Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 11:33   #2131
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Staram sie. Jak najbardziej. Juz predzej dziadkowie go rozpieszczaja, ale jaki to ma zwiazek ze mna
Pewnie sa jakies kwestie, w ktorych tez mi sie zdarza mu odpuscic, jestem miekka, ale od poczatku z tym walcze. Dlatego napisalam "staram sie", a nie "na pewno nigdy nie odpuszczam, jestem konsekwentna"
Po prostu on czasami przy mnie zaczyna baaardzo plakac, a przy tz spokoj.
np. zmiana pieluchy. Mial taki etap, ze nie lubil tego. Byl przy tym placz. Nadal nie lubi, ale zmieniamy na stojaco i jest lepiej.
Ale jednak jesli tz stanal kolo nas i pare slow do niego mowil - ze tylko chwilka i zeby byl spokojny - CISZA.
Pomimo tego, ze ja sie meczylam i zmienialam przy placzu. I tak - pol dnia zmiany pieluch z placzem. Wraca tatus do domu - juz pieluchy zmieniamy w ciszy, ewentualnie przy delikatnym narzekaniu.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Wiesz, maly sie ze mna pobawi, zagaduje, non stop "mama to", "mama tamto".
Z tym problemu nie ma. Wzglednie grzeczny jest.
Ale niestety slucha sie glownie TZ...
Moze faktycznie ja jemu czasami bardziej odpuszczam, a tz cos powie po mesku i koniec...
wiesz co, tak sobie myślę, że może to wynika też stąd, że i jeden i drugi to chłop więc się szybciej dogadają. Nawet w sumie poradniki "partnerskie" pokazują, jak różnie komunikuje się kobieta i mężczyzna i czemu czasem "prośby" kobiety są przez mężczyznę ignorowane - bo źle je formułujemy. I to chyba też może mieć znaczenie, przecież Twój synek to mały mężczyzna

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Dołączam do oczekujących sierpniówek , acz z pewnym drżeniem, bo moja ciąża mocno zagrożona, i nie wiem jak to będzie.

Gwoli przedstawienia się
To moja 3 ciąża, nieplanowana, 17 tydzen. Termin mam na sam koniec sierpnia. Mam 2 dzieci - Franka <5 i pół (cesarka)> i Idę <3 i pół lat (naturalny poród)>. No i teraz ciężaruję na leżąco.
witaj i bądź dobrej myśli, to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka, wrocilam wlsnie z miasta byłam z kumpelą obkupiłam sie kupiłam 3 tuniki w ciucholandzie(był dzis towar) i spodnie jedne w sklepie normalnym ale takie nadające sie na ciązowki bo z gumą i 2 bluzki jedynie kolor spodni......... musztardowy ale kolezanka mowila ze ładnie wygladam a te kolory teraz modne wiec zaszalałam jak wroce z obiadu to wkleje Wam zdjęcia odrazu wczorajszej koszuli do szpitala i plaszczyka

super

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:33   #2132
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkich
Dołączam do oczekujących sierpniówek , acz z pewnym drżeniem, bo moja ciąża mocno zagrożona, i nie wiem jak to będzie.

Gwoli przedstawienia się
To moja 3 ciąża, nieplanowana, 17 tydzen. Termin mam na sam koniec sierpnia. Mam 2 dzieci - Franka <5 i pół (cesarka)> i Idę <3 i pół lat (naturalny poród)>. No i teraz ciężaruję na leżąco.
Witam nową mamusie
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka, wrocilam wlsnie z miasta byłam z kumpelą obkupiłam sie kupiłam 3 tuniki w ciucholandzie(był dzis towar) i spodnie jedne w sklepie normalnym ale takie nadające sie na ciązowki bo z gumą i 2 bluzki jedynie kolor spodni......... musztardowy ale kolezanka mowila ze ładnie wygladam a te kolory teraz modne wiec zaszalałam jak wroce z obiadu to wkleje Wam zdjęcia odrazu wczorajszej koszuli do szpitala i plaszczyka
super czekamy na foty
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:35   #2133
Ando
Rozeznanie

Napisane przez Malwina_a
Wróciłam od gin mam mega dola, ryczłam cal droge a potem w domu, szyjk mi sie skrocila o 1,5cm. Mm mieć zlożony krazek, ktory jutro mam kupic. no i nakaz lezenia.
I tak z ciazy bez problemow zrobil sie ciaaza zagrozona, a ja mam przed soba 20 tygodni lezenia.

Ja leze od 10t.c. Jest 17, juz 4 x bylam w szpitalu, musze wytrzymac chociaz do 30t.c. czyli jeszcze tygodni... Jednocze sie w bólu..
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:35   #2134
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
wiesz co, tak sobie myślę, że może to wynika też stąd, że i jeden i drugi to chłop więc się szybciej dogadają. Nawet w sumie poradniki "partnerskie" pokazują, jak różnie komunikuje się kobieta i mężczyzna i czemu czasem "prośby" kobiety są przez mężczyznę ignorowane - bo źle je formułujemy. I to chyba też może mieć znaczenie, przecież Twój synek to mały mężczyzna
Mozliwe, mozliwe...
Ale wiadomo, ze chcialabym zeby tak samo sluchal sie mnie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:37   #2135
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
o -widze ze nie tylko ja leze na watku
i tez ciagle jem.. glownie z nudow chociaz od kiedy biore zelazo to mi sie tak zapycha wszystko niesympatycznie...
no ale coś z tym jedzeniem jest... brak ruchu i jedzenie... ja do dnia kiedy położyli mnie do łóżka przytyłam tylko 1 kg, a odkąd leżę czyli od 4 tygodni przytyłam 7 kg tzn... same kg mnie nie przerażają, tylko nie wiem czy tempo nie jest zbyt ekstremalne

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:37   #2136
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
dzięki

tak, już trzeci raz mam nadzieję, że tym razem się nie spóźnimy

Czemu 3 raz Ja byłam w 12 tc na 1 prenatalnych i teraz z tydzień mam jechać na 2 prenatalne to będzie 22tc.
A niewiesz czy te usg będzie 3d, czy za ten bajer trzeba dodatkowo płacić?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:38   #2137
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich

Gwoli przedstawienia się
Witaj
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 11:39   #2138
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
no ale coś z tym jedzeniem jest... brak ruchu i jedzenie... ja do dnia kiedy położyli mnie do łóżka przytyłam tylko 1 kg, a odkąd leżę czyli od 4 tygodni przytyłam 7 kg tzn... same kg mnie nie przerażają, tylko nie wiem czy tempo nie jest zbyt ekstremalne
Faktycznie szybko przybywa... Teoretycznie najlepiej jest 1kg na tydzien, ale mi lekarz nie robil problemow jak tylam po 2kg na tydzien Wiec powinno byc ok.
Tylko nam sie nie roztyj za bardzo

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 11:39   #2139
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Moj we wrzesniu bedzie mial 2 lata.
Nie wiem dlaczego tak jest.. Mam nadzieje, ze jemu to przejdzie...
Ale u Was tez sie bardziej SLUCHA taty? Bo zabawe jeszcze rozumiem, tata wiecej zrobi, zwlaszcza jak mama jest w ciazy... Ale u nas on nawet bardziej sie slucha taty niz mnie
Też jego bardziej słucha
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Jedziesz do Tych?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Ja miłam w 7tc zapalenie pęcherza leczone antybiotykiem, od tego czasu ph siuśków zasasowe ale bakterii nie ma. Cały czas biore żurawine w tabletkach no i tak jeszcze o soku teraz pomyślałam.
Będzie dobrze sok na pewno nie zaszkodzi
Cytat:
Witam wszystkich

Gwoli przedstawienia się
Witaj
żeby zagrożenie minęło
A czemu miałaś 1 cesarkę? Pytam, bo też miałam i liczę, że druga też będzie, a tu widzę u Ciebie, że poród s.n. Ja nie chcę
Stary 2012-03-20, 11:41   #2140
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak bylam ostatnio w szpitalu to byla dziewczyna ktorej na koncu ciazy wykryli dopiero ze ma 2 łożyska przednie i tyle i bedzie musiala 2 razy lozysko rodzic. Te łozyska to jest dziwna rzecz
Witam nową mamusię

a to ciekawe z tym łozyskiem, to teraz pytanie z serii głupich a oba były podpięte do tego samego dziecka? przecież pępek jest jeden
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:42   #2141
blueberry88
Zakorzenienie

Mój tż dziś nie wraca na noc, więc mam pierwszą samotną noc w nowym mieszkaniu. Choć mama mnie do siebie zaprosiła - może zostanę
Jutro o 11.30 mam wizytę u gina, ale już mnie brzuch tak nie boli, więc mam nadzieję, że wszystko w porządku. Wieczorem za to ma 3D i tż będzie mógł ze mną iść
Odwiedzę też ciucholand - może coś mi wpadnie... Choć mam już wystarczająco ciuszków na początek. Musze tylko dokupić półśpiochy, ale to już na all.
Idę się wykąpać i trochę ogarnąć chatkę
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 11:42   #2142
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak bylam ostatnio w szpitalu to byla dziewczyna ktorej na koncu ciazy wykryli dopiero ze ma 2 łożyska przednie i tyle i bedzie musiala 2 razy lozysko rodzic. Te łozyska to jest dziwna rzecz
o w mordę , to dopiero psikus
Stary 2012-03-20, 11:42   #2143
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
A nie wiesz jaki to ma wplyw na dziecko? Pewnie jest w jakims stopniu wieksza szansa na alergie?
Według mojej ginki skaza białkowa nie jest dziedziczna ale w sumie nastawiam się że będzie miało. Ale myślę, że to nie problem w moim przypadku
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:44   #2144
Ando
Rozeznanie

A co do wychowywania dzieci i poradników polecam Tracy Hogg "Jezyk niemowlat" i potem "jezyk dwulatka" - Ma babka bardzo proste ale skuteczne porady.

Ostatnio czytałam tez taka ksiazke-jakby pamietnik mamy 4 dzieci "Matecznik" Agnieszki Grzelak - to dla zmeczonych mamus ktore juz maja dosc niesamowita kobieta, mama nieidealna ktora otwarcie sie przyznaje ze nie ze wszystkim sobie radzi. Przy okazji podaje swoje sposoby na wychowywanie

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię

a to ciekawe z tym łozyskiem, to teraz pytanie z serii głupich a oba były podpięte do tego samego dziecka? przecież pępek jest jeden
Hehehe
no wlasnie -ciekawe. Nie mowila
Stary 2012-03-20, 11:45   #2145
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie szybko przybywa... Teoretycznie najlepiej jest 1kg na tydzien, ale mi lekarz nie robil problemow jak tylam po 2kg na tydzien Wiec powinno byc ok.
Tylko nam sie nie roztyj za bardzo
no właśnie nawet jem mniej teraz jak leżę bo nie czuję potrzeby... przed ciążą miałam lekką niedowagę więc trochę ciała chętnie przyjmę ale nie sądziłam że w takim tempie..... tym bardziej że przed ciążą jak chciałam przytyć to za chiny się nie dało... jakie baby są dziwne i skomplikowane

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:48   #2146
Linka25
Zakorzenienie

Ando jaka jest przyczyna u Ciebie? Też kłopoty z szyjką?

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Mój tż już wcześniej mówił, że jak śpię, to on czuje małą najbardziej, ale dopiero wczoraj uświadomił mi, że ona wtedy faktycznie szaleje. Mówił, że to, co jest w ciągu dnia, to jest nic. I jak tylko zasnę, to ona zaczyna wariować tak, że silnie wybija się nad mój brzuch i czuć ją bardzo dokładnie... i on wtedy się nacieszy... Ja też chcę!

a to ciekawe...
to by się zgadzało, czytałam że największą aktywność i najmocniejsze ruchy przesypiamy

Cytat:
W czasie ciąży wróciła mi skaza białkowa z dzieciństwa, gigantyczne wzdęcia, skęty jelit i biegunka. Podobno po ciąży ma być ok już.
a co z zapotrzebowaniem na wapń? jak sobie radzisz?

Cytat:

o rany !!
miała "zapasowe" łożysko

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

najwięcej tyjemy właśnie w II trymestrze
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:52   #2147
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczęłam według niektórych kalkulatorów ciążowych[B] 7 miesiąc, a już na pewno trzeci trymestr

Wow! Gratuluję
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:53   #2148
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Też jego bardziej słucha

Będzie dobrze sok na pewno nie zaszkodzi

Witaj
żeby zagrożenie minęło
A czemu miałaś 1 cesarkę? Pytam, bo też miałam i liczę, że druga też będzie, a tu widzę u Ciebie, że poród s.n. Ja nie chcę
co do zagrozenia....lekarze w szpitalu daja mi 5% szans na utrzymanie ciazy...mimo ze dziecko sie dobrze rozwija... strasznie sie boje i wogule mam depresje

Cesarke mialam bo maly sie nie obrocil
Oni sie staraja zeby rodzic naturalnie za drugim razem. Powiem Ci tak... Balam sie jak jasny gwint, wrecz histerii dostawalam na mysl o naturalnym porodzie. Ale w sumie...naturalny jest lepszy. Po pierwsze zalapalam sie na znieczulenie zewnatrzoponowe a po drugie to tylko 12 godzin... a potem juz funkcjonujesz, mleko leci, hormony dzialaja, mnie nawet szwy nie ciagnely. A po cesarce przez 2 tygodnie boli brzuch jak nie wiem, przez 3 miesiace mialam mega anemie, problemy z karmieniem, cycki bolaly jak ..tez nie wiem, dostalam oksytocyne na obkurczanie macicy-co tez boli jak...nie wiem. Plus cesarki ze dziecku nic nie jest i ma sie pewnosc ze zywe sie urodzi, ale poza tym...niefajnie. Poza tym komplikacje po cesarce moga byc smiertelne dla mamy - tak mowila jedna dziewczyna z ktora lezalam a costam miala z medycyna wspolnego. Nie strasze, ale wiadomo i tu i tu zawsze cos sie moze stac
Stary 2012-03-20, 11:53   #2149
nadalka
Zakorzenienie

może z tym 2 łożyskiem to było tak że miała bliźniaki bo czasem tak jest że po prostu 2 płód zanika,,, a łożysko sie utworzyło i sobie rosło i robili imprezę z tym drugim ??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 11:55   #2150
Linka25
Zakorzenienie

Dziewczyny macie już tę ciemną pionową linię na brzuchu??
U mnie zaczyna się pojawiać hehe teraz zauważyłam szok
Stary 2012-03-20, 11:58   #2151
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Witaj
Nie ty jedna leżąca jest nas więcej Ale pewnie ciężko leżeć przy dwójce dzieciaków?
po 3 wyladowaniu w szpitalu przenioslam sie do rodzicow zostawiajac dzieci na glowie zrozpaczonemu mezowi - biedny... Ale jak wrocilam ze szpitala zostawil mi dzieci na 3 godziny i nastepnej nocy jechalam spowrotem. Wiec w koncu wszystcy mi dali spokoj...

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ja jej nie mialam ni w jednej ni w drugiej ciazy. Ani zadnych rozstepow. Ponoc to genetyczne
Stary 2012-03-20, 11:59   #2152
Linka25
Zakorzenienie

Ando współczuję, musisz byc dzielna
wiara czyni cuda!!!
Stary 2012-03-20, 11:59   #2153
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
może z tym 2 łożyskiem to było tak że miała bliźniaki bo czasem tak jest że po prostu 2 płód zanika,,, a łożysko sie utworzyło i sobie rosło i robili imprezę z tym drugim ??
tez bylo takie moje przypuszczenie, ale jej nie pytalam bo kto wie, moze by sie zalamala

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 11:59   #2154
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
co do zagrozenia....lekarze w szpitalu daja mi 5% szans na utrzymanie ciazy...mimo ze dziecko sie dobrze rozwija... strasznie sie boje i wogule mam depresje

Cesarke mialam bo maly sie nie obrocil
Oni sie staraja zeby rodzic naturalnie za drugim razem. Powiem Ci tak... Balam sie jak jasny gwint, wrecz histerii dostawalam na mysl o naturalnym porodzie. Ale w sumie...naturalny jest lepszy. Po pierwsze zalapalam sie na znieczulenie zewnatrzoponowe a po drugie to tylko 12 godzin... a potem juz funkcjonujesz, mleko leci, hormony dzialaja, mnie nawet szwy nie ciagnely. A po cesarce przez 2 tygodnie boli brzuch jak nie wiem, przez 3 miesiace mialam mega anemie, problemy z karmieniem, cycki bolaly jak ..tez nie wiem, dostalam oksytocyne na obkurczanie macicy-co tez boli jak...nie wiem. Plus cesarki ze dziecku nic nie jest i ma sie pewnosc ze zywe sie urodzi, ale poza tym...niefajnie. Poza tym komplikacje po cesarce moga byc smiertelne dla mamy - tak mowila jedna dziewczyna z ktora lezalam a costam miala z medycyna wspolnego. Nie strasze, ale wiadomo i tu i tu zawsze cos sie moze stac
Ja bym nie przesadzala z tymi 2 tygodniami. Ja juz po tygodniu smigalam calkowicie bez bolu brzucha.
Anemie tez mialam, ale to nie przez cesarke, po prostu bardzo dlugo sie meczylam w bolach. Kilka dni chodzilam jak zombie, dopiero pozniej byla cesarka.
I teraz drugi raz tez chce cesarke.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 12:02   #2155
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

ja jej nie mialam ni w jednej ni w drugiej ciazy. Ani zadnych rozstepow. Ponoc to genetyczne
ponoć w jakimś stopniu to zależy od karnacji
Stary 2012-03-20, 12:02   #2156
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeszcze nie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 12:02   #2157
agunia82
Zakorzenienie

No i zaraz mi modem padnie i neta odetnie na amen

Cytat:
ja nie mam

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:03   #2158
Ando
Rozeznanie

A reszta leżących czemu lezy?

Ja mam obecnie krwiaka ok 8x5cm, ktory sie juz powoli organizuje, powoli scieka (3 tydzien juz tak...). Problemy z ta ciaza mam od 7 t.c. Najpierw sie zle rozwijala, potem zaczely sie krwawienia, jeden krwiak, potem potezny krwotok i drugi krwiak, duza anemia, a ostatnio jechalam z okrutnym bolem macicy. Ale dali jakas kroplowke i przeszlo. Srednia - co 2 tyg w szpitalu jak dotad....
Stary 2012-03-20, 12:06   #2159
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też sie zastanawiam. Niby 2 tabletki są przy profilaktyce... Zapytaj gina, ja też spytam jeśli będę pamiętać.
Ja biorę 6 tabletek magnezu. Moja gin mówi, że trezba brać dużo, bo i tak część się nie wchłonie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:07   #2160
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
doczytałam, to się nazywa Linea negra i faktycznie częściej występuje u kobiet o ciemniejszej karnacji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości