Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 16:10   #2821
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Lukrecja, jesteś jedyna!

Przestań się tym zamartwiać, pomyśl, że wcale nie robisz tego dla siebie, tylko dla swojego dziecka!

Mi na początku chciał robić genetyczne przez brzuch, no ale nie dało rady, dziecko się wierciło i po 10 min musiał sprawdzać dopochwowo.
Więc moim zdaniem, jeśli rzeba będzie dopochwowo, to się przełam i zgódź, bo jest tylko kilka tygodni na wykonanie tego badania A dla dziecka to jest wyjątkowo ważne Nie myśl o jego wieku i doświadczeniu. Tym bardziej, że skoro jest specjalistą, to zapewne już trochę widział. I nie ciebie będzie ogladał, tylko twojego maluszka w brzusiu
Mój też jest młodym lekarzem, ale kolejki są ogromne do niego. Tacy młodzi to nawet częściej są oddani pracy i taktowni.
Także proszę wziąć się w garść i się nie stresować
jezusie no nie wiem nie wiem no .... bosze jezdem zjedzona przez nerwa założe se na wszelki wypadek długą tunike ogole bobra i nogi co by mnie nie zaskoczył w żaden sposób powiem mu ze sama se moge ten wibrator wsadzic bo mam lepszą wprawe zapewne masakra nieeeeeeeee pomocyyyy
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:21   #2822
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
no byśmy chcieli no ale to dopiero 12 tc i 1 dzień no to ja nie wiem czy jest szansa... boje sie w ogóle ze przez to ze gruba jestem to bedzie słabo widać chciaż nie wiem czy ilość tłuszczu ma znaczenie w dojrzeniu maluszka przez brzuch... nie chce zeby mi dopochwowo robił bo on starszy odemnie moze ze 3 lata jest ten gość od USG i nie usmiecha mi sie cipke przed nim rozkładać... mam doła z tego powodu tysz i jakoś nie chce mi sie iść na to USG

kochana nic sie nie streszuj!!! pomysl sobie, że zobaczysz swojea dzidziolke, bedzie do ciebie machac i wkladac raczki do buzi, zapomnisz o niewygodnosciach aaaaaa i ja tez mam usg genetyczne teraz w piatek u innego gina, ktory robi wlasnie tylko to genetyczne, i tez nie ma zbyt dobrych opini, taki mrukot czytalam, że jedna babka sie go pyta jak tam moje dziecko, czy ok wszystko, a on jako tako w kazdym razie mysl pozytywnie, napewno bedziesz miec przez brzuch, mi moja gina mowila ze genetyczne to tylko przez brzuch, i nasze zapasy tluszczykowe na brzuszku nic w tym nie przeszkadzaja, na 100 usmiech i wyczekuj spotkania z malenstwem

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:23   #2823
lilka00
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam, ale podczytywałam .
Dzisiaj byłam na badaniu krwi i bardzo się zestresowałam bo wyszedł mi poziom TSH tylko 0,2, a norma jest od 0,55 i chyba jutro idę do endokrynologa. Martwię się, że mogło to zaszkodzić dziecku . Dziwne, bo nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczycą...
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:32   #2824
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
jezusie no nie wiem nie wiem no .... bosze jezdem zjedzona przez nerwa założe se na wszelki wypadek długą tunike ogole bobra i nogi co by mnie nie zaskoczył w żaden sposób powiem mu ze sama se moge ten wibrator wsadzic bo mam lepszą wprawe zapewne masakra nieeeeeeeee pomocyyyy
Ty to niesamowita jesteś. Dasz se radę z tym ginkiem, co se będzie chciał pomyśleć to se pomyśli - na to już nie wpłyniesz z gołym, ogolonym bobrem czy w pantalonach po szyje

Idę mężusiowi obiadek ugotować tak rach ciach bo mam lenia strasznego, robie pranie i jeszcze muszę poprasować poprzednie Ktoś chętny mnie wyręczyć?
Boli mnie kolano
Stary 2012-03-19, 18:12   #2825
katarzinka
Wtajemniczenie

zostawiam ślad obecności - bo córka znów chora
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:14   #2826
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam, ale podczytywałam .
Dzisiaj byłam na badaniu krwi i bardzo się zestresowałam bo wyszedł mi poziom TSH tylko 0,2, a norma jest od 0,55 i chyba jutro idę do endokrynologa. Martwię się, że mogło to zaszkodzić dziecku . Dziwne, bo nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczycą...
gorsze w ciązy ponoć jest wysokie TSH, a te normy są podawane dla osób ktore nie są w ciązy wiec moze nie ma powodów do obaw?

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 18:41   #2827
m_moni
Zadomowienie

Dziewczynki,
dzisiaj myślałam, że zejdę z tego świata- czułam się najgorzej od początku ciąży. rano w ciągu godziny rzygałam 3 razy, nic nie mogłam zjeść, nic. uryczałam się, maż do mnie przyjechał z pracy. teraz o 18 dopiero czegoś się napiłam... i to kawy.
a wczoraj fantastyczny dzień, przeszłam z pół krakowa na nogach, kupiłam sobie spodnie i bluzki "ciążowe", zjadłam 3 obiady...
jutro prenatalne, boję się bardzo, bo przez miesiąc piłam tylko tą wodę gazowaną z cytryną, żadnych ciepłych napojów...mam nadzieję, że dzidziuś ma się dobrze. tak się pocieszam, że skoro ja się tak fatalnie czułam, to z nim musi być dobrze.
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 19:12   #2828
Katee27
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Byłam dziś u ginekologa,z dzidzią w porządku.
Nadal mi ciężko czytać,rzadko zaglądam na komputer.Muszę dużo odpoczywać,bo ostatnio źle sypiam,synek ma zapalenie płuc.Dziękuję za pamięćściskam

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 19:13   #2829
tamlin111
Zakorzenienie

Wróciłam w końcu. Jejku najpierw godzinę w poczekalni a później godzinę usg. Z Malutkiem wszystko dobrze. Wszystkie wyniki prawidłowe. Skakał jak szaleniec i co chwila za głowę się łapał. Chyba miał dość szpiegów W końcu odwrócił się plecami i miał nas gdzieś. Oj charakterek babci Boguchy i dziadka Jurka. Co ma między nogami nie pokazał.
Stary 2012-03-19, 19:40   #2830
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
padłam normalnie ... dziunia dasz radę przez brzuszek będzie spokojnie ja w 12t miałam przez brzuchol i spokojnie pięknie widać wszystko

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
zostawiam ślad obecności - bo córka znów chora
Kasiu zdrówka dla maleńkiej

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wróciłam w końcu. Jejku najpierw godzinę w poczekalni a później godzinę usg. Z Malutkiem wszystko dobrze. Wszystkie wyniki prawidłowe. Skakał jak szaleniec i co chwila za głowę się łapał. Chyba miał dość szpiegów W końcu odwrócił się plecami i miał nas gdzieś. Oj charakterek babci Boguchy i dziadka Jurka. Co ma między nogami nie pokazał.

pięknie bardzo dobre wiadomości a co sobie myślisz mamcia że wszystko pokaże co ma od razu ? charakterek to podstawa

oj jestem zmęczona ... mam głupie sny więc przez dzień nie sypiam co by się nie wkurzać ale mąż już jutro do pracki ... 4 dni minęło nam bardzo szybko ....

aaaa i zrobiłam swój pierwszy tort boski był
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 19:46   #2831
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Cudownie ja też tak chcę. obawiam się, że nie wytrzymałabym 2h. chyba zastosuje terror w poczekalni

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

aaaa i zrobiłam swój pierwszy tort boski był
to się podziel kochaniutka...powiedziała ta, co może wszystko zjeść

Edytowane przez m_moni
Czas edycji: 2012-03-19 o 19:48
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 19:47   #2832
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Dziewczynki,
dzisiaj myślałam, że zejdę z tego świata- czułam się najgorzej od początku ciąży. rano w ciągu godziny rzygałam 3 razy, nic nie mogłam zjeść, nic. uryczałam się, maż do mnie przyjechał z pracy. teraz o 18 dopiero czegoś się napiłam... i to kawy.
a wczoraj fantastyczny dzień, przeszłam z pół krakowa na nogach, kupiłam sobie spodnie i bluzki "ciążowe", zjadłam 3 obiady...
jutro prenatalne, boję się bardzo, bo przez miesiąc piłam tylko tą wodę gazowaną z cytryną, żadnych ciepłych napojów...mam nadzieję, że dzidziuś ma się dobrze. tak się pocieszam, że skoro ja się tak fatalnie czułam, to z nim musi być dobrze.

Monia czyli apetyt się pojawił to cudnie ... teraz zaczniesz nadrabiać
Jutro wszystko będzie pięknie zobaczysz, maluszek będzie ślicznie się pokazywał trzymam kciuki ...

my debatowaliśmy nad imionami i mamy już jakies typy chyba stałe chociaż różnie bywa nie ?
Stary 2012-03-19, 19:48   #2833
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
załzawiłam sie na amen
Swietna jesteś na poprawe humoru jakby ktoś miał kiepski.
Nie bój nic, wszystko sprawnie pójdzie, a jak sie nerwować bedziesz to bajtel też i sie wiertał Ci w brzuchu bedzie i na mur beton Twój bober bedzie spenetrowany przez lekarski wibrator

Super że Wam dziewczynkom wyszły ładne wyniki z badań. U każdej takie mają być

A ja dzisiaj oglądałam wózki, jednym se pobuszowałam po sklepie i sie wzięłam aż w role wczułam i mało brakowało a bym z nim poza sklep wyjechała
Mężul sie ze mnie uśmiał no ale co... W końcu fajowy więc chciałam wypróbować Może to za wcześnie ale chyba sie zaopatrze w niego bo nie wytrzymam :P
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 19:51   #2834
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

to się podziel kochaniutka...powiedziała ta, co może wszystko zjeść
specjalnie dla Was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201203181747.jpg (99,1 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-03-19, 19:52   #2835
tamlin111
Zakorzenienie

Miałam się pochwalić iż zakupiłam dziś za całe 5,60 spodnie ciążowe w lumpie Fajne rurki, tylko długość ni w pi... ni w oko bo jakoś koło kostki je mam, ale skrócę do pół łydki lub za kolano i będą jeszcze ładniejsze
Stary 2012-03-19, 19:54   #2836
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam się pochwalić iż zakupiłam dziś za całe 5,60 spodnie ciążowe w lumpie Fajne rurki, tylko długość ni w pi... ni w oko bo jakoś koło kostki je mam, ale skrócę do pół łydki lub za kolano i będą jeszcze ładniejsze
świetny sposób na wiosenne a może nawet letnie bieganie do czasu kiedy kiecek nie wyciągniesz
Stary 2012-03-19, 20:07   #2837
Elmiria
Raczkowanie

Tamlin, cieszę się z wizyty!
Z temperamentem te nasze dzieciaczki

Lukrecja: hahaha: i w takim bojowym nastroju proszę iść do lekarza
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 20:24   #2838
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Byłam dziś u ginekologa,z dzidzią w porządku.
Nadal mi ciężko czytać,rzadko zaglądam na komputer.Muszę dużo odpoczywać,bo ostatnio źle sypiam,synek ma zapalenie płuc.Dziękuję za pamięćściskam
Dużo zdrówka!

Cytat:
Fajnie że dobre wieści ja bym się cieszyła, jakby mi mój gin robił godzine usg, a nie zawsze tak na szybko, mam nadzieje ze te na kolejnej wizycie będą dokładne już.
Konczita jaki piękny!!!!!

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 20:26   #2839
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry

Gratuluję udanych wizyt!

Ja dzisiaj od rana miałam wielki atak płaczu, bo... nie mieszczę się w żadne spodnie poza jedną parą, która nadaje się tylko do kozaków. Tyję w gigantycznym tempie, a to dopiero 8 tydzień 4 dzień. Do końca października to ja dojdę pewnie do 100kg Wydatków cała masa, a ja muszę całkowicie zmieniać garderobę. Wcale mi się to nie uśmiecha. Najgorsze, że nie rośnie mi tylko brzuch, ale przede wszystkim uda i tyłek. Mam wielki apetyt, nad którym nie panuję, a mój organizm nie jest przyzwyczajony do przyjmowania takich porcji jedzenia i staję się chodzącą kuleczką. Wybaczcie, że smęcę, ale musiałam się gdzieś wygadać.
Stary 2012-03-19, 20:33   #2840
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Konczita jaki piękny!!!!!

jak na pierwszy wyczyn to nie jest źle nie ?

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gratuluję udanych wizyt!

Ja dzisiaj od rana miałam wielki atak płaczu, bo... nie mieszczę się w żadne spodnie poza jedną parą, która nadaje się tylko do kozaków. Tyję w gigantycznym tempie, a to dopiero 8 tydzień 4 dzień. Do końca października to ja dojdę pewnie do 100kg Wydatków cała masa, a ja muszę całkowicie zmieniać garderobę. Wcale mi się to nie uśmiecha. Najgorsze, że nie rośnie mi tylko brzuch, ale przede wszystkim uda i tyłek. Mam wielki apetyt, nad którym nie panuję, a mój organizm nie jest przyzwyczajony do przyjmowania takich porcji jedzenia i staję się chodzącą kuleczką. Wybaczcie, że smęcę, ale musiałam się gdzieś wygadać.

kochana spokojnie, dzidzia potrzebuje widocznie i robi organizm zapas, szybciutko zrzucisz to jak będziesz karmiła
Stary 2012-03-19, 20:35   #2841
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczkow my juz wychodzimy z choróbska naszczescie.

Super ze z dzidziusiami jest wporzadku takie wiadomosci lubie czytac

Konczita tort pieknyy pewnie dobry byl co ??
Dearlie nie martw sie po ciazy bedziesz miala czas i motywacje by wrocic do swojej wagi. Ja zrzucilam 13 kg przed i juz spowrtoem mam 10 kg .. ale nic pocieszam sie ze to ostatni raz i juz na zawsze biore sie za siebei glowa do gory ja juz spodnie pare razy wymienialam
Ja wlasnie odprawilam kumpele i czekam na meza

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-03-19 o 20:37
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 20:38   #2842
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
Dzień dobry

Gratuluję udanych wizyt!

kochana nic sie nie martw ja tez tyje juz mam takie dobre 4 kg+ i nie idzie mi w brzuch tylko w "siedzenie" i w uda. tak wiec nie jestes sama. tez mnie przeraza ta mysl ale co zrobic.

Cytat:
specjalnie dla Was
o nie piekny!! a za mna wlasnie chodzi taki torcik. ale mi smaka narobilas!

tamlin111: gratulacje z udanej wizyty!

lukrecja: tak jak dziewczyny pisaly genetyczne nie zdaza sie chyba przez bobra a wiec o nic sie martw.

3mam kcukasy za wasze wizyty!!

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 20:38   #2843
Filusia88
Zadomowienie

tak jak mamy blisko siebie terminy porodów, tak teraz wszystkie na genetyczne będziemy chodzić ja mam wizytę w czwartek i już się doczekać nie mogę
Lukrecja ja póki co miałam tylko USG dopochwowe robione... trochę byłam zszokowana jak Pani dr bezceremonialnie wpakowała mi tego drąga w krocze, ale luuuzik! Jak zobaczysz Maleństwo to już nic Ci nie będzie przeszkadzało... Z resztą - nie chcę straszyć, ale... to badanie przy PORODZIE to pikuś, więc chociaż teraz się nie stresuj

już wysyłam dziewczynom dane do maila

pochwalę się że przechodziłam koło warzywniaka i zakupiłam winogrona, arbuza, gruszki, truskawki i pomarańczę pani kasjerka stwierdziła że biorę same frykasy, a ja jej na to że kiedy jak kiedy ale w ciąży dogadzam sobie za dwoje

kupiłam już sukienkę, 2 tuniki i koszule specjalnie z myślą o moim rosnącym brzuszku mam dziś suuuper humor!
Stary 2012-03-19, 20:41   #2844
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczkow my juz wychodzimy z choróbska naszczescie.

Konczita tort pieknyy pewnie dobry byl co ??

Asiu tort był smaczny tak gościna mówiła ja skosztowałam ale od słodkiego mnie odpycha więc wolałam delektować się mineralną
Super że choróbsko za Wami i oby już nie wróciło

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
kochana nic sie nie martw ja tez tyje juz mam takie dobre 4 kg+ i nie idzie mi w brzuch tylko w "siedzenie" i w uda. tak wiec nie jestes sama. tez mnie przeraza ta mysl ale co zrobic.

o nie piekny!! a za mna wlasnie chodzi taki torcik. ale mi smaka narobilas!

ja też mam już na plusie z 2 kg albo i z 2.5 kg ale dla dzidzi wsio więc nie panikuję
wybacz chciałam się tylko pochwalić pierwszym wypiekiem i to dla małża mego
Stary 2012-03-19, 20:46   #2845
Filusia88
Zadomowienie

Miss Monika i Emillia wysłałam Wam już dane do maila
Konczita no nie... myślałam że mi po truskawkach przejdzie ochota na słodkie, ale przez Twój torcik, będę się chyba zaraz za sernik brała... a miałam go sobie na jutro odłożyć już ehhhh... mi to się dopiero przytyje
Stary 2012-03-19, 20:53   #2846
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

ja od 3 dni tez wcinam truskawki. niby hiszpanskie ale takie byli ze na pewno szklarniane. smakuja jak truskawki i to dla mnie najwazniejsze i zaspokajaja mojego smaka.

a ja na kolacje zrobilam sobie salatke owocowa z banana,truskawek i brzoskwin w puszce. ale chyba ta puszeczka dzis wieczorem bedzie pusta...

a poczytalam o tych moich bolacych mega biodrach i to jest od tego ze ona sie rozchodza. u kazdego oczywiscie roznie a u mnie juz w 13 tc. w czwartek ide na wizyte po zwolnienie z pracy to dopytam doktorka jeszcze w tej sprawie.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:02   #2847
Almariel
Zakorzenienie

Witam

Ja znowu się dzisiaj fatalnie czułam, powróciły mi mdłości.
Ale plusem tego dnia jest to, że wreszcie się zebrałam i odwiedziłam laboratorium.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:02   #2848
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

kochana spokojnie, dzidzia potrzebuje widocznie i robi organizm zapas, szybciutko zrzucisz to jak będziesz karmiła
Cały czas próbuję sobie to podobnie tłumaczyć, ale dopadają mnie takie chwile, gdy obwiniam siebie o obżarstwo, bo wydaje mi się, że taki mały Okruszek nie potrzebuje aż tyle, ile pochłaniam, a jednocześnie i tak nie panuję nad tym apetytem.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dearlie nie martw sie po ciazy bedziesz miala czas i motywacje by wrocic do swojej wagi. Ja zrzucilam 13 kg przed i juz spowrtoem mam 10 kg .. ale nic pocieszam sie ze to ostatni raz i juz na zawsze biore sie za siebei glowa do gory ja juz spodnie pare razy wymienialam
Ja wlasnie odprawilam kumpele i czekam na meza
Ja właśnie rok temu zaczęłam gubić kilogramy. W sumie było to 18kg, a teraz już jestem 12kg na plusie od tej wagi. Demotywuje mnie to, bo zawsze zazdrościłam kobietom, które w ciąży miały jedynie ładny, ciążowy brzuszek, a resztę ciała smukłą, a tutaj zanosi się na to, że ja będę wielką, toczącą się kulą. Na dodatek nawet moi najbliżsi pozwalają sobie na żarty z mojego powiększającego się ciała, a to jeszcze bardziej mnie irytuje.

Cytat:
Słońce to widzę, że podobnie lecimy wagowo. Ja już jestem ok. +5kg w samej ciąży, a to dopiero początek.
Stary 2012-03-19, 21:09   #2849
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Konczita no nie... myślałam że mi po truskawkach przejdzie ochota na słodkie, ale przez Twój torcik, będę się chyba zaraz za sernik brała... a miałam go sobie na jutro odłożyć już ehhhh... mi to się dopiero przytyje
serniczek mówisz wybacz mi ... więcej nie popełnię takiej zbrodni hyhyy ...

Cytat:
ja od 3 dni tez wcinam truskawki. niby hiszpanskie ale takie byli ze na pewno szklarniane. smakuja jak truskawki i to dla mnie najwazniejsze i zaspokajaja mojego smaka.

a ja na kolacje zrobilam sobie salatke owocowa z banana,truskawek i brzoskwin w puszce. ale chyba ta puszeczka dzis wieczorem bedzie pusta...

a poczytalam o tych moich bolacych mega biodrach i to jest od tego ze ona sie rozchodza. u kazdego oczywiscie roznie a u mnie juz w 13 tc. w czwartek ide na wizyte po zwolnienie z pracy to dopytam doktorka jeszcze w tej sprawie.

mi truskawki już przeszły nie wiedzieć czemu nie ciągnie mnie do nich ale banany uwielbiam w każdej postaci
Bioderka same wiedzą kiedy należy co i jak pewnie macica ma na to duży wpływ ...

Cytat:
Cały czas próbuję sobie to podobnie tłumaczyć, ale dopadają mnie takie chwile, gdy obwiniam siebie o obżarstwo, bo wydaje mi się, że taki mały Okruszek nie potrzebuje aż tyle, ile pochłaniam, a jednocześnie i tak nie panuję nad tym apetytem.

Kochana nie stresuj się tym, może nie masz zapasików no bo taka szczupluteńka jesteś i organizm je sobie sam odkłada ale wspomnisz nasze słowa że będziesz extra szczupłą mamcią ... maluszek będzie jadł pokarm a Ty będziesz zrzucać to co się nagromadzi
Stary 2012-03-19, 21:12   #2850
colds
Zakorzenienie

Mimo iż mało zapisałyście to jestem tak zmęczona, że nie nadrobię
Po całym dniu, praktycznie, nicnierobienia jestem mega śpiąca. :ziewa:
A więc życzę każdej Mamuśce z osobna dobrej nocy

I informuję, że w środę mam wizytę u gina.
Będzie to 16t +2dni.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości