Wszystko co chciecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-18, 14:27   #4471
plywok
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chciecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XII

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
ja bym napisała i've just started learning, ale mój angielski jest już mocno potoczno-niestaranny...
dzieki

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 14:30   #4472
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Mam samsunga delphi i ściągłam sobie playGG. Wszystko ładnie, cacy, ustawiłam tam sobie to moje konto i zacina się. Na nic nie mogę kliknąć, ani nic się nie wgrywa. Zaś w zwykłym mobilnym gg jak chcę zmienić status z niedostępnego to też się nic nie dzieje. Wiem, że powinno się zacząć wgrywać na pasku zmiana statusu, a u mnie nic. Z tą różnicą, że mogę się cofać do ustawień itd.

Będzie mi dane w końcu używać gg w telefonie?
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 14:41   #4473
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Czy na fb da się sprawdzić kto odwiedzał nasz profil ? Chodzi mi o wiarygodną aplikację
Nie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 14:51   #4474
Stace
Zakorzenienie

o co chodzi na forum modowym, widziałam przed chwilą co najmniej 7 różnych wątków pod rząd o "blogach modowych"

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar

Edytowane przez Stace
Czas edycji: 2012-03-18 o 14:52
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 14:58   #4475
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 14:58   #4476
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
o co chodzi na forum modowym, widziałam przed chwilą co najmniej 7 różnych wątków pod rząd o "blogach modowych"
Bo jakaś dziewczyna spamuje po wszystkich wątkach o blogach adresem swojego
Stary 2012-03-18, 15:42   #4477
kasiekasiek
Zadomowienie

Jestem totalnym ignorantem w kwestiach finansowo-bankowo-rachunkowych, więc liczę na to, że ktoś mi wprost i szczerze powie:

Chodzi o założenie lokaty (wiem, że są takie dla studentów, gdzie nie trzeba ponosić żadnych kosztów) - czy mając niewielką kwotę (np. 2000 zł albo 3000 zł), której nie chcemy ruszać przez najbliższy czas, opłaca się wpłacić je na lokatę? I generalnie - na jakich zasadach to się robi? Czy lepsze to będzie od trzymania pieniędzy na rachunku oszczędnościowym (na nim jest maluteńkie oprocentowanie)?
kasiekasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 16:32   #4478
emelie
Wtajemniczenie

Zamawiał ktoś coś przez empik.com z odbiorem w salonie? Jak z jakością? Przeczytałam ostatnio opinię, że ktoś dostał nieco zmaltretowaną książkę
A sama byłam ostatnio w salonie i książki wyglądały strasznie, okładki powyginane, książki poplamione
Stary 2012-03-18, 16:35   #4479
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Nie wiadomo, czy kolega ma wieszaki, szklanki czy co, więc bym nie eksperymentowała. Jak nie alkohol, to kup jakieś ciacha i w drogę Albo babeczki, szkoda, że na własnej roboty za późno, bo te z dr oetker i Gelwe są nieziemskie, a opakowanie kosztuje ok 5-6zł
kochana powiedz mi ile babeczek wychodzi z jednego opakowania?
Bo mam taką formę silikonową ale ona na takie większe babeczki jest i się zastanawiam czy mi wystarczy tego ciasta na 6 sztuk.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Zamawiał ktoś coś przez empik.com z odbiorem w salonie? Jak z jakością? Przeczytałam ostatnio opinię, że ktoś dostał nieco zmaltretowaną książkę
A sama byłam ostatnio w salonie i książki wyglądały strasznie, okładki powyginane, książki poplamione
ja we wtorek odbierałam 4 książki, super zapakowane w pudło, plus w środku taka nietypowa folia bąbelkowa
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 16:39   #4480
Ekstazaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Czytałam o łączeniu herbatki ze skrzypu z pokrzywą (skrzypokrzywa). Można do tego dorzucić bratek? Czy lepiej pić osobno?
Ale skrzyp trzeba najpierw zagotować Bratek raczej też można dodać
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 16:43   #4481
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
ja we wtorek odbierałam 4 książki, super zapakowane w pudło, plus w środku taka nietypowa folia bąbelkowa
No to fajnie

Jak mam rozumieć ten punkt: "Klientem Sklepu Internetowego empik.com może być wyłącznie osoba prawna lub osoba fizyczna posiadająca pełną lub ograniczoną zdolność do czynności prawnych"?
Jeżeli mam 15 lat, to mogę sobie spokojnie zrobić zakupy?
Stary 2012-03-18, 16:46   #4482
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
No to fajnie

Jak mam rozumieć ten punkt: "Klientem Sklepu Internetowego empik.com może być wyłącznie osoba prawna lub osoba fizyczna posiadająca pełną lub ograniczoną zdolność do czynności prawnych"?
Jeżeli mam 15 lat, to mogę sobie spokojnie zrobić zakupy?
Juz od 2 lat - możesz

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 16:50   #4483
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
kochana powiedz mi ile babeczek wychodzi z jednego opakowania?
Bo mam taką formę silikonową ale ona na takie większe babeczki jest i się zastanawiam czy mi wystarczy tego ciasta na 6 sztuk.
Papierowe (bardzo dobre) foremki są już w zestawie Ja miałam opakowanie z dr. oetkera i Gelwe z kawałkami czekolady. Ciasto i czekoladka do pokruszenia w dr jest lepsza, z kolei te Gelwe kupowałam w Biedronce i tam było więcej ciasta. W dr jest 10+2 zdaje się foremek i faktycznie jest ich 12 (ciasta nadmiar trochę zostaje, chyba że chcesz babeczki w wersji XXL wylane po całym piekarniku), zaś w Gelwe, choć na opakowaniu napisane 10+2, sama znalazłam 15 i było 13 dużych, fajnych babeczek i dwie małe
Stary 2012-03-18, 16:56   #4484
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Juz od 2 lat - możesz
Dziękuję za informację
Stary 2012-03-18, 16:56   #4485
bosky_Roman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
mmmmm
gdzie sie klika "lubie to!" ?
Mnie nie pytaj, bo nie mam fejsa

Pytanie do skazanej

Skąd zamiłowanie do takiej formy podróżowania jak w Twoim suwaczku?

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Myślisz, że w sklepach typu Media Markt będą, czy szukać w jakiś mniejszych sklepach/hipermarketach?
U mnie w media są Sennheiser'y, więc może u Ciebie też będą.
Pewnie będzie 'promocyjna' cena 99zł jeżeli w ogóle będą mieli ten model.

Myślę, że warto przejrzeć allegro czy sprzedawca nie jest przypadkiem z naszej mieściny.

Możesz zobaczyć w Vobis, Karen czy Proline jeżeli mają sklep w Twoim mieście.
Stary 2012-03-18, 16:57   #4486
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Papierowe (bardzo dobre) foremki są już w zestawie Ja miałam opakowanie z dr. oetkera i Gelwe z kawałkami czekolady. Ciasto i czekoladka do pokruszenia w dr jest lepsza, z kolei te Gelwe kupowałam w Biedronce i tam było więcej ciasta. W dr jest 10+2 zdaje się foremek i faktycznie jest ich 12 (ciasta nadmiar trochę zostaje, chyba że chcesz babeczki w wersji XXL wylane po całym piekarniku), zaś w Gelwe, choć na opakowaniu napisane 10+2, sama znalazłam 15 i było 13 dużych, fajnych babeczek i dwie małe
oo to może mi wystarczy na moją formę i nie będę wlekła tabunu babek
O ile się zbiorę i będzie okazja.
Dzięki
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 17:09   #4487
emelie
Wtajemniczenie

Jeszcze jedno pytanie
Ktoś Bukowskiego czytał? Co najlepsze na początek (z powieści)?
Stary 2012-03-18, 17:17   #4488
6765d57198fcce517552cef4e9c130abb0410093_620ee1820800a
Konto usunięte

Macie pomysł jaki placek można upiec do pracy, żeby "wkupić" się w łaski szefowej? Chodzi mi o taki placek, który się nie rozpaprze i łatwo go pokroić?
6765d57198fcce517552cef4e9c130abb0410093_620ee1820800a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 17:18   #4489
linka_12
Zadomowienie

Czy wy też nie lubicie rozmawiać przez telefon? Ja ostatnio, kiedy muszę coraz częściej gdzieś dzwonić, odkryłam, że tego nie cierpię. Jeżeli tylko mogę to piszę maila/smsa albo kontaktuję się osobiście. Niestety życie niekiedy tych telefonów wymaga.

I w związku z tym od razu drugie pytanie. Znajoma mojej mamy dała mi nr tel do swojej znajomej, która prowadzi biuro tłumaczeniowe i przyjmuje ludzi na praktyki (które muszę zrobić do końca wakacji). I muszę do tej babki zadzwonić, tylko za bardzo nie mam pomysłu, co powiedzieć? Że dzwonię z polecenia pani XY w sprawie praktyk? I jak myślicie, o co mnie może spytać w czasie tej rozmowy? Bo doświadczenia w swojej branży na razie nie mam i to byłoby pierwsze.

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 17:27   #4490
Stace
Zakorzenienie

istnieje nieśmierdzący krem do depilacji? Każdy, który kupię, czuć nawet po umyciu mydłami i żelami pod prysznic..

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stary 2012-03-18, 17:35   #4491
201605020943
Konto usunięte

O co chodzi z takimi różnymi znaczkami, które można zeskanować telefonem i jak można je zeskanowac?

Edytowane przez 201605020943
Czas edycji: 2012-03-18 o 18:13
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 18:05   #4492
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez bosky_Roman Pokaż wiadomość
Pytanie do skazanej

Skąd zamiłowanie do takiej formy podróżowania jak w Twoim suwaczku?
1. obracam sie w srodowisku turystow i podroznikow. dzieki jednemu koledze poznaje ludzi, ktorzy rozbijaja sie po calym swiecie. po wielu spotkaniach z nimi jest wielkie "wow!". nic wiecej sie nie da powiedziec o obejrzeniu swietnych zdjec i wysluchaniu opowiesci ludzie, ktorych poznaje, podrozuja po calym swiecie. w ramach oszczednosci-glownie stopem. na stopa lapia nawet promy i jachty. wiem, ze niektorym udalo sie takze zlapac jakis samolot
2. oszczednosc kasy. powiedzmy sobie, ze moi rodzice nie narzekaja na finanse, ale nie chce wyciagac od nich buk wie ile kasy na wyjazd... albo jak jade w roku akademickim, gospodaruje oszczednie, zeby bylo za co zyc do konca miesiaca. mozliwosci pracy jak na razie nie mam, chociaz wczesniej troche pracowalam.
3. w ten sposob mozna swietnie poznac kulture, kraj i cudownych ludzi! tak na prawde do tej pory kazdy czlowiek, ktory mnie zabral, byl calkiem odrebna historia. niesamowite bylo poznanie takiego czlowieka. mozna zaobserwowac ciekawe interakcje miedzy ludzmi.
4. lubie te otoczke autostopowa. taki wyjazd jest bardzo spontaniczny, bo przeciez nigdy nie wiesz, ktoredy bedziesz jechac do celu; kiedy zlapiesz stopa i gdzie bedziesz spac... jak w zeszlym roku jechalam na mistrzostwach na trasie sopot-amsterdam to spalam w namiocie za droga na mokradlach i na stacji benzynowej przy autostradzie.

tak w skrocie - spontaniczna przygoda!
poza tym "trenuje" do podrozy dookola swiata
[1=6765d57198fcce517552cef 4e9c130abb0410093_620ee18 20800a;32996262]Macie pomysł jaki placek można upiec do pracy, żeby "wkupić" się w łaski szefowej? Chodzi mi o taki placek, który się nie rozpaprze i łatwo go pokroić?[/QUOTE]
sernik po wiedensku

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 18:29   #4493
malina885
Zadomowienie

dziewczyny powiedzcie mi, jak to jest, stosuję antykoncepcje hormonalną - wg lekarza mam pco (niby wyniki są ok, ale na jajnikach pęchęrzyki i żeby to się nie rozwijało stosuję plastry, do tego nieregularne miesiączki) nie chce mieć jeszcze dzieci, może za jakieś 3 lata z mężem będziemy się starać. Moja mama miała raka piersi( zrobione mastektomia, odbyło się bez chemii, rak hormonozależny), a czytałam, ze ja jestem w stopniu wysokiego ryzyka, co nie znaczy oczywiście, ze mogę zachorować. Czytałam też, że nie powinnam stosować antykoncepcji hormonalnej w tym wypadku. Jednak moja ginekolog-endokrynolog powiedziała, ze muszę robić USG piersi co pół roku i żebym się nie martwiła, u mnie wszystko w porządku (dodam, że mama miała badania genetyczne na obciążenie genem- i nie jest obciążona) mam 24 lata, wiem, że trzeba ufać lekarzom, ale naszły mnie ostatnio takie głupie myśli, (chociaż wcale nie jest powiedziane, ze tabletki anty mogą powodować nowotwór, ale w tym wypadku się zastanawiam..) Co o tym myślicie?
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 18:30   #4494
Stace
Zakorzenienie

gdzie kupić masło shea?

Cytat:
No tengas miedo a volar
Stary 2012-03-18, 18:39   #4495
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi, jak to jest, stosuję antykoncepcje hormonalną - wg lekarza mam pco (niby wyniki są ok, ale na jajnikach pęchęrzyki i żeby to się nie rozwijało stosuję plastry, do tego nieregularne miesiączki) nie chce mieć jeszcze dzieci, może za jakieś 3 lata z mężem będziemy się starać. Moja mama miała raka piersi( zrobione mastektomia, odbyło się bez chemii, rak hormonozależny), a czytałam, ze ja jestem w stopniu wysokiego ryzyka, co nie znaczy oczywiście, ze mogę zachorować. Czytałam też, że nie powinnam stosować antykoncepcji hormonalnej w tym wypadku. Jednak moja ginekolog-endokrynolog powiedziała, ze muszę robić USG piersi co pół roku i żebym się nie martwiła, u mnie wszystko w porządku (dodam, że mama miała badania genetyczne na obciążenie genem- i nie jest obciążona) mam 24 lata, wiem, że trzeba ufać lekarzom, ale naszły mnie ostatnio takie głupie myśli, (chociaż wcale nie jest powiedziane, ze tabletki anty mogą powodować nowotwór, ale w tym wypadku się zastanawiam..) Co o tym myślicie?
skoro mama miala badania genetyczne to znaczy, ze ty tez nie masz genetycznego obiazenia. badaj sie regularnie to w razie W bedzie mozna szybko zareagowac. ja bym sie nie martwila jak na razie i zaufala lekarzowi. wez pod uwage, ze plastry maja duuuuuuuuuzo mniejsza dawke hormonow. jesli nie bedziesz leczyc PCO mozesz miec bardzo duze problemy z zajsciem w ciaze. generalnie - nie patrz przez pryzmat mamy, bo istnieje bardzo duze prawdopodobienstwo, ze ciebie to nie dotknie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 18:43   #4496
bosky_Roman
Rozeznanie

Cytat:
1. obracam sie w srodowisku turystow i podroznikow. dzieki jednemu koledze poznaje ludzi, ktorzy rozbijaja sie po calym swiecie. po wielu spotkaniach z nimi jest wielkie "wow!". nic wiecej sie nie da powiedziec o obejrzeniu swietnych zdjec i wysluchaniu opowiesci ludzie, ktorych poznaje, podrozuja po calym swiecie. w ramach oszczednosci-glownie stopem. na stopa lapia nawet promy i jachty. wiem, ze niektorym udalo sie takze zlapac jakis samolot
2. oszczednosc kasy. powiedzmy sobie, ze moi rodzice nie narzekaja na finanse, ale nie chce wyciagac od nich buk wie ile kasy na wyjazd... albo jak jade w roku akademickim, gospodaruje oszczednie, zeby bylo za co zyc do konca miesiaca. mozliwosci pracy jak na razie nie mam, chociaz wczesniej troche pracowalam.
3. w ten sposob mozna swietnie poznac kulture, kraj i cudownych ludzi! tak na prawde do tej pory kazdy czlowiek, ktory mnie zabral, byl calkiem odrebna historia. niesamowite bylo poznanie takiego czlowieka. mozna zaobserwowac ciekawe interakcje miedzy ludzmi.
4. lubie te otoczke autostopowa. taki wyjazd jest bardzo spontaniczny, bo przeciez nigdy nie wiesz, ktoredy bedziesz jechac do celu; kiedy zlapiesz stopa i gdzie bedziesz spac... jak w zeszlym roku jechalam na mistrzostwach na trasie sopot-amsterdam to spalam w namiocie za droga na mokradlach i na stacji benzynowej przy autostradzie.

tak w skrocie - spontaniczna przygoda!
poza tym "trenuje" do podrozy dookola swiata
Mhm, to musi być świetna sprawa.

Nawet można wyczuć jak praktycznie każda litera z Twojego posta ocieka pozytywnymi emocjami.

Odważna i przebojowa z Ciebie dziołcha.
Śmiem nawet twierdzić, że to Ty w związku nosisz spodnie.
Stary 2012-03-18, 18:46   #4497
malina885
Zadomowienie

Cytat:
skoro mama miala badania genetyczne to znaczy, ze ty tez nie masz genetycznego obiazenia. badaj sie regularnie to w razie W bedzie mozna szybko zareagowac. ja bym sie nie martwila jak na razie i zaufala lekarzowi. wez pod uwage, ze plastry maja duuuuuuuuuzo mniejsza dawke hormonow. jesli nie bedziesz leczyc PCO mozesz miec bardzo duze problemy z zajsciem w ciaze. generalnie - nie patrz przez pryzmat mamy, bo istnieje bardzo duze prawdopodobienstwo, ze ciebie to nie dotknie.
dziękuję za odpowiedź Badam się regularnie, ostatnio miałam USG w grudniu następna wizyta za 3 miesiące i znów USG, co miesiąc też się badam sama, bo strach jest niestety ( nie mówiąc o " zrytej" psychice przez chorobę mamy i całą sytuacje) Generalnie plastry są dla mnie nie tylko lekiem na pco, ale też antykoncepcją i nie mogłabym z tego teraz zrezygnować (chyba, ze faktycznie trzeba by było z powodów zdrowotnych) Słyszałam, że jak matka ma raka, to córka często nie choruje, ale za to jej dziecko.. nie wiem ile w tym prawdy. Ale narazie nie bedę się przejmować
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 18:52   #4498
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
gdzie kupić masło shea?
Biochemia Urody?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 18:59   #4499
Suvia
Zakorzenienie

jak zacząć maila do pani lektor mej? Po angielsku ma to-to być i znajduje w googlach tylko oficjalne formy w mailach do wykładowców Nie zwrócę się przecież do niej per professor

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-03-18 o 19:17
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 19:12   #4500
szprotka_
Zakorzenienie

czy jakaś dobra dusza, mogłaby mi polecić jakiś dobry odkurzacz ręczny, lub na co zwracać uwagę przy jego zakupie? (potrzebuje takiego do czyszczenia małej powierzchni, kilka razy dziennie, a nie chce mi się cały czas wyciągać odkurzacza)
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości