Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 22:11   #1291
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
n
ooo..... jaki fajny temat zaczelyscie wlasnie wczoraj sie zastanawialam nad tym. Czy rozek jest potrzebny ??? Jakie sa inne metody trzymania dzidziusia. I wogole do czego sa potrzebne rozki? Zeby niemowlaczek czul sie bezpieczniej i ze wzgledow zdrowotnych ?

wg mnie rozek ułatwia Nam trzymanie maluszka, sprawia,ze dziecko czuje sie bezpiecznie, bo ma ciepło i ciasno(jak w brzuszku)
Czy potrzebny?Tu zdnai a sa chyba podzielone, znam osoby co rozka nie uzywały , owijaly dzieckow kocyk i bylo ok
Dla mnie latwiej bylo małego złapac, podniesc jak był w rozku
Stary 2012-03-19, 22:15   #1292
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja też mam 2 rożki miękkie. Położna mi mówiła, aby nie brac tych usztywnianych.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:16   #1293
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
tez miałam 2 miekkie
Stary 2012-03-19, 22:18   #1294
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

ooo..... jaki fajny temat zaczelyscie wlasnie wczoraj sie zastanawialam nad tym. Czy rozek jest potrzebny ??? Jakie sa inne metody trzymania dzidziusia. I wogole do czego sa potrzebne rozki? Zeby niemowlaczek czul sie bezpieczniej i ze wzgledow zdrowotnych ?
U mnie pielegniarka na klasie mowila ze niemowlak czuje sie pewniej i jest spokojniejszy jak jest mu ciasto ( tak jak u mamy w brzuszku )

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:20   #1295
stokrotka24
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jestem jestem, dopiero wróciłam, bo był straszny poślizg na wizycie superdzidizuś cały i zdrowy, przezierność w porządku, ma od główki do tyłeczka 5,5 cm. Serduszko ślicznie biło. Maluszek sie nie ruszał, a jak powiedziałam, do lekarki, ze coś się nie rusza to jak na zawołanie tak zaczął skakać, ze się pomierzyć nie dałowidziałam całą rączkę jak machał, jak stukał się po głowie, jak brał paluszka do buzi, paluszki wyraźnie widziałam - przy synku tego nie miałam, bo tamten doktor miał gorszy sprzęt. Cudne uczucie jestem już po uszy zakochana w tych 5,5 cm zwolnienie dostałam od jutra do 16 kwietnia - do wizyty, także odpoczywam z małym
super, że z dzidzią wszystko dobrze

Cytat:

A ja mam wszystkiego dość. Pokłóciłam się z mężem. Siedzę i ryczę. Zaraz opisze w k.
madzia przytulam i lecę do k zobaczyć co się stało

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Mi się ostatnio na zmiany śnią wakacje i sex z mężem uwielbiam te sny - ale mąż nie, bo są tak realne, że po nich już mi się w realu nie che w czwartek po obejrzeniu "kuchennych rewolucji" śniło mi się, że mieliśmy reatauracje i braliśmy udział w programie i bzykaliśmy się na kuchence było bosko
Tak, wiem, walnięta jestem
ja tez mam takie sny i wiem, że mam w nich normalnie orgazm bo nieraz jest tak silny że aż się budzę w nocy
super, że z twoimi wynikami wszystko oki, a co do brzuszka to faktycznie jeszcze się nie zmienił, dalej chudziutki jest

Kasia śliczny brzuszek, rośnie jak na drożdżach

a ja pobiegałam trochę dzisiaj na bieżni i od razu lepiej się czuję. A dzisiaj miałam nerwa w pracy i wszystko mnie drażniło, do tego muszę dużo kasy władować w auto bo znowu coś tam sie popsuło i zła jestem normalnie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:26   #1296
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu łóżeczko złożone ale dzis nawet nie mam nastroju się z tego cieszyć.
oj

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
wg mnie rozek ułatwia Nam trzymanie maluszka, sprawia,ze dziecko czuje sie bezpiecznie, bo ma ciepło i ciasno(jak w brzuszku)
Czy potrzebny?Tu zdnai a sa chyba podzielone, znam osoby co rozka nie uzywały , owijaly dzieckow kocyk i bylo ok
Dla mnie latwiej bylo małego złapac, podniesc jak był w rozku
moj maluszek urodzi sie w lato, to nie bedzie mu za cieplo w rozku ?

Cytat:
a ja myslalam wlasnie, ze jak juz to te usztywniane, zeby dzidzius wyprostowane plecki mial, jak bedzie sie go na raczki bralo

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

Kasia śliczny brzuszek, rośnie jak na drożdżach
dzieki
Stary 2012-03-19, 22:29   #1297
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
moj maluszek urodzi sie w lato, to nie bedzie mu za cieplo w rozku ?

:
mysle,ze jeden warto miec
Tobie bedzie łatwiej na poczatku, a dziecko w rozku mozesz przeciez miec w samym bodziaku
Stary 2012-03-19, 22:33   #1298
xxKasiax
Wtajemniczenie

no wlasnie i tez chyba lepiej w rozek wkladac maluszka, jak odwiedziny przyjda i kazdy bedzie chcial potrzymac
Stary 2012-03-19, 22:44   #1299
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Ja osobiscie tez mialam rozem, mi sie bardzo przydal pod tym wzgledem ze Filip urodzil sie bardzo maly i na poczatku az balam sie go trzymac a w rozku wiedzialam ze bede miala wiekszosc pewnosc

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:51   #1300
xxKasiax
Wtajemniczenie

Wiecie moze ile kosztuja lozeczka w PL, takie z wyciaganymi szczebelkami i z 3 poziomami ? Tak mniej wiecej, zebym mogla cene porownac. Ale nie na all. tylko w normalnym sklepie
Stary 2012-03-20, 06:45   #1301
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
O matko!!
Nie wpuszczaj tej baby więcej i niech ci za dywan odda!! Co za ludzie!

Baobaku super, że wszystko ok !!
Kiedy ja tak będę 5 cm oglądać
już nie długo i Ty będziesz oglądać

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Baobabek, super ze wizyta sie udala, ja juz niemoge sie doczekac swojej.
ja też sie Twojej doczekać nie mogę jak i każdej z was

Cytat:
Strong gratulacje.

Bika dobrze, że wszystko jest ok.

Natalko dziękuję za te słowa.

Today brak słów ech..

Bao super.

A ja mam wszystkiego dość. Pokłóciłam się z mężem. Siedzę i ryczę. Zaraz opisze w k.
zaraz poczytam

Cytat:
Bosko ale się cieszę a powiedz mi, przezierność zrobiła Ci od tak, czy wcześniej się umawiałyście?? Bo ja mam wizytę za tydzień i będę wtedy a tym samym tygodniu co Ty teraz i będzie to pierwsza wizyta u nowego gina więc nie wiem na co się nastawiać.....
Ale Twoja pomyślna wizyta i mnie uspokoiła
nie umawiałam sie wcześniej na przezierność, wiedziała sama, ze trzeba zrobić, bo następna wizyta 16 kwietnia i wtedy musztarda po obiedzie - sama tak to ujeła Na pewno jak pójdziesz to nowy gin będzie wiedział co ma robić, to jest bardzo ważne badanie i myślę, że każdy rozsądny gin się do niego przykłada robiła mi dowcipne, więc super dokładnie wszystko widziałam
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Bao, super że na wizycie wszystko ok jesteś już teraz spokojniejsza o tę ciąże? bo póki co to chyba bardzo się denerwowałaś
tak, jestem o niebo spokojniejsza ale jak się znam to pewnie potrwa to ze 2 tyg albo i krócej i znowu będę się zamartwiać

Cytat:
ja miałąm jeden sztywny ale szybko wyjełam tę wkładkę, w miękkim lepiej czułam małego jak go trzymałam.
Cytat:
Wiecie moze ile kosztuja lozeczka w PL, takie z wyciaganymi szczebelkami i z 3 poziomami ? Tak mniej wiecej, zebym mogla cene porownac. Ale nie na all. tylko w normalnym sklepie
ja płaciłam w sklepie 299 zł plus 99 zł za materac pianka gryka kokos

