|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ IV
Cytat:
Mydełka LF lubię za delikatność. Nie przesuszają mnie, mojemu synkowi też służą. Oczywiście nie wszystkie są takie same. Jedne są bardziej tłuste i nawilżające, inne bardziej tępe. Anakazar prawda kosmetyk za darmo! Miałam dzisiaj pisać posta na bloga, ale idziemy zaraz szukać wiosny. W tak piękny dzień, nie można siedzieć w domu
|
|
|
#3932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet nie iwesz, jak Cię rozumiem paszczę to wysmaruję, ale balsamy, masła do ciała jakoś zawsze za daleko, albo w niewłasciwym miejscu stoją i strasznie rzadko po nie sięgam Małgosia - rozumiem, że masaz stópek przez męża był z masełkiem w zestawie a nie masz łaskotek? Ja to bym nie dała rady, straszne łaskotki mam w stopach!Z powodu pięknej pogody pies wyprowadził sie na taras...... Ja też co tak będzie biedna psina sama siedziała........
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z balsamami to problem mam taki, że po pierwsze - duża powierzchnia do wysmarowania, po drugie - nie chce mi się czekać aż się wchłonie, żeby założyć spodnie. ![]() A ja dzisiaj wyjdę na długi spacerek, żeby też skorzystać z tej pięknej pogody.
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz..... ja balsamy mam tak bardzo pod ręką, że juz bardziej sie nie da a i tak zawsze znajdę powód, żeby nie uzyć ale własnie te gołe suchary przerażaja w związku z pojawieniem sie ładnej pogody.........
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
Biała witaj
Ania, nie wiedziałam, że masz psa! Pokaż Pogoda jest cudowna, wlasnie wróciłam z zakupów ale głupia zapomniałam zajść do Rossmanna po jakieś smarowidło do ciała
|
#3936 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale brud to nie tylko makijaż. Nie wydaje Ci się, ze miałabyś większe poczucie własnej wartości, gdybyś wreszcie zaczęła dbać o siebie? Niewiele Ci brakuje do tego, żeby się cieszyć z własnego wyglądu, tylko trzeba chcieć! Zmusić się, to nie jest przecież żaden wyczyn. Pomyśl, ile w życiu jest takich rzeczy i spraw, których nigdy nie opanujesz, zawsze będą za trudne, ale nie to. |
||
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam ostatnio w rossie i nic, zupełnie mnie nie skusiło!!!!
|
|
#3938 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
|
|
|
|
#3939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale uważaj, bo jeszcze Ci tak zostanie na zawsze ta wstrzemięźliwość od zakupów A pokaż, które to? Bo oglądałam ostatnio w Naturze coś z Tołpy i skład miało fatalny.
|
|
#3940 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Czasem w promocji są w rossie
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie może głupie
ale i tak zapytam.Czy uzywając tonik migdałowy 5% dwa razy dziennie powinnam sobie darowac maseczki? Chciałam jak co tydzień rzucic na paszczę maseczke z neem, albo z glinką.
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3944 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
Glinki podrasowane olejem i spryskiwane często hydrolatem lub nałożone w czasie kąpieli krzywdy nie zrobią, wręcz przeciwnie. Czesto przy kwasach jest tak, że nie widzimy łuszczenia dopóki nie nałożymy makijażu. Żeby nie było suchych skórek, dobrze jest położyć na twarz jaką glinkę. Przy wrażliwych i łatwo przesuszających się skórach radze nałożyć na kilka minut.
|
#3946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ten tonik jest tak słaby, że nie spodziewam sie po nim jakiegokolwiek łuszcznia, tym bardziej, że nigdy wczesniej nie miałam. Ale własnie bałam sie przegiąć z oczyszczaniem ![]() Dziekuje Ci bardzo - to nałożę sobie neem, ale zmyje bez robienia peelingu Korah co do łagodzących, kojących czy nawilżających maseczek to wiem. Nawet wskazane podratowac nimi paszczę po kwasiku miałam watpliwość co do oczyszczających.
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
anula, przepraszam cię najmocniej, że ci wcześniej nie napisałam co to za odżywka. Całkiem o tym zapomniałam
To jest ta odżywka klik
|
|
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
A co dziewczyny sądzicie o tych szamponach ja mam ten:
http://www.bioarp.pl/Szampon_ziolowy...ionych-35.html dopiero raz użyłam i nawet nie musiałam po nim użyć odżywki , były mięciutkie, błyszczące, i jakby grubsze, zobaczymy co dalej,mam też ochotę na ich ampułki: http://www.bioarp.pl/Naturalne_ziolo...daniu-123.html bo odkąd przewlekle choruję, to mi się strasznie sypią, a lekarz tylko wzrusza ramionami, że tak widocznie musi być, dobrze że nowe dzidziuśki mi ciągle rosną bo był już łysa była
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo - firma mnie ostatnio zainteresowała
|
|
#3950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez kasik71 Czas edycji: 2012-03-18 o 16:51 |
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, nie polecialam testowac, wmuszam w dziecko obiad i gości mam.Wiesz, nie podoba mi się w szamponie cocamide dea - generalnie DEA budzi we mnie niechęć. Tym bardziej, że występuje razem z magnesium laureth sulfate. Jakoś mnie ten duet nie przekonuje...... Nie uzywałam szamponów tej firmy, ale chyba sie nie skusze, bo mam powazne obawy co do jego naturalności......
|
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
Hm
to ja muszę powtórzyć tę lekcję której tematem był szampon skusiłam się na niego bo zachwalany że jest bez sls i parabenów ale to w takim razie jeszcze nie idealnie A czy taki Alvy z kofeiną jest bliżej natury ![]() http://www.kosmetyki-alva.pl/index.p...ch-wlosow-8300 I czy warto coś wcierać w skórę głowy jak włoski wypadają bo łykanie suplementów już mi nic nie daje, a może warto do skóry głowy sięgnąć po takie BETULECO z brzozy
|
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno naturalny.Ja wcierałam w głowe olej zapobiegający wypadaniu i pobudający cebulki włosowe (ja miałam sesę, ale khadi ma tez fajny olej na porost)
|
|
#3955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Anula, to jakbym się skusiła na ten polecany przez Ciebie olejek Khadi to może warto połączyć pielęgnację i do tego szampon wzmacniający Khadi ??? Moje włosy są do ramion, po ziołowej farbie ciemny brąz CeCe, średniej grubości, na drugi dzień po myciu już mocno przyklapnięte, po myciu za to muszę się napracować suszarką bo każdy w inna stronę idzie, strasznie sie elektryzują i nawet jak pięknie ułożę na szczot,ę to i tak stoją mi takie siana na czubku głowy beznadziejnie to wygląda a jak użyję za dużo odżywki aby je ujarzmić to mam zaraz maslo na łepetynie ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki idę zrobić SPA mojemu nastolatkowi, dał się o dziwo namówić na peeling savon noir, bo ma takie jakieś kostropate plecy i klatkę (chyba ma dziewczynę czy co?)
Edytowane przez kasik71 Czas edycji: 2012-03-18 o 18:58 |
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaa.......dziewczyna wiele by wyjasniała..... ![]() Nie miałam wzmacniającego khadi - więc nic konkretnego nie powiem na jego temat. Jedyne co moge napisac od siebie, to ja sie obawiam jego ciężkości - ale dużo zależy od włosów. Ja mam cienkie i delikatne i łatwo je przeciążyć (khadi z amla dla mnie za ciężki). Ten szampon alvy z kofeiną całkiem miło do mnie mówi , chociaz jego tez nie miałam. Kofeina fajnie pobudza cebulki wlosowe Ale to wiesz, tak sobie na "sucho" kombinuję ![]() Włosy sie elektryzują czasem z powodu przesuszenia. Stosujesz maski nawilżające do włosów? Taka maska raz na tydzień potrafi cuda zdziałać ![]() Niestety bywają tez przypadki (np. ja) kiedy elektryzują sie, bo lubią...... Mi suszarka z jonizacją pomogła.
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-03-18 o 19:55 |
|
|
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kochane, mogłybyście polecić jakiś dobry filtr? Ślinię się na myśl o jmo, ale cena 150zł jest dla mnie nie do przełknięcia
No chyba, że starcza na 4 miesiące codziennego stosowania ![]() Mogłybyście coś więcej powiedzieć o filtrze Phenome? Jest w porządku, wygląda się jak upiór, czy może nie jest aż tak źle?
|
|
|
|
#3958 | |||
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
a mąż dał sobie wmówić, że taki masaż to przyjemność i nagroda dla niego![]() Cytat:
ubaw po pachy ![]() A z tej serii Tołpa Eko mam serum - olejek i bardzo mi się podoba Cytat:
|
|||
|
|
|
#3959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak przyszłam na wątek to półtora wątku przeczytałam właśnie jak jakąś powieść. jak kiedyś chciałam coś znaleźć i kojarzyłam mniej więcej w którym momencie powinnam, to muszę powiedzieć że i tak było ciężko...
|
|
#3960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trochę młody stękał jak go kessa szorowałam (dobrze że dwie kupiłam to mu zaserwowałam nową hardocorową), bo sam sobie jeszcze na ryjek nałożył , tylko za późno mu powiedziałam, aby uważał na okolice oczu i nosa, więc go zaczęło trochę szczypać.Olejowania mu nie proponowałam bo to troche za dużo jak na raz by musiał przeżyć. Acha, na maseczkę polecaną przez Was NEEM się nawet zgodził (muszę więc sobie kupić, no przecież dziecku nie odmówię A do włosów zaczął używać mojego (jeszcze nieekologicznego co prawda) bo stwierdził, że ma zbyt przesuszone włosy Cuda i dziwy się dzieją Dziewczyny na razie się wypiera
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Nawet po zmianie pielęgnacji ani razu nie odpuściłam sobie glinki. Jestem z siebie dumna.
Natomiast prysznic i mycie włosów raz dziennie od zawsze były dla mnie koniecznością. Inaczej całe ciało i głowa mnie dosłownie swędzą i mam wizję, że jestem oblepiona szlamem (wiem, to już obsesja).
Nie nadawałabym się do programów typu survival, oj nie... Za to już gorzej z pielęgnacją, którą wykonuję rzadziej - maseczką, serum, maską na włosy i olejowaniem. Na lenia pomógł mi tygodniowy plan, który sobie rozpisałam w tabelce. Ale i tak zdarza mi się zgrzeszyć.
No i w ogóle zaniedbuję mazidła do ciała, ale to już inna historia. Muszę nad tym popracować.
ale własnie te gołe suchary 

ale uważaj, bo jeszcze Ci tak zostanie na zawsze ta wstrzemięźliwość od zakupów 

To jest ta odżywka
beznadziejnie to wygląda a jak użyję za dużo odżywki aby je ujarzmić to mam zaraz maslo na łepetynie