Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-18, 07:29   #4621
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Dzień dobry my też już na nogach (dokładnie od 5.15 )

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc.
Cytat:
Ktoś mnie jeszcze pamieta
Ma 30 stron zaległości
Nie wiem kiedy nadrobie. Nie mam czau o 8 do 14 jestem w przedszkolu (ostatni tydzień niestety ), mieliśmy problemy netem.
Agata jest chora. Najpierw 5 dni brała antybiotyk w syropie ale wypluwała i nic jej nie przechodziło. Od środy bierze zastrzyki Ale jest juz kolosalna poprawa.
Agata iała chyba jakiś skok. Bo w ciągu 1,5 tygodnia zaczęła raczkować i wstawać w łóżeczku, do tego ma 4 zębt, dwie dolne jedynki i górne dwójki. Wampirek mój mały
Biedna Agata a za te zwielokrotnione umiejętności

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

A myślałam o Was dzisiaj
dla Mai za nowe umiejętności

Co do mieszania papek z grudkami - próbowałam. Mała to szczwana bestia i szybko wykryła podstęp

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No jeszcze tak do końca się nie przekonał Zjadł co prawda cały słoik ale pod koniec już mu rosło w buzi. Ale większość obiadku przyjął ładnie.
Myślę, że to kwestia czasu. Dałam mu miesiąc temu i prawie wymiotował, dech tracił, a dziś już lepiej. Przez ten miesiąc dawałam mu papki, nie wprowadzałam tych większych kawałków jakoś stopniowo. Po prostu dziś spróbowałam jeszcze raz.
Ja też chyba na razie odpuszczę

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Po pierwsze dziękuję za miłe przyjeciemam nadzieje, ze uda mi sie pisac jak najwiecej
Po drugie-szybki opis-Ewik to nasza pierworodna-chociaz do 7go miesiaca była Janem(stad moja słabość do Telika), jesteśmy z Wrocławia a od 8 miesiecy mieszkamy w domku z 20km od Telikowawiec moze sie kiedys widzialysmy w KauflandzieEwcia urodziła sie przez cc 2 tyg po terminiemiała 59cm i 3750g!Po miesiacu walki z brakiem laktacji poddałam sie i karmie sztucznie.Mam 27 lat, wraz z macierzyńskim skończyła sie moja umowa o prace wiec siedzimy sobie we dwie w domku
Ciezko mi było sie tu zaklimatyzowac-dom, wies, brak znajomych ale w końcu poznaje nowe mamuski
brumekEwcia tez nie chciała nic jesc oprocz mleczka-trwało to ponad miesiac-gotowałam juz wszelkie mozliew warzywa az pewnego dnia załapała i wcina wszytsko!Grudki jej nie straszne
ten post to jeden wielki chaos...
CZEŚĆ!

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, no w sumie to jest tak, ze ja sama chce jej pomóc, tylko ze ona taka chuda, taka kruchutka, mi jej jest tak strasznie szkoda... strasznie sie meczy, ona zawsze byla taka zaradna, pomocna, w sumie mozna powiedziec ze w wiekszosci to ona nas wychowala...
Musze jakoś zaradzic na to wszystko, dzieci bedą musiały czesto zostawac z tesciową, bo czasem bedzie tak ze nie dam rady.
Jedyne co mnie nie bedzie martwic to koszta paliwa, bo po odliczeniu leków, pampersów i jakis zakupów to zawsze zostanie coś na paliwo z jej rentki. co prawda nie ma duzo, ale zawsze cos tam latwiej.
Niefajnie

Wszystkie fotki spacerowo-dzieciaczkowo boskie!

My też już śmigamy w spacerówce. Mała nawet zainteresowana nową perspektywą, ale przez jakieś 30 minut a później trochę kwękać zaczyna

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 07:31   #4622
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Czesc
Dzięki za miłe słowa
Właśnie czekam na pielęgniarkę, jeszcze dwa zastrzyki Agacie zostały rano i wieczorem. Najgorzej bo ona juz kojarzy co się święci i zaczya płakać jak jej tylko spodenki zaczne zejmować.

Co do pracy to ja dwa tygonie śmigam do przedszkola i odżyłam. Praca marzeń. Łatwo było bo mąż wziął tacierzyński i się nią zajmował, teraz bedzie jeździć do mojej mamy więc juz tak łatwo nie będzie.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 07:36   #4623
editka2022
Rozeznanie

boziu brumek u was tyle stopni?szok!!!!!!!u nas tylko 16 i do tego wiatr ale i tak bylo przyjemnie na dworzu
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 07:55   #4624
Bartessa
BAN stały

My już po spacerze
tzn, Karol wstał o 5.30 i w sumie hałasował, nie chciałam obudzic reszty domowników, to zalozylam mu kurteczke i czape i 20 minut sobie z nim pospacerowałam. wróciliśmy przed 7... termometr w cieniu wskazywal 4 stopnie wiec znow cieply dzien sie zapowiada.

Karol byl pod takim wrazeniem tego ze tak wczesnie na dworze wyladowal, ze jak tylko przyszlismy to zasnąl.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 08:12   #4625
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Chyba za dużo wrażeń zaserwowałam wczoraj mojemu synusiowi, bo spać w nocy nie mógł. Wiercił się, jęczał, armagedon, no armagedon.
W związku z tym (mimo że ostatnie 2 noce były w miarę) zostaję w kupie

Co do pomocy męża to mój nie wstaje w nocy i rano zawsze dosypia, a ja z Małym siedzę. Zdarza mi się z tego powodu zrobić awanturę. Szczególnie rano, szczególnie przed @ - czyli dziś
Czasami budzę go wcześniej i sama idę oko zmrużyć.
Na spacer się z Dominikiem wybierze. A jak razem gdzieś wychodzimy to mamy zawsze ten sam schemat: ja ubieram Dominika, on szykuje torbę do wózka. Potem bierze Brzdąca, a ja się ubieram. No i na koniec ja wychodzę z dzieckiem, a mąż za mną z wózkiem.

Wiecie co? Pochodziłam wczoraj po sklepach i mam ochotę sobie coś kupić. Tyle ładnych, kolorowych rzeczy. Świetne te tegoroczne kolekcje.
Spodnie, bluzki, żakiety, aż się w oczach mieni. Tylko kiedy, tylko za co

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 08:21   #4626
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuneczki

nadrobię jak mały pójdzie spać a mam prośbę nie uwierzycie, ale udało mi się wygrać kocyk z tego konkursu bobovity i teraz muszę wypełnić formularz i posłać wraz z paragonem ale jak wchodzę na tą stronę to nie widzę nigdzie tego formularza któraś też wygrała skąd miałaś formularz??? please
Stary 2012-03-18, 08:27   #4627
isiaok
Rozeznanie

Dzien dobry!
My tez nie spimy od 6...no bo po co?
jacieeeeja tez juz marze o wiosennej stylizacji...wczoraj rozpoczelismy sezon grillowy i z tej okazji przyjechali znajomi.Mój top oversize i getry zmierzyły sie z najnowszymi trendami wiosna/lato w H&M!!!!!!Tez chce!!!!!!Marynarke...rur ki...eh-zbieram na spacerówke
Wozek dostaliśmy w spadku-Roan-nawet mi pasował na te wertepy i lasy ale spacerówka wyglada jak wózek inwalidzki...myślałam o ollimhttp://tablica.pl/oferta/mamas-papas-peg-pergio-ollie-zielony-IDN8Yb.html
Ewka uwielbia wisiec na pałąku-wiec tu mam pytanie do doświadczonych mamjak sie sprawdzaja parasolki bez pałąka????????Da sie?
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 08:31   #4628
isiaok
Rozeznanie

DSCF3055.jpg
Stary 2012-03-18, 08:33   #4629
isiaok
Rozeznanie

A to Ewoludek

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Przywitamy sie jeszcze raz bo moderator wolny...Dzień dobry!
Stary 2012-03-18, 08:37   #4630
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuneczki

nadrobię jak mały pójdzie spać a mam prośbę nie uwierzycie, ale udało mi się wygrać kocyk z tego konkursu bobovity i teraz muszę wypełnić formularz i posłać wraz z paragonem ale jak wchodzę na tą stronę to nie widzę nigdzie tego formularza któraś też wygrała skąd miałaś formularz??? please
No to gratuluję widzę, że też jesteś w gronie szczęśliwców jak ja na stronce jest formularz - klikasz na głównej w ten baner z konkursem, później na dole masz m.in. zakładkę ZWYCIĘZCY, wchodzisz w to i na dole po prawej stronie masz na czerwono WYDRUKUJ FORMULARZ i wypełniasz i wsio

Cytat:
Pięknotka

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-18, 08:38   #4631
isiaok
Rozeznanie

TelikMieszkam pod Oleśnica w strone Warszawy
Wiem, ze w dzisiejszych czasach to niewiarygodne ale nie mam prawa jazdyjestem zdana na mojego ksieciuniaOlesnice traktujemy tylko spożywczo-zakupowo-wiec jesli spacer to moze Wrocław?Z Elika????????Gdzies w blizej nieokreślonej przyszłosci??
BrumekTak, tak wiem, ze Telik zaklepany i nie oddasz
i jeszcze raz dziekujemy za przyjecie!
Dzieci piekne!!!!!!!
Stary 2012-03-18, 08:41   #4632
isiaok
Rozeznanie

karolinee1983Dziekujemy
Stary 2012-03-18, 08:48   #4633
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna !!!!!

bry

nie śpimy jak zawsze o 6 mały z tatą oglądał formułę teraz mały siedzi w fotelu prezesa (krzesełko do karmienia ), tata robi śniadanie a mama na nie czeka -Brumek oczywiście na śniadanko Twoje parówy

ok 12 jedziemy do parku i już nie mogę się doczekać spacerowania -jestem strasznie w tej kwestii wyposzczona

co do ubrania Tymka , Brumeczku podziwiam , ja to małego tak po domu ubieram bom sama zmarzluch pewnie byłabym jedną z osób , ktore by się za Wami oglądały ja sama uważam ,że w marcu na krótki rękawek za wcześnie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 08:57   #4634
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brumek ja też jestem w lekkim szoku Tymuś w tal lekkim stroju
Tymuś pewnie za mamusią gorący chłopak

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

dopiero niedawno dotarłam do domu po spotkaniu (po drodze zaliczając budowę i odwiedziny u teściowej). A pogoda dzisiaj była jak marzenie
Spotkanie super (zresztą już dziewczyny pisały), no ale jak mogłoby być inaczej... i cały czas jestem pod wrażeniem jak grzeczny był Bruno
.
dziewczynki też były grzeczne i strasznie kochane
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:01   #4635
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna ta Twoja Ewunia.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
co do ubrania Tymka , Brumeczku podziwiam , ja to małego tak po domu ubieram bom sama zmarzluch pewnie byłabym jedną z osób , ktore by się za Wami oglądały ja sama uważam ,że w marcu na krótki rękawek za wcześnie
Też bym się oglądała.
I pewnie stosowny komentarz zapuściła

Dziubek ja Radka też tak po domu ubieram.

Cześć!
Chcę dołączyć do "kupy". Dwie ostatnie noce mamy 2 pobudki i trzecia o 6 rano gdzie już całkiem wstajemy.
Co ja robię inaczej
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:15   #4636
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mimo wszystko chciałybyśmy zobaczyć
No doooobra, nie dam się prosić - zdj w klubie

A co do fotelika to jak jest dobrze zapięty to się nie wysmyknie i jeszcze niech może pojeździ w tym foteliku.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I przeraża mnie jak niektóre dzieci były ubrane. Prawei 20 stopni w cieniu (w słońcu pewnie ze 28), a one w zimowych kombinezonach i pod kołderkami To powinno pod znęcanie się nad dziećmi podchodzić Tymuś był w body z długim rękawem i rajstopach. I koniec. Żadnej czapki i żadnego kocyka (i dwa razy ktoś nas zaczepił w związku z tym ).
No to mamy podobne poglądy co do ubierania bo Karolcia tak samo miała na sobie tylko body z dł. r. i rajtuzki. No ale plizzz było 23 stopnie w cieniu
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
co do nepalskiego: mama-ama, tata-baba, synek-choro (cioro) maly synek sanu choro
no ładnie - to K. mówido nas po nepalsku bez kitu, do mnie często powie 'ammmmma' a tak w ogóle to non stop 'babababbaba'
Cytat:
A to my na dzisiejszym spacerku
Ale urocze zdjęcie - a Tymcio to już papulki takie ma słodycz
Cytat:
To jeszcze Was pomęczę moim Stworkiem

Na pierwszym zdjęciu po obiadku, a na drugim ustawia się tak jakby na czworaki.
No na czworakach jak nic - tylko czekać jak będziesz go po domu ganiać
Cytat:
Ewcia jest śliiiiiiczna i jak ładnie ubrana - pasuje do koloru oczek

Witam
my jak zwylke po marudnej nocce - chyba z 5 razy do niej wstawałam i od 6 do 7.30 ze mną w łóżku była i na siłę ją usypiałam, żeby choć trochę dospać (cycek + tulenie ).
No ale kawka wypita, śniadanka zjedzone - ubieramy się i na dwór bo aż szkoda w domu siedzieć w taką pogodę

A mam pytanie, zawsze zapominam...
Czy myjecie dzieciom główki codziennie? Czy osobnymi szamponami?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:22   #4637
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
No to mamy podobne poglądy co do ubierania bo Karolcia tak samo miała na sobie tylko body z dł. r. i rajtuzki. No ale plizzz było 23 stopnie w cieniu
ok, ale broniąc mojego w takim razie ciepło ubranego dziecka powiem,że 23 stopnie w marcu to nie to samo odczucie ciepłą co 23 stopnie w np czerwcu

główki nie myję codziennie bo nie kąpię łobuza codziennie , a mamy szampon z oilatum.
Stary 2012-03-18, 09:25   #4638
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

u Nas też było ok 23 stopnie
a mały miał rajstopy , spodnie, body, sweterek, cienka kurtka i rano lekki śpiworek i lekka czapke
ja miałam lekki sweterek i kurtkę i nie było mi wcale gorąco.o

co do kapania to ja dokładnie tak jak Dziubkowa.Nie myje codziennie a jak myje to Oilatium

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-03-18 o 09:27
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:26   #4639
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuneczki

Ooo, gratulacje.

Cytat:
Piękny Ewoludek.

Hania dzisiaj nie była łaskawa dla mamusi. Ciągle się budziła i wstała o 5.30 . Pierwszy raz się coś takiego zdarzyło, bo zazwyczaj zaczynamy dzień o 7. Teraz mała cwaniara sobie dosypia, a mi szkoda dnia na spanie. Piękny dzień się zapowiada- trzeba będzie wybrać się do parku.

Kiedy przestawiamy się na czas letni?
Stary 2012-03-18, 09:27   #4640
isiaok
Rozeznanie

ellikaMyjemy codziennie-mamy żel Johnsona 3w1-ale ona uwielbia jak jej robie szuru-buru na głowie no i obiadek czesto laduje we włosach-bo specjalnie sie nie poci i chyba nie ma potrzeby myc codziennie
Dziekujemy za komentarze do zdjecia
Stary 2012-03-18, 09:29   #4641
CookieMonsters
Rozeznanie

Joł joł joł
duzo nie napisze bo mi klawiatura nie działa i pisze na ekranowej, a to marudne
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ok, ale broniąc mojego w takim razie ciepło ubranego dziecka powiem,że 23 stopnie w marcu to nie to samo odczucie ciepłą co 23 stopnie w np czerwcu

główki nie myję codziennie bo nie kąpię łobuza codziennie , a mamy szampon z oilatum.
dla mnie takie lekkie ubranie to tez szok moja zuz wczoraj ubrana byla w body długie, rajty, koszulke dresy i kurteczke, ale a tk ciepło nie było jak u was poza tym my obie chore, to chodzimy jak eskimosy
Cytat:

A mam pytanie, zawsze zapominam...
codziennie, tym samym co cialko
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:30   #4642
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Także Sweet podobne mieliśmy popołudnie
podobne i jak udane

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Kurcze myślałam, że już coś lepiej u Was....
Pokaż co kupiłaś
no niestety nie jest lepiej ani gorzej poprostu stały punkt

zaraz cos poszukam i pokaze

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Sweet jak nie masz dla Igorka kurteczki to mogę Ci pożyczyć jedną, bo wiem jaka u Was sytuacja jest. jak co to napisz na PW.
oj uspokoj sie dziubuś jest tak cieplo ze mozna sweterek grubszy zalozyc...... jakos damy rade....musimy

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Jaciee, Sweet, pokażecie zakupy?
zaraz zaraz

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Sweet i Brumeczku dziękuję kobitki że mnie poszukiwałyście. Miłe to strasznie
no a jak mogłoby być inaczej

Cytat:
Tymuś był w body z długim rękawem i rajstopach. I koniec. Żadnej czapki i żadnego kocyka (i dwa razy ktoś nas zaczepił w związku z tym ).

Tylko niech Cię mąż nie zje
nie za chlodno mu było?

phi...maz nawet nie powachał mnie bo sie gala boksu zaczela odrazu po filmie

isioak
- sliczna jest

elika - ja mam szamponosobny i myje co drugi dzien glowke

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-03-18 o 09:31
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:32   #4643
isiaok
Rozeznanie

Ewcia spaceruje w cienkiej kurteczce, bucikach i czapce-no ale nam zawiewa w spacerówce bez daszka w lesie
Za to widziałam wczoraj dzieciatko w kombinezonie pod plandeka w zimowej czapce...a matka w sweterku...Nie wierze,ze to dziecko nie jest spocone jak wyjmuje je z kombinezonu-nie czuje,czy jak???Chociaz moja mam tez ciagle twierdzi, ze Ewie jest za zimno i zakłada jej w domu skarpety na rajtuzy
Stary 2012-03-18, 09:32   #4644
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

1.Dziubek ja Radka też tak po domu ubieram.

Cześć!
2. Chcę dołączyć do "kupy". Dwie ostatnie noce mamy 2 pobudki i trzecia o 6 rano gdzie już całkiem wstajemy.
Co ja robię inaczej
1. Ja Maję też
2. Witam serdecznie ale nie wiem, czy dwie pobudki kwalifikują do "kupy" bo to całkiem niezły wynik jest u mnie - 4 pobudki plus wstanie o 5

Cytat:
Myję co drugi dzień tą niebieską niveą

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Kiedy przestawiamy się na czas letni?
chyba za tydzień

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-18, 09:36   #4645
isiaok
Rozeznanie

Dziewczynypisałam już ale moderator wolny...macie spacerówki bez pałąka?Bo chce kupić nową bez i nie wiem czy córka bedzie zadowolona-w starej wiecznie na nim wisi...
Stary 2012-03-18, 09:36   #4646
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ewcia spaceruje w cienkiej kurteczce, bucikach i czapce-no ale nam zawiewa w spacerówce bez daszka w lesie
Za to widziałam wczoraj dzieciatko w kombinezonie pod plandeka w zimowej czapce...a matka w sweterku...Nie wierze,ze to dziecko nie jest spocone jak wyjmuje je z kombinezonu-nie czuje,czy jak???Chociaz moja mam tez ciagle twierdzi, ze Ewie jest za zimno i zakłada jej w domu skarpety na rajtuzy
nie no fakt faktem,że dużo ludzi wczoraj przeginało w drugą stronę, dzieci naubierane ,że szok. Zresztą ja już od kilku dni mam małego w wózku bez kocyków a inne dzieci w śpiworkach , kocach szkoda mi tych maluchów .
Stary 2012-03-18, 09:37   #4647
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek;32977376
1. tu powinna być ta słynna emotka "wstydze się" no i :cmok: też.
[B
Aż się boję co się za tym kryje, że taka miła dla mnie jesteś. I dla oczu moich [/B]

2. To się Żbiczątko przepoczwarzyło w nocy
hmmm coś wymyślę

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
,

, Shira ja Ty to super opisujesza Żbiczek zrobił mamie niezły kawał

no talent pisarski jak nic

Cytat:

Shira Ty to jesteś agentka numer jeden

Byłam z Małym na polu i sąsiadka do nas podeszła. Radek wyciągnął łapkę do nie a ona mu ją pocałowała i do pyska swojego kilka paluszków wsadziła. Myślałam, że padnę trupem. Oczywiście nic się nie odezwałam tylko czym prędzej do domu pobiegłam i łapkę umyłam porządnie.

Zła jestem.
a czemu??

o maskara fujjjjjjjjjjjjjjjjjj

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
wiecie co, mam ochotę tyle napisać...
Napiszę tylko, że wg mnie niepotrzebny jest klub i fb, bo to wszystko między nami popsuło. Trzeba było pisać tylko na głównym, to nie wyszło by parę rzeczy ... Bo na głównym wygląda to wszystko słodko i miło a jak jest, to same wiecie. Jest mi strasznie przykro i będę to pisać tu a nie w klubie, bo w klubie już mnie nie ma i nie będzie a piszę do wszystkich dziewczyn.

Gdyby nie kilka znajomości na fb, które chcę utrzymać, to pewnie też bym odpuściła (tak jak klub). I jeszcze raz napiszę, że jest mi strasznie przykro z powodu wszystkich dziewczyn (a głównie Patik, Brunetki i Zmalowanej) biorących udział w tych dyskusjach.
oj racja mówiłam ci ze cie kocham??
Cytat:
Czesc.
Ktoś mnie jeszcze pamieta
Ma 30 stron zaległości
Nie wiem kiedy nadrobie. Nie mam czau o 8 do 14 jestem w przedszkolu (ostatni tydzień niestety ), mieliśmy problemy netem.
Agata jest chora. Najpierw 5 dni brała antybiotyk w syropie ale wypluwała i nic jej nie przechodziło. Od środy bierze zastrzyki Ale jest juz kolosalna poprawa.
Agata iała chyba jakiś skok. Bo w ciągu 1,5 tygodnia zaczęła raczkować i wstawać w łóżeczku, do tego ma 4 zębt, dwie dolne jedynki i górne dwójki. Wampirek mój mały
ojjj Agu biedna ale jakie postępy!!!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Shirko no jasne, jakbym mogla ciebie nie lubic?? Przeciez nasi synowie prawie jak blizniaki tylko z innych matek :P
no właśnie tylko jeden z bliźniąt łysy prawie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Droga Shiro
niestety muszę Cię poinformować
że jak dalej bedziesz pisać tego typu teksty
Twoje dane znajdą się w podaniu
o zwrot pieniędzy od ubezpieczyciela
za opluty monitor. Gdzie oplucie spowodowane było nagłym wybuchem Śmiechu

Z poważaniem
telikowa

ja to zaczekam czytać to mi normalnie żołądek ścisnęło

z poważaniem i wybocz Piękna!
Stary 2012-03-18, 09:43   #4648
SweetAngel1984
Zadomowienie

A oto moje wczorajsze zakupy

dla tych któe prosiły i nie tylko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2197070080.jpg (73,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chustka-chlopieca-2-pack-rozmiar-uniwersalny-m-iext6724858.jpg (48,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kapcie-niemowlece-chlopiece-rozmiar-19-m-iext7311470.jpg (33,4 KB, 20 załadowań)
Stary 2012-03-18, 09:45   #4649
alibany
Rozeznanie

Cześć!

Pobudka 5.26
Siedzę z kubkiem kawy, Ala dosypia, czyli standardowy poranek.

brumek a ja myslałam, że Ty jesteś blondynką, Tymek jak zawsze czarujący

isiaok Ewcia też śliczna dziewczynka!!

dziubek mam takie samo podejście do odczuwalności temperatury co Ty My na szczęście spacerujemy w większości w zacienionym lesie, więc nie mam obaw, że mała się przegrzeje, bo w słońcu faktycznie jest zdradliwie upalnie.

Ja kąpie małą codziennie, główkę tak samo. Kąpiemy się jeszcze w oilatum a głowkę myje nivea. Tak się też zastanawiałam, jak mała ma wyleczoną już skórke, nie ma żadnych zaczerwienień, suchych placków, to zapobiegawczo stosować dalej to oilatum, czy mogę wrócić do nivei? Zaraz mi się kończy, a tani ten płyn nie jest....
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:51   #4650
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dziś wybieramy się do mojej babci
(nie tej babki co z nia mieszkamy)
Babcia ma dom z ogrodem
niby mieszka w miescie ale w czesci z samymi domkami
gdzie pelno drzew wiec Igi sobie pooddych czystym powietrzem

Lubie tam jezdźic
babcia to moja best friend
wiec poplotkuje zjem obiadek
i zrelaksuje sie na ogrodku
tyle dobrego w ostatnim czasie

Wam zycze tez milej spokojnej slonecznej niedzieli
i
udanych pelnych radosci i usmiechu spacerów

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości