Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1989 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-18, 13:29   #59641
pussynka
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Dzis znow troche policzylam, troche oszacowalam, i wyszlo tak o polowe mniej niz ostatnio nie chce zapeszac, ale moze bedzie wszystko zmierzalo ku lepszemu

dziekowka

Jakbym miala zdefiniowac "zdrowe wlosy", to Twoje oddaja wszystko, co mozna na ten temat powiedziec

Jak najbardziej mozliwe Niektore dziewczyny tutaj sa zywym przykladem na to, ze pielegnacja zgodna z CG jest w stanie z lekkich fal/krzywulców wyczarowac loki, czasami nastepuje to szybko, a czasami jest rozlozone w czasie. Skoro juz widzisz po swoich wloskach, ze mocniej faluja, to jest spora szansa, ze bedzie to postepowac

Bardzo dobre i madre podejscie Ja tez mam raczej kwadratowa twarz, ale nie przeszkadza mi to zbytnio, wlasnie dlatego, ze przeciez i tak nic na to nie poradze Do tego waskie usta - akurat z tym da sie cos zrobic, ale bo ja wiem, czy usta a la glonojad/lana del rey sa ladniejsze?

Ja dzis po nocy z olejem ze slodkich migdalow, polozonym na psikadelko z hydrolatu migdalowego+HA+aloes+all in one. Umylam delikatnie skalp piana z szamponu, dlugosc Hegronem, nalozylam na chwile odzywke. Straty w ilosci wlosow mniejsze, zobaczymy, jak sytuacja bedzie sie rozwijac Martwi mnie tylko jedno: dalej wlecze sie za mna smrodek cysteinki, a jutro chcialam isc z kumpela na squasha, co wiaze sie niestety z poteznym zgrzaniem sie I co tu zrobic...
Nie chcę Cię martwić, ale smrodek będzie jak się spocisz - i chyba nic na to nie poradzisz...
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 13:40   #59642
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość

Ja też mam jeszcze do zestawu kartoflany nos, do tego wąskie usta-całkowicie "antymodelkowa" uroda
A ja uważam, że wyglądam dużo lepiej od Rubikowej
Cytat:
Bardzo dobre i madre podejscie Ja tez mam raczej kwadratowa twarz, ale nie przeszkadza mi to zbytnio, wlasnie dlatego, ze przeciez i tak nic na to nie poradze Do tego waskie usta - akurat z tym da sie cos zrobic, ale bo ja wiem, czy usta a la glonojad/lana del rey sa ladniejsze?

Ja dzis po nocy z olejem ze slodkich migdalow, polozonym na psikadelko z hydrolatu migdalowego+HA+aloes+all in one. Umylam delikatnie skalp piana z szamponu, dlugosc Hegronem, nalozylam na chwile odzywke. Straty w ilosci wlosow mniejsze, zobaczymy, jak sytuacja bedzie sie rozwijac Martwi mnie tylko jedno: dalej wlecze sie za mna smrodek cysteinki, a jutro chcialam isc z kumpela na squasha, co wiaze sie niestety z poteznym zgrzaniem sie I co tu zrobic...
Glonojad jest fuuuuu

Umyj SLSem, minie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 13:45   #59643
ewcia1807
Zakorzenienie

Phoce ale pięknie w codzienniku

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 14:04   #59644
Glor
Raczkowanie

Cześć Zakręcone!
Ależ mnie długo nie było... :/ Dużo działo się w moim życiu, stąd ta nieobecność... Studia, praca, pisanie pracy dyplomowej, wyjazdy na konferencje naukowe, obrona, rekrutacja na kolejny stopień, przeprowadzka do innego miasta, szukanie mieszkania, zepsuty komputer, brak internetu.... to wszystko złożyło się na to, że nie było mnie tutaj ponad 2 miesiące:/
Jak jest z włosami? Nieźle
Gdy mnie nie było na forum przetestowałam olej lniany, krokoszowy, kokosowy a teraz arachidowy i ten póki co najbardziej mi się podoba Myłam różowym Hegronem (którego jednak nie polubiłam bo zrobił mi się po nim łupież), balsamem Mrs'Potters z aloesem, różową Isaną i Isaną z babasau, Glorią, czasem szamponem Babydream. Wciąż jednak powracam do różowej Isany, najbardziej przypadła moim włosom do gustu
Maski i odżywki b/s Garnier awokado, Wax do osłabionych, Gloria, Bingo shea i 5 alg, Alterra granat i aloes. Z tych najlepsza wg mnie jest maska Wax, ale testuję
Odżywki d/s Mrs'Potters z aloesem teraz Joaśka niebieska.
W związku z ciągłym brakiem czasu i zwykłą sklerozą; grzechów pielęgnacyjnych i niedociągnięć było sporo, glutka nie gotowałam od 2 miesięcy przynajmniej Ale ostatecznie moje włosy nie wyglądają najgorzej
Zamieszczam zdjęcia moich włosków ze stycznia. Miałam je umieścić w styczniu no ale cóż....
Prawa strona super, lewa upośledzona jak zwykle... ;/ Tył też bez szaleństw... Obecnie też tak jest. Jak znajdę ładowarkę do baterii to Wam pokażę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prawa strona.jpg (171,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tył.jpg (122,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lewa strona.jpg (126,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zbliżenie.jpg (234,0 KB, 39 załadowań)
Glor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 14:08   #59645
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Phoce ale pięknie w codzienniku
Dziękuję
Dziś rzeczywiście chciały ze mną współpracować...
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 14:09   #59646
ewcia1807
Zakorzenienie

Ale piękne! Cudowne są!

Stary 2012-03-18, 14:13   #59647
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Zgodzę się Mnie się ona wcale nie podoba

Cytat:
Napisane przez Glor Pokaż wiadomość
Cześć Zakręcone!

My się chyba nie zdążyłyśmy jeszcze poznać. Piękne włosy
Stary 2012-03-18, 14:24   #59648
Glor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
My się chyba nie zdążyłyśmy jeszcze poznać. Piękne włosy
No niestety nie poznałyśmy się jeszcze. Miło mi i dziękuję

Jak pozbywasz się rozstępów?
Stary 2012-03-18, 14:54   #59649
Iris
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Iris strrrrraaaaaaaasznie długaśny post, nie wiadomo odczego zacząć i do czego się odnieść

widać, że coś tam już liznęłaś wiedzy, coś tam produktów, wydaje mi się, że chcesz wypróbować wszystkiego na raz (...zwykle tak jest na początku

przydałoby się jakieś foto poglądowe

skoro włoski falują przy mżawce znaczy to, że coś tam się dzieje na tej głowie proste już nie są

co do kokosa, jeśli włosy Ci się po nim będą mocno puszyć, znaczy że są porowate --- ogólnie tyle z testu , porowatość może zmieniać się wraz z pielęgnacją

w końcówki może być olej (tylko uważaj żeby nie przetłuszczać, bo włosi mogą wisieć), z panthenolem czy HA musisz zobaczyć, czy nie będzie puszyć lub robić pędzelków

maski tak często jak potrzebujesz, ja właściwie nie stosuję masek, ale D/S zawsze na ok 10-15 min sama sobie wszystko regulujesz tak jak czujesz

nie wiem dokładnie, bo nie znam się tak dobrze na składac, ale jak używasz oblepiaczy musisz użyć SLES raz na jakiś czas, jesli Ci nie służy zrezygnuj z oblepiaczy, wtedy wystarczy SLES raz w m-cu, tak sądzę

mnie też się tak robi, ale nie przejmuję się tym, odgniatam mocno i przez materiał śliski rano

myślę, że miałam grubsze (pukle) jak same schły w lecie, ale były też mniej skręcone

też tak mam ale wierzchnie warstwy to maskują

Maliniarko, dziękuję No strasznie długi, dwa tygodnie się przygotowywałam do pisania Staram się nie próbować wszystkiego na raz. Trochę produktów miałam w domu, zanim trafiłam do Was: hydrolat rozmarynowy, amlę, keratynę, jedwab, kwas hialuronowy, zieloną glinkę do mycia włosów, łagodne szampony, olejki (do włosów używałam wtedy tylko kokosu, ale niezbyt systematycznie). W robienie szamponów, kremów i różnych rodzajów serum bawiłam się od około dwóch lat.

Zaczęłam dawać olejki Alterry na włosy, dokupiłam trzy odżywki do spłukiwania (trzecią, bo dwie pierwsze okazały się średnio trafione, sprawdziłam tylko, czy nie mają silikonów), jedną bez spłukiwania, żel Isany i wyprodukowałam lniany

Z tych odżywek z Quaternium-87 zrezygnuję w takim razie na dłużej, wolę myć włosy czymś łagodnym. Bardziej odpowiada mi nakładanie maski niż dłuższe trzymanie odżywki do spłukiwania. Spróbuję dawać dwie maski w tygodniu na razie, a potem się zobaczy

Dziś myłam rano, a nie wieczorem i nie miałam czasu na olej, więc dałam dwa razy Garniera Awokado i Karite, między nimi umyłam Lilliputzem sensitive, włożyłam do turbanu, potem głowę spryskałam hydrolatem rozmarynowym, włosy serum z keratyną i panthenolem, dałam Balsam nawilżająco-regenerujący Joanny, żel lniany - pół łyżki, odgniotłam mikrofibrą i podsuszyłam dyfuzorem, a po wyschnięciu odgniotłam w T-shirt.

Po nałożeniu balsamu włosy oklapły. Czy to normalne? Dałam porcję wielkości sporego orzecha laskowego na włosy do ramion. Potem udało się je trochę odratować. Strączki są nawet odrobinę grubsze niż zwykle, nie wiem, czy to zasługa podwójnego Garniera czy Lilliputza, a może tego, że nie czesałam już po balsamie. Coś mnie swędzi (Lilliputz, Joanna?), mam nadzieję, że wyobraźnia

Włosy z prawej strony są bardziej zniszczone. Zastanawiam się, czy mocniejsze spryskanie keratyną może pomóc. Bo raczej nie dadzą rady wchłonąć większej ilości oleju przez dwie godziny.

Muszę sprawdzać całą fryzurę, bo z tyłu miałam wplątany we włosy glut żelu lnianego. Bardzo szybko gęstnieje. Może trzeba mieszać go przed użyciem z wodą. Roztarłam go w rękach przed nałożeniem, ale to - jak widać - nie do końca pomogło.

Czy da się zrobić coś, żeby włosy nie "rozciągały" się chwilę po odgnieceniu?

Postaram się zrobić fotki w przyszłym tygodniu.
Iris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 16:30   #59650
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis znow troche policzylam, troche oszacowalam, i wyszlo tak o polowe mniej niz ostatnio nie chce zapeszac, ale moze bedzie wszystko zmierzalo ku lepszemu

Cytat:
Jakbym miala zdefiniowac "zdrowe wlosy", to Twoje oddaja wszystko, co mozna na ten temat powiedziec
Dziękujemy

Szkoda ze skóra nie chce wziąć przykładu :P
Cytat:
Martwi mnie tylko jedno: dalej wlecze sie za mna smrodek cysteinki, a jutro chcialam isc z kumpela na squasha, co wiaze sie niestety z poteznym zgrzaniem sie I co tu zrobic...
O kurka a ja randke mam
Cytat:
Jaki piękny skręt!!!

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

W SP jest promocja - przy zakupach za >30zł 1l soku aloesowego za 10,00zł
kwadrans się nie mogłam zdecydować w końcu nie wzięłam bo obiecałam mamie wykończyć domowy aloesa tej butli nie miałabym gdzie przed nią schować

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 17:00   #59651
anoska
Zakorzenienie

ewcia1807 - ale piękne zdjęcie z pięknym włosami dodałaś do codziennika w końcu widzę Twoje włosy bez prześwietlenia fleszem nie wiem dlaczego Ty na nie wiecznie narzekasz są idealne

i jeszcze uśmiechnę się w stronę Marty co robisz z kwasem mlekowym? Stoi u mnie prawie cała butla, bo robiłam sobie tonik, ale jakby można było go jeszcze inaczej wykorzystać i jeśli masz jakiś pomysł to chętnie skorzystam

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2012-03-18 o 17:05
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 17:14   #59652
ewcia1807
Zakorzenienie

anoska Dziękuję
Dziś mi się bardziej podobają

Stary 2012-03-18, 17:18   #59653
sonyo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
kwadrans się nie mogłam zdecydować w końcu nie wzięłam bo obiecałam mamie wykończyć domowy aloesa tej butli nie miałabym gdzie przed nią schować
Nawet nie wiedziałam, że tam można kupić sok aloesowy! Ta cena niepromocyjna (21,99zł) to stała cena? Jak za 1l to chyba i tak niedużo? Gdzie w ogóle ten sok można znaleźć, na jakim dziale?

I biovax w promocji, a dopiero co kupiłam w cenie regularnej... Pocieszam się, że i tak nie miałabym czego nabrać za 30 zł
Stary 2012-03-18, 17:28   #59654
milena798
Rozeznanie

Ewciu ja również widziałam włoski w codzienniku OBŁĘDNE są bez tego flesza widać jakie są cudowne wyglądasz lepiej niż gwiazdy w telewizji
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 17:48   #59655
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Ewciu ja również widziałam włoski w codzienniku OBŁĘDNE są bez tego flesza widać jakie są cudowne wyglądasz lepiej niż gwiazdy w telewizji
Ojej, ale miła jesteś! Dziękuję!
Zazwyczaj myję włosy po południu (tylko nie w niedziele) , więc zanim wyschną, to już ciemno i bez flesza nic nie widać

Stary 2012-03-18, 17:58   #59656
Karen15
Zakorzenienie

lepiej nałożyć maskę na godzinę po myciu włosów czy godzinę przed myciem włosów?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 18:18   #59657
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Jak pozbywasz się rozstępów?
Już z nimi nie walcze, przegrałam Zaraz uaktualnie podpis.

ewcia to co zobaczyłam w codzienniku..
Stary 2012-03-18, 19:09   #59658
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Już z nimi nie walcze, przegrałam Zaraz uaktualnie podpis.

ewcia to co zobaczyłam w codzienniku..

Właśnie rozmyślam, czy nie zamówić tej bazy z eco spa. Chyba dopiero zaczęłam ją doceniać Włosy są odrobinę milsze niż po BD

Stary 2012-03-18, 19:13   #59659
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Ja też oczywiście wyglądam o wiele lepiej od niej

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Ewcia piękne włosy

Weekendowe zakupy udane, ale niestety nie nabyłam nic "włosowego"
Ale i tak jestem zadowolona, bo za jednym razem kupiłam to co chciałam, a rzadko mi się to zdarza...

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 19:15   #59660
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Cześć Zakręcone!
Ależ mnie długo nie było... :/ Dużo działo się w moim życiu, stąd ta nieobecność... Studia, praca, pisanie pracy dyplomowej, wyjazdy na konferencje naukowe, obrona, rekrutacja na kolejny stopień, przeprowadzka do innego miasta, szukanie mieszkania, zepsuty komputer, brak internetu.... to wszystko złożyło się na to, że nie było mnie tutaj ponad 2 miesiące:/
Gdy mnie nie było na forum przetestowałam olej lniany, krokoszowy, kokosowy a teraz arachidowy i ten póki co najbardziej mi się podoba Myłam różowym Hegronem (którego jednak nie polubiłam bo zrobił mi się po nim łupież), balsamem Mrs'Potters z aloesem, różową Isaną i Isaną z babasau, Glorią, czasem szamponem Babydream. Wciąż jednak powracam do różowej Isany, najbardziej przypadła moim włosom do gustu
Maski i odżywki b/s Garnier awokado, Wax do osłabionych, Gloria, Bingo shea i 5 alg, Alterra granat i aloes. Z tych najlepsza wg mnie jest maska Wax, ale testuję
Odżywki d/s Mrs'Potters z aloesem teraz Joaśka niebieska.
W związku z ciągłym brakiem czasu i zwykłą sklerozą; grzechów pielęgnacyjnych i niedociągnięć było sporo, glutka nie gotowałam od 2 miesięcy przynajmniej Ale ostatecznie moje włosy nie wyglądają najgorzej
Zamieszczam zdjęcia moich włosków ze stycznia. Miałam je umieścić w styczniu no ale cóż....
Prawa strona super, lewa upośledzona jak zwykle... ;/ Tył też bez szaleństw... Obecnie też tak jest. Jak znajdę ładowarkę do baterii to Wam pokażę
Świetne włosy

Cytat:
Zobaczyłam promocje, które są teraz... Zbankrutuję
Stary 2012-03-18, 19:32   #59661
czarno czarna
Raczkowanie

Mam takie małe pytanko. Gdy tylko wykończe mój szmpon z Slesem mam zamiar zacząc stosować metode CG. Dodam ze moje włosy nie maja prawie wcale objętości i falują sie tez lekko za to przetłuszczają się i musze je myć codziennie a końcówki są suche. I tu mam problem czy ta metoda nadaje sie do takich włosów? Jakos niespecjalnie mam ochote wyglądac jak po 3 wfach na codzień bo nawilżenia potrzebuje tylko na te końce a jednoczesnie bardzo chce by sie zaczeły falowac konkretnie bo narazie to takie niewiadomo co... Boje sie ze tyle rzeczy (odżywka d/s, b/s, olejowanie maski itp) przeciażą mi włosy i bedzie źle
Stary 2012-03-18, 19:37   #59662
Glor
Raczkowanie

Cytat:
Jaki piękny skręt!!!
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Świetne włosy
Dzięki

faktycznie świetne promocje... portfel znów ucierpi...
Stary 2012-03-18, 19:37   #59663
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Mam takie małe pytanko. Gdy tylko wykończe mój szmpon z Slesem mam zamiar zacząc stosować metode CG. Dodam ze moje włosy nie maja prawie wcale objętości i falują sie tez lekko za to przetłuszczają się i musze je myć codziennie a końcówki są suche. I tu mam problem czy ta metoda nadaje sie do takich włosów? Jakos niespecjalnie mam ochote wyglądac jak po 3 wfach na codzień bo nawilżenia potrzebuje tylko na te końce a jednoczesnie bardzo chce by sie zaczeły falowac konkretnie bo narazie to takie niewiadomo co... Boje sie ze tyle rzeczy (odżywka d/s, b/s, olejowanie maski itp) przeciażą mi włosy i bedzie źle
Próbować możesz. Na pewno może Ci posłużyć brak sylikonów
Ale szampon z SLeS-em miej zawsze pod ręką. Ja mam falowane włosy i stosuję szampon z SLeS-em (na zmianę z łagodniejszymi), mój TŻ ma kręcone włosy i w ogóle woli szampony z mocnym detergentem. Każdemu pasuje co innego.
Ale wypróbuj CG, może Ci się spodoba. Zwłaszcza, że nie musisz jej stosować ortodoksyjnie. Po jakimś czasie zobaczyć czy CG Ci pasuje w całości, czy jednak w swojej włosowej diecie wolisz wykorzystać tylko jej część
Stary 2012-03-18, 19:42   #59664
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego nie zaczniesz CG już dzisiaj?;>
Szampon z SLES czasem jest potrzebny nawet w CG, wiec nie "wykańczaj" go na siłę bo włosom nie robi on najlepiej, a jeśli za jakiś czas będziesz potrzebowała mocniejszego oczyszczenia to przyda się ten, zamiast kupować specjalnie nowy....

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Glor śliczny skręt i włoski

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 19:43   #59665
Chatul
ma zielone pojęcie

Nie cieszyłam się długo moim nowym Bingo. TŻ mi go zabrał

Swoją drogą, wiecie gdzie mogę kupić marchwiowego Kallosa?
Stary 2012-03-18, 19:53   #59666
Glor
Raczkowanie

Cytat:
Ja tutaj nie jestem specjalistką... ale czy z włosami nie jest przypadkiem tak jak z tłustą cerą? Tłustą cerę wbrew pozorom trzeba przede wszystkim nawilżać, dobrze nawilżona uspokaja się, przestaje wydzielać nadmiar sebum itd... Po mojemu z włosami jest tak samo

edyta07 dzięki

Edytowane przez Glor
Czas edycji: 2012-03-18 o 19:55
Stary 2012-03-18, 19:59   #59667
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja tutaj nie jestem specjalistką... ale czy z włosami nie jest przypadkiem tak jak z tłustą cerą? Tłustą cerę wbrew pozorom trzeba przede wszystkim nawilżać, dobrze nawilżona uspokaja się, przestaje wydzielać nadmiar sebum itd... Po mojemu z włosami jest tak samo
I tak, i nie. Powodów przetłuszczania się włosów jest mniej więcej milion Jednym z nich jest właśnie nadmierne wysuszenie skóry, które prowadzi do produkowania przez nią zbyt dużej ilości sebum. Wtedy oczywiście, trzeba nawilżać. W przyadku innych przczyn przetłuszczania się włosów, sprawa jest bardziej skomplikowana. Grunt to znaleźć przyczynę takiego stanu.
Stary 2012-03-18, 20:02   #59668
Glor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
I tak, i nie. Powodów przetłuszczania się włosów jest mniej więcej milion Jednym z nich jest właśnie nadmierne wysuszenie skóry, które prowadzi do produkowania przez nią zbyt dużej ilości sebum. Wtedy oczywiście, trzeba nawilżać. W przyadku innych przczyn przetłuszczania się włosów, sprawa jest bardziej skomplikowana. Grunt to znaleźć przyczynę takiego stanu.
Czyli warto spróbować CG
Stary 2012-03-18, 20:14   #59669
paulownia
Zakorzenienie

Dziewczyny - jestem balwan. Wczoraj przeczytalam na naturallycurly artykul o porowatosci i wyprobowalam metode na sprawdzanie porowatosci, ze szklanka wody - tzn. trzeba wybrac wlos, ktory wypadl (nie zlamany) i wrzucic do szklanki z woda. Jesli unosi sie na powierzchni - niska porowatosc, jesli tonie powoli - srednia, jesli tonie szybko - wysoka.
No i moj plywa - nie tonie. Dlaczego ja, u licha, zawsze myslalam, ze mam wysoka porowatosc? Tylko dlatego, ze zdawalo mi sie, ze nie toleruja kokosa. Mowie specjalnie''zdawalo mi sie'' bo moze sie okazac, ze to nie kokos mnie puszyl tylko cos innego. Teraz musze przeorganizowac pielegnacje na ''niskoporowata''
Patrzcie no, jak ciagle sie czlowiek czegos nowego uczy.
Dzis umylam sie odzywka i nalozylam minimalnie ds i bs. Wlosy podeschly ladnie, pozbijaly sie w falki - jeszcze troche, i bede mogla przestac je spinac przynajmniej w domu. Nie do pracy, niestety.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 20:23   #59670
Fibibi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dziewczyny - jestem balwan. Wczoraj przeczytalam na naturallycurly artykul o porowatosci i wyprobowalam metode na sprawdzanie porowatosci, ze szklanka wody - tzn. trzeba wybrac wlos, ktory wypadl (nie zlamany) i wrzucic do szklanki z woda. Jesli unosi sie na powierzchni - niska porowatosc, jesli tonie powoli - srednia, jesli tonie szybko - wysoka.
może w końcu dowiem się jakie ja mam włosy, bo akurat tego za groma pojąć nie mogłam

jutro będą testy, bardzo dziękuję

Edytowane przez Fibibi
Czas edycji: 2012-03-18 o 20:41
Fibibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 12 (0 użytkowników i 12 gości)

Zasady wysyłania wiadomości