|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Chyba wiem o co chodzi z tym siedziskiem. Też mi się wydaje, że lepiej jak za pleckami ma troszkę miejsca, bo jak chce to się podniesie, a jak chce, to się oprze wygodnie. |
|
|
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- a no robiłam i robie ale masz jakiś lek czy chcesz o tak o na wlasna reke? |
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie siedzi-moja też podobnie siada kiedyś Ją przyłapię na Jej wygibasach i Wam wkleję.
|
|
|
|
#4774 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patik! A co ciekawego w biedronce? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nati ![]() Ala ![]() Julka ![]() [QUOTE=Stronczek27;33005722] Pokaże Wam jak moja corcia ładnie w lezaczku siedzi [/QUOTE] dla niej. Moja gwiazda też tak sobie przesiaduje w leżaczku Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-03-19 o 09:38 |
|||
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Patik też wracaj! Jeszcze tego brakowało, każda z nas ma swoje większe, mniejsze problemy w życiu codziennym i do tego dawkować sobie niesnaski wirtualnie! Wizażowe grono ma być przyjemnością, czasem spędzonym na plotkowaniu, dzieleniu się swoimi radościami i smutkami (ja przynajmniej tak do tego podchodzę) Natalia, Julia, Ala ![]() My spacerujemy w różnych pozycjach oparcia. Zaczynamy od całkiem siedzącej pozycji, jak już widze, że robi się senna, to rozkłądam na wpół leżącą pozycję, a jak zaśnie to całkiem na płasko. Jak się budzi to z powrotem na wpół siedząco, by jeszcze pępek wciągnęła ale już więcej widziała ![]() ania ja dostałamw zeszłym tygodniu od sąsiadki z chicco http://allegro.pl/nosidelko-chicco-y...217475643.html raz małą w nie wsadziłam w domu na spróbowanie. Łatwo się zakłada, wygodnie. Na jakieś sporadyczne wypady w terenie pewnie będziemy go używać. |
|
|
|
|
#4777 | |||
|
Raczkowanie
|
witam się
![]() zdrówka dla 'naszej' Wiki całujemy co by katarek szybko sobie poszedł!Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do kąpieli to z tych wszystkich czynności tego byłam najspokojniejsza, bo to od urodzenia fucha męża kąpiele są męskie![]() Bardziej myślałam, ze będzie problem ze spokojnym uśnięciem no i ten popołudniwoy czas przed usnięciem, ze "da w kość" tatusiowi Cytat:
a chyba zdecydowałaś się na zakup tego wózka, bo chyba go kiedyś wrzucałaś że się zastanawiasz? i jak lekko się prowadzi?
|
|||
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
|
|
#4779 |
|
Rozeznanie
|
Stronczek27U nas katar już tydzień trwa...zakrapiam sola fizjologiczna, odciągam i na to maść majerankowa...ale chyba tez zainwestuje w inhalator-jesli ktos używa to proszę o pomoc w wyborze
![]() Ewik tez tak siada w leżaczku i gryzie przy tym stopy ![]() I buziaki dla wszystkich solenizantów |
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wczoraj byli znajomi. mala ciagle narzekala ze ja brzuszek boli, po lekarstwie (krople zoladkowe, ale na alkoholu) zwymiotowala je (no niedobre sa to sie nei dziwie). a teraz ja jestem chora, brzuch mi bulgocze, biegunka meczy. mam nadzieje ze nikt poza mna sie nie zarazil. w zeszlym tygodniu maz byl na chorobowym na jelitowke... paranoja... o 15 ide do lekarza, wezme kilka dni wolnego bo nie usiedze za dlugo, do pracy by sie chyba nie dalo...
musze nadrobic weekend... |
|
|
|
#4781 |
|
Rozeznanie
|
boshhh, ale sie rozpisalyscie
![]() czytam tez ze cos nieprzyjemnie sie zrobilo...dziewczyny, no co Wy nie klocic sie sweet fajne zakupki! ile dalas za buciki? ja szukam tez jakis fajnych i czapeczki na wiosne. brumek nooo, Wy juz prawdziwa wiosne czujecie cieplutko musialo byc u Was |
|
|
|
#4782 |
|
Rozeznanie
|
adrjiza pierwsze forumowe kroki!!!!!!!!!!
a ponoć chłopcy pózniej zaczynaja chodzic |
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Bondolino.
|
|
|
|
#4784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę widoku gryzienia stópek, moja jakoś sie nie kwapiła do wkładania stópek do buzi i chyba już nie ma na to szans ![]() Znajoma ma wpaśc ok południa. Już się boję co to będzie. Ten jej Adaś to baaardzooooo ruchliwy chłopiec. Zaczął chodzić w 9mcu i ogólnie idzie jak torpeda w rozwoju. Chyba mi domku nie zdemoluje
|
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-19 o 09:54 |
|
|
|
|
#4786 |
|
Wtajemniczenie
|
jak mi się nic nie chce, to sobie nawt nie wyobrażacie, nawet niechce mi się siedzieć, najchętniej położyłabym się ale nie położe bo bym pewnie usneła, a Nati w łóżeczku Oli w domu, a jak usnę....
mam w planach dzisiaj dać Nati danonka waniliowego, dam troszeczkę zobaczymy jak zareaguje |
|
|
|
#4787 |
|
Zadomowienie
|
Troszkę pobieżnie nadrobiłam.
Śliczne zdjęcia wstawiłyście Patik wracaj! Oliweczka nie dochodź! ![]() ![]() klask i:Za kolejne ząbki, umiejętności!!!Natalia, Julia, Ala!!! Z nosidełkiem nie pomogę. My mamy chustę i właśnie na wyjeździe ją sprawdziliśmy (wcześniej tylko po domu) ![]() Jacieeeee współczuję! Ja weekend miałam bez teściów, ale za to z siostrami teściowej Witam nową mamę! Isiaok ja pierwszego ząbka nawet się nie spodziewałam. Moje dziecko też bezsmoczkowe. Nie słuchaj! Wiki wracaj do zdrówka! Brumek dziękuję, że o mnie pamiętasz |
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego akurat danonka, a nie zwykły jogurt naturalny?
|
|
|
|
#4789 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet No chciałam tak na własna rękę, zeby jej Troche ulżyć. Moze by rozpuscilo Troche te fluki i łatwiej by było oddychać przez nosek. Ale doczytalam juz ze Musze mieć inhalator. Musze sie rozejrzeć na ebay.
Dziekuje za Odp odnośnie inhalacji i zyczenia zdrowka dla Wiki. Agni a co Ty tylko :Hi: jak tam przeprowadzka? |
|
|
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
Danonki nie sa po 3 roku...?Ja właśnie czytam jaki twarożek i jogurt pierwszy podac...te jogurty z nestle sa przerazajaco drogie...sa słoiczki z gerbera-twarożek z czymś-smakował
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też podobnie z tym oparciem, bo nie mogłam się zdecydować ![]() Mamy podobne nosidełko, ale innej firmy-bertoni BARDZO polecam, Julcię nosze w nim od małego-jak miała 2 miesiące, to juz w nim była. Używam go na spacery z psem, chodź nie powiem, że coraz ciężej potem krzyż mnie boli trochę, więc spacery z psem i Julcią w nosidełku coraz krótsze![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- rozumię, że miało być odchodź nie idę nie |
||
|
|
|
#4792 |
|
Rozeznanie
|
Wyczytałam zeby jako pierwszy podac serek bieluch-ale jakos mnie to nie przekonuje...a gdyby zmiksować dobry twaróg??????Tłusty, półtłusty...wiecie coś na ten temat???
|
|
|
|
#4793 |
|
Wtajemniczenie
|
a co nie dawać?kurcze juz nie wiem, a co kupic ten jogurt naturalny z bakomy co wstawiałaś zdjęcie w K.?
ogólnie danonki nie sa po 3 r.ż., ale może faktycznie wstrzymac się po roku, carmela jak myslisz? |
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dałam jako pierwsze jogurt nat. później jogurt kozi i serek wiejski. Bielucha polecają pewnie dlatego że ma idealnie gładką konsystencje. |
|
|
|
|
#4795 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz co ja mam 5 letnia córkę ale nie pamiętam jak jej wprowadzałam, mleko krowie wprowadziłam po roku, ale jogurciki? hmmm, nie pamietam, dawałam Oli jogurty takie specjalnie dla dzieci, ale teraz to dziękuję płacić 10 zł za 4 jogurciki
|
|
|
|
#4796 |
|
Rozeznanie
|
agadusa tak masz racje-pomyliłam z danio
a jaki z bakomy????
|
|
|
|
#4797 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobisz jak uważasz, w takim danonku cukier i zagęszczacze...
|
|
|
|
#4799 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
To ja się w końcu odezwę. Ale na początku się "pochwalę", że moje dziecko chodzi już za rączki a jutro kończy 8 miesięcy. To co prawda początki ale tak fajnie to wygląda jak małe nóżki tak drepczą Byliśmy u neurologa i rehabilitanta. Neurolożka powiedziała, że fajne dziecko, bardzo ruchliwe i chce go jeszcze zobaczyć za 2 miesiące. Nie stwierdziła wzmożonego napięcia. Rehabilitant stwierdził "nieharmonijny rozwój" to znaczy, że kolejność prawdopodobnie będzie taka: stanie (to już robi), chodzenie, siedzenie, raczkowanie. Dziwne ale tak może być. Odruchy na poziomie dziecka 10 miesięcznego. Trochę to dziwne wszystko ale prawidłowe
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
czytam bez okularów i co czytam 30 stopni zaległości
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

)

ze mnie. 

, ale połowa dziewczyn albo i więcej straciła do mnie sympatię itd. to co się będę udzielała...

kl aski:
Poleciałm do niego, a tam krokodyle łzy, trzęsące ciałko i grymas bólu na buzi 

zębole