|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
no trudno pewnie się nie dowiem co to albo się zapytam mojego ginekologa co to miałam podane ale do tego czasu pewnei ta moja koleżanka już urodzi
|
|
#1322 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cześć
![]() Pięknie dziś było Wybraliśmy się na pierwszą dłuższą wycieczkę, w sumie nie było nas 5 h Mała przespała cały ten czas najpierw w foteliku potem w wózku na spacerze i spowrotem w foteliku Miałam stresa bo nie wiedziałam jak ją ubrać no i w końcu do samochodu wziełam ją w :- body dł.rękaw - śpiochy - pajac polarkowy - bawełniana czapa Na spacerze w wózku przykryłam ją tylko kocem ![]() No i chyba było jej ok bo nie spociła się, tylko była cieplutka Stwierdziłam, że lepiej jak zmarźnie niż się zgrzeje
|
#1323 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W nocy po karmieniu też od razu go odkładam do łóżeczka i zazwyczaj zaraz zasypia ponownie. A jak zaczyna się wiercić i poplakiwać, to go biorę do nas. W dzień śpi tyle co w wózku na spacerze, w domu jak jesteśmy to leży cały czas w leżaku. Ja go nie usypiam na siłę, tzn zasypia sobie sam, jak po prostu jest śpiący, nie bujam, nie lulam specjalnie żeby spal. I śpi sobie w tym leżaku, czasem go przekladam do łóżeczka. i też wieczorami nie pozwalam mu przysypiać, tak od 16-17 pilnuję zeby już do kąpieli nie spał. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() u nas będzie 15 osob. Moj brat się dzis widział ze swoim kolegą z podstawowki. Pochwalił mu się, że jego żona jest w ciąży i będą mieli TROJACZKI!!!!! wiec dziewczyny, cieszmy się że mamy tylko po jednym wyjcu
|
||
|
|
|
#1324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skoro Martynka wolna to Nikos sie zglasza jako przyszly zieciu
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
ale była dzisiaj piękna pogoda
![]() i wypiłam dzisiaj sobie karmi nie wiem czy to może taka moja podświadomość czy co ale wydaje mi się że pokarmu zrobiło się więcej bo przeciekłam na koszule ![]() dziewczyny czy wasze dzieciaczki jak zasypiają wieczorem to się czasem budzą np po 40 min czy śpią aż do następnego karmienia ?? ja nie wiem czy mój syncio ma taki płytki sen czy co bo ostatnio dość częst9o mu się zdarza budzić pomimo ze ma suchutko i jest najedzony.czubasku to małe wesele będziecie mieć my na chrzest prosimy 12 osób tylko :P
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2012-03-17 o 22:40 |
|
|
|
#1326 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kandydatura rozpatrzona pozytywnie ;P i po sąsiedzku mają w sumie - jedno miasto ;P;P haha ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#1327 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Po porodzie spotkałam się z moim znajomym, który mówił, że jak u niego urodziło się dziecko, to potem jak widział jakąś kobietę w ciąży, to myślał tylko, żeby Bóg miał ją w swojej opiece No więc niech Bóg ma w opiece tą matkę trojaczków ![]() Cytat:
U mnie wczoraj Mały pięknie zasnął wieczorem, po pierwszej pobudce też a po drugiej mieliśmy 2h przerwy w spaniu :/ Po przewinięciu i jedzeniu położyłam go do łóżeczka ale skrzeczał, więc Mąż wziął go do uśpienia, ale Małemu PRZYPOMNIAŁO się, że jeszcze chce jeść i zrobić znowu kupkę :/ Takim o to sposobem 2h przerwy w spaniu mieliśmy :/ Troszkę wkurza mnie to, że ja już myślę, że się najadł a Małemu przypomni się po jakimś czasie, że jednak chce jeszcze jeść
|
|||
|
|
|
#1328 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Czubasek naprawdę masz duze chrzciny,no i wesele też miałas duze .My mieliśmy chrzciny na 15 osób a wesele na 80 osób.Kropeczka ja też chciałam blizniaki,bo u mnie w rodzince są,wiec nawet myślalam ,ze teraz padnie na mnie.Ale tak jak Ty teraz cieszę sie ,że mamy tylko jednego nicponia ![]() Monika super ,ze masz ogódek i możecie z Michałkiemtak sobie posiedziec . My mamy dzialkę ale na wsi jakieś 7 km,więc jak sie zrobi ciepło na całego to też tak posiedzimy![]() ------------------------------------------------------------------------------ Dzisiaj jedziemy na imieniny do teścia,juz się umowiłam,że po obiedzie wybiorę się z teściową na spacer po wsi ,chce się pochwalic wnusiem![]() My walczymy z odpazeniami u Bartusia.W pachwinach zeszło już prawie,no ale pod "jajeczkami" jeszcze jest ostro czerwone. Smaruje sudicremem i posypuje pudrem nivea i mąką ziemniaczaną. Może macie coś co Wam pomoglo?? Wczoraj na spacerze spotkałam koleżankę ,która ma 3 miesięcznego Eryka i dowiedziałam się,że dzieci nie mogą zasnąc w łóżeczku w którm jest zamontowany baldachim.A ,że mój Synuś cięszko zasypia w swoim łożu to zdjęłam tą dekorację. Uciekam zleśc sniadanko. |
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Myślałam,że tu ponadrabiam ,ale widzę ,ze nie ma co,więc zmykam nadrobić trochę snu bo jakaś padnięta jestem mimo,że TŻ zajął sie rano mała a ja kimałam,ale skorzystam znowu dopóki Nika śpi. Kropeczka1984 u mnie ze względu na Tż mogliśmy mieć bliźniaki i nawet mnie to nie przerażało,ale teraz to bym dostała z pewnością je.bca
|
#1330 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stawiam kazdej po ciachu i kawce bo dzisiaj urodzinki obchodze...osiemnaste oczywiscie
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
ewula83 najlepszego!!!!!
A ja mam pytanko do mamus wychowujacych dzieciaczki z Tz-am: w jakim stopniu wam pomagaja??tzn przewijaja w nocy karmia?? Bo cos mi sie zdaje,ze moj Tz robi uniki, w nocy nie wstaje wcale-smacznie spi,ja zmieniam pieluchy i karmie,tule i usypiam,rano Tz ucieka do pracy,po przyjsciu troche sie nim zajmie czasami zmieni. pieluche i ponosi. Jestem z dzieckiem 24 na dobe i nie narzekam ale zaczyna mi sie we dawac koszmarne zmeczenie,zreszta maly u niego na rekach placze-nie ma szans zeby go np uspil. Powinnam wiecej wymagac? |
|
|
|
#1333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
wczoraj prawie cały dzień na powietrzy byliśmy Julek grzeczniutki, chyba dobrze na niego działa. I fajnie, bo w końcu go w kurtkę nie wciskałam, tylko nałożyłam body, bluzę i kamizelę Nadrobiłam z kilku stron, ale nie cytowałam.. dzięki za odpowiedzi w sprawie ubranka do chrztu dla chłopca. My będziemy chrzcić w maju, więc cieplej będzie. a nie chcę kupować typowych chrzcielnych ciuszków. Cytat:
Cytat:
po karmieniu dałam mu go a Julek płacze i płacze, tż go zabawia i nic nie daje, to krzyczę z łazienki że Julek chce spać... jak go położył do łóżeczka to 5 minut i spał. Ja już z Julkiem mam wyrobione jakieś rytuały i wiem co po czym jest... tż niech się uczy, a co
|
||
|
|
|
#1335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziś chyba większość z nas korzysta z ładnej pogody. Ja czekam aż Gad się obudzi i też śmigamy na tournee po mieścinie. Mój tż jest niestety mało ogarnięty i chce mi pomagać, ale średnio mu to idzie. Np. Codziennie kąpie małego, ale muszę mu pomagać bo sam twierdzi, że nie da rady. Jak karmi go butlą, to i tak muszę ich asekurować bo mały wszystko obrzyguje, jak zmienia pieluchę to muszę na koniec zobaczyć czy dobrze itp. itd. Fakt, że sprząta całą chałupę (ja tylko łazienki i kuchnie). I odkąd jest mały na świecie to pomaga mi przy obsłudze kota, bo wcześniej nawet jednej kupy z kuwety nie wyrzucił. On wstaje o 5 do pracy i wraca o 18, więc w sumie nie mam do niego pretensji. Jest informatykiem, więc czasem pracuje wieczorem z domu zdalnie. Uwielbia grać na kompie, więc staram się tak zorganizować, żeby codziennie sobie chłopina pograła wieczorem bo i tak twierdzi, że przez dziecko "on nie ma czasu dla siebie!". Śpimy na razie oddzielnie, ja z małym w pokoju a on w naszej sypialni, ale niedługo do niego wrócę. Alan przesypia całe noce : dziś spał 21-2, karmienie i 2.30 - 7.30, potem zabawa i karmienie i znowu śpi. Mały śpi od początku w swoim łóżeczku, więc ja się w nocy wysypiam i nie mogę narzekać. Może dlatego nie odczuwam zmęczenia. Ale rozumiem, że chciałabyś się po prostu zrelaksować - żeby tż wziął np. dziecko na spacer , a Ty mogłabyś się zrelaksować. Mój tż na to jeszcze nie wpadł! Jak chce mieć trochę spokoju, to jadę do mamy i wtedy mogę odpocząć. Na chłopa podgatunka nie licz Ewula wszystkiego naj naj naj..
|
|
#1336 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Ewulciu sto lat
Cytat:
teraz wycwanilam sie i na noc zakladam mu 4ki zebym nie musiala go przebierac bo wybudza mi sie Cytat:
Cytat:
body dlugi polspiochy lzejszy welurowy kombinezon czapeczka bez koca plus to okrycie wozka i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i pozostałości po ![]() mi też brakuje tego ale muszę wytrzymac do 4.04 kiedy mam wizytę u lekarki i zobaczymy co powie ![]() Cytat:
http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/c/CHRZEST-Chlopiec/37 dzis jedziemy do sklepu po poludniu i popatrze jaki rozmiar powinien miec i ew zamowie z netu cos Cytat:
no to zalatwione ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Jezu jaka jestem wykonczona tym tygodniem i nie mogłam sie doczekac dnia dzisiejszego kiedy bedziemy wreszcie sami we dwoje z tz plus Olek ![]() Nie wiem jak u was ale jak jest moja Mama to mam nerwa, jestem wykonczina gorzej niz jak jestem sama i ona w niczym wielkim mi nie pomoga oprocz tego ze moze zostac z malym a ja moge sobie np. pojechac do galerii, no ale obiad i sprzatanie i cala reszta zajmowanie sie malym jak jestem w domu spada na mnie ja przez to ze odciagam pokarm miedzy jednym a drugim karmieniem nie mam naprawde duzo czasu mimo ze Olek jest grzeczny i nie mam np mozliwosci czytania sobie gazetek przez godzinke. i tak np za tydz w pon moj tz wyjezdza az do pt i bede sama ale jej nie zaprosze, wole z kolezankami umowic sie zeby przyszly wieczorem na godzinke czy dwie i pomogly mi wtedy przy kapieli - wyobrazacie to sobie masakrejszyn Cytat:
w weekend więcej mi pomaga bo nie musi wstawać o 6 do pracy a w tygodniu rzadziej, staram się go oszczędzić, bo ja mogę jeszcze sobie pospać z dzieckiem do 9 (choc powiem szczerze na tyle samo godzin snu nam wychodzi ten bilans bo ja zawsze miedzy jednym a drugim karmieniem mam godzinną przerwe w spaniu - karmienie plus ściągnięcie pokarmu)wieczory jak wraca po pracy to się zajmuje nim, zawsze mam z godzinke dla siebie ale musze byc w tzw asekuracji czesto ![]() kąpiemy razem, on zajmuje sie naszykowaniem wzystkiego, ja myje a on trzyma go czesto jak maly ma mokro to mowie mu zeby zmienil pieluche musze mu mowic sporo rzeczy bo nie zawsze odgadnie powod placzu dziecka ale jak powiem to zrobi szkoda tylko ze musze mowic ![]() Cytat:
|
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Magda, pytałaś o aparat. Julian dostał na urodziny od dziadków taki http://alphacorner.eu/index.php/nowe...-sony-alpha-35
jesteśmy bardzo zadowoleni Cytat:
Mi też takie wzięcie Julka na spacer by wiele pomogło, ale to chyba trzeba głośno wyartykułować facetowi. Cytat:
![]() My też wczoraj Julka leciutko ubraliśmy ![]() Ja też muszę mówić, ale wolę mówić, niż się wkurzać, że sam się nie domyśli i robić sama (chociaż czasem jak mam nerwa to tak robię). Co do odparzonej pupy...ja poznałam przyczynę u Julka... niestety to chusteczki, dobrze działają jedynie Nivea, wystarczy że innymi pół dnia przemywam i już odparzenie... A Twoja mama jak moja teściowa. Jak przyjdzie to jedyne co pomoże to noszenie Julka, i jeszcze kawę jej muszę zrobić, bo sama nie zrobi Za to moja mama pomaga, obiad zrobi, kuchnię/łazienkę posprząta, poprasuje, pranie powiesi... Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-03-18 o 11:58 |
||
|
|
|
#1338 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W nocy tez nie wstaje, bo nie ma po co, zawsze tylko karmie malego i odkladam, wiec nie ma sensu zeby Tz wstawal, no bo i po co Natomiast jak ma wolne to w miare mozliwosci pomaga, zabawia, nosi, a ja sprzatam, ewentualnie on sprzata
|
|
#1339 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poproszę takie bajeczki ![]() Cytat:
![]() Agawoo z Mielca Cytat:
Cytat:
Nie przepadam jakoś za nimi, ale u nas to w ogóle jest miasto kościoła i księży, bo nawet knajpy nie otworzysz bez ich zgody :/
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda, ze taka ta moja mama jest wolalabym odwrotnie...
|
|
|
#1341 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o swoich tż jak "pomagaja" przy dziecku... mój tż będąc 2x w PL od czasu urodzenia Kingi przebrał ją 2x i raz nakarmił...
CZY KTOŚ MNIE POBIJE?On nie wie jak nasmarować kremem, on nie chce karmić, bo źle karmi i przez niego młoda miała straszną kolkę.. noł łej![]() Kingulcowi dalej oczko ropieje, juz tydzień więc zostaje chore gardło... Dziś ogólnie jest lepiej, po kilku minutach zrobi podkówkę i chce ryczeć, ale ją wtedy uciszam i bujam to spokój aż skończy... nie wiem o co chodzi... Herbatkę pije chętnie teraz- wypija 100-120 ml dziennie smakuje jej rumiankowa i koperkowa z hippa- chyba się "przemogła" Może ona chce po prostu odrzucić mleko?! Może jej zbrzydło, czy co?! Cytat:
![]() Twojemu zabierasz smoka, a moja wypluwa sama jak przysypia, albo zaśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie dobry synek ![]() Cytat:
![]() Co do odparzeń- nie pomogę, moja w ogóle nie miała miała czerwone kropki kiedyś to posmarowałam raz linomagiel, raz sudocremem i poznikały... ![]() A niby czemu dziecko trudniej zasypia z baldachimem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aplauz:
![]() Wszystkiego najlepszego!!!! Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, dużo $$, co by życie sobie ułatwić, pociechy z męża i oczywiście z dziecka, oby się dobrze chowało!!
Zdrówko! ![]() Kinga dziś kończy 2 miesiące! ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-18 o 16:07 |
||||||||
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale pustki dzisiaj
![]() :brzyda l:My byliśmy u teściów, wróciliśmy spacerkiem z wózkiem, był w odwiedziny przyjaciel z liceum... Teraz wygnałam Julka z tż na spacer a ja nie wiem za co się zabrać... muszę ogarnąć trochę mieszkanie ![]() Cytat:
Agatek Julek dostał, ale my mamy przykaz robić dużo zdjęć. No i Julek zadowolony z aparatu tak samo jak i my |
|
|
|
|
#1343 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie się pakuję i jutro po wizycie położnej wracam do domu. Dziś byłam na chwile tam z Mała, oczywiście sama , bo jakby inaczej.. Jakoś sobie tam poradzimy, tutaj nic mnie nie trzyma. Aż mi się już nie chce nic mówić na ten temat, chciałam tylko Wam dać znać, że zniknę na jakis czas z forum, nie wiem na jak długo, nie mam dostępu do neta u mnie w domu.
|
|
|
|
#1344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć laseczki
pogoda cud malina niestety od przyszłego tyg ma znowu być zimno po 8-9 stp tylko a już myślałam że tak zostanie Cytat:
pierwszy raz słysze, Michał ma baldachim nad łóżeczkiem i normalnie zasypia bez problemów ale dziecko dziecku nierówne każde jest inne więc jednemu może przeszkadzać innemu nieCytat:
no ale nie mam co narzekać czasami tż da małemu cherbatke albo mleczko, pobawi się z nim zagada jak ja np jestem zajęta obiadem a mały marudzi a tż jest akurat w domu to weźmie małego na ręce chodzi z nim po pokojach i mu wszystko opisuje wygłupia się z nim itp ale wiem że nigdy go np nie przewinie ani nie wykąpie bo do pieluch się brzydzi a do kąpieli się boi ale ja i tak uwielbiam małego kąpać i nawet zmieniać te zabrudzone pieluchy bo ile przyjemności jest po umyciu tej małej dupki wycałować ją całą a i małemu to pasi a używam od 2 dni tego zagęszczacza z bebilonu dodaje go do bebiko tam pisze by na 30ml mleka dawać jedną miarkę więc jak michu wypija 120 to wychodzą 4 miarki ale ja daje tylko 3 czasami 2,5 bo przy 4 to się robi taka gęścizna że nawet ja nie mogłam uciąśgnąć naprawdę rewelacyjny jest ten preparat misiek przez te 2 dni ani razu nie ulał pięknie mu się odbija za każdym razem, kupki robi rewelacyjne codziennie po 2 ahhh no i dziś mieliśmy sukces przespał 8 godzin bez pobudki w nocy widać że takie gęste bardziej go chyba syci albo jak wtedy takie duże ilości ulewał to po prostu szybciej był głodny
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to przychodzi i czeka zeby ją obsłużyc- kawka, winko i to jej sie podoba Jeszcze jak kiedys byla, siedziala w salonie, to byla wielce oburzona ze ja ja 'lekcewaze' bo wychodze z pokoju do małej ![]() A co do tz to mi bardzo pomaga. Wszystko zrobi przy małej. Wczoraj np byl pol dnia z nia sam, i ubral ja na spacer, zrobil obiad i sprzatnal dom a nwet do fryzjera zajechał Nie powiem, ale sie lepiej ogarnal niz ja ![]() Nocki dzielimy na pół, albo jak wie ze ja ide do szkoly albo jestem zmeczona to proponuje ze sam sie zajmie, i wtedy sam przewija/przygotowuje mleko/karmi usypia.] Brzdzi sie tylko odciagania glutkow, chociaz jak mała miala katar to mnie nie budził tylko sie zmusił i odciągnał A my dzis po chrzcinach. Moja córcia była bardzo grzeczna. Ani razu nie zapłakała, troche kimała w kościele albo sobie obserwowała w restauracji tez słodko lezala w wózeczkumamy bardzo zimny kosciol, i jak widzialam niektore matki jak ubraly dzieci ![]() Dostała złote kolczyki, łancuszek z medalikiem i kasiore
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
widze,ze u was to wygla podobnie,
ja w nocy czasami ze zmeczenia nie wiem co robie i boje sie,ze czegos narobie,wstajw co 2 godziny czesto na 2godz; juz nie wspomne o rozdraznieniu jak maly suchy i nakarmiony i nadal ryczy. Na szczescie tesciowa juz pojechala wiec od jutra bede synka prostowala z karmieniem ale nie obylo sie bez siwego dymu o cherbatke. Takze MissZuzia lacze sie w bolu aczkolwiek rodzina jest daleko i to ma swoje plusy. Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-03-18 o 19:15 |
|
|
|
#1347 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i Nikola na takiego cyca nie reaguje.W weekend juz wstaje on sam,ale czasmi muszę go popędzić ,jak przewinie to podaje mi do cyca i czasmi jak włacze tv to nie idzie spać tylko ogląda,a jak mała skończy jeść to ją odbija
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-03-18 o 19:16 |
||
|
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
Katerina ja mam tak samo. Nie raz w nocy jestem tak zaspana , że zasypiam przy Małej, jak je i jak się obudze to nie wiem czy zjadła cos czy nie i jak dlugo jadla, bo czasem to i nie wiem o ktorej wstałam. Najgorzej jest jak zasnę i zaczynam się wercić w nocy, dzis obudziłam się obrócona do niej plecami :/ Muszę jakoś wziąc się w garsc i nie przysypiac przy niej. Tak samo jak sie budze rano to nie wiem czy ja w nocy karmiłam, czy ja przewinęłam , kiedy sie obudziła, nie wiem nic.
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to minie z czasem... chociaż mi się do tej pory zdarza ale czasami taka być zakręcona
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie własnei się zaczeło błyskac i grzmieć - ale jaja burza w marcu - tego jeszcze nie widziałam heheh
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Mała przespała cały ten czas najpierw w foteliku potem w wózku na spacerze i spowrotem w foteliku
Miałam stresa bo nie wiedziałam jak ją ubrać no i w końcu do samochodu wziełam ją w :
Gabrysia - 09.02.2012 

i pozostałości po 
CZY KTOŚ MNIE POBIJE?
miała czerwone kropki kiedyś to posmarowałam raz linomagiel, raz sudocremem i poznikały...

to minie z czasem...