|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Wow no to ja podziwiam, bo ja mam 7cm a mam dość gęste włosy
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia też mam 9cm, ale chcę więcej
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam nowe uzycie maski brodawkowej BD - jest swietna jako pomadka do ust
![]() Oprocz tego siedzi teraz na moich koncowkach i rzesach, a rano wcieralam ja w skorki paznokci. Zdecydowanie zbyt wiele form uzycia jak na 30ml
|
|
|
|
#3514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja ma niespełna 7 cm ![]() Cytat:
Aha i baaardzo mięciutkie mam po myciu, nawet jak nie olejuję Cytat:
Ja też daję na rzęsy i skórki oraz paznokcie ![]() Wczoraj dałam na włoski i dzisiaj są mięciutkie i takie gładkie Chyba muszę wybrać się po zapas
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w moim wiejskim rossmanie
były 3 rodzaje odżywki isany ale tej superaśnej nieAlbo ja nie umiem czytać ![]() Kupiłam tylko szampon alterry bo jest w promocji a mi się kończy. Przeżyłam ten dzień więc spadam do łóżka
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bom wrażliwiec straszliwy . Dla mnie w kosmetykach czy to do włosów, czy to do twarzy, czy też do ciała nie istnieją szarości . Coś jest albo białe, albo czarne .Cytat:
![]() Psikacz też . |
||
|
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj wyprostowałam włosy
A dziś po nocy i libacji alkoholowej wyglądają jak mysie podogonowe taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja znów do pracy ide...
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Melduję, że zakupiłam ten spray rozjaśniający z Joanny
![]() Dziś zamierzam zrobić przerwe, ostro je naolejować, a jutro- znów psikać Mam nadzieję, ze nie zniszczę włosów bardzo i uzyskam PIĘKNY blond
|
#3519 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam w piękny, słoneczny, wiosenny poranek
Cytat:
Cytat:
(sęk w tym, że używam go podczas każdego mycia, od początku lutego i nadal mam go 3/4 butelki )Cytat:
nie dowiem się, póki nie zmierzę ostatnio robiłam ciasnego kłosa i był strasznie gruby.o ![]() Zmywam zaraz Vatikę. Wczoraj (po całej nocy także) jak ją zmyłam to zmieniłam całkiem zdanie o swoich włosach Oczywiście, to co dobre, szybko się kończy i tak zostało mi Vatiki na jakiś tydzień olejowania. Za to idzie do mnie olej arachaidowy od Fubizki ( i będę testować i testować!! ![]()
|
|||
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie- muszę zameldować, że Garnier nie zrobił mi krzywdy, nie zanotowałam żadnych negatywnych skutków ubocznych, żadnego podrażnienia skóry, wypadania, przesuszenia włosów.. Zaskoczyło mnie to, bo byłam już przygotowana na szopę stulecia. z tych Waszych rozmów aż zmierzyłam kitkę- 11,5. Chyba mam złą miarkę.
|
|
#3521 |
|
Konto usunięte
|
Witam
W końcu po długim czasie byłam w tygodniu u fryzjera. Pofarbowałam włosy, podcięłam bardzo delikatnie i zrobiłam grzywę. I uznałam, że skoro bardzo podoba mi się nowa fryzura, to mam zamiar zacząć dbać o włosy. Wczoraj pobieżnie przeglądałam całe podforum o pielęgnacji włosów i jedynie doszłam do wniosku, że trzeba będzie zacząć olejować. Niestety z powodu bardzo wczesnego wstawania do pracy będę to mogła robić jedynie raz na tydzień. Mam nadzieję, że mimo to pomoże. Tylko muszę się zastanowić nad jakimś olejem na początek. Polecicie coś? Co do reszty pielęgnacji. Włosów nie suszę ani nie prostuję. Przyznam bez bicia, że tarłam dość mocno ręcznikiem, ale dzisiaj już byłam grzeczna. Na dobry - mam nadzieję - początek pielęgnacji użyłam maseczkę Bio Wax do włosów farbowanych. Potem włoski naturalnie sobie wyschły i wyjątkowo nie poskręcały się na wszystkie strony. Same włosy mam przetłuszczające się dość mocno, ale i tak myję co drugi dzień. Używam aktualnie szamponu pokrzywowego z Malwy i Joanny Naturia Biosiarka i Bursztyn. Oraz odżywki Joanny Naturia Pokrzywa i Zielona Herbata - niby bez spłukiwania, ale ja i tak spłukuję (chłodną wodą). I na razie tyle używam. Wierzę, że to dość dobre połączenie. Reasumując w planach: mycie jak dotychczas, do tego raz w tygodniu maska i raz w tygodniu olejowanie. Może tak być na początek czy dodać coś jeszcze / zmienić? Mam nadzieję, że uda mi się u Was zadomowić
|
|
|
|
#3522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co jest najlepsze w wizażu- zawsze znajdzie się ktoś skory do pomocy ![]() Fajnie by bylo jakbyś dała radę olejować 2x w tyg. Dorzuciłabym jakies serum na końcówki, wizażanki zachwalają olej kokosowy plus jedwab, ja od siebie polecam serum z biowaxa. Z lekką rezerwą podchodzę do ziołowych szamponów, swego czasu przepotrwornie przesuszyły mi włosy. Ale dorzucić do nich odżywkę d/s i da się przeżyć ![]() Możliwości jest wiele! Mam nadzieję, że pomogłam
|
|
#3523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym dzieleniem na wyłącznie czarne/ białe po zastanowieniu przyznaję Ci rację. W końcu jak coś jest "jako-takie" to więcej po dany produkt nie sięgam, więc automatycznie ląduje razem z bublami.Ugotowałam sobie wieczorem gluta z siemienia chcę go zmieszać z odżywką i potrzymać na łepku. Używałyście go? Podsuńcie pomysł, co z nim zrobić. ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Ja się nie mierzę, bo przy Waszych to jeszcze się depresji nabawię.
|
||
|
|
|
#3524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam ostatnio szampon Bingo jajeczny, odebrałam szampon Alterry i dziś nie będę wiedziała czym umyć włosy. ![]() Wyszło mi ok. 9,5. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Odzywek Joanny nie spłukuj, wetrzyj w mokre włosy i zostaw, są tak lekkie, że nie powinny przeciążać. Ja do tego dodałabym jeszcze jakąś fajną odżywkę do spłukiwania po każdym myciu. Przydałoby się coś do zabezpieczania końcówek, kropelka oleju wtarta w końcówki, jedwab np. Chi, jakieś serum. Zachęcam też do olejowania co najmniej 2x w tygodniu, wtedy dużo szybciej zauważysz efekty pielęgnacji. Ja polecam olej lniany, jest w miarę tani i wiem, że u wielu osób się sprawdza, możesz też próbować z olejkami Alterry czy polecany olejek na rozstępy Babydream.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2012-03-18 o 10:25 |
||
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Danaeee84, zrobiłam krótki przewodnik po olejowaniu już jakiś czas temu, jeżeli masz ochotę, to zerknij-> klik!
|
#3526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja kupiłam jakiś czas temu jedno opakowanie, ale już czuję, że muszę wrócić i kupić kilka na zapas ![]() nie wiem, czy polubię się z maseczką z żółtkiem... okropnie mi się to nakładało, włosy mi się tak poplątały przy tym, że myślałam, że nie uda mi się ich później rozczesać. zmyłam BD (łatwo zeszło nawet), dałam garniera z rumiankiem i uff na szczęście nie było problemów z rozczesaniem zrobiłam psikacza z: wody, miodu, żelu aloesowego i gliceryny na to olej winogronowy włosy miękkie i w miarę błyszczące, ale mam mieszane uczucia co do tego jajka ![]() skończyłam tego garniera z rumiankiem i miodem i rozjaśnienia brak, jak na moje oko najnowsze zdjęcie w moim albumie jest właśnie z wczoraj i jakoś nie widzę zmianjestem okropna, ale ja wszystko muszę mieć, WSZYSTKO mi jest potrzebne
|
|
|
#3527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
9,5 to ładny wynik! Cytat:
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz rację, 5 opakowań maści jest niezbędne sama bym chętnie tyle posiadała do żółtka miałam się przymierzyć po raz pierwszy dziś, ale nie miałam oliwy z oliwek, ani jogurtu, ani rycyny, a chciałam sobie taką konkretną maskę ukręcić ![]() Też chyba będę rozjaśniać - bez farb. Myślałam, żeby pójść w kierunku brązów, ale nie chcę jeszcze farbować, jak nie mam takiej potrzeby zamierzam robić płukanki z rumianku i (jak będzie cieplej ) wystawiać się na słońce babydream mnie trochę rozjaśnia
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak zdobędę kasę (całą wydałam na filtr do twarzy ) to pewnie się wybiorę mam nadzieję, że jeszcze będą mieli zapas ![]() ja chcę jakoś lekko zmienić kolor włosów bez żadych chemii i farbowania. Na razie idę w stronę rozjaśnienia, bez większych rezultatów też myślę o płukankach z rumianku, ale najpierw muszę go kupić, a ciągle zapominam![]() jak rozjaśnienie nie wyjdzie, to może spróbuję przyciemnić zobaczy się
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Mogę trochę oddać Tobie tez mogę trochę oddać Połowa z tego by mi wystarczyła ![]() Cytat:
No to dalej, centymetr w dłoń i mierz
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I będę się też wystawiać na słońce. A myślałaś o miodzie? Ja bym chciała, ale nie chcę paczeć na dziwne miny rodziców i słuchać głupich tekstów, bo niestety jeszcze z nimi mieszkam. Olejuję tylko raz w tygodniu bo niestety mój plan zajęć na mgrce jest do ![]() Cały czas zastanawiam się nad porowatością włosów, bo niby włosy schną mi od 2-3 h ale to nie jest jakiś dobry wyznacznik. Spróbuję w tym tygodniu z jajkiem...
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko czy ja to dostanę w aptece?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#3534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wcieram końcówkę jantara, robię tydzień przerwy i dalej z tym lecę, niech zacznie w końcu działać ![]() i zaraz do nauki
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3536 |
|
Nindżopesz
|
Hej
![]() Ja bym Ci proponowała zacząć od oliwy z oliwek, jako olej jest fajna a ewentualnie nada się do smażenia albo sałatek. Albo olej kokosowy, oliwka BD fur mama albo Hipp... Nie możesz nakładać oleju po pracy i myć włosy za dwie-trzy godziny? A jeśli myjesz rano to po pracy na noc? Naturii nie spłukuj, nakładaj po prostu niedużo, włosom przyda się jakaś ochrona w ciągu dnia. No i zainwestuj w jakąś odżywkę d/s np. Garniera z awokado i karite chwali wiele osób (w tym ja ), jest łatwo dostępny i w ogóle fajny ![]() Moje tyle samo, Twoje jakiej są długości? |
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Racja, na wiki dla pewności sprawdziłam i już będę wiedzieć, że synonimem jest rzewień. Dopiero teraz w google mam więcej wyników przy rzewieniu
Dziękuję ![]() Redhaired Witch moje są krótkie, wczoraj mierzyłam i mam 30 cm, w piątek ścinałam u fryzjera parę centymetrów A w kitce grubość ledwo 7 cm z tym, że kitka nie zbiera mi wszystkich włosów.A w ogóle fryzjerka powiedziała, że za parę miesięcy to ona widzi mnie ściąć do brody, czyli jeszcze krócej...
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." Edytowane przez pluskotka Czas edycji: 2012-03-18 o 12:18 |
|
|
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniała mi się apteczna historia. Przyszła pewna pani i poprosiła coś przeczyszczającego (jak ów rzewień właśnie) "byle działało z siłą wodospadu".
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie wszystkie specyfiki działają bardzo szybko (jeśli chodzi o rozjaśnianie), więc myślę że rumianek też pomoże. muszę poczekać, aż wyschną ![]() Cytat:
Też mieszkam z rodzicami, nie patrzą dziwnie, mama chwali moje włosy wie, że to lubię, że sprawia mi to przyjemność, więc nawet na picie drożdży (jeszcze nie zaczęłam) nie spojrzała dziwnie może nie spłukałaś dokładnie tej oliwy? u mnie włosy też były beznadziejne, jak nie spłukałam dokładnie, ale ostatnio mi co raz lepiej idzie i chyba znalazłam w końcu swój idealny sposób moje włosy są bardzo porowate, schną ok. 4 godziny, przetłuszczają się itd, wszystko co klasyfikuje się pod porowatość ![]() oo! chętnie spróbuję, dziękuję za informację ![]() piję przepyszny sok z mango i się rozpływam
|
||
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli to była starsza pani to tego typu teksty są popularne. Zawsze, ale to zawsze jak jestem w aptece i stoi przede mną starsza kobieta to jeszcze musi sobie porozmawiać z farmaceutą o witaminkach, suplementach, pytając się co jeszcze dokupić i siłą rzeczy dłuższa kolejka obok szybko topnieje i zazwyczaj wskakuję do drugiego okienka, a ta pani obok nadal sobie rozmawia...Reavela do BD robiłam podejście jakiś rok temu, używałam przez miesiąc i w ogóle mi nie pasował. Włosy sianowate, jednocześnie przetłuszczone mimo odżywek po nim. Tylko wtedy miałam włosy w dużo gorszym stanie, więc zrobię kolejne podejście niedługo i zobaczę jak tym razem się sprawuje. Oliwę dobrze spłukałam bo odkąd stosuję metodę anweny i blondhaircare czyli olej do ciepłej wody, to włosy zawsze są dobrze pokryte i później domywają się. Przypuszczam- ale to taki mój schiz- że po fryzjerskim prostowaniu w piątek włosy dochodzą do siebie. Przetłuszczanie włosów decyduje też o porowatości? Bo moje bardzo lubią się przetłuszczać...
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." Edytowane przez pluskotka Czas edycji: 2012-03-18 o 12:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

9,5-10 cm . Chyba nie tak źle? 

były 3 rodzaje odżywki isany ale tej superaśnej nie

nie dowiem się, póki nie zmierzę 

) to pewnie się wybiorę