Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 10:59   #901
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Hej hej,ide zaraz myć okna
Wiesz co tak szczerze to dokładnie nie wiem na co jest acard,tzn.ja go biore bo dziewczyny go brałyniby działa na ukrwienie macicy i cos tam jeszcze ale niech ci napiszą inne dziewczyny ,które się na tym bardziej znają.Ja też się zastanawiam czy się znamy??ja kiedys mieszkałam na kilińskiego a teraz na orlej.
Acard to mała ilość kwasu acetylosalicylowego, działa rozrzedzająco i przecizakrzepowo na krew przez co twoje organy w tym macica no i później zarodek jest lepiej odżywiony, dotleniony (co jest bardzo ważne na jego wczesnych etapach rozwoju) i zmniejsza się też ryzyko że jakiś mikro skrzep gdzieś się w zarodku pojawi - co może być dla niego tragiczne,
dodatkowo acard jest zalecany (często wraz z zastrzykami z heparyny) przez lekarzy przy problemach z immunologią typu istnienie jakiś przeciwciał które mogą atakować ciążę - tu akurat nie znam dokładnie w jaki sposób on ma pomagac - być może zapobiega tworzeniu się kompleksów tych przeciwciał

ja jestem akurat tym przypadkiem z przeciwciałami więc od początku cyklu (łącznie 2 cykle bo w 2 się udało) łykałam Acard a od pozytywnego testu dodatkowo kuje się heparyną
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 11:25   #902
czarnula 1982
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Acard to mała ilość kwasu acetylosalicylowego, działa rozrzedzająco i przecizakrzepowo na krew przez co twoje organy w tym macica no i później zarodek jest lepiej odżywiony, dotleniony (co jest bardzo ważne na jego wczesnych etapach rozwoju) i zmniejsza się też ryzyko że jakiś mikro skrzep gdzieś się w zarodku pojawi - co może być dla niego tragiczne,
dodatkowo acard jest zalecany (często wraz z zastrzykami z heparyny) przez lekarzy przy problemach z immunologią typu istnienie jakiś przeciwciał które mogą atakować ciążę - tu akurat nie znam dokładnie w jaki sposób on ma pomagac - być może zapobiega tworzeniu się kompleksów tych przeciwciał

ja jestem akurat tym przypadkiem z przeciwciałami więc od początku cyklu (łącznie 2 cykle bo w 2 się udało) łykałam Acard a od pozytywnego testu dodatkowo kuje się heparyną
o właśnie o taką odp.mi chodziłoAlfa a jakie ty masz przeciwciała??A ja mam przeciwciała anty tpo-hasimoto ,czyli acard będe brała a teraz nie wiem co z ta heparyną??w razie ciąży powinnam brać??
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 11:34   #903
fiolusiek
Zakorzenienie

witajcie ja właśnie wróciłam ze spaceru do sklepu, byłam z moja suczka ale się cieszyła jak widzi, że się ubieram w kurtkę to podskakuje i się już cieszy widzę jak niewiele jej do szczęścia potrzeba...
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 11:42   #904
agatkaa1
Zakorzenienie

witam

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 11:52   #905
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
witam
witaj piękny avator
Stary 2012-03-20, 11:52   #906
amilcia
Wtajemniczenie

Hej.

Wow Agatko - super avatarek

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 12:02   #907
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie o taką odp.mi chodziłoAlfa a jakie ty masz przeciwciała??A ja mam przeciwciała anty tpo-hasimoto ,czyli acard będe brała a teraz nie wiem co z ta heparyną??w razie ciąży powinnam brać??
ja mam przeciwciała przeciwjądrowe (o jąderkowym typie świecenia) one mogą atakować wszystkie komórki, to są przeciwciała występujące w chorobach na tle autoimmunologicznym typu np reamatoidalne zapalenie stawów, toczeń itp ja żadnych takich chorób nie mam (póki co) ale napewno do nich predysponuję i być może jeszcze się jakiejś dorobię, póki co wiem napewno że mój układ immunologiczny jest nad aktywny i może atakować (albo wciąż atakuje) różne moje komórki w tym te tworzącego się zarodka...

ja nawet nie wiedziałabym że takie przeciwciała posiadam, ale po poronieniu mój lekarz zasugerował mi zrobienie kompletu badań (jak chcę bo po 1 poronienu z reguły lekarze nie zalecają) no i zrobiłam między innymi przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne (test przesiewowy ANA)
więc jako nieliczna stąd znam prawdopodobną przyczynę straty swojego dziecka no i uniknęłam być może też ponownej (prawdopodobnie bo oczywiście nikt mi na 100% tego nie powie)

co ciekawe często zdarza się że kobiety po paru poronieniach mimo dobrych wyników wszelkich badań (w tym na obecność przeciwciał) dostają od lekarza zalecenie takiej kuracji i na acardzie + heparynie donoszą ciążę - u nas Dasti tylko ostatnio rzadko się pojawia, pewnie wyprawkę już kończy dla synka.
Tłumaczy się to tym, że rodzajów przeciwciał które moga wpływać niekorzystnie na ciążę jest wiele i byc może nie wszystkie zostały poznane i zbadane, a wspomniana kuracja skutecznie zapobiega ich niekorzystnemu działaniu...

anty-TPO są przeciwciałami działającymi na tarczycę więc chyba raczej heparyny sie tu nie stosuje...
choć Hasimoto jest też chorobą autoimmunologiczną...

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
witajcie ja właśnie wróciłam ze spaceru do sklepu, byłam z moja suczka ale się cieszyła jak widzi, że się ubieram w kurtkę to podskakuje i się już cieszy widzę jak niewiele jej do szczęścia potrzeba...
hehe moich rodziców sunia reaguje na "choć" i "idziemy"
jak nie opatrznie się wypowie np zdanie do mamy "idziemy jutro do sklepu" to sunia już kręci się szczęśliwa w koło i pod drzwi biegnie
bo ją nauczyli że jak się ubierali to pytali psiaka "noo co idziemy? idziemy na spacer?"

to tak jak mój tż nauczył prosiaki, że jak daje im np marchewke to gwiżdże i teraz facet za oknem na psa gwiżdże albo reklama w tv i któs gwiżdże to świnki morskie ponoszą kwik na całą chatę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-20, 12:05   #908
agatkaa1
Zakorzenienie

dzięki dziewczynki.....łudzę się że może coś mi podrzuci

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-20, 12:18   #909
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
to będę nasyłać te bociany na ciebie jak na jakiegoś natrafię
w okolicy mojej mamci gniazdo jeszcze puste ale nadzoruje sprawę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-20, 12:45   #910
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
to będę nasyłać te bociany na ciebie jak na jakiegoś natrafię
w okolicy mojej mamci gniazdo jeszcze puste ale nadzoruje sprawę
przyjmę w każdych ilościach

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-20, 12:52   #911
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
jak nie opatrznie się wypowie np zdanie do mamy "idziemy jutro do sklepu" to sunia już kręci się szczęśliwa w koło i pod drzwi biegnie
bo ją nauczyli że jak się ubierali to pytali psiaka "noo co idziemy? idziemy na spacer?"

to tak jak mój tż nauczył prosiaki, że jak daje im np marchewke to gwiżdże i teraz facet za oknem na psa gwiżdże albo reklama w tv i któs gwiżdże to świnki morskie ponoszą kwik na całą chatę
haha niezłe z tymi świnkami. Ja też mam sunie, która szaleje na punkcie wyrazów typu "idziemy", "spacerek", "smycz" i co najlepsze to "niedziela" (biedaczce kojarzy się chyba z tym nieszczęsnym "idziemy"). No i imiona członków rodziny, jak usłyszy imię mojej ciotki to tyłek jej się chce urwać, bo wie, że przyjdzie do nas w odwiedziny i przyniesie jakieś smakołyki. Psy to cwane bestie

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 12:54   #912
fiolusiek
Zakorzenienie

Moja sunia reaguje jeszcze na ''czekalada'' jej ulubiona to truskawkowa z Wedla Albo ''zjadłabyś coś?"
Stary 2012-03-20, 12:59   #913
Cookie24
Zadomowienie

Witam robaczki
zagladam tak jak obiecałam

nie pocytowalam, wybaczcie....
wlasnie wykorzystalam mame i zostawilam synka zeby zakupy zrobic...

Mamusie mam do Was pytanko odnosnie karmienia, bo chyba sobie nie radze.. Maksiu musi jesc 3 razy dziennie butelke, a ogolnie karmie piersia.Mam problem, bo maly caly czas by wisial na piersi.. najada sie bo duzo mam mleczka, butelke tez ladnie zjada.. tyle , ze ciezko go odstawic.. placze od razu... Chyba lubi sie przytulic po prostu do cycusia.. ale ja jestem uwiazana wtedy i nie wiem czy w danym momencie placze bo jest glodny czy chce sie przytulic... frustrujace to jest bo siku nie moge zrobic w spokoju nawet... smoczek nie pomaga nawet czasem...

a wogole uwazacie specjalne na diete karmiac piersia ?? bo pediatra mi mowi co innego a polozna co innego

i jeszcze jedno hihihih jakiego kremu uzywacie wychodzac na spaceki, bo na oliwke bambino Maksiu ma uczulenie na twarzy....

wogole to buziaczki dla Was
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 13:00   #914
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Moja sunia reaguje jeszcze na ''czekalada'' jej ulubiona to truskawkowa z Wedla Albo ''zjadłabyś coś?"
No taaaak, zapomniałam, u mnie też niektóre potrawy zostały opanowane, np. rzeczy typu "kurczak", "puszeczka", "ciasteczko"

Amelia
Stary 2012-03-20, 13:36   #915
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
hi hi może tym avatarem przyciągne do siebie bocianaa zmiany to takie,iż zauważyłam baaardzo duzo śluzua wczesniej prawie go nie miałamsiostra piła siemie na poprawe sluzu i jej sie udało0 zajść w ciąże,także zobaczymy co będzie u mnie,już wszystkiego się łapie,zawsze to jakaś nadzieja
o, nie wiedziałam, lecę po siemeń

dzień zaczął się nie za ciekawie bo musiałam wstać o 4.45 ale... zdałam egzamin na prawko!!!!!! i byłam u gina - owulacja planowo, dziś 15dc/14doba i widać pięknie pęcherzyk i pęknie dziś wieczór, najpóźniej jutro i spytał się czy mąż jest i kazał go dorwać hihi

P.S. też od wczoraj acadr biorę aż wydaje mi się że lepsze mam krążenie bo tak zawsze umarzałam a wczoraj po kilku godzinach cieplutko mi było

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 13:56   #916
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość

i jeszcze jedno hihihih jakiego kremu uzywacie wychodzac na spaceki, bo na oliwke bambino Maksiu ma uczulenie na twarzy....
Ja używam Penatena - Wind&Weter - ale to z Niemiec, nie wiem czy u nas można go dostać.

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 13:59   #917
agatkaa1
Zakorzenienie

alonka gratulacje zdania prawka!!!!

alonka i czarnula można łykac też tabletki linocomplex.....koszt ok 10zł za 60tabletek...zamiast tego siemia do picia bo jest wstrętne albo olej z wiesiołka a tabletkach też jest dobry ja brałam i śluzu było sporo teraz kupiłam linocomplex bo jest tańsze

adusia a My się nie znamy chyba jeszcze więc się witam

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-20, 14:02   #918
natalia_23
Zakorzenienie

witam u nas jakiś bardzo dobry dzień na dodatek słońce świeci

Byliśmy na kontroli bioderek, Miki był bardzo grzeczny, pomimo tego, że ledwo co zasnął. Rozwalony leżał na kozetce i obserwował lekarza Pan lekarz przypadł mamie bardzo, niby z bioderkami ok. Mamy już jądra kostnienia z panewkach, które wykształcają się trochę później ale jest też lekka 4 st asymetria panewek i przez to mamy kontrolę za 2 miesiące.

Lekarz bardzo mnie zaskoczył, bo pytał który to był poród i która ciąża aż przez chwilę zaniemówiłam. Pytał w którym tygodniu było poronienie.....

Poza tym złożyłam CV w tym ośrodku bo marzy mi się tam praca i co za 2 h telefon czy poszukuje dalej pani pracę ? ( jakby to tak było łatwo z ciągu 2 h ją znaleźć ) ja mówie tak i babka przedstawia ofertę . Niestety nie mogłam jej przyjąć bo praca jest w Toskanii !! na 2-3 m-ce. Ale się cieszę, że taki szybki odzew jest no i rozmarzyłam się tą Toskanią : love: już nawet zaczełam kombinować jakby tak mąż wziął tacierzyński i urlop + urlop bezpłatny to może byśmy mogli pojechać

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

natalia - rozpoczęłam masaż
hehehe i jak wrażenia ???

ja się czułam jak po gwałcie ale warto było

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 14:02   #919
fiolusiek
Zakorzenienie

Siemie lniane mielone jest pyszne Ja uwielbiam wymieszane z kiślem
Stary 2012-03-20, 14:03   #920
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Trzymam za znalezienie fajnej pracy.
A masz juz coś na oku?

A co ten cały acard i na co go się bierze
Bo ja normalnie w tych niektórych nazwach jestem zupełnie zielona
Cały czas zastanawiam się czy my przypadkiem się nie znamy
dziękuję, przydają się
Tak jak wyżej napisałam mam jedną pracę na oku, z tego co wiem czekają na kontrakt z NFZ i wtedy będą potrzebować pracowników. Chciałabym, żeby to było na przełonie lipiec-sierpień bo wtedy już bede po egzaminach. Praca marzenie, blisko i po 6 h dziennie, więc 10 h tygodniowo bym miała dla Mikołaja, zamiast siedzieć w pracy Mam nadzieje, że się uda

A acard też brałam dziewczyny napisały już co i jak

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas nocka całkiem fajnie Julka popołudniu mało co spała, zasnęła ok 19, po 21 obudziłam ją na kąpiel i jedzonko, ok 22 zasnęła jak suseł i pospała do 3 Karmienie i dalej kima do 6:30 także jestem wyspana
fajnie, że obie wyspane

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, czy u Was też takie piękne słoneczko? Ja już po "spacerze", byłam w przychodni i walczyłam ze starszymi paniami, żeby dostać się na wizytę bez rejestracji. I udało się, dostałam skierowanie od ręki. Zdecydowałam, że przyda mi się porada specjalisty po stracie Amelki, zaszkodzić nie zaszkodzi, a może coś zadziała...

Widzę, że na wiosnę wszystkim wraca energia do zmian, ja też planuję zmienić coś w mieszkaniu, sypialnia idzie na pierwszy ogień. Tak więc dzięki za stronki, zaraz zabieram się za przeglądanie. Mam też takie szczęście, że moja mamuśka zajmuje się tym zawodowo, więc może ją wykorzystam Ahh i dzisiaj chyba skoczymy obrączki pooglądać. Zmiany, zmiany, zmiany!
widzię bardzo pozytywny post zmiany, zmiany

Cytat:
podrzuci napewno, trzymam mocno kciuki i kieruję wszytskie bocki w twoim kierunku

Cytat:
Witam robaczki

Mamusie mam do Was pytanko odnosnie karmienia, bo chyba sobie nie radze.. Maksiu musi jesc 3 razy dziennie butelke, a ogolnie karmie piersia.Mam problem, bo maly caly czas by wisial na piersi.. najada sie bo duzo mam mleczka, butelke tez ladnie zjada.. tyle , ze ciezko go odstawic.. placze od razu... Chyba lubi sie przytulic po prostu do cycusia.. ale ja jestem uwiazana wtedy i nie wiem czy w danym momencie placze bo jest glodny czy chce sie przytulic... frustrujace to jest bo siku nie moge zrobic w spokoju nawet... smoczek nie pomaga nawet czasem...

a wogole uwazacie specjalne na diete karmiac piersia ?? bo pediatra mi mowi co innego a polozna co innego

ja trzymałam dietę miesiąc ( dieta polegała na ograniczaniu kapusty, fasoli itp i niektórych owoców i słodyczy ) po tym czasie jem wszystko tak nam na SR mówili

Ja polecam kremik z BabyDream tani, fajny skład

A z karmieniem musicie się dograć, dajcie sobie czas, kombinuj ile się da i jak najmniej butli

trzymaj się dzielnie maleńka

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 14:04   #921
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
alonka gratulacje zdania prawka!!!!

alonka i czarnula można łykac też tabletki linocomplex.....koszt ok 10zł za 60tabletek...zamiast tego siemia do picia bo jest wstrętne albo olej z wiesiołka a tabletkach też jest dobry ja brałam i śluzu było sporo teraz kupiłam linocomplex bo jest tańsze

dzięki za podpowiedz wyślę dziś męża po te tabletki
ja na przykład uwielbiam pić zmielone siemie lniane ale nie wiem czy to to samo

1.07.2013
Stary 2012-03-20, 14:07   #922
katka_19
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny,
ale cudna pogoda Aż na spacer by się chciało wyjść Dziś TŻ przyjeżdża na jeden dzień i potem wyjeżdża i wróci końcem marca/początkiem kwietnia.
Alonka - brawo, gratuluję zdania prawka
Agatka i Czarnulka - rewelacyjne avatarki, zarezerwujcie mi bociana na okres czerwiec-lipiec
Adunia89- super, że mama zajmuje się zmianami, czasami takie coś jest wskazane

Ja przez weekend zamówiłam lampę do kuchni, doniczki i firanki do jadalni
Mogę liczyć na Waszą kreatywność? Bo ja nie mam pomysłów już... robię duży wyjazd na Kretę dla firmy produkującej lody Muszę zrobić jakieś fajne atrakcje na miejscu nawiązujące do tych lodów/produktów letnich, aczkolwiek musi to być na poziomie bo to same BIZNESMENY Macie jakieś pomysły?

Ja dzisiaj zamierzam kupić sobie kwas foliowy i zaczynam łykać

Edytowane przez katka_19
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:14
katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 14:15   #923
agatkaa1
Zakorzenienie

Natalia to ja otwieram już wszystkie okna i czekam

Alonka jeśli lubisz to pij sobie to siemie !! ja tak napisałam dla tych które nie lubią

Katka więc jeden mój drugi Twój umowa stoi??a możesz polecić jakies fajnehotele w BUłgari??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-20, 14:16   #924
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Ale poszaleliśmy dziś z Julianem, ponad 3 godziny na spacerze byliśmy

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Zostaw sobie gaciorki , może się przydadzą jak w brzusiu będzie siostra / braciszek Julinka
eee, cała torba ciążowych odłożona i będzie czekać a tych nie nałożyłam ani razu i nie nałożę, bo fason nie ten dla mnie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
a ja dzis totalnie niewyspana chodze, jakis idiota nie wylaczyl auto alarmu i cala noc az do 6 rano wyl samochod, co sie przebudzialam wyl, pospalam chwile przekrecalam sie na drugi boku wył - masakra jakas... a potem jeszcze musialam wstac dzis wczesnie bo na badanie tsh i ft4 szlam na 7 rano, echhhhh
masakra, po co komu alarm w aucie skoro na niego nie reaguje

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ja bede miec czerwono biala kuchnie juz mamy wizje z TZ
to tak narodowo

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
A co ten cały acard i na co go się bierze
Bo ja normalnie w tych niektórych nazwach jestem zupełnie zielona
Cały czas zastanawiam się czy my przypadkiem się nie znamy
Alfa już wytłumaczyła dokładnie, ja brałam go od początku. lekarz zalecił brać jak tylko zobaczę II... Julek jest z nami, nie wiem czy pomógł, ale na pewno nie zaszkodził.

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, czy u Was też takie piękne słoneczko? Ja już po "spacerze", byłam w przychodni i walczyłam ze starszymi paniami, żeby dostać się na wizytę bez rejestracji. I udało się, dostałam skierowanie od ręki. Zdecydowałam, że przyda mi się porada specjalisty po stracie Amelki, zaszkodzić nie zaszkodzi, a może coś zadziała...
Fajnie, że się na taką pomoc zdecydowałaś

Cytat:
witam
witam jak wiosennie u Ciebie
ostatnio widziałam ofertę na podkład, może będziesz zainteresowana
o revlonie kilka razy pisałyśmy http://gruper.pl/x.php/1,16962/Cala-...hotoReady.html

Cytat:

pestka reaguje na 'zrób siad na dywan'

Cytat:
Witam robaczki

hej jak się macie?
co do karmienia, u nas na początku było tak samo, z czasem się unormowało i teraz Julek je około 20-3- minut. Czasem wieczorami wisi, ale wtedy ewidentnie chce się poprzytulać. Czasem było tak, że go odciągałam i zabawiałam inaczej, na trochę się sprawdzało
Ja dietę trzymam ale to ze względu na skazę Julka, poza zakazanymi rzeczami jem wszystko (ku niezadowoleniu niektórych, którzy uważają, że nie powinnam groszku, fasoli i coca-coli) -> Julkowi nic nie jest, żadnych brzuszkowych problemów
Ja używałam Nivea na każdą pogodę, ale przez problemy skórne kupiłam krem Oilatum i czasem nim smaruję

Dlaczego musisz tak dużo dokarmiać?

buziaki

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
dzień zaczął się nie za ciekawie bo musiałam wstać o 4.45 ale... zdałam egzamin na prawko!!!!!! i byłam u gina - owulacja planowo, dziś 15dc/14doba i widać pięknie pęcherzyk i pęknie dziś wieczór, najpóźniej jutro i spytał się czy mąż jest i kazał go dorwać hihi

P.S. też od wczoraj acadr biorę aż wydaje mi się że lepsze mam krążenie bo tak zawsze umarzałam a wczoraj po kilku godzinach cieplutko mi było
brawo za prawo jazdy, za pierwszym razem zdane??
No to koniecznie przeczytaj jak powinnaś pandować... to jest bardzo ważne

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:20
inutil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 14:19   #925
katka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Natalia to ja otwieram już wszystkie okna i czekam

Alonka jeśli lubisz to pij sobie to siemie !! ja tak napisałam dla tych które nie lubią

Katka więc jeden mój drugi Twój umowa stoi??a możesz polecić jakies fajnehotele w BUłgari??
Kochana stoi Twój ten bliższy , tudzież większy, mój ten mniejszy, bo dopiero za 2-3 miesiące zaczynamy starania, aTy już działasz Uuuu spprostowanie, działa Alonka Pomyliłam się Agatka bo pogubiam si od kiedy Ty zaczynasz działania? Czy już działasz?
A Bułgaria to na dojazd własny/autokar/samolot Bo to istotne

Edytowane przez katka_19
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:21
katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 14:22   #926
agatkaa1
Zakorzenienie

Inutil dzięki póki co zamówiłam próbki z loreala lumi wiem że on rozświetlający jest ale zobaczymy bo opinie sa różne

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-20, 14:23   #927
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
o, nie wiedziałam, lecę po siemeń

dzień zaczął się nie za ciekawie bo musiałam wstać o 4.45 ale... zdałam egzamin na prawko!!!!!!było
gratulacje! ja nie wyobrażam sobie życia bez samochodu, więc prawko już od 18stki w portfelu

Cytat:
A no racja, nie znamy, witam agatkaa

Amelia
Stary 2012-03-20, 14:28   #928
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Natalia wooow, Toskania? Co miałabyś tam robić? Może warto przemyśleć sprawę?
katka_19 ojj, to długo tż nie będzie a zabawy z lodami dla biznesmenów :conf used:chyba nie pomogę.

No i nieśmiały uśmieszek dla e-ciotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01513.jpg (20,3 KB, 21 załadowań)
Stary 2012-03-20, 14:32   #929
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

brawo za prawo jazdy, za pierwszym razem zdane??
No to koniecznie przeczytaj jak powinnaś pandować... to jest bardzo ważne
nieee, za 2 za pierwszym łuk zwaliłam
ja to jestem za tym, żeby ktoś narysował mi pandowanie bo jednak lepiej wiedziałabym jak się za to zabrać

adunia jakbym wcześniej miała samochód, to pewnie wcześniej i prawko robiłabym

1.07.2013
Stary 2012-03-20, 14:36   #930
agatkaa1
Zakorzenienie

Katka no więc wszystko gra a ja działam cały czas ....! bez efektów niestety...ale cóż....
Bułgaria samolotem coś fajnego dla młodych z rozrywką może być ze zjeżdżalniami

INUTIL on jest przesłodki!!!!
patrzę tak na tego revlona znalazłam próbki też na all....koszt 5zł i nie wiem jaki kolor?? jam blada twarz :P haha

Natalia fajna propozycja!! Może warto to przemyśleć??

Adunia ide szukac Twojej historii bo coś przegapiłam....
Doczytałam!! Strasznie mi przykro ehh życie uczy Nas pokory...to nie tak miało wszystko być...ciąża miała być najpiękniejszym okresem w Naszym życiu!

INUTIL a te sandałki są super!!

co myślicie??
http://allegro.pl/hm-sukienka-panter...215595920.html

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:51
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości