|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
Wojtusiu byłam w albumie i ta ścianka jednak nie będzie pasowac, trzeba by cos lżejszego zrobic, może parawan ![]() zobacz, tu sa fajne pomysły
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie tego się obawiam,żeby nie zepsuć pokoju.
Dzięki zaraz zerkne do tego wątku Widziałam kiedyś na stronie ikei tylko teraz nie moge tego odnaleź, że były zamontowane takie szyny na suficie i na tym takie panele materiałowe puszczone. też fajnie wyglądało. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- o znalazłam http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...111_txsv01a_07 coś takiego?albo takie jasne panele http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...111_txsv01a_02 Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-03-17 o 15:48 |
|
|
|
#2013 |
|
Ola-Unhola
|
Wojtusiu, te zasłony tez fajne, ale musiałby być sztywne, jak na foto. Materiał moze nieciekawie wyglądać
![]() Maja, morska, Karola. Bardzo Wam się spieszy z SD? 29.03 mogłby być? Jeszcze jedna uczestniczka by się dołączył wtedy ![]() Karola, co robimy z zaproszeniami? Masz czas itp?
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Później pocytuje,pooglądam zdjęcia
ale super pogoda,aż żyć się chce
|
|
|
|
#2015 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tęsknimy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas nie jest aż tak ciepło, 12 stopni + tradycyjnie wiaterek ![]() *** Piję szybką kawkę i idę robić sałatkę śledziową ![]() Dziewczyny, jakie jedzenie będziecie robiły na święta? Napiszcie, może coś od Was zgapię, a muszę się przecież duchowo przygotować
|
|
|
#2016 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
U mnie 21 stopni było, ludzie w krótkich rękawkach, pełnia lata Cytat:
Napisz jak wypróbujesz W porównaniu z tą migdałowo-orzechową ohydą, którą kupiłam ostatnio, to prawdziwe delicje ![]() Cytat:
No nie A zupełnie niedawno też była podwyżka ![]() Cytat:
1 x Rapunzel - kostki rosołowe warzywne (8x0,5l) bio 8.00% 6,84zł 1 x Bio Planet - kasza orkiszowa 500g bio 5.00% 6,20zł 1 x Monki - masło z przetartego słonecznikowe 330g bio 8.00% 16,02zł 1 x Bio Food - tahina ekologiczne masło sezamowe 195g 23.00% 10,99zł Kostki też brałam pierwszy raz i nie wiedziałam które wziąć ![]() Masło chciałam Horizonu, ale nie było i nie wiadomo kiedy by było, więc wzięłam inne. To mnie czasem właśnie denerwuje, że często nie ma tego, co bym chciała. A tamte soki truskawkowe, o których pisałam, to te. Makarony orkiszowe brałam też pierwszy raz, jeszcze nie próbowałam. Wzięłam te: 1 x Malwa - makaron orkiszowy razowy świderek 250g bio 5.00% 5,60zł 1 x Malwa - makaron orkiszowy razowy wstążka średnia 250g bio 8.00% 6,06zł Wcześniej z tej firmy brałam też pszenny razowy i nie miałam zastrzeżeń, ale porównania też nie ![]() Aha, teraz patrzę, że gryczanego jednak nie wzięłam, chyba tylko miałam taki zamiar, ale nie wyszło ![]() No wiem, że są w Rossmannie, ale u mnie nie ma wszystkich, tylko kilka rodzajów . ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tymka też długo trzymał szał na odkurzanie, oderwać Go nie można było, a ostatnio machnie ze dwa razy i "teraz mama" mi mówi ![]() Cytat:
![]() Czekamy ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2012-03-17 o 17:30 |
|||||||||
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() , ja już chciałam dokończyć to zamówienie i wzięłam te i te ![]() Kaszy orkiszowej w końcu nie wzięłam, bo nie mogłam się zdecydować , ale skłaniałam się ku tej: http://amarantus.pl/product_info.php?products_id=679No to masło Horizonu miało lepszy skład , na razie odpuściłam i nie wzięłam żadnego, tahiny też nie.Za to sok taki dokładnie kupiłam, chciałam wziąć jeszcze inne, ale postanowiłam najpierw spróbować jednego ![]() Makarony też zapisałam, wezmę następnym razem ![]() U mnie w Rossmannie też jest mniej
|
|
|
#2018 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jutro sprawdze jeszcze tylko czy Zuzi stopa wytrzyma bo te buciki ma teraz na styk, chyba że jakieś trzewiczki albo trampki w miedzyczasie kupie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zupełnie nie mam czasu na pisanie z Wami Ciągle tylko podczytuję.U nas dziś pięknie. Tak Zuzię wymęczyłam, że zasnęła przed 19 Wojtusiu mam znajomych którzy mają taki pokój jak Twój (nie wiem czy na pewno ten sam metraż) i podzielili tak, że jeden pokój ma drzwi balkonowe właśnie a drugi okno i jest super Jola ja nie pomogę bo jak zwykle w święta będę u Mamy i Teściów i jeszcze pewnie do domu przyniosę gotowe
|
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Anula
![]() poprawy samopoczucia zycze Jolu, ja w Swieta pracuje, wiec nie mam pojecia co i jak przygotowac
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi o gotowaniu, ale Wam dobrze
![]() Kuba przybiegł dziś z dworu "Mamo, wiosna przyszła, bo łabędzie przyleciały z ciepłego kraja" ![]() *** Kolorowych
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej ja z mama robię święta i z nią zawsze uzgadniam co robimy. Jak tylko ustalimy jakiś jadłospis dam Ci znać
![]() na pewno co sałatki, wiesz u nas to tradycyjnie, albo taka z selerem ananasem, serem żółtym + coś tam jeszcze albo pieczarkowa (ale ja pieczarek teraz nie moge to pewnie nie) jakaś lekka typu grecka albo czasem nawet same warzywa z dressingiem bez fety hmm mama zawsze robi taki barszczyk wielkanocny tyle ze nie biały jak to się robi najczęściej na wielkanoc tylko mama robi z ćwikłą. Jest wg mnie najpyszniejszy na świecie. I czekam na niego cały rok, poważnie, tak samo jak na uszka z grzybami mamy. często są u nas pulpeciki po węgiersku, mogę jutro wrzucić przepis z ciast to na mazurek pewnie i nie wiem co jeszcze. pewnie jakoś w tym tygodniu pomyslimy nad jadłospisem Dzięki dziewczyny za pomoc w sprawie pokoju. Coś wymyślimy. Chyba łazienkę odłożymy na później, bo kasy nie wystarczy na umeblowanie dwóch pokoi, bo w drugim też chcę wymienić meble. to łóżko mi się podoba a i Oliwce musimy kupić no i jakieś mebelki. któraś tu miała z ikei łóżko dziecięce, tylko nie to metalowe tylko drewniane hmm Ania? Anusia? Anula? coś mi sie kołacze
|
|
|
|
#2023 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusiu spojrzalam do albumu i powiem Ci tak - ja bym podzielila pokoj wzdluz, tak zeby okna byly w kazdej czesci, np w miejscu gdzie konczy okno a zaczynaja drzwi balkonowe i tam z tylu moglby byc pokoik Oliwki........nawet bys mogla postawic cienka scianke Ci powiem i zrobic w niej cos ala drzwi do tego pokoiku malej, moglyby byc przesuwne albo cos w stylu tych roletek co wkleilas
mala by miala doslownie swoj pokoj, tyle ze przejsciowy po prostu od Waszego pokoju no chyba, ze po tej stronie gdzie zostaja drzwi balkonowe jest mniej miejsca niz mi sie wydaje
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
L ależ dziś się dotleniła.Niemal cały dzień na dworze, tooo lubię dni będą piękne, ahhh,Blaneczka zacznie siedzieć to rowerem pojeździmyWojtusiu mój łasuch też się stał niejadkiem W przedszkolu podobno je, a np dziś w domu na śniadanie dosłownie kęs chleba z masłem,jabłko.Na dwór wzięła banana.Na obiad max 5 widelców spaghetti, u sis zjadła 1delicje i kilka tic taców,na kolację ćwiartkę jabłka.Niby mleko chciała, ale tylko usta umoczyła w kubeczku.To nie to co ciumkanie z butli ![]() No i popijała wodę i to tyle. I tak to wygląda od jakiegoś czasu.Czasem parówkę, czasem pół słoiczka po Blance,sam makaron,albo sam ryż.Myślę że krzywdy nie da sobie zrobić.Nie wmuszam i ani nie zachęcam do jedzenia.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak podzielę w poprzek i jeden pokój bedzie bez okna to będą dwa pokoje 2,5x4m to troche szersze już. nie zamotałam za bardzo? pewnie zostanę przy tych ikeowych szynach na suficie i panelach materiałowych albo bambusowych. w dzień nawyżej będą odsłonione zeby u Oliwki widno było, a na noc bedziemy sobie zasłaniali. Bo teraz to mamy tak: dwa pokoje: ten wlasnie pokój w którym śpimy i pełni rolę ala salonu +drugi ciut większy w którym urzęduje Oliwka, śpi tam, ma swoje zabawki, ale regał stoi taki stary, sporo książek i to nie jest taki typowo dziecięcy pokoik. Mogłabym go w całości przerobić na dziecinny, ale TZ chce normalne sypialniane łóżko bo spanie na rozsuwanym narożniku, choć wielki jest, jest niewygodne, tzn jego strona wysuwana, bo moja jest idealna no i stąd pomysł zeby podzielić pokój na pół. Tamten większy pokój byłby salonem. a mniejszy podzielony. Cytat:
ja też staram się nie zmuszać. Oliwka leniwa się zrobiła, ostatnio ciagle przy jedzeniu mówi "nakarm mnie" ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- co ja tu robie o tej porze. Ide spać Dobranoc, jutro zajrzę koło południa
|
||
|
|
|
#2026 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to pozostaje Ci zrobic tak jak piszesz, jedna czesc bez okna i takie rolety jakby, ktore w dzien beda odsloniete
tylko tak glupio troche, ze mala bedzie tak jakby miec Wasza sypialnie w pokoju dlatego fajniej by bylo jakby obie czesci mialy okno, no ale jak sie nie da to sie nie da
|
|
#2027 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby tak częściej ![]() Cytat:
U mnie było 20,a nawet nie wiem,czy nie 21 wiaterek też powiewał Ja pewno tylko żurek ugotuję z białą kiełbaską,jakieś jajka faszerowane,no i może paschę zrobię większość czasu i tak spędzimy u Rodziców,a mama zawsze smakołyki robi:domowy pasztet,ćwikłę,barszcz biały,galaretę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
my byliśmy kaczki oglądać,ale dzisiaj nie było ![]() Cytat:
ale 2 metry szerokości,to naprawdę wąsko a gdybyście podzieli w poprzek i postawili ściankę z luksferów,to w tym pokoju bez okna,dzięki temu byłoby widniej Idę i ja,bo już późno ![]() Dobranoc |
||||||
|
|
|
#2028 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale co by sie nie postawilo to bedzie tam ciemno, chyba, ze bylaby to przezroczysta szyba - o cos takiego jak ma Kinga i Michal z "Na wspolnej"
![]() i wlasnie za szyba maja sypialnie, a jeszcze mozna dac jakies rolety na ta szybe i wieczorem mozna sobie zaslonic i wtedy nie widac sypialni
|
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, przepisy chętnie przygarnę, ale na coś, co jest bardzo łatwe ![]() Anula ma dla Martynki i Aga dla Alana Cytat:
, u nas na razie 5 ![]() , a jak robisz żurek ![]() Będą, będą, wiosna idzie ![]() *** Miłej niedzieli
|
|
|
#2030 |
|
Ola-Unhola
|
![]() U nas wczoraj 20,5 było o 11, to pewnie do 21 podskoczyło. Dzisiaj tez już się ładnie zapowiada, bo słońce po oczach daje ![]() Jola, ja robię do spółki z Mamą. Czyli tradycyjnie: sałatka warzywna, jajka faszerowane, barszcz biały/żurek na zakwasie, śledziki, galaretka z kurczaka. Na drugie danie nic konkretnego światecznego nie robimy, więc pewnie będzie alo kurczak pieczony, albo jakies kotleciki. Coś na pewno podpasowane pod dzieci. Coś mi brakuje, ale nie wiem co. Muszę pomyśleć ![]() Wojtusiu, a nie możecie podzielić tego większego pokoju na wie sypialnie, a ten zostawić na salon? Może jakoś przestronniej wyjdzie. A gdzie bedzie spał brat lub siostra Oli? ![]() Milej niedzieli
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Fajnie sie bawilam wczoraj, wrocilam o 23 wiec spoko, pilam tylko winko z umiarem i dzieki temu glowa mnie nawet nie boli ![]() tylko Werka zrobila tatusiowi scenę jak miala isc spac.........zaczela tak plakac za mną ze o malo nie zwymiotowala ale w pore babcia wrocila z pracy i ja ululala ![]() U nas tez wczoraj bardzo cieplo bylo -w krotkim rekawie bylam na dworze, a dzisiaj ma byc cieplej wiec zaliczymy plac zabaw i na spacer pojdziemy milego dnia
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu, ja bym zostawiła pokój Oliwki, a w większym pokoju wydzieliła coś bez okna (albo z oknem jak się da) - tak w zasadzie na łóżko i jakąś komódkę, zeby tylko tam spać, a na dzień zamknąć
kiedyś widziałam odcinek serii Collin i Justin i tam właśnie coś takiego robili z mlecznych szyb i wszystko wyglądało bardzo dobrze zaraz poszukam o co mi chodzi EDIT: http://mieszkajmilo.pl/2011/11/sypia...lonie-wkrotce/ tylko tu połączone ze ścianką, a można w całości za "szybą" tu coś podobnego http://www.blog.iszafy.pl/category/iszafypl/page/2/ zdjęcie w połowie strony
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-03-18 o 10:48 |
|
|
|
#2033 |
|
Ola-Unhola
|
http://mieszkajmilo.pl/2011/11/sypia...lonie-wkrotce/
Takie wydzielenie tylko na łózko. Też fajny pomysł rzut.jpg
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2035 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ze strzykawką robiłam podobnie jak było coś niedobrego do picia...od razu dawałam popić, a jak coś dobrego to ją zachęcam żeby sama wzięła strzykawkę, bo jest taaaaka duża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale teraz to jakaś kumulacja z głową i plecami była![]() cały czas pamiętam ![]() Cytat:
![]() wpadnij, pogadaj z nami, może pomożemy ![]() Cytat:
1. szkoda żeby Oli nie miała okna, myślę że więcej będzie spędzać czasu w pokoju swoim niż Wy w sypialni 2. dlaczego większego pokoju nie podzielicie? 3. takie ikeowe panele to średnie rozwiązanie, przede wszystkim dlatego że warto by było mieć choć trochę "prywatności" a przy nich Oli będzie wszystko słyszeć ![]() 4. i też myślałam o rozwiązaniu jakie p4w podpowiedziała, wydzielić część na spanie w salonie później napiszę więcej...zbieram się od godziny do sklepu...później na spokojnie popatrzę Cytat:
Muszę P pogonić, bo wiem że chciał...także jestem za 29.03 Czas mam, bardziej chodzi o to że się boję ![]() Poszukam dzisiaj zaproszeń które chodzą mi po głowie i pokaże, ok? ![]() Dzień dobry Uciekam do sklepu, mam ochotę na sernik
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Wojtusiu, Miramej ma rację, Alan ma takie łózko http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...06/#/S39858939, krzesełka i stolik też mielismy wziąć Krittera, ale za bardzo kanciaste są więc wzięliśmy Mammuta, a meble takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79888717/ tylko całe niebieskie. Wogóle Stuva fajna jest (jak na Ikeę) bo mozna sobie samemu komponować układ mebli i my mamy zamiast tej szafki na górze i dwóch większych szuflad pod spodem, szafę i jest super. A co do rozkąłdu pokoju, to przykro mi ale nie pomogę bo kompletnie nie mam wyobraźni. Uciekam obiad robić, będę jutro.
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może ze dwa razy udało mi się włożyć czopka glicerynowego w ekstremalnym zatwardzeniu, bo już wyboru nie miałamIdę robić sernik...snikers...ale z lionami od orzechów trzymam się z daleka niestety![]() aaaa i babcia nauczyła Zu bajki o czerwonym kapturku...całą umie opowiedzieć i to z wrażeniami naocznymi będę dochodzić
|
|
#2039 |
|
Wtajemniczenie
|
po obiadku. Młodzież śpi. Ależ słoneczko piękne
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o Ty Mądralo Jak miło jak dziecko śpi...u Nas już dość dawno się skończyło ale w przedszkolu śpi codziennie![]() Jedną ręką robię obiad, drugą sernik...obiad za chwilę będzie, skończymy sernik i idziemy na spacer
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

ale super pogoda,aż żyć się chce 

A zupełnie niedawno też była podwyżka
, masło słonecznikowe pewnie z Horizonu, co? A tahinę? Bo ja wszystko pierwszy raz będę brała 
, ja już chciałam dokończyć to zamówienie i wzięłam
, na razie odpuściłam i nie wzięłam żadnego, tahiny też nie.

Ciągle tylko podczytuję.

dni będą piękne, ahhh,Blaneczka zacznie siedzieć to rowerem pojeździmy
, u nas na razie 5