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 07:55   #1302
Ana***
Zakorzenienie

Hej!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 08:26   #1303
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
My też dopiero co kupiliśmy działkę. Ale na razie nie zaczynamy budowy bo mnie też przeraża to wszystko.
Teraz mieszkamy w wieżowcu na 8. piętrze. Winda staje na 3,6,9 piętrze . Okolica niespecjalna ale mieszkanko duże -70m2. Trochę mnie martwi jak to z dzieckiem będzie ale na razie nie chce sobie brać budowy na głowę. Myślę że jak dziecko miałoby gdzieś 2-3 latka to wtedy się za to zabierzemy.
Ooo, nie słyszałam jeszcze o windzie, która zatrzymuje się co trzy piętra

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Ja np. potrzebuję tylko wypełnienie i poszewki, bo my będziemy mieć turystyczne łóżeczko.
Prawdę mówiąc absolutnie nie przekonuje mnie łóżeczko turystyczne jako codzienne łóżeczko dla dziecka. Nie bez powodu z resztą nazywa się turystyczne
A dlaczego nie chcecie drewnianego?

Cytat:

Tak się zastanawiam, czy ten konik morski to rzeczywiście takie cudo bo widzę, że jest szał

Cytat:
Zadzwoniłam - super jest ta moja endo - kolejny raz zaoszczędziłam 80zł, bo przeprowadziła wizytę przez tel

Powiedziała, że mam się nie denerwować, bo w ciązy tsh spada, bo beta hcg działa podobnie jak tsh i dlatego tsh spada powiedziałą tylko, żeby mi gin przy kolejnej wizycie przepisał jakiś preparat witaminowy dla cieżarnych z jodem, bo przydałoby się kilka mikrogramu jodu wprowadzić do diety. Pytała jak się czuję i wogóle - tak jakbym na normalnej wizycie była, tylko ze o wiele krótszej kazała za 3 tygodnie powtórzyć badania i zadzwonić - super babka, przynajmniej nie naciąga na kasę.
Po pierwsze bardzo się cieszę, że jednak wszystko ok
Po drugie muszę przyznać, że trafiłaś na cudowną panią doktor! Oby więcej takich było

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziękuję, już lepiej jeszcze kaszel mam a jutro do laryngologa
Daj znać, jak tam po wizycie Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Byla u mnie sasiadka (ta od tej niegrzecznej dziewczynki, moze toras pamieta), i zaczelo sie, bila Filipa, wrzeszczala na mame itp Moja znajoma sie wkurzyla i postawila ja do kata, mala zaczela tak wrzeszczec jak nigdy i zaczela wymiotowac, na dywan a mama ze ma przestac, a ta mala nie bo Cie nie lubie i specjalnie poszla i na srodek dywany mi zwymiotowala 2 razy, nawet mataka nie wziela jej do lazienki zeby mi na dywan nie wymiotowala tylko mowila przestan przestan, bo ta mala tak ma ze jak nie ma tego co chce to albo wymiotuje wyrzuca jedzenie na dywan, wylewa plyn do naczyc. Brak slow.
Swierdzilam ze nie musze miec w swoim otoczeniu osob ktore sprawiaja ze jestem zla i zdenerwowana.
Pewnie nic nie zrozumialyscie ale musialam sie wygadac, a teraz ide poczytac
Brak słów!

Cytat:
jestem jestem, dopiero wróciłam, bo był straszny poślizg. na wizycie super. dzidizuś cały i zdrowy, przezierność w porządku, ma od główki do tyłeczka 5,5 cm. Serduszko ślicznie biło. Maluszek sie nie ruszał, a jak powiedziałam, do lekarki, ze coś się nie rusza to jak na zawołanie tak zaczął skakać, ze się pomierzyć nie dałowidziałam całą rączkę jak machał, jak stukał się po głowie, jak brał paluszka do buzi, paluszki wyraźnie widziałam - przy synku tego nie miałam, bo tamten doktor miał gorszy sprzęt. Cudne uczucie jestem już po uszy zakochana w tych 5,5 cm zwolnienie dostałam od jutra do 16 kwietnia - do wizyty, także odpoczywam z małym

Cytat:
Mi się ostatnio na zmiany śnią wakacje i sex z mężem uwielbiam te sny - ale mąż nie, bo są tak realne, że po nich już mi się w realu nie che w czwartek po obejrzeniu "kuchennych rewolucji" śniło mi się, że mieliśmy reatauracje i braliśmy udział w programie i bzykaliśmy się na kuchence było bosko
Tak, wiem, walnięta jestem
Erotomanko Ty
Mnie się wczoraj śniło małe co nieco Oczywiście po przebudzeniu nie mogłam się powstrzymać

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
A wiecie, że mnie się też coś ostatnio bzykanka śnią? Ale czy wszystkie są z mężem to już wam nie powiem . Nie to żebym chciała zdradzić męża albo coś
Oho, kolejna niewyżyta!

Cytat:

Dziekuje Mam 160 cm i waze tyle samo co przed ciaza, czyli 55 kg. Jem normalnie, ale nic nie tyje widocznie taka moja natura.
Zawsze chcialam miec tylko pileczke z przodu
Zazdroszczę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 08:33   #1304
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Hej!
Hej

Cześć Laski!
Wczoraj Was tylko na szybko przeleciałam (uwielbiam to określenie! ), ale dzień zleciał tak szybko, że nawet nie próbowałam odpisać...
Po pracy jechaliśmy prosto do dermo (mąż walczy z trądzikiem, ja z zajadami ), po dermo na małe zakupy do Rossmanna (czy Wy też zawsze zbieracie przy kasie zęby z podłogi? ), coś na szybko przekąsiliśmy, jeszcze zakup różu i lakieru do paznokci, i do domku. Wróciliśmy o 20
Pozmywałam, bo była góóóra naczyń (do teraz duma mnie rozpiera, że ja, która nienawidzę zmywać, sama z siebie się za to wzięłam ), wykąpałam się, pomalowałam pazurki i spać. Nie jestem wyspana

Trochę jestem zła, bo wybierałam ten lakier do pazurków i zastanawiałam się między dwoma: pastelowy brąz i taka ciepła czerwień, nawet między koralowym a czerwienią. I tak sobie myślę "Różowe i czerwone mam, to wezmę brąz na odmianę". Wieczorem po pomalowaniu pierwszego paznokcia olśniło mnie, że przecież w lodówce stoi wnet identyczny Co prawda ten ma ładniejszy odcień, zobaczymy jak z trwałością, ale chyba trochę żałuję, że nie wzięłam tego drugiego. Następnym razem

Poza tym w Ross już miałam w ręce szampon koloryzujący na 6-8 myć, bo strasznie potrzebuję jakiejś zmiany! (mam naturalny kolor, nie farbuję) Nie chciałam radykalnie zmieniać, tylko po prostu ożywić swój. I co? I odłożyłam - taka jestem odważna i otwarta na zmiany

Poza tym finansowo bardzo kiepsko w tym m-cu, w dodatku z samochodem coś niedobrego się dzieje. Byle do kwietnia , później niestety trzeba będzie sporo w samochód kasy władować. Wrrr...

Miłego słonecznego dnia!

Aaa, zapomniałabym... Dziś pierwszy dzień wiosny!
Szkoda, że w pracy nie obowiązuje Dzień Wagarowicza

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-03-20 o 08:37
Stary 2012-03-20, 09:36   #1305
agnusek22
Wtajemniczenie

Heloł

Mamy wtorek, więc jeszcze trochę i weekend

Bika, super że endo taka pomocna i z tsh wszystko dobrze

Baobabku, trzymałam kciuki za wizytę i widzę, że się opłaciło

Today, straszne dziecko - brak mi słów...

Dziś pierwszy dzień astronomicznej wiosny Słońce grzeje jak szalone, tylko wieje jeszcze!

Madzia, przytulam

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 09:44   #1306
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
ja miałąm jeden sztywny ale szybko wyjełam tę wkładkę, w miękkim lepiej czułam małego jak go trzymałam.
ja płaciłam w sklepie 299 zł plus 99 zł za materac pianka gryka kokos
hm.... to teraz nie wiem, czy lepiej sztywny, czy miekki
to widze, ze wcale nie ma takiej roznicy w cenie to super bo maz sie juz zastanawial, czy nie lepiej w PL kupic, a zanim my pojedziemy ...
to musze go przekonac, zeby kupic tutaj

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
a ja myslalam ze dzien wiosny zawsze jest 21 marca, teraz wyczytalam, ze to sie zmienia i teraz do 2047 r. bedzie 20 marca ale szok
Stary 2012-03-20, 10:02   #1307
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
hm.... to teraz nie wiem, czy lepiej sztywny, czy miekki
to widze, ze wcale nie ma takiej roznicy w cenie to super bo maz sie juz zastanawial, czy nie lepiej w PL kupic, a zanim my pojedziemy ...
to musze go przekonac, zeby kupic tutaj

a ja myslalam ze dzien wiosny zawsze jest 21 marca, teraz wyczytalam, ze to sie zmienia i teraz do 2047 r. bedzie 20 marca ale szok
A to nie jest tak, że astronomiczna wiosna zawsze zaczyna się 20.03, a kalendarzowa jest 21.03, bo coś mi dzwoni, ale nie wiem gdzie

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-03-20, 10:05   #1308
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Kasia, bo ja myślałam że 20+1 to że jest 20 tydzień i jeden dzień a nie że 21 tydzień ? mam mętlik, nawet na suwaczku sprawdziłam ile dziś mam.

Aaby, kurczę Ty poszalałaś z tymi zakupami ja dziś jadę, zobaczymy czy też będę ząbki zbierać
Trzymam kciuki żeby w autku nic się nie psuło a jak już musi to żeby było tanio.

Bika, jakie sny.... super.... !! Zazdroszczę, bo moja podświadomość mi nie funduje takich rewelacji

Edytowane przez strongwomen
Czas edycji: 2012-03-20 o 10:10
strongwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:06   #1309
xxKasiax
Wtajemniczenie

nie wiem
wazne ze wiosna juz do nas przyszla i mam nadzieje ze juz zostanie
u nas dzisiaj piekne slonko, chociaz jeszcze troche chlodno jest
dzisiaj mam wizyte u urologa, cikawe co powie na temat tego bialka w moczu boje sie troche
Stary 2012-03-20, 10:16   #1310
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że astronomiczna wiosna zawsze zaczyna się 20.03, a kalendarzowa jest 21.03, bo coś mi dzwoni, ale nie wiem gdzie

haha czlowiek uczy sie cale zycie ja myslalam ze w tym rou jest 20.03 dlatego ze luty mial 29 dni

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:17   #1311
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zastanawiam, czy ten konik morski to rzeczywiście takie cudo bo widzę, że jest szał

]
jak dla mnie takMoje dziecko od razu zaczelo zasypiac samo i to w mig

Cytat:
[

[/FONT]

Dzien dobry

Niedawno wstalismy i chyba zaraz wybieramy sie na play group
Stary 2012-03-20, 10:22   #1312
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, bo ja myślałam że 20+1 to że jest 20 tydzień i jeden dzień a nie że 21 tydzień ? mam mętlik, nawet na suwaczku sprawdziłam ile dziś mam.

Aaby, kurczę Ty poszalałaś z tymi zakupami ja dziś jadę, zobaczymy czy też będę ząbki zbierać
Trzymam kciuki żeby w autku nic się nie psuło a jak już musi to żeby było tanio.
Jeżeli masz już coś ponad dany tydzień, to jest to kolejny tydzień. Zobacz, jak jesteś w trzecim dniu ciąży, to jesteś w tygodniu zerowym czy pierwszym?
Tak samo działa później. 20t + 3d to 21 tydzień. 32 t + 2d to 33 tydzień...
Poprawcie mnie jeśli się mylę

No dobra, nie była to jakaś kolosalna kwota - tylko po prostu w koszyku było niewiele, a przy kasie kilkadziesiąt zł. I to bliżej 100zł niż 50zł. Niestety, ale wizyty w Ross liczy się w setkach

Kciuki się przydadzą Co prawda już pewne, że kilka wydatków nas czeka, ale oby nic więcej ponad to - z resztą nawet na to nie mamy $.
Ech, samochód to wieczna skarbonka...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-03-20, 10:26   #1313
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem
wazne ze wiosna juz do nas przyszla i mam nadzieje ze juz zostanie
u nas dzisiaj piekne slonko, chociaz jeszcze troche chlodno jest
dzisiaj mam wizyte u urologa, cikawe co powie na temat tego bialka w moczu boje sie troche
Dokładnie, najważniejsze, że jest

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
haha czlowiek uczy sie cale zycie ja myslalam ze w tym rou jest 20.03 dlatego ze luty mial 29 dni
Hmm

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-03-20, 10:27   #1314
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
[FONT=Arial Narrow]Jeżeli masz już coś ponad dany tydzień, to jest to kolejny tydzień. Zobacz, jak jesteś w trzecim dniu ciąży, to jesteś w tygodniu zerowym czy pierwszym?
Tak samo działa później. 20t + 3d to 21 tydzień. 32 t + 2d to 33 tydzień...
Poprawcie mnie jeśli się mylę

byc moze tak jest
Ja liczylam skonczone tyg i np. 21+2 byl dla mnie 21 tyg skonczonym, ale
jak urodzilam w 37+1 to wpisali mi 38 tydz
Stary 2012-03-20, 10:28   #1315
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

aaby, no tak skoro mamy 20+1 to "zaczynamy 21 tydzień" oczywiste ! jaka ja jestem tępa. Masakra. Przepraszam jak najmocniej za zamieszanie ;p Czyli z Kasią różni mnie tylko jeden dzień dziękuję aaby za olśnienie...

a z zakupami tak bywa, przeważnie jak duperelki to dużo na kasie

no to kciuki trzymam żeby wydatki były minimalne, i wygranej w totka na nowe autko
Stary 2012-03-20, 10:30   #1316
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
To jednak jeden dzien roznicy nie ? ciekawe ktora wczesniej urodzi
Stary 2012-03-20, 11:13   #1317
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

a ja już wróciłam ze szkoły, musiałam małego taszczyć ze sobą, nie chciałam z tym kaszlem go brać, no ale nie było z kim zostawić, bo mój ojciec - niań jest chory

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:26   #1318
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

cześć dziewczyny
Ja niedawno wstałam. Muszę coś wymyślić na obiad Pogoda nie za ciekawa. Muszę trochę posprzątać i odkurzyć.

Madzia

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:42   #1319
onyks
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Mam bardzo dużo pracy i nie mam czasu zaglądać nawet
A do tego cały tydzień mi się niestety taki zapowiada Jutro mam całodzienny wyjazd na tłumaczenie więc też mnie nie będzie echh

W miarę możliwości Was podczytuję i przesyłam buziaki wszystkim
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:44   #1320
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Przeleciałam Was pobieżnie, przyznaję się Nie było mnie od niedzieli, więc
ANA - WSZYSTKIEGO NAJLPESZEGO KOCHANA!
I BRZUCHA I DZIDZIUCHA I BANANA

Babobaku super, że wszystko super Ale ja Ci powiem, że poza cieszeniem się, że z dzieckiem u mnie wszystko okej, to jakoś nie mam uczuć do niego jeszcze żadnych. Nawet nie czuję tak dogłębnie, że w ciąży jestem. Mój człowieczek ma chyba 7,7 cm, ale nie umiem dobrze znaleźć tego na usg Wkleję Wam może foto to mi powiecie To było dwa tygodnie temu, ale jakoś zapomniałam Wam wcześniej pokazać

Jak przypomnę sobie co jeszcze miałam pisać, to napiszę
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości