moja chwila prawdy, bo robiły mi się straszne bliznowce, na zewnątrz już jest troszkę lepiej, ale i tak nie wiem czy nie pójde na zabieg
|
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
Trochę Was zaniedbałam - przyznaję się bez bicia ![]() Podczytuje Was w nocy, dzisiaj namierzyłam GLAM o 3,40 - ale nie miałam sily odpisywać W czwartek byliśmy na "przeglądzie" małego. Waży 6800g i ma 63cm według miary pediatry - lekarka sie smiała, ze mały specjalnie tak sie wierci, kreci aby go zle zmierzyc, bo ogólnie jest bardzo długi - nosimy już prawie wszystkie ciuszki na 74 (na długość są idealne, a na szerokość trochę za duże) Też karmię na żądanie, czasami jest to co 1,5h, czasami co 3,5h. Wszystko zalezey od tego czy Piotrusiowi chce się pić czy jeść. Wczoraj byliśmy 4,5h na dworze, z małymi przerwami na karmienie. Mały przeszczęsliwy a i ja doładowałam na maxa baterie ![]() Lecę czytać dalej co u Was |
|
|
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
![]() dygotko... nie pomoge ... u nas noc super... spanko od 19:40-3:50... potem marudzenie i zasnelysmy 4:30... o 6 pobudka, ale gadala do maskotek, wiec do 7mej jeszcze sie dobilam... potem 20 min wspolnie w lozku ... a zaraz prysznic i szkola
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Molaa no faktycznie kolo 3 karmilam... A potem zostawilam met w telefonie wlaczony wiec moglo pokazywac ze jestem online
Strasznie kiepsko dzis spalam, od 4 zasnac nie moglam tylko o roznych glupotach rozmyslalam i sie nakrecalam. A teraz na pysk padam... A dzis jestem z dzieciami sama calkiem caly dzien. Dobrze ze pigoda ladna, pojdziemy do parku, chlopaki pospia, sonia sie na placu zabaw pobawi a ja sobie posiedze chwile w spokoju
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
w doz za 11zl niecałe
|
|
|
|
#1408 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
My już od 9 na tarasie, ja pięlęgnuję thuje, sprzątam i inne tego typu wiosenne sprawy. Martyna śpi na powietrzu. Rano poszła kupa, ale po sab simplex, bo wieczorem znowu była masakra ![]() Aniolina... kleik na moim mleku też dawałam i też ją zatwardzał i to baaardzo. Za tydzień spróbujemy dać kaszkę na moim mleku, jeżeli dalej będą takie zatwardzenia to widocznie za wcześnie na rozszerzanie dietyLecę dalej na taras, bo mnóstwo roboty na nim jest. Teraz myślę jak w tym roku ustawić donice z kwiatami i jakie w nich wogóle zasadzić. Na pewno tej trawy co sie wiła w zeszłym roku w tym roku sobie odpuszczam....
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam wiosennie wszystkie mamusie
Taka pogoda to aż chce się żyć! Cytat:
pokszyfka o kurka! Poważna sprawa. A boli Cię to jakoś? I wiesz czemu tak się stało? Tzn. czy to może wina jakiegoś lekarza, że podczas porodu coś było zaniedbane czy jak? 3mam kciuki, żeby obyło się bez zabiegu! ![]() mol_aa kolejny "mały" siłacz wątkowy Brawa za piękną wagę!glamourous oby maluszki nie dały Ci popalić i żebyś mogła odpocząć ![]() Widzę, że jest kilka mam, które również zostają w domku na wychowawczym. Będzie nam raźniej A wszystkie mamy, które wracają strasznie podziwiam! Jesteście mega dzielne babeczki! |
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Jagoda, Dygotka, ja to zrobiłam w większej keksówce, ale tych mas wyszło za dużo i resztę włożyłam do pucharków. Na dużą blachę by się zmieściło, ale znowu miałam za mało herbatników.
Kkasikk, spróbuj kleik kukurydziany, bo ryżowy może zatwardzać faktycznie. Lub podaj sok ze świeżej marchewki wyciśnięty, lekko podgrzany. Nikaa, ja też mam ten spray do nosa, fajny jest bo Lili po nim nie krztusi się, a inne strasznie do gardła leciały. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

:confu sed: aż się boję gdy mojej podam...ale chyba co 2-3 dni bedzie dostawała w takim razie...
zawsze jakiś grosz więcej
a co do karmienia piersią to ja też lubię tylko czasem w nocy wstawanie co 2 godziny mnie dobija ...

Chyba mało kogo na nią stać

Brawa za piękną wagę!