Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 17:51   #1921
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Daj link może się skuszę
prześcieradełka
tetra z nadrukiem
tetra kolorowa
niedrapki
ręcznik z kapturkiem

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
może jakiś pyszny makaronik jako danie głowne?
wtedy reszta też w stylu włoskim
a może takie muszle makaronowe zapiekane ze szpinakiem i pomidorami, parmezan itp.? można przygotować wcześniej i tylko piec w piekarniku przed ich przybyciem / w trakcie

wtedy też deser we włoskim stylu
A jak robisz te muszle?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:52   #1922
pumas
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny, pizzy nie umiem robic, choc chetnie bym zrobiła, a co do makaronu, oj tak, jestem za, ale goście chyba niekoniecznie......... wybredni, niemakaronowi totalnie

Kasik, wow, wszystkiego co najlepsze Rybko !!!!!!!!!!!!!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:52   #1923
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie mamki !
Wpadam z krótkim pytaniem i informacją. Najpierw pytanko: co można przygotować dzisiaj na jutrzejsze urodziny? Wpada kilkoro "niezapowiedzianych" gości i muszę ich czymś ugościć, najlepiej na ciepło jedno danie i na zimno. Wszystko muszę przygotować dzisiaj!! Także za jakies 40 min lecę do sklepu po składniki, liczę na was
A informacja to taka, że wytępiłam wszystkie bakterie z moczu, mocz mam idealny, aż za bardzo, pewnie znowu się doczepi.... Ale mam to gdzieś, ważne, że wszystko jest OK. Jutro mam wizytę, nie mogę się doczekać!
Jak zwykle w biegu, żegnam się chwilowo z wami i wrócę niebawem po szybkie i proste przepisy Dzięki!!!!

Jak wytępiłaś bakterie?

Na ciepło może być coś z piekarnika:udka albo pałki z kurczaka plus pieczone ziemniaczki - dzisiaj przygotowane i wrzucone do piekarnika na godzinę przed przyjściem gości. Do tego może być jakaś surówka - wiadomo zrobiona jutro, choćby pomidorek z cebulką i śmietaną, albo por z jabłkiem i odrobiną majonezu. Do tego coś na zimno klasycznie - wędliny, serek, jajka (osobiście bardzo lubię faszerowane żółtkiem i szczypiorkiem), ogórki, papryka, oliwki, kto co lubi. Może byś sałatka z selera - seler w słoiku, kukurydza, ananas w kostkę, szynka w kostkę i majonez. Z szybkich rzeczy i fajnie wyglądających lubię jeszcze ślimaczki z ciasta francuskiego. Bierzesz gotowe ciasto francuskie, rzucasz na nie ser i szynkę, zwijasz w rulon. Potem kroisz na plasterki i pieczesz. Ciasto można przygotować dzisiaj i upiec przed podaniem.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:01   #1924
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie mamki !
Wpadam z krótkim pytaniem i informacją. Najpierw pytanko: co można przygotować dzisiaj na jutrzejsze urodziny? Wpada kilkoro "niezapowiedzianych" gości i muszę ich czymś ugościć, najlepiej na ciepło jedno danie i na zimno. Wszystko muszę przygotować dzisiaj!! Także za jakies 40 min lecę do sklepu po składniki, liczę na was
A informacja to taka, że wytępiłam wszystkie bakterie z moczu, mocz mam idealny, aż za bardzo, pewnie znowu się doczepi.... Ale mam to gdzieś, ważne, że wszystko jest OK. Jutro mam wizytę, nie mogę się doczekać!
Jak zwykle w biegu, żegnam się chwilowo z wami i wrócę niebawem po szybkie i proste przepisy Dzięki!!!!
w takich okolicznościach zazwyczaj robię np. dwie tarty - jedną z mięsem (quiche lotaryński cieszy się zawsze popularnością), drugą wegetariańską, np. ze szpinakiem i fetą.
Albo faszerowane papryki, koniecznie wg tego przepisu http://wino-i-oliwki.blog.onet.pl/Fa...,ID364001646,n
- jeszcze nie było u mnie nikogo, kto by się nimi nie zajadał.

Albo jak Linka25 radzi - zrób wieczór tematyczny (też już kilka takich przerobiłam, np. arabski, indonezyjski czy francuski) - ZAWSZE się to sprawdza a goście są zachwyceni (albo przynajmniej robią takie wrażenie )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:01   #1925
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde dziewczyny, pizzy nie umiem robic, choc chetnie bym zrobiła, a co do makaronu, oj tak, jestem za, ale goście chyba niekoniecznie......... wybredni, niemakaronowi totalnie

Kasik, wow, wszystkiego co najlepsze Rybko !!!!!!!!!!!!!
A może kup gotowe ciasto francuskie, jakieś warzywka i zrób takie małe chrupiące kanapeczki na ciepło, mój Tż takie mi robi z porem, pomidorem, papryką, serem żółtym, uwielbiam

depoison ma super pomysł na te tarty uwielbiam Quiche można tam dodać wszystko a smakuje wybornie

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2012-03-19 o 18:02
ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:05   #1926
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
w deichmannie, jeszcze nie wiem do czego ją będę nosić, najlepiej do wszystkiego
Myślę, że taka torebka ożywi każdy strój żółty super wygląda z szarym, kobaltem, czernią, Może podjadę do Deichmanna, podobają mi sie też te trampki
http://www.we-dwoje.pl/biale;trampki...oto,55611.html
Cytat:
rozumiem
dzięki
z cukinią i bakłażanem najfajniej, ale te teraz są drogie i chyba niewiele warte..
No, niestety na prawdziwie dobre warzywa przyjdzie jeszcze troszkę poczekać
Cytat:
Witajcie mamki !
Wszystkiego najlepszego
Super, że bakterie wybite

Co do pomysłów, to już kiedyś jako przystawkę polecałam antipasti z Biedronki
Moje ulubione to pomidorki i czerwone papryczki- pyszne niedrogie (5,99) i bez pracy w przygotowaniu.
Jako danie główne może tortille z różnymi dodatkami albo z meksykańskim nadzieniem, do tego guacamole,kwaśna śmietana, ostre sosy stawiasz wszystko na stole i goście sobie sami dobierają z czym chcą
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Piękne zakupy
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:05   #1927
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
w takich okolicznościach zazwyczaj robię np. dwie tarty - jedną z mięsem (quiche lotaryński cieszy się zawsze popularnością), drugą wegetariańską, np. ze szpinakiem i fetą.
Albo faszerowane papryki, koniecznie wg tego przepisu http://wino-i-oliwki.blog.onet.pl/Fa...,ID364001646,n
- jeszcze nie było u mnie nikogo, kto by się nimi nie zajadał.

Albo jak Linka25 radzi - zrób wieczór tematyczny (też już kilka takich przerobiłam, np. arabski, indonezyjski czy francuski) - ZAWSZE się to sprawdza a goście są zachwyceni (albo przynajmniej robią takie wrażenie )
Fajny pomysł z tymi wieczorami tematycznymi Mój małż jest bardziej tradycyjny i zawsze woli tradycyjnie. A szkoda bo byłoby to duże urozmaicenie

Stary 2012-03-19, 18:10   #1928
pumas
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za super pomysły, tortilla bedzie na bank, bo sie super sprawdziła kiedys, a co do reszty to intensywnie mysle... te antipasti wygladaja fajnie i nie drogie, kupowalam je kiedys, ale w almie za 15 zł..... Nie ma to jak przepłacać nie...

Dziękuję za życzenia!

A bakterie wytępiłam antybiotykiem Keflex. Super zadziałał, tydzień i po sprawie
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:12   #1929
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

A jak robisz te muszle?
bardzo prosto
kupuję dobry makaron muszle duże - najlepiej włoski
Makaron gotuję al dente, hartuję w zimnej wodzie. Czosnek, cebulę trzeba zeszklić na maśle, dodać szpinak, smażyć, aż zmniejszy objętość. Doprawiam przyprawami, cytryną. Dodaję mozzarellę. Napełniam farszem muszle. Na maśle smażę posiekaną cebulkę, czosnek, dodaję jakieś dobre pomidory z puszki, doprawiam. W naczyniu najlepiej dość płaskim wylewam sos pomidorowy, ukladam muszle. Na koniec parmezan.
To tak mniej więcej

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-03-19 o 18:17
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:14   #1930
depoison
Zadomowienie

Kasik_12 - wszystkiego dobrego!!! Zdrówka, pogody ducha, lekkiego porodu i samych cudownych chwil z córeczką!

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Fajny pomysł z tymi wieczorami tematycznymi Mój małż jest bardziej tradycyjny i zawsze woli tradycyjnie. A szkoda bo byłoby to duże urozmaicenie
a mój?! mój najchętniej jadłby pierogi, gołąbki i kotlety mielone!
Tak więc dania tradycyjne bywają u nas zdecydowanie częściej niż jakieś egzotyczne (dla mnie samej gotować mi się nie chce, a ta wybredota nie wszytko zje), ale na szczęście jak mamy mieć gości, to ani mu (małżowi) przez myśl nie przejdzie, by uszczęśliwiać ich kotletami, więc luz

Stary 2012-03-19, 18:18   #1931
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
a mój?! mój najchętniej jadłby pierogi, gołąbki i kotlety mielone!
Tak więc dania tradycyjne bywają u nas zdecydowanie częściej niż jakieś egzotyczne (dla mnie samej gotować mi się nie chce, a ta wybredota nie wszytko zje), ale na szczęście jak mamy mieć gości, to ani mu (małżowi) przez myśl nie przejdzie, by uszczęśliwiać ich kotletami, więc luz
Ah Ci faceci Jak przychodzą znajomi to sobie mogę eksperymentować i robić dziwne rzeczy, ale jak przychodzi rodzinka do absolutnie. Wtedy tradycyjne i sprawdzone żarełko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 18:24   #1932
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, sorki że tak drastycznie, ale muszę wam pokazać, to mój brzuch .. ehh wiem strasznie wygląda i nic na to nie poradzę :/
Smaruję się czym wlezie już wszystko przerobiłam... i tak sobie są te moje rozstępy..
Tak to jest niestety, że jak mają wyleźć to wylezą.. nawet krem za 300zł nie pomoże :/

Kasik_12 7 mc zaczniesz równo w 27tc lub tak jak według mojego suwaczka 26t5dz, ja zaczynam 7mc w niedzielę a jestem 4 dni przed Tobą...

PS. sorki jak was ukłuje ten widok
Bidulko nie martw się, po prostu brzusio zbyt szybko urósł i skóra pewnie nie nadążała się naciągnąc czasami niestety nie mamy wpływu na genetyke...tulę mocno Ciebie i brzusio ale smaruj się nadal

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ubieram się i idziemy z TŻ po mortadelę, będą kotlety z niej na obiadek

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
A ja mam dziś w planach gulasz z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym, ale nie wiem co z tego będzie, bo wizaż mnie pochłonął
ostatnio mówiłam do Tż że marzy mi się gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonym podzielisz się jak zrobisz???

Cytat:
Miałam Wam opowiedzieć mój sen Śniło mi się, że miałam romans z młodszym studentem (ale nie wiem czy to był tylko seks czy taki skok w bok, bo nie wiem czy miałam mojego Tż). Do tego student był chudy, brzydki i pryszczaty. No i miał małego fiutka który w dodatku nie do końca mu stał Bosze skąd mi takie rzeczy się biorą?
Oczywiście sen opowiedziałam małżowi i on ciągle się ze mnie śmieje
Zboczuch

Cytat:
a tak wygląda smutna kicia (zdj. sprzed 10 minut). Prawda, że serce się kraje?
Cudna uwielbiam Koty!!!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:33   #1933
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
yyy ja mam już BMI 22,9
Ja miałam BMI 23.9 m-c temu Pewnie za dwa tyg. na połówkowym będe miała nowe dane

Cytat:
Jem dużo, ale nie moja wina, że mam tak szybką przemianę materii
Właściwie szybka przemiana materii powinna być powodem do radości nie zmartwienia Docenisz to jak będziesz miała 35 lat i będziesz jak nastolatka w porównaniu z równolatkami, które takiego szczęścia nie miały

Cytat:

Biedna moja kicia - tak się chce bawić, tak nawołuje (bardzo charakterystyczne miałczenie, kto ma kota, pewnie kojarzy) a tu dupa. Już nie mogę za nią pobiegać (zawsze bawiłyśmy się w ganianego), bo przy tak szybkim ruchu boli mnie brzuch. A wolno, to kota niestety nie satysfakcjonuje
Mój tylko nawołuje jak jest głodny zwykle 2 godz. przed porą karmienia A twój jeszcze trochę i jak urodzi się małe i troche podrośnie, to mu gonienia i atrakcji nie zabraknie

Cytat:
a tak wygląda smutna kicia (zdj. sprzed 10 minut). Prawda, że serce się kraje?
Śliczna kicia Widać, ze dziewczynka A ten laser dla kota, to pierwsze słyszę Też bym taki chciała Jak go mogę znaleźć?

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, sorki że tak drastycznie, ale muszę wam pokazać, to mój brzuch .. ehh wiem strasznie wygląda i nic na to nie poradzę :/
Czerwone, bo świeże teraz nie możesz ale jak zdążysz po porodzie i będzie ci się chciało, to możesz zlikwidować je wsmarowywując(aż skóra będzie czerwona) kremem na rozstępy 2x dz. Mi pomógł lata temu krem ATW 100%roślinny

Cytat:
Ubieram się i idziemy z TŻ po mortadelę, będą kotlety z niej na obiadek
O widzisz zapomniałam a przecież takie dobre są kotlety z mortadeli

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
co do drożdżówek znalazłam dwa fajne przepisy, na któryś z nich sie chyba porwe, bo tak mi sie juz chce polskich drożdżówek świeżutkich

https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=2388
http://zpiekarnika.blogspot.co.uk/20...i-z-serem.html
O kurcze tak mnie kusicie tymi przepisami, ze chyba w końcu zacznę piec Drożdżówki wyglądają bosko

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale przeciez nie trzeba wcale intensywnie smarowac zeby byly blade. Rozstepy zawsze bledna. Ja nie smarowalam niczym, przyznaje, nie chcialo mi sie i szybko byly blade.
Mi niestety nie wiem kiedy wyszły kiedyś na tyłku i wkurza mnie ich widok Na udach widziałam jak mi się zrobiły i zlikwidowałam je gdy były już blade ale jeszcze nie takie"stare".

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
A ja dziś dostałam prezent od małża Smartfona mi kupił
O a z jakiej to okazji pochwal się

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:46   #1934
Soleilka
Zakorzenienie

Mam lenia

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

malutki jeszcze domek ale już widać że tam mieszka dzidzuś, szczuplutka jesteś to i domek będzie szczuplutki
On tylko na zdjęciach tak wygląda, jest taki nie za duży, nie za mały
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
ale ty masz malutki brzuszek taki fajny
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale przeciez nie trzeba wcale intensywnie smarowac zeby byly blade. Rozstepy zawsze bledna. Ja nie smarowalam niczym, przyznaje, nie chcialo mi sie i szybko byly blade.
Ale te czerwone rozstępy mogą zniknąć i nie zostawić śladu, a te blade to już zostają i nie da się walczyć z nimi
Cytat:

Dostałam paczkę, którą zamówiłam małej na all - przyszły pieluszki kolorowe, prześcieradełka i ręczniki - wszystko naprawdę super i w pięknych kolorach - o wiele lepiej wyglądają niż na zdjęciach na aukcji.
Przyszły też niedrapki - piękne kolorki. Jaka jestem zadowolona! Już się nie mogę doczekać powrotu tż, żeby to wszystko mu pokazać!
Pokaaa U kogo zamawiałaś?
Cytat:
Alergia raczej nie bo nie swędzi, nie piecze, mam 4 plamki od miesiąca i nie pomaga smarowanie maściami, nic
A wiesz... Ja mam plamy na piersiach takie czerwonawe ale to nie swędzi ani nic
Cytat:
masz jutro urodzinki ???ja mam dzisiaj , czyli obie jesteśmy rybkami....
Wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Właściwie szybka przemiana materii powinna być powodem do radości nie zmartwienia Docenisz to jak będziesz miała 35 lat i będziesz jak nastolatka w porównaniu z równolatkami, które takiego szczęścia nie miały
No moja babcia w wieku 60 lat nosiła rozmiar 42

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:55   #1935
anna99302
Zadomowienie

Dobry wieczór Paniom! Własnie mąz obudził mnie z drzemki kolacją...i byłoby wszystko pięknie gdyby nie to, że musimy popracowac w domu...ale mi się nie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a brzuszek masz już duży???pojawiły się z dnia na dzień??na pewno po porodzie szybko zbledną, nie ma co się martwić

a skoro PONIEDZIAŁEK - DNIEM BRZUSZKÓW, to pokaże Wam mój, już nieco urośnięty Brzuszolek troszkę w tym tygodniu mnie wypchało, ale w końcu tego chciałam
proszę 21 tydzień:
Tyciuni brzuszek. Tyciunia mamusia będziesz. I jak zwykle fajne majtoszki
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Ja nie wiem co my z tymi snami ostatnio. Większośc ma erotyczne! ja też
Cytat:
Na pewno nie kupię Mura4 i X-landera, ponieważ ani jeden, ani drugi nie ma amortyzacji. Poza tym w Mura4 bardzo nie podobał mi się materiał. Wózek ten jest sztywny i w ogóle nie wygląda na swoją cenę.
X-lander XQ był moim faworytem, ale niestety sztywne zawieszenie skreśla go z listy.
Upatrzyłam sobie za to TAKO Warrior, ale niestety w domu przeczytałam opinie, które mnie zmartwiły. Jednak został wydany TAKO Warrior GT, w którym poprawione zastały wszystkie te elementy, o których czytałam, że są słabe. I teraz to jest mój faworyt. W sobotę jedziemy do Wrocka, to jeszcze przyjrzymy się wózkom firmy TAKO. Mają niesamowity system amortyzacji, są ładne, posiadają wszystkie funkcje, na których mi zależało. Taki GT dorwałam w necie nawet za 1250zł ze wszystkim.
Widziałam też wózki JEDO, którymi warto się zainteresować, ale jakoś TAKO tak mnie ujęły, że już nie chciałam się tym JEDO przyglądać.[COLOR="Silver"]

:
A ja dzisiaj wypróbowalam sobie w sklepie X landera i tak mi podpasował! A mówicie, że zły?

Cytat:
i żeby pojechać do Sosnowca, to trzeba paszport mieć
(to jedna z pierwszych i najczęściej powtarzanych nauk, jakie słyszałam, gdy zaczęłam bywać na Śląsku)

Biedna moja kicia - tak się chce bawić, tak nawołuje (bardzo charakterystyczne miałczenie, kto ma kota, pewnie kojarzy) a tu dupa. Już nie mogę za nią pobiegać (zawsze bawiłyśmy się w ganianego), bo przy tak szybkim ruchu boli mnie brzuch. A wolno, to kota niestety nie satysfakcjonuje
A aportuje?? moje jak chca się bawic to aportują misiem albo piłeczką ale słodziuchna ta twoja kicia. moja mama też ma czarnuszka - Bonifacy się zwie.
Cytat:

A ja dziś dostałam prezent od małża Smartfona mi kupił [COLOR="Silver"]
:
U a jakiego? ja dostalam smartphone'a kilka miesięcy temu w skutek kłótni, że on kupuje same gadzety, a ja jakoś żyje bez i można? można! i co? kupił mi smartphone'a i.... nie moge bez niego żyć

Cytat:
bardzo prosto
Makaron gotuję al dente, hartuję w zimnej wodzie. Czosnek, cebulę trzeba zeszklić na maśle, dodać szpinak, smażyć, aż zmniejszy objętość. Doprawiam przyprawami, cytryną. Dodaję mozzarellę. Napełniam farszem muszle. Na maśle smażę posiekaną cebulkę, czosnek, dodaję jakieś dobre pomidory z puszki, doprawiam. W naczyniu najlepiej dość płaskim wylewam sos pomidorowy, ukladam muszle. Na koniec parmezan.
To tak mniej więcej
Brzmi super! Muszę sprobowac

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Nadalka rozstępy bledną po ciązy-moja koleżanka miały cały brzuch i ledwo widac teraz! tylko smaruj się wciąż!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:56   #1936
phdwao
Zakorzenienie

Dziewczyny wazne pytanie:

czy w druku zwilnienia ZUS ZLA macie wpisany swoj numer NIP??
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:56   #1937
Soleilka
Zakorzenienie

Zasłodziłam się czekoladą. A jeszcze mam lody, bo TŻ kupił

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:59   #1938
Norniczka
Rozeznanie

Hej. Podczytuję Was cały dzień, ale mam jakiegoś doła i się nie odzywałam. Mąż pojechał do Dublina, wraca dopiero w piątek . Ja jutro wracam do pracy. Szczerze... to nie mogę się doczekać bo strasznie mi się nudzi, a nie mam tu co robić. Krzyż dalej mnie boli, czy pracuje czy leże - bez różnicy, więc chociaż czas mi szybciej minie w pracy.
Powklejajcie jakieś zdjęcia nowych nabytków co?? Ja tak lubię oglądać a sama narazie nic nie mogę kupić
Stary 2012-03-19, 19:01   #1939
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Na L4 wpisują albo NIP albo numer innego dowodu tożsamości, czyli na ogół dowodu osobistego, ale w zasadzie na tych nowych drukach to wpisują właśnie NIP.

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-03-19 o 19:04

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 19:02   #1940
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo prosto
To tak mniej więcej
Zapisałam, dzięki

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Paniom! Własnie mąz obudził mnie z drzemki kolacją...i byłoby wszystko pięknie gdyby nie to, że musimy popracowac w domu...ale mi się nie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja dzisiaj wypróbowalam sobie w sklepie X landera i tak mi podpasował! A mówicie, że zły?
Jaki kochany mąż...
Myślę, ze jest bardzo fajny ten wózek. U mnie wchodził w grę tylko XQ, bo pozostałe nie mają możliwości zamontowania spacerówki w obie strony. Tylko ta amortyzacja mi przeszkadza.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 19:02   #1941
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

W tych nowych drukach nip niestety jest wymagany.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 19:03   #1942
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie mamki !
Super prosta i szybka sałatka:
mix sałat z biedronki (takie w worku już umyte świeże)
ogórek zielony
pestki dyni
feta lub mozzarella
sosik robię sama: oliwa z oliwek+czosnek przez praskę i zioła co kto lubi
Zawsze znika w mig
Cytat:
masz jutro urodzinki ???ja mam dzisiaj , czyli obie jesteśmy rybkami....

Jakąś sałatkę np gyros, szynkę w galarecie, karkówkę z piekarnika i udka , kabanosy
Najlepsze życzenia
Cytat:
Super rzeczy, ręczniczek też zakupię Bardzo się przydaje taki
Cytat:
O a z jakiej to okazji pochwal się
bez okazji
taki http://www.samsung-galaxy-ace.com/
Stary 2012-03-19, 19:04   #1943
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Na L4 wpisują albo NIP albo numer innego dowodu tożsamości, czyli na ogół dowodu osobistego.
Tak było do niedawna - tam, gdzie mają stare druki to tak jest - w nowych jest miejsce tylko na pesel i nip.
Stary 2012-03-19, 19:05   #1944
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Na L4 wpisują albo NIP albo numer innego dowodu tożsamości, czyli na ogół dowodu osobistego, ale w zasadzie na tych nowych drukach to wpisują właśnie NIP.
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Nie jest wymagany Nip
Na 100%!
właśnie miałam ostatnio przeprawy z tym związane, wystarczy tylko pesel, nawet daty ur. nie trzeba
Stary 2012-03-19, 19:06   #1945
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
ej no bo ja nie mam nic wpisane
Stary 2012-03-19, 19:06   #1946
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Ah Ci faceci Jak przychodzą znajomi to sobie mogę eksperymentować i robić dziwne rzeczy, ale jak przychodzi rodzinka do absolutnie. Wtedy tradycyjne i sprawdzone żarełko
krzyż pański z tymi chłopami Elastyczności często - za grosz (do mnie rodzina to tylko na śniadanie wielkanocne się zwala, więc i tak podaję rzeczy tradycyjne. Ale normalnie to na obiad czy kolację jakoś się do mnie nie pchają, może się boją, że podam szaszłyki jagnięce w sosie imbirowo-orzechowym )
Cytat:
J
Mój tylko nawołuje jak jest głodny zwykle 2 godz. przed porą karmienia A twój jeszcze trochę i jak urodzi się małe i troche podrośnie, to mu gonienia i atrakcji nie zabraknie

Śliczna kicia Widać, ze dziewczynka A ten laser dla kota, to pierwsze słyszę Też bym taki chciała Jak go mogę znaleźć?
Ad 1 - nie strasz tymi atrakcjami, nie kracz!
Ad 2 - to są tego typu laserki http://allegro.pl/led-laser-wskaznik...169849286.html albo http://allegro.pl/trixie-zabawka-dla...187102126.html
Wydaje mi się, że można kupić jeszcze taniej - ja ten mój dostałam chyba za 1 czy 2€, w jakimś euro-shopie

Stary 2012-03-19, 19:07   #1947
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest wymagany Nip
Na 100%!
właśnie miałam ostatnio przeprawy z tym związane, wystarczy tylko pesel, nawet daty ur. nie trzeba

Hmm właśnie też widziałam L4 bez daty urodzenia i tego akurat ZUS się nie czepia

Stary 2012-03-19, 19:08   #1948
branzoletka
Branzoletka

Kasik pumas No co tak skromnie z tymi urodzinkami? a gdzie tort jakiś i soczek
Sto lat dziewczyny! Oby wam się maluszki w terminach zdrowe urodziły i rozstępy żadnej z was nie wyskoczyły

Cytat:
Mam lenia
Ja też coś odlatuje ale mnie to wkurza

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 19:08   #1949
karmeelek
Zadomowienie

depoison i co? kupiłaś baterie?
Kasik wszystkiego co najlepsze!
branzoletka lasery czasem też są one dodawane jako gratis do karmy. Zapytaj w zoologicznym.
Stary 2012-03-19, 19:08   #1950
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest wymagany Nip
Na 100%!
uffffffffffff bo juz myslalam ze musze dymac jutro 40km zeby to porawili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości