Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-17, 20:27   #4681
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Uff na szczęście opanowali pożar i już przygasa pomału. Wujek wpadł do domu, bo myślał, że to u nas się pali. Telefony jeden za drugim. No po takiej akcji to ja chyba prędko nie zasnę. A co najciekawsze siedziałam sobie przed kompem i wybierałam pudełka na ciasto, bo chciałam już kupić a tu wołają, że się pali.
Powinni takich podpalaczy surowo karać
Jejku, jak dobrze, ze to juz opanowali! Zaczelam sie martwic o ten Wasz lasek .. co to ludziom do głowy strzela, ze robia takie rzeczy
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:52   #4682
Dancing_Lady
Raczkowanie

Nattiv

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32983941]
u mnie za dzieci do 5rż nie płacimy, natomiast od 6-10 50%, ale powiem Ci że o ile 3latka można dać na kolana to nie wyobrażam sobie żeby 4 czy 5 latek siedział u rodziców, chociaż ja nie mam 4 i 5latków[/QUOTE]
No a ja z kolei nie mogę sobie wyobrazić 4latki, która siedzi sama na krześle

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
A kto się kapnie, że nie mają 3 tylko 4? :P
No chyba nikt Chociaż nie wiem, może u takich małych dzieci akurat widać mocno różnicę wieku, nie znam sięNo ale właśnie chodzi mi o te krzesła... jeśli podciągnę je pod 3 latka, to będą musiały siedzieć na kolanach, bo inaczej będzie trzeba za nie płacić.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
szczerze to nie wiem jak to rozwiązać bo tak ja nie płacę do 6 roku życia ale wiadomo jak dam listę to postawią krzeseł na liczbę gosci za których się płaci ja nie będę miała winietek wiec ciężko mi będzie stwierdzić gdzie dostawić dodatkowe krzesło bez nakrycia a jak posadzą mi dziecko przy normalnym nakryciu to zapewne to dziecko dostanie porcję jak dorosły i będę potem miała że było więcej wydanych dań niż powinno być i wybulę też za dzieci
No Ty to dopiero masz zagwoztkę.

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 21:04   #4683
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość

No chyba nikt Chociaż nie wiem, może u takich małych dzieci akurat widać mocno różnicę wieku, nie znam sięNo ale właśnie chodzi mi o te krzesła... jeśli podciągnę je pod 3 latka, to będą musiały siedzieć na kolanach, bo inaczej będzie trzeba za nie płacić.
Dzieci wystarczy zapytać ile mają lat, one są dumne, że mogą pokazać 4 paluszki, a nie 3, a wtedy będzie wstyd na maxa
(rób jak uważasz)

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Dziołszki, przeglądałam kilka Waszych zestawień,losowo wybrane i nie mam podwiązki, wiem, był link, ale go nie wiem gdzie schowałyście
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 21:09   #4684
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Dzieci wystarczy zapytać ile mają lat, one są dumne, że mogą pokazać 4 paluszki, a nie 3, a wtedy będzie wstyd na maxa
(rób jak uważasz)

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Dziołszki, przeglądałam kilka Waszych zestawień,losowo wybrane i nie mam podwiązki, wiem, był link, ale go nie wiem gdzie schowałyście

zależy o które CI chodzi bo z różnych źródeł zamawiałyśmy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:01   #4685
__Paulinka__
Zakorzenienie

Od 17.30 mam tak zje,bany homor przez TZ ze mi sie plakac chce
a rano byl tak super mielismy miec goscio 18, ale odwolalismy ich bo taka atmosfera teraz panuje ze najchetniej bym ucielka nie chce pisac o co chodzi
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:04   #4686
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a rano byl tak super mielismy miec goscio 18, ale odwolalismy ich bo taka atmosfera teraz panuje ze najchetniej bym ucielka nie chce pisac o co chodzi
ojej Kochana nie martw się cokolwiek by to nie było będzie lepiej

Stary 2012-03-17, 22:10   #4687
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
my też jedziemy chryslerem 300c tyle że czarnym albo srebrnym. dobry wybór

ja też chciałam czarny ale za czarny lub kremowy ktoś inny chciał 500zł i każda następna godzina 100zł więc zdecydowaliśmy się na ciemny granat za 350zł za 4 h a każda następna 80zł... po za tym na tym zdjęciu co wstawiłam to on nie wygląda jak granat:P
więc może na moich zdjęciach też wyjdzie w innym kolorze:P
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:31   #4688
D0tk4
Zadomowienie

ale mi oko leci, a tu dopiero 21:30
Stary 2012-03-17, 22:43   #4689
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
ale mi oko leci, a tu dopiero 21:30
kochana, mamy godzinę więcej
Stary 2012-03-17, 22:44   #4690
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, mamy godzinę więcej
Dotka jest w UK
Stary 2012-03-17, 22:46   #4691
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
mam pytanie takie z innej beczki. Czy któraś z was korzystała kiedyś z silikonowych miseczek na biust zamiast stanika? Zastanawiam się kupnem, a zawsze przyda się opinia kogoś kto już sprawdzał
ja mialam, zuzylam i kupilam kolejny, uzywam go tylko w razie koniecznosci, jesli tylko da sie zalozyc zwykly biustonosz to wole zwykly, ale czasem trzeba taki i w takich wlasnie sytuacjach sprawdza sie jak najbardziej, nawet na moich niemalych piersiach

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
wysprzątałam dziś chałupę wiosennie włącznie z oknami
widze ze dzis byl chyba ogolnopolski dzien mycia okien ja oczywiscie czynnie bralam w nim udzial

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
też miałam taki okres że się strasznie nie dogadywałam z mamą kłótnia za kłótnią no i moja mama też czasem tak robi że ma jakąś masę żeby sie z kimś pokłócić...ale mineło to na szczęście
ja z mama dogaduje sie super, za to moj tata jest nie do zniesienia, odkad doroslam na tyle zeby zdawac sobie sprawe ze jego racje nie sa jedyne i sluszne to nie mozemy sie dogadac, przez dlugi czas sie z nim klocilam, ale po pewnym czasie odpuscilam, bo uswiadomilam sobie, ze on sie juz nie zmieni, wiec on mowi swoje, ja wiem swoje i robie swoje, a jak krzyczy to poprostu wychodze i z nim nie dyskutuje. Ciezki przypadek z niego, czasem sie zastanawiam jak mama z nim wytrzymuje, ale mimo wszystko sa bardzo szczesliwym malzenstwem

Ja wlasnie wrocilam z imprezy urodzinowej dwulatka chrzesnika mojego TZ, bylo slodko, uwielbiam takie dzieciaczki

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 23:02   #4692
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Dotka jest w UK
Już myślałąm, że Dotka pomyliła weekendy z przestawianiem zegarka
Stary 2012-03-17, 23:07   #4693
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

ja z mama dogaduje sie super, za to moj tata jest nie do zniesienia, odkad doroslam na tyle zeby zdawac sobie sprawe ze jego racje nie sa jedyne i sluszne to nie mozemy sie dogadac, przez dlugi czas sie z nim klocilam, ale po pewnym czasie odpuscilam, bo uswiadomilam sobie, ze on sie juz nie zmieni, wiec on mowi swoje, ja wiem swoje i robie swoje, a jak krzyczy to poprostu wychodze i z nim nie dyskutuje. Ciezki przypadek z niego, czasem sie zastanawiam jak mama z nim wytrzymuje, ale mimo wszystko sa bardzo szczesliwym malzenstwem

Ja wlasnie wrocilam z imprezy urodzinowej dwulatka chrzesnika mojego TZ, bylo slodko, uwielbiam takie dzieciaczki

Ja tak ogólnie z obojgiem się dogaduje ale czasem moja mama jest mega nie życiowa. Gdyby nie mój tata to pewnie by ślubu nie było choć to niby nasza decyzja tzn moja i TŻ ale bardzo długo nie mogliśmy przekonać do tego mojej mamy żeby przed końcem studiów był ślub. A że na wesele nas nie było stać a oni się uparli że musi być to wkońcu chcieliśmy wziac tylko ślub bez wesela Ale jak mój tata zaczął ją przekonywać to zmieniła zdanie. Ja ogólnie mam charakter taki bardziej jak mój tata i czasem przez to się kłócimy ale rzadko. Czasem wydaje mi się że bardziej jemu mogę się zwierzyc niż jej.

Stary 2012-03-17, 23:35   #4694
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Już myślałąm, że Dotka pomyliła weekendy z przestawianiem zegarka
Hah, az tak zmeczona nie jestem
Stary 2012-03-17, 23:44   #4695
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
(rób jak uważasz)
Taaaak, a właścicielka restauracji pewnie cierpi na brak zajęć w dniu wesela i będzie chodzić po sali i pytać dzieci ile mają lat Nie widzę tu żadnego "wstydu na maxa".

Cytat:
Oj, to faktycznie niewesoło. Ale uszy do góry, będzie dobrze

Ja uwielbiam moją Mamę i dogaduję się z Nią bardzo dobrze, mogę jej o wszystkim powiedzieć Mamy bardzo podobne charaktery i czasami rozumiemy się bez słów. Z tatą też mogę o wszystkim pogadać, ale czasem się nie zgadzamy. Kocham swoich rodziców nad życie i strasznie żal mi tego, że już niedługo nie będziemy razem mieszkać.

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 23:56   #4696
melod_y
Zakorzenienie

ja juz po spotkaniu.
Calkiem calkiem, aczkolwiek w szczęściu i nieszczęściu na temat wesela to prawie nie rozmawialiśmy...
Rodzice oczywiscie znalezli wspolny temat na ktory my z TZ nie mielismy zielonego pojecia i troche nas to nudzilo. Ale ogolnie chyba nie mam co narzekac. Wazne ze mamy to za soba.
Mam ochote tylko TZ dowalic za to jak czasem potrafi dogryzc swojej mamie w jakims temacie... Bardzo nieładnie tym bardziej ze byli Oni naszymi goscmi.. a takie gadki to sobie w czterech scianach swojego mieszkania moze mowic...

Ide spac bo padam na twarz.

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 00:11   #4697
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
ja juz po spotkaniu.
Calkiem calkiem, aczkolwiek w szczęściu i nieszczęściu na temat wesela to prawie nie rozmawialiśmy...
Rodzice oczywiscie znalezli wspolny temat na ktory my z TZ nie mielismy zielonego pojecia i troche nas to nudzilo. Ale ogolnie chyba nie mam co narzekac. Wazne ze mamy to za soba.
Mam ochote tylko TZ dowalic za to jak czasem potrafi dogryzc swojej mamie w jakims temacie... Bardzo nieładnie tym bardziej ze byli Oni naszymi goscmi.. a takie gadki to sobie w czterech scianach swojego mieszkania moze mowic...

Najważniejsze, ze macie pierwsze rodzinne spotkanie za sobą I z tego co rozumiem, poszlo całkiem całkiem. Jak to sie mowi, pierwsze koty za płoty Kiedy kolejne spotkanie? Mama TZcika przyjezdza do moich rodziców w maju i będą się dalej naradzać :P
Stary 2012-03-18, 07:03   #4698
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Dziewczyny wstawać
ja już o 6 byłam z futrem w lesie, teraz doceniam uroki mieszkania blisko lasu, w wcześniej nie chciałam

Cytat:
Zawsze jak rodzice, czy dawniej jak wszyscy wyjeźdzaliśmy, to przed wyjazdami panuje nerwowa sytuacja, którą tworzy moja mama, teraz robię tak, że jak się pakują, to tak robię, że mam coś b. ważnego i niemogę tego opuścić. Tak samo było w dzień wesel moich kuzynek i kuzynów. Nasz ślub za 5 tygodni. Nie wiem, czy jej sprawia przyjemność, że po wszystkich krzyczy , wszystkim rzuca i do każdego po kolei ma pretensje.
Był taki pomysł, by mieszkać u moich rodziców, u TŻ nie było by szans, on mieszka w dwupokojowym mieszkaniu. Powiem szczerze, że się cieszę, że się wyprowadzamy z TŻ.
Przypomniało mi się, jak miałam naście lat i z tatą obieraliśmy porzeczki i mi dużo opowiadał o młodości, o tym jak to było u nich poślubie, jak mieszali u mojej mamyi jak miał wszystkiego dość, dodał, że młodzi powinni mieszkać sami, mieszkali rok u mojej mamy, dom nie był skończony, był tylko jeden pokój, ale się wyprowadzili stamtąd. Tą samą historię słyszałam od mojej mamy z jej punktu widzenia. Tą samą historię opowiedziała mi teraz zmią moja bnabcia, mama taty, ale całkiem z innej strony. Dopiero jak usłyszałam ją z 3 róznych źródeł, dowiedziałam się więcej. Reszta dzadków już nie żyje i babcia jedna też. Nie wiem jaki miał wpływ, to że pół roku po ich ślubie urodziłam się ja, w brzuszku mamy siedziałam 9 miesięcy. Kiedyś potrafiłam z niąrozmawiać, teraz jest dla mnie coraz bardziej obca. Denerwuje mnie to, że ma pretensje i to często o błache sprawy, wszytsko co zrobię jest źle.
Może przesadzam, nie wiem,ale mi źle, Nie przepada za moim TŻ, od samego początku, w sumie ze wzajemnością.
może nie przepada za nim bo jest o Ciebie zazdrosna?
Często też tak się kobiety zachowują jak mają klimakterium, Twoja mama nie przechodzi go może?
Moja mojego lubiła do momentu hasła : "zamieszkajmy razem", tak wojowała że się wyprowadziłam i teraz mamy o niebo lepsze stosunki

Cytat:
Nattiv

No Ty to dopiero masz zagwoztkę.
Opiekuję się 2letnią dziewczynką i ona wszystko sama robi, sama siusia, sama je, sama pije ostatnio nawet chciała sama sobie robić kanapki wszystko zależy od tego jak wcześnie rodzice odetną pępowinę, czasem 10latek jest mniej zaradny jak 5latek

może zapytaj rodziców tych dzieciaków czy nie widzą problemu w tym że maluch siedziałby u nich na kolanach mi moja szwagierka od razu powiedziała żebym dla małego nie szykowała osobnego krzesła, mimo że będzie miał 5lat...

Cytat:
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 07:44   #4699
magdalennne
Wtajemniczenie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32988595]
Opiekuję się 2letnią dziewczynką i ona wszystko sama robi, sama siusia, sama je, sama pije ostatnio nawet chciała sama sobie robić kanapki wszystko zależy od tego jak wcześnie rodzice odetną pępowinę, czasem 10latek jest mniej zaradny jak 5latek

może zapytaj rodziców tych dzieciaków czy nie widzą problemu w tym że maluch siedziałby u nich na kolanach mi moja szwagierka od razu powiedziała żebym dla małego nie szykowała osobnego krzesła, mimo że będzie miał 5lat...[/QUOTE]

Właśnie miałam to napisać. Porozmawiaj z rodzicami jak oni to widzą. U nas w sumie jeszcze jest mniejszy problem bo mamy na sali drewniane ławki i ten dzieciaczek jakoś się tam zawsze zmieści, ale jak są krzesełka to już będzie ciężko, a potem rodzic musi cały czas trzymać to dziecko na kolanach. Oczywiście w momentach, kiedy ktoś inny się bawi to nie ma tego problemu. Z drugiej strony jak rodzice odwiozą dzieci do domów (bo raczek 2-3 latek nie wytrzyma do rana, nawet 5 latek może mieć problem) to będą stały puste...

Ja nie chcę na zajęcia
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 07:46   #4700
madzia2306
Zakorzenienie

witam w ten piękny wiosenny poranek
jutro lecę odebrac kosmetyki do testowania z wizażu

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 07:50   #4701
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Właśnie miałam to napisać. Porozmawiaj z rodzicami jak oni to widzą. U nas w sumie jeszcze jest mniejszy problem bo mamy na sali drewniane ławki i ten dzieciaczek jakoś się tam zawsze zmieści, ale jak są krzesełka to już będzie ciężko, a potem rodzic musi cały czas trzymać to dziecko na kolanach. Oczywiście w momentach, kiedy ktoś inny się bawi to nie ma tego problemu. Z drugiej strony jak rodzice odwiozą dzieci do domów (bo raczek 2-3 latek nie wytrzyma do rana, nawet 5 latek może mieć problem) to będą stały puste...

Ja nie chcę na zajęcia
nie idź może same przyjdą do Ciebie
a co do dzieci to u nas w rodzinie 10latki przed 22 już są w łóżkach
a np. dla dzieci które odpadną, a rodzice nie będą mieli z kim ich zostawić jest na górze pokój

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
witam w ten piękny wiosenny poranek
jutro lecę odebrac kosmetyki do testowania z wizażu
widzę że nie tylko u mnie jest ładna pogoda aż żyć się chce
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 07:53   #4702
madzia2306
Zakorzenienie

miałam poleżec w łóżku ale jak zobaczyłam jak ładnie świeci sioneczko to zaraz wstałam i otworzyłam okno

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-03-18, 07:54   #4703
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
miałam poleżec w łóżku ale jak zobaczyłam jak ładnie świeci sioneczko to zaraz wstałam i otworzyłam okno
ja mam cały czas otwarte, nawet zimą, w przeciwnym razie budzę się z bólem głowy
Stary 2012-03-18, 07:55   #4704
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki

Wróciłam ze szkoły, bo się zapisałam na technika administracji i dalej się edukuję
Ale tam pięknie na dworze. Normalnie mogłam sobie śmigać w krótkim rękawku po podwórku.

Która wieczorkiem wbija do mnie na degustację wina... mam 8 różnych i nie zawaham się ich wszystkich dzisiaj skosztować

Miłego pięknego sobotniego popołudnia!!
moja kuzynka też jest na tym kierunku

no szkoda, że nie wiedziałam o tej degustacji

A tak poza tym dzień dobry w ten cudny poranek. Zaraz biorę się za naukę. Ale mam taki zapał

W piątek przyszło pudełko na koperty i bardzo mi się podoba

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 07:56   #4705
madzia2306
Zakorzenienie

dzisiaj jedziemy jednego brata ciotecznego tżta zaprosic a potem na spacerek z moją siostrą i szwagrem i butki pooglądac bo musimy sobie wkońcu coś kupic

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-03-18, 07:56   #4706
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
moja kuzynka też jest na tym kierunku

no szkoda, że nie wiedziałam o tej degustacji

A tak poza tym dzień dobry w ten cudny poranek. Zaraz biorę się za naukę. Ale mam taki zapał

W piątek przyszło pudełko na koperty i bardzo mi się podoba
gdzie zamawiałaś?
Stary 2012-03-18, 07:57   #4707
Jamee
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32988736]gdzie zamawiałaś?[/QUOTE]

na all. Linka wyślę Ci na PW

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 08:00   #4708
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
na all. Linka wyślę Ci na PW
dzięki, na ślubnezakupy.pl też widziałam coś takiego i powiedziałam tż że musimy zamówić, a on do mnie po co mi takie pudło
Stary 2012-03-18, 08:03   #4709
ona8686
Zakorzenienie

Nie wyspałam się, nie wyłączyłam budzika i miałam pobudkę o 5:30 a już potem zasnąć nie mogłam

A i Tż zrobił mi niespodziankę i kupił biżuterię... Trochę byłam zdziwiona, bo już sobie sama kupiłam, choć stwierdził, że to mój błąd bo mu o tym nie powiedziałam A w ostatnio weekend wymęczyłam go chodząc i szukając. W każdym bądź razie jego zakup bardziej mi się podoba

Cytat:
Zaczęłam się dziś zastanawiać nad kwestią usadzania dzieci. Z takimi większymi nie ma problemu - wiadomo, że dla nich musi być osobne krzesło. Ale co zrobić z takimi maluchami np. 4 latka ? Jak wy robicie ? Będą siedzieć na kolanach, czy będą miały osobne miejsce ? Sama nie wiem. Przy zapraszaniu pewnie będzie trzeba tę kwestię poruszyć i o ile wiem, że moja kuzynka z 4letnią córką nie zrobi żadnego problemu ze stwierdzenia, że mała będzie musiała siedzieć u niej na kolanach, to już np. żona mojego wujka może walnąć focha...
W ogóle to u nas w restauracji jest tak, że za dzieci do 3 roku życia nie płacimy (bo nie mają osobnego miejsca), a do 10 roku życia 50%. Noi nie wiem co z tymi dwoma małymi robić, akurat pechowo będą miały 4 lata, no ale przecież nie zjedzą tyle, co dziecko w wieku 10 lat
Sama się nad tym zastanowiłam. Nie płace za dzieci do lat 6 a do lat 12 jest 50%. Troszkę dzieci do 6 lat mamy, więc nie wyobrażam sobie aby moi chrześniacy (bliźniaki) siedzieli u mamy na kolanach, także na pewno krzesło będą mieć, a kelnerzy będą musieli wtedy uważać aby im mniejsze porcje dawać.

Cytat:
mam nadzieje, że wszystk0o się ułoży

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
ja juz po spotkaniu.

Przynajmniej już za sobą i można odetchnąć Nasi rodzice też rozmawiali o czymś o czym nie mieliśmy pojęcia i tylko się wysiedzieliśmy. Stwierdziłam, że następnym razem zostawimy ich samych i niech sobie gadają.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 08:04   #4710
(kicia)
Zakorzenienie

Hej laski a mi się niezbyt fajnie zaczął dzień. Moja babcia pojechała do szpitala ze stanem przedzawałowym. Eh. Od kilku dni próbowaliśmy ją przekonać żeby poszła do lekarza. A gdzie tam. Piła jakieś świństwa ziołowe jęczała przez pół tygodnia i dopiero jak się zrobiło tragicznie to się zgodziła dzwonić po pogotowie. Eh rodzice nie to że zdenerwowani tym co się wczoraj stało (te co mają dostęp do poczty to wiedzą) teraz jeszcze to

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-03-18 o 08:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości