Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-17, 19:14   #3511
Fubizka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Wow no to ja podziwiam, bo ja mam 7cm a mam dość gęste włosy
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:16   #3512
Czarna93
Zakorzenienie

Ewcia też mam 9cm, ale chcę więcej
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:46   #3513
nafiyqa
Zakorzenienie

Znalazlam nowe uzycie maski brodawkowej BD - jest swietna jako pomadka do ust

Oprocz tego siedzi teraz na moich koncowkach i rzesach, a rano wcieralam ja w skorki paznokci. Zdecydowanie zbyt wiele form uzycia jak na 30ml

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 21:27   #3514
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Zmierzyłam dziś kitkę-po raz pierwszy. Wcześniej miałam lęk przed tym co wyjdzie 9,5-10 cm . Chyba nie tak źle?
Ale gruba kitka
Moja ma niespełna 7 cm

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie było - nieźle naspamowane

Izuś - jak tam Alterra? U mnie (odpukać) całkiem nieźle - mam wrażenie,że rzeczywiście zwiększa objętość.
Póki co jestem bardzo zadowolona Włoski faktycznie są bardziej puszyste, mają jakby większą objętość No i łupież mi praktycznie zniknął
Aha i baaardzo mięciutkie mam po myciu, nawet jak nie olejuję

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Znalazlam nowe uzycie maski brodawkowej BD - jest swietna jako pomadka do ust

Oprocz tego siedzi teraz na moich koncowkach i rzesach, a rano wcieralam ja w skorki paznokci. Zdecydowanie zbyt wiele form uzycia jak na 30ml
Dokładnie, taka mała tubka, a tyle zastosowań
Ja też daję na rzęsy i skórki oraz paznokcie
Wczoraj dałam na włoski i dzisiaj są mięciutkie i takie gładkie

Chyba muszę wybrać się po zapas
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 23:59   #3515
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Byłam dziś w moim wiejskim rossmanie były 3 rodzaje odżywki isany ale tej superaśnej nie
Albo ja nie umiem czytać

Kupiłam tylko szampon alterry bo jest w promocji a mi się kończy.

Przeżyłam ten dzień więc spadam do łóżka

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 04:46   #3516
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
To normalne, ale po prostu z aż tak krytyczną opinią się jeszcze nie spotkałam.
... bo ja jestem wyjątkowo krytyczna , bom wrażliwiec straszliwy . Dla mnie w kosmetykach czy to do włosów, czy to do twarzy, czy też do ciała nie istnieją szarości . Coś jest albo białe, albo czarne .

Cytat:
Napisane przez fluoxetine
Psikacie nim skórę głowy? Bo inaczej to chyba nie ma co go posądzać o wypadanie. Ja nigdy tak nie robię, używam tylko na długość.
Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Heroldin a psikasz tym Gliss Kurem przy skalpie?
Używam całej serii, z wyjątkiem maski . Wiem, że odżywka w aerozolu nie może { przynajmniej - nie powinna} spowodować migracji włosów . Miałam na myśli szampon i odżywkę do spłukiwania .

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że Heroldin używa szamponu i/lub odżywki, a nie psikacza

Psikacz też .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 07:04   #3517
justusia16
Wtajemniczenie

Wczoraj wyprostowałam włosy

A dziś po nocy i libacji alkoholowej wyglądają jak mysie podogonowe

taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja znów do pracy ide...
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 07:40   #3518
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

Melduję, że zakupiłam ten spray rozjaśniający z Joanny Znalazłam go w pierwszej drogerii, do której weszłam i to jeszcze po bardzo korzystnej cenie (6,90pln). Psikałam wczoraj i albo mi się wydaje, albo już widać lekki efekt
Dziś zamierzam zrobić przerwe, ostro je naolejować, a jutro- znów psikać Mam nadzieję, ze nie zniszczę włosów bardzo i uzyskam PIĘKNY blond

a serce moje zostało na woodstockowym polu...
annaab4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:10   #3519
Reavela
Zadomowienie

Witam w piękny, słoneczny, wiosenny poranek

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Co do maści brodawkowej to otworzyli u mnie w mieście rossmanna po remoncie i tam ona stoi normalnie na półce w cenie 3,99 i nie ma żadnej adnotacji, że to cena na do widzenia ani nic
też chcę! jak gdzieś zobaczę, to chyba kupię wszystkie, które będą na półkach...

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dziś pierwsze mycie HIPPem. Jestem ciekawa czy spodoba się moim włosom.
mam go zamiar kupić, jak mi się skończy babydream (sęk w tym, że używam go podczas każdego mycia, od początku lutego i nadal mam go 3/4 butelki )
Cytat:
Zmierzyłam dziś kitkę-po raz pierwszy. Wcześniej miałam lęk przed tym co wyjdzie 9,5-10 cm . Chyba nie tak źle?
wow! mam gęste włosy, ale wydaje mi się, że kitkę to mam cienką? nie dowiem się, póki nie zmierzę ostatnio robiłam ciasnego kłosa i był strasznie gruby.
Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Rossman koło Bagateli
o tylko czy będę w Krakowie w najbliższym czasie... oby

Zmywam zaraz Vatikę. Wczoraj (po całej nocy także) jak ją zmyłam to zmieniłam całkiem zdanie o swoich włosach jestem zachwycona i pomału widzę jakieś efekty olejowania. Są niesamowicie miękkie, lśniące, lepiej się układają, a do tego końcówki się nie wywijały, ale to pewnie przez to, że musiałam je wysuszyć. Oczywiście, to co dobre, szybko się kończy i tak zostało mi Vatiki na jakiś tydzień olejowania. Za to idzie do mnie olej arachaidowy od Fubizki ()a w poniedziałek kupuję avocado i jojoba i będę testować i testować!!
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:41   #3520
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Melduję, że zakupiłam ten spray rozjaśniający z Joanny Znalazłam go w pierwszej drogerii, do której weszłam i to jeszcze po bardzo korzystnej cenie (6,90pln). Psikałam wczoraj i albo mi się wydaje, albo już widać lekki efekt
Dziś zamierzam zrobić przerwe, ostro je naolejować, a jutro- znów psikać Mam nadzieję, ze nie zniszczę włosów bardzo i uzyskam PIĘKNY blond
Ja też się na niego napaliłam, będę eksperymentować przed świętami, bo po użyciu Garniera rozjaśniającego na olej mam czubek jaśniejszy od końcówek, takie odwrotne ombre. Normalnie nie widać tak bardzo ale w słońcu..

Właśnie- muszę zameldować, że Garnier nie zrobił mi krzywdy, nie zanotowałam żadnych negatywnych skutków ubocznych, żadnego podrażnienia skóry, wypadania, przesuszenia włosów.. Zaskoczyło mnie to, bo byłam już przygotowana na szopę stulecia.

z tych Waszych rozmów aż zmierzyłam kitkę- 11,5. Chyba mam złą miarkę.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:56   #3521
201701300931
Konto usunięte

Witam Mogę dołączyć?

W końcu po długim czasie byłam w tygodniu u fryzjera. Pofarbowałam włosy, podcięłam bardzo delikatnie i zrobiłam grzywę. I uznałam, że skoro bardzo podoba mi się nowa fryzura, to mam zamiar zacząć dbać o włosy. Wczoraj pobieżnie przeglądałam całe podforum o pielęgnacji włosów i jedynie doszłam do wniosku, że trzeba będzie zacząć olejować. Niestety z powodu bardzo wczesnego wstawania do pracy będę to mogła robić jedynie raz na tydzień. Mam nadzieję, że mimo to pomoże. Tylko muszę się zastanowić nad jakimś olejem na początek. Polecicie coś?

Co do reszty pielęgnacji. Włosów nie suszę ani nie prostuję. Przyznam bez bicia, że tarłam dość mocno ręcznikiem, ale dzisiaj już byłam grzeczna. Na dobry - mam nadzieję - początek pielęgnacji użyłam maseczkę Bio Wax do włosów farbowanych. Potem włoski naturalnie sobie wyschły i wyjątkowo nie poskręcały się na wszystkie strony.

Same włosy mam przetłuszczające się dość mocno, ale i tak myję co drugi dzień. Używam aktualnie szamponu pokrzywowego z Malwy i Joanny Naturia Biosiarka i Bursztyn. Oraz odżywki Joanny Naturia Pokrzywa i Zielona Herbata - niby bez spłukiwania, ale ja i tak spłukuję (chłodną wodą). I na razie tyle używam. Wierzę, że to dość dobre połączenie.

Reasumując w planach: mycie jak dotychczas, do tego raz w tygodniu maska i raz w tygodniu olejowanie. Może tak być na początek czy dodać coś jeszcze / zmienić?

Mam nadzieję, że uda mi się u Was zadomowić
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:08   #3522
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Reasumując w planach: mycie jak dotychczas, do tego raz w tygodniu maska i raz w tygodniu olejowanie. Może tak być na początek czy dodać coś jeszcze / zmienić?

Pewnie, że da, ja też tu jestem od niedawna, a się przywiązałam niesamowicie i uzależniłam zarazem A co jest najlepsze w wizażu- zawsze znajdzie się ktoś skory do pomocy

Fajnie by bylo jakbyś dała radę olejować 2x w tyg. Dorzuciłabym jakies serum na końcówki, wizażanki zachwalają olej kokosowy plus jedwab, ja od siebie polecam serum z biowaxa. Z lekką rezerwą podchodzę do ziołowych szamponów, swego czasu przepotrwornie przesuszyły mi włosy. Ale dorzucić do nich odżywkę d/s i da się przeżyć Ale jak szampon, to tylko delikatny, np babydream, sanosan, a od czasu do czasu jakiś oczyszczający np Barwa tatarochmielowa. Możesz dorzucić jakąś suplementację, wychwalane CP, silicę, drożdze, skrzypokrzywę. Dziewczyny też polecają płukanki róznego rodzaju, ja osobiscie nie próbowałam więc się nie wypowiem
Możliwości jest wiele! Mam nadzieję, że pomogłam

a serce moje zostało na woodstockowym polu...
annaab4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:12   #3523
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
... bo ja jestem wyjątkowo krytyczna , bom wrażliwiec straszliwy . Dla mnie w kosmetykach czy to do włosów, czy to do twarzy, czy też do ciała nie istnieją szarości . Coś jest albo białe, albo czarne .

Używam całej serii, z wyjątkiem maski . Wiem, że odżywka w aerozolu nie może { przynajmniej - nie powinna} spowodować migracji włosów . Miałam na myśli szampon i odżywkę do spłukiwania .

Psikacz też .
A to wiele wyjaśnia. Pewnie skalpik ma dosyć kilograma oblepiaczy z szamponu i ewentualnie odżywki i się buntuje. Też nie lubię Gliss Kurowych wynalazków do włosów, poza psikaczami właśnie, którymi maltretuję się namiętnie.
Z tym dzieleniem na wyłącznie czarne/ białe po zastanowieniu przyznaję Ci rację. W końcu jak coś jest "jako-takie" to więcej po dany produkt nie sięgam, więc automatycznie ląduje razem z bublami.

Ugotowałam sobie wieczorem gluta z siemienia chcę go zmieszać z odżywką i potrzymać na łepku. Używałyście go? Podsuńcie pomysł, co z nim zrobić.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

Ja się nie mierzę, bo przy Waszych to jeszcze się depresji nabawię.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:32   #3524
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci zazdroszczę. Wolę swoich nie mierzyć.

Kupiłam ostatnio szampon Bingo jajeczny, odebrałam szampon Alterry i dziś nie będę wiedziała czym umyć włosy.

Wyszło mi ok. 9,5.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Witam Mogę dołączyć?

W końcu po długim czasie byłam w tygodniu u fryzjera. Pofarbowałam włosy, podcięłam bardzo delikatnie i zrobiłam grzywę. I uznałam, że skoro bardzo podoba mi się nowa fryzura, to mam zamiar zacząć dbać o włosy. Wczoraj pobieżnie przeglądałam całe podforum o pielęgnacji włosów i jedynie doszłam do wniosku, że trzeba będzie zacząć olejować. Niestety z powodu bardzo wczesnego wstawania do pracy będę to mogła robić jedynie raz na tydzień. Mam nadzieję, że mimo to pomoże. Tylko muszę się zastanowić nad jakimś olejem na początek. Polecicie coś?

Co do reszty pielęgnacji. Włosów nie suszę ani nie prostuję. Przyznam bez bicia, że tarłam dość mocno ręcznikiem, ale dzisiaj już byłam grzeczna. Na dobry - mam nadzieję - początek pielęgnacji użyłam maseczkę Bio Wax do włosów farbowanych. Potem włoski naturalnie sobie wyschły i wyjątkowo nie poskręcały się na wszystkie strony.

Same włosy mam przetłuszczające się dość mocno, ale i tak myję co drugi dzień. Używam aktualnie szamponu pokrzywowego z Malwy i Joanny Naturia Biosiarka i Bursztyn. Oraz odżywki Joanny Naturia Pokrzywa i Zielona Herbata - niby bez spłukiwania, ale ja i tak spłukuję (chłodną wodą). I na razie tyle używam. Wierzę, że to dość dobre połączenie.

Spróbuj myć włosy łagodnym szamponem jak Babydream czy Hipp, a tylko raz w tygodniu oczyszczaj je czymś mocnym. Szampon pokrzywowy może wysuszać przez co włosy będą się bardziej przetłuszczać.

Odzywek Joanny nie spłukuj, wetrzyj w mokre włosy i zostaw, są tak lekkie, że nie powinny przeciążać. Ja do tego dodałabym jeszcze jakąś fajną odżywkę do spłukiwania po każdym myciu.

Przydałoby się coś do zabezpieczania końcówek, kropelka oleju wtarta w końcówki, jedwab np. Chi, jakieś serum.

Zachęcam też do olejowania co najmniej 2x w tygodniu, wtedy dużo szybciej zauważysz efekty pielęgnacji.

Ja polecam olej lniany, jest w miarę tani i wiem, że u wielu osób się sprawdza, możesz też próbować z olejkami Alterry czy polecany olejek na rozstępy Babydream.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2012-03-18 o 10:25
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:40   #3525
Narek
Zakorzenienie

Danaeee84, zrobiłam krótki przewodnik po olejowaniu już jakiś czas temu, jeżeli masz ochotę, to zerknij-> klik!

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:48   #3526
green elf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
Witam w piękny, słoneczny, wiosenny poranek

też chcę! jak gdzieś zobaczę, to chyba kupię wszystkie, które będą na półkach...
wreszcie piękna pogoda

ja kupiłam jakiś czas temu jedno opakowanie, ale już czuję, że muszę wrócić i kupić kilka na zapas

nie wiem, czy polubię się z maseczką z żółtkiem...
okropnie mi się to nakładało, włosy mi się tak poplątały przy tym, że myślałam, że nie uda mi się ich później rozczesać.
zmyłam BD (łatwo zeszło nawet), dałam garniera z rumiankiem i uff na szczęście nie było problemów z rozczesaniem
zrobiłam psikacza z: wody, miodu, żelu aloesowego i gliceryny
na to olej winogronowy
włosy miękkie i w miarę błyszczące, ale mam mieszane uczucia co do tego jajka

skończyłam tego garniera z rumiankiem i miodem i rozjaśnienia brak, jak na moje oko najnowsze zdjęcie w moim albumie jest właśnie z wczoraj i jakoś nie widzę zmian

jestem okropna, ale ja wszystko muszę mieć, WSZYSTKO mi jest potrzebne szkoda, że moi rodzice tego nie rozumieją, no ale przecież pięć opakowań maści sutkowej jest potrzebne. prawda?
a później się zobaczy

jest: 60cm
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:56   #3527
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się nie mierzę, bo przy Waszych to jeszcze się depresji nabawię.
Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę. Wolę swoich nie mierzyć.

Wyszło mi ok. 9,5.
nie sądzę, że ten wynik jest do końca wiarygodny. Jutro na umytych włosach spróbuję zastosować inny przyrząd mierniczy, a nie papierowy pasek z Castoramy.

9,5 to ładny wynik!

Cytat:
jedynie raz na tydzień. Mam nadzieję, że mimo to pomoże. Tylko muszę się zastanowić nad jakimś olejem na początek. Polecicie coś?
Ja podzielam opinię dziewczyn na górze- na początek oleje naturalne są najlepsze. Chodzi o kwestię ekonomii (tsa. zboczenie zawodowe..)- najlepiej jest wybrać coś, co z razie niepowodzenia można wetrzeć w siebie lub zeżreć.
Stary 2012-03-18, 11:01   #3528
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
wreszcie piękna pogoda

ja kupiłam jakiś czas temu jedno opakowanie, ale już czuję, że muszę wrócić i kupić kilka na zapas

nie wiem, czy polubię się z maseczką z żółtkiem...
okropnie mi się to nakładało, włosy mi się tak poplątały przy tym, że myślałam, że nie uda mi się ich później rozczesać.
zmyłam BD (łatwo zeszło nawet), dałam garniera z rumiankiem i uff na szczęście nie było problemów z rozczesaniem
zrobiłam psikacza z: wody, miodu, żelu aloesowego i gliceryny
na to olej winogronowy
włosy miękkie i w miarę błyszczące, ale mam mieszane uczucia co do tego jajka

skończyłam tego garniera z rumiankiem i miodem i rozjaśnienia brak, jak na moje oko najnowsze zdjęcie w moim albumie jest właśnie z wczoraj i jakoś nie widzę zmian

jestem okropna, ale ja wszystko muszę mieć, WSZYSTKO mi jest potrzebne szkoda, że moi rodzice tego nie rozumieją, no ale przecież pięć opakowań maści sutkowej jest potrzebne. prawda?
ale masz piękne włosy!
masz rację, 5 opakowań maści jest niezbędne sama bym chętnie tyle posiadała
do żółtka miałam się przymierzyć po raz pierwszy dziś, ale nie miałam oliwy z oliwek, ani jogurtu, ani rycyny, a chciałam sobie taką konkretną maskę ukręcić

Też chyba będę rozjaśniać - bez farb. Myślałam, żeby pójść w kierunku brązów, ale nie chcę jeszcze farbować, jak nie mam takiej potrzeby zamierzam robić płukanki z rumianku i (jak będzie cieplej ) wystawiać się na słońce babydream mnie trochę rozjaśnia
Stary 2012-03-18, 11:19   #3529
green elf
Raczkowanie

Cytat:
ale masz piękne włosy!
do żółtka miałam się przymierzyć po raz pierwszy dziś, ale nie miałam oliwy z oliwek, ani jogurtu, ani rycyny, a chciałam sobie taką konkretną maskę ukręcić

Też chyba będę rozjaśniać - bez farb. Myślałam, żeby pójść w kierunku brązów, ale nie chcę jeszcze farbować, jak nie mam takiej potrzeby zamierzam robić płukanki z rumianku i (jak będzie cieplej ) wystawiać się na słońce babydream mnie trochę rozjaśnia
ojej dziękuję

jak zdobędę kasę (całą wydałam na filtr do twarzy ) to pewnie się wybiorę mam nadzieję, że jeszcze będą mieli zapas

ja chcę jakoś lekko zmienić kolor włosów bez żadych chemii i farbowania. Na razie idę w stronę rozjaśnienia, bez większych rezultatów też myślę o płukankach z rumianku, ale najpierw muszę go kupić, a ciągle zapominam

jak rozjaśnienie nie wyjdzie, to może spróbuję przyciemnić
zobaczy się
a później się zobaczy

Stary 2012-03-18, 11:28   #3530
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Wow no to ja podziwiam, bo ja mam 7cm a mam dość gęste włosy

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Ewcia też mam 9cm, ale chcę więcej
Mogę trochę oddać
Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ale gruba kitka
Moja ma niespełna 7 cm
Tobie tez mogę trochę oddać Połowa z tego by mi wystarczyła
Cytat:
Witam w piękny, słoneczny, wiosaenny poranek

wow! mam gęste włosy, ale wydaje mi się, że kitkę to mam cienką? nie dowiem się, póki nie zmierzę ostatnio robiłam ciasnego kłosa i był strasznie gruby.

No to dalej, centymetr w dłoń i mierz

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 11:33   #3531
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
ale masz piękne włosy!

Reavela też miałam w głowie podczas zimy taki mały plan z tym rumiankiem. W pt zapomniałam zakupić rumianek ale to się niebawem zmieni I będę się też wystawiać na słońce. A myślałaś o miodzie? Ja bym chciała, ale nie chcę paczeć na dziwne miny rodziców i słuchać głupich tekstów, bo niestety jeszcze z nimi mieszkam.

Olejuję tylko raz w tygodniu bo niestety mój plan zajęć na mgrce jest do A wiem, że przydałoby się więcej. Jestem po wczorajszym 4-godzinnym olejowaniu oliwą z oliwek, a włosy takie bez życia

Cały czas zastanawiam się nad porowatością włosów, bo niby włosy schną mi od 2-3 h ale to nie jest jakiś dobry wyznacznik. Spróbuję w tym tygodniu z jajkiem...
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 11:33   #3532
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie idę w stronę rozjaśnienia, bez większych rezultatów też myślę o płukankach z rumianku, ale najpierw muszę go kupić, a ciągle zapominam
podobno korzeń rabarbaru działa silnie rozjaśniająco. I podobno silniej niż rumianek.
Stary 2012-03-18, 11:38   #3533
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
podobno korzeń rabarbaru działa silnie rozjaśniająco. I podobno silniej niż rumianek.
Kiedyś czytałam o rabarbarze na wizazu jako jeden z rozjaśniających, ale nie wiedziałam, że działa silniej niż rumianek i sok cytryny. Aż sobie w necie sprawdziłam i prawdą to jest. Dzięki Scarrabeo Tylko czy ja to dostanę w aptece?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
Stary 2012-03-18, 11:54   #3534
green elf
Raczkowanie

Cytat:
pomyślimy
wcieram końcówkę jantara, robię tydzień przerwy i dalej z tym lecę, niech zacznie w końcu działać

i zaraz do nauki
a później się zobaczy

Stary 2012-03-18, 11:56   #3535
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Kiedyś czytałam o rabarbarze na wizazu jako jeden z rozjaśniających, ale nie wiedziałam, że działa silniej niż rumianek i sok cytryny. Aż sobie w necie sprawdziłam i prawdą to jest. Dzięki Scarrabeo Tylko czy ja to dostanę w aptece?
powiem, że na dozie, korzeń rzewienia się zowie.
Stary 2012-03-18, 12:10   #3536
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Witam Mogę dołączyć?
Hej
Ja bym Ci proponowała zacząć od oliwy z oliwek, jako olej jest fajna a ewentualnie nada się do smażenia albo sałatek. Albo olej kokosowy, oliwka BD fur mama albo Hipp... Nie możesz nakładać oleju po pracy i myć włosy za dwie-trzy godziny? A jeśli myjesz rano to po pracy na noc?
Naturii nie spłukuj, nakładaj po prostu niedużo, włosom przyda się jakaś ochrona w ciągu dnia.
No i zainwestuj w jakąś odżywkę d/s np. Garniera z awokado i karite chwali wiele osób (w tym ja ), jest łatwo dostępny i w ogóle fajny

Cytat:
Cały czas zastanawiam się nad porowatością włosów, bo niby włosy schną mi od 2-3 h ale to nie jest jakiś dobry wyznacznik.
Moje tyle samo, Twoje jakiej są długości?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 12:14   #3537
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Racja, na wiki dla pewności sprawdziłam i już będę wiedzieć, że synonimem jest rzewień. Dopiero teraz w google mam więcej wyników przy rzewieniu Dziękuję

Redhaired Witch moje są krótkie, wczoraj mierzyłam i mam 30 cm, w piątek ścinałam u fryzjera parę centymetrów A w kitce grubość ledwo 7 cm z tym, że kitka nie zbiera mi wszystkich włosów.

A w ogóle fryzjerka powiedziała, że za parę miesięcy to ona widzi mnie ściąć do brody, czyli jeszcze krócej...

Edytowane przez pluskotka
Czas edycji: 2012-03-18 o 12:18
Stary 2012-03-18, 12:17   #3538
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Przypomniała mi się apteczna historia. Przyszła pewna pani i poprosiła coś przeczyszczającego (jak ów rzewień właśnie) "byle działało z siłą wodospadu".
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 12:20   #3539
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
ojej dziękuję

jak zdobędę kasę (całą wydałam na filtr do twarzy ) to pewnie się wybiorę mam nadzieję, że jeszcze będą mieli zapas

ja chcę jakoś lekko zmienić kolor włosów bez żadych chemii i farbowania. Na razie idę w stronę rozjaśnienia, bez większych rezultatów też myślę o płukankach z rumianku, ale najpierw muszę go kupić, a ciągle zapominam

jak rozjaśnienie nie wyjdzie, to może spróbuję przyciemnić
zobaczy się
też muszę kupić filtr, ale chyba postawie na sorayę, bo na LRP mi nie starczy
u mnie wszystkie specyfiki działają bardzo szybko (jeśli chodzi o rozjaśnianie), więc myślę że rumianek też pomoże.

Cytat:

No to dalej, centymetr w dłoń i mierz
muszę poczekać, aż wyschną

Cytat:
Reavela też miałam w głowie podczas zimy taki mały plan z tym rumiankiem. W pt zapomniałam zakupić rumianek ale to się niebawem zmieni I będę się też wystawiać na słońce. A myślałaś o miodzie? Ja bym chciała, ale nie chcę paczeć na dziwne miny rodziców i słuchać głupich tekstów, bo niestety jeszcze z nimi mieszkam.

Olejuję tylko raz w tygodniu bo niestety mój plan zajęć na mgrce jest do A wiem, że przydałoby się więcej. Jestem po wczorajszym 4-godzinnym olejowaniu oliwą z oliwek, a włosy takie bez życia

Cały czas zastanawiam się nad porowatością włosów, bo niby włosy schną mi od 2-3 h ale to nie jest jakiś dobry wyznacznik. Spróbuję w tym tygodniu z jajkiem...
Rozjaśnia mi babydream z rumiankiem, oprócz tego stosuję vatikę, która ma też rozjaśniającą cytrynę, a raz w tygodniu dodaję do maski m.in. miód. Też mieszkam z rodzicami, nie patrzą dziwnie, mama chwali moje włosy wie, że to lubię, że sprawia mi to przyjemność, więc nawet na picie drożdży (jeszcze nie zaczęłam) nie spojrzała dziwnie

może nie spłukałaś dokładnie tej oliwy? u mnie włosy też były beznadziejne, jak nie spłukałam dokładnie, ale ostatnio mi co raz lepiej idzie i chyba znalazłam w końcu swój idealny sposób

moje włosy są bardzo porowate, schną ok. 4 godziny, przetłuszczają się itd, wszystko co klasyfikuje się pod porowatość

Cytat:
oo! chętnie spróbuję, dziękuję za informację

piję przepyszny sok z mango i się rozpływam
Stary 2012-03-18, 12:23   #3540
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniała mi się apteczna historia. Przyszła pewna pani i poprosiła coś przeczyszczającego (jak ów rzewień właśnie) "byle działało z siłą wodospadu".
Hahaha Jeżeli to była starsza pani to tego typu teksty są popularne. Zawsze, ale to zawsze jak jestem w aptece i stoi przede mną starsza kobieta to jeszcze musi sobie porozmawiać z farmaceutą o witaminkach, suplementach, pytając się co jeszcze dokupić i siłą rzeczy dłuższa kolejka obok szybko topnieje i zazwyczaj wskakuję do drugiego okienka, a ta pani obok nadal sobie rozmawia...

Reavela do BD robiłam podejście jakiś rok temu, używałam przez miesiąc i w ogóle mi nie pasował. Włosy sianowate, jednocześnie przetłuszczone mimo odżywek po nim. Tylko wtedy miałam włosy w dużo gorszym stanie, więc zrobię kolejne podejście niedługo i zobaczę jak tym razem się sprawuje.
Oliwę dobrze spłukałam bo odkąd stosuję metodę anweny i blondhaircare czyli olej do ciepłej wody, to włosy zawsze są dobrze pokryte i później domywają się. Przypuszczam- ale to taki mój schiz- że po fryzjerskim prostowaniu w piątek włosy dochodzą do siebie.
Przetłuszczanie włosów decyduje też o porowatości? Bo moje bardzo lubią się przetłuszczać...

Edytowane przez pluskotka
Czas edycji: 2012-03-18 o 12:29
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości