Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 09:22   #4771
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Nati, Ala, Julia całusy dla Was kobietki!

Oliweczka ja nie mam tak hmm, nie całkiem na siedząco, ale tak średnio, nie wiem jak to opisać. W każdym razie nie siedzi całkiem prosto w spacerówce, wydaje mi się, że mój woli tak lekko się oprzeć.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Chyba wiem o co chodzi z tym siedziskiem. Też mi się wydaje, że lepiej jak za pleckami ma troszkę miejsca, bo jak chce to się podniesie, a jak chce, to się oprze wygodnie.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:34   #4772
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Co za ze mnie.

Nati, Alicja, Juleczka dziewczynki STO LAT

Jak zrobić inhalacje? Sweet Ty chyba Igorowi robiłas.

Pokaże Wam jak moja corcia ładnie w lezaczku siedzi

a no robiłam i robie ale masz jakiś lek czy chcesz o tak o na wlasna reke?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:35   #4773
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Nati, Alicja, Juleczka dziewczynki STO LAT

Ślicznie siedzi-moja też podobnie siada kiedyś Ją przyłapię na Jej wygibasach i Wam wkleję.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-19, 09:35   #4774
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Przyjęłam na klatę, ale połowa dziewczyn albo i więcej straciła do mnie sympatię itd. to co się będę udzielała...
Przestań się wygłupiać tylko się udzielaj jak zwykle!

Patik!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A z dobrych wieści, dzisiaj jadę do biedronki
A co ciekawego w biedronce?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Chcę kupić małemu nosidełko, takie na wycieczki itp. Generalnie do sporadycznego używania. Jakie polecacie?
W nosidełkach to carmela chyba dobra jest. Mi kiedyś polecała BONDOLINO, ona ma i podobno świetne, ale drogie niestety

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam
życzenia zaległe
Helena
i dzisiejsze
Natalia, Alicja, Julia kl aski:

Nati
Ala
Julka

[QUOTE=Stronczek27;33005722]

Pokaże Wam jak moja corcia ładnie w lezaczku siedzi
[/QUOTE]

dla niej. Moja gwiazda też tak sobie przesiaduje w leżaczku

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-03-19 o 09:38
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:37   #4775
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Przestań się wygłupiać tylko się udzielaj jak zwykle!

Julka

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-19, 09:40   #4776
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Mówisz?
Bardzo bym nie chciała od Was odchodzić, ale wyraziłam swoje zdanie, zareagowałam zbyt ostro, co uraziło wiele osób i trochę mi teraz głupio nadal się udzielać...
Wracaj i pisz tu z nami! Każdy ma prawo do własnego zdania!

Patik też wracaj!

Jeszcze tego brakowało, każda z nas ma swoje większe, mniejsze problemy w życiu codziennym i do tego dawkować sobie niesnaski wirtualnie! Wizażowe grono ma być przyjemnością, czasem spędzonym na plotkowaniu, dzieleniu się swoimi radościami i smutkami (ja przynajmniej tak do tego podchodzę)

Natalia, Julia, Ala

My spacerujemy w różnych pozycjach oparcia. Zaczynamy od całkiem siedzącej pozycji, jak już widze, że robi się senna, to rozkłądam na wpół leżącą pozycję, a jak zaśnie to całkiem na płasko. Jak się budzi to z powrotem na wpół siedząco, by jeszcze pępek wciągnęła ale już więcej widziała

ania ja dostałamw zeszłym tygodniu od sąsiadki z chicco http://allegro.pl/nosidelko-chicco-y...217475643.html

raz małą w nie wsadziłam w domu na spróbowanie. Łatwo się zakłada, wygodnie. Na jakieś sporadyczne wypady w terenie pewnie będziemy go używać.

alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:42   #4777
adrji
Raczkowanie

witam się z moim wczorajszym wybrykiem

Cytat:
dla mojego zięcia
zdrówka dla 'naszej' Wiki całujemy co by katarek szybko sobie poszedł!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Moje dziecko obudziło się godzinę temu z WIELKIM krzykiem Poleciałm do niego, a tam krokodyle łzy, trzęsące ciałko i grymas bólu na buzi Naprawdę widać że cierpi Dałam mu Nurofen od razu, choć staram się go z reguły unikać jak mogę. Ale teraz po prostu sie męczy bardzo No i siedzieliśmy sobie 40 minut, uspokajałam go i teraz nibyśpi. Niby, bo coś tam mruczy czasem przez sen. I ten sen taki niespokojny, oddech krótki i nerwowy. Ach, te żeby
Ząbek pewnie znowu bedzie niedługo kolejny

Cytat:
No to się chłopina na medal spisał Mój to by sobie z kąpielą chyba sam nie poradził Tzn. może jakby wyboru nie miał, to jakoś by dziecia wymoczył, ale ciężko mi to sobie wyobrazić

No to w takim razie to SUPERWAŻNY dzień!!! klask i: Dla Jasia klaski:

Ja też uwielbiam czytać o postępach innych dzieci Bo to jest takie słodkie oczekiwanie, że i mój to niedługo zrobi. Poza tym to niesamowite patrzeć jak te dzieci się tak od urodzenia zmieniają, rozwijają. Niepowtarzalna rzecz!
Co do podkreślonego mam podobnie

co do kąpieli to z tych wszystkich czynności tego byłam najspokojniejsza, bo to od urodzenia fucha męża kąpiele są męskie
Bardziej myślałam, ze będzie problem ze spokojnym uśnięciem no i ten popołudniwoy czas przed usnięciem, ze "da w kość" tatusiowi

Cytat:
To ja też wrzucę spacerowe zdjęcia, troszkę niewyraźne niestety...
Stwierdziliśmy z TŻem że my się chyba niemało wstydu będziemy najadać A przynajmniej z Adasia niezły cwaniak wyrośnie. Szliśmy ulicą, z przeciwka idzie dziewczyna, a ten na jej widok zaczął machać rękami i nogami, i taki okrzyk zachwytu - na wdechu "aaaaaaaaaaaaaaaaa" opisać się tego nie da.... nie wiem po kim on to ma
Nie mówiąc o tym że za samochodami tak się oglądał że wyszedłby z wózka
a z takich fajnych rzeczy, teściowa wczoraj nam dała huśtawkę. Dzień wcześniej mówiłam TŻowi że musimy kupić, a ona przyniosła, jeszcze TŻ się w niej huśtał, a teraz - odnowili, odmalowali i Adaś dostał
fajne!
a chyba zdecydowałaś się na zakup tego wózka, bo chyba go kiedyś wrzucałaś że się zastanawiasz? i jak lekko się prowadzi?
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:42   #4778
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej
Cytat:
Przyjęłam na klatę, ale połowa dziewczyn albo i więcej straciła do mnie sympatię itd. to co się będę udzielała...
Dziewczyno ja nie straciłam sympatii do Ciebie, tylko każdy ma swoje zdanie
Stary 2012-03-19, 09:43   #4779
isiaok
Rozeznanie

Stronczek27U nas katar już tydzień trwa...zakrapiam sola fizjologiczna, odciągam i na to maść majerankowa...ale chyba tez zainwestuje w inhalator-jesli ktos używa to proszę o pomoc w wyborze

Ewik tez tak siada w leżaczku i gryzie przy tym stopy
I buziaki dla wszystkich solenizantów
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:46   #4780
83monia
Zakorzenienie

u mnie wczoraj byli znajomi. mala ciagle narzekala ze ja brzuszek boli, po lekarstwie (krople zoladkowe, ale na alkoholu) zwymiotowala je (no niedobre sa to sie nei dziwie). a teraz ja jestem chora, brzuch mi bulgocze, biegunka meczy. mam nadzieje ze nikt poza mna sie nie zarazil. w zeszlym tygodniu maz byl na chorobowym na jelitowke... paranoja... o 15 ide do lekarza, wezme kilka dni wolnego bo nie usiedze za dlugo, do pracy by sie chyba nie dalo...

musze nadrobic weekend...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:47   #4781
kalinkap13
Rozeznanie

boshhh, ale sie rozpisalyscie

czytam tez ze cos nieprzyjemnie sie zrobilo...dziewczyny, no co Wy nie klocic sie

sweet fajne zakupki! ile dalas za buciki?
ja szukam tez jakis fajnych i czapeczki na wiosne.
brumek nooo, Wy juz prawdziwa wiosne czujecie cieplutko musialo byc u Was u nas zaledwie 17 stopni bylo..buu

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:48   #4782
isiaok
Rozeznanie

adrjiza pierwsze forumowe kroki!!!!!!!!!!a ponoć chłopcy pózniej zaczynaja chodzic
Stary 2012-03-19, 09:48   #4783
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę kupić małemu nosidełko, takie na wycieczki itp. Generalnie do sporadycznego używania. Jakie polecacie?
Bondolino.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:51   #4784
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Stronczek27U nas katar już tydzień trwa...zakrapiam sola fizjologiczna, odciągam i na to maść majerankowa...ale chyba tez zainwestuje w inhalator-jesli ktos używa to proszę o pomoc w wyborze

Ewik tez tak siada w leżaczku i gryzie przy tym stopy
I buziaki dla wszystkich solenizantów
Ja polecam taki inhalator http://allegro.pl/inhalator-philips-...187264352.html

Zazdroszczę widoku gryzienia stópek, moja jakoś sie nie kwapiła do wkładania stópek do buzi i chyba już nie ma na to szans

Znajoma ma wpaśc ok południa. Już się boję co to będzie. Ten jej Adaś to baaardzooooo ruchliwy chłopiec. Zaczął chodzić w 9mcu i ogólnie idzie jak torpeda w rozwoju. Chyba mi domku nie zdemoluje
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:52   #4785
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, spacerówa pierwsza klasa
A jej "zawartość" jeszcze lepsza

A właśnie, przypomniało mi się że miałam pytać. Patryk, jak rozumiem, nie ma kłopotów z jedzeniem w nowych/publicznych miejscach? Ciekawe, jak inne piersiowe dzieci z wątku? Bo Tymek nie ma szans, żeby gdzieś zjadł. Od jakiś 2 miesięcy tak już jest. Wszystko go wtedy rozprasza i nawet jak jest głody to kręci główką i zapomina o ssaniu. Jak u kogoś jesteśmy to ewentualnie sie uda, jak sie z nim zamknę gdzieś na osobności... Ale też kiepsko mu to idzie
moja ma ogolnie problem jak sie cos dzieje, w domu to wystarczy ze kątem oka zauwazy biegajacego artura albo go uslyszy i juz sie odłącza od UU zeby sprawdzic co sie dzieje. czasem oznacza to juz koniec karmienia. staram sie w miare ja odizolowac od dzwiekow i widokow ale nie zawsze sie da. mamy juz za soba tez udane tegoroczne karmienie na swiezym powietrzu - na falochronie nad morzem

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-19 o 09:54
Stary 2012-03-19, 09:54   #4786
agadus
Wtajemniczenie

jak mi się nic nie chce, to sobie nawt nie wyobrażacie, nawet niechce mi się siedzieć, najchętniej położyłabym się ale nie położe bo bym pewnie usneła, a Nati w łóżeczku Oli w domu, a jak usnę....

mam w planach dzisiaj dać Nati danonka waniliowego, dam troszeczkę zobaczymy jak zareaguje

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:00   #4787
mamad1
Zadomowienie

Troszkę pobieżnie nadrobiłam.
Śliczne zdjęcia wstawiłyście

Patik wracaj!
Oliweczka nie dochodź!

klask i:Za kolejne ząbki, umiejętności!!!

Natalia, Julia, Ala!!!

Z nosidełkiem nie pomogę. My mamy chustę i właśnie na wyjeździe ją sprawdziliśmy (wcześniej tylko po domu)

Jacieeeee współczuję! Ja weekend miałam bez teściów, ale za to z siostrami teściowej

Witam nową mamę! Isiaok ja pierwszego ząbka nawet się nie spodziewałam. Moje dziecko też bezsmoczkowe. Nie słuchaj!

Wiki wracaj do zdrówka!

Brumek dziękuję, że o mnie pamiętasz
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:00   #4788
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
mam w planach dzisiaj dać Nati danonka waniliowego, dam troszeczkę zobaczymy jak zareaguje
Dlaczego akurat danonka, a nie zwykły jogurt naturalny?

Stary 2012-03-19, 10:05   #4789
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Sweet No chciałam tak na własna rękę, zeby jej Troche ulżyć. Moze by rozpuscilo Troche te fluki i łatwiej by było oddychać przez nosek. Ale doczytalam juz ze Musze mieć inhalator. Musze sie rozejrzeć na ebay.

Dziekuje za Odp odnośnie inhalacji i zyczenia zdrowka dla Wiki.

Agni a co Ty tylko :Hi: jak tam przeprowadzka?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:05   #4790
isiaok
Rozeznanie

Danonki nie sa po 3 roku...?Ja właśnie czytam jaki twarożek i jogurt pierwszy podac...te jogurty z nestle sa przerazajaco drogie...sa słoiczki z gerbera-twarożek z czymś-smakował
Stary 2012-03-19, 10:09   #4791
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Wracaj i pisz tu z nami! Każdy ma prawo do własnego zdania!

Jeszcze tego brakowało, każda z nas ma swoje większe, mniejsze problemy w życiu codziennym i do tego dawkować sobie niesnaski wirtualnie! Wizażowe grono ma być przyjemnością, czasem spędzonym na plotkowaniu, d
zieleniu się swoimi radościami i smutkami (ja przynajmniej tak do tego podchodzę)

Natalia, Julia, Ala

My spacerujemy w różnych pozycjach oparcia. Zaczynamy od całkiem siedzącej pozycji, jak już widze, że robi się senna, to rozkłądam na wpół leżącą pozycję, a jak zaśnie to całkiem na płasko. Jak się budzi to z powrotem na wpół siedząco, by jeszcze pępek wciągnęła ale już więcej widziała

ania ja dostałamw zeszłym tygodniu od sąsiadki z chicco http://allegro.pl/nosidelko-chicco-y...217475643.html

raz małą w nie wsadziłam w domu na spróbowanie. Łatwo się zakłada, wygodnie. Na jakieś sporadyczne wypady w terenie pewnie będziemy go używać.

My też podobnie z tym oparciem, bo nie mogłam się zdecydować

Mamy podobne nosidełko, ale innej firmy-bertoni BARDZO polecam, Julcię nosze w nim od małego-jak miała 2 miesiące, to juz w nim była. Używam go na spacery z psem, chodź nie powiem, że coraz ciężejpotem krzyż mnie boli trochę, więc spacery z psem i Julcią w nosidełku coraz krótsze

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyno ja nie straciłam sympatii do Ciebie, tylko każdy ma swoje zdanie

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Oliweczka nie dochodź!
rozumię, że miało być odchodź
nie idę nie

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-19, 10:10   #4792
isiaok
Rozeznanie

Wyczytałam zeby jako pierwszy podac serek bieluch-ale jakos mnie to nie przekonuje...a gdyby zmiksować dobry twaróg??????Tłusty, półtłusty...wiecie coś na ten temat???
Stary 2012-03-19, 10:15   #4793
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dlaczego akurat danonka, a nie zwykły jogurt naturalny?
a co nie dawać?kurcze juz nie wiem, a co kupic ten jogurt naturalny z bakomy co wstawiałaś zdjęcie w K.?

ogólnie danonki nie sa po 3 r.ż., ale może faktycznie wstrzymac się po roku, carmela jak myslisz?

Stary 2012-03-19, 10:16   #4794
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Wyczytałam zeby jako pierwszy podac serek bieluch-ale jakos mnie to nie przekonuje...a gdyby zmiksować dobry twaróg??????Tłusty, półtłusty...wiecie coś na ten temat???

Ja dałam jako pierwsze jogurt nat. później jogurt kozi i serek wiejski. Bielucha polecają pewnie dlatego że ma idealnie gładką konsystencje.

Stary 2012-03-19, 10:16   #4795
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co ja mam 5 letnia córkę ale nie pamiętam jak jej wprowadzałam, mleko krowie wprowadziłam po roku, ale jogurciki? hmmm, nie pamietam, dawałam Oli jogurty takie specjalnie dla dzieci, ale teraz to dziękuję płacić 10 zł za 4 jogurciki

Stary 2012-03-19, 10:16   #4796
isiaok
Rozeznanie

agadusa tak masz racje-pomyliłam z danioa jaki z bakomy????
Stary 2012-03-19, 10:22   #4797
agadus
Wtajemniczenie

a74cf82a112762fa.jpg

Stary 2012-03-19, 10:23   #4798
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
a co nie dawać?kurcze juz nie wiem, a co kupic ten jogurt naturalny z bakomy co wstawiałaś zdjęcie w K.?

ogólnie danonki nie sa po 3 r.ż., ale może faktycznie wstrzymac się po roku, carmela jak myslisz?
Zrobisz jak uważasz, w takim danonku cukier i zagęszczacze...

Stary 2012-03-19, 10:23   #4799
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
To ja się w końcu odezwę.
Ale na początku się "pochwalę", że moje dziecko chodzi już za rączki a jutro kończy 8 miesięcy. To co prawda początki ale tak fajnie to wygląda jak małe nóżki tak drepczą
Byliśmy u neurologa i rehabilitanta.
Neurolożka powiedziała, że fajne dziecko, bardzo ruchliwe i chce go jeszcze zobaczyć za 2 miesiące. Nie stwierdziła wzmożonego napięcia.
Rehabilitant stwierdził "nieharmonijny rozwój" to znaczy, że kolejność prawdopodobnie będzie taka: stanie (to już robi), chodzenie, siedzenie, raczkowanie. Dziwne ale tak może być. Odruchy na poziomie dziecka 10 miesięcznego.
Trochę to dziwne wszystko ale prawidłowe

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:24   #4800
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc.
Ktoś mnie jeszcze pamieta
Ma 30 stron zaległości
czytam bez okularów i co czytam 30 stopni zaległości

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości