|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Ja tez najpierw kupiłam tą 100 ml i żałuję, że nie wzięłam większej
![]() Jednak najlepiej najpierw brać mniejsze pojemności do testów Napisz jak Ci się nakładało Ja jak ją wycisnęłam z tubki, to odniosłam wrażenie, że strasznie cięzko to pójdzie, ale w rzeczywistości nie było źle ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- O tym nie pomyślałam ![]() Jednak jak dla mnie, to spora różnica cenowa
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka malusienka ![]() Cytat:
ale ciężko mi go było domyć....
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
Co do pigułki to bardzo mi pomogła. Po basenie (tudzież po szamponie dla dzieci bebe) miałam nagle spory łupież, weszłam w pigułkę olejową, ctrl+ F- łupież i pokazała mi się heenara i olej lniany. Na heenarę było za mało czasu więc dałam lniany na skalp i długość. Umyłam potem 2 razy szamponem i dzisiaj co- ani nawet śladu po łupieżu
. I włosy miękkie i gładkie, aż głaskam ciągleLniany
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może skoro, to był Twój jeden z pierwszych olei nakładałaś go więcej, a teraz jak masz wprawę, to będzie to mniejsza ilość i łatwiej się zmyje
|
|
#2555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic, wypróbuję go mimo to, bo i tak myję włosy codziennie, a zależy mi właśnie na tej miękkości i nabłyszczeniu )Zdaj relację !
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak skończę te co mam to może kupię, ale małą pojemność co by się jednak nie rozczarować
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć szamponie włosy wyglądały jakby nie potrzebowały już odżywki, ciekawa jestem co będzie jak wyschną
|
|
|
|
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze zobaczę jutro jak będą wyglądać i czy wytrzymają do wieczora ![]() Może jednak są tak bardzo wygładzone, że mi się wydaję tylko, że są obciążone ![]() Cytat:
Jestem ciekawa efektów na Twoich włoskach
|
|
#2559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie daj znać jakie będa wlosy jutro. Miałam już dziś ten balsam w koszyku, ale jednak odłozylam na połkę. Mamy podobne włosy więc pomyślałam,że wstrzymam się az go nie przetestujesz ![]() A myłaś wlosy odżywką? Ja jakoś nie moge się przełamać zeby spróbować
|
|
|
|
|
#2561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Czasem myjąc włosy szamponem robię to 2 razy, bo mam wrażenie że są niedokładnie umyte, a co dopiero myć odżywką
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() można dołączyć?
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokładnie tak samo
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja próbowałam kilka razy i muszę Wam powiedzieć, że normalne włosy bez oleju spokojnie można domyć odżywką.
W kwestii naoliwionych nic nie równa się mieszance odżywki, szamponu i aloesu aplikowanego z butelki ze spieniaczem Amla poszła na wymiankowy, nie polubiłyśmy się. Śmierdzi, nie domywa się, a jak już domyje to efekt żaden. Końcówki po maści BD mam cudowne Najlepszy efekt jaki kiedykolwiek osiągnęłam. Miękkie jak nigdy, gładki, nie sianowate. Jak dorwę jeszcze gdzieś te maści to kupię kolejne 4 (ah ten zakupoholizm...). |
|
|
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj umyłam odżywką isany i o dziwo nie były klapnięte, ładnie się układały
troche dziwna skóra na glowie była rano taka jak zwykle mam po 24h od mycia ale włosy puszystetylko końce i tak suchowate po powrocie z pracy maznełam kremikiem brodawkowym na same konce i od ucha alterrą migdał papaja bo zapach słodki ale w miare znośny a P. dzis przyjechal do mnie wiec nie chciałam go męczyć bhringrajem ![]() jutro musze wreszcie coś na skalp nałozyć może sie przeproszę z rycynką, jeszcze pół buteleczki mi zostalo
|
|
#2566 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Wtajemniczenie
|
pioona!
![]() Cytat:
Możesz powiedzieć o tym coś więcej, tzn. odmierzasz jakieś dokładne proporcje, czy tak na oko wszystkiego dolewasz? ![]() A aloes kupowałaś z jakiejś strony, czy w normalnym sklepie/aptece?
|
|
|
|
|
#2568 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
W ogóle już się zastanawiam co zrobię jak mi tę maść na brodawki wycofają...Co myślicie o czymś takim?
http://www. doz .pl/apteka/p14980-Pr...ona_skore_30_g http://www. doz. pl/apteka/p10950-Ro...eracyjny_20_ml Też widzę tam lanolinę i kilka olei, ale się aż tak nie znam na składach
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie jej nie ma, w którym miejscu one stoją?
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie mam mieszane uczucia, są gładkie, takie jakby mięsiste, ale też tak jak Czarna Orchidea pisała - mam wrażenie jakby coś na nich było
Niezbyt przyjemne uczucie, ale poczekam aż wyschną zupełnie.
|
|
|
|
#2571 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Kusiłyście tak,że też dziś kupiłam maść nasutkową, sporo jej u mnie było jeszcze... Nałożona na końcówki, zobaczymy rano po zmyciu czy kupić na zapas jeszcze bo cena bardzo ok
|
#2573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
|
#2574 |
|
Wtajemniczenie
|
U siebie widziałam ją zaraz obok olejków Alterry, na półce z balsamami
. Zastanawiałam się ostatnio czy jej nie wziąć i w końcu nie wzięłam, a teraz po przeczytaniu tylu 'ochów' i 'achów' na jej temat, żałuję . Pewnie niedługo i tak znajdzie się na mojej półce..
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam baaardzo sceptycznie do tego nastawiona (jak moje przetluszczajace sie wlosy moga byc domyte jedynie odzywka?!). Ale udalo sie - jestem baaardzo zadowolona z efektow ![]() Wlosy mieciutkie i blyszczace. Mylam rano, jest wieczor, a jakos wiekszego przetluszczania niz po szamponie nie zauwazylam ![]() Sprobuj kiedys jak bedziesz miec akurat wolne od olei
|
|
|
|
|
#2576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do mycia odżywką, to robiłam 3 podejścia (Joanna Naturia, Mrs. Poterrs z aloesem) i włoski były miękkie, domyte, ale szybko były oklapnięte i przetłuszczone, także dałam sobie spokój ![]() U mnie stała razem z oliwką i balsamem BD fur Mama, na półce z olejkami i balsamami ![]() Cytat:
![]() Daj jej jeszcze szansę, ja pamiętam, że na początku przy pierwszych użyciach średnio byłam zadowolona
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-03-19 o 23:23 |
|||
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego olej lniany jest tak oblesny w smaku?
![]() Na szczescie jestem juz przy koncu butelki 250ml i NA PEWNO jak skoncze to zrobie sobie przerwe, fuuj. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, kilka godzin temu pisałam, że "poczekam"... ... i tylko potem przechodząć koło zielarskiego chciałam spytać Z CIEKAWOŚCI, czy w ogóle mają, czy sprowadzą... na nieszczęście MIELI Stałam się posiadaczką ![]() Dziewczyny, mi ta maść sutkowa przypasowała, ale zastanawiam się - bo olejek różowy BD fur mama ma baaardzo podobny skład (tylko bez lanoliny). To czy on się przypadkiem nie opłaca bardziej?
|
|
#2579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podziwiam! Ja mimo ogromnych chęci nie byłam w stanie przełknąć, niedługo się kończy termin i zastanawiam się czy się nada do parkietu
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
|
#2580 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kusicielki. Jutro umyję wlosy Isaną różową, zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Hm...czyli u mnie moze być podobnie...no nic spróbuję bo mnie ciekawość zaczęła zżerać ![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

)

Niezbyt przyjemne uczucie, ale poczekam aż wyschną zupełnie.