|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: a przed maturą studniówka
Też mam okropną klase! Z chęcią bym nie poszła na klasową wigilie, ale troche mi szkoda bo chciałabym sie podzielić opłatkiem z moimi kumpelami
a poza tym to ostatnia wigilia w tej klasie.Jeszcze sie zdenerwowałam bo chciałam dzisiaj pojechać po buty na studniówke, ale moi kochani rodzice powiedzieli, ze za duzo będzie ludzi w sklepach i po butach. Nie wiem kiedy je kupie bo potem nie będzie mnie aż do 2 I!
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
mierzyłam
nawet spoko tylko kazałam powiększy DUŻO powiekszyc dekolt i myśle że będzie luuzik kiecka
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Hey!
Możeci powiedzieć mi po co osoba towarzysząca musi podawać swój PESEL ?? Bo ja musiałam dać
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez sie nad tym zastanawialam
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
a to nowina, u nas nie trzeba
|
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja zrezygnowałam z tipsów i karnetu w solarium na rzecz szczeniaczka Shih tzu No cóż, brakowało mi pieniążków i musiałam coś poświęcić
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
ale przynajmniej pieska będziesz mieć
hehehe
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro nie ide do szkoły. wigilia klasowa jest ale mnie to nie kręci jakoś. nie lubię udawania, nie lubię świąt.
idę w tym czasie do sklepu. kupić stanik (z silikonowym podszyciem ale nie wiem czy uda mi się kupić jak nie to leżę i kwiczę, bo inne będa mi spadać ), pończochy, podwiązkę i opaskę na włoski jeśli jutro kupię to co zaplanowałam to jeszcze tylko podcięcie włosków u fryzjera i już wszystko mam
|
#820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DMM odradzam strasznie podkresla suche skorki (nie cierpie tego ) ja tez zrezygnowalam z paznokci i nawet fryzjera, sama sie soba zajme najlepiej jedyne co to pojde sie opalic bo blada smierc ze mnie A pewnie dla sczeniaczka warto bylo shih-tzu sa slodkie moja sasiadka ma podrobke tej rasy ale jest przezabawny dziewczyny co sadzicie o tej torebce + buciki z fotki (czarne)? dodaje tez moja sukienke (bedzie jescze poddana przerobce )myslicie, ze taki zestaw bedzie pasowal? |
|
|
|
|
#821 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie staruszki
![]() Chciałabym prosić Was o pomoc w sprawie studniówki. Idę jako osoba towarzysząca, w dodatku swoją mam dopiero za 3 lata... Boję się, że będę czuła się trochę nieswojo, ale znam ludzi i mam nadzieję, że bedzie dobrze. Nie chce robić z siebie primadonny, więc zdecydowałam się na zwykłą wieczorowa suknię. Tu jest problem, w sklepach same gorsety i balowe suknie. Może wrocławianki by mi coś doradziły? Problem jest także z makijażem, jaki byście doradziły takiej młodej osóbce? Nie wiem także jakie kupić butki, boję się, że nie wytrzymam do rano w szpilach, chociazby małych, a płaskich butów nie wypada chyba ubrać. Czy mam ubierać czerwoną bieliznę, chociaż nie jest to mój bal? Podbno chłopak musi ja zobaczyć, bo inaczej nie zda matury ![]() Za wszelkie inne rady, byłabym także wdzięczna
|
|
|
|
#822 |
|
Wtajemniczenie
|
cherry, na pewno znajdziesz jakąś skromną kieckę
wcześniej pisałyśmy że w Reserved są fajne makijaż oczywiście też niezbyt przesadzony. ale jaki dokładnie to chyba zależy od kiecki. może troszkę przydymiony?a butki polecam a obcasiku-kaczuszce. kupiłam sobie takie czółenka na studniówkę i są bajecznie wygodne. poszukaj np. w Deichmanie ![]() bielizna czerwona jest dla maturzystek. jeśli nie chcesz mieć takiej to nie musisz. a chłopak niech sobie poogląda u kogoś inego
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Martek88! myśle że spoko
osobiście wybrałabym butki z drugiej fotki. Kiecka ładna szkoda że fotka kiepska jak już ja przerobisz to wklej fotke ![]() cherry! myśle że spokojnie znajdziesz jakąś małą czarną makijaż tak jak wczesniej napisala Moonlight troszke ale tylko troszke przydymiony do tego czarne dodatki i wyglądasz super co do bielizny to czerwona jest podobna zarezerwowana dla maturzystek ja w tym roku też wybieram sie na studniówke TŻa i tak czy inaczej chyba ubiore czerwoną bielizne bo jakby nie patrzeć maturzystką tegoroczną jestem... może dzieki obu studniówkom będę mieć wieksze szczęscie na maturze hehehehe
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
mam buty!
![]() Ide jutro zapisac sie do fryzjera, samoopalaczem nozki robię, ale raczej zaczne solaryzacje (TŻ dał mi karnet na 120 min ), musze kupic rajstopki bezszwowe, makijaż zrobi mi MOŻE kumpela i bizuterię biorę od siostry. Studniowka za 2 tygodnie!
|
#825 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ot to Ty na zdjęciu? Masz śliczną figurę![]() Cytat:
A zresztą, na płaskim, czemu by nie Teraz takie czasy, że wszystko można![]() Co do sukienki, to mała-czarna zawsze dobra, do tego perełki Byle nie za mała Makijaż w Twoim wieku pewnie minimalny, zresztą to dużo też zalezy od wygląduCytat:
Ja dopiero w lutym![]() Dostałam dzisiaj śliczne kolczyki do sukienki studniówkowej W kolorach srebrno-białych. Myślałam o czarnej biżuterii, ale srebrna też będzie ok, tak myślę. Bo nie chcę nic na szyję, za to srebrną broszkę przy pasku, tak jak na zdjęciu mojej sukienki. A makijaż będzie srebrno czarny, buty czarne, może z jakąś srebrną klamerką. Także luzik
|
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
kupiłam dziś stanik, pończochy i podwiązkę
nie mam jeszcze czerwonych majtek może pójdę bez? ![]() no i kupiłam opaskę na włoski, ale przymierzyłam i uznałam że nie pasuje i znów nie mam żadnej koncepcji na fryzurkę ![]() i uznałam że żadne z moich kilkunastu par kolczyków nie pasują do sukienki, więc jeszcze kolczyki kupić muszę (maniaczka kolczykowa jestem ) ale już sobie wymyśliłam jakie, teraz tylko trzeba takie gdzieś dostać ![]() aha dziewczyny, na której nodze sie tę podwiązkę nosi? na lewej czy prawej? a może wszystko jedno?
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
Zdecydowałam sie na kosmetyczke, i juz mam nawet termin. Jak wyjdzie, tak wyjdzie
![]() Znalazłam tez wreszcie koncepcje na bizuterie. Kupiłam piekne perełki i do tego kolczyki - perełki na łancuszku Miodzio!Widziałam dzis swietna torebeczke, w sam raz na studniówkę, tylko ze biało srebrna, a mnie potrzebna jest czarna. |
|
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
A ja kupiłąm wczoraj buciki - czarne youpi!!! Są bardzo ładne i co najważniejsze wygodne
![]() Nadal nie mam czerwonej bielizny i podwiązki
|
|
|
|
#829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
martek88 śliczna torebka mów gdzie ją kupiłaś ![]() ![]() ![]() myslę, że będzie pasowała, jeżeli będziesz miała czarne buty... ale napisz jeszcze co dokłądnie chcesz zrobić z sukienką
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
|
|
|
#830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podwiązka, chyba obojętnie![]() I ja też jestem maniaczka! I dostałam dzisiaj 2 pary ![]() ![]() I mam nadzieję, że po 18stce będę mogła otworzyć sklep z biżuterią A fryzury szukałaś na forum? Jest gdzieś wątek na fryzjerskim
|
|
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
bo ja tu wpadlam tylko na chwilke ale pochwale sie ze nabylam dzis nawet nienajbrzydsza czerwona podwiazke <a tak mi sie straaasznie podobala bordowa> i spadam piec makowca
|
#832 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzis ogladałam sukienki maćka zienia i sie zakochałam- szkoda, ze nie jestem obrzydliwie bogata, bo bym sobie kupiła całą kolekcje-ten gość jest cudny. wklejam wam kilka kiecek, ale mialam dylemat z wyborem-wszystkie są ŁAŁ
ps. kupiłam bolerko mam juz prawie wszystko, aszz ta moja przezorność
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
Sukienki ładne, ale na studniówkę żadnej bym nie założyła. No, ta długa, zielona jest bardzo ładna
A co do bolerka, to widziałam dzisiaj śliczne w reserved, czarne koronkowe I właśnie to mnie skłoniło do przemyśleń, bo dotąd nie myślałam o niczym na ramiona. Jak myslicie...? Do czerwonej sukienki, czarne koronkowe bolerko?
|
|
#834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w rozpuszczonych chodzę na codzień i na studniówkę wypadało by coś zmienić.najchętniej to bym w loczkach wystąpiła. albo w falach. ale moje proste jak druty włosy za żadne skarby świata się nie kręcą. miałam iść w opasce ale to jakoś tak nieciekawie się prezentuje. wyglądam jak pasterka ![]() mama mi radziła żebym kupiła sobie jakieś ładne spinki i podpięła sobie włoski z przodu jakoś. sugerowała zaczesać żeby nie było przedziałka... ale sama nie wiem. muszę pokombinować. jakie ja mam okrutne, nie układające się włosy! proste gładkie i za żadne skarby nie chcą być inne!
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie wczoraj szal i teraz już mam wszytsko!!!! Tylko, że.... butów nie kupuję bo idę w tych co mam i tu się pojawia problem.... byłam dziś w nich dziś na wigilii w klasie i zgubiłam dziś flek
Muszę je zaraz po świętach zanieśc do szewca żeby mi go ładnie dorobił, a najlepiej wymienił oba!!!! Mam nadzieję, że będzie ładniej niż wcześniej, bo jak nie to... wrrrr....!!! Miałam iść dziś drugi raz na solarkę ale wolałam iść do domku położyć się spać ! Ale wyrwę się jutro z domku i pojdę!!!Dziewczyny co zakładacie na siebie na drogę???? Chodzi mi o czas przemieszczania sie z domu na miejsce studniówki! |
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
moja kumpela tak idzie, tez namierzyla te bolerko w reserved
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio w gazecie zobaczylam zdjecie sukienki z h&m,byla zielona w czarne kropki
taka za kolano,poprostu sliczna jak myslicie taka sukienka chyba pasuje na studniowke co nie
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może zrobisz tak, że zbierzesz włosy z boków i zepniesz z tyłu, a resztę zostawisz rozpuszczone. Wiesz o co mi chodzi?? |
|
|
|
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też fajny image na studniówkę Na pewno będziesz się wyróżniała Ale-moja droga- Ty mi nie narzekaj na proste włosy! Moje sie puszą jak chcą i tylko czasem chce się im wyglądać prosto![]() A na studniówkę właśnie wymyśliłam luźne loczki Bo nie lubię ciotko-klotkowych koków Wklejam Ci parę loczków Wnika, ale z Twojej klasy? Bo jakbym miała takie same, to nie będzie zbrodnia, bo nie mamy razem studniówki
|
|
|
#840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiekszy dramat to identyczne kiece, zwlaszcza na naszej studniowce, gdzie bedzie jakies 150 dziewczyn - nie ma mozliwosci zeby jakies sie nie powtorzyly cale szczescie ze moja bedzie szyta - mam nadzieje ze zadna nie ma takiego projektu jak ja
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

a poza tym to ostatnia wigilia w tej klasie.
i po butach. Nie wiem kiedy je kupie bo potem nie będzie mnie aż do 2 I!

nawet spoko tylko kazałam powiększy DUŻO powiekszyc dekolt

jak nie to leżę i kwiczę, bo inne będa mi spadać

), musze kupic rajstopki bezszwowe, makijaż zrobi mi MOŻE kumpela
! Ale wyrwę się jutro z domku i pojdę!!!