|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
Ja to mam ciągle zaległości z praniem... a to dlatego że tż ma taką pracę że codziennie ze dwa razy musi się przebrać i ciągle piorę tylko jego ciemne rzeczy... w międzyczasie nastawiam swoje, jasne albo Dorotki. Do tego ręczniki, pościel... 2 suszarki to u nas za mało, musimy kolejną kupić bo nam przy drugim dziecku miejsca na to wszystko zabraknie... ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Już wiem-rutinoscrobin rzeczywiście uszczelnia naczynia włosowate i jest dobry na krwawienie z nosa. Z drugiej strony jak jesteśmy w ciąży albo będziemy karmić piersią to trzeba to skonsultować z lekarzem... Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-03-18 o 17:36 |
|
|
|
|
#1622 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Mam działalnośc gospodarczą i wszelkie rozliczenia prowadzi za mnie księgowa, podatki też, ja się nie znam na tym kompletnie. Wysyłam jej pit męża i ona to rozlicza razem z moim.
Cytat:
Proszki kupuję często od ludzi prowadzących tzw. "chemię z Niemiec" lub proszki robione dla Rossmana, sa lepsze od polskich Cytat:
, straszna wiadomośćCytat:
i nikt jej nie przygadał, żeby się zamknęła?Cytat:
Nie możesz tak, bałagan poczeka a tż nie proś tylko opieprz, musi Ci teraz pomóc i nie ma bata.Cytat:
Cytat:
ale z Was włoskie małżeństwo, aż iskry lecą |
||||||
|
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z długasnego spaceru
ale sie nachodziłam, ale fajnie mi, no i jutro nie musze wstawac do pracy |
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
Cały dzień byliśmy dzisiaj z małżem poza domem. Rano basen a potem pojechaliśmy do parku. Trochę posiedzieliśmy na trawce (znaczy na kocu i na tym co zostało z zeszłorocznej trawy) i pospacerowaliśmy. Czuję się teraz nieco zmęczona i baardzo zrelaksowana. Jest mi teraz tak dobrze Idę poprzytulać się do małża, nabiorę sił i mam zamiar tutaj wrócić poczytać jak Wam minęła niedziela
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie konkretnie Cię boli?? Być może to będzie nerka. Czasami powiększająca macica uciska na moczowód i powoduje zastój w nerce. Męczyłam się z tym w 1 ciąży. Ból niesamowity, a jedynym lekarstwem leżenie na przeciwległym boku i środki przeciwbólowe...ewentualn ie później cewnik, ale nie będę Cie straszyć, bo nie wiadomo co to jest |
|
|
|
|
#1628 | ||
|
Zadomowienie
|
Bardzo przykra wiadomośc dla wszystkich. Chłopczyk miał jednak nawroty choroby, z która zmagał się od kilku lat. PRzy tak małym, chorym dziecku człowiek wciąż wierzy, że się uda. Nie udało się, niestety. Rozbiła mnie ta wiadomośc totalnie. Bardzo współczuję rodzinie. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Prince - odpocznij. Fajnie, że masz płaszczyk. Ja jeszcze mam luz w jesiennej kurtce, więc ją noszę, ale na później chcę kupić coś ładnego.
Niby mam w szafie nawet na później, ale to jest kurtka z paskiem, więc na większym brzuszku raczej dziwnie by wyglądała. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naczytałam się o tym Waszym twardnieniu brzucha i od nocy, albo od rana też mnie pobolewał i był napiety. Biorę Scopolan, więcej magnezu i leżę, co trochę męczy, bo około południa jednak wyszło słońce i chętnie wybrałabym się na spacer. Jak na chwilę wstanę, to brzuch jest jakiś "ciężki". Nie panikuję, bo to się zbiegło z większą aktywnością kruszynki. Teraz zjadłam i jak mała nie kopie, to czuję ciężar nawet na leżąco, ale brzuch jest miękki.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-03-18 o 19:06 |
|||
|
|
|
#1630 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dziś byl taki piekny dzień i tak się ciesze że nie poszłam na wykłady i nie zmarnowalam czasu na jakiś wykładach tylko wspaniale bawilam się z moją Amcią na dworze ![]() Na prawde jestem tak zadowolona z dzisiejszego dnia, że nawet nie zasmucilo mnie to że nie zmieściłam się w moją ulubioną wiosenną kurtkę. Szkoda tylko że TŻ nie mógł z nami być tylko musiał iść do pracy, ale chwile chociaż spędzil z mała bo pojechał z nią na rowerze po kebaba bo jakoś obiadu mi się nei chciąło robić i stwierdziliśmy że w sumei możemy troche zaszalec z okazji zbliżającej się wiosny Troche sie balam bo Amelką jechala nie ma jeszcze kasku więc troche tak nei za bardzo, ale że blisko mamy kebab to ich pusciłam. Gadałam już z siostra i jutri prawdopodobnie pojedziemy i kupi malej kask na zblizające się imieniny. no a tak w ogóle to jestem już w 25 tc i już chyba chciąlabym być prawie przed samym porodem albo już po. no a teraz lece robic kolacje a pozneij uspic Melcie. Może jeszcze pozniej do Was zajrze
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pokaż płaszczyk!
|
|
|
|
|
#1632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na boku śpię cały czas bo jak śpię na tym to zaczyna znowu boleć. a i jak uciskam te Bolace miejsca czyli tam z tylu gdzie Nerka i z przodu pod Zebrem to też ulgę czuje. chociaż bardzo bolą te uciski ale szybciej mija. Cytat:
ale mam jeszcze luz więc ok. choć rozmiar Mnie przeraził
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-03-18 o 19:40 |
||
|
|
|
#1633 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale też nie chce być nie grzeczna...Cytat:
dla niego...wcale się nie dziwie, że tak reagujesz bidulko Cytat:
|
|||
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Słońce jutro zrobie zdj bo teraz mam gości.
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
ja potrzebuje jakis plaszczyk na wiosne, nic mi nie pasuje modelowo albo kolorystycznie
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie męcz się, weź panadol lub apap, pyralginę też mi dawali w szpitalu i leż na drugim boku, bo to też pomaga Trzymam kciuki, żeby wszytko było ok
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
ok
![]() Pumas - bidulko! Chłopy to są... Mój ma straszną tolerancje na alkohol i rzyga za każdym razem jak pije wódkę z kolegami |
|
|
|
#1638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ubranka słodziutkie na prawdę Cytat:
a TŻ jak nie będzie ogarniał to potem nawet gaci sobie nie znajdzie i będzie miał nauczke...ale się najadłam miseczke sałatki z serek babybel :mnaim: i jeszcze jogurt zjem i to wszystko przed tym badaniem glukozy jutro
|
||
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby się powtarzało i było obfite to wtedy pomyślę co z tym zrobić. Z dziąseł też mi ostatnio krwawiło lekko w czasie mycia zębów-chyba pora zmienić szczoteczkę
|
|
|
|
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a paracetamol to pomoże? bo ja tylko Nospe biorę ale nie zawsze pomaga
|
|
#1642 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie niedzielnie, nadrobiłam zaległości...weekend miałam leniwy jutro opiszę, bo teraz idę na pogaduchy z Mamuśką
Całuję Was wszystkie mocno Cytat:
w najszerszym miejscu tzn. 2 dm pod pępkiem mam ok 94 cm, w pępku nieco mniej...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
...ale mnie czeka nadrabiania
![]() Dobry wieczór Mamuśki ![]() Jestem absolutnie zachwycona pogodą! Niestety ma się pogorszyć, ale i tak miło było dwa dni poczuć wiosnę! Już chciałabym śmigać z wózkiem na spacery! |
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie umiem żyć w bałaganie ![]() dziękuję Byliśmy z TŻ na bilardzie. Kazałam mu wypić zielone piwo
|
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że wróciłaś. Ubawiłam się z tej babki... ![]() Dbaj o siebie! Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze |
|
|
|
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki macie może namiary na aptekę gdzie można tanio kupić Femiobion Natal 2??? bo był zakupiła sobie już większą ilość
a ceny są powalające
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I macica mi się cały dzień nie stawiała, więc wyszliśmy na spacer, a że miałam ochotę na bilarda, to zagraliśmy chwilkę Jutro będę leżeć cały dzień---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1648 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też kiedyś dostałam zaproszenie na nk od byłego jak zerwał z dziewczyną dziewczyna pewnie poprostu Cię nie lubi, ma sentyment do Twojego chłopa zaprosiła go więc i chce monitorować jego życie, o ile się uzewnętrznia na portalach olej sprawe tymbardziej że Twój zaproszenia nie zaakceptował Cytat:
![]() Cytat:
ja dzisiaj nie spacerowałam, bo impreza rodzinna i jeszcze przeziębienie, tylko do kościoła się wybraliśmy...A co do zdjęć to nie powinni tak reagować, w końcu to Twoja sprawa, ewentualnie mąż mógł się wtrącić jak mu się nie podobało bo to Wasze dziecko... ja tam nie wstawiam nic na portale osobistego, ale dlatego że nie mam ochoty żeby ludzie podpatrywali moje życie, a Ci co mają wiedzieć co u mnie to i tak wiedzą Cytat:
Oj przy takich akacjach chyba Ci się nie dłużyło w szpitalu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam jakiś w pokoju postawię koło łóżka, nie będę specjalnie kupywać, mam nadzieję że się sprawdzi![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj też byłam ubrana zupełnie nie w swoich kolorach, bo spodnie jasne (ciążówki w spadku), a koszulka ciążowa kolorowa z przewagą różu... oj ciąża ma to do siebie że jak nie chce się wydawać za dużo kasy to się nosi co się ma. |
|||||||
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś Wam pokażę jej fotobloga i "życiowe" wpisy Nie lubi mnie, bo myśli, że go odbiłam |
|
|
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
mój maz oglada liste z imionami....
ciezko nam sie zgodzić ![]() ohhh i znówtrafiłam na oryyyyginalne imię typu mrówka, calineczka, margarita... a mianowicie krostka, że niby od krystiana
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-03-18 o 23:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

i nikt jej nie przygadał, żeby się zamknęła?
Jak mi się macica zacznie stawiać, to wiedzcie, że to wina mojego TŻ 
a mi np żal kupić jedną bluzke za 120 zł, skoro za niedługo się nie przeda.

Niby mam w szafie nawet na później, ale to jest kurtka z paskiem, więc na większym brzuszku raczej dziwnie by wyglądała.

i leż na drugim boku, bo to też pomaga