Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 20:46   #1981
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Bo widocznie jesteś zaspokojona, a my potrzebujemy wspomagać się snami
A swoją drogą ostatnio nie odczuwałam żadnej chcicy (oczywiście małż non stop i bez przerwy)a tu nagle taki sen. I w dodatku z pryszczatym studenciakiem

Niestety nie, przyczyną u mnie jest chyba całkowity brak tego typu potrzeb
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Jakoś nie mogę się przekonać do tego filmu, bo na jego planie Pitt zaczął zdradzać Aniston
Nie oglądam tego filmu z tej samej przyczyny
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
butki które dziś kupiłam
Bardzo fajne
Cytat:
Mamusie mam pytanko: muszę kupić mojej chrzesnicy-łobuziarce prezent na roczek. Macie jakieś fajne pomysły? patrzyliśmy dzisaij na huśtawki..ale ja wiem ??
Z moich obserwacji dzieci na poczekalni największym powodzeniem cieszą się zwykłe drewniane klocki niezależnie od płci i wieku. A do wyboru są bardzo różne zabawki, wydawałoby sie bardziej atrakcyjne, czasem dzieciaki przynoszą naprawdę wypasione zabawki ze sobą a klocki i tak wygrywają
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 20:50   #1982
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Miałam Wam opowiedzieć mój sen Śniło mi się, że miałam romans z młodszym studentem (ale nie wiem czy to był tylko seks czy taki skok w bok, bo nie wiem czy miałam mojego Tż). Do tego student był chudy, brzydki i pryszczaty. No i miał małego fiutka który w dodatku nie do końca mu stał Bosze skąd mi takie rzeczy się biorą?
Oczywiście sen opowiedziałam małżowi i on ciągle się ze mnie śmieje
co za sen!
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

a tak wygląda smutna kicia (zdj. sprzed 10 minut). Prawda, że serce się kraje?
piękna!
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, sorki że tak drastycznie, ale muszę wam pokazać, to mój brzuch .. ehh wiem strasznie wygląda i nic na to nie poradzę :/
Smaruję się czym wlezie już wszystko przerobiłam... i tak sobie są te moje rozstępy..
Tak to jest niestety, że jak mają wyleźć to wylezą.. nawet krem za 300zł nie pomoże :/

Kasik_12 7 mc zaczniesz równo w 27tc lub tak jak według mojego suwaczka 26t5dz, ja zaczynam 7mc w niedzielę a jestem 4 dni przed Tobą...

PS. sorki jak was ukłuje ten widok
nie ukłuje Kochana przykro mi ale nie smuć się tak to już jest niestety,tak jak dziewczyny pisały rozstępy zblednął i nie będzie ich tak widać
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
super zakupy!śliczny ręcznik z kapturkiem
Soleilka śliczny brzuszek
Kasik spełnienia marzeń

ja już po wizycie,wszystko w porządku,powiedziałam doktorkowi że mam uczucie bardzo napiętej skóry na brzuchu pytał czy to chwilowe powiedziałam że czasami muszę sie położyć i że to dość nie przyjemne uczucie przy czym nic innego mnie nie boli nie ciągnie,zalecił no-spe forte 3xdziennie więc będe brała,jestem znowu kg do przodu wiec 8+ na liczniku i dostałam link do planu porodu który muszę wypełnić.
info od Asi: internet będą mieli prawdopodobnie w środę,okazało się że deweloper zapomniał podłączyć kabel multimedialny
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 20:58   #1983
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ej no bo ja nie mam nic wpisane
Spokojnie, ja też nie. Przeczytaj sobie uwagę nr 3 w prawym dolnym rogu zwolnienia.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Zapytam Jak dodaja takie gratisy, to pewnie nie jest to takie drogie Super, bo mój strasznie lubi biegać za np."zajaczkami" które się odbijają na ścianach czy suficie ale to dopiero wieczorem i jest kwestią przypadku.
Tylko uważaj, żeby nie świecić mu tym w oko. Podobno można uszkodzić. A po ścianach niech gania.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:01   #1984
muminek82
Wtajemniczenie

nie wiem czy będziecie robiły plan porodu ale podaje link może się przyda
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html
Stary 2012-03-19, 21:18   #1985
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
ja też ostatnio miałam, z mężem w roli głównej, wszystko byłoby ok gdyby mnie nie obudził w najważniejszym momencie
Mi się nigdy nie śni partner tylko zawsze obce twarze, których nie znam

Cytat:
może mam jakiś inny TVN ale u mnie W11, a oglądnęłabym
Ale ja zakręcona jestem Przepraszam film leci na Polsacie. Rozumiem te z was które nie ogladają z powodów"moralnych"aktorów czy jak to tam nazwać Ja tak mam z filmami z Tomem Cruzem od kąd dowiedziałam się, że leje swoją żonę czy inaczej zmusza do posłuszeństwa zwłaszcza w sprawach religii

Cytat:
to i ja coś wkleję jesli ma Ci to polepszyć humorek nosek do góry

butki które dziś kupiłam
Fajne choć na wiosnę ja preferuje brązy, beże itp. Za to koturn sprawi, ze będą mega wygodne.

Cytat:
ooo, tak, z owadami jest szał
MUCHA to słowo, które kot usłyszy z każdego zakątka mieszkania i momentalnie przylatuje na takich wyprostowanych łapkach, tanecznym wręcz krokiem ("muchą" nazywamy przy kotce każdego owada i boki zrywamy, jak świetnie rozumie i reaguje)
Mój jak zawołamy Fifi ptaszek przylatuje w pozycji zaczajonej do ataku a na musię, to już nie pamiętam ale też uwielbia i nie daruje żadnej

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Tylko uważaj, żeby nie świecić mu tym w oko. Podobno można uszkodzić. A po ścianach niech gania.
Dobrze będziemy uważać

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
nie wiem czy będziecie robiły plan porodu ale podaje link może się przyda
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html
No właśnie jestem na ich str. ale inny temat dot. 1godz. po porodzie http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/P...a-godzina.html
Jest też lista szpitali którzy to respektują a przynajmniej w teorii

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:32   #1986
Maciejka__
Zakorzenienie

pumas, Kasik_12 - wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie,wszystko w porządku,powiedziałam doktorkowi że mam uczucie bardzo napiętej skóry na brzuchu pytał czy to chwilowe powiedziałam że czasami muszę sie położyć i że to dość nie przyjemne uczucie przy czym nic innego mnie nie boli nie ciągnie,zalecił no-spe forte 3xdziennie więc będe brała,jestem znowu kg do przodu wiec 8+ na liczniku i dostałam link do planu porodu który muszę wypełnić.
To ja bez porad doktorka biorę Scopolan i Magnez.

Rozumiem, że wizyta odbyła się bez niespodzianek.

Plan porodu... właściwie to dobry pomysł, bo obawiam się, że w trakcie porodu już się kobiety nie słucha, a tż chyba nawet nie rozumie istoty mojej choroby, więc niby jak miałby tłumaczyć cokolwiek położnej...
ale...
na ginekologii co kawałek wisiały karteczki o prawie pacjenta do pełnej informacji o jego stanie zdrowia, a jak co kilka godzin pytałam o wyniki badań krwi, to nikt nie chciał mi ich podać. Od tego zależało, czy tego dnia zrobią mi zabieg.
W końcu ktoś podał bardzo zły wynik, a lekarz w czasie obchodu stwierdził, że to nieprawda i podał inną wartość. Jak zobaczyłam wypis, to okazało się, że ten najgorszy też był prawdziwy. W dodatku do wypisu ostatnich nie wpisali wcale, a jak je w końcu wyciągnęłam, to nikt nie chciał się pod tym podpisać.
Reasumując - ciekawa jestem, czy ktokolwiek tą moją wolę uszanuje.
Stary 2012-03-19, 21:33   #1987
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie mamki !
Wpadam z krótkim pytaniem i informacją. Najpierw pytanko: co można przygotować dzisiaj na jutrzejsze urodziny? Wpada kilkoro "niezapowiedzianych" gości i muszę ich czymś ugościć, najlepiej na ciepło jedno danie i na zimno. Wszystko muszę przygotować dzisiaj!! Także za jakies 40 min lecę do sklepu po składniki, liczę na was
A informacja to taka, że wytępiłam wszystkie bakterie z moczu, mocz mam idealny, aż za bardzo, pewnie znowu się doczepi.... Ale mam to gdzieś, ważne, że wszystko jest OK. Jutro mam wizytę, nie mogę się doczekać!
Jak zwykle w biegu, żegnam się chwilowo z wami i wrócę niebawem po szybkie i proste przepisy Dzięki!!!!
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
masz jutro urodzinki ???ja mam dzisiaj , czyli obie jesteśmy rybkami....

Jakąś sałatkę np gyros, szynkę w galarecie, karkówkę z piekarnika i udka , kabanosy
za Wasze zdrówko dziewczyny

natee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 21:48   #1988
pumas
Zakorzenienie

Uffff, właśnie sobie usiadłam, po ciężkim dniu. ostatecznie zdecydowałam się zrobić muszle i tortille, do tego przekąski w stylu kabanosy, faszerowane papryczki itp. Coś na przegryzkę.
Padam na twarz, trzymajcie się i jeszcze raz dziękuję, do jutra albo środy
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:00   #1989
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Jakoś nie mogę się przekonać do tego filmu, bo na jego planie Pitt zaczął zdradzać Aniston
Mialam podobnie
Uwielbiam Aniston.
Ale zawsze tez lubilam Angeline, wiec ostatecznie musialam sie przekonac do tego filmu. Przy TZ, ktory bardzo Angeline lubi

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:03   #1990
nicki86
Zadomowienie

ja umieram już w łóżku... dawno przeziębienie mnie tak nie rozłozyło... cieszę się że nie mam chociaż gorączki...na razie testuje na sobie wszystkie naturalne metody...

widziałyście kiedyś takie cudo na żywo?
http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:05   #1991
Malwina_a
Rozeznanie

Wróciłam od gin mam mega dola, ryczłam cal droge a potem w domu, szyjk mi sie skrocila o 1,5cm. Mm mieć zlożony krazek, ktory jutro mam kupic. no i nakaz lezenia.
I tak z ciazy bez problemow zrobil sie ciaaza zagrozona, a ja mam przed soba 20 tygodni lezenia.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 22:18   #1992
anna99302
Zadomowienie

Dzięki za pomysły!
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Jak masz kasę, to może rowerek na 3 kółkach z tym kijem do trzymania? Na wiosnę i lato fajne to jest jak np. to http://allegro.pl/stabilny-pierwszy-...186447110.html
Własnie myślę o takim rowerku
Cytat:
ooo, tak, z owadami jest szał
MUCHA to słowo, które kot usłyszy z każdego zakątka mieszkania i momentalnie przylatuje na takich wyprostowanych łapkach, tanecznym wręcz krokiem ("muchą" nazywamy przy kotce każdego owada i boki zrywamy, jak świetnie rozumie i reaguje)

co prawda, rocznego dziecka nigdy nie miałam , ale naokoło mam same dzieciate koleżanki, więc zdążyłam zaobserwować to i owo

np. córeczka przyjaciółki ma coś takiego http://allegro.pl/domek-z-kartonu-za...210324699.html i uwielbia (z tym, że ona ma już dwa lata)
A może jakiś zestaw Lego-DUPLO? to na ogół zabawka na lata
Albo kostka edukacyjna tego typu? http://www.drewniaczek.eu/data/gfx/p...0/3/1230_2.jpg
A ja bym pewnie kupiła książeczki Teraz są takie pięęękne
Chociaż ten domek też mi się podoba... hmmm...
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Mialam podobnie
Uwielbiam Aniston.
Ale zawsze tez lubilam Angeline, wiec ostatecznie musialam sie przekonac do tego filmu. Przy TZ, ktory bardzo Angeline lubi
Ja nie wiem za co te chopy lubią Angelinę...

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Wróciłam od gin mam mega dola, ryczłam cal droge a potem w domu, szyjk mi sie skrocila o 1,5cm. Mm mieć zlożony krazek, ktory jutro mam kupic. no i nakaz lezenia.
I tak z ciazy bez problemow zrobil sie ciaaza zagrozona, a ja mam przed soba 20 tygodni lezenia.
Biedactwo! Będzie dobrze!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:19   #1993
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
ojjj współczuje wiem że będzie ciężko, ale na pewno uda wytwrać Ci się dla dzidzi... ale leżeć bedziesz w domku??
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:19   #1994
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
ja umieram już w łóżku... dawno przeziębienie mnie tak nie rozłozyło... cieszę się że nie mam chociaż gorączki...na razie testuje na sobie wszystkie naturalne metody...

Widziałam na TVN STYLE w tym programie o gadżetach i podobno tragicznie się składa i rozkłada
Stary 2012-03-19, 22:25   #1995
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrowiej. Na tym etapie przeziebienia bez gorączki chyba już nie są takie niebezpieczne.
Cytat:
Współczuję. Rozumiem, że leżeć bedziesz w domu?
Stary 2012-03-19, 22:25   #1996
anna99302
Zadomowienie

Paula, słonko: na pierwszej stronie jest już 15 dziewczynek i 12 chłopców chyba, że źle liczę?
Stary 2012-03-19, 22:43   #1997
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Paula, słonko: na pierwszej stronie jest już 15 dziewczynek i 12 chłopców chyba, że źle liczę?
Napisalas to akurat jak juz zmienialam wszystko i dopisywalam te osoby, ktorych nie zdarzylam przed wyjazdem.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 23:38   #1998
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ten 1%, to ja przekazałam na Twojego brata.
Blue dziekuje Ci jestes przekochana

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
chce być mamą
dopiero teraz załapałam że pewnie chodziło Ci o 1 % ??
Ja już niestety komuś obiecałam - znajomym których dziecko urodziło się w 29 tc. z wieloma wadami rozwojowymi Mała nie wyzdrowieje ale można ulżyć jej w cierpieniu...
Nic nie szkodzi i tak dziekuje za zainteresowanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Jem bułkę z nutella
ja tez wlasnei zjadam

Hej wrocilam z pracy nadrobilam Was.
mam ostatnio jakiegos dola i nie mam sily sie udzielac. Ciaza przestala mi sprawiac radosc, tzn ciesze sie kazdym ruchem malej ale wkurzam sie czesto bo nie potrafie byc taka sprawna jak kiedys co niestety przeszkadza mi w pracy,zawsze wykonywalam swoja prace szybko z energia tak jak lubialam a teraz w wielu sytuacjach musze byc zdana na pomoc innych czego rowniez nie lubie, bo z reguly jestem samowystarczalna, nie lubie byc zalezna od czegos lub kogos, mam problemy z poruszaniem sie ze spaniem nawet z depilowaniem, wczoraj tz musial mnie depilowac bo juz sama nie potrafie, to wszystko przyprawia mnie o zlosc, jestem wielka i powolna...
Takze musze uporac sie z moimi smutkami poukladac i pouporzadkowac pare spraw, z tego tytulu nie bede udzielac sie przez jakis czas, nie mam na to sily...
Pozdrawiam i do zas

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 00:10   #1999
Maciejka__
Zakorzenienie

Szukając jednej informacji zaczęłam rozszyfrowywać skróty na USG i znalazłam coś, co może się przydać nie tylko mi:

Podstawowe
AC – obwód brzucha dziecka
AFI – wskaźnik płynu owodniowego
ASP – akcja serca płodu
BPD – wymiar dwuciemieniowy główki, czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia
AUA – średni wiek ciąży wg USG
CER – wymiar poprzeczny móżdżku
CRL – długość ciemieniowo-siedzeniowa, czyli od czubka głowy do końca tułowia dziecka, a dokładnie do kości ogonowej
EDD – przybliżona data porodu
EFW – przybliżona waga dziecka
FHR – bicie serca dziecka mierzone w uderzeniach na minutę
FL – długość kości udowej
GA – wiek ciążowy według ostatniej miesiączki
GS – średnica pęcherzyka ciążowego
HC – obwód główki
HL – długość kości ramiennej
LMP – data ostatniej miesiączki
LV – szerokość komory bocznej mózgu
NB – kość nosowa
NF – fałd karkowy
NT – przezierność karkowa
OFD – wymiar potyliczno-czołowy
OM – ostatnia miesiączka
TCD – poprzeczny wymiar móżdżku
TP – termin porodu
YS – pęcherzyk żółtkowy

Rzadkie
APAD – przednio-tylny wymiar brzucha
APTD – przednio-tylny wymiar klatki piersiowej
IOD – odległość międzygałkowa wewnętrzna
OOD – odległość międzygałkowa zewnętrzna
TAD – wymiar poprzeczny brzucha
TIB – długość kości piszczelowej
TTD – poprzeczny wymiar klatki piersiowej
ULNA – długość kości łokciowej

USG dopplerowskie
MCA – tętnica środkowa mózgu
PI – wskaźnik pulsacji naczyniowej
RI – wskaźnik oporności naczyniowej
S/D – stosunek skurczowo/rozkurczowy
UA – tętnica pępowinowa

Źródło:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/usg-rozszyfruj-skroty-w-opisie_35862.html
Może warto dodać to na pierwszą stronę?

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
(...) a teraz w wielu sytuacjach musze byc zdana na pomoc innych czego rowniez nie lubie, bo z reguly jestem samowystarczalna, nie lubie byc zalezna od czegos lub kogos, (...) nie bede udzielac sie przez jakis czas, nie mam na to sily...
Pozdrawiam i do zas
Mnie też złości uzależnienie od innych, ale nabrałam dystansu do niektórych spraw, co trochę ułatwia życie. Poza tym wiem, że odpuszczam nie dla siebie, tylko dla maleństwa.

Jak już będzie na świecie, to od dźwigania najwyżej rozboli mnie krzyż, a moja złość też odbje się tylko na tym, kto mnie do niej doprowadzi.

Do zaś.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 05:23   #2000
nadalka
Zakorzenienie

Hej wam
Co jeszcze do tych rozstępów to ja się tak mocno nimi nie przejmuję.. ale boli mnie to że nie mogę nikomu gołego brzuszka pokazać.. bo jednak to jest mało atrakcyjny widok...

Paula jak będziesz - dopisz do mnie na liście dziewczynkę - Iga - dziękuję
Stary 2012-03-20, 06:47   #2001
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Nie.
Teraz w przypadku osób prywatnych operuje się numerem PESEL. Z założenia to ma dotyczyć wszystkich druków, a na zwolnieniu jest informacja, że rubrykę 06 wypełnia się tylko w przypadku osób, którym nie nadano numeru PESEL.
aha
Cytat:
Spokojnie, ja też nie. Przeczytaj sobie uwagę nr 3 w prawym dolnym rogu zwolnienia.
noo to widziałam, ale ta uwaga 3 jest przy dacie urodzenia

dobry
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 06:57   #2002
nel_a
Zakorzenienie

hejo
Witam z frittatą w ręce

Ach piętna dziś pogoda

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 07:03   #2003
prince_polo
Zakorzenienie

hej
zaraz sie z bólu poplacze masuje masuje i jakos opornie to idzie . Nie poszłam do gina bo za tydzien znowu mysze isc po l4 a jutro umowilam sie do neurologa na rano. Jesli ona potwierdzi wersje ze to od kregoslupa to bede cierpiec dalej. jesli powie ze nie, to od razu pojde na oddział do mojego gina i niech mnie nawet zostawiają bo czasem juz nie wytrzymuje.....

tez ostatnio sie mniej udzielam, bo jak mnie boli to kazdaa pozycja nie wygodna i wtedy masuje masuje i czekm

pumas, kasik wszystkiego Najlepszego!!!!!!!!!!!

Cytat:
butki które dziś kupiłam
ładne zastanawiam sie nad takimi tezs tzn na takiej koturence małej

Cytat:
przykro mi ale dla dzizdzi musisz słonko bedzie dobrze!!!

Cytat:

mam ostatnio jakiegos dola i nie mam sily sie udzielac. Ciaza przestala mi sprawiac radosc, tzn ciesze sie kazdym ruchem malej ale wkurzam sie czesto bo nie potrafie byc taka sprawna jak kiedys co niestety przeszkadza mi w pracy,zawsze wykonywalam swoja prace szybko z energia tak jak lubialam a teraz w wielu sytuacjach musze byc zdana na pomoc innych czego rowniez nie lubie, bo z reguly jestem samowystarczalna, nie lubie byc zalezna od czegos lub kogos, mam problemy z poruszaniem sie ze spaniem nawet z depilowaniem, wczoraj tz musial mnie depilowac bo juz sama nie potrafie, to wszystko przyprawia mnie o zlosc, jestem wielka i powolna...
Takze musze uporac sie z moimi smutkami poukladac i pouporzadkowac pare spraw, z tego tytulu nie bede udzielac sie przez jakis czas, nie mam na to sily...
Pozdrawiam i do zas
czekamy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 07:15   #2004
dottta
Zakorzenienie

sto lat dla solenizantek

Cytat:
bardzo mi przykro
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 07:39   #2005
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Ale ja zakręcona jestem Przepraszam film leci na Polsacie. Rozumiem te z was które nie ogladają z powodów"moralnych"aktorów czy jak to tam nazwać Ja tak mam z filmami z Tomem Cruzem od kąd dowiedziałam się, że leje swoją żonę czy inaczej zmusza do posłuszeństwa zwłaszcza w sprawach religii

Fajne choć na wiosnę ja preferuje brązy, beże itp. Za to koturn sprawi, ze będą mega wygodne.
były tylko czarne niestety a chciałam czerwone, za to są bardzo wygodne i skóra więc się skusiłam, czerwone i tak sobie kupie

a polsatu nie mam więc nie oglądnełam

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:

bardzo mi przykro że Cię to spotkało, to tylko 20 tyg a maluszek będzie z Tobą przez resztę Twoich dni a poza tym najważniejsze że możesz coś dla jego zdrowia zrobić bo bezsilność byłaby najgorsza, przytulam mocno

ja zaczęłam mieć kłucia w okolicy pępka przy gwałtowniejszym ruchu ale nie przy każdym, martwi mnie to, zapytałam lekarza - nie mojego - na połówkowym to powiedział że nie wydaje mu się że mogą tam być jakieś zrosty, wcale mnie nie uspokoił, w piątek ide do mojej to się dowiem, i przy okazji zapytam o ten twardy brzuszek który i ja mam

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-03-20 o 07:40
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 07:39   #2006
muminek82
Wtajemniczenie

Dzien dobry!
słoneczko pięknie świeci odrazu chce się wstać

Cytat:
To ja bez porad doktorka biorę Scopolan i Magnez.

Rozumiem, że wizyta odbyła się bez niespodzianek.

Plan porodu... właściwie to dobry pomysł, bo obawiam się, że w trakcie porodu już się kobiety nie słucha, a tż chyba nawet nie rozumie istoty mojej choroby, więc niby jak miałby tłumaczyć cokolwiek położnej...
ale...
na ginekologii co kawałek wisiały karteczki o prawie pacjenta do pełnej informacji o jego stanie zdrowia, a jak co kilka godzin pytałam o wyniki badań krwi, to nikt nie chciał mi ich podać. Od tego zależało, czy tego dnia zrobią mi zabieg.
W końcu ktoś podał bardzo zły wynik, a lekarz w czasie obchodu stwierdził, że to nieprawda i podał inną wartość. Jak zobaczyłam wypis, to okazało się, że ten najgorszy też był prawdziwy. W dodatku do wypisu ostatnich nie wpisali wcale, a jak je w końcu wyciągnęłam, to nikt nie chciał się pod tym podpisać.
Reasumując - ciekawa jestem, czy ktokolwiek tą moją wolę uszanuje.
tak żałuje tylko że tak póżno zapytałam o tą no-spe i się męczyłam wczoraj wziełam pierwszy raz i odrazu lepieja co do planu porodu doktorek powiedzial że oni mają zalecenia żeby tego przestrzegać ale wiadomo co szpital to obyczaj
Cytat:
nicki wracaj szybko do zdrowia!
Cytat:
przykro mi Kochana
Cytat:

Pozdrawiam i do zas
odpoczni wszystko sobie poukładaj i pamiętaj że my tu na Ciebie czekamy

Pumcia wszystkiego najlepszego:r oza:i żebyś w końcu zaczeła się oszczędzać
Stary 2012-03-20, 07:43   #2007
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
kurcze jak sie okaze ze mam źle wypisane L4 to sie pochlastam az mnie brzuch ciągnie bo sie zdenerwowałam
Mi w pracy 2x cofali to L4 ale się nie poddałam,. bo też musiałabym jechać 30km, zadzwoniłam do ZUSu i wszystko się wyjaśniło

Cytat:

nie "bez okazji", mówi się Z OKAZJI KOCHANIA
Dobre
Cytat:
Mamusie mam pytanko: muszę kupić mojej chrzesnicy-łobuziarce prezent na roczek. Macie jakieś fajne pomysły? patrzyliśmy dzisaij na huśtawki..ale ja wiem ??
Jak mają gdzie zawiesić huśtawkę to ok, ale zależy jaka? Bo miałam trzy i nie każda jest wygodna
Polecam zabawki fisher price, bardzio wytrzymałe Mój synek i wszystkie dzieci do niego przychodzące uwielbiał to: http://allegro.pl/fisher-price-warsz...216878953.html Gra muzyczka, świecą światełka, dziecie to lubią
Cytat:

Widziałam w jakimś programie jak opisywali ten wózek i wyszło na to, że nieporęczny, ciężko się rozkłada, a do tego niebezpieczny bo źle się skręca i można się wywalić
Zdrowiej szybko
Cytat:
Głowa do góry, też miałam krążek i nie jest to tragiczne Wcale się tego nie czuje. Oczywiście, będziesz się musiała oszczędzać, ale leżeć 24h na pewno nie
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej
zaraz sie z bólu poplacze masuje masuje i jakos opornie to idzie . Nie poszłam do gina bo za tydzien znowu mysze isc po l4 a jutro umowilam sie do neurologa na rano. Jesli ona potwierdzi wersje ze to od kregoslupa to bede cierpiec dalej. jesli powie ze nie, to od razu pojde na oddział do mojego gina i niech mnie nawet zostawiają bo czasem juz nie wytrzymuje.....

tez ostatnio sie mniej udzielam, bo jak mnie boli to kazdaa pozycja nie wygodna i wtedy masuje masuje i czekm

pumas, kasik wszystkiego Najlepszego!!!!!!!!!!!

ładne zastanawiam sie nad takimi tezs tzn na takiej koturence małej

przykro mi ale dla dzizdzi musisz słonko bedzie dobrze!!!

czekamy
A próbowałaś leżeć na przeciwnym boku jak ci pisałam? Jeśli to by Ci przynosiło ulgę, to będzie nerka chyba Ale idz do gina jak najszybciej
Stary 2012-03-20, 07:43   #2008
chmielinka
Zadomowienie

Dzień dobry
słoneczko dziś wróciło

Cytat:
Kochana współczuję Ci ja już leżę równiutki miesiąc, szczerze to jest ciężko, ale mam ogromną motywację że to dla dzidzi... dasz radę, z nami Ci szybciej minie czas
swoją drogą już mnie tak bolą plecy i dupsko że małż musi mnie 2 razy dziennie masować, ale to bardzo pomaga

vanillka82 śliczne buty, mam podobne tylko na czarnym koturnie i są meeeeega wygodne

Solenizantki sto lat!

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 07:45   #2009
Malwina_a
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, kolejna noc zaliczam do niewyspanych przez bol. Zamowilam ten krazek, koszt 170zl plus oczywiscie wizyty.
Niby jak ten krazek mi zalaza to bede mogla troche chodzic i podobno sie ta szyjka nie skraca bardziej.
W nocy doszlo do mnie, ze już nie skopletuje wybrawki dla dzidziusia, ani wozka nie pomacam, tylko zostaje mi allegro
Za 2 tyg mielismy jechac na wczasy...w maju na komunie...
Tak wogole to mam ochote zamknac dzwi na 4 spusty i nie otwierac nikomu...

A tak wogole to dziwne, bo czytalam niby, że skracania szyjki sie nie czuje..a ja mam takie bóle mocne, dziwne.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 07:50   #2010
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Mi w pracy 2x cofali to L4 ale się nie poddałam,. bo też musiałabym jechać 30km, zadzwoniłam do ZUSu i wszystko się wyjaśniło
aha no to czekam, jak z prayc nie odpisza do 12.00 to wysylam to L4 do firmy

Pumcia, kasik najlepsze zyczenia!!!
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości