Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-17, 18:12   #4651
niusia_87
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Oo to nieładnie z jej strony, ja to sie zawsze jeszcze pytam czy zaproszenia nie wysłać... A nie możesz z nią po prostu porozmawiać?
Gadałam z bratem, jak on to widzi, on też się nie umie z nią dogadać, nikt nie potrafi. Nie będę się denerwowała, od nerwów boli mnie szyja.
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 18:29   #4652
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

hej
Nadrobiłam do 54 i na razie idę zjeść

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Jeee Kiecka jest moja

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Pochwalę się, kupiliśmy garnitur TŻ-owi i koszule i krawat czerwony, a co
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 18:43   #4653
magdalennne
Wtajemniczenie

mam pytanie takie z innej beczki. Czy któraś z was korzystała kiedyś z silikonowych miseczek na biust zamiast stanika? Zastanawiam się kupnem, a zawsze przyda się opinia kogoś kto już sprawdzał

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Gadałam z bratem, jak on to widzi, on też się nie umie z nią dogadać, nikt nie potrafi. Nie będę się denerwowała, od nerwów boli mnie szyja.
Nie przejmuj się. Mi też czasami trudno się z moją dogadać. Ale powiedziała mi kiedyś coś ciekawego, że najbardziej się rani tych, których najbardziej się kocha. Było to w kontekście rozmowy o jej weselu, na którym pokłóciła się ze swoją mamą. Że wszystkie frustracje wylała wtedy na niej i spodziewa się, że ja też tak zrobię
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:00   #4654
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Też je chciałam kupić. Napisałam maila do tego kolesia czy mogę je bezpośrednio od niego kupić bo ogłoszenie było w Krakowa, ale odpisał mi, że nie i wymienił koszty przesyłki. Jeszcze poczekam bo potrzebuję je na lipiec bo Tż dostanie je na rocznicę.
Właśnie widziałam u niego w ogłoszeniu, że nie ma możliwości odbioru osobistego. Cóż, dla mnie to i tak bez róznicy, nie mogłabym odebrać sama i tak

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Która wieczorkiem wbija do mnie na degustację wina... mam 8 różnych i nie zawaham się ich wszystkich dzisiaj skosztować
O, kusisz dziewczyno!! Gdybym nie była tak daleko, to już bym do Ciebie pukała

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Hej

Dziś mój panieński a ja rano dostałam @ Jakoś przetrwam ale nie będę za dużo piła w tej sytuacji Pazurki mam już pomalowane na krwista czerwień
Udanej zabawy!! A jutro czekamy na relacje z tego co Ci dziewczyny wymyśliły

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za kciuki...

masakra za godzine beda... serce mam w gardle
sie trzymaja Bedzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
mam pytanie takie z innej beczki. Czy któraś z was korzystała kiedyś z silikonowych miseczek na biust zamiast stanika? Zastanawiam się kupnem, a zawsze przyda się opinia kogoś kto już sprawdzał
Ja kiedyś sobie kupiłam, gdy na ślub i wesele z TZcikiem szlismy pare lat temu. Za nic nie mogłam dobrać bardotki, wiec kupiłam silikonowe miseczki, ale szczeze powiem, jakies super nie byly, mimo ze to dobra firma ponoc byla. Moim zdaniem lepiej zainwestowac w fajny biustonosz.
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:13   #4655
kindziulindzia
Zakorzenienie

wysprzątałam dziś chałupę wiosennie włącznie z oknami

z weselnych spraw zamówiłam tort kolejna rzecz załatwiona

byłam też w sprawie mojej bielizny i żebyście widziały minę baby, która mnie obsługiwała jak powiedziałam, że szukam pończoch na pasie i bardotki w kolorze wanilii ubaw miałam nieziemski i bardzo mnie przekonywała do śnieżnobiałych pończoch samonośnych bo to się nosi u nas na wichurze - padłam jak to usłyszałam
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:22   #4656
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Hej
U kogo zamawiałaś długopisy? Można w ogóle po jednej czy parę sztuk a nie tak hurtowo 50 czy ileś tam bo jak zaglądałam na all to praktycznie wszędzie były w kompletach
Ja np. zamawiałam na allegro od użytkownika, u którego spokojnie można było kupić tyle sztuk ile się chce.

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś sobie kupiłam, gdy na ślub i wesele z TZcikiem szlismy pare lat temu. Za nic nie mogłam dobrać bardotki, wiec kupiłam silikonowe miseczki, ale szczeze powiem, jakies super nie byly, mimo ze to dobra firma ponoc byla. Moim zdaniem lepiej zainwestowac w fajny biustonosz.
Ja też niezbyt zadowolona byłam z tego wynalazku

Cały dzień jestem w domu sama Rodzice od rana na działce, brat pojechał na drugi koniec Polski, Tż chory... wyspałam się więc, zrobiłam sobie małe spa, wysprzątałam na błysk pokój i odpoczywam. Dziwnie mi jest tak cały dzień bez nikogo
Piękna pogoda, typowo wiosenna, aż żyć się chce, a ja nie mam z kim iść na głupi spacer

Widziałam, że przewijał się temat odmawiania. Znam ten ból doskonale. Co prawda z rodziny na dzień dzisiejszy słyszę tylko, że siostra babci nie przyjedzie, bo musi domu pilnować ale np. jeśli chodzi o koleżanki to strasznie się zawiodłam na dwóch i już wam o tym pisałam. Jedna nie przyjdzie (i wie o tym już od samego początku ciąży), bo ona będzie miała dziecko i chce piersią karmić, a druga bo... nie ma chłopaka A teraz księżniczki dziwią się, że nie chce się z nimi spotykać. Weryfikacja kontaktów i tyle.

Zaczęłam się dziś zastanawiać nad kwestią usadzania dzieci. Z takimi większymi nie ma problemu - wiadomo, że dla nich musi być osobne krzesło. Ale co zrobić z takimi maluchami np. 4 latka ? Jak wy robicie ? Będą siedzieć na kolanach, czy będą miały osobne miejsce ? Sama nie wiem. Przy zapraszaniu pewnie będzie trzeba tę kwestię poruszyć i o ile wiem, że moja kuzynka z 4letnią córką nie zrobi żadnego problemu ze stwierdzenia, że mała będzie musiała siedzieć u niej na kolanach, to już np. żona mojego wujka może walnąć focha...
W ogóle to u nas w restauracji jest tak, że za dzieci do 3 roku życia nie płacimy (bo nie mają osobnego miejsca), a do 10 roku życia 50%. Noi nie wiem co z tymi dwoma małymi robić, akurat pechowo będą miały 4 lata, no ale przecież nie zjedzą tyle, co dziecko w wieku 10 lat

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:29   #4657
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

byłam też w sprawie mojej bielizny i żebyście widziały minę baby, która mnie obsługiwała jak powiedziałam, że szukam pończoch na pasie i bardotki w kolorze wanilii ubaw miałam nieziemski i bardzo mnie przekonywała do śnieżnobiałych pończoch samonośnych bo to się nosi u nas na wichurze - padłam jak to usłyszałam
za tort. A masz jakiś konkretny wybrany? chodzi mi o wygląd

A pani od bielizny to niestety jak wielu sprzedawców opchnie to, co akurat ma.
Stary 2012-03-17, 19:31   #4658
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
mam 70 dni do ślubu
czyli za 10 tygodni o tej porze właśnie będą czesane moje kudełki

dla wszystkich potrzebujących

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Dotk4 trzymam kciuki za Twojego Tż

My dziś jedziemy do Torunia bo mój tż ma poprawkę - tez prosimy o kciuki bo biedaczek strasznie się denerwuje....

Miłego weekendu! A jaka pogoda piękna! a co tam założyłam balerinki
na pewno zaliczy
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

za tort, a ta baba ze sklepu za☠☠☠iście zacofana

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Ja np. zamawiałam na allegro od użytkownika, u którego spokojnie można było kupić tyle sztuk ile się chce.

Ja też niezbyt zadowolona byłam z tego wynalazku

Cały dzień jestem w domu sama Rodzice od rana na działce, brat pojechał na drugi koniec Polski, Tż chory... wyspałam się więc, zrobiłam sobie małe spa, wysprzątałam na błysk pokój i odpoczywam. Dziwnie mi jest tak cały dzień bez nikogo
Piękna pogoda, typowo wiosenna, aż żyć się chce, a ja nie mam z kim iść na głupi spacer

Widziałam, że przewijał się temat odmawiania. Znam ten ból doskonale. Co prawda z rodziny na dzień dzisiejszy słyszę tylko, że siostra babci nie przyjedzie, bo musi domu pilnować ale np. jeśli chodzi o koleżanki to strasznie się zawiodłam na dwóch i już wam o tym pisałam. Jedna nie przyjdzie (i wie o tym już od samego początku ciąży), bo ona będzie miała dziecko i chce piersią karmić, a druga bo... nie ma chłopaka A teraz księżniczki dziwią się, że nie chce się z nimi spotykać. Weryfikacja kontaktów i tyle.

Zaczęłam się dziś zastanawiać nad kwestią usadzania dzieci. Z takimi większymi nie ma problemu - wiadomo, że dla nich musi być osobne krzesło. Ale co zrobić z takimi maluchami np. 4 latka ? Jak wy robicie ? Będą siedzieć na kolanach, czy będą miały osobne miejsce ? Sama nie wiem. Przy zapraszaniu pewnie będzie trzeba tę kwestię poruszyć i o ile wiem, że moja kuzynka z 4letnią córką nie zrobi żadnego problemu ze stwierdzenia, że mała będzie musiała siedzieć u niej na kolanach, to już np. żona mojego wujka może walnąć focha...
W ogóle to u nas w restauracji jest tak, że za dzieci do 3 roku życia nie płacimy (bo nie mają osobnego miejsca), a do 10 roku życia 50%. Noi nie wiem co z tymi dwoma małymi robić, akurat pechowo będą miały 4 lata, no ale przecież nie zjedzą tyle, co dziecko w wieku 10 lat
u mnie za dzieci do 5rż nie płacimy, natomiast od 6-10 50%, ale powiem Ci że o ile 3latka można dać na kolana to nie wyobrażam sobie żeby 4 czy 5 latek siedział u rodziców, chociaż ja nie mam 4 i 5latków
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:31   #4659
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:

A kto się kapnie, że nie mają 3 tylko 4? :P

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:33   #4660
Nattiv
Zakorzenienie

Jejku dziewczyny, pożar jest tuż obok domu rodziców. Ktoś podpalił całą łąkę i się wszystko naokoło pali... Pełno straży, gapiów jeszcze więcej, a to się coraz bardziej rozprzestrzenia. Boję się, że do naszego lasku przy domu dojdzie, a wiadomo, że tam sucho teraz

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:34   #4661
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
A kto się kapnie, że nie mają 3 tylko 4? :P
no właśnie chyba się nie zorientują, chyba że by wymagali jakiegoś aktu urodzenia

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Jejku dziewczyny, pożar jest tuż obok domu rodziców. Ktoś podpalił całą łąkę i się wszystko naokoło pali... Pełno straży, gapiów jeszcze więcej, a to się coraz bardziej rozprzestrzenia. Boję się, że do naszego lasku przy domu dojdzie, a wiadomo, że tam sucho teraz
pewnie jakimś małolatom się nudziło
Stary 2012-03-17, 19:36   #4662
madzia2306
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32983969]no właśnie chyba się nie zorientują, chyba że by wymagali jakiegoś aktu urodzenia

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

pewnie jakimś małolatom się nudziło[/QUOTE]

to raczej już zaczynają wypalac suche trawy... u nas też już straż jeździła do palących się łąk...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:37   #4663
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno opanują.
Stary 2012-03-17, 19:38   #4664
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
to raczej już zaczynają wypalac suche trawy... u nas też już straż jeździła do palących się łąk...

u nas na jesieni była plaga pożarów

a ja dziś byłam na rowerze mnie boli jak diabli ale to nic grunt że sezon można zacząć
Stary 2012-03-17, 19:39   #4665
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

szczerze to nie wiem jak to rozwiązać bo tak ja nie płacę do 6 roku życia ale wiadomo jak dam listę to postawią krzeseł na liczbę gosci za których się płaci ja nie będę miała winietek wiec ciężko mi będzie stwierdzić gdzie dostawić dodatkowe krzesło bez nakrycia a jak posadzą mi dziecko przy normalnym nakryciu to zapewne to dziecko dostanie porcję jak dorosły i będę potem miała że było więcej wydanych dań niż powinno być i wybulę też za dzieci
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:40   #4666
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki dawno mnie tu nie było ale to spowodowane tym że nie wiem czy pamiętacie ale pracuję już od 27 lutego od 6 rano i o 18-19 w domu dopiero jestem i już nie mam siły nawet wejść na kompa i was nadrabiać i cokolwiek napisać...

miałam wam napisać jak w pracy powiem że nawet całkiem fajnie całymi dniami jeżdżę samochodem odwiedzam klientów to kawki się napije to herbatki i jakoś tak leci .. przez tą prace wogóle nie mam czasu jeść ..cały dzień nic nie jem dopiero jak przyjadę do domku to coś tam łyknę i powiem wam że już 4kg mniej a tak bardzo chciałam schudnąć no i w końcu się udało:P i mam nadzieję że tak dalej będzie:P

ze spraw ślubnych to załatwiliśmy samochód będziemy jechać granatowym Chryslerem 300c (zdjęcie w załączniku.. - to nasze autko ślubne)... za 4 h. 350zł .. wydaje mi się że mało chce:P
dzisiaj jadę załatwić kwiaciarnie:P zaklepać termin właśnie idę się szykować i jadę:P
no a po świętach idę na polowanie sukni:P

a tak wogóle to 14 marca stuknęło już 199 ddś więc już doczekałam się tej jedyneczki z przodu
my też jedziemy chryslerem 300c tyle że czarnym albo srebrnym. dobry wybór

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Jestem cala upaprana w ziemi bo robimy kolo altanki, a za jakies 3 godziny przyjada rodzice TZ... jest mi az slabo ale z drugiej strony niesamowicie obojetne i nawet nei chce mi sie przebierac i myc

Trzymajcie kciuki aby wszystko bylo dobrze.

W prawdzie mamy znaja sie z widzenia ale oczywiscie "udaja" ze sie nie znaja Chce miec juz to spotkanie za soba.. beda wieczorem wiec ciasto inne slodkosci i slatka i zimne przekaski wystarcza... Nie chce mi sie juz z kolacja babrac a pewnie i tak chwilke tylko posiedza
mocne za spotkanie!

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32983969]no właśnie chyba się nie zorientują, chyba że by wymagali jakiegoś aktu urodzenia

pewnie jakimś małolatom się nudziło[/QUOTE]

Kciuki za TŻtów walczących , poprawiających i wszystkich potrzebujących

Ja dopiero wróciłam, facet spóźnił się godzinę!
Pisaliśmy 2.5h, zapisałam 7 stron A4, troche ściągnęłam trochę naumiiana byłam, ale ogólnie chyba pozytywnie.
Idę do wanny i na oblewanie z przyjaciółmi, choc nie wiem jak się nazywam a jutro od 8 zajęcia.

Miłego wieczoru PMki

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-03-17 o 19:41
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:40   #4667
madzia2306
Zakorzenienie

u mnie nie tak dawno grasował w blokach podpalacz i piwnice podpalał... dobrze że szybko się ludzie skapnęli że jest pożar bo by był wybuch gazu w bloku później jeszcze w paru innych blokach też podpalał piwnice i nie wiem czy go złapali wkońcu ale sie uspokoiło narazie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-03-17, 19:40   #4668
(kicia)
Zakorzenienie

u nas też non stop się łąki palą

niusia szkoda że tak sie układa między Tobą a mamą nie pozostaje Ci nic innego jak dążyć do szczęścia i nie zważać na nią

Stary 2012-03-17, 19:43   #4669
Konto usunięte

Cytat:
u mnie nie tak dawno grasował w blokach podpalacz i piwnice podpalał... dobrze że szybko się ludzie skapnęli że jest pożar bo by był wybuch gazu w bloku później jeszcze w paru innych blokach też podpalał piwnice i nie wiem czy go złapali wkońcu ale sie uspokoiło narazie
w tyłek bym mu gaz wsadziła i podpaliła, ja pierdziu ale mnie tacy debile wkurzają
Stary 2012-03-17, 19:46   #4670
madzia2306
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32984148] w tyłek bym mu gaz wsadziła i podpaliła, ja pierdziu ale mnie tacy debile wkurzają[/QUOTE]

i co najgorsze podpalał w nocy zawsze... a jak ludzie zamontowali zamki w drzwiach klatek schodowych (w wierzowcach nie ma zamków ) to podpalał jakies opuszczone domy,pustostany

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-03-17, 19:47   #4671
Konto usunięte

Cytat:
i co najgorsze podpalał w nocy zawsze... a jak ludzie zamontowali zamki w drzwiach klatek schodowych (w wierzowcach nie ma zamków ) to podpalał jakies opuszczone domy,pustostany
psychol
Stary 2012-03-17, 19:49   #4672
madzia2306
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32984201]psychol[/QUOTE]

ano psychol inaczej się takiego człowieka nie da nazwac no ale juz jest spokój na szczęscie...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

jeaaa poniedziałek mam wolny za to że pracuję w soboty

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-03-17, 19:49   #4673
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

o matko

u mnie w bloku rok temu był pożar w poniedziałek wielkanocny wam pisałam wtedy nas nie było a koleś podpalił sąsiadowi drzwi bo mu zwrócił uwage zeby nie pili na klatce to mu polali benzyną drzwi i podpalili a mieszkanie to miało nad drzwiami rure od gazu i na dodatek ściana w ścianę z moim mieszkaniem co więcej z moim pokojem

Stary 2012-03-17, 19:53   #4674
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
szczerze to nie wiem jak to rozwiązać bo tak ja nie płacę do 6 roku życia ale wiadomo jak dam listę to postawią krzeseł na liczbę gosci za których się płaci ja nie będę miała winietek wiec ciężko mi będzie stwierdzić gdzie dostawić dodatkowe krzesło bez nakrycia a jak posadzą mi dziecko przy normalnym nakryciu to zapewne to dziecko dostanie porcję jak dorosły i będę potem miała że było więcej wydanych dań niż powinno być i wybulę też za dzieci
My też nie płacimy za dzieci chyba do 6 lat, ale pani powiedziała, że zgłosić jej ich musimy, żeby dała im nakrycie, więc nie będzie tego problemu. Liczyć nie będziemy w ogóle dzieciaczków w wózkach
Stary 2012-03-17, 19:53   #4675
Konto usunięte

Cytat:
ano psychol inaczej się takiego człowieka nie da nazwac no ale juz jest spokój na szczęscie...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

jeaaa poniedziałek mam wolny za to że pracuję w soboty
dychniesz sobie

Cytat:
o matko

u mnie w bloku rok temu był pożar w poniedziałek wielkanocny wam pisałam wtedy nas nie było a koleś podpalił sąsiadowi drzwi bo mu zwrócił uwage zeby nie pili na klatce to mu polali benzyną drzwi i podpalili a mieszkanie to miało nad drzwiami rure od gazu i na dodatek ściana w ścianę z moim mieszkaniem co więcej z moim pokojem
teraz to naprawdę strach komuś uwagę zwrócić bo Ci łeb upie*olą przy samej du*ie
Stary 2012-03-17, 19:54   #4676
(kicia)
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32984295] dychniesz sobie

teraz to naprawdę strach komuś uwagę zwrócić bo Ci łeb upie*olą przy samej du*ie[/QUOTE]

no dokładnie ja mieszkam obok samych psycholi

dobrze że sie wyprowadze bo moje całe osiedle jest poryte

a u TŻta jakoś spokój jest

Stary 2012-03-17, 19:55   #4677
madzia2306
Zakorzenienie

u mnie jak widac też płona łąki

http://czestochowa.gazeta.pl/czestoc...aza_gasic.html

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-03-17, 20:13   #4678
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
niusia szkoda że tak sie układa między Tobą a mamą nie pozostaje Ci nic innego jak dążyć do szczęścia i nie zważać na nią
Zawsze jak rodzice, czy dawniej jak wszyscy wyjeźdzaliśmy, to przed wyjazdami panuje nerwowa sytuacja, którą tworzy moja mama, teraz robię tak, że jak się pakują, to tak robię, że mam coś b. ważnego i niemogę tego opuścić. Tak samo było w dzień wesel moich kuzynek i kuzynów. Nasz ślub za 5 tygodni. Nie wiem, czy jej sprawia przyjemność, że po wszystkich krzyczy , wszystkim rzuca i do każdego po kolei ma pretensje.
Był taki pomysł, by mieszkać u moich rodziców, u TŻ nie było by szans, on mieszka w dwupokojowym mieszkaniu. Powiem szczerze, że się cieszę, że się wyprowadzamy z TŻ.
Przypomniało mi się, jak miałam naście lat i z tatą obieraliśmy porzeczki i mi dużo opowiadał o młodości, o tym jak to było u nich poślubie, jak mieszali u mojej mamyi jak miał wszystkiego dość, dodał, że młodzi powinni mieszkać sami, mieszkali rok u mojej mamy, dom nie był skończony, był tylko jeden pokój, ale się wyprowadzili stamtąd. Tą samą historię słyszałam od mojej mamy z jej punktu widzenia. Tą samą historię opowiedziała mi teraz zmią moja bnabcia, mama taty, ale całkiem z innej strony. Dopiero jak usłyszałam ją z 3 róznych źródeł, dowiedziałam się więcej. Reszta dzadków już nie żyje i babcia jedna też. Nie wiem jaki miał wpływ, to że pół roku po ich ślubie urodziłam się ja, w brzuszku mamy siedziałam 9 miesięcy. Kiedyś potrafiłam z niąrozmawiać, teraz jest dla mnie coraz bardziej obca. Denerwuje mnie to, że ma pretensje i to często o błache sprawy, wszytsko co zrobię jest źle.
Może przesadzam, nie wiem,ale mi źle, Nie przepada za moim TŻ, od samego początku, w sumie ze wzajemnością.
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:17   #4679
Nattiv
Zakorzenienie

Uff na szczęście opanowali pożar i już przygasa pomału. Wujek wpadł do domu, bo myślał, że to u nas się pali. Telefony jeden za drugim. No po takiej akcji to ja chyba prędko nie zasnę. A co najciekawsze siedziałam sobie przed kompem i wybierałam pudełka na ciasto, bo chciałam już kupić a tu wołają, że się pali.
Powinni takich podpalaczy surowo karać

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:24   #4680
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze jak rodzice, czy dawniej jak wszyscy wyjeźdzaliśmy, to przed wyjazdami panuje nerwowa sytuacja, którą tworzy moja mama, teraz robię tak, że jak się pakują, to tak robię, że mam coś b. ważnego i niemogę tego opuścić. Tak samo było w dzień wesel moich kuzynek i kuzynów. Nasz ślub za 5 tygodni. Nie wiem, czy jej sprawia przyjemność, że po wszystkich krzyczy , wszystkim rzuca i do każdego po kolei ma pretensje.
Był taki pomysł, by mieszkać u moich rodziców, u TŻ nie było by szans, on mieszka w dwupokojowym mieszkaniu. Powiem szczerze, że się cieszę, że się wyprowadzamy z TŻ.
Przypomniało mi się, jak miałam naście lat i z tatą obieraliśmy porzeczki i mi dużo opowiadał o młodości, o tym jak to było u nich poślubie, jak mieszali u mojej mamyi jak miał wszystkiego dość, dodał, że młodzi powinni mieszkać sami, mieszkali rok u mojej mamy, dom nie był skończony, był tylko jeden pokój, ale się wyprowadzili stamtąd. Tą samą historię słyszałam od mojej mamy z jej punktu widzenia. Tą samą historię opowiedziała mi teraz zmią moja bnabcia, mama taty, ale całkiem z innej strony. Dopiero jak usłyszałam ją z 3 róznych źródeł, dowiedziałam się więcej. Reszta dzadków już nie żyje i babcia jedna też. Nie wiem jaki miał wpływ, to że pół roku po ich ślubie urodziłam się ja, w brzuszku mamy siedziałam 9 miesięcy. Kiedyś potrafiłam z niąrozmawiać, teraz jest dla mnie coraz bardziej obca. Denerwuje mnie to, że ma pretensje i to często o błache sprawy, wszytsko co zrobię jest źle.
Może przesadzam, nie wiem,ale mi źle, Nie przepada za moim TŻ, od samego początku, w sumie ze wzajemnością.

też miałam taki okres że się strasznie nie dogadywałam z mamą kłótnia za kłótnią no i moja mama też czasem tak robi że ma jakąś masę żeby sie z kimś pokłócić...ale mineło to na szczęście

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości