|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Madziara - śliczny Dzieciaczek!
Aguśka, ale Oni słodko razem wyglądają Męczą mnie wymioty czyżby oczyszczały mi się jelita?? .
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Muszę Ci powiedzieć, że Szymonek jest podobny i do Ciebie i do taty a przy okazji widać, że i do malutkiego Filipka ![]() KTG ok, serduszko bije idealnie, skurczy brak, jakieś pojedyncze stawiania się zapisały, ale takie słabe. Wydzielina nadal ma taki sam kolor, nie ma jej ani wiecej ani mniej, więc nie panikuję ani nie napalam się. Jeśli do 20 nie urodzę, 21 mam stawić się w pełnej gotowości na oddział i będą wywoływac poród. Tyle dobrze, że widac koniec
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca to jeszcze troszkę
|
|
|
|
#904 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Natka, opis porodu przerażający, tak długi okres parcia może być, że przez epidural, moja znjaoma też tak miala a na końcu i tak wyciągnęli dzidzię próżnociągiem. A propos epiduralu, to przypomniała mi się Anagat. Ciekawe, co u niej, dawno już nie zaglądała na wątek... Wogóle to zgadzam się, ze szybko zapomina się natężenie bólu porodowego, ale dziś powiedziałam Tż, że nie bałam się 1 porodu, a teraz jeśli będę kolejny raz w ciąży, to już będę się bała, bo wiem, czym to pachnie i że boli, oj boli Cytat:
|
||
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
tak mnie coś uciska w dole brzucha jakby gwałtowne ruchy dziecka?
jest mi nie dobrze, boli mnie głowa i mam jak by dreszcze...mam ochotę puścić pawia;/ ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Madziara26 ślicznego masz synka ![]() Aguśkaa cudnych masz Synków
|
|
|
|
#906 |
|
Rozeznanie
|
Proby watrobowe ok!
cukrzyca szaleje,ale to wina... Sterydow na plucka.dzis w nocy ostatnia dawka i powinno byc ok. Czekam na obchod z prawdziwego zdarzenia(wiadmo jak to w weekend...) moze sie dowiem,czy grozi mi cc,czy sn... dzis nad ranem,mimo fenoterolu,urodzila sasiadka z sali.akcja zamknela sie w 6h. mala urodzona w 31+6 wazy 1,5 kg i lezy w inkubatorku. moja olbrzymka wazy najwiecej na sali ![]() dzis szalalo jej tetno,od 100-180.przebadai mnie,szyjka ok.ciekawe,co to oznacza. buziaki! |
|
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie
Cytat:
super!
|
|
#909 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Aguśka super są Twoi chłopcy |
|||
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli cos jakby jutro 37 tc? dziewczyna obok z 37tc z om ma troszke mniejsze dziecko,z 2300/2400. biore te sterydy z nadzieja na to,ze mala juz taka mala i nieprzygotowana nie bedzie... prosze o kciuki,streszcze poranny obchod rano. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
Zia ale smakolyki
![]() Natka mnie nastraszyłas bo jesli ja nie bede miec znieczulenia, to chyba tam umre. Po brzuchu za tydzien ,dwa nie bedzie ani śladu super!Ale najwazniejsze ,ze o wszystkim szybko sie zapomina , a macierzynstwo wynagradza wszystkie bole ![]() Aguska widac ze miłośc braterska sie rodzi super chłopaki )Mateusz dzis dał popis swoich umiejetnosci dziadkom zjedlismy pyszny obiadek i spedzilismy popoludnie nad jeziorkiem, Tz nazbierał mi bazi,a mama ugotowala flaki, takze na kilka dni mam znowu gotowanie z głowy, twardnienia mam srednio 3 na godzine, wiec lichutko.Taki piekny wieczór ,cieplo jak w wakacje, wybylabym na jakies disco ,moze wtedy by sie cos ruszylo ))
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-18 o 19:54 |
|
|
|
#913 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wróciłam z imienin mamy, objedzona na maksa już po raz ostatni
no i ledwo weszłam do domku to znowu stresik... ehsss boje sie jak diabli, jednak lepiej jak poród chwyta z zaskoczenia i człowiek o tym tyle nie myśli... mąż ciągle powtarza że tyle m-cy się przygotowywałam że na pewno będzie dobrze itd... ale same wiecie jak to jest. Nie mam już na nic siły ide się wykąpać i do łóżka... dziękuje ze kciuki a jak nie to bodajże mam wpisany numer do desi więc jej smska napisze.
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym aby samo mnie złapało, ale szczerze w to wątpię. W środę wywoływanie
|
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie my pierwsze i nie ostatnie mamy wywoływanie więc chyba przeżyjemy jakoś
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jeszcze trochę wiary w to, że coś mnie złapie, bo wydzielina się nieco zmieniła
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
cały dzień byłam na świeżym powietrzu pierw spacer z tztem później pojechaliśmy na jedzonko, następnie do mini zoo.. Tyle się dzisiaj nachodziłam że aż się boję żeby nie przesadzić a bolą mnie tak nogi pachwiny i złapały mnie skurcze że teraz cały czas odpoczywam. Czuje nacisk na odbyt jak by miał mi wyjść na wierzch :/ ból kręgosłupa jak w trakcie okresu boli strasznie :-( jeszcze humor mi się zepsuł bo jutro tz musi odebrać samochód i zapłacić za niego za naprawę :-( więc na koncie już mniej kasy jest niż miało zostać więc jestem załamana bo chciałam kupić jeszcze zapas pampersów a muszę sobie odpuścić do wtorku ten zakup.. :-( wrrr.. Płakać aż mi się chce. Mam pytanie czy wy też kupujecie mm w razie gdybyście nie miały swojego do karmienia?
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słuchajcie... ten mój śluz przybrał lekko brązową barwę, podobną jak na sam koniec okresu czytam w internecie o tym i jest to jeden z objawów przedporodowych.Czyzby miało się samo rozkręcic? Bo krzyż i kość ogonowa bolą mnie tak, że nawet leżenie na boku sprawia mi ból. No i pachwiny bolą, uda i w ogóle...
|
|
#919 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć!!
Widać,że mamy weekend,bo stron za dużo nie przybyło Wszystkie pewnie na spacerkach,grillach... Ale Wam zazdroszczę.. Ja tak niedawno chwaliłam się jaka to u nas wiosna jest no i chyba przechwaliłam. Bo od piątku jak na złość leje wieje i w ogóle beee... Wcale pogoda nie zachęca do szwędania się,a w moim przypadku to siedzenie w domu nie jest za dobre Miałam dzisiaj w planach carboot ( dosłownie to jest sprzedaż z bagażnika,coś taki second hand na powietrzu),ale był wieeeelki niewypał raptem z 20 straganów było,a norma to 4a nawet czasem 5razy tyle... Myślałam,że kupię jakieś ciuszki dla Okruszka,albo ten kosz... A tu du... No i ostatnia nadzieja,że urodzę przed poniedziałkiem upadła... Liczyłam na to,że dziecko się zlituje i zrobi mi prezent na dzień matki (bo tu dziś świętują go),ale gdzie tam Madziara zmroziło mnie jak przeczytałam Twój opis... a mówią,że cesarka nie boli (chodzi o to co się dzieje w czasie oczywiście)... Boże nieludzkie to było... Ale całe szczęście że teraz jest już wszystko ok A dzidziuś słodkiTyle spamiętałam.. Nie mam jakoś weny do pisania,echhh... Najchętniej bym już chciała Wam napisać,że urodziłam zdrowego malucha... a tak to jest dół.... Ej,a co z rybką? jakoś tak zniknęło jej się,co nie??? Bo Karolca i Alegna jak widzę czekają nadal... Ale już widze,ze dzieci na dniach będą miały... Trzymam za Was obie kciuki... Nie bójcie się ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tego Ci życzę kochana.. Może mały uparciuszek w końcu wyjdzie
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzić będę jak będą skurcze
Mąż chciał mnie dziś w szpitalu zostawić Muszę przyznac, że położne bardzo na luzie, miłe. Zobaczymy później czy nie zmienię zdania
|
#923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby bylo tak jak mowisz
|
|
#924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Twój Tż teraz tak tylko mówi. Jeszcze nie widziałam,zeby facet od nadmiaru adrenaliny padł
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Oby to były zwiastuny, jestem zmęczona już.
Cytat:
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka KCIUKI za Was!
oby się rozhulało ![]() Muszę siedzieć wyprostowana bo córa mi nogi wbija w żebra. |
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem, matka ma czas dla siebie
Aguśka fajnie Chłopaki wyglądają razem, miłość rozkwita ![]() Madziara słodki Skarbuś Cotton trzymaj się tam dzielnie , niech się wszystko się stabilizuje i ładnie tak trzyma do końca szczęśliwego ![]() Dzisiaj spacer krotki w chodzeniu, bo na plac zabaw poszliśmy i moja Mała Biedronka -Nina ( w biedronce też byliśmy,wiadomo ) na koniec zabawy wyglądała jak małe prosię, ale szczęśliwe prosię .Łapy wybrudzone,a że każdą koleżankę żegnała z płaczem , potem po buzi te łezki rozcierała, więc wyglądała czadowo.Mravka nie wiem po jakim czasie te krople działają, bo ja podaje od wczoraj 4 razy dziennie po jedzeniu po kropelce, jakiejś zmiany wielkiej nie zauważyłam w zachowaniu, może łatwiej te pierdzioszki idą, bo już tak smoka nie gryzie jak Jej podajemy. Nina na spacerze idzie ładnie za rękę, ale i tak się czuje pewniej jak mam kogoś obok do pomocy, bo dopiero sprawdzamy jak się będzie zachowywać, czy będzie uciekać itp. bo tego właśnie się obawiam ,że mi gdzieś pobiegnie i będę Ją gonić z wózkiem, ale póki co jest spokój.Nie będę chodzić blisko ulic i mam nadzieję ,że sama dam radę Ją okiełznać jakby się Jej bycie grzeczną córunią znudziło. Mam znow info o produktach porodowych chodzi mi o majtki jednorazowe firmy horizon, drą się jak chce się odkleić podpaskę , więc jak ktoś ma to raczej do tych podkładów porodowych ( dużych podpasek ) lepiej używać, bo potem w domu to do alwaysów się nie nadają.Znów mam lekkie krwawienie i właśnie za każdą zmianą podpaski muszę gacie nowe zakładać.Karolca może jednak ten 19 , oby i tego Ci życzę i Aalegnie też ![]() A co z Rybką ?i Lena też milczy , Laski do raportu proszę
|
|
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolca oby się ruszyło
88natka widać, że mimo wszystko, że tyle przeszłaś to warto dla tak śliczniej dziewczynki jak Twoja Olivia dzielna mamuśka i masz swojego skarbeczka w nagrodę Madziara miło Cię widzieć Ale najważniejsze, że cali i zdrowi w domu Pisz co u Was koniecznie ![]() Aguśka Zia_ kusisz tymi słodkościami tylko ja też dziś byłam na mini imprezce, a co należy nam się a Tobie to szczególnie jak to dopiero pierwszy tydzień urlopu ![]() Jolkaaa dwaj kiełbasę smaka mi narobiłaś! ![]() Puma miałaś mnie nie wyprzedzać z porodem oby wszystko szło dobrze to Ci pozwolę Mi dziś się mocno stawia brzuch, co ok 15-20 min twardnienia i to dość mocne nogi dziś mi tak spuchły, że żadne buty nie wchodziły TŻ mi wynalazł jakieś stare matariałowe trampki to na siłę mocno rozsznurowane i bez wkładki jakoś dało radę - nie pytajcie jak wyglądałam na spacerze w nich wstawię fotkę na @ jak mi się uda. He heJutro muszę wcześnie jechać zrobić wyniki morfo, wr, hbs i coś tam jeszcze, no i mocz zawieźć. W czwartek wreszcie mam wizytę po 4 tygodniach ![]() Spokojnej nocki Może Karolca i Alegna skusicie się urodzić dziś Ciekawe jak tam karo_z... Oby wszystko ok (sprawdzałam i termin miała dopiero na 11 kwietnia).
|
#929 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze że dzidzię masz już przy sobie ![]() Cytat:
Cytat:
i dawaj znać w miarę możliwości co u Was ![]() Cytat:
życzę Ci tego
|
||||
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolca czyli możliwe, że coś się rusza
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

Ciesze sie, ze jest bardziej przyjaznie nastawiony do braciszka.

super!

))
chciałabym aby samo mnie złapało, ale szczerze w to wątpię. W środę wywoływanie
nie my pierwsze i nie ostatnie mamy wywoływanie więc chyba przeżyjemy jakoś
raptem z 20 straganów było,a norma to 4a nawet czasem 5razy tyle... Myślałam,że kupię jakieś ciuszki dla Okruszka,albo ten kosz... A tu du... 
Ale najważniejsze, że cali i zdrowi w domu
ja też dziś byłam na mini imprezce, a co należy nam się 
nogi dziś mi tak spuchły, że żadne buty nie wchodziły