|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Wygooglałam i tak, chodzi o Hello Holo.
![]() ![]()
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie może czy jest szansa dostać go w Douglasie w Bonarce?
![]() |
#4293 |
po prostu Em :)
|
isa, ostatnio jak patrzyłam to półki były tam wymiecione, ale może mieli już dostawę.
![]()
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Kochanie:
Z tego co kojarzę, to często robisz bezy. Ja właśnie swoje mam w piekarnie i kurcze coś zrobiłam chyba nie tak, bo nie są ładnie białe tylko brązowe ![]() ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-03-18 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Hosenko one muszą być bardzo długo w piekarniku, ale w bardzo niskiej temperaturze.
![]() |
#4297 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie też jeszcze nie pociągnęło ![]() http://www.kwestiasmaku.com/desery/s...m/przepis.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sobie pozapuszczam na razie, to cięcie z sierpnia jest świetne! Cytat:
![]() Cytat:
następna skuszona ![]() I jakie te kremidła i co w składach mają? Ojtam od razu lanie, tak jak garderobę- i zbiorek kosmetyczny też trzeba odswieżyć na wiosnę ![]() Ja w tym tyg znów ruszam na poszukiwania próbek nawilżających Uriage ![]() ![]() ![]() Ja również polecam ![]() Em, a nie wiesz czy dotrze do nas ta linia topów od Catrice? Cytat:
![]() Moja mama się wciaga w jakieś nowe kosmetyki chyba rosyjskie TianDe- dystrybucja bezposrednia jak Avon i Oriflame, kupiła już kilka i powiem, że ceny i składy zachęcają. Na razie siostry sobie używają kilku rzeczy do twarzy, ja postanowiłam powykańczać obecny inwentarzyk, bo się tłok w szafce łazienkowej zrobił. opakowania, opisy, składy INCI wyglądają też porządnie. No zobaczymy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | |
|
Cytat:
![]() Ja dziś właśnie kupiłam owoce leśne, ale jeszcze nie próbowałam. ![]() Niestety na razie nic nie wiadomo. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4300 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja wczoraj skorzystałam z pieknej pogody - poszliśmy na spacer i niechcący doszliśmy do Ikei, myślałam, że mamy dalej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś sobie uświadomiłam, że minął tydzień od mojego pierwszego chleba, a upiekłam już 4 ![]() ![]() A kosmetycznie zrobiłam wczoraj porządek z paznokciami u stóp (teraz mam Gumdrop Orly, taki wiosenny miętusek) a u rąk różowy lakier Revlon zapachowy - uwiebiam go, nawet zapach mi się podoba. Edycja: Rzyrafko, patrzyłam na niego ostatnio, wygląda kusząco, może na Święta mi się uda go zrobić... (albo po ![]()
![]() |
#4301 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech, tę mogliby sprowadzić dla odmiany ![]() Cytat:
![]() Polecam, warto. Dodatkowo zrobiłam jeszcze do niego taki miks z resztek, które mi zostały- ubiłam śmietankę z dużą ilością cukru pudru, pod koniec wrzuciłam resztki mascarpone, pozostałości po kisielu, dżemie i sok z rozmrożonych malin. stwierdzam, ze taki dodatek jest niezbędny jesli ktos nie jest czekoladożercą jak ja ![]()
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kusisz....akurat u mnie tego smaku nie ma, są jeszcze tylko te owocowe.
![]() |
#4303 | |||
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Składy przyjazne, w wolnej chwili spiszę. Nie próbowałam jeszcze, ale może przetestuję dzisiaj wieczorem. Cytat:
![]() A mi właśnie koniecznie potrzebne odświeżenie garderoby, bo ten dział zawsze zaniedbuję, a wydawanie na kosmetyki inne niż potrzebne do makijażu ślubnego utrudnia zakupy ciuchowe. ![]() Cytat:
![]() BRW jest na Pilotów duże, tam pewnie ta sofa będzie jak Cię interesuje. Mam dzisiaj lepszy pomysł, bo w końcu przestało mnie boleć ucho i wraca mi apetyt. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Mnie składanie i rozkładanie nie zniechęca bo całe życie spałam/śpię na wersalce.
Mamy teraz narożnikowo-sofowy problem z TŻ. Chcemy powoli rozglądnąć się za "czymś" do salonu (póki co stoi w nim wersalka i tam śpimy, nie w sypialni, bo "w salonie jest TV" - argument TŻ ![]() Wizualnie idealnie pasowałby narożnik (zakryłby rurki) i jest świetne miejsce na niego, ale z drugiej strony do spania na nim w przyszłości nikt mnie nie przekona, a nie chciałabym za 5-6 lat kupowac czegoś nowego, wygodniejszego do spania. Poza tym narożniki niezbyt mi się podobają, są wielkie i w ogóle, ale z drugiej strony sofa + fotel czy dwa też nam zagracą pokój. ![]()
#4305 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u rąk też mam Revlona, jest super ![]() strasznie podoba mi się wiosenna kolekcja Orly, ale ceny mają niefajne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a mebli BRW nie polecam, są strasznie tandetnie zrobione, zupełnie nieadekwatnie do ceny, jaką sobie za nie życzą Cytat:
![]() chodzi o dzieci w przyszłości, że "zabiorą" Wam sypialnię na swój pokój?
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-03-19 o 11:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem czekoladożercą, choć sernik czekolady nigdy mnie nie kusił... ale czas to zmienić ![]() Cytat:
![]() No to może rozejrzycie się za jakimś wygodniejszym narożnikiem? A to spanie na narożniku czeka Was za te kilka lat ze względu na przyszłe dzieci?
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Planujemy mieć 2 dzieci, a pokoje są 3. Gdybyśmy faktycznie mieli 2, to sypialnie byśmy oddali jednemu dziecku.
![]() |
#4308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie żałuję, że nigdzie go nie można kupić, bo bym kupiła siostrzenicy ![]() ![]() Też słyszałam, że BRW są bardzo słabe.
![]() |
#4309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wklejam zdjęcie mojego biurka, po 1,5 rocznym użytkowaniu.. jasne, że musiałam czymś zaczepić, a potem już poszło, ale dla mnie to nie jest "porządny mebel" (a na zdjęciu tak wyglądają) mam szafę, komodę i biblioteczkę, półkę z tej samej serii (largo), i np. w miejscu gdzie na noc odkładam telefon już to "pokrycie" zaczyna blednąć, bo jest tylko naklejką na trocinową płytę.. w swoim mieszkaniu nigdy nie zainwestuję w BRW ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
Większość mebli jest w ten sposób robionych - oklejona płyta mdf. Prawdziwe drewniane meble, czy robione na zamówienie (choć one też są przecież z płyty mdf, no chyba, że się znajdzie stolarza, który robi w drewnie - wbrew pozorom nie każdy się tego podejmuje) to niestety dużo droższa rozrywka
![]()
#4311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam żeby się wybrać do warszawskiego sklepu Orly, ale miniaturki mają po 18zł, a duże bodajże 39.. na razie nie będę ryzykować bo nie znam tych lakierów (tak sobie tłumaczę ![]() jest w tym tygodniu spotkanie? coś ustaliłyście? totalnie mi wypadło z głowy, że Estella pytała ![]() Cytat:
moi rodzice mają meble robione na zamówienie i tam nic się nie dzieje, a nie kosztowało ich to majątku (powiedziałabym, że porównywalnie.. a jakość nieporównywalnie lepsza ![]() w przypadku Isy może nie będzie tak źle, w końcu kanapa to inna bajka i może jest solidniej zrobiona ![]()
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4313 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Ja bym kupiła na waszym miejscu narożnik, narożniki są moim zdaniem fajniejsze - więcej osób usiądzie i można się lepiej rozłożyć do oglądania tv czy czytania. My mamy teraz taki nie do końca narożnik, bo jedna część to taka leżanka i jest super do siedzenia czy jak przyjdą goście - sofa która zajęłaby porównywalną ilość miejsca nie zmieściłaby tylu osób. Rozkłada się na jednolitą powierzchnię (spod spodu wyjeżdża część wypełniająca przestrzeń do prostokąta) i podobno jest bardzo wygodny do spania, ja nie próbowałam. A o tym, że jak ktoś całe życie rozkładał sofę/wersalkę/inne składane spanie a potem kupił wygodny materac do spania, to potem nigdy by już nie wrócił do spania na rozkładanym to też już słyszałam nie jeden raz. ![]()
nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać Edytowane przez iceflower Czas edycji: 2012-03-19 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aczkolwiek nie chciałabym mebli, gdzie trzeba się obawiać o przesunięcie np. kwiatka w doniczce, bo mebel się zarysuje, odpadnie mu część "naklejki" lub wyblaknie w wyniku pocierania.. nadal te meble mi się podobają, BRW ma duży wybór, do tego są nowoczesne, ale co do jakości będę obstawać przy swoim Cytat:
![]()
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że nam się temat rozwinął. Ja Wam powiem, że teraz łóżko, na którym śpię to taka właśnie jakby wersalka, ale ta z BRW nawet przed rozłożeniem będzie szersza niż moje obecne łoże. Ja śpię zwinięta w pozycji embrionalnej, więc mi duże łóżko nie potrzebne ![]() Składanie/rozkładanie to dla mnie nie problem. Co do jakości to powiem tak - jeśli się okaże, że moja upatrzona w BRW wersalka jest kiepska to mam możliwość zamówienia "u prywaciarza". Choć raczej wolałabym kupić już gotową a nie czekać aż mi zrobią. Moje dotychczasowe łóżko też było robione i trochę jest spierniczone. Inna firma robiła nam sofę i jest zrobiona elegancko. Więc też nie wiadomo na kogo się trafi. EDIT: Aha i dodam, że z BRW nie miałam nigdy do czynienia, wszystkie meble jakie mamy były robione właśnie przez małe prywatne firemki. Z kolei mąż koleżanki pracował w BRW swojego czasu, miał jakąś zniżkę dzięki temu na ich meble i po ślubie całe wyposażenie domu zrobili z BRW i są zadowoleni ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2012-03-19 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
|
Ja mam meble drewaniane w pokoju i jedną komodę z Ikei, różnica w jakości jest ogromna, to prawda.
![]() Jeśli chodzi o pokoje i dzieci, to nie wiem jak wygląda dokładnie mieszkanie Hosenki, ale ja po własnych doświadczeniach z mieszkaniem w jednym pokoju z dwójką rodzeństwa zrobiłabym w miarę możliwości wszystko, żeby mogły mieszkać osobno. ![]()
![]() |
#4317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A my na razie nie kupiliśmy wszystkich mebli do "dużego" pokoju. Pewnie w kwietniu kupimy coś pod telewizor (wisi na ścianie, ale przydałoby się coś na różne sprzęty) i taki bardzo wąski regał (?) - taki słupek. Prawdopodobnie kupimy coś z Ikei, bo jednak jest taniej niż np brw, a pewnie jakość podobna (wiadomo, to dużo prostsze meble, ale my chcemy za max 3 lata się wyprowadzić ![]() Organzzo, nie umówiłyśmy się w końcu jeszcze. A Orly jest na nailsupplies, więc jak będziecie chciały robić zamówienie, to będziesz mogła się zapoznać ![]() ![]()
![]() |
#4318 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Ja mam prawie w całym mieszkaniu meble BRW (Reset w sypialni i Doors w salonie) i bardzo dobrze się trzymają, chociaż wiadomo, że do drewnianych się nie umywają. Zwłaszcza łóżko kocham.
![]() Moi rodzice mają z kolei w BRW urządzoną jadalnię - stół, krzesła i kilka witryn/komód - wszystko w świetnym stanie już kilka lat. ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- A co do materaca to u mnie dokładnie tak jak mówi ice - nie wyobrażam sobie już spać na czymś innym niż na wygodnym materacu w dużym łóżku. ![]() ![]()
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do dzieci i pokoju - jasne, że dzieci od pierwszego dnia nie będą miały osobnych pokoi. Nie wiemy, jaka będzie różnica wieku między dziećmi, no i czy faktycznie będzie dwójka i czy w ogóle będziemy się decydować na dziecko (póki co mnie chęć opuściła i w najbliższym czasie nie przewiduję zajścia w ciąże, może za 2-3 lata). Może się okazać, że nie będziemy w ogóle spać w salonie (brak dzieci, lub 1), a jeśli będziemy to i tak kilka lat minie i narożnik wyrzuci się z mniejszym żalem. Musimy przejechać się po sklepach ,meblowych, może akurat jakiś narożnik mi sie spodoba, bo póki co żaden nie przypadł mi do gustu. Edycja: przeczytałam jeszcze raz post i rzuca się w oczy brak konsekwencji - raz piszę, że chcemy 2, potem, że na razie nie chcę ![]() Krótko mówiąc: "w razie w" chcę mieć miejsce dla dwójki ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-03-19 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Co do Ikei to ja nie rozumiem jej fenomenu, jakoś mi się te meble wydają takie łatwo łamiące się i tylko patrzeć aż się zawalą
![]() btw. W styczniu rodzice zamówili robioną małą szafkę narożną do ganku (żeby tam trzymać np. buty). I panowie tak wymierzyli, że jak przyszło co do czego to szafka nie weszła przez drzwi ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.