Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-18, 21:20   #4711
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. ja nie czuję się zgorszona
też staram się nie przegrzewać dziecia
idąc Twoim przykładem Jas na spacerku w południemiał dresik na sobie
bez rajtuzek
i co najśmieszniesze w drodze powrotnej ze spacerku zaczął zciągać skarpettki i zjadać stopę
nieźle to wyglądało(tym bardziej że sytuacja miała miejsce w gondoli)
na drugi popołudniowy spacerek ubrałam go cieplej

2. odebrałam Nadie ze szpitala

3. Janek uruchomił ssanie popołudniu
wiec już jestem mniejsza cycolina
1. A my dzisiaj już bardziej po bożemu, bo w polarku Bo sporo chłodniej było niż wczoaraj, choć na termometrze niby temp. podobna. Ale wiatr paskudny wiał.

2. I jak jest, jaka? I wymiary poproszę

3. To mąż niepocieszony, co? A jak tam jego kacyk?
Stary 2012-03-18, 21:24   #4712
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Dziekujemy z Antkiem za mile komplementy!

Kilka z Was pytalo o wrazenia... Antek chyba zadowolony, choc maly przedsmak juz mial, bo od jakiegos czasu, jak sie obudzil na spacerze, to podnosilam mu oparcie w gondoli, wiec juz widzial wiecej, ale jednak co spacerowka, to spacerowka. Mama (czyli ja) troche mniej zadowolona, bo po pierwsze nie widze mlodego, a po drugie skonczylo nam sie spanie na spacerze. Drzemie jedynie 30 min, czyli tak jak w domu, a do tej pory spal nawet 2 godz., no i jak sie obudzi, to nie za bardzo chce siedziec. No nic, licze na to, ze jakos sie przyzwyczai do dlugich spacerow, bo ja takowych jestem spragniona.

Brumku za zabek i postepy jedzeniowe, no i ruchowe. Ciekawe jak szybko Tymek ruszy. Antek taka pozycje przyjal jakis miesiac temu i nadal sie kolysze, nie umie jeszcze raczek przesunac, pozostajac na kolankach.
Pieleszka zdrowka dla Hani.
Eveewe Marysia!
Kajool sliczny Twoj synek! No i krzeselko fajne.
Isiaok dziekuje za zdjecie Ewoludek sliczny!
Shirka ja polecam takie reczniki http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...200061444.html, korzystaja z nich wszystkie moje dzieciaki i bardzo je lubia. Nawet 5-latka jeszcze cala sie w niego opatula.
Stronczku kiedy znowu sie zobaczysz z mama? Teraz chyba Wy jedziecie do Polski, tak?
Adrij

Maz obnizyl dzis lozeczko Antkowi, bo zaczal lapac sie za gorna krawedz i sie dzwigac, no i faktycznie mlody chce wstawac...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:28   #4713
adrji
Raczkowanie

u nas dziś inauguracja sezonu ogródkowego
pewnie jak większość większa część dnia na swieżym powietrzu
kawka na podwórku uwielbiam to

ale jakoś parszywie mi się popołudnie skończylo dołowato
i marzyłam o tym zeby wkońcu usiąść wieczorkiem i was poczytać
a tu tylko strona buziaki
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:32   #4714
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

No ja tez musze obnizyc lozeczko. Bo Marys za bardzo kombinuje.
co do spacerowki, moja czasem spi i nie wazne czy jest do mnie odwrocona czy nie. A tak jak dzisiaj nawet chwili nie spala.
co do recznikow ja ma takie KLIK i jestem bardzo zadowolona. Sa wygodne.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:34   #4715
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
[/COLOR]telik gdzie na necie czytalam ze mozna jesc troszke makaronu razowego aldenteprawda to? i z jakiej firmy takowy moge dostac?
Dziewczynki dzieki za pochwałę Marysi
można pół szklanki na początku(to jedna porcja) makaron razowy
polecam makarony pelne ziarno lubelli (łatwo dostępne)http://i.snobka.pl/sn183/0196cc1000238c6b478e77bf
albo włoskie makarony

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. A my dzisiaj już bardziej po bożemu, bo w polarku Bo sporo chłodniej było niż wczoaraj, choć na termometrze niby temp. podobna. Ale wiatr paskudny wiał.

2. I jak jest, jaka? I wymiary poproszę

3. To mąż niepocieszony, co? A jak tam jego kacyk?
a u nas cieplutko 20 st i bezwietrznie
Nadia jest malutenieczka
(choc statystycznie całkiem w środku 3300 gr i 57 cm)

ale dopiero teraz zdałam sobie sprawę jakim "chłopem" jest Jan
a zkacowany mąż musiał zaliczyć z nami te 2 spacerki
jako lek

chcecie fotke ze spacerku?

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-03-18 o 21:38
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:34   #4716
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
To witam w klubie, bo i u mnie całe życie siniak na siniaku Wystarczy mocniej ścisnąć i już zakwita. I taka jestem dama z wiecznie poobijanymi nogami

Natko, ja karmię Tymcia tylko naszymi łyżeczkami. Takimi do herbaty. Swoją paltikową ma czasem w łapce, żeby się bawił. Ale jedzenie podaję tylko metalową. Jakoś mi wygodniej. Poza tym naczytałam się, że takie łyżeczki lepsze i do nauki poprawnego zagarniania jedzenia, i do rozwoju aparatu mowy, więc mam usprawiedliwienie swoich metod A potrzebuję takowego, bo mąż się wścieka że metalowymi go karmię Ale cóż... że tak powiem, nie za dużo ma tu do powiedzenia

Justyna - wracaj mi tu szybciorem i pisz co u Was Wiem, że czasu nie ma, że się zniesmaczyłaś na nas ostatnio, ale choć na chwilkę, co?
1. Ja też z tych, co siniaki co chwilę mają. Raz się z Tż wygłupiałam, złapał mnie i nie chciał puścić, dość mocno. Mówię mu:"puść bo będę miała siniaki". No i wielkiego ciemnego siniaka miałam przez miesiąc. Prawie jak przemoc domowa .

2. Ja też karmię metalowymi, bo mnie dziecięce wkurzają. Z resztą dziecięce teraz używa Kuba .

3. Brumku nie zniesmaczyłam się na nikogo. Smutno mi, że dziewczyny odchodzą a poszło o głupotę.

No i jak widać nawet jak nie piszę, to jestem na bieżąco, bo siedzę w krzaczorach. Trudno się z wizazem rozstać . Patik mam nadzieję, że też się na pasku ukrywasz, jak ja .

Iiiiiiiiii strasznie zżera mnie ciekawość jak wygląda Piwnooka . Bo to ja ją z krzaków wywołałam. Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że jest lekko podobna do Ciebie .

Jakby kto pytał o Youyou to ma problemy z routerem .
No i DaKaro zaginęła .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:34   #4717
Vaniliova11
Zadomowienie

Ale piękna pogoda dzisiaj była Krystek zaliczył dwa spacerki

Crazy Brumek Dziubek Natka
wczoraj dzień tak szybko mi przeleciał rano targ potem sprzątanie potem grill u tesciów . Miałam coś napisać wieczorem ale o 20 zasnęłam

Dziubek dlaczego Bytom ? Szczegoły chyba omawiacie na fb ?
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:39   #4718
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Kilka z Was pytalo o wrazenia... Antek chyba zadowolony, choc maly przedsmak juz mial, bo od jakiegos czasu, jak sie obudzil na spacerze, to podnosilam mu oparcie w gondoli, wiec juz widzial wiecej, ale jednak co spacerowka, to spacerowka. Mama (czyli ja) troche mniej zadowolona, bo po pierwsze nie widze mlodego, a po drugie skonczylo nam sie spanie na spacerze. Drzemie jedynie 30 min, czyli tak jak w domu, a do tej pory spal nawet 2 godz., no i jak sie obudzi, to nie za bardzo chce siedziec. No nic, licze na to, ze jakos sie przyzwyczai do dlugich spacerow, bo ja takowych jestem spragniona.

Maz obnizyl dzis lozeczko Antkowi, bo zaczal lapac sie za gorna krawedz i sie dzwigac, no i faktycznie mlody chce wstawac...
No to jednym słowem Antek wkroczył do świata dużych dzieci

A u nas do obniżenia łóżeczka to jeszcze daleka droga. Chyba Bo Tymuś żadnych tendencji wznoszących nie wykazuje

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Ojoj, brzmi smutno Co Cię tak zdołowało?
Stary 2012-03-18, 21:40   #4719
adrji
Raczkowanie

Cytat:
2. Natko, ja karmię Tymcia tylko naszymi łyżeczkami. Takimi do herbaty. Swoją paltikową ma czasem w łapce, żeby się bawił. Ale jedzenie podaję tylko metalową. Jakoś mi wygodniej. Poza tym naczytałam się, że takie łyżeczki lepsze i do nauki poprawnego zagarniania jedzenia, i do rozwoju aparatu mowy, więc mam usprawiedliwienie swoich metod A potrzebuję takowego, bo mąż się wścieka że metalowymi go karmię Ale cóż... że tak powiem, nie za dużo ma tu do powiedzenia
a jaki jest argument na to że metalowa łyżeczka lepsza dla mowy od takiej samej plastikowej bo jakoś nie moge sama wygdybać
bo to może od jutra wyrzuce wszystkie

a i co do zębów no Tymek szacunek
przebileś Jaśka
Stary 2012-03-18, 21:40   #4720
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Tymku gratuluję Ci ząbka!
Moja Lila ma już drugiego :górną jedynkę... ( i nie wiem z tą dolną jedynka co nie chce się skubana od miesiąca przebić?)

Brumku My chcemy szeregowy, wydaje mi się że tam jest więcej miejsca niż w tym rok po roku.
Stary 2012-03-18, 21:43   #4721
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

chcecie nie chcecie wstawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg john41m.jpg (90,6 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg john42m.jpg (91,8 KB, 77 załadowań)
Stary 2012-03-18, 21:46   #4722
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
a jaki jest argument na to że metalowa łyżeczka lepsza dla mowy od takiej samej plastikowej bo jakoś nie moge sama wygdybać

a i co do zębów no Tymek szacunek
przebileś Jaśka

my też metalowe łyżeczki, nie wiem ale jakoś tak wyszło,że mi wygodniej i im też bo sa takie jakby owalne z prawie płaskimi bokami, no i mamy różne kształty w domu
Stary 2012-03-18, 21:47   #4723
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ale dopiero teraz zdałam sobie sprawę jakim "chłopem" jest Jan
a zkacowany mąż musiał zaliczyć z nami te 2 spacerki
jako lek

chcecie fotke ze spacerku?
Pytanie! Dawaj

A mąż sprawiedliwie wycierpiał za swoje grzechy i teraz może powrócić do łask dobrej żony

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
3. Brumku nie zniesmaczyłam się na nikogo. Smutno mi, że dziewczyny odchodzą a poszło o głupotę.

4. No i jak widać nawet jak nie piszę, to jestem na bieżąco, bo siedzę w krzaczorach. Trudno się z wizazem rozstać .

5. Iiiiiiiiii strasznie zżera mnie ciekawość jak wygląda Piwnooka . Bo to ja ją z krzaków wywołałam. Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że jest lekko podobna do Ciebie .

6. Jakby kto pytał o Youyou to ma problemy z routerem .
No i DaKaro zaginęła .
Strasznie się cieszę, ze się odezwałaś

3. Święta racja! Niestety...
4. Te krzaczory to mi na nerwy działają. Co która wyjdzie, to nastepna się chowa Strach pomyśleć, co Wy tam robicie
5. Matko, jasnowidzu, wiesz że jest!!! Tzn. troszeńkę, bo włosy i oczy taki sam kolor mają.
6. Ja pytam i dzięki że już wiem
A DaKaro to już baaaaaardzo długo nie ma I nie pojawia się mimo że już parę razy ktoś o nią pytał.
Stary 2012-03-18, 21:48   #4724
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Telik Jasiu jest cudny mały klon twojego Tż
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:51   #4725
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Pewnie,że chcemy!
Super... dziś było przepięknie...
ach wiosna idzie... żyć się chce po tej szarówie...

I za tydzień będziemy spać o godzinę krócej... aż się boje,ze dziewczyny będą wstawać o 5...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Pytanie! Dawaj

A mąż sprawiedliwie wycierpiał za swoje grzechy i teraz może powrócić do łask dobrej żony

Strasznie się cieszę, ze się odezwałaś

3. Święta racja! Niestety...
4. Te krzaczory to mi na nerwy działają. Co która wyjdzie, to nastepna się chowa Strach pomyśleć, co Wy tam robicie
5. Matko, jasnowidzu, wiesz że jest!!! Tzn. troszeńkę, bo włosy i oczy taki sam kolor mają.
6. Ja pytam i dzięki że już wiem
A DaKaro to już baaaaaardzo długo nie ma I nie pojawia się mimo że już parę razy ktoś o nią pytał.
Iustynka trafiła... ona ma magiczna kulę
I nawet macie z Piwnooką tak samo sympatyczny uśmiech!
Stary 2012-03-18, 21:52   #4726
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Dziewczynypisałam już ale moderator wolny...macie spacerówki bez pałąka?Bo chce kupić nową bez i nie wiem czy córka bedzie zadowolona-w starej wiecznie na nim wisi...
My nie mamy pałąka i jakoś specjalnie nam go nie brakuje
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
fajny też sie na niego przymierzam
Cytat:
marzena_Sno właśnie widziałam, że Wy w nunie bez pałąka-dziękuję za odp.
telikjuż pisałam wczesniej ale post się nie pojawilmieszkam pod Oleśnica w strone Warszawy-rejony Sycowazastanawiałam sie czy udałoby Nam sie spotkac we 3 we Wrocławiu(ja, Ty i Ellika)????????????w bliżej nieokreślonej przyszłości?????????
taaak, bardzo chętnie
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
przepraszam Was dziewczyny, ale nie mogę z osobistych względów udzielac się już na tym forum-stało się tak a nie inaczej-mam inne widac poglądy niż Wy za ostro zareagowałam, ale trzeba ponieśc tego konsekwencje. Wiem, że mnie nikt nie wyrzuca itd.ale tak będzie lepiej.
przyjmij to na klatę i nigdzie nie uciekaj! my tu dorośli ludzie

Hej
dzisiaj prawie cały dzień na dworze spędziliśmy dawno nie miałam tak fajnego weekendu, achhhh
teraz mogę do pracy wracać - zaczynam od wtorku.
Dzisiaj Karolcia jadła obiadek w parku, podobało jej się, bo zjadła całą porcję.
Ale nogi to mi do doopki włażą Jeszcze ubrałam sobie spódniczkę, buciczki...tak mnie cholery obtarły, no ale warto było.
Wskakuję w wannę i lulu
Pa
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:54   #4727
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. a jaki jest argument na to że metalowa łyżeczka lepsza dla mowy od takiej samej plastikowej bo jakoś nie moge sama wygdybać
2. a i co do zębów no Tymek szacunek
przebileś Jaśka
1. Wyrzuć koniecznie, bo inaczej złą matką będziesz

A czytałam o tym chyba u Zawitkowskiego. A potem gdzieś w TV widziałam rozmowę z logopedą na ten temat. W DDTVN. Pewnie na ich stornie jak wpiszesz że o łyżeczkach, to wyskoczy ten filmik

2. Gorzej że druga dwójka tez już opuchnięta No ale do nie to chyba z miesiąc minie, bo ta pierwsza bardzo długo sie przebijała.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Moja Lila ma już drugiego :górną jedynkę... ( i nie wiem z tą dolną jedynka co nie chce się skubana od miesiąca przebić?)

Brumku My chcemy szeregowy, wydaje mi się że tam jest więcej miejsca niż w tym rok po roku.
1. Dziękujemy
2. Mi się zawsze wydaje, że kierowanie tymi bliźniaczymi wózkami, szczególnie tymi długimi, to wyższa szkoła jazdy Chociaż mąż sie kiedyś w sklepie takim bawił i mówił że fajnie skręca. Bo one mają jakąś kierownicę chyba, tak?

Cytat:
No jak już są, to skomentuję, a co!

Na pierwszym zdjęciu widzę faceta i jego mały klon! Po prostu identyko: układ ust, czoło, kształt brwi i włosy nawet

A na drugim górę obcięło
Stary 2012-03-18, 21:54   #4728
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
scio ucaluj agatke i zycze jej zdrowka. Moze uda sie i z toba wybrac na spacer, jakbys miala jak sie dostac do CK.
Dzięki na pewno jak tylko Agat troche podzdrowieje to sie wybierzemy

Co do makaronu to ja kupuje w biedronie pełnoziarnisty i gotuje garstke.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:57   #4729
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
i

Teliczku, jeszcze się zapytam: co Jaś ma na szyi? Tzn. widzę co ma i wydaje mi się to nad wyraz ciekawe i chciałabym się dowiedzieć, jak to w całości wygląda i gdzie się to nabywa?

I jeszcze Mamad mi tu brakuje!
Stary 2012-03-18, 22:00   #4730
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
dziekujemy i czekamy na dalsze rezultaty cwiczen.
co do tego na twarzy - widze na zdjeciach, ale nie ma nic na twarzy teraz. Ale ona ma tak delikatna skore jak ja i wystarczy lekko nacisnac i juz czerone. A u mnie siniaki nieodlaczna czesc zycia.
A to już sama nie wiem, może mi się wydawało, albo spineczkę miała.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
wpadłam się tylko przywitać, bo wiszę na pasku od kilku godzin, ale czytać nie ma jak. pisać też nie było jak. ani nawet podejść do komputera i się wylogować.
Haneczka się rozchorowała. od wczoraj gorączkuje intensywnie i co zbije się temp to po kilku godz wraca. ona już taka zmęczona. teraz zasnęła. byłiśmy z nią u lekarza no i jest infekcja w gardełku. na szczęście oskrzela i płuca czyste. ale i tak mamy antybiotyk bo trzeba ja szybko na nogi postawić. weekend cudny, a my w domu...głowa mnie boli od tych nerwów. to pierwsza gorączka Hani i jestem na maksa zestresowana. od jutra jestem na L4.
Zdrówka dla Haniolka

Cytat:
dzieki za mile slowa o Marysi
Ja do tej pory tyle lat sie przymierzalam do diet i nic. W ciazy przytylam 16 kg juz wrocilam do wagi z przed ciazy ale to i tak 18 kg zostalo jeszcze zalozenie mam na 60 kg ale czas pokaze.
O 60kg to też moje marzenie.
Bosko by było

Cytat:
a to juz ostatnia fota Marysi - sie rozochociłam
Jakie ma cudne te rozczochrane włoski

Cytat:

Dlaczego się parszywie skończyło?
Co się stało?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 22:02   #4731
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
i

Teliczku, jeszcze się zapytam: co Jaś ma na szyi? Tzn. widzę co ma i wydaje mi się to nad wyraz ciekawe i chciałabym się dowiedzieć, jak to w całości wygląda i gdzie się to nabywa?

I jeszcze Mamad mi tu brakuje!
Metro szaliczek
z zary na wyprzedarzy za 9 zł upolowałam

a telika obcieło bo obleśny ostatnio niedospany, niedomalowany i nie do pokazywania
Stary 2012-03-18, 22:03   #4732
adrji
Raczkowanie

Cytat:
1. Ja też z tych, co siniaki co chwilę mają. Raz się z Tż wygłupiałam, złapał mnie i nie chciał puścić, dość mocno. Mówię mu:"puść bo będę miała siniaki". No i wielkiego ciemnego siniaka miałam przez miesiąc. Prawie jak przemoc domowa .

2. Ja też karmię metalowymi, bo mnie dziecięce wkurzają. Z resztą dziecięce teraz używa Kuba .

No i jak widać nawet jak nie piszę, to jestem na bieżąco, bo siedzę w krzaczorach. Trudno się z wizazem rozstać . Patik mam nadzieję, że też się na pasku ukrywasz, jak ja .

Iiiiiiiiii strasznie zżera mnie ciekawość jak wygląda Piwnooka . Bo to ja ją z krzaków wywołałam. Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że jest lekko podobna do Ciebie .

Jakby kto pytał o Youyou to ma problemy z routerem .
No i DaKaro zaginęła .
No! fajnie ze napisałaś! likeit
Patik wracaj!

Cytat:
Ojoj, brzmi smutno Co Cię tak zdołowało?
a wogole ten tydzien jakiś taki średni był dla mnie,
no ale jutro już nowy się zaczyna może się odmieni

a wogole to musze jednak pochwalić wczoraj mojego tżeta
został pierwszy raz z synciem od 17 do spania,
czyli popołudniową faze gdy wymaga najwięcej uwagi zabawy gdy zmęczony przed spaniem,
wykąpali się i ładnie mu usnąl
baa! śmialam się rano że co mu chyba do mleka dosypał bo spał bez zadnej wybudki do 6!
nie obudził się nawet jak wróciłam a było głośniej
a ja wybyłam do stolicy
niepamiętam od kiedy
urodziny przyjaciółki
wypiłyśmy piwo na swiętego Patryka, dziewczyny poszly jeszcze na drinka, ale to już nie dla mnie, po 1,5 roku abstynencji to małe piwo jest dla mojej głowy nie lekkie do wypicia
wogóle to inne priorytety mając dziecko fajnie się wracało do domu
Stary 2012-03-18, 22:08   #4733
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Chcemy, chcemy.

Edit: O proszę, nie trzeba Cie namawiać.
Ja w Jaśku widzę i Ciebie i Twojego Tz. Nie mogę się zdecydować
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 22:13   #4734
adrji
Raczkowanie

Cytat:
1. Wyrzuć koniecznie, bo inaczej złą matką będziesz
Dobra dobra to już wyrzucam, żeby nie było hehe

Telik uwielbiam Jasia!
a to zdjęcia z dzis tak? to mąż 'świeżo' wygląda chyba się już wyspał
Stary 2012-03-18, 22:20   #4735
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
1)a wogole ten tydzien jakiś taki średni był dla mnie,
no ale jutro już nowy się zaczyna może się odmieni

2a wogole to musze jednak pochwalić wczoraj mojego tżeta
został pierwszy raz z synciem od 17 do spania,
czyli popołudniową faze gdy wymaga najwięcej uwagi zabawy
Cytat:
Dobra dobra to już wyrzucam, żeby nie było hehe

Telik uwielbiam Jasia!
3)a to zdjęcia z dzis tak? to mąż 'świeżo' wygląda chyba się już wyspał
1a czenmu miałaś kiepski tydzień?
2
3) pospał se chłop do 11 to wygląda świeżo
za rto żone ma zombie

Kajoolku a czemu nie piszesz co u was?

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-03-18 o 22:26
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 22:55   #4736
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Piwnooka widziałam Wasze zdjęcia ze spotkania, masz bardzo sympatyczną buźkę, muszę Ci powiedzieć, że wyglądasz bardzo podobnie do tego obrazu, który miałam jeszcze przed zobaczeniem zdjęcia
Cytat:
Piwnooka - śliczna z Ciebie dziewczyna Masz taki typ urody jaki bardzo, bardzo lubię. I faktycznie jesteś piwnooka
aż się zaczerwieniłam, onieśmieliłam, zawstydziłam ... dziękuję za miłe słowa
i nie kłamałam
Cytat:
Natka_A wiesz, że możesz mieć racje co do tej łyżeczki? Ewka tez w sumie zaczęła ładnie jeść jak złamała się jej plastikowateraz je nasza
to może w łyżeczce tkwi sekret... chociaż dzisiaj Helena plastikową nawet ładnie jadła, z naciskiem na nawet...

Cytat:
to nie wiem....hm... może podaj adres na pw to Ci podeślę zdjęcie... co by Cię całkiem ciekawość nie zeżarła...

Cytat:
Jaś cudo, zdjęcia jak z czasopisma

Cytat:
hm... mnie kiedyś zaczepił jeden zza krzaków (z propozycją sexu) to może go szukają...
Cytat:
(dalej się czerwienię)
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 23:14   #4737
adrji
Raczkowanie

wiecie co, tak sobie myśle że to wcale nie był zły dzień
bo wiecie co Jaś dziś zrobił?
komu mam powiedziec jak nie wam

Zrobił swoje 3 pierwsze kroki!!!

no nie mogliśmy z mężem przy rannej kawie uwierzyć
nie ma to jeszcze dużo wspólnego z chodzeniem, stał po prostu przy kanapie i on się chyba zapomniał!
puscił się, przedreptał szybko i wyladowal u męza w ramionach a ja siedziałam na kanapie i nie moglam zakodowac co sie stało
powtórzyl potem jeszcze ze dwa razy wślizgiem lądując na kolanach
ale wiecie co to po części wasza zasługa
pisałyście że najszczęsliwsze dziecko to w sumie na boso i rano tak pomyslałam, że slonce tak grzeje przez okna gorąco się zrobiło w domu, że może pobiegać troche na bosaka-no i miał lepszą 'przylepność'

Tylko to tamto, zeby nie bylo że ktoś się smuci umiejętnościami, gdyby tak było wcale niechcialabym tego napisać żeby ktorejś nie bylo przykro jak to mowię ostatnio coraz częściej do mojego dziecka -nononono
już wam miałam napiasać ze dwa dni temu, piszcie jak najwięcej co wasze dzieci potrafią czego się własnie uczą,
ja tam uuuuwielbiam czytać o wszystkich wyczynach
nawet jak moj nie tańczy mniej rozgadany cieszy mnie myśl jakich umiejętności może nieoczekiwanie nabrać

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

i chętniebym z wami jeszcze popisała ale chyba mnie już sen zaprasza dobranoc kolorwych snów

Pieleszka zdrówka dla Haneczki
Stary 2012-03-18, 23:34   #4738
marzena_S
Zadomowienie

Brumek, 5 ząb - ale tempo! Co do ubierania to dobrze to określiłaś, że każda mama stara się to robić dla swojego dziecka najlepiej- czyli po swojemu.

Shira, super ten ręcznik z motherhood- ostatnio będąc w akpolu go nawet miałam w ręku, ale stwierdziłam, że mamy dwa inne z kapturem i bez sensu brać trzeci. Gdybym widziała je wcześniej na pewno bym się zdecydowała.

Eveewe, świetne z Was dziewczyny! Marysia tą czuprynę ma naprawdę boską.

Piwnooka, tak wstawiłam zdjęcia ze spotkania stosując się do Twoich i Blondynki "wytycznych".

Iustyna, już nie pamiętam kiedy napisałaś tak długiego posta. Co do Piwnookiej to Twoja intuicja dobrze Ci podpowiada - ja też widzę podobieństwo, mimo że Brumka tylko na zdjęciach widziałam.

Telik, już ja tam widzę jaka Ty obleśna jesteś. Mam nadzieję, że wreszcie Jasiu i tż dadzą Ci trochę odpocząć i przestaniesz czuć się jak zombie mamuśka.
Zdjęcia boskie, takie ciepłe i rodzinne. Jasio to mały klon Twojego tż!

Adrij, dziękuję za komplement w stronę Hani. Super, że tż tak sobie dobrze poradził z Jasiem. I tego wieczornego wyjścia z przyjaciółkami trochę zazdroszczę- ja już zapomniałam jak smakuje alkohol.

Pieleszko, zdrówka dla Hani.

Też zastanawiałam się co z Youyou, ale widzę że sprawa się rozwiązała.

My dzisiaj przyjemnie spędziliśmy dzień- chociaż Hania nadal marudna. Już się boję, że to może kolejne zęby, bo dwójki już się ładnie przebiły, więc chyba nie powinny tak jej dokuczać. W ramach lenistwa zjedliśmy pyszny obiad w mieście na świeżym powietrzu, więc przy okazji się dotleniliśmy. Po Haniowym obiedzie zaliczyliśmy jeszcze jeden spacer, a wieczorem Hania pięknie zasnęła...tfu, tfu żeby nie zapeszyć.
Skoro tyle tu ostatnio spacerowych zdjęć to i ja wstawiam moje dzisiejsze skarby.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (58,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (46,8 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-03-18, 23:35   #4739
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
dla mojego zięcia

Moja Mala coraz bardziej stabilnie siedzi. Jak sie z przodu Troche podeprze to super jej wychodzi. Moze tak siedziec dluzszy czas.
Sama usiedzi jednak tylko max pól minuty i przewraca sie na bok.

Pytalyscie kiedy my teraz do PL. Otóż ok 20 kwietnia. Na SWIETA zostajemy w UK.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 23:36   #4740
iustyna1
Wtajemniczenie

I mam i mam, maila od Piwookiej! Moja ciekawość została zaspokojona, mogę spokojnie iść spać.
Wyglądasz zupełnie tak, jak sobie wyobrażałam .

I jesteś trochę podobna do Brumka !

Aaaa żeby Cię nie zwiodła moja mina aniołka, kawał zołzy ze mnie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości