Zostawanie na noc. Co o tym myślicie? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 11:35   #91
Narrhien
Zakorzenienie

Dot.: Zostawanie na noc. Co o tym myślicie?

Cytat:
Napisane przez vita9 Pokaż wiadomość
Byłam w takim szoku, że mnie zatkało, poważnie
W sumie chyba wierzę

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 11:43   #92
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość

A w łóżku się postarałaś, bo wygląda, że facet po tej wspólnej nocy postanowił jednak wycofać swoje inwestycje...?

O jaka maUpa
Myślisz, że to taki handel wymienny? Dobry seks=kanapka rano, a zły seks=brak śniadania i zabieram swoją wałówkę?
To ma sens....
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 11:45   #93
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Chlebek zjadł Twój, a resztę swojego jedzenia zabrał?

Dziad.
(...)
A w łóżku się postarałaś, bo wygląda, że facet po tej wspólnej nocy postanowił jednak wycofać swoje inwestycje...?

Dziad, fakt.

Hehe, no w sumie...
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 11:45   #94
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:

Masakryczna, powtarzam, masakryczna mentalnosc..

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 11:50   #95
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Nie spodobałoby mi sie kilka rzeczy:
-wpraszanie się na noc (bo nie zapytałm tylko oznajmił, a jesttscie razem tylko 2 miesiące)
Też by mi się to nie spodobało. Dlatego powiedziałabym „nie”

Cytat:
-zabieranie ze sobą jedzenia, które przyniósł - troszkę żałosne...
Też mnie to dziwi.

Cytat:
-no i tak, nie spodobałoby mi się również myszkowanie po mojej kuchni; jak był głodny, to mógł Cię obudzić, a nie robić to sam- przypominam, ze mało się znacie, a uprawianie seksu nie ma tu nic do rzeczy....
Wolałabym żeby mój facet sam sobie zrobił jedzenie niż żeby mnie o 6 rano budził. Zatłukłabym za taką pobudkę.

Cytat:
Napisane przez Amitri Pokaż wiadomość
No nie wiem, czy uprawianie seksu nie ma tu nic do rzeczy. Jakby facet chętnie szedł ze mną do łóżka, ale o to że rano zrobiłam sobie śniadanie i wzięłam prysznic miał wąty to poczułabym się bardzo niekomfortowo.
To co... seksik tak, ale jak chcesz jeść to najpierw mnie obudź i zapytaj czy możesz skorzystać z kuchni, żeby przygotować, zresztą przyniesione przez siebie, jedzenie.
Zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
- został na noc, wstaje wcześnie, to co? Miał autorkę obudzic żeby mu śniadanie zrobiła? Dopiero byłby lament, że co to, on dwóch rączek nie ma, że co służącą sobie budzi. No sorry, wstał facet wcześniej i miał głodny leżec i czekac aż autorka wstanie? A może pod osłoną ciszy i mroku poranka wyskoczyc na kebaba na rogu? Bo ja nie za bardzo ogarniam jakie rozwiązanie inne tutaj ktoś widzi. Wstał, autorka spała, to zrobił sobie śniadanie (pewnie z tych swoich produktów) i poszedł pod prysznic bo wielu ludzi ma rano potrzebę się umyc. Moim zdaniem zachował się normalnie.
Zgadzam się. To normalne moim zdaniem

Cytat:
- czepiacie się jego swobody. Rzucił, że wpada na noc na weekend, autorka nie oprotestowała tego bo "chciała byc miła", uprawiała z nim seks, pila winko, było miło. Widocznie to człowiek, który czuje się właśnie swobodnie w pewnych sytuacjach, może ma w nich doświadczenie. Skąd mógł wiedziec, że autorce to nie odpowiada skoro ani słówkiem nie pisnęła? Jasnowidzem jest?
I znów zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Słuszne spostrzeżenia, zgadzam się tak w 95% (bo uważam, że jednak zachował się z zbyt swobodnie, mógł również nieco przystopować z tym zrywaniem się o 6 rano; a może w sumie "swobodnie" to złe słowo - raczej niekulturalnie, nietaktownie).
Ale on się obudził o 6 rano Nie wyobrażam sobie żeby miał potem 2 godziny leżeć w łóżku w nadziei, że dziewczyna się w końcu obudzi. A co gdyby wstała o 14?

Cytat:
Co do prysznica i zrobienia sobie śniadania jak najbardziej OK. Tylko, gdyby był naprawdę kulturalnym i fajnym facetem to zrobiłby jeszcze jedną rzecz - zapytał, czego ona się napije lub co zje lub nawet bez pytania zrobił śniadanie dla obojga.
Tu się nie zgodzę.
1. Jak miał ją zapytać, skoro ona spała? Miał ją budzić?
2. Mógł zrobić śniadanie i czekać aż ona wstanie... Ale mogła wstać kilka godzin później i śniadanie byłoby już trochę wyschnięte
3. Facet niekoniecznie wiedział co dziewczyna lubi jeść na śniadanie. Gdyby mnie ktoś w nawet dobrej woli kanapki zrobił, nie zjadłabym. Zwłaszcza rano.

W sumie jedyne, co mógł zrobić to zjeść samemu śniadanie i poczekać aż dziewczyna się obudzi. I wtedy zapytać co by zjadła

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
Oni spotykaja sie od 2 mcy, spali ze soba, a facet nie moze sobie ukroic chleba i kawalka sera z lodowki? Bo przypadkiem zobaczy w szafce makaron do spaghetti? Czy ciało jej byłego męża w zamrażalniku?
Dobry post

Cytat:
Wiesz, jak to któraś z dziewczyn wyżej napisała - ja też jestem mocno terytorialna, i moja kuchnia to moja twierdza
Ja też jestem terytorialna. BARDZO. Ale jak kogoś zapraszam do domu, to liczę się z tym, że ta osoba będzie chciała skorzystać z toalety, zjeść coś itd. I jeśli ja jako gospodarz nie mogę się nią zająć (bo śpię), to ona sama się sobą zajmie.

Cytat:
A zrywać jej o 6 nie musiał - mógł zwyczajnie poczekać aż wstanie,
I przez 2 godziny umierać z głodu? Niektórzy od razu po obudzeniu muszą zjeść śniadanie, tacy głodni są.
Poza tym, on nie wiedział ile czasu ona będzie jeszcze spała. Miał tak leżeć i leżeć w nadziei, że ona się obudzi? Co gdyby wstała nie po 2, lecz po 6 godzinach? Co gdyby on już musiał wychodzić? Miałby wyjść bez śniadania np. do pracy, a jej tylko karteczkę zostawić?

Cytat:
5 lat chłoptaś nie ma i nic złego by mu się nie stało, z głodu by nie umarł. Nie przesadzajmy.
Gdyby przez te 2 godziny do toalety nie szedł, to też by mu pewnie pęcherz nie eksplodował, a jednak chyba nikt nie powiedziałby, że w takiej sytuacji facet nie miał prawa z toalety skorzystać.
Jak zrobił sobie śniadanie z tego, co sam przyniósł, to moim zdaniem problemu nie ma.

Cytat:
Moi znajomi również w mojej kuchni poruszają się swobodnie... ale mam tu na mysli moich BARDZO BLISKICH znajomych -> czyli jest takich może 3-4 osoby. I te osoby nie mają oporów (i ja tez z tym problemu nie mam) co do zrobienia sobie herbaty itd itp. Ale nie wyobrażam sobie, żeby ktoś z dalszych znajomych tak robił - i nikt nigdy w ten sposób moich granic nie przekroczył.
Własnego chłopaka, z którym uprawiam seks, nie nazwałabym dalszym znajomym

Cytat:
A niestety - dla mnie 2 miesiące znajomości to jest bardzo mało, niezależnie od uprawianego seksu i tego, ze "moze bedziemy parą".
A moim zdaniem to bardzo dużo. Łóżko jest dla mnie to stokroć bardziej intymne niż lodówka.

Cytat:
Mimo wszystko, powinno się uszanować granice i "bezpieczną przestrzeń" (która wyraża się również w takich rzeczach jak np. lodówka - przynajmniej dla mnie) i byc w tej kwestii ostrożnym. Po prostu troche wyczucia
Moim zdaniem facet nie jasnowidz. Wcześniej dziewczynie pasowała jego swoboda, to uznał, że rano nie musi umierać z głodu dopóki ona nie wstanie.

Poza tym, skąd on miał wiedzieć co jest dla dziewczyny tą bezpieczną przestrzenią? Akurat dla mnie lodówka nie jest, dla niego pewnie też...

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
Ja zdecydowanie prędzej wpuściłabym kogoś do swojej lodówki niż do łóżka...
Ja również

Cytat:
I nie wiem czy to fetysz - po prostu nie lubię zaglądania do moich szafek i nie ma tu znaczenia, czy to szafka z dokumentami, pościelą, szafka kuchenna czy w łazience.
Ja też nie lubię grzebania w moich rzeczach „z ciekawości”. Ale facet nie grzebał z ciekawości, ale po to żeby sobie śniadanko zrobić. To moim zdaniem jest w porządku.

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
A ja mam jedno, bardzo ciekawe spostrzeżenie:

Skoro Autorka spała, to skąd wiedziała, że facet robi kanapki, podśpiewuje, bierze prysznic, chodzi w ręczniku, pali (no, to mogła wyczuć potem)?
Dobre spostrzeżenie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
Nie ma nic gorszego niz obudzic sie w cudzym domu i nie miec co ze soba zrobic, szklanki wody bac sie wziac, do lodowki bac sie zajrzec, telewizji pewnie tez nie wlaczyc bo jeszcze wlasiciela obudzi..
Zgadzam się
Stary 2012-03-19, 11:53   #96
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
(...)
Tu się nie zgodzę.
1. Jak miał ją zapytać, skoro ona spała? Miał ją budzić?
2. Mógł zrobić śniadanie i czekać aż ona wstanie... Ale mogła wstać kilka godzin później i śniadanie byłoby już trochę wyschnięte
3. Facet niekoniecznie wiedział co dziewczyna lubi jeść na śniadanie. Gdyby mnie ktoś w nawet dobrej woli kanapki zrobił, nie zjadłabym. Zwłaszcza rano.
(...)
Zaproponowanie komuś czegoś nie boli, a jest miłym gestem, świadczy o tym, że człowiek patrzy trochę dalej, niż na czubek własnego nosa. Nie chodzi mi o scenę rodem z komedii romantycznej, że on niesie śniadanie na tacy do łóżka. Nie mówię, że wtedy miał ją budzić szarpiąc za ramię, czy tarmosząc po łóżku , ale nie sprawdził, czy ona nadal śpi, nie zapytał "napijesz się kawy?" jak już wstała. Po prostu się nie zainteresował, a mógł się właśnie wtedy dowiedzieć, czy pije kawę z rana, czy je śniadanie etc. Miłe dla obojga rozpoczęcie dnia, wzmocnienie tej rodzącej się więzi. Pan zainteresował się tylko sobą i zadbał tylko o siebie, w dodatku - jak to Dzustam świetnie określiła - "wycofał swoje inwestycje" z jej lodówki.
Stary 2012-03-19, 12:03   #97
andzia1989r
Zakorzenienie

A ja czytam sobie ten wątek i nie mogę wyjść ze zdumienia.

Autorko, powiedz mi, jakim cudem czepiasz się NORMALNEGO zachowania jakim jest zrobienie sobie śniadania, fuczysz nosem na to, że został na noc (mimo, że chciałaś być miła i nie kazałaś mu iść do domu) i w tym samym czasie ignorujesz czy też nie zauważasz rzeczy, które są naprawdę niepokojące.

Problemem jest jego brak kultury i potencjalne skąpstwo. Zabieranie jedzenia, mieszkanie z wygody z rodzicami. Jakiś zawoalony egoizm może, a nie litości to, że facet wstał wcześniej i miał czelność otworzyć Twoją lodówkę...

Albo autentycznie nie umiesz dodać 2 do 2 i zobaczyć faktycznych problemów, albo szukasz sobie jakiegoś problemu (pierdołę) zastępczego, by się nad głównym, prawdopodobnie skutkującym rozstaniem nie zastanawiać.

Edytowane przez andzia1989r
Czas edycji: 2012-03-19 o 12:04
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 12:09   #98
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Albo autentycznie nie umiesz dodać 2 do 2 i zobaczyć faktycznych problemów, albo szukasz sobie jakiegoś problemu (pierdołę) zastępczego, by się nad głównym, prawdopodobnie skutkującym rozstaniem nie zastanawiać.
To fakt, trochę tak to wygląda. Ale autorka wątku już zapowiedziała, że z nim o tym wprost porozmawia.
Stary 2012-03-19, 12:13   #99
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
A ja czytam sobie ten wątek i nie mogę wyjść ze zdumienia.

Autorko, powiedz mi, jakim cudem czepiasz się NORMALNEGO zachowania jakim jest zrobienie sobie śniadania, fuczysz nosem na to, że został na noc (mimo, że chciałaś być miła i nie kazałaś mu iść do domu) i w tym samym czasie ignorujesz czy też nie zauważasz rzeczy, które są naprawdę niepokojące.

Problemem jest jego brak kultury i potencjalne skąpstwo. Zabieranie jedzenia, mieszkanie z wygody z rodzicami. Jakiś zawoalony egoizm może, a nie litości to, że facet wstał wcześniej i miał czelność otworzyć Twoją lodówkę...

Dokładnie, chciałam to pisać.

Zresztą łącząc dwa fakty w całość - brak pytania, czy autorka chce kawy albo zjeść śniadanie + zabieranie ze sobą jedzenia - wychodzi nam obraz egoistycznego faceta z zadatkami na skąpca.
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 12:19   #100
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Mnie się też w głowie nie mieści to zabranie jedzenia , ewidentne skąpstwo, że o kulturze już nie wspomnę. Piszesz, że pieniążki ma, nieżle zarabia, więc takie zachowanie tym bardziej dało by mi do myślenia.
agnieszkaqazplm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 12:21   #101
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
brak pytania, czy autorka chce kawy albo zjeść śniadanie + zabieranie ze sobą jedzenia - wychodzi nam obraz egoistycznego faceta z zadatkami na skąpca.
A moze sama powinna mu to cale nieszczescne sniadanie zrobic, gdyz to on jest gosciem? Moze tak chlop pomyslal...
Z zabieraniem wlasnego zarcia... Moze zobaczyl,ze ona nie lubi jego jedzenia? A co on dokladnie zabral?

Cytat:
Stary 2012-03-19, 12:22   #102
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
Dokładnie, chciałam to pisać.

Zresztą łącząc dwa fakty w całość - brak pytania, czy autorka chce kawy albo zjeść śniadanie + zabieranie ze sobą jedzenia - wychodzi nam obraz egoistycznego faceta z zadatkami na skąpca.
Właśnie o to chodzi. Pojedynczo te zachowania jeszcze nie są takie złe (za wyjątkiem wzięcia ze sobą jedzenia i kieliszków, które wcześniej przecież jej podarował), ale razem tworzą jakąś taką nieciekawą całość.
Stary 2012-03-19, 12:23   #103
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
A moze sama powinna mu to cale nieszczescne sniadanie zrobic, gdyz to on jest gosciem? Moze tak chlop pomyslal...
Z zabieraniem wlasnego zarcia... Moze zobaczyl,ze ona nie lubi jego jedzenia? A co on dokladnie zabral?
a wazne co? ważne, że zabrał, do tego pewnie napoczęte .
Stary 2012-03-19, 12:23   #104
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Ale tak się nie robi, po prostu nie i tyle. A jeżeli już się chce, to można zapytać "słuchać, nie chcę, aby się zmarnowało, spróbujesz tego, czy mam wziąć?". Zresztą, wziął nie tylko jedzenie, ale i kieliszki, które wcześniej niejako jej podarował.
Stary 2012-03-19, 12:28   #105
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Ale tak się nie robi, po prostu nie i tyle. A jeżeli już się chce, to można zapytać "słuchać, nie chcę, aby się zmarnowało, spróbujesz tego, czy mam wziąć?". Zresztą, wziął nie tylko jedzenie, ale i kieliszki, które wcześniej niejako jej podarował.
Może tez być tak, że facet dostał czego chciał, po czym stwierdził, że inwestycja była nieopłacalna, bo takie zachowanie normalne nie jest. Najpierw daje, potem zabiera, coś ewidentnie nie tak.
Stary 2012-03-19, 12:29   #106
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaqazplm Pokaż wiadomość
a wazne co? ważne, że zabrał, do tego pewnie napoczęte .
Moze wazne, bo jak by np facet zabral pasztet i jakis ser plesniowy ze soba, to mi to rybka, bo np nie lubie
Albo zabral naprawde smieszne resztki bez zastanowienia.

Najlepiej zaprosic go ponownie i jeszcze raz go sprawdzic

Cytat:
Stary 2012-03-19, 12:32   #107
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Moze wazne, bo jak by np facet zabral pasztet i jakis ser plesniowy ze soba, to mi to rybka, bo np nie lubie
Albo zabral naprawde smieszne resztki bez zastanowienia.

Ja bym nie patrzyła na to, co zabrał, chodzi o sam fakt, ze tak postąpił. Tym bardziej, jakby zabrał jakies resztki, to już w ogóle pomyślałabym, że coś nie hallo .
Stary 2012-03-19, 12:34   #108
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
A nie lepiej po prostu porozmawiać i powiedzieć wprost, że takie zachowanie nam nie odpowiada? Po co się bawić w jakieś podchody, sprawdzanie? Jak jest tak nauczony (może serio nie wiem, że to jest nieładne zachowanie się?), to nic się nie zmieni "następnym razem".
Stary 2012-03-19, 12:37   #109
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie patrzyła na to, co zabrał, chodzi o sam fakt, ze tak postąpił. Tym bardziej, jakby zabrał jakies resztki, to już w ogóle pomyślałabym, że coś nie hallo .
No właśnie, jeszcze rozumiem, że wziął rzecz całą, nieodpakowaną - nie wiem, butelkę wina, bochenek chleba, słoik dżemu.

Ale brać np. dwa trójkąciki camemberta i pół pomidora, albo niedojedzony pasztet i dwie kromki chleba?

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
A nie lepiej po prostu porozmawiać i powiedzieć wprost, że takie zachowanie nam nie odpowiada? Po co się bawić w jakieś podchody, sprawdzanie? Jak jest tak nauczony (może serio nie wiem, że to jest nieładne zachowanie się?), to nic się nie zmieni "następnym razem".
A ja bym w sumie poczekała do następnego razu i zareagowała od razu, już wyżej pisałam,dlaczego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 12:39   #110
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie, jeszcze rozumiem, że wziął rzecz całą, nieodpakowaną - nie wiem, butelkę wina, bochenek chleba, słoik dżemu.
(...)
Tylko jeżeli od razu by zapowiedział "to przywiozłem głównie z myślą o sobie, bo [strzelam przykładem] jestem na specjalnej diecie, a to dżem zamawiamy specjalnie w sklepie internetowym dla diabetyków". W innym przypadku żenujące zachowanie. Oczywiście nie w sytuacji, gdyby zapytał, a ona by nie miała nic przeciwko, aby to wziął (bo np. zauważył, że ona za tym jednak nie przepada i na pewno tego nie ruszy) / gdyby sama mu powiedziała "słuchaj, u mnie to wino będzie stało bez sensu".
Stary 2012-03-19, 12:39   #111
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zaproponowanie komuś czegoś nie boli, a jest miłym gestem, świadczy o tym, że człowiek patrzy trochę dalej, niż na czubek własnego nosa. Nie chodzi mi o scenę rodem z komedii romantycznej, że on niesie śniadanie na tacy do łóżka. Nie mówię, że wtedy miał ją budzić szarpiąc za ramię, czy tarmosząc po łóżku , ale nie sprawdził, czy ona nadal śpi, nie zapytał "napijesz się kawy?" jak już wstała. Po prostu się nie zainteresował, a mógł się właśnie wtedy dowiedzieć, czy pije kawę z rana, czy je śniadanie etc. Miłe dla obojga rozpoczęcie dnia, wzmocnienie tej rodzącej się więzi. Pan zainteresował się tylko sobą i zadbał tylko o siebie, w dodatku - jak to Dzustam świetnie określiła - "wycofał swoje inwestycje" z jej lodówki.
Tu się zgadzam, mógł zaproponować śniadanie po tym jak się dziewczyna obudziła. I tak chyba byłoby najlepiej
Tak czy inaczej, ja bym się tutaj niczego nie czepiała, poza tym zabieraniem jedzenia do siebie. Obserwowałabym i na bieżąco wszystko załatwiała. Możliwe, że facet naprawdę jest skąpy i dziwny, a możliwe, że o kilku kwestiach nie pomyślał. Kolejne spotkania powinny to zweryfikować.

No i przed kolejnymi odwiedzinami faceta, warto mu powiedzieć „Staszek, następnym razem, jak wstaniesz wcześniej, to mnie obudź. Wtedy razem zrobimy śniadanie” itd. Wtedy wszystko będzie jasne. Facet nie będzie musiał się domyślać, dziewczyna nie będzie się musiała zastanawiać „czy on cham, czy faktycznie nie wpadł na to, że jej to przeszkadza”
Stary 2012-03-19, 12:40   #112
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:

Ale brać np. dwa trójkąciki camemberta i pół pomidora, albo niedojedzony pasztet i dwie kromki chleba?
splułam ekran , dla mnie zabieranie resztek to już w ogóle nie do pomyślenia . Ale sam fakt, że facet przychodzi na noc do kobiety, normalne że z czymś, po czym po upojnej nocy otwiera lodówkę i chowa do plecaka, to co przyniósł , dobrze, że jej rachunku nie dał, za to, co już zjadła .
Stary 2012-03-19, 12:43   #113
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tylko jeżeli od razu by zapowiedział "to przywiozłem głównie z myślą o sobie, bo [strzelam przykładem] jestem na specjalnej diecie, a to dżem zamawiamy specjalnie w sklepie internetowym dla diabetyków". W innym przypadku żenujące zachowanie. Oczywiście nie w sytuacji, gdyby zapytał, a ona by nie miała nic przeciwko, aby to wziął (bo np. zauważył, że ona za tym jednak nie przepada i na pewno tego nie ruszy) / gdyby sama mu powiedziała "słuchaj, u mnie to wino będzie stało bez sensu".
Też mam takie odczucia. Spokojnie mógł powiedzieć: „Słuchaj, wezmę ten sok, bo jadę do pracy, a po drodze nie mam gdzie kupić. Resztę zostawiam. Chyba, że nie chcesz?” i wtedy nie byłoby problemu.
Stary 2012-03-19, 12:47   #114
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Też mam takie odczucia. Spokojnie mógł powiedzieć: „Słuchaj, wezmę ten sok, bo jadę do pracy, a po drodze nie mam gdzie kupić. Resztę zostawiam. Chyba, że nie chcesz?” i wtedy nie byłoby problemu.
Dobra, ale kieliszki???? Kieliszki przecież tez zawinął , chyba, że w pracy jakas okazja się kroiła do świętowania i zabrał na wszelki wypadek . No litości. Nie dośc, że jedzenie zawinął to w dodatku szkło, które wczesniej podarował.
Stary 2012-03-19, 12:50   #115
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
padłam
Cytat:
splułam ekran , dla mnie zabieranie resztek to już w ogóle nie do pomyślenia . Ale sam fakt, że facet przychodzi na noc do kobiety, normalne że z czymś, po czym po upojnej nocy otwiera lodówkę i chowa do plecaka, to co przyniósł , dobrze, że jej rachunku nie dał, za to, co już zjadła .
normalnie nie mogę
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 12:52   #116
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie. Przecież wszystko jest dla ludzi, w tym dogadanie się, zapytanie o takie rzeczy.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Dobra, ale kieliszki???? Kieliszki przecież tez zawinął , chyba, że w pracy jakas okazja się kroiła do świętowania i zabrał na wszelki wypadek . No litości. Nie dośc, że jedzenie zawinął to w dodatku szkło, które wczesniej podarował.
Może to są objazdowe / przechodnie kieliszki - raz u jednej, raz u drugiej, niby dał, a nie dał, bo zabrał.
Stary 2012-03-19, 12:52   #117
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Ale trzeba jednak przyznać, że tryb życia chłopak faktycznie wiedzie bardzo zdrowy.
Seksik, spanko, rano siusiu, umyć się, najeść i pa. A jeszcze i o zdrowie psychiczne umie zadbać, bo i go po wszystkim nie gniecie, że za dużo nawydawał A od piątku, powtóreczka. W końcu nie ma nic lepszego od regularnego współżycia.

Ja tam nie wiem, ale z burakami to bym się w rozmawianie nie bawiła. Weź tu teraz wytłumacz i nie sczeźnij jednocześnie z zażenowania, że to Ada(ś) - tak nie wypada Mamusia jest od tego, nie partnerka.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 12:59   #118
Auksencja
Rozeznanie

Cytat:
Może to są objazdowe / przechodnie kieliszki - raz u jednej, raz u drugiej, niby dał, a nie dał, bo zabrał. ;)
Doris uwielbiam Cię Rozmazał mi się makijaż.

Co za frędzel z tego kolesia. Pogoniłabym miotłą.
Auksencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 12:59   #119
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ oczywiście, ja się zgadzam Dla mnie obie formy zabierania są totalnie burackie i niekulturalne.
Ja tylko napisałam, że z dwojga złego jestem w stanie zrozumieć (nie usprawiedliwić!) kogoś, kto zabiera rzecz całą, nienapoczętą, ale totalnie już nie rozumiem, jak ktoś zabiera ze sobą resztki

Chyba że ma, nie wiem, zgraję kotów do wykarmienia

Stary 2012-03-19, 12:59   #120
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Ale trzeba jednak przyznać, że tryb życia chłopak faktycznie wiedzie bardzo zdrowy.
Seksik, spanko, rano siusiu, umyć się, najeść i pa. A jeszcze i o zdrowie psychiczne umie zadbać, bo i go po wszystkim nie gniecie, że za dużo nawydawał A od piątku, powtóreczka. W końcu nie ma nic lepszego od regularnego współżycia.

Ja tam nie wiem, ale z burakami to bym się w rozmawianie nie bawiła. Weź tu teraz wytłumacz i nie sczeźnij jednocześnie z zażenowania, że to Ada(ś) - tak nie wypada Mamusia jest od tego, nie partnerka.
No dokładnie, jakiś kosmos . Moze facet nie z tego swiata . Autorko Ty się zastanów, czy chcesz w ogóle wyjasniać z nim taką żenującą sytuację.

Doris- może kieliszki miały dla niego jakąś sentymentalną wartość? Cholera wie, ile panienek z nich piło, bo jak tak głębiej pomysleć, to może coś w tym być.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości