|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#59611 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Dobry wieczór lokaski
Miałam zawalone ostatnie 2 dni, ale tęskniłam .Na wstępie - Ajrisz, przepięnie w codzienniku! Na prawdę, one coraz ładniejsze są <a myślałam że już lepiej być nie może >Cytat:
Jaka zmiaaana! ![]() Cytat:
Cytat:
Skłoniło mnie to do przemyśleń. Dziękuję
|
|
#59612 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59613 |
|
Kazar Lady
|
no to są dwie oryginalne wersje bo ja od producenta ciągnełam
|
|
|
|
#59614 |
|
Zakorzenienie
|
no jantarek kiedyś był w ciemnym szkle, nie wiem czemu to zmienili
tak samo zresztą saponics (wtarłam już 2 razy ) jest w jasnej ![]() mówiłam że nie mam tendensj do puchu, no to dzisiaj się zreflektowałam po rowerze masa odstawaczy, nie puch puchowy, ale pełno włosków dookoła(keratyna i owies + pogoda?)a i mam trochę bejbików odebrałam alterki, z włosowych rzeczy tylko szampon, ale jeszcze go nie próbowałam (miałam migdał, a potem perfumfrei tylko)a tak poza tym musze nadrabiać chyba znowu no i....zamówiłam sobie hennę na allegro ) pomoże jak już to przyjdzie, bo ja jestem zielona jak odcień tej mieszanki, jeśli o hennowanie chodzinie wytrzymałam
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-17 o 22:38 |
|
|
|
#59615 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny - głownie brunetki - czy jantar lekko rozjaśnia włosy przy glowie?
np. ampułki seboradin rozjaśniają farbowane włosy jestem ciekawa czy któraś z was zauważyła taki efekt po jantarze? |
|
|
|
#59616 |
|
Kazar Lady
|
nie
|
|
|
|
#59617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale ślicznie
wywijaski Cytat:
jakby coś źle było to sama dostosujesz to następnym razemCytat:
![]() Cytat:
troszkę gęściej rzeczywiście, Nasza Romantyczna Duszo ![]() (nie mam ani jednej sukienki w kwiatki :x) Cytat:
|
|
|
#59618 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Poważka?
Cytat:
![]() Nie ma problemu, pomożemy z henną
|
|
|
|
|
#59619 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i szamponem dla dzieci co tam Ci pasuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() szybko rosną super, ale to pewnie nie od drożdży, chyba za wcześnie na toCytat:
tylko odpowiednio się nimi zajmij ![]() Cytat:
Cytat:
no nie... Cytat:
wstawisz też suche?witajcie Narybku! ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- ![]() ale jestem niekonsekwentna, miał być powrót do natury co tam mówią o kobietach i ich zmienności? ![]() a no i zapomniałabym, nabyłam mrożący joaśkowy żel
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-17 o 23:01 |
|||||||
|
|
|
#59620 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#59621 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Znowu mi się dzisiaj grzywka zakręciła
Ale nie wiedziałam co z nią robić. Trudno było ją odnieść, a rozczesana wyglądała fatalnie, więc ostatecznie zawinęłam ją na okrągłą szcztkę.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Poległam Cytat:
|
|
#59622 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Iris strrrrraaaaaaaasznie długaśny post, nie wiadomo odczego zacząć i do czego się odnieść
widać, że coś tam już liznęłaś wiedzy, coś tam produktów, wydaje mi się, że chcesz wypróbować wszystkiego na raz (...zwykle tak jest na początku ![]() przydałoby się jakieś foto poglądowe skoro włoski falują przy mżawce znaczy to, że coś tam się dzieje na tej głowie proste już nie są co do kokosa, jeśli włosy Ci się po nim będą mocno puszyć, znaczy że są porowate --- ogólnie tyle z testu , porowatość może zmieniać się wraz z pielęgnacjąw końcówki może być olej (tylko uważaj żeby nie przetłuszczać, bo włosi mogą wisieć), z panthenolem czy HA musisz zobaczyć, czy nie będzie puszyć lub robić pędzelków maski tak często jak potrzebujesz, ja właściwie nie stosuję masek, ale D/S zawsze na ok 10-15 min sama sobie wszystko regulujesz tak jak czujesz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Cytat:
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-17 o 23:15 |
||||||
|
|
|
#59623 |
|
ma zielone pojęcie
|
Wiesz co, nigdy się nie kręciła. Nawet jak cała reszta była 2c, to od skalpu do wysokości brwi miałam proste włosy. A tu nagle kręcona grzywka (to już drugi raz jak taka jest). Ale spoko, po rozczesaniu nawinęłam na okrągłą szczotkę i było dobrze. Moje włosy się szybko i ładnie odkształcają. Po prostu nie wiem skąd ten skręt
Może za dużo żelu dałam Albo to stara zasada równoważenia... Skręt na grzywce, a za to na długości lekkie fale Dziwną fryzurę dzisiaj mam, chyba przedobrzyłam z olejem
|
#59624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w sumie najbardziej się skręcają włosy na wysokościu uszu, a powyżej i poniżej prostują się (im dłuższe tym bardziej), ale tak się to wszystko razem układa warstwowo, że nawet mi się podoba nie widać tych przeprostów mocno
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-17 o 23:47 |
|
|
|
|
#59625 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie mogę pozbyć się puchu. CG stosuję dopiero od miesiąca, czy to jeszcze za wcześnie na efekty? Ogólnie kondycja włosa się poprawia, bardziej lśnią, ale nie zauważyłam jakiegoś wzmocnienia pofalowania i ciągle mam ten puch, przez co włosy wyglądają na przesuszone. Suszę wprawdzie dyfuzorem, ale dziś pozwoliłam im wyschnąć naturalnie, nie dałam żelu i wciąż nie są gładkie. Aha, i używam balsamu Joanny z miodem i mlekiem, może to ten miód? Boję się, że moje włosy nigdy nie będą takie piękne i gładkie, jak Wasze ;(.
|
|
#59626 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie no, na stałe mam na górze proste
Pasuje mi taka fryzura jaką mam Cytat:
|
|
#59627 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Wizażanki,
wątek czytam w miarę regularnie od IX części, w końcu postanowiłam się ujawnić Włosy mam falowane, CG stosuję od końca stycznia 2011 roku, jednak od sierpnia skupiłam się na przyroście, a nie na wydobywaniu skrętu. W najbliższym czasie, postaram się wstawić zdjęcia z moich eksperymentów ![]() Odnośnie postów dotyczących Jantara odżywkę tę kupuję od 3 lat, na początku były butelki z ciemnego szkła z czerwonymi nakrętkami, potem kupowałam z białymi, a jakiś rok temu kupiłam Jantar w białej butelce z białą nakrętką, kolejną (białą) z czerwoną nakrętką, a ostatnią butelkę kupiłam znowu ciemną z białą nakrętką ;D Mimo zmiany butelek, skład odżywki jest ten sam
|
|
|
|
#59628 |
|
Raczkowanie
|
Maliniarka - to co napisałaś to miód na moje serce - zawsze chciałam mieć kręcone włoski
|
#59629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#59630 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja przyszlam ponarzekac
Po pol roku pielegnacji CG, po prawej stronie glowy mam sprezyste loki nawet po samym szamponie i d/s, bez zadnych stylizatorow, moglabym nic z nimi nie robic. Na lewej stronie glowy mam spuszone, ledwo fale w typie 2A i musze mocno sie nastarac, zeby jakos to wygladalo, ale poprawa jest marna. Kreci mi sie wlasciwie tylko prawa strona glowy i tyl wyglada to idiotycznie Juz trace nadzieje, ze to kiedys zacznie wygladac normalnie
|
#59631 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno w moje ręce wpadło serum do paznokci z Biovaxu i wydaje mi się, że na końcówki się nada.
Co myślicie? Skład: Aqua Glycerin, Hydrolyzed Keratin, PEG-12 Dimethicone, Olive Oil PEG-8 Esters, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Methyl Propanediol, Sorbitol, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Methyl Gluceth - 20, Triethanolamine, Hydrolyzed Silk, Isopropyl Myristate, Glycine Soja (Soybean) Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Linoleic Acid, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Panthenol, Acrylates/C10 - 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum, Geraniol, Sodium Chloride, Potassium Sorbate (09.05.2011) |
|
|
|
#59632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na pewno kupię
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale to efekt jednorazowy, zaraz po hennowaniu I chyba każdy tego nie odczuwa
|
|
#59633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dla równowagi co mam dzisiaj to śmich :P ![]() Cytat:
ryzykujesz?
|
|||
|
|
|
#59634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php? p=25890549&postcount=1915
|
|
#59635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zaryzykuję ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Dziękuję |
||
|
|
|
#59636 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam jeszcze do zestawu kartoflany nos, do tego wąskie usta-całkowicie "antymodelkowa" uroda ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
witamy ![]() moje wyglądają podobnie jak są mokre, wstaw zdjęcia suchych włosów ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#59637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. U mnie to też kwestia kosmetyków z którymi ją łącze i, wiadomo, pogody
|
|
#59638 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie wiem, czy mogę zapytać o to tutaj, czy w innym temacie, więc w razie czego nie krzyczcie :P Nie mogę znaleźć informacji o piankach do włosów. Nie przepadam za żelami. Czy są jakieś pianki zgodne z cg?
|
#59639 | |
|
Zakorzenienie
|
Umyłam dziś włosy
I po raz pierwszy zrobiłam ręcznikowanie. Dość fajnie wyglądają, ale pewnie by były jeszcze fajniejsze, gdybym najpierw nałożyła żel, a dopiero później ręcznik ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
|
#59640 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Dzis znow troche policzylam, troche oszacowalam, i wyszlo tak o polowe mniej niz ostatnio nie chce zapeszac, ale moze bedzie wszystko zmierzalo ku lepszemu ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakbym miala zdefiniowac "zdrowe wlosy", to Twoje oddaja wszystko, co mozna na ten temat powiedziec Cytat:
![]() Cytat:
Do tego waskie usta - akurat z tym da sie cos zrobic, ale bo ja wiem, czy usta a la glonojad/lana del rey sa ladniejsze? ![]() Ja dzis po nocy z olejem ze slodkich migdalow, polozonym na psikadelko z hydrolatu migdalowego+HA+aloes+all in one. Umylam delikatnie skalp piana z szamponu, dlugosc Hegronem, nalozylam na chwile odzywke. Straty w ilosci wlosow mniejsze, zobaczymy, jak sytuacja bedzie sie rozwijac Martwi mnie tylko jedno: dalej wlecze sie za mna smrodek cysteinki, a jutro chcialam isc z kumpela na squasha, co wiaze sie niestety z poteznym zgrzaniem sie I co tu zrobic...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Miałam zawalone ostatnie 2 dni, ale tęskniłam
.
) kręci mi się mniej, ale już się z tym pogodziłam.
I żeby nie było - TŻta nie posiadam, więc to nie facet podnosi mi samoocenę, po prostu nie walczę z tym, z czym nie mogę nic zrobić, akceptuje, potem lubię, a czasem, tak jak było z włosami, zakochuję się w jakimś swoim wcześniejszym "mankamencie"

) pomoże jak już to przyjdzie, bo ja jestem zielona jak odcień tej mieszanki, jeśli o hennowanie chodzi

Ale nie wiedziałam co z nią robić. Trudno było ją odnieść, a rozczesana wyglądała fatalnie, więc ostatecznie zawinęłam ją na okrągłą szcztkę.
Może za dużo żelu dałam