|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
dodatkowo acard jest zalecany (często wraz z zastrzykami z heparyny) przez lekarzy przy problemach z immunologią typu istnienie jakiś przeciwciał które mogą atakować ciążę - tu akurat nie znam dokładnie w jaki sposób on ma pomagac - być może zapobiega tworzeniu się kompleksów tych przeciwciał ja jestem akurat tym przypadkiem z przeciwciałami
|
|
|
#902 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
jak widzi, że się ubieram w kurtkę to podskakuje i się już cieszy
|
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Wow Agatko - super avatarek
|
|
#907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one mogą atakować wszystkie komórki, to są przeciwciała występujące w chorobach na tle autoimmunologicznym typu np reamatoidalne zapalenie stawów, toczeń itp ja żadnych takich chorób nie mam (póki co) ale napewno do nich predysponuję i być może jeszcze się jakiejś dorobię, póki co wiem napewno że mój układ immunologiczny jest nad aktywny i może atakować (albo wciąż atakuje) różne moje komórki w tym te tworzącego się zarodka...ja nawet nie wiedziałabym że takie przeciwciała posiadam, ale po poronieniu mój lekarz zasugerował mi zrobienie kompletu badań (jak chcę bo po 1 poronienu z reguły lekarze nie zalecają) no i zrobiłam między innymi przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne (test przesiewowy ANA) więc jako nieliczna stąd znam prawdopodobną przyczynę straty swojego dziecka no i uniknęłam być może też ponownej (prawdopodobnie bo oczywiście nikt mi na 100% tego nie powie) co ciekawe często zdarza się że kobiety po paru poronieniach mimo dobrych wyników wszelkich badań (w tym na obecność przeciwciał) dostają od lekarza zalecenie takiej kuracji i na acardzie + heparynie donoszą ciążę - u nas Dasti tylko ostatnio rzadko się pojawia, pewnie wyprawkę już kończy dla synka. Tłumaczy się to tym, że rodzajów przeciwciał które moga wpływać niekorzystnie na ciążę jest wiele i byc może nie wszystkie zostały poznane i zbadane, a wspomniana kuracja skutecznie zapobiega ich niekorzystnemu działaniu... anty-TPO są przeciwciałami działającymi na tarczycę więc chyba raczej heparyny sie tu nie stosuje... choć Hasimoto jest też chorobą autoimmunologiczną... ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() jak nie opatrznie się wypowie np zdanie do mamy "idziemy jutro do sklepu" to sunia już kręci się szczęśliwa w koło i pod drzwi biegnie ![]() bo ją nauczyli że jak się ubierali to pytali psiaka "noo co idziemy? idziemy na spacer?" to tak jak mój tż nauczył prosiaki, że jak daje im np marchewke to gwiżdże i teraz facet za oknem na psa gwiżdże albo reklama w tv i któs gwiżdże to świnki morskie ponoszą kwik na całą chatę
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki.....łudzę się że może coś mi podrzuci
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
to będę nasyłać te bociany na ciebie jak na jakiegoś natrafię
![]() w okolicy mojej mamci gniazdo jeszcze puste ale nadzoruje sprawę
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Moja sunia reaguje jeszcze na ''czekalada'' jej ulubiona to truskawkowa z Wedla
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Witam robaczki
zagladam tak jak obiecałam nie pocytowalam, wybaczcie.... wlasnie wykorzystalam mame i zostawilam synka zeby zakupy zrobic... Mamusie mam do Was pytanko odnosnie karmienia, bo chyba sobie nie radze.. Maksiu musi jesc 3 razy dziennie butelke, a ogolnie karmie piersia.Mam problem, bo maly caly czas by wisial na piersi.. najada sie bo duzo mam mleczka, butelke tez ladnie zjada.. tyle , ze ciezko go odstawic.. placze od razu... Chyba lubi sie przytulic po prostu do cycusia.. ale ja jestem uwiazana wtedy i nie wiem czy w danym momencie placze bo jest glodny czy chce sie przytulic... frustrujace to jest bo siku nie moge zrobic w spokoju nawet... smoczek nie pomaga nawet czasem... a wogole uwazacie specjalne na diete karmiac piersia ?? bo pediatra mi mowi co innego a polozna co innego ![]() i jeszcze jedno hihihih jakiego kremu uzywacie wychodzac na spaceki, bo na oliwke bambino Maksiu ma uczulenie na twarzy.... wogole to buziaczki dla Was
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień zaczął się nie za ciekawie bo musiałam wstać o 4.45 ale... zdałam egzamin na prawko!!!!!! i byłam u gina - owulacja planowo, dziś 15dc/14doba i widać pięknie pęcherzyk i pęknie dziś wieczór, najpóźniej jutro P.S. też od wczoraj acadr biorę aż wydaje mi się że lepsze mam krążenie bo tak zawsze umarzałam a wczoraj po kilku godzinach cieplutko mi było
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam Penatena - Wind&Weter - ale to z Niemiec, nie wiem czy u nas można go dostać.
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
alonka gratulacje zdania prawka!!!!
alonka i czarnula można łykac też tabletki linocomplex.....koszt ok 10zł za 60tabletek...zamiast tego siemia do picia bo jest wstrętne albo olej z wiesiołka a tabletkach też jest dobry ja brałam i śluzu było sporo teraz kupiłam linocomplex bo jest tańsze adusia a My się nie znamy chyba jeszcze więc się witam
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
witam
u nas jakiś bardzo dobry dzień na dodatek słońce świeci Byliśmy na kontroli bioderek, Miki był bardzo grzeczny, pomimo tego, że ledwo co zasnął. Rozwalony leżał na kozetce i obserwował lekarza Pan lekarz przypadł mamie bardzo, niby z bioderkami ok. Mamy już jądra kostnienia z panewkach, które wykształcają się trochę później ale jest też lekka 4 st asymetria panewek i przez to mamy kontrolę za 2 miesiące.Lekarz bardzo mnie zaskoczył, bo pytał który to był poród i która ciąża aż przez chwilę zaniemówiłam. Pytał w którym tygodniu było poronienie..... Poza tym złożyłam CV w tym ośrodku bo marzy mi się tam praca i co za 2 h telefon czy poszukuje dalej pani pracę ? ( jakby to tak było łatwo z ciągu 2 h ją znaleźć . Niestety nie mogłam jej przyjąć bo praca jest w Toskanii !! na 2-3 m-ce. Ale się cieszę, że taki szybki odzew jest ![]() hehehe i jak wrażenia ??? ja się czułam jak po gwałcie
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Siemie lniane mielone jest pyszne
|
|
|
|
|
#920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak wyżej napisałam mam jedną pracę na oku, z tego co wiem czekają na kontrakt z NFZ i wtedy będą potrzebować pracowników. Chciałabym, żeby to było na przełonie lipiec-sierpień bo wtedy już bede po egzaminach. Praca marzenie, blisko i po 6 h dziennie, więc 10 h tygodniowo bym miała dla Mikołaja, zamiast siedzieć w pracy ![]() A acard też brałam dziewczyny napisały już co i jak Cytat:
![]() Cytat:
zmiany, zmiany podrzuci napewno, trzymam mocno kciuki i kieruję wszytskie bocki w twoim kierunku ![]() Cytat:
tak nam na SR mówili Ja polecam kremik z BabyDream tani, fajny skład A z karmieniem musicie się dograć, dajcie sobie czas, kombinuj ile się da i jak najmniej butli trzymaj się dzielnie maleńka
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyślę dziś męża po te tabletkija na przykład uwielbiam pić zmielone siemie lniane ale nie wiem czy to to samo
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny,
ale cudna pogoda Aż na spacer by się chciało wyjść Dziś TŻ przyjeżdża na jeden dzień i potem wyjeżdża i wróci końcem marca/początkiem kwietnia. Alonka - brawo, gratuluję zdania prawka Agatka i Czarnulka - rewelacyjne avatarki, zarezerwujcie mi bociana na okres czerwiec-lipiec ![]() Adunia89- super, że mama zajmuje się zmianami, czasami takie coś jest wskazane ![]() Ja przez weekend zamówiłam lampę do kuchni, doniczki i firanki do jadalni ![]() Mogę liczyć na Waszą kreatywność ? Bo ja nie mam pomysłów już... robię duży wyjazd na Kretę dla firmy produkującej lody Muszę zrobić jakieś fajne atrakcje na miejscu nawiązujące do tych lodów/produktów letnich, aczkolwiek musi to być na poziomie bo to same BIZNESMENY Macie jakieś pomysły?Ja dzisiaj zamierzam kupić sobie kwas foliowy i zaczynam łykać
Edytowane przez katka_19 Czas edycji: 2012-03-20 o 14:14 |
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia to ja otwieram już wszystkie okna i czekam
Alonka jeśli lubisz to pij sobie to siemie !! ja tak napisałam dla tych które nie lubią Katka więc jeden mój drugi Twój umowa stoi??a możesz polecić jakies fajnehotele w BUłgari??
|
|
#924 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ale poszaleliśmy dziś z Julianem, ponad 3 godziny na spacerze byliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to tak narodowo ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
witam ostatnio widziałam ofertę na podkład, może będziesz zainteresowana ![]() o revlonie kilka razy pisałyśmy http://gruper.pl/x.php/1,16962/Cala-...hotoReady.html Cytat:
pestka reaguje na 'zrób siad na dywan' Cytat:
co do karmienia, u nas na początku było tak samo, z czasem się unormowało i teraz Julek je około 20-3- minut. Czasem wieczorami wisi, ale wtedy ewidentnie chce się poprzytulać. Czasem było tak, że go odciągałam i zabawiałam inaczej, na trochę się sprawdzało Ja dietę trzymam ale to ze względu na skazę Julka, poza zakazanymi rzeczami jem wszystko (ku niezadowoleniu niektórych, którzy uważają, że nie powinnam groszku, fasoli i coca-coli) -> Julkowi nic nie jest, żadnych brzuszkowych problemów Ja używałam Nivea na każdą pogodę, ale przez problemy skórne kupiłam krem Oilatum i czasem nim smaruję Dlaczego musisz tak dużo dokarmiać? buziaki Cytat:
No to koniecznie przeczytaj jak powinnaś pandować... to jest bardzo ważne Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-03-20 o 14:20 |
|||||||
|
|
|
|
#925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uuuu spprostowanie, działa Alonka Pomyliłam się Agatka bo pogubiam si od kiedy Ty zaczynasz działania ? Czy już działasz ?A Bułgaria to na dojazd własny/autokar/samolot Bo to istotne
Edytowane przez katka_19 Czas edycji: 2012-03-20 o 14:21 |
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil dzięki
póki co zamówiłam próbki z loreala lumi wiem że on rozświetlający jest ale zobaczymy bo opinie sa różne
|
|
#927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A no racja, nie znamy, witam agatkaa |
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia wooow, Toskania? Co miałabyś tam robić? Może warto przemyśleć sprawę?
katka_19 ojj, to długo tż nie będzie a zabawy z lodami dla biznesmenów ![]() :conf used:No i nieśmiały uśmieszek dla e-ciotek |
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwszym łuk zwaliłamja to jestem za tym, żeby ktoś narysował mi pandowanie bo jednak lepiej wiedziałabym jak się za to zabrać ![]() adunia jakbym wcześniej miała samochód, to pewnie wcześniej i prawko robiłabym
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Katka no więc wszystko gra a ja działam cały czas ....!
Bułgaria samolotem coś fajnego dla młodych z rozrywką może być ze zjeżdżalniami INUTIL on jest przesłodki!!!! patrzę tak na tego revlona znalazłam próbki też na all....koszt 5zł Natalia fajna propozycja!! Może warto to przemyśleć?? Adunia ide szukac Twojej historii bo coś przegapiłam....Doczytałam!! Strasznie mi przykro ehh życie uczy Nas pokory...to nie tak miało wszystko być...ciąża miała być najpiękniejszym okresem w Naszym życiu!INUTIL a te sandałki są super!! co myślicie?? http://allegro.pl/hm-sukienka-panter...215595920.html
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-03-20 o 14:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

niby działa na ukrwienie macicy i cos tam jeszcze ale niech ci napiszą inne dziewczyny ,które się na tym bardziej znają.Ja też się zastanawiam czy się znamy??ja kiedys mieszkałam na kilińskiego a teraz na orlej.

one mogą atakować wszystkie komórki, to są przeciwciała występujące w chorobach na tle autoimmunologicznym typu np reamatoidalne zapalenie stawów, toczeń itp
ja żadnych takich chorób nie mam (póki co) ale napewno do nich predysponuję i być może jeszcze się jakiejś dorobię, póki co wiem napewno że mój układ immunologiczny jest nad aktywny i może atakować (albo wciąż atakuje) różne moje komórki w tym te tworzącego się zarodka...

frustrujace to jest bo siku nie moge zrobic w spokoju nawet... smoczek nie pomaga nawet czasem... 
aż przez chwilę zaniemówiłam. Pytał w którym tygodniu było poronienie..... 
za znalezienie fajnej pracy.

póki co zamówiłam próbki z loreala lumi wiem że on rozświetlający jest ale zobaczymy bo opinie sa różne
a zabawy z lodami dla biznesmenów