|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
)))a jeszcze poltora tyg temu sama palilam.moj tz wyjechal do anglii sluzbowo wiec ogolnie mi smutno strasznie, wraca w piatek dopiero no ale nic w przyszlym tyg ma byc caly tydzien na miejscu.today_tomorrow ładne te imiona-Mira i Hania bardzo mi sie podobaja, Stas tez tez myslalam o stasiu, ale kolezanki dwie maja stasia dobra zabieram sie do pracy chociaz weny nie mam żadnej |
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam Wam ostatnio, że mam nadzieję, że ten wątek będzie dla nas szczęśliwy, bo do tej pory tylko obserwowałam kolejne wątki staraczkowe i do żadnego nie mogłam dołączyć. Kilka dni temu robiłam test, jeszcze przed terminem @ - negatywny, @ miała być w sobotę, nie było, ale nie nastawiałam się bo ostatnio trochę się rozregulowałam, poprzednia @ była 4 dni spóźniona. Dziś zrobiłam test, wyszła taka blada kreseczka ta druga, ale ja ją widzę. Miałam już dziś nie robić testu bo nie mogłam spać w nocy, jeszcze brzuch mnie bolał i latałam do toalety, ale w końcu rano jak definitywnie zwlekłam się z łóżka to zrobiłam. Męża nie ma bo w pracy i nie ma mi kto obiektywnie powiedzieć czy rzeczywiście tam jest ta druga kreseczka. Ale już dzwoniłam do niego oczywiście. W tym tygodniu muszę zrobić jakies badania z krwi i moczu bo idę do swojego lekarza, to może od razu poprosiłabym o betę
, nigdy nie robiłam, co mam powiedzieć w rejestracji, że chcę jeszcze betę?
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja
Dziewczyny chore i zdrowe-zrobiłam sobie syrop w domu 3 cebule 5 ząbków czosnku poszatkować 7 łyżek cukur poczekać aż puści sok i popijam-działa antywirusowo i przeciw bakteryjnie-polecam U nas wieje:-(
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
moni_ka.g trzymam mocno w kciuki zeby bylo w porzadku, kurcze ja tym miesiacu tez nie myslalam ze zobacze 2 kreseczki, bo zorbilam dzien po @ negat. byl pozniej 2 tyg. neg. w koncu zalozylam sie z mezem i on mi mowi ze tak ja ze nie=----nie wiedzial ze robila testy i cooo sa te 2
![]() co do sikania to ja w pierwszej ciazy myslalam ze zglupieje teraz tez biegam ale troszke mniej ![]() co do imion to tez jakies gtam tytpy mamy juz od dawna jak chlopak to pewnie Aleksander-- tesciowej sie strasznie nie podoba, ale nam jeszcze jak nie wiedzialam co bedzi eto wlasnie byl wybrany, a dziewczynka Ala natalka marylka, ktoras napisala helenka i m sie spodobalo. Znajac zycie pewnie sie cos zmienie bo gabi miala byc nata;ka albo zuzia ![]() ehhh ja tam mam ochote wlasnie na slodycze kurczw z gabrsyka tez same czekolady truskawkowe jadlam teraz mam to samo |
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie tak blada kreska to już kreska, ja też miałam prawie tyle co nic
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
Chorowitka duo zdroweczka ![]() A wiec podsylajcie mi na PW jakie terminy zrobie liste a pozniej ja ewentualnmie edytuje mi wychodzi z kalkulatorow kilka terminow wiec sama nie wiem.za tydzien w poniedzialek chyba juz pojde do swojego gina to bede miala ten oficjalny ![]() Biedroneczkaolga GRATULUJE!! Moni_ka.G trzymam kciukiaski i wierze ze ta kreseczka okaze sie ta wymarzona, wyczekana pedz na bete i pisz nam szybciutko jak z wynikiem ja wierze ze bedzie dobrze ![]() Kochane macie slinotok?? bo ja szalu dostaje. litrami juz chyba ta sline lykam:/ zaczyna mnie delikatnie mdlic ale tragedii nie ma. Pamietam jak w ciazy z Laura nie moglam zniesc zapachu papierow na swiezym powietrzu.w pomieszczeniu jak przeszlam to nic ale na dworzu tragedia. Wyczulona jestem i teraz na rozne zapachy. wczoraj bylam u znajomych i mowie ze czuje zapach spalenizny a oni ze se wymyslilam.po jakiejs godzinie otworzyli okno i tez poculi z tymze mi bez otwarcia okna nos juz wyczul a z sikaniem to zwariuje chyba - w nocy dzis wstawalam 2 razy i latam w dzien co chwile. Imiona - dla dziewczynki mam Michalina a dla chlopczyka jeszcze nie. |
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może znów będzie synek![]() Mi się podoba:Norbert, Hubert, ale mężowi nie z pierwszego razu została nam Adam i Aleksander. Ale jeszcze pewnie się coś wymyśli. A i jeszcze Tymek, ale TŻ nie chce słyszeć. Dla dziewczynek liczę na inspiracje
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o betę to w rejestracji powiedziałam, że chce zbadać hormon ciążowy beta hcg i Pani pokierowała mnie do zabiegowego gdzie zapłaciłam i Panie pobrały mi krew. Cytat:
Ślinotoku to może nie mam, ale pić mi się cały czas chce.. ja w nocy zaczęłam również wstawać siusiu..no i od dzisiaj jest mi trochę mdło.. Imię dla dziewczynki już mamy (chyba) wybrane- Pola, ale dla chłopca będzie problem..obiecałam mężowi, że to będzie jego wybór, gdyż ja wybrałam dla dziewczynki.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kalkulatorow na necie tez mi wychodzi pare terminow-14ty listopad, 15ty albo 17ty wiec nie wiemkaaamila1-tez mialam wsrod typow Pole, ale tz sie uparl na helenke a ze mi sie tez podoba wiec stanelo na tym
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
ja wysle dane po usg bo z kalkulatora tez ma pare terminow a przy gabrysce sprawdzil sie z usg wiec yteraz tez bede tak obstawiac
a powiedzcie mi pijecie slabe kawy bo ja sobie wlasnie musialm zrobi i to z mlekiem --nigdy nie pije takiej al poprostu padam dzis |
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat moja Pola wzięła się od mojej przyszywanej babci- macochy mojego taty, ale bardzo lubianej przez niego i nie należącej do stereotypowych macoch ![]() Cytat:
Również jestem padnięta dzisiaj..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciagle.ale moja przyjaciolka pila slabiutka kawe w ciązy, moja siostra tez, jedna kawka slaba to chyba nie zaszkodzi mi ogolnie dzisiaj nawet zbyt sennie nei jest, ale zapalu do pracy nie mam, taki leń ze mnie ostatnio nie mam na nic siły.........podbrzusze tez juz mnie tak nie boli ciagle jak wczesniej, czasami pobolewa, za to piersi nie moge dotykac tak mocno pieka, szczypia, wszystko razem wczoraj niby mnie mdlilo, ale prawde mowic po tym co zjadlam (kapusta, ogorki, smazony kurczak, banan z wielka iloscia smietany, znowu ogorek i sledz) to chyba kazdego by zemdliło ))---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
to fakt imion mamy mnostwo.ja sie na poczatku upieralam przy Dobrochnie, ale stanelo na helence![]() moja siostra cala ciaże mowila ze bedzie Julia , po czym jak zobaczyla mala stwierdzila ze Olimpia wiec u neiktorych to sie krystalizuje po porodzie
|
||
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam póki co zachciewajek..nie mam również ochoty na słodkości.. sama nie wiem na co mam ochotę, bo jakoś nic mi tak super nie smakuje... Tylko w sobotę jak mój mąż przyjechał z sałatką gyros od mojej mamy i zaczęłam ją jeść to aż robiłam-,,mmm...mmm.." ją jedząc..mój mąż śmiał się jak głupi a ja nie mogłam się nią najeść, bo tak mi smakowała ![]()
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
ja piję mocną raz dziennie. mam bardzo niskie ciśnienie i jeszcze w pierwszej ciąży lekarz mi pozwolił na jedną kawę.
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
a wogole to mam do was pytanie bo ja mam wielka ochote na sledzie nie w occie, tylko w oleju, gdzies przeczytalam ze niby nie można i zgłupialam..bo wszytskie znajome moje w ciazy jadly sledzie i ok,
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
ja kawy na codzien wogole nie pijam. Jedynie jk jestem u kolezank ona ma ta parzona z torebek to wypije o czasu do czasu.ale za to nigd nie odpuszcze jak gdzies jade latte z orlenu
uwielbiam ja!!Imiona - podoba mi sie jeszcze Aurelia i Kornelia ale zdecydowanie jednak stawiam na Michasie a chlopaka naprawde nie wiem
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-03-19 o 11:50 |
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo i się podoba. A moda chyba z "Przepisu na życie"
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
U mnie jak będzie druga córcia to będzie Noemi albo Bianka a jak chłopak to albo Dominik albo nie wiem
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- a ja myślę, że wszystko z głową i bez przesady.
|
|
#381 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bianka i Noemi-ladnie też ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
)))
|
||
|
|
|
#383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ,,Przepisu na życie" nie oglądam, ale obiło mi się o uszy, że jest tam bohaterka o tym imieniu od znajomej, która ogląda ten serial!
||
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), grała ja bodajże olszówkawiem, ze teraz co druga dziewczynka ma na imie Julia-chyba taka moda jest. I wiktoria. |
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
mi tez nie podobalo sie to imie dopoki ne poznalam jednego chlopczyka o tym imieniu - ktory rzuca mi sie n szyje jak tylko mnie widzi
Narazie fajnie bo ma 3 latka ale nie wyobrazam sobie jak bedzie mial 23... Gabrys-Gabriel? Cytat:
![]() do najpopularniejszych imion jeszcze trzeba dorzucic Oliwie, Lenke. Swoja droga pisalyscie o Hani moja Laura miala sie nazywac Hania,Lena lub Laura i jest Laura czytalam kiedys znaczenie jej imienia i sie wszytsko powiela![]() Kamila moj maz ma na imie Micha wiec bedzie Michal i Michalina ja Marta tylko Laura nie na "m" ![]() Apolonia rowniez bardzo mi sie podoba. My jeszcze zastanawialismy sie nad Liliana i bedzie Michalina Liliana
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-03-19 o 12:55 |
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie mi sie wydaje ze po urodzeniu czasem sie zmienia u nas tak przynajmniej bylo bylismy pewni imienia az do momentu pojawienia sie i tak nistad mamy gabrysie kazdy sie dziwil za to skrotow masakra nikt nie mowi gabriela az dziwnie mi brzmi, przewaznie gabrysia bysia gabi a niunia na siebie wola bibi
co do kawy to sie pytam bo ja wlasnie padla bym codziennie pilam 2-3 mocne bez cukru i bez mleka teraz ograniczylam sie do slabiutkiej rozpuszczalnej i to zmlekiem wiec odmiana niezla ale inaczej padla bym przy tym moim dziecku 10001 pomslow na minute zeby wykonczyc mamusie |
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Dla dziewczynki Gabrysia bardzo fajne imie - mam kuzynke Garyske-wariatka jakich malo - przebojowa kobieta
A ponadto bardzo ambitna osoba.Mysle ze jedna kawa nie zaszkodzi. Moj gin przy pierwszej ciazy mowil ze mozna takie rzeczy pic ale wiadomo z glowa.napewno jednak nic sie nie stanie. Do Kobitek ktore juz maja pociechy - boicie sie bardziej jak przy pierwszym?? ja bardzo swiadomie do tego podchodze.mialam komplikacje przy porodzie z Laura i teraz panicznie sie boje jak pomysle ze moze cos pojsc nie tak:/ |
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
hejka!
Kataru ciąg dalszy mam dość... zaraz śmigam na miasto ale zdąze podczytać co tam u was Propo płaczu pamiętam jak w pierwszej ciąży wyłam nawet na reklamach a potem się śmiałam - paranoja jakaś - ciekawe czy w tej ciąży też tak będzie Zapisałam się do gina - chciałam isć na fundusz - ale te gabinety to jakaś porażka - jak błam u mojej ginek z przychodni to wmawiała mi że dzieci nie mogę mieć I tym sposobem został ten z poprzedniej ciąży - i znowu pójdzie kasy ehhh Wizytę mam na 4 kwietnia. Czarna - Mieszko takie starodawne imie - na pewno będzie oryginalne ja też zaczynam smarowidło - na początku będę jechała z oliwką dla mamusiek z Rossmana a potem z Perfect Mama.... w poprzedniej ciąży ładnie smarowałam brzuch i prawie nie mam rozstępów ale o cyckach zapomniałam i teraz mam tragiczne rozstępy w tym miejscu...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

)))a jeszcze poltora tyg temu sama palilam.
no ale nic w przyszlym tyg ma byc caly tydzien na miejscu.

, nigdy nie robiłam, co mam powiedzieć w rejestracji, że chcę jeszcze betę?

może znów będzie synek

uwielbiam ja!!