|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
skoro poruszamy temat jajek toooooo ajkie wybieracie? zwracacie uwage na numery?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Raczkowanie
|
Hej laseczki
![]() U mnie wczoraj wyszło nieco ponad 1200 kcal ![]() Wszystko przez lampkę wina czerwonego ![]() ![]() którą wczoraj zrobiłam mężowi ![]() Dzisiaj rano nie wstałam na ćwiczenia - ale jest piątek więc spokojnie po południu sobie poskaczę. Niestety waga wariuje ![]() ![]() ![]() No trudno - póki co żyję nową pracą..przez weekend ściągnę sobie ich program na którym pracują i sobie coś poćwiczę ![]() Czarna - wagę zauważyłam i jestem pełna podziwu dla Ciebie ![]() Winnie - Tobie też waga pięknie leci - jak doszłaś do nas to byłyśmy na podobnym poziomie.. a teraz ![]() ![]()
#3783 | |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, ja na króciutko, bo niedługo wpada do mnie mama i idziemy z Małą do lekarza na szczepienie, nie wiem czy da radę, bo trzba być do tego zdrowym, a ona znów ma nawrót wodnistego katarku..No ale to niech już lek ocenia. Potem na 17.00 mam Zumbę i bardzo chciałabym iść, bo wczoraj nie poszłam na fat b. (nie z mojej winy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- WyrafinowanySmak, no niezły wyszedł kremik, dziś wszamam 2-gą część, bo tak jak zawsze robiłam na 1 raz, to teraz jak Akasha postanowiłam zrobić więcej ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Rozeznanie
|
Czarna Czarna Czarna od samego rana trzymam
![]() ![]() ![]() ![]() akasha83 ![]() ![]() ![]() sylvi_86 jeśli chodzi o jajka to mój Tata zawsze kupuje je od znajomego na bazarku - sprawdzone źródło kurki na wolnym wybiegu ![]() thenerdqueen i atram super gratuluję zbicia nadwyżki ![]() ![]() ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety nie będę wiedziała jaka jest sprzedaż bo mnie nie będzie.. więc boję się że będą chcieli mi ją uciąć.. Pozostaje mi 2 tygodnie "zastanawiania się" Laski.. zjadłam 150 g jogurtu waniliowego finezja.. ale nie popatrzyłam ile on ma kcal ![]() A będzie dopiero 16.. Szok.. Obym za bardzo nie przekroczyła ![]() Pozostaje mi dłużej poćwiczyć dzisiaj ![]()
![]() |
#3786 |
Zakorzenienie
|
Czarna teraz ma egzamin, czekam na relacje jak wróci, a na razie trzymam kciuki!
![]() jak ona leeeeci z wagi ![]() ![]() u mnie dziś 67,7kg i taką wagę przyjmuję - spodziewałam się, że nie będzie 67,4 tak jak wczoraj, bo byłam po prostu odwodniona i dzień wcześniej prawie nic nie jadłam. Cieszę się, że mimo wszystko jest jakiś spadek ![]() thenerd, wiem wiem, czytałam już wcześniej na wp. Ha! mówiłam, że coś nie tak z tymi jajkami ![]() Ja ostatnio w Carrefourze dorwałam najtańsze jakie były - 5,99zł za 10 szt. bodajże L. atram, bardzo dobrze ![]() Puchatku, jak ma sam katar to może alergia? Akasha, nie przejmuj się, u mnie jest to smao - najpierw powoooooli spada, późńiej hop dogóry, późńiej stoi i dopiero powoli w dół.
#3787 |
Rozeznanie
|
Bottega dokładnie najważniejsze, że jest w ogóle ten spadek
![]() ![]() Dziewczyny, ale ja uwielbiam piątki ![]() ![]() ![]() U mnie dziś: Ś: 51g razowego chleba z 40g łososia wędzonego i 50g ogórka kiszonego IIŚ: 80g kiwi + 160g pomarańcza O: zupa grzybowa + warzywa na patelnie Resztę się zobaczy ... bo właśnie, chyba nie wspominałam ale na 18:00 idę na imprezę integracyjną z pracy ![]() Kochane to miłego słonecznego weekendu Wam życzę ![]() ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Zakorzenienie
|
hahahahahahaha właśnie pisałam z panem P. Niestety na weekend jedzie do domu, więc nici z jutrzejszej "imprezy". Jak on śmiesznie pisze xDD
![]() ![]() Posprzątałam w pokoju, odkurzyłam mieszkanie, wpakowałam naczynia do zmywarki, przejrzałam brudne rzeczy (pogrupowałam - wieczorem zrobię pranie), zmieniłam królikowi, zmieniłam pościel moją i TŻta, teraz idę trochę poskakać, a później siadam do pracy. btw. gdzie najtaniej można dostać Persil lub ewentualnie Vizir? ![]()
#3789 |
Zadomowienie
|
NIE ZDAŁAM!!!
![]() nie mam na nic ochoty jestem wściekła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3790 |
Wtajemniczenie
|
no to widocznie miał cię oblać "bo tak". kij mu w oko. zapisałaś się na kolejny termin?
![]()
![]() |
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3792 | |||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
A to jak pali to dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | |||
Zadomowienie
|
Czarna kochana nie martw się, zawsze jakiś "idiota" się znajdzie i Cię specjalnie uwali. Przecież skoro masz znak stop to nie trzeba redukować biegów, możesz się na tej 2 zatrzymać, bo i tak zatrzymujesz się. Bezsens.
Cytat:
Muszę się przyznać, że zgrzeszyłam troszkę cukierkami z Wedla ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wgl jak dzisiaj gorąco! Tak się zgrzałam jak wróciłam z uczelni. Jeszcze nie jestem gotowa na takie upały! ![]()
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2012-03-16 o 15:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3794 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() Jak ja sie do Was zapisałam, to miałam zbliżoną wagę do większości z Was, ale dla odmiany marzyłam, żeby mieć juz za sobą tyle zrzuconych kg co Wy ![]() ![]() ![]() No właśnie, i znów będzie post na pół strony ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 Edytowane przez Winnie the Pooh Czas edycji: 2012-03-16 o 16:22 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 | ||
Zakorzenienie
|
Czarna , głowa do góry
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale ma się odezwać w tygodniu i może wtedy coś się uda :P Cytat:
Silvia, on się jakby zmartwił, że przez to, iż on jedzie do domu i się nie spotkamy, to ja się będę nudzić ![]() ![]() Współlokatorzy i TŻ pojechali do domu, zostałam saaama. Dobrze i źle. grrr znowu mnie jakiś głód napadł. Idę się zapchać sałatą. ![]()
![]() |
#3797 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() Thenerdqueen, Tobie też gratuluję wykopania za drzwi nadwyżki! ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Sylvi, u mnie dla Małej i dla mnie zerówka, mąz nie zwraca na to uwagi i kupuje dla siebie trójki, ja do ciasta też czasem trójki wrzucam. Na rozmiar nie zwracam uwagi.
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akasha, ważne, że cm lecą ![]() ![]() Co do pracy, to na pewno szybko sie wdrożysz ![]() ![]() To prawda, że szybko zrzuciłam sporo kg odkąd z Wami jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() No niezła pułapka. Postaram się o tym pamietać ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Rozeznanie
|
Czarna-cały dzień czekałam na jakąś wiadomość od ciebie, bo strasznie się denerwowałam razem z tobą, trzymałam kciuki i wszystko. szkoda, że się nie udało. za drugim razem pójdzie lepiej, tym bardziej, że ładnie ci szło, tylko na koniec. szkoda
![]() Puchatek-niestety nie odpokutowałam ![]() jeśli chodzi o rozmiary. na dole i na górze mam taki sam rozmiar. jak na razie jest to 44 ![]() dzisiaj przez przypadek znalazłam zdjęcia z zakończenia liceum (30 kwietnia ubiegłego roku) schudłam wtedy ok 8 kg i ważyłam 78kg. wiecie jak ładnie wyglądałam ![]() Edytowane przez arsenalfan26014 Czas edycji: 2012-03-16 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Zadomowienie
|
Musze spadac, doczytałam po łebkach resztę.
CzarnaDamo, to było niestety do przewidzenia, jak instruktor z góry sobie załozy, że masz nie zdać, to nie ma bata. Przykre to i jeszcze bardziej wk..., ale mam nadzieję, że sie nie poddasz, tylko podejdziesz za kolejnym razem ![]() Bottega, właśnie dr zasugerowała, że to może być alergia (ja jestem alergiczką, mąz tak od czasu do czasu, więc jest ponoć duza szansa ![]() ![]() Sosha, nie byłam na zumbie, zaraz śmigam na fat bur.na 19.00, waga poleciała mi z dnia na dzien, sama nie kumam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Rozeznanie
|
Czarna nie przejmuj się, tak jak dziewczyny mówią oblał cię bo miał oblać
![]() Arsenalka bo się pogniewamy ![]() ![]() Akasha centy są najważniejsze, u mnie kg spadają a cm lecą prawie niezauważalnie ( najbardziej czuje po spodniach). Nie wiem jak to jest możliwe ![]() Bottega a tak z ciekawości, ten Twój kolega wie, że Ty masz faceta? ![]() Jaka dzisiaj była ładna pogoda, normalnie tak mi było gorąco jak wyszłam ze szkoły w tych moich zimowych ciuszkach, że szok. A najlepsze jak szłam przez miasto w zimowej kurtce kozakach itp. a koleś na przeciwko w krótkich spodenkach i z krótkim rękawkiem ![]() ![]()
Edytowane przez atram00100 Czas edycji: 2012-03-16 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
BTW - z 2 można ruszyć z całkowitego zatrzymania i facet z dupy chciał Cię uwalić Cytat:
![]() Tak niestety firma jest mała i ja odpowiadam bezpośrednio do właściciela.. Nie wiem co on wymysli.. czasami ma takie zagrywki ze stoję z otwarta buzią i nie wierzę.. Na dzień dzisiejszy znam orientacyjnie ile powinnam dostać.. zobaczymy czy mam predyspozycje do bycia wróżką ![]() Laski u mnie dzisiaj 1100kcal.. korci mnie żeby jeszcze coś zjeść.. Niestety nie ćwiczyłam dzisiaj dużo (400 kcal) ale pogoda była taka piękna, że zamiast po mieście autobusami to śmigałam na piechotę szybkim tempem ponad 2 godziny Bottega - gratuluję spadku ![]()
![]() |
#3803 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() atram00100 kochaniutka patrzę na Twój podpis a tam waga startowa 474?!?!?! rozbawiłaś mnie tym małym błędem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Patrzcie na co dzisiaj wpadłam: Zapotrzebowanie kaloryczne 24-26 x waga(kg) przy treningu areobowym (umiarkowana aktywność) 26-28 x waga(kg) przy treningu siłowym lub areobowym (wysoka aktywność) 30-33 x waga(kg) przy treningu siłowym (minimum 3 razy w tygodniu) i intensywnych areobach. Kobiety powinny wybrać niższa wartość z proponowanych przedziałów. Składniki odżywcze Białko -tylko areoby - minimum 1,6 g na kg masy ciała -trening siłowy - minimum 1,8 g na kg masy ciała Trochę posiedziałam na forach sportowych, poczytałam o redukcji, pooglądałam filmiki profesjonalistów i chyba na własnej skórze poeksperymentuję i zwiększę ilość białka do 90-100g na dobę. Bo tak sobie dziewczyny myślę, że żeby przybrać 1kg czystego tłuszczu trzeba dostarczyć 7000 kcal [1g ~ 7/8 kcal] A my jak przekroczymy kaloryczność o 200-300 kcal to panikujemy i od razu widzimy skok na wadzę - także to chyba nie to. Wydaję mi się że jemy po prostu za mało, no bo jeśli spożywamy 1100kcal a podczas ćwiczeń spalimy 400-500 kcal to na cały dzień nasze ciało ma jakieś 600-700kcal do użytku, gdzie dzienna minimalna zapotrzebowanie to ok.1300kcal !!!! Także przy tak niskiej kaloryczności organizm "wyciska" wszystko co może z pożywienia które dostarczamy i za cholerę nie chce tego oddać! Poza tym oprócz tłuszczu spala nam też mięśnie, a jak wiadomo to one są motorem napędowym do redukcji tkanki tłuszczowe. Więcej mięśni -> większe zapotrzebowanie energetyczne -> większe zużycie energii żeby je utrzymać -> efektywniejszy i szybszy metabolizm. A jak tracimy mięśnie to dobowe zapotrzebowanie z np.1300 kcal spada nam do 1000 kcal i mimo, że jemy tak samo to nie chudniemy ;/ Także przetestuję tą teorię na sobie - zwiększam białko, żeby mięśnie miały budulec i żeby utrzymać ich odpowiednią masę i kondycję. Poza tym białko nie może zostać skumulowane w postaci tkanki tłuszczowej tak jak jest to w przypadku węgli, więc jak się napcham białkiem to nie przytyję, wzmocnię mięśnie a te w ramach wdzięczności spalą mi tłuszcz ![]() ![]() Edytowane przez sosha Czas edycji: 2012-03-16 o 19:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
atarm, nie wie
![]() ![]() Nie będę mu mówić na razie (bo to zbyt skomplikowana sytuacja), chyba, że wprost zapyta. Wczoraj zaliczyliśmy z TŻtem trudną rozmowę. Powiedział mi, że ma wrażenie, że całkiem się od niego odsunęłam, że jestem taka chłodna, oziębła, w ogóle nie okazuję uczuć... prawda... nie specjalnie, ale prawda. Po prostu teraz tak się czuję, a jak są momenty, że chciałbym się przytulić, to tego nie robię, bo nie chce mu mieszać. Jednak on powiedział, że chce żebym mu w takich momentach to pokazywała... ehh beznadzieja, ja mam wrażenie, że on się łapie brzytwy byleby czegokolwiek... + powiedział, że ostatnio dziwne z nim rozmawiam, prawie nic od siebie o sobie nie mówię, a zapytana krótko odp., jedynie wypytuję o jego życie, a o moim nic nie mówię. Prawda. Tyle, że... ja nie wiem co mam mówić. Tak jakby skończyły mi się tematy. :/ Ahasha, ![]() ![]() u mnie dziś 30min hula-hop, ok. 20 min truchtu, ok. 15 min tańca i 200 podskoków na skakance. Kalorii albo za mało albo czegoś nie napisałam, bo czuję się pełna, a warzyw (jak na mnie) było dziś mało, bo się kończą a oszczędzam kasę ![]() Sosha, ja jem tyle, ile jem, bo moim zdaniem nie ćwiczę tak dużo by potrzebować dodatkowego białka do budowy mięśni. Kulturystką nie jestem, ba - nawet na siłowni nie bywam, a ćwiczenia, które robię są głownie aerobowe, a nie siłowe. Próbowałam na sobie zwiększenie białka i niestety nic nie dało - wręcz przeciwnie, bo waga ciutkę poszła mi do góry. Jednakże uważam, że każda osoba, która jest na diecie powinna dopasować B/W/T pod siebie - swoje zapotrzebowanie, wysiłek (rodzaj, ilość), płeć, przemianę materii oraz ewentualne choroby. Ważne jest też, żeby słuchać swojego organizmu - jak czujesz, że masz ochotę na białko - zjedz białko, jak czujesz, że zdrowy tłuszcz - sięgnij po orzechy, brak Ci siły - węglowodany. ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-03-16 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Rozeznanie
|
WSTAWAĆ ŚPIOCHY!!!
Sosha już poprawiam, no komicznie to wygląda ![]() Ja już po śniadanku, taka ładna pogoda za oknem a ja ją spędzę z lalką w dłoni ![]() ![]()
![]() |
#3806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ojoj, laseczki, ale mi się baty należą. wczoraj tyle wódki w siebie wlałam, że nie ma co nawet myśleć o cyferkach, bo się licznik przekręca. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
atram - ładna, ładna
![]() ![]() Czarna kochanie, odezwij się do nas ![]() ![]() ![]() A ja mam spadeeeek ![]() ![]() Nie wiem co się dzieje, ale cholernie mi się podoba^^ może to te zakochanie? ![]() w ogóle to wczoraj w końcu kręciłam nie 30 min a 45min + jeszcze robiłam 30 powtórzeń takiego ćwiczenia z hantlami. Powiem Wam, że dziś zauważyłam efekty, ale nie takie jak kiedyś, gdy miałam dużo kg na plusie (tj. nie uklepywanie boczków, bo boczków w tej chwili w ogóle nie mam), tylko hmm mam bardziej wyraźny mięsień prosty brzucha (tak, jakbym wczoraj zrobiła dużo brzuszków), skośne z kolei "czuję". Zdziwiło mnie to, ale pozytywnie ![]() ![]() Pomierzyłam się znowu i w końcu zleciało mi z ud - jest 49cm, z cycków też mi poleciało i z bioder ( ![]()
![]() |
#3808 |
Zadomowienie
|
Bottega-Nie poddam się na pewno nie!nie jestem z tych co się poddają
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymajcie się kochane i dietkujcie pięknie ![]() ![]()
#3809 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje, że chociaż tu Twój szef zachowa się jak człowiek ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() No ze spadkiem niestety jest tak jak przewidywałam, tzn dziś jest mały wzrost, ale byłam na zumbie, więc licze, że przynajmniej jutro waga stanie (lub spadnie ![]() ![]() Co do kcal, to wiesz, że ja tez ostatnio o tym myslałam, tzn, sporo z nas ćwiczy np. na orbitrekach i spala około 500kcal dziennie, jeśli jemy koło 1000kcal, to na podstawę zostaje tyle co nic, jak więc możliwe, że wagi nie lecą na łeb na szyję ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() Co do prawojazdy, to ja znam tylko jedna osobe, która zdała za 1-szym razem, to naprawdę ewenement ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 Edytowane przez Winnie the Pooh Czas edycji: 2012-03-17 o 12:42 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.