|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
a za te zwielokrotnione umiejętności ![]() Co do mieszania papek z grudkami - próbowałam. Mała to szczwana bestia i szybko wykryła podstęp ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystkie fotki spacerowo-dzieciaczkowo boskie! My też już śmigamy w spacerówce. Mała nawet zainteresowana nową perspektywą, ale przez jakieś 30 minut a później trochę kwękać zaczyna ![]() |
||||
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Czesc
Dzięki za miłe słowa Właśnie czekam na pielęgniarkę, jeszcze dwa zastrzyki Agacie zostały rano i wieczorem. Najgorzej bo ona juz kojarzy co się święci i zaczya płakać jak jej tylko spodenki zaczne zejmować. Co do pracy to ja dwa tygonie śmigam do przedszkola i odżyłam. Praca marzeń. Łatwo było bo mąż wziął tacierzyński i się nią zajmował, teraz bedzie jeździć do mojej mamy więc juz tak łatwo nie będzie. |
|
|
|
#4623 |
|
Rozeznanie
|
boziu brumek u was tyle stopni?szok!!!!!!!u nas tylko 16 i do tego wiatr ale i tak bylo przyjemnie na dworzu
|
|
|
|
#4624 |
|
BAN stały
|
My już po spacerze
![]() tzn, Karol wstał o 5.30 i w sumie hałasował, nie chciałam obudzic reszty domowników, to zalozylam mu kurteczke i czape i 20 minut sobie z nim pospacerowałam. wróciliśmy przed 7... termometr w cieniu wskazywal 4 stopnie wiec znow cieply dzien sie zapowiada. Karol byl pod takim wrazeniem tego ze tak wczesnie na dworze wyladowal, ze jak tylko przyszlismy to zasnąl. |
|
|
|
#4625 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Chyba za dużo wrażeń zaserwowałam wczoraj mojemu synusiowi, bo spać w nocy nie mógł. Wiercił się, jęczał, armagedon, no armagedon. W związku z tym (mimo że ostatnie 2 noce były w miarę) zostaję w kupie ![]() Co do pomocy męża to mój nie wstaje w nocy i rano zawsze dosypia, a ja z Małym siedzę. Zdarza mi się z tego powodu zrobić awanturę. Szczególnie rano, szczególnie przed @ - czyli dziś Czasami budzę go wcześniej i sama idę oko zmrużyć. Na spacer się z Dominikiem wybierze. A jak razem gdzieś wychodzimy to mamy zawsze ten sam schemat: ja ubieram Dominika, on szykuje torbę do wózka. Potem bierze Brzdąca, a ja się ubieram. No i na koniec ja wychodzę z dzieckiem, a mąż za mną z wózkiem. Wiecie co? Pochodziłam wczoraj po sklepach i mam ochotę sobie coś kupić. Tyle ładnych, kolorowych rzeczy. Świetne te tegoroczne kolekcje. Spodnie, bluzki, żakiety, aż się w oczach mieni. Tylko kiedy, tylko za co
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuneczki
nadrobię jak mały pójdzie spać a mam prośbę nie uwierzycie, ale udało mi się wygrać kocyk z tego konkursu bobovity
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
My tez nie spimy od 6...no bo po co? jacieeeeja tez juz marze o wiosennej stylizacji...wczoraj rozpoczelismy sezon grillowy i z tej okazji przyjechali znajomi.Mój top oversize i getry zmierzyły sie z najnowszymi trendami wiosna/lato w H&M!!!!!!Tez chce!!!!!!Marynarke...rur ki...eh-zbieram na spacerówke ![]() Wozek dostaliśmy w spadku-Roan-nawet mi pasował na te wertepy i lasy ale spacerówka wyglada jak wózek inwalidzki...myślałam o ollimhttp://tablica.pl/oferta/mamas-papas-peg-pergio-ollie-zielony-IDN8Yb.html Ewka uwielbia wisiec na pałąku-wiec tu mam pytanie do doświadczonych mamjak sie sprawdzaja parasolki bez pałąka????????Da sie? |
|
|
|
#4628 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4629 |
|
Rozeznanie
|
A to Ewoludek
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Przywitamy sie jeszcze raz bo moderator wolny...Dzień dobry! |
|
|
|
#4630 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę, że też jesteś w gronie szczęśliwców jak ja na stronce jest formularz - klikasz na głównej w ten baner z konkursem, później na dole masz m.in. zakładkę ZWYCIĘZCY, wchodzisz w to i na dole po prawej stronie masz na czerwono WYDRUKUJ FORMULARZ i wypełniasz i wsio ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4631 |
|
Rozeznanie
|
TelikMieszkam pod Oleśnica w strone Warszawy
Wiem, ze w dzisiejszych czasach to niewiarygodne ale nie mam prawa jazdy Olesnice traktujemy tylko spożywczo-zakupowo-wiec jesli spacer to moze Wrocław?Z Elika????????Gdzies w blizej nieokreślonej przyszłosci??BrumekTak, tak wiem, ze Telik zaklepany i nie oddasz ![]() i jeszcze raz dziekujemy za przyjecie! Dzieci piekne!!!!!!! |
|
|
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
karolinee1983Dziekujemy
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bry nie śpimy jak zawsze o 6 mały z tatą oglądał formułę teraz mały siedzi w fotelu prezesa (krzesełko do karmienia ), tata robi śniadanie a mama na nie czeka ok 12 jedziemy do parku i już nie mogę się doczekać spacerowania -jestem strasznie w tej kwestii wyposzczona co do ubrania Tymka pewnie byłabym jedną z osób , ktore by się za Wami oglądały ja sama uważam ,że w marcu na krótki rękawek za wcześnie |
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Brumek ja też jestem w lekkim szoku Tymuś w tal lekkim stroju
![]() Tymuś pewnie za mamusią gorący chłopak ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I pewnie stosowny komentarz zapuściła ![]() Dziubek ja Radka też tak po domu ubieram. Cześć! Chcę dołączyć do "kupy". Dwie ostatnie noce mamy 2 pobudki i trzecia o 6 rano gdzie już całkiem wstajemy. Co ja robię inaczej
|
||
|
|
|
#4636 | ||||
|
Rozeznanie
|
No doooobra, nie dam się prosić - zdj w klubie
![]() A co do fotelika to jak jest dobrze zapięty to się nie wysmyknie i jeszcze niech może pojeździ w tym foteliku. Cytat:
![]() Cytat:
bez kitu, do mnie często powie 'ammmmma' a tak w ogóle to non stop 'babababbaba' Ale urocze zdjęcie - a Tymcio to już papulki takie ma Cytat:
![]() Cytat:
i jak ładnie ubrana - pasuje do koloru oczek Witam my jak zwylke po marudnej nocce - chyba z 5 razy do niej wstawałam i od 6 do 7.30 ze mną w łóżku była i na siłę ją usypiałam, żeby choć trochę dospać (cycek + tulenie ).No ale kawka wypita, śniadanka zjedzone - ubieramy się i na dwór bo aż szkoda w domu siedzieć w taką pogodę A mam pytanie, zawsze zapominam... Czy myjecie dzieciom główki codziennie? Czy osobnymi szamponami? |
||||
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
główki nie myję codziennie bo nie kąpię łobuza codziennie , a mamy szampon z oilatum. |
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
u Nas też było ok 23 stopnie
a mały miał rajstopy , spodnie, body, sweterek, cienka kurtka i rano lekki śpiworek i lekka czapke ja miałam lekki sweterek i kurtkę i nie było mi wcale gorąco. o co do kapania to ja dokładnie tak jak Dziubkowa.Nie myje codziennie a jak myje to Oilatium Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-03-18 o 09:27 |
|
|
|
#4639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hania dzisiaj nie była łaskawa dla mamusi. Ciągle się budziła i wstała o 5.30 . Pierwszy raz się coś takiego zdarzyło, bo zazwyczaj zaczynamy dzień o 7. Teraz mała cwaniara sobie dosypia, a mi szkoda dnia na spanie. Piękny dzień się zapowiada- trzeba będzie wybrać się do parku.Kiedy przestawiamy się na czas letni?
|
||
|
|
|
#4640 |
|
Rozeznanie
|
ellikaMyjemy codziennie-mamy żel Johnsona 3w1-ale ona uwielbia jak jej robie szuru-buru na głowie no i obiadek czesto laduje we włosach-bo specjalnie sie nie poci i chyba nie ma potrzeby myc codziennie
Dziekujemy za komentarze do zdjecia |
|
|
|
#4641 | ||
|
Rozeznanie
|
Joł joł joł
![]() duzo nie napisze bo mi klawiatura nie działa i pisze na ekranowej, a to marudne ![]() Cytat:
moja zuz wczoraj ubrana byla w body długie, rajty, koszulke dresy i kurteczke, ale a tk ciepło nie było jak u was![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4642 | |||
|
Zadomowienie
|
podobne i jak udane
no niestety nie jest lepiej ani gorzej poprostu stały punkt zaraz cos poszukam i pokaze Cytat:
![]() zaraz zaraz Cytat:
Cytat:
![]() phi...maz nawet nie powachał mnie bo sie gala boksu zaczela odrazu po filmie ![]() isioak - sliczna jest ![]() elika - ja mam szamponosobny i myje co drugi dzien glowke
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-18 o 09:31 |
|||
|
|
|
#4643 |
|
Rozeznanie
|
Ewcia spaceruje w cienkiej kurteczce, bucikach i czapce-no ale nam zawiewa w spacerówce bez daszka w lesie
![]() Za to widziałam wczoraj dzieciatko w kombinezonie pod plandeka w zimowej czapce...a matka w sweterku... Nie wierze,ze to dziecko nie jest spocone jak wyjmuje je z kombinezonu-nie czuje,czy jak???Chociaz moja mam tez ciagle twierdzi, ze Ewie jest za zimno i zakłada jej w domu skarpety na rajtuzy
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Witam serdecznie ale nie wiem, czy dwie pobudki kwalifikują do "kupy" bo to całkiem niezły wynik jest u mnie - 4 pobudki plus wstanie o 5 ![]() Myję co drugi dzień tą niebieską niveą ![]() chyba za tydzień
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynypisałam już ale moderator wolny...macie spacerówki bez pałąka?Bo chce kupić nową bez i nie wiem czy córka bedzie zadowolona-w starej wiecznie na nim wisi...
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4647 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no talent pisarski jak nic ![]() ![]() Cytat:
![]() o maskara fujjjjjjjjjjjjjjjjjj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z poważaniem i wybocz Piękna!
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
A oto moje wczorajsze zakupy
dla tych któe prosiły i nie tylko
|
|
|
|
#4649 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Pobudka 5.26 ![]() Siedzę z kubkiem kawy, Ala dosypia, czyli standardowy poranek. brumek a ja myslałam, że Ty jesteś blondynką, Tymek jak zawsze czarujący isiaok Ewcia też śliczna dziewczynka!! dziubek mam takie samo podejście do odczuwalności temperatury co Ty My na szczęście spacerujemy w większości w zacienionym lesie, więc nie mam obaw, że mała się przegrzeje, bo w słońcu faktycznie jest zdradliwie upalnie. Ja kąpie małą codziennie, główkę tak samo. Kąpiemy się jeszcze w oilatum a głowkę myje nivea. Tak się też zastanawiałam, jak mała ma wyleczoną już skórke, nie ma żadnych zaczerwienień, suchych placków, to zapobiegawczo stosować dalej to oilatum, czy mogę wrócić do nivei? Zaraz mi się kończy, a tani ten płyn nie jest....
|
|
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
Dziś wybieramy się do mojej babci
(nie tej babki co z nia mieszkamy) Babcia ma dom z ogrodem niby mieszka w miescie ale w czesci z samymi domkami gdzie pelno drzew wiec Igi sobie pooddych czystym powietrzem Lubie tam jezdźic babcia to moja best friend ![]() wiec poplotkuje zjem obiadek i zrelaksuje sie na ogrodku tyle dobrego w ostatnim czasie ![]() Wam zycze tez milej spokojnej slonecznej niedzieli i udanych pelnych radosci i usmiechu spacerów |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

)
(dokładnie od 5.15 

), mieliśmy problemy netem.

Zjadł co prawda cały słoik ale pod koniec już mu rosło w buzi. Ale większość obiadku przyjął ładnie. 

na stronce jest formularz - klikasz na głównej w ten baner z konkursem, później na dole masz m.in. zakładkę ZWYCIĘZCY, wchodzisz w to i na dole po prawej stronie masz na czerwono WYDRUKUJ FORMULARZ i wypełniasz i wsio 

Nie wierze,ze to dziecko nie jest spocone jak wyjmuje je z kombinezonu-nie czuje,czy jak???Chociaz moja mam tez ciagle twierdzi, ze Ewie jest za zimno i zakłada jej w domu skarpety na rajtuzy