|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Ja tez mam komode ikea kullen 3 i 5 polkowa, ale nie od dawna wiec nie moge napisac jak z jej jakoscia, Narazie spisuje sie ok, mysle ze na dzieciowe rzeczy ejst idealna... bardzooo duzo miesci.
Napisze wiecej jutro jak tz bedzie w pracy. Martwie sie o mlodego, prawie woglole go nie czuc od przedwczoraj,,, bardzooo delikatnie. Ktos pytal czy mleczko kupuje zamiast oliwki z hippa= moja odpowiedz TAK ![]() Zabcia to lozeczko jest przecudne.... idealne ![]() zaczynamy 34 tydzien, a wg usg 36 tydzien!....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-19 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Hej dziewczynki! Uff co za męczący dzień. Pierwszy dzień na porodówce od dawna, troche się nastresowałam
![]() Ale stres warty ceny: Moja pacjentka urodzila dzis ślicznego 4-kilowego chłopczyka ![]() A jutro mama maleństwa z powodu ktorego znalazłam się w waszym wątku przychodzi do mnie na oddział na zwiedzanko! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Staram się podczytywać na bieżąco, ostatnie dni spędziłam dosyć aktywnie raczej z dala od komputera ![]() Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza i niestety okazało się, że mam cytomegalie ![]() Mam się zgłosić do kliniki patologii ciąży w Krakowie no i zobaczymy co dalej Jestem przerażona po tym co przeczytałam na ten temat i czuję się jakby ktoś dał mi w twarz ![]() A myślałam, że w mojej sytuacji gorzej już być nie może a jednak... A najbardziej mnie denerwuje w tym wszystkim, że już 27lutego mogłam wiedzieć o tym i coś z tym robić, ale Pani pielęgniarka mi nie wydała wyników ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2976 | |
Wtajemniczenie
|
śliweńko,chciałabym każdy spamiętać,ale nie sposób..
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Dała radę! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie martw sie na zapas,w szpitalu bedziesz napewno pod dobrą opieką, trzymamy za Ciebie kciukasy więc nie może być inaczej jak dobrze! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mi Panie pielegniarki tez nie chcialy w 6tygciazy wydac badan i o chorobie ytartczycy tez sie dowiedzialam dopiero w 12 tygodniu.... Wiec rozumiem co czujesz.... Ja mialam ochote im podgryzc tetnice, tym bardziej, ze powiedzialy ze mam czekac bo ,,zdrowo wygladam,, ... ;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-19 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za wsparcie
![]() Postaram się w miarę możliwości udzielać ![]() Trzymam kciuki żebyście wszystkie zdrowo i w spokoju dotrwały do rozwiązania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Konto usunięte
|
Mój problem przy Waszych to pikuś, ale.. widmo jutrzejszej depilacji tam mnie przeraża
![]() Ale faktycznie włosy na nogach rosną bardzo wolno i są mięciutkie :O |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupowałyście może na all komplet pościeli do łóżeczka, tylko bez wypełnienia? Nie mogę nic znaleźć..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33020593]Mój problem przy Waszych to pikuś, ale.. widmo jutrzejszej depilacji tam mnie przeraża
![]() Ale faktycznie włosy na nogach rosną bardzo wolno i są mięciutkie :O[/QUOTE] słuchaj ja też jutro mam wizyte u gina i od piatku myślę jak się zabrac do depilacji...nogi to pikuś ale cała reszta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Karozka - trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i Maluszka i przytulam Cię bardzo mocno! a te baby w laboratorium... po prostu ręce opadają, jak tak można ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-19 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Wtajemniczenie
|
Byliśmy dzisiaj w SR i mieliśmy fajne zajęcia o noworodku
![]() Bardzo się cieszę, że chodzę do szkoły rodzenia. Od kilku zajęć chodzimy już oboje i nawet P się nie buntuje ![]() Dziewczyny leżące, bardzo Wam współczuję ![]() ![]() niunia, fajne zdjęcia metamorfozy kuchni ![]() ![]() Co do kremów z filtrem dla nas, to ja używam IWOSTIN i jestem zadowolona http://www.iwostin.pl/rozwiazania_iw...ostin-solecrin Nie przejmujcie się tak tym goleniem (depilacją) pipczy ![]() ![]() można poprosić obsługę, żeby zdjęli klips na czas mierzenia. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-19 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33020593]Mój problem przy Waszych to pikuś, ale.. widmo jutrzejszej depilacji tam mnie przeraża ![]() Ale faktycznie włosy na nogach rosną bardzo wolno i są mięciutkie :O[/QUOTE] O w mordę, właśnie mi przypomniałaś, że też muszę TO dziś zrobić, bo jutro mam wizytę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Konto usunięte
|
Ja też się kompletnie nie widzę. A z lusterkiem no to cóż, obawiam się, że nie uchroni mnie od kontuzji. Ale pocieszam się tak, jak napisała Gaabbi - gin pewnie niejedno widział, a już na pewno rozumie taką sytuację. Zresztą nie ma przymusu depilacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest to samo w sumie, jak Antoś za długo się nie rusza i zacznę się tym martwić, to dostaję kopa ![]() Słuchajcie, mój mały ułożony jest po prawej stronie generalnie i mam w tak przeokrutny sposób skopane żebra, że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować na siedząco ... na stojąco też jest ciężko. Nie wiem co mogę z tym zrobić, czy jest na to jakaś rada, ale on ciągle mi się wypycha pod tymi biednymi żebrami a ja nie wiem jak im pomóc ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mały dzisiaj buszuje jak zwykle, puściłam mu teraz muzykę poważną dla bobasa i fałował cały brzuch. Nie wiem, może mi się wydaje, ale zawsze puszczamy mu jeden utwór i jest bardziej ożywiony jak go słyszy, może poznaje. Przy innych rusza się, ale zdecydowanie mniej. Zobaczymy jak się urodzi czy będzie poznawał. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Moja basenowa wycieczka wczoraj baaardzo miła i udana, a dziś ogarniałam domek w żółwim tempie, bo jednak trochę zmęczenia czułam... Tylko Maksiu znowu chory... Tydzień był zdrowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pisałyście o gapieniu się ludzi na brzuchy, więc wyobraźcie sobie, co ja miałam wczoraj w 8. mies ciąży z niemałym brzuchem w parku wodnym ![]() Jutro dużo wizyt widzę. Trzymam kciuki! Ja też mam ![]() claudik, rinco, nie udało mi się nic zmienić, a mam wizytę o 17:30, więc nie będzie mnie w SR. Zanotujcie proszę dla mnie wszystko, co tam ciekawego będą mówić, zwłaszcza o zwyczajach w nowym szpitalu, pliz! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak widoki na przeprowadzkę? Zdążycie przed porodem? Cytat:
![]() zabciu, pokoi prezentuje się bardzo elegancko, świetne kolorki ścian ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To na jutro miłego i mniej już stresującego dnia życzę ![]() Cytat:
![]() anulka, Dasti, odezwijcie się!!! ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-19 o 20:37 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Rozeznanie
|
Andzya moj wypycha stopki nad wzgorkiem, jak go pogilgam to chowa
![]() ![]() ![]() Moja kolezanka,jak jej synek wpychal jej stopy w zebra przyciskala delikatnie palcem i zabieral giry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33022240]Ja też się kompletnie nie widzę. A z lusterkiem no to cóż, obawiam się, że nie uchroni mnie od kontuzji. Ale pocieszam się tak, jak napisała Gaabbi - gin pewnie niejedno widział, a już na pewno rozumie taką sytuację. Zresztą nie ma przymusu depilacji.[/QUOTE]
No właśnie, chyba pooglądam się jeszcze w lusterku i jak uznam, że gin będzie w stanie mnie zbadać bez użycia maczety to może sobie odpuszczę koszenie ![]() Wrzuciłam na maila parę fotek ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() Jutro ma być chyba o porodzie, o ile dobrze zapamiętałam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
BAN stały
|
Mam pytanie jak wrzucić np.zdjęcie na maila bądź obejrzeć ? bo z tego co czytałam dziewczyny wrzucają na jakiegoś maila
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja i tak obrabiam w razie czego tylko boczki, wnętrze zostawiam już nietknięte. Super pozytywne zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Wtajemniczenie
|
Gaabi - a jaki masz rodzaj skóry? Chyba raczej suchą/normalną/mieszaną niż tłustą? Bo ja mam mieszaną w kierunku tłustej i dla mnie Iwostin jest strasznie tłusty, taki za konkretny. Ale w aptekach często mają próbki i można sobie popróbować
![]() idę dać mężowi komputer do reanimacji, bo mam go juz dość dzisiaj! złośliwa bestia jak jasny gwint! (tzn. nie mąż, tylko komputer, oczywiście ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-19 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O samym porodzie już co nieco wiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ostatnio byłam zabiegana: budowa, projekty, wyprawka, rocznica ślubu ![]() ![]() Do dziewczyn które mają zagrożoną ciążę, skurcze itp. Od kilku miesięcy biorę kwasy omega 3 dla kobiet w ciąży na lepszy rozwój mózgu i wzroku i ostatnio dojrzałam na opakowaniu napis: przyjmowanie preparatu zmniejsza ryzyko przedwczesnego porodu. Szmaragdowy kotku mam pytanie odnośnie balonika epino: czy jak będę z jego pomocą ćwiczyła od 36tc i osiągnę rozciągnięcie o średnicy 10cm to czy po porodzie nie będę rozciągnięta tak bardzo że nie będę (i mój partner też) nic czuła podczas przytulanek???
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Wtajemniczenie
|
OK, będę notować!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.