|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Bedzie dobrze!A stresik to normalna sprawa,chyba kazda ma. U mnie w rodzinie zawsze tak bylo,ze tylko dzieci dostawaly na zajaczka prezety.I w rodzinie,ktora zalozylam tez tak jest,ze zajaczek przychodzi do corki tylko,no w tym roku przyjdzie do dwojki(mam nadzieje,ze zdarze sie rozpakowac do Swiat)
#1262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Hej
gratulacje dla Karo Z ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miedniczka nerkowa nadal poszerzona u Kajulki, w czwartek idę z opisem do pediatry i zobaczymy co dalej.Jestem dobrej myśli, chociaż nie powiem, łezki mi poleciały, bo miałam nadzieję,że będzie już wszystko ok. Kajunia spała jak smok przy badaniu, nawet żel zimny Jej nie obudził ![]() Pan doktor od usg kazał się na ta chwilę nie przejmować, mówił że to się często u dzieci do roczku naprawia. Do tego pani , która pomaga mu przy usg to moja kuzynka i też mi mówiła,że z reguły przy takim powiększeniu to dzieci są kierowane na kontrolne usg co 2 miesiące. Spadam karmić. Karolca i Claudia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
masz pilke gimnastyczna w domu?
mi pomogla ![]() ![]() Dziewczyny po porodzie ... Jak podchodzicie do kolejnych ciaz? Moj maz mnie juz teraz namawia na drugie dziecko ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | ||
Raczkowanie
|
Ja po wizycie. Wszystko ok, Mała układa się ładnie, lekarz szyjkę badał, mówił, że niesformatowana, ale rozmięka- mam spacerować, sprzątać (nie myć okien), chodzić po schodach i jeśli będzie w takim tempie postępowało to powinnam urodzić przed świętami
![]() Aha i byłam w szpitalu na chwilę i podobno ostatnio był zastój, a teraz zaczął się ruch spory, bo to idzie falami więc u nas pewnie też się znów zacznie ![]() Zacytowałam i chciałam napisać, że trzymam kciuki za Karo, ale widzę już, że po wszystkim więc gratuluje bardzo!!! ![]() ![]() Karolca, Claudia wszystkiego najlepszego, łatwego porodu i zdrowych i ślicznych bobasków ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas nie ma takiego zwyczaju w zasadzie...
![]() |
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wysprzątalam całe mieszkanie, łącznie z myciem kafelek w łazience, szorowaniem fug i w ogóle takie cuda wyprawiałam... raz na górze, raz na dole, skakałam schylałam się... i nic. Później wzięłam bardzo ciepłą kąpiel aby rozluźnić bolące plecy. Mała trochę pokopała (to był już czas na spanie) i na tym się skonczyło. dziś mąż mnie tak wyłaskotał, że prawie się posikałam, dobrze, że miałam wkładkę ![]()
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Badania to zwykłe pobranie krwi (morfologia, kiła, antygen hbs) i mocz, ale.. ledwo co zdążyłam.. Były potworne korki, byłam 15 minut po czasie, ale na szczęście mnie przyjęła (choc nie obyło się bez gadania, że za późno itd...). A bardzo zależało mi żeby to dziś załatwic; Mężowi się oberwało w drodze, że hoho - całą złośc wylałam na niego.. No ale potem przeprosiłam ![]() A wizytę mam oczywiście tak jak Ty ![]() Potem pojechaliśmy na małe zakupy i pozałatwiac parę spraw. W końcu kupiłam biustnosz ![]() ![]() Ale fajna sprawa - pierwszy raz byłam na bra-fittingu! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę! karo, balbinka, aalegna trzymam kciuki!!! Co do farbowania, nie mam pojęcia co i jak, bo nie farbuję, ale ostatnio widziałam się z koleżanką ciężarówką (ale Ona dopiero jest gdzieś w 15 tygodniu), była u fryzjera na farbowaniu i kolor (zawsze robiła ten sam) wyszedł Jej zupełnie inaczej! ![]() ![]() karo_z gratulacje!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas nie ma takiej tradycji.. ![]() Cytat:
Nie dziwię się że łezki popłynęły, bo to przecież Twoje Maleństwo, ale dobrze, że lekarz uspokaja, na pewno będzie dobrze ![]() A ja własnie zaczęłąm się zastanawiac jak to z tymi bioderkami u dzieciaczków, z tego co kojarzę, to żadna urodzona dziecinka na naszym wątku nie ma problemu z bioderkami? Czy to dopiero później robi się jakieś badania w tym kierunku? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Jak ja rodzilam to tez byl taki wysyp ze polozne nie wiedzialy w co rece wlozyc
![]() ![]() na ostatnia nocke dali nam dziewczyne do pokoju (pokoje sa dwuosobowe a nie bylo miejsc i dostawialy lozka tylko we wszystkich pokojach) ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super, że wizyta udana! ![]() ![]() Monika a w którym szpitalu rodzisz? Pytam z ciekawości, bo mam parę znajomych w Kraku i coś mi się obiło o uszy o jakimś szpitalu na Galla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
ale wiecie co, cos w tym jest z tym wysypem i zastojem...
jak byłam w niedzielę na KTG to było tego dnia kilka dziewczyn z terminem na 13 marca, aż połozna złapała się za głowę ![]()
#1271 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My juz po spacerku. Niestety mimo słonka. dzis u mnie chłodno. karo_z gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() ![]() karolca i Claudia wszystkiego co najlepsze dziewczyny! ![]() aalegna, Balbinka trzymam za Was kciuki! ![]() nowaken skad ja to znam. Tez sama nie raz przesadze, nakrzycze na Filipa a potem mi bardzo smutno. Oczywiscie go przepraszam, jesli unioslam sie niepotrzebnie ale czesciej krzykne jak mnie nie slucha, a na prosby nie reaguje. Moj maz jest ode mnie cierpliwszy, choc ostatnio tez chyba go wszystko przerasta i tez zdarzy mu sie przegiac. Ale jestesmy tylko ludzmi, wymsknie sie czasem podniesiony ton, choc nie powinien, bo to tylko wylanie naszych emocji na dziecku. Tylko zeby to wszystko bylo takie proste w zyciu ![]() Nie martw sie, najwazniejsze ze sie przeprosili ![]() Roksape moj Szymonek zasypia roznie, ale przewaznie przy piersi jak sie naje. Wtedy odkladam go do lozeczka. No chyba ze ma chwile czuwania po karmieniu, wtedy pogadam z nim troche i potem odkladam do lozeczka. Czasem popatrzy popatrzy oczkami i zasypia sam, ale czesciej jest jęk, gdzie jestes mamusiu i wtedy daje smoka, poglaskam i usypia. Albo jest jeszcze glodny i nie usypia tylko ciagnie smoczka i zaczyna plakac i wtedy znow biore do cyca, je i usypia. ![]()
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a łezki to mi poleciały , bo jak sobie człowiek czarny scenariusz wyobrazi .... i jak sobie pomyslałam o tej mojej koleżance i Patrycji to aż mnie serce zakuło ![]() ![]() Z bioderkami to na badanie się idzie w 6-8 tygodniu sprawdzić czy z bioderkami wszystko jest ok,usg wtedy robią i w razie nieprawidłowości wprowadzają leczenie.Nowaken Antek miał chyba jakiś z tym kłopot, jeśli się nie mylę ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-20 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antek z powodu położenia miednicowego nie miał dobrze zrosniętych panewek czyli miał zwichnięte bioderka miał najgorszy poziom dysplazji po jednej stronie miał typ C a po drugiej D ale nosił takie szelki i teraz jest ok. Dlatego namawiam Was do robienia USG u ortopedów a nie u pediatrów (bo też czasami robią). Ja w razie czego mam kogo polecić w Poznaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chce juz dzieciatka. Po pierwsze, bo ktos sie tymi dziecmi pozniej musi zajac kiedy bede w pracy, po drugie bo na te czasy niezbyt latwe kiedy jajko ma kosztowac 1zł dwojka dzieci przy takich zarobkach jakie mamy z mezem wystarczy ![]() ![]() Cytat:
![]() Z tym zastojem to cos jest, bo jak bylam przyjmowana do szpitala, to podobno ostatnie m-sce na oddziale zajelam. I w ten dzien kiedy bylam przyjeta, bylo az 7 cesarek. Kiedy bylam wypisywana, na salach byly pustki ![]() Moj Szymonek mial usg bioderek w szpitalu, bo w tym co ja rodzilam robia to badanie po urodzeniu. I na kontrole mamy isc po 6 tygodniach. Z Filipem tez tak mialam. Polozna tylko doradzila zakladac profilaktycznie pieluszke tetrowa na pieluche jednorazowa, zeby te bioderka byly bardziej odwiedzione.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() rodzę na siemieradzkiego, ale moja położna jest z Galla właśnie, bo się przeniosła stamtąd i pediatra przyszła też ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
Nowaken dobrze,że już macie ten problem z bioderkami z głowy
![]() U nas w domu to ja jestem bardziej surowa dla Niny i jesli ktoś głosniej do Niny przemówi to ja i mnie tż opierdala wtedy , a ja mam wyrzuty sumienia, bo to z reguly jak jestem wkurzona na coś innego to wtedy mi sie na Nią krzyknie , na szczęscie rzadko mi się to zdarza, bo sama nie tak chce się do Niej zwracać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno częściej te problemy mają dziewczynki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aguśka nie obraź się ale z doświadczenia wiem że zakładanie pieluszki tetrowej mało daje żeby bioderka były bardziej odwiedzione to lepsza jest pieluszka flanelowa bo ona jest sztywniejsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Wtajemniczenie
|
Karolca i Claudia Wszystkiego Najlepszego!!!!
Karo GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! desia co do nakladek silikonowych to u mnie sie przydaja, nie caly czas uzywam ale jak sutki mnie bola to tak - i Hania ciagnie dobrze, ale ona ogolnie wszystko ciagnie i z butelki i piers z nakladka i bez. Emigra ja po porodzie ogolnie zaczelam sie zastanawiac czy chce miec drugie dziecko, tzn dziecko chce ale ciaze i porod przechodzic to juz tak srednio, chyba ze dadza mi jak najszybciej epidural podczas porodu to tak. nie mysle narazie o drugim dziecku a przed porodem bralam pod uwage za jakies max 3 lata. Roksape moja malutka zasypia roznie, a najczesciej przy karmieniu, 5 min pociagnie i zasypia, musze ja wybudzac aby sie najadla, wiec ostatnio zaczelam sciagac pokarm i podkarmiam ja butelka. zasypia przewaznie na moich piersiach albo ramieniu jak trzymam ja do odbicia, jak ja poloze do lozeczka lub naszego lozka to czasami sie przebudza i daje jej smoczek albo sama zasypia. a ogolnie to z niej nocny marek, w nocy oczy jak 5zl i bawienie sie smoczkiem, mruczenie, ogladanie i tym sposobem spalam dwie ostatnie noce od 2 do 5:30. Tz dzis juz spal na dole, bo po co dwoje z nas ma sie nie wysypiac, jesli wstaje w nocy to tylko raz ale zajmuje to min 1,5h. wiec Hania spala dzisiaj ze mna na lozku, lozko jest duze, spie w bezpiecznej odleglosci, nie powinnam tak robic ale wstawac do lozeczka za kazdym razem jak zakwili bo smoczek wypadl to dziekuje bardzo. a wlasnie co do laktatora elektrycznego TT -- jest glosny jak dla mnie i rurka mnie wkurza bo nie ma jej za bardzo jak wysuszyc a zachodzi para czasami i wtedy nie mozna go uzywac, musi to wyschnac tylko nie za bardzo wiem jak. Dziewczyny jesli karmicie z butelki to ile ml dajecie dziecku na jedno karmienie? mi polozna powiedziala ze 5 -10 ml na tym etapie (pierwszy tydzien) Hania powinna dostawac podczas jednego karmienia. zadnych wiadomosci od Balbinki (??) Karolca ja tez dwa dni/dzien przed porodem czulam niepokoj i stresowalam sie troche porodem i jak to bedzie a wczesniej nie mialam takich mysli, takze lada chwila i Ewelinka bedzie u Ciebie na rekach ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-20 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie najgorsze byly te chwile przed pojsciem do szpitala. Wtedy rozpieszczalam Filipa tak bardzo ze az sama bylam w szoku, ale chcialam sie nim nacieszyc, bo wiedzialam ze pare dni nie bedziemy sie widziec a potem tez jak przyjade z dzidzia ze szpitala to nie bedzie latwo i nie bedziemy mieli tyle czasu dla siebie no i z cierpliwoscia tez bedzie roznie, bo wiecej obowiazkow. Dlatego to normