wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 11:04   #4321
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

A znacie http://www.figl.pl ?
Tam sporo koszul.
Moge pomóc jak napiszecie czego szukacie, bo robiłam rozeznanie trochę.
Wolicie lekkie oversize, czy bardzo dopasowane, dekolt itp itd?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 11:22   #4322
asiuk
Zakorzenienie

Znam Figl z sieci, ale nie mam żadnej rzeczy od nich.
Ja nawet nie wiem, czego szukam. Chciałabym po prostu fajnie wyglądać i dobrze się czuć. Oversize raczej nie dla mnie, dekolt może być, choć chyba wolę po prostu rozpiąć górne guziki.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 11:26   #4323
emi_lka
Zakorzenienie

Ja mam wrażenie, że z powodu mojego brzucha po prostu NIE MOGĘ nosić koszul, szczególnie wpuszczonych... Aktualnie mam bardzo wystający brzuch... Nie lubię tego, dlatego chodzę głównie w sprytnych sukienkach lub w dżinsach i sweterkach odpowiednio rozpiętych/zapiętych....

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2012-03-19 o 11:39
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 11:31   #4324
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że z powodu mojego brzucha po prostu NIE MOGĘ nosić koszul, szczególnie wpuszczonych... Aktualnie mam bardzo wystający brzuch... Nie lubię tego, dlatego chodzę głównie w sprytnych sukienkach lub w dżinsach i sweterkach na odpowiednio rozpiętych/zapiętych....
No to ja w ogóle nie powinnam wychodzić (swoją drogą,wracam do ditey, bo znowu wyglądam jak buła).... bo nie ma na tyle sprytnych rzeczy, żeby ukryć moje niedoskonałości

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 11:31   #4325
xzora
Zakorzenienie

Debrah, mogę wszystko kupować przez Internet za wyjątkiem koszul za duże ryzyko nietrafienia, do tego wymagająca jestem jeśli chodzi o dopasowanie
z koszulami oversize/mniej dopasowanymi byłoby łatwiej, te, które wklejałaś są świetne, tylko właśnie na szczupłe sylwetki
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 11:37   #4326
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Butter - tak, @.
Ad body to mi się wydaje, że właśnie dobrze dopasowane wygładzi linię sylwetki, nie będzie za bardzo opięte. Ale ja jestem chudzielec straszny, więc innymi kryteriami się kieruję przy ubiorze.
Koszulę ostatnio z okazji sesji kupiłam taką:
http://www.samoa.pl/bluzki-i-koszule...rzykiem-2.html. Fajna, chodzi za mną jeszcze ta:
http://www.samoa.pl/bluzki-i-koszule...kokarda-1.html

Kołnierzyk w tej mojej lekko "słodki", ale potrzebowałam na już i nie jest taka zwykła.
skład mnie nie przeraża, bo w sklepie na "Z" - kilka razy droższe koszule sa dokładnie z tego samego
bardzo fajne te koszule, podobają mi się te kołnierze - bo dzięki temu są bardziej damskie.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
mierz, mówię Ci, że wcale nie są opięte (przynajmniej te z Reserved).

ja ostatnio uwielbiam chodzić w koszulach, ale właśnie dobrze dopasowanych
a problem masz powszechny, z twoją sylwetką jest wszystko w porządku, po prostu dużo koszul damskich jest źle skrojonych. Trzeba mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć

zobacz w Camieu (ja nie mierzyłam, ale dziewczyny chwalą), Vero Modzie (ja mam stamtąd dwie dobre koszule), w Mango (mój ostatni nabytek, jest idealna , ale co ciekawe S rozchodziła mi się w biuście, a XS okazała się być dobra)
Mi się koszule podobają, ale sama noszę rzadko (chyba jedynie, jak mam zapowiedziane jakieś bardzo oficjalne spotkanie w pracy), bo po prostu nie chce mi się prasować.

Leń
I potwierdzam, że ciężko kupić dobrze dopasowaną. Ja kiedyś kupiłam kilka fajnych i krawcowa pogłębiała mi zaszewki w talii, dzięki temu na biuście się nie rozchodziła i była lepiej dopasowana. raz też przyszyłam po prostu guziki do dziurek i zakładałam koszulę przez głowę. Zauważyłam, że guziki się rozchodzą, bo tak jest a nie dlatego, że koszula jest za mała. Wystarczyło zszyć

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
A znacie http://www.figl.pl ?
Tam sporo koszul.
Moge pomóc jak napiszecie czego szukacie, bo robiłam rozeznanie trochę.
Wolicie lekkie oversize, czy bardzo dopasowane, dekolt itp itd?
a jak jakościowo te rzeczy wypadają?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 11:38   #4327
Debrah
Zakorzenienie

Porozglądam się, jak trafię na coś ciekawego to dam znać.

A w ogóle - myślicie, że robię sobie krzywdę oversizem? Dla kogo są takie kroje?

Edit: Miskowa: nie mam nic z figla, ale na wizażu jest ich wątek.

Ad prasowania: ja nienawidzę i prawie tego nie robię)
Koszula z polyestru się praktycznie nie mnie, po wyschnięciu w tempie ekspresowym jest do założenia. Przynajmniej ta z samoa.pl, bo koszul tego typu nie mam wiele, kupiłam na egzamin, ale sprawdza sie też na codzień jeśli wiem z czym zestawić, żeby zbyt biurowo mi nie wyszło.

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2012-03-19 o 11:41
Stary 2012-03-19, 11:39   #4328
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No to ja w ogóle nie powinnam wychodzić (swoją drogą,wracam do ditey, bo znowu wyglądam jak buła).... bo nie ma na tyle sprytnych rzeczy, żeby ukryć moje niedoskonałości
To właśnie kwestia nastawienia i dobrego samopoczucia. Ja się po prostu czuję koszmarnie w niskich spodniach i wciągniętej, czy też wypuszczonej koszuli...
A może wystarczyłoby mi się nie przejmować

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
bardzo fajne te koszule, podobają mi się te kołnierze - bo dzięki temu są bardziej damskie.

Mi się koszule podobają, ale sama noszę rzadko (chyba jedynie, jak mam zapowiedziane jakieś bardzo oficjalne spotkanie w pracy), bo po prostu nie chce mi się prasować.

Leń
I potwierdzam, że ciężko kupić dobrze dopasowaną. Ja kiedyś kupiłam kilka fajnych i krawcowa pogłębiała mi zaszewki w talii, dzięki temu na biuście się nie rozchodziła i była lepiej dopasowana. raz też przyszyłam po prostu guziki do dziurek i zakładałam koszulę przez głowę. Zauważyłam, że guziki się rozchodzą, bo tak jest a nie dlatego, że koszula jest za mała. Wystarczyło zszyć
Mi się też podobają te koszule, ale faktycznie dla bardzo szczupłych osób
Przyszywanie guzików - bardzo sprytne i też tak czasem robię, o ile materiał koszuli jest taki, że się przez głowę da wciągnąć
Stary 2012-03-19, 11:43   #4329
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Przyszywanie guzików - bardzo sprytne i też tak czasem robię, o ile materiał koszuli jest taki, że się przez głowę da wciągnąć
przypomniało mi się, że mam jedną elastyczną koszulę, która rozchodzi się w biuście
można jeszcze zastosować zatrzaski albo haftki
Stary 2012-03-19, 12:19   #4330
asiuk
Zakorzenienie

Oversize jest fajny dla wyższych i bardzo szczupłych dziewczyn (chudych).

Co do samopoczucia - widziałam ostatnio dziewczynę o bardzo kobiecej sylwetce, masywnych udach i biodrach, która miała na sobie bardzo dopasowane, lejące się beżowe spodnie. Najpierw byłam w szoku, że "z taką figurą tak się baba ubrała" (a nie należę do osób, które śmieją się z ubioru innych osób), ale jak spojrzałam po raz drugi, widziałam, że dziewczyna jest pewna siebie i raczej wygląda na zadowoloną, to pomyślałam "w sumie czemu nie?"

Ja nigdy nie byłam do końca zadowolona ze swojego wyglądu. Najbardziej lubię swoją twarz, ale od jakiegoś czasu nawet ona mi się przestaje podobać, jakaś taka krzywa i grymaśna jest

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-03-19, 12:26   #4331
xzora
Zakorzenienie

odnośnie zadowolenia z własnej sylwetki, stylu ubioru, ostatnio natknęłam się na ciekawy projekt: http://mojeuniformy.blogspot.com/
ta sama osoba przedstawiona jest w trzech odsłonach: nago, lubię, nienawidzę. Zdjęcie może dużo nam powiedzieć o człowieku i jego stosunku do własnego ciała, strojów, idąc dalej stylu życia, poglądów.
Stary 2012-03-19, 12:34   #4332
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
odnośnie zadowolenia z własnej sylwetki, stylu ubioru, ostatnio natknęłam się na ciekawy projekt: http://mojeuniformy.blogspot.com/
ta sama osoba przedstawiona jest w trzech odsłonach: nago, lubię, nienawidzę. Zdjęcie może dużo nam powiedzieć o człowieku i jego stosunku do własnego ciała, strojów, idąc dalej stylu życia, poglądów.
Bardzo ciekawy projekt
Stary 2012-03-19, 12:38   #4333
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Zupełnie nieświadomie bardzo mi pomogłas do prezentacji na studia, dzięki!
Stary 2012-03-19, 12:47   #4334
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Zupełnie nieświadomie bardzo mi pomogłas do prezentacji na studia, dzięki!
o proszę a na jaki temat ma być ta prezentacja?

miskowa, skorzystałam z twojego przepisu na sos miodowy vinegret, bardzo dobry.
Stary 2012-03-19, 13:10   #4335
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

cieszę się, że smakuje. Możesz pokombinować i dodać też musztardy, albo generalnie zmieniać go do woli. Te proporcje, które podałam, pasują mi, ale tż już nie
Stary 2012-03-19, 13:11   #4336
asiuk
Zakorzenienie

Ciekawy blog

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-03-19, 13:19   #4337
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Anoreksji, ale chcę tam też wpleć obraz ciała w ogóle - jako wstęp i jedną z przyczyn.
Stary 2012-03-19, 13:23   #4338
ButterBear
Zakorzenienie

Bardzo fajny blog, projekt. Ja bym nie miała odwagi na wstawienie swojego nagiego zdjęcia do netu, mimo tego, że widzę tam dziewczyny zdecydowanie bardziej 'puszyste' niż ja.

Debrah, na jaki temat robisz prezentację?
Ok, już napisałaś zignoruj moje pytanie

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-03-19 o 13:26
Stary 2012-03-19, 13:37   #4339
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny, zastanawiam się w jakiej formie to zrobić - żeby kompleksowo przedstawić temat w 20 minut i nie było to zwykłe wyklepanie. Puścić zdjęcia?

Literatury mam masę więc od tej strony się nie martwię, ale podeprę się jeszcze książką pisaną przez chorą, cytatami.
Stary 2012-03-19, 14:25   #4340
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zastanawiam się w jakiej formie to zrobić - żeby kompleksowo przedstawić temat w 20 minut i nie było to zwykłe wyklepanie. Puścić zdjęcia?

Literatury mam masę więc od tej strony się nie martwię, ale podeprę się jeszcze książką pisaną przez chorą, cytatami.
Debrah, a może w formie prezentacji w power poincie? Mogłabyś dać zdjęcia i do tego jakieś hasła wprowadzające w temat... ja bym chyba tak zrobiła.

Mam dziś usg nerek, miała któraś z Was? Ile to trwa?

Hania

Stary 2012-03-19, 14:27   #4341
Debrah
Zakorzenienie

Tak, tak zrobię. Dla mnie wygodniej, bo to pewnego rodzaju "plan", konspekt.
Stary 2012-03-19, 14:29   #4342
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Ewa miała, ale to się nie liczy pewnie, bo u tak małych dzieci może robią szybciej Trwało to dosłownie dwie minuty

Masz jakieś problemy z nerkami?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-03-19, 14:35   #4343
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak zrobię. Dla mnie wygodniej, bo to pewnego rodzaju "plan", konspekt.
No dokładnie, Ty się też będziesz mogła oprzeć na tym, mówiąc

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Moja Ewa miała, ale to się nie liczy pewnie, bo u tak małych dzieci może robią szybciej Trwało to dosłownie dwie minuty

Masz jakieś problemy z nerkami?
Nie wiem właśnie, usg ma to wykazać. W trakcie tego zapalenia pęcherza pobolewały mnie okolice nerek, ale lekarka powiedziała, że to może być też od kręgosłupa...co też jest możliwe w moim przypadku...

Hania

Stary 2012-03-19, 14:40   #4344
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah, a może w formie prezentacji w power poincie? Mogłabyś dać zdjęcia i do tego jakieś hasła wprowadzające w temat... ja bym chyba tak zrobiła.

Ja miałam, długo to nie trwa. Wiesz o tym, żeby dużo pić przed i właśnie nie pamiętam, czy trzeba iść z pełnym pęcherzem, ale chyba tak. Doczytaj w necie lepiej, chyba że cię poinformowali.

Najlepiej być w ciuchach, które bez problemu możesz zsunąć z tyłka (nie tak inteligentnie jak ja, że byłam w rurkach, które miałam potem uświnione od tego żelu)
Stary 2012-03-19, 14:46   #4345
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam, długo to nie trwa. Wiesz o tym, żeby dużo pić przed i właśnie nie pamiętam, czy trzeba iść z pełnym pęcherzem, ale chyba tak. Doczytaj w necie lepiej, chyba że cię poinformowali.

Najlepiej być w ciuchach, które bez problemu możesz zsunąć z tyłka (nie tak inteligentnie jak ja, że byłam w rurkach, które miałam potem uświnione od tego żelu)
Tak, z pełnym pęcherzem niestety... ale pani mówiła, że nie aż tak pełnym, żeby się nie posiurać w trakcie
Też mam rurki...no trudno, najwyżej się upaprzą żelem. Gorzej, bo mam nową bluzkę Nie chciałabym zepsuć żelem

Kurcze, wczoraj kupiłam coś i już mnie znowu wzięło na kupowanie...mam ochotę na tyle nowych rzeczy. Tyle ładnych widziałam..

Hania

Stary 2012-03-19, 14:58   #4346
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
ja również
Cytat:
Nie wiem właśnie, usg ma to wykazać. W trakcie tego zapalenia pęcherza pobolewały mnie okolice nerek, ale lekarka powiedziała, że to może być też od kręgosłupa...co też jest możliwe w moim przypadku...
o, to jak mnie bolał kręgosłup, to lekarka myślała, że mogą to być nerki i miałam robione usg
badanie trwa chwilę, ważne tylko, żeby pęcherz był w miarę pełny

Cytat:
Kurcze, wczoraj kupiłam coś i już mnie znowu wzięło na kupowanie...mam ochotę na tyle nowych rzeczy. Tyle ładnych widziałam..
co kupiłaś?
ja koniecznie muszę zaopatrzyć się w nowe staniki. Zamówiłam cztery, dzisiaj przyszedł jeden - niestety za mały. W sumie to wiedziałam, że będzie za mały, zakupiłam go na allegro jako rekompensatę po przegranej aukcji.
Stary 2012-03-19, 15:01   #4347
asiuk
Zakorzenienie

Mnie też pobolewają nerki, dlatego pytam, czy robisz USG, bo np. wyszło Ci coś w badaniach siuśków czy jak

Idziesz prywatnie, czy z NFZ? Ja na oczy nie widziałam mojego internisty - jestem zapisana do jakiejś kobity i jeszcze u niej nie byłam.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-03-19, 15:04   #4348
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, z pełnym pęcherzem niestety... ale pani mówiła, że nie aż tak pełnym, żeby się nie posiurać w trakcie
Też mam rurki...no trudno, najwyżej się upaprzą żelem. Gorzej, bo mam nową bluzkę Nie chciałabym zepsuć żelem

ten żel się spiera, ale denerwujące jest to, że nie uważają, albo nie każą się zwyczajnie rozebrać.

Ja też sporo kupiłam, ale musiałam:
- odkurzacz
- czajnik
- mop
- mam upatrzone rolety i farby do malowania mieszkania

odpuszczam w tym miesiącu ciuchy i jakieś swoje przyjemności
Stary 2012-03-19, 15:11   #4349
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ja również

o, to jak mnie bolał kręgosłup, to lekarka myślała, że mogą to być nerki i miałam robione usg
badanie trwa chwilę, ważne tylko, żeby pęcherz był w miarę pełny.
No to ok
Ja w ogóle ostatnio doszłam do wniosku, że jestem taki szczyl, a tyle problemów mam ze zdrowiem, że aż wstyd, ciągle się po lekarzach szlajam. Niby to wszystko jakieś pierdoły, ale ciągle albo mnie coś boli, albo trzeszczy... masakra. Chyba jestem po prostu zaniedbana.

Cytat:
co kupiłaś?
ja koniecznie muszę zaopatrzyć się w nowe staniki. Zamówiłam cztery, dzisiaj przyszedł jeden - niestety za mały. W sumie to wiedziałam, że będzie za mały, zakupiłam go na allegro jako rekompensatę po przegranej aukcji.
Kupiłam beżową marynarkę z wywijanymi rękawami, fioletową bluzkę z krótkim rekawem, z kieszonką na biuście (taka przez głowę, z tyłu bawełniana, z przodu taki lekko błyszczący materiał), duże krótkie czerwone korale (przy szyi) i kolczyki wiszące w kształcie listków.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Mnie też pobolewają nerki, dlatego pytam, czy robisz USG, bo np. wyszło Ci coś w badaniach siuśków czy jak

Idziesz prywatnie, czy z NFZ? Ja na oczy nie widziałam mojego internisty - jestem zapisana do jakiejś kobity i jeszcze u niej nie byłam.
Nie robiłam badań siuśkowych, bo akurat miałam @... a lekarka dała mi skierowanie na wszelki wypadek.

Idę z NFZ. Zapisałam się w środę, termin na dziś, więc spoko

Cytat:
ten żel się spiera, ale denerwujące jest to, że nie uważają, albo nie każą się zwyczajnie rozebrać.

Ja też sporo kupiłam, ale musiałam:
- odkurzacz
- czajnik
- mop
- mam upatrzone rolety i farby do malowania mieszkania

odpuszczam w tym miesiącu ciuchy i jakieś swoje przyjemności
No to też się obkupiłaś, faktycznie. Wbrew pozorom takie zakupy też cieszą...ale mnie szmatki akurat bardziej
Chciałabym jeszcze jakieś wiosenne, wesołe buty, bieliznę...kilka bluzek ... ehhhh

Hania

Stary 2012-03-19, 15:15   #4350
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Widzę że wszystkie się naładowały słońcem jak trzeba
U mnie dziś już trochę słabiej ale nie ma co narzekać. Spacer i tak będzie

Niuniu na kiedy Ty masz termin?
Fajnie że organizujecie sobie spotkania wizazowe.
Haniu termin mam w okolicach 10 czerwca A na spotkaniu wizażowym byłam po raz pierwszy tyle, że zdążyłam dziewczyny poznać jeszcze trochę lepiej poprzez założoną grupę na facebooku.

Cytat:
Bardzo fajny blog, projekt. Ja bym nie miała odwagi na wstawienie swojego nagiego zdjęcia do netu, mimo tego, że widzę tam dziewczyny zdecydowanie bardziej 'puszyste' niż ja.

Debrah, na jaki temat robisz prezentację?
Ok, już napisałaś zignoruj moje pytanie
Butter też nie miałabym odwagi pokazać się nago w internecie a forma blogu bardzo interesująca
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości