|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
założe se na wszelki wypadek długą tunike ogole bobra i nogi co by mnie nie zaskoczył w żaden sposób |
|
|
|
|
#2822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana nic sie nie streszuj!!! pomysl sobie, że zobaczysz swojea dzidziolke, bedzie do ciebie machac i wkladac raczki do buzi, zapomnisz o niewygodnosciach aaaaaa i ja tez mam usg genetyczne teraz w piatek u innego gina, ktory robi wlasnie tylko to genetyczne, i tez nie ma zbyt dobrych opini, taki mrukot czytalam, że jedna babka sie go pyta jak tam moje dziecko, czy ok wszystko, a on jako tako w kazdym razie mysl pozytywnie, napewno bedziesz miec przez brzuch, mi moja gina mowila ze genetyczne to tylko przez brzuch, i nasze zapasy tluszczykowe na brzuszku nic w tym nie przeszkadzaja, na 100 usmiech i wyczekuj spotkania z malenstwem |
|
|
|
|
#2823 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam, ale podczytywałam
. Dzisiaj byłam na badaniu krwi i bardzo się zestresowałam bo wyszedł mi poziom TSH tylko 0,2, a norma jest od 0,55 i chyba jutro idę do endokrynologa. Martwię się, że mogło to zaszkodzić dziecku . Dziwne, bo nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczycą...
|
|
|
|
#2824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idę mężusiowi obiadek ugotować tak rach ciach bo mam lenia strasznego, robie pranie i jeszcze muszę poprasować poprzednie Ktoś chętny mnie wyręczyć? Boli mnie kolano
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
zostawiam ślad obecności - bo córka znów chora
|
|
#2826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki,
dzisiaj myślałam, że zejdę z tego świata- czułam się najgorzej od początku ciąży. rano w ciągu godziny rzygałam 3 razy, nic nie mogłam zjeść, nic. uryczałam się, maż do mnie przyjechał z pracy. teraz o 18 dopiero czegoś się napiłam... i to kawy. a wczoraj fantastyczny dzień, przeszłam z pół krakowa na nogach, kupiłam sobie spodnie i bluzki "ciążowe", zjadłam 3 obiady... jutro prenatalne, boję się bardzo, bo przez miesiąc piłam tylko tą wodę gazowaną z cytryną, żadnych ciepłych napojów...mam nadzieję, że dzidziuś ma się dobrze. tak się pocieszam, że skoro ja się tak fatalnie czułam, to z nim musi być dobrze. |
|
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Byłam dziś u ginekologa,z dzidzią w porządku. Nadal mi ciężko czytać,rzadko zaglądam na komputer.Muszę dużo odpoczywać,bo ostatnio źle sypiam,synek ma zapalenie płuc.Dziękuję za pamięć ściskam
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam w końcu. Jejku najpierw godzinę w poczekalni a później godzinę usg. Z Malutkiem wszystko dobrze. Wszystkie wyniki prawidłowe. Skakał jak szaleniec i co chwila za głowę się łapał. Chyba miał dość szpiegów
W końcu odwrócił się plecami i miał nas gdzieś. Oj charakterek babci Boguchy i dziadka Jurka. Co ma między nogami nie pokazał.
|
|
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w 12t miałam przez brzuchol i spokojnie pięknie widać wszystko ![]() Kasiu zdrówka dla maleńkiej Cytat:
pięknie bardzo dobre wiadomości a co sobie myślisz mamcia że wszystko pokaże co ma od razu ? charakterek to podstawa ![]() oj jestem zmęczona ... mam głupie sny więc przez dzień nie sypiam co by się nie wkurzać ale mąż już jutro do pracki ... 4 dni minęło nam bardzo szybko ....aaaa i zrobiłam swój pierwszy tort boski był
|
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- to się podziel kochaniutka...powiedziała ta, co może wszystko zjeść Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2012-03-19 o 19:48 |
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia czyli apetyt się pojawił to cudnie ... teraz zaczniesz nadrabiać ![]() Jutro wszystko będzie pięknie zobaczysz, maluszek będzie ślicznie się pokazywał trzymam kciuki ...my debatowaliśmy nad imionami i mamy już jakies typy chyba stałe chociaż różnie bywa nie ?
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swietna jesteś na poprawe humoru jakby ktoś miał kiepski. Nie bój nic, wszystko sprawnie pójdzie, a jak sie nerwować bedziesz to bajtel też i sie wiertał Ci w brzuchu bedzie i na mur beton Twój bober bedzie spenetrowany przez lekarski wibrator Super że Wam dziewczynkom wyszły ładne wyniki z badań. U każdej takie mają być A ja dzisiaj oglądałam wózki, jednym se pobuszowałam po sklepie i sie wzięłam aż w role wczułam i mało brakowało a bym z nim poza sklep wyjechała Mężul sie ze mnie uśmiał no ale co... W końcu fajowy więc chciałam wypróbować Może to za wcześnie ale chyba sie zaopatrze w niego bo nie wytrzymam :P
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
specjalnie dla Was
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam się pochwalić iż zakupiłam dziś za całe 5,60 spodnie ciążowe w lumpie
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2837 |
|
Raczkowanie
|
Tamlin, cieszę się z wizyty!
![]() Z temperamentem te nasze dzieciaczki ![]() Lukrecja |
|
|
|
#2838 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym się cieszyła, jakby mi mój gin robił godzine usg, a nie zawsze tak na szybko, mam nadzieje ze te na kolejnej wizycie będą dokładne już.Konczita jaki piękny!!!!!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
||
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gratuluję udanych wizyt! ![]() Ja dzisiaj od rana miałam wielki atak płaczu, bo... nie mieszczę się w żadne spodnie poza jedną parą, która nadaje się tylko do kozaków. Tyję w gigantycznym tempie, a to dopiero 8 tydzień 4 dzień.
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
jak na pierwszy wyczyn to nie jest źle nie ? ![]() Cytat:
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczkow
Super ze z dzidziusiami jest wporzadku takie wiadomosci lubie czytac Konczita tort pieknyy Dearlie nie martw sie po ciazy bedziesz miala czas i motywacje by wrocic do swojej wagi. Ja zrzucilam 13 kg przed i juz spowrtoem mam 10 kg .. ale nic pocieszam sie ze to ostatni raz i juz na zawsze biore sie za siebei glowa do gory ja juz spodnie pare razy wymienialam ![]() Ja wlasnie odprawilam kumpele i czekam na meza
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-03-19 o 20:37 |
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o nie piekny!! a za mna wlasnie chodzi taki torcik. ale mi smaka narobilas! tamlin111: gratulacje z udanej wizyty! lukrecja: tak jak dziewczyny pisaly genetyczne nie zdaza sie chyba przez bobra a wiec o nic sie martw. 3mam kcukasy za wasze wizyty!!
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
![]() tak jak mamy blisko siebie terminy porodów, tak teraz wszystkie na genetyczne będziemy chodzić ja mam wizytę w czwartek i już się doczekać nie mogę ![]() Lukrecja ja póki co miałam tylko USG dopochwowe robione... trochę byłam zszokowana jak Pani dr bezceremonialnie wpakowała mi tego drąga w krocze, ale luuuzik! Jak zobaczysz Maleństwo to już nic Ci nie będzie przeszkadzało... Z resztą - nie chcę straszyć, ale... to badanie przy PORODZIE to pikuś, więc chociaż teraz się nie stresuj już wysyłam dziewczynom dane do maila ![]() pochwalę się że przechodziłam koło warzywniaka i zakupiłam winogrona, arbuza, gruszki, truskawki i pomarańczę pani kasjerka stwierdziła że biorę same frykasy, a ja jej na to że kiedy jak kiedy ale w ciąży dogadzam sobie za dwoje ![]() kupiłam już sukienkę, 2 tuniki i koszule specjalnie z myślą o moim rosnącym brzuszku mam dziś suuuper humor!
|
|
|
|
#2844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu tort był smaczny tak gościna mówiła ja skosztowałam ale od słodkiego mnie odpycha więc wolałam delektować się mineralną Super że choróbsko za Wami i oby już nie wróciło ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
wybacz chciałam się tylko pochwalić pierwszym wypiekiem i to dla małża mego
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
Miss Monika i Emillia wysłałam Wam już dane do maila
Konczita no nie... myślałam że mi po truskawkach przejdzie ochota na słodkie, ale przez Twój torcik, będę się chyba zaraz za sernik brała... a miałam go sobie na jutro odłożyć już ehhhh... mi to się dopiero przytyje
|
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
ja od 3 dni tez wcinam truskawki. niby hiszpanskie ale takie byli ze na pewno szklarniane. smakuja jak truskawki i to dla mnie najwazniejsze i zaspokajaja mojego smaka.
a ja na kolacje zrobilam sobie salatke owocowa z banana,truskawek i brzoskwin w puszce. ale chyba ta puszeczka dzis wieczorem bedzie pusta... a poczytalam o tych moich bolacych mega biodrach i to jest od tego ze ona sie rozchodza. u kazdego oczywiscie roznie a u mnie juz w 13 tc. w czwartek ide na wizyte po zwolnienie z pracy to dopytam doktorka jeszcze w tej sprawie.
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja znowu się dzisiaj fatalnie czułam, powróciły mi mdłości. Ale plusem tego dnia jest to, że wreszcie się zebrałam i odwiedziłam laboratorium.
|
|
|
|
#2848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na dodatek nawet moi najbliżsi pozwalają sobie na żarty z mojego powiększającego się ciała, a to jeszcze bardziej mnie irytuje. ![]() Cytat:
|
|
#2849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serniczek mówisz wybacz mi ... więcej nie popełnię takiej zbrodni hyhyy ... Cytat:
mi truskawki już przeszły nie wiedzieć czemu nie ciągnie mnie do nich ale banany uwielbiam w każdej postaci ![]() Bioderka same wiedzą kiedy należy co i jak pewnie macica ma na to duży wpływ ... Cytat:
Kochana nie stresuj się tym, może nie masz zapasików no bo taka szczupluteńka jesteś i organizm je sobie sam odkłada ale wspomnisz nasze słowa że będziesz extra szczupłą mamcią ... maluszek będzie jadł pokarm a Ty będziesz zrzucać to co się nagromadzi
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Mimo iż mało zapisałyście to jestem tak zmęczona, że nie nadrobię
![]() Po całym dniu, praktycznie, nicnierobienia jestem mega śpiąca. :ziewa: A więc życzę każdej Mamuśce z osobna dobrej nocy ![]() I informuję, że w środę mam wizytę u gina. ![]() Będzie to 16t +2dni.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

aaaaaa i ja tez mam usg genetyczne teraz w piatek u innego gina, ktory robi wlasnie tylko to genetyczne, i tez nie ma zbyt dobrych opini, taki mrukot
czytalam, że jedna babka sie go pyta jak tam moje dziecko, czy ok wszystko, a on jako tako
w kazdym razie mysl pozytywnie, napewno bedziesz miec przez brzuch, mi moja gina mowila ze genetyczne to tylko przez brzuch, i nasze zapasy tluszczykowe na brzuszku nic w tym nie przeszkadzaja, na 100
. Dziwne, bo nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczycą...
Ktoś chętny mnie wyręczyć? 

pięknie 

różnie bywa nie ?

pani kasjerka stwierdziła że biorę same frykasy, a ja jej na to że kiedy jak kiedy ale w ciąży dogadzam sobie za dwoje
ehhhh... mi to się dopiero przytyje