|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
Standard Ela, a powiedz jakie były objawy ząbkowania ? I czy wyszedł "książkowo" tzn na dole? Bo ja zauważyłam u Michała, że jak dałam mu biszkopta to odbicie dolnych dziąsel był z dwoma kreseczkami, a na górnych nic nie było
|
|
|
|
|
#1563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na poczatku dawalam kleik lyzeczka, ale przestalo sie jej podobac, wiec poszlam na latwizne i daje w butli na noc. Ludze sie, ze dluzej pospi po tym, ale na razie srednio dziala i tak sa min 2 pobudki w nocy. MOja doszla jakis czas temu do wniosku, ze po co ma sie meczyc z piastaki i akutalnie ssie tylko palce i juz obczaila, ze najwygodniejszy jest kciuk. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- biszkopty juz je?? lol, ale duzy chlopak. Ja mojej sobie nie wyobrazam jeszcze z biszkoptem |
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniolina na razie pierwszy raz jej kleik dałam, zobaczę może załapie to w butli jej dam. Jakoś nie zasmakowała U mnie pobudki raz są dwie raz jedna. Zależy jaki ma humor. Moja mała też czasem kciuka dorwie, albo palec wskazujący, pewnie niedługo dojdzie do takich samych wniosków jak Twoja córeczka
|
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
GLAM normalka już nie raz sie obełtał przez to teraz chociaż dla urozmaicenia pcha palce od nóg a one sa krótsze hhehe to nie naciąga go przynajmniej heheh
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
są dość drodzy ale uwielbiam swoje zdjęcia ze ślubu i chciałam aby tym razem było podobnie
|
|
|
#1567 |
|
Rozeznanie
|
MOja teraz non stop sie przekreca z plecow na brzuch, godzine po jedzeniu jej pozwalam, ale i tak czesto przez to wymiotuje, zazwyczaj jak ja na chwile zostawie, zeby sama sie bawila to idzie paw, potem oczywiscie wklada w to twarz i placze. A najbardziej to wymiotuje w bujaczku, juz jej w ogole nie wkladam, bo ona sie wtedy tak spina i podnosi glowke, ze nawet 2-3 h po jedzeniu
|
|
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEKI dziewczynki za wszystkie mile slowka i zyczonka i pamięć !!!!
Cytat:
ja mialam i bylam baaaardzo zadowolona!!!! lepsze niz dady i gaga , chociaz tescowe gaga tez dają rade na nocki
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napewno nie dam tych saszetek teraz - tylko w ostatecznosc, jak nie bedzie chcial sie zalatwic przez pare dni. Nika dzis kupola nie zwalila jutro chyba podam delicol- mam jeszcze buteleczke na takie sytuacje- zawsze pomaga.A tez wklada i raczki do gardla i wszystko co ma pod reka- kocyk, motylka, rekaw wczoraj to zwymiotowala na caly swoj brzuszek...norma
|
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
wszystkim solenizantkom składam życzenia
![]() ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:to za wszystkie osiągnięcia "naszych"dzieciaczków ![]() nas też wywiało na spacerze, ale przeszłyśmy się ponad 2 godziny podniosłam małej koc w wózku żeby nie wiało jej tam za bardzo i spalałam kalorie :P w ciąży przytyłam 25kg na razie schudłam ok 20 ![]() a co do ząbków.... mojej Wandolinie też idą ma takie dwie śmieszne malutkie białe kropeczki na górnych dziąsłach, przeraźliwie sie slini nerwowo pcha wszystko do ust, a jak jej nie wychodzi (np kiepsko trzyma i jej się nie mieści do buzi gryzak czy zabawka ) to się przeraźliwie drze :P momentami nawet bobodent nie pomaga ![]() już myślałam ze sobie poradziłam z kryzysem laktacyjnym a tu d.... wczoraj i dzis wieczorem po kąpieli cyc a po cycu płacz zrobiłam najpierw 100ml ale wyżłopała aż jej się uszy trzęsły :P więc zrobiłam jeszcze 60..... i tym sposobem zjadła pełną porcje więc podejrzewam że z piersi to zjadła ze 20-30 ml tylko no trudno mała ma 5 miesięcy za 3 dni także nie ma tragedii
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Ela-
za ząbka nie wiem czy zauważyłaś,ale wyslałam ci na pw 1 lub nawet 2 wiadomości jakiś czas temu...teraz to już nawet nie wiem na jaki temat bo tak dawno to było![]() ![]() Glam-u nas też tylko mała się śmiała do babci albo tż ale dziś pierwszy raz się zaśmiaął do mnie![]() ![]() Goldika-tez bym zjadła tatara,ale z żółtkiem i z cebulką,no,ale troche tej cebuli byms ię jednak baął(nawet bardziej niż trochę...
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
chyba kazda mama miala przespana noc,ze zaden nowy post sie nie pojawił
![]() witam z rana
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
i ja sie witam z rana
Nockę mogę zaliczyć do bardziej udanych tylko 3 pobudki to juz sukces, bo przez ostatnie 1,5tygodnia bywało po 5-6 Ela za pierwszego ząbkaGoldika czytając posta o tatarze o mało a laptop byłby cały w ślinie. uwielbiam tatara, a tu już ponad rok nie jadłam i jeszcze sobie nie pojem bo karmie ![]() Bahamadia wow i jak się Michaś zachowywał po biszkopcie??? A zupki jarzynowe to robisz mu np na skrzydełku z kurczaka czy gotujesz same warzywa?? Dawno Ani nie było
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
molaaa czemu surogo miecha nie mozna karmiac piersia?
|
#1575 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy u nas pobudka co 1,5godz tragedia a usypiala w po kapieli ze 2h
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka mi pediatra mówiła, zeby nie ryzykować z surowym mięsem, bo może to być zbyt ciężkie dla brzuszka malucha
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Czy któraś z Was nadal podaje Sab Simplex??? Mam do oddania, nieotwarty, a nie chce żeby się przeterminował |
|
|
|
#1577 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj z tz poszlismy do kosciola i tesciowa zostala z mala a ta jak drzwi zamknelismy za soba to nawalila w pampersa tesciowa 1raz w zyciu zmieniala pampersa i zalozyla tyl na przod.potem chyba pomyslala ze zle ale bala sie ze mala zacznie plakac i nie ruszala
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
molaa-basiula pilnie potrzbuje ss
|
#1579 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Po ostatnich problemach z kupką po marchewce, wręcz kocham robienie kupki przed godziną 6 rano ... nawet jeśli potem juz nie śpimy ![]() Od kiedy nie daję słoiczków kupska są 2-3 razy dziennie Dziś zapowiada się piękna pogoda, więc na spacerek zaraz. A dziś spotykamy się z Anioliną w parku Lecę do mojego nerwuska Bahamadia ... gratuluję biszkopta
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() witam ostatnio uspic mojego szkraba to tragedia.... ciekawe jak dzisiaj bedzie teraz np. trze oczka wiec ide zobaczyc czy usnie- 3majcie kciukia nocka taka jak zwykle... dzisiaj postaram sie go odkładac bo z nami mu juz za goraco
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Wtajemniczenie
|
ale wam fajnie ze sie spotykacie ja to nawet na moim odludziu w swoim wieku osob nie mam tylko geriatria a co mowic o spotkaniach z forum... moje dziecie spi na doroslej poduszce i ciagnie cyca
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
eh witajcie, ja moze z głupim pytaniem, czy prawie 4 miechy po porodzie można dopiero dostać dseprecji? mam ogólnie dośc.
noc nie była tragiczna dostała młoda wieczorem czopek i moze dzieki temu troche spała, ale katrar i kaszel męczył ją nieustannie, pediatra zasugerował zeby podawać kaszkę z mlekiem na ulewanie słyszałyście o czyms takim?
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
tak bo kaszka gestsza i troche zakleja' a probowalas mleko ar chyba specjalne na ulewanie nuektorym pomaga
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- weszlam dzis na wage i co widze?albo klamie albo chudne w oczach bo z ciazy tylko 0,7kg mi zosatlo nadwagi poza 12 ktore zafundowalam sobie po slubie ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- weszlam dzis na wage i co widze?albo klamie albo chudne w oczach bo z ciazy tylko 0,7kg mi zosatlo nadwagi poza 12 ktore zafundowalam sobie po slubie
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, dziewczyny ![]() Dałam mu parę razy samego i prarę razy z jabłuszkiem. Smakuje mu przeokrutnie, z resztą chyba nie matakiej rzeczy która by mu nie popasowała ![]() Pierwsza nasza zupka była tylko z marchewki i pietruszki. Na następny raz dałam mu już ze wszystkim, czyli: - ziemniak, - 2 marchewki, - ok. 4 cm pora (z białej części), - 1 mietruszka, - kawałek selera. Miksuję z tą wodą z warzy, ale żeby nie była taka strasznie wodnista i porcjuje w słoiczki po deserkach. Jest to wygodniejsze, bo nastepnego dnia, wyciągam tylko zawartość słoiczka, podgrzewam w garnku i dodaję łyżeczkę masła. Smacznego ![]() Z tylu warzyw starcza mi zupki na 3 obiadki. Dzisiaj do tego dołożę zmiksowany ryż. Zupki je regularnie od 5 tyg, więc następne gotowanie za ok 2-3 dni będzie dopiero na mięsku. Ale dam np udko z perliczki, bo dostaliśmy z własnego chowu. Lekarka powiedziała, że mięsko możńa wprowadzić gdy dziecko będzie mieć 5 męcy, więc akurat tak wyjdzie ![]() Zdrówka i cierpliwości przy dzieciach dla solenizantek !! Pragnę się pochwalić, że Michaś jak poszedł spać o 21 wstał o 7 rano !!!!!!!!!!!!!!!!!! W takim była szoku, że przez 30 min zastanawiałam się czy faktycznie przespal całą noc, czy byłam tak zmęczona, że nie pamiętam ![]() Ale jednak przespał, bo piersi miałam jak atomy Poza tym Witam w ten piękny, słoneczny poranek ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Gdybym mieszkała wciąż we Wro, też bym do Was podjechala ![]() Kasik, a może Martynka nietoleruje tych słoiczków... Pewnie sa to produkty które są przebadane itp, itd, ale jakoś sceptycznie do tego podchodzę. Tym bardziej, że data wazności jest na 2 lata do przodu
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-20 o 08:56 |
||
|
|
|
#1585 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie tylko w zwiazku z porodem. Cytat:
To tak nieksiazkowo w sumie podalas- duzo na raz, dobrze, ze Michas zoladkowo bezproblemowy. Tez mialam mniej ostrozne podejscie do diety, no ale niestety mnie pokaralo u nas seler szkodzi jak ja zjem.fatal zapraszamy na spacerek. No sie karmi, sie skacze, sie ma
|
||
|
|
|
#1587 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() U nas nocka dobrze, mała spała od 19:30 do 5:50 - brakowało mi godzinki snu, ale kawke wypiłam i jest ok ![]() Baha za biszkopta i za przespaną nockę ![]() Co do depresji po 4m-cach po porodzie to myślę, że ten przykry stan może pojawić się w każdej chwili. Niestety, ale czasami człowiekowi wysiadają wszelkie akumulatory i przychodzi załamka. Ja co prawda nie miałam nigdy tego problemu, ale mam ciocię, która męczyła się z tym. Ważne jest wtedy wsparcie najbliższych i myślę, że nie ma co się wstydzić i trzeba iść do lekarza - pogadać o tym. Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-03-20 o 08:59 |
|
|
|
#1588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo surowe mięso może przenosić jakieś syfy w sensie czy to zarazki, czy robale, nie wiem ale ja juz nie karmie ![]() Ela gratki za zabek!!! ![]() Cytat:
![]() oj tatar to moje jedyne powazne uzaleznienie ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
#1590 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Sprzataczka u nas ma chyba jakis zly dzien bo naparaza szczotka o barierki.... chyba zaraz ja walne mopem w glowe, bo dziecko mi wybudzi. My nie spimy od 7:20.... tesciu zadzwonil, ze zaostawil zakupy pod drzwiami- w sumie dobrze, bo by mi sprzataczka zakosila ![]() W nocy o 3ciej mam talefon- tesciowa pyta co sie stalo? A ja nie kumalam o co cho... okazalo sie, ze ktos do niej dzwonil i nie wysiwetlilo numeru i myslala, ze to ja z domowego, bo wlasnie ten numer nigdy nie wyswietla. Do tego szarpana emocjami i myslami nie moglam za bardzo spac ![]() Ale Filipek przespal cala noc, wiec mysle, ze jest juz ok z nim. Aby teraz tylko Nika nie wyskoczyla z zadna goraczka czy sraczka- w sumie moglaby zrobic, bo cos wczoraj nie zrobila kupska- tylko kleksy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad.2 nie slyszalam niestety.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

tez by mi sie przydalo...

klask i:
nie wiem czy zauważyłaś,ale wyslałam ci na pw 1 lub nawet 2 wiadomości jakiś czas temu...teraz to już nawet nie wiem na jaki temat bo tak dawno to było