|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Jednak nie chce czekać do terminu odwidzialo mi się, Chce już urodzić! :p
a reszta marsz na porodówkę bo straszny zastój się zrobił ![]() co do mnie to wczoraj się mylam miałam wkładkę przed wejściem do wanny a na wew części ud byłam mokra jak by mi wydzielina leciała po nogach Wytarłam i spokój. Cały czas czuje parcie na pęcherz chodzę siusiu co H dosłownie, Czasami częściej. Czuje lekkie pobolewania brzucha nadal i straszny ból lędźwiowy taki że jest czasami nie do wytrzymania. Do terminu równe 7 dni niech się coś ruszy. No i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
ale tu dzisiaj znowu cisza
![]() trzymam kciuki za karo_z oby było wszystko ok ![]() no i za Was dziewczyny bo czas chyba na poród karolca aalegna ![]() rybka widzę, że miałaś termin na wczoraj, a gosica na dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
kto wie
![]() ale mam ochotę na jakiegoś loda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ale fajnie móc używać nos do oddychania ![]() ![]() Ja też już chcę moją Andreę. Nie chce mi się czekać 18 dni do terminu a nie daj Boże jeszcze przenosić ![]() Wczoraj na wkładce miałam 2 niteczki krwi więc może mi czop już odchodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Hej ,
melduję się przed karmieniem i spacerem ![]() ![]() Nikki wszystko zależy od temperatury, ale ja bym była skłonna wersję drugą ubrać , ja z tych co raczej lekko ubierają dzieci.Jak jest na dworze prawie 20 stopni to jakoś mi kombinezon nie pasuje, chociaż w kalendarzu jeszcze zima.No ale jakby było coś koło 10 to wtedy kombinezonik cieńszy jest mile widziany. Tynka na taki spacerek 3, 5 h to się składają: rozmowy ze znajomymi i stoimy, a w małej miejscowości to jest tego dużo, przysiadam na ławeczkach jak mi się zmęczą girki, idę na plac zabaw z Niną ( chociaż tu to akurat często sprint uprawiam ![]() Karo z bądź dzielna, żeby poród lekki był ![]() Oczekującym na poród życzę dobrego samopoczucia i cierpliwości ![]() Wszystkim życzę miłej niedzieli. |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |||
Zakorzenienie
|
no to super
![]() ![]() nie długo chłopaki będą biegać razem i grać w piłkę ![]() Cytat:
![]() od rana z takimi pokusami, no nie mogę :P ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]() wpadłam się przywitać i uciekam dalej obiad gotować ![]() ![]() miłego dnia wszystkim mamusiom, tym przyszłym i obecnym ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
![]() ja dzis nie przespana noc mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |||
Zadomowienie
|
Dziendobry niedzielnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ![]() Wogole ostatnio naszla mnie mysl ze niewiadomo ile sie jeszcze pokulam z brzuchem (dzis koncze 37 tydzien) i naszla mnie ochota na gosci. Zaprosilismy na wczoraj maly tlumek znajomych, razem bylo 8 doroslych, 3 maluchow i 2 w brzuchach :P Mialam wene na slodkie i owoce, na zdjeciach moje wytwory, plus linki do przepisow ![]() http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/K...wa-pianka.html http://kulinarne.info/muffinki-czekoladowe-2.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale widzę, że nie ja jedna mam podobny problem, jest się kogo poradzić ![]() Konia, super długi spacer zaliczyłyście! Dziś u nas śliczna pogoda, słońce świeci na całego i także mamy w planach dłuższy spacerek. A jutro przyjeżdża moja mama, więc trzeba będzie jej pokój przygotować, pościel ubrać itp. Cytat:
Lecę się szykować na spacer, do potem Mamusie i oczywiście kciuki za Karo!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Cytrynka gdzieś mi się w głowie kołacze,ze nadmierne pocenie się dziecka może być spowodowane niedoborem witaminy D, idziesz do lekarza na wizytę to pewnie pogadasz i może coś ustalicie
![]() Ewelajna moja też wypluwa czasem, a raczej Jej wylatuje jak tak go miętoli , tego smoka nie zawsze Jej daję , ale jak widzę ,że się zaczyna kręcić napinać to daję Jej i pierdzioszki idą ![]() ![]() Kaja śpi i śpi , zaraz Ją obudzę , bo żal siedzieć w domku w taką pogodę. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-18 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zadomowienie
|
Mój opis porodu. 11.03.2012 o godzinie 22.20 odeszły mi wody. Byłam przerażona, chociaż bardzo tego chciałam. Poszłam do łazienki, załatwić pewną sprawę,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja dziś na wagę stanęłam -10 kg już mam. 20kg przytyłam ważyłam się w dzień porodu( miałam się nie ważyć, bo ostatni raz jak sprawdzałam to było + 15 i stwierdziłam że już nie sprawdzę ani razu ale coś mnie pokusiło i w dzień porodu było już 20 ![]() Karo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wczoraj dopadła mnie gorączka 38,5 st cała się trzęsłam ale prawdopodobnie to po szpitalu mnie tak zmotało bo dziś już jest wszystko ok. Dobrze, że mam paracetamol bo bym cierpiała nadal. Zazdroszczę wam dziewczyny unormowanych laktacji bo ja mam taki nawał, że mam przy duży stanik na sobie ( teściowa mi oddała jakiś co nie używa) i wkładam sobie zamiast tych wkładek laktacyjnych..... pampersy! Tak pampersy bo taka wkładka u mnie to na 2 minuty i pół bluzki mokrej, że aż kapało. A pampersy to aż ciężkie ale dają radę. Musiałam odciągać trochę mleczka bo mała nie nadążała pić i się dławiła. Ale już od 2 dni nie odciągam a i w tych pampersach już nie ma tyle mleka. Nie wiem czy któraś z was tak miała ale ze mnie to naprawdę mleczna kobieta ![]() Maleńka ma się bardzo dobrze. Nie chciała ostatnio spać mi w nocy. Za to w dzień jak najbardziej ale już dziś zrobiła mi tylko 2 pobudki a nie 4 także się wyspałam. Budzi się średnio co 3h i tak naliczyłam, że na dobę przypada nam 8-9 karmień. Jem wszystko już prócz czekolady ( bo się boję) i mała nie ma żadnych bóli brzuszka. W ogóle jest bardzo grzeczna ale podobnie jak u was lubi zasypiać przy cycu lub na rękach. Nie wiem jak ją nauczyć zasypiać w łóżeczku, bo to u mnie nie wypala... Mój mąż z kolei sam małą kąpie i ubiera ja tylko nacieram kosmetykami ![]() ![]() No i w piątek byłam na zdjęciu szwów. No niby nic nie boli ale moje ciało tak się szybko goi, że prawie mi wrósł kawałek i piekło jak mi wyciągała. Albo mi coś wszyli bo cała żyłka była prosta ( miałam jeden szew) a ta końcówka, której nie mogła wyciągnąć była pofalowana... A poza tym wszystko się ładnie goi i ja z każdym dniem czuję się coraz lepiej. Trochę się wam rozpisałam ![]() Córcia zaczyna się wybudzać pora najwyższa mała nakarmić ![]()
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
wróciłam z miasta
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też chciałabym urodzić przed świętami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Hej
Miałam dziś okropnie ciężką noc. Bolał mnie krzyż tak mocno, że przy każdej zmianie pozycji budziłam się. Śniło mi się, że brzuch mi wisiał i w ogóle... niby jakieś stawiania czułam, ale nie wiem, bo byłam półprzytomna z tego spania-niespania. Koło południa na wkładce pojawiła się beżowa wydzielina (w ilości takiej jak zawsze ta "normalna". Być może coś zaczyna się dziać ![]() Po obiedzie jedziemy na ktg.
#887 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Olivia jest cudna a twoj brzus calkiem juz nieduzy, pewnie z miesiac i bedzie po nim ![]() Karolca, to juz jedna z ostatnich takich twoich ciezkich nocy na pewno ![]() Monia i Aguskaa, az zazdosc bierze w trakcie ogladania waszych zdjec, ze macie juz porody za soba i cieszycie sie swoimi maluchami ![]() ![]() ![]() Alegnaa, zdjecie przy lozeczku zaliczone, mozesz rodzic ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia, mam te sama karuzelke i lozeczko chyba. Oraz komode oczywiscie, tylko w innym kolorze ![]() ![]() Kciuki za Karo_Z ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedyne zagrozenie jakie widze podczas mojego dlugiego wyjscia to wlasnie krzyk i placz ,bo nagle zachce Mu sie cyca ![]() A Nina grzecznie spaceruje przy wozku? Cytat:
widzisz,ze ma mokre plecki,czy ten bok na ktorym lezy? Cytat:
ojj ale naprodukowalas slodkosci! normalnie pełen wypas. Cytat:
![]() Robert dziękuje za miłe słowa Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a po jakim czasie od podania zauwazasz,ze Małej to pomaga i jak często podajesz i po ile? dziewczyny sliczne zdjecia na mailu;] jakie pokazne brzuszki!! no to teraz sio na porodowke;]
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
już przepis zapisałam w ulubionych ![]() jesli chodzi o banany to teraz jak nie powinnam to najchętniej z 5 na raz bym zjadła takich zielonych własnie ![]() ![]() karo_z nic mi więcej od rana nie pisała od wiadomości o ściągniętym krążku więc kto wie kto wie może tuli już maleństwo ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Zia ale pyszności
![]() ktoś tu podwał przepis na shreka można jeszcze raz prosić o link ![]() Natka88 dziękujemy za relacje z porodu ![]() ![]() ![]() A my już po grillu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#893 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My po spacerku. Dzis u nas zdecydowanie cieplej niz wczoraj. Ale wczoraj byl wiatr a dzis spokojnie. Filipek dzielnie maszeruje trzymajac sie wozka, no i zaskoczyl nas pozytywnie, bo jak taki znajomy zapytal czy moze sobie zabrac braciszka, to dumnie odpowiedzial, ze braciszek jest jego. ![]() Cytat:
![]() ![]() Rozumiem Twoj stres, sama to przezylam mimo iz u mnie porod nie byl wywolywany. Ale to czekanie..... Bedzie dobrze! Ani sie obejrzysz a bedziesz tuliła swoje Malenstwo! Trzymam kciuki by bylo szybko i znosnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do karmienia, musze sie zapytac tej mojej poloznej. Czytalam ze jesli dziecko ssie intensywnie przez 10-15 min i brudzi conajmniej 8-10 pieluszek to nie trzeba wybudzac. Moj maly przy jednym karmieniu ssie aktywnie przez ok. od 30-60 minut po czym zasypia bardzo gleboko i w dzien budzi sie mniej wiecej co 3 godz do jedzenia a w nocy z poczatku tez tak bylo, potem sobie wydluzal sen nocny robil sobie przerwe 4 godz, raz nawet mial 5 godz. ale dzis to mnie zaskoczyl bo 7 godz. i to jeszcze musialam ja go obudzic ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana dzielna bylas i najwazniejsze ze juz to za Toba! ![]() Coreczka jest przesliczna! A czemu az 3 godziny mialas parte? Czy to bylo skutkiem epiduralu? Cytat:
Cytat:
![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-18 o 16:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Karolci i Ewelinki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a brzuszek jeszcze trochę i będzie płaściutki ![]() Wczoraj mój TŻ wypił sobie trochę piwa i mówię mu że jak przyjdzie kwiecień to zero alkoholu. A on się pyta "ale tak nic a nic?" a ja mu że nic bo jak zacznę rodzić to kto mnie zawiezie (od razu go uprzedziłam że matka, ojciec, teściowie itp nie wchodzą w grę bo ja chcę tylko z nim jechać) a on "ja Cię zawiozę" więc się go pytam a jak będziesz po piwie to co i usłyszałam "to pójdziemy na autobus" ![]() hehe ale zaraz mnie zapewnił że z kwietniem alkoholu nie ruszy aż do mojego porodu ![]() Dziś w końcu rozłożyliśmy łóżeczko ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Rozeznanie
|
melduję się i ja
My od wczoraj w domku ![]() jak juz meldowałam wody mi odeszły 10 marca o 3 wiec do szpitala tam czekalam 10 h na rozwój akcji ale tej było brak oksytocyny mi nie podali nie wiem czemu no i decyzja cesarka. Na sali operacyjnej to była masakra nie mogli mnie znieczulic próbowali w kregoslup 5 razy a potem ogolne no i nie mogli mnie zaintubowac zaczelam sie dusic wiec mnie wybudzili , no i znowu w kregoslup mysleli ze mnie znieczulili a ja w krzyk "moj brzuch moj brzuch" wiec szybko podali mi jakis gaz i juz obudzilam sie na pooperacyjnej malego nie moglam zobaczyc bo byl w inkubatorku, zobaczylam go bopiero nastepnego dnia jak kazali wstac. Bol juz powoli mija jutro sciagaja mi szwy a maly jest cudny i taki kochany tylko je i śpi ![]() dziekuje za kciuki i gratulacje innym rozpakowanym mamusiom
#899 |
Zakorzenienie
|
już masz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
No to mialas przejscia.
Najwazniejsze ze juz w domku, a synek uroczy ![]() A ja Wam wklejam Filipa tulacego Szymonka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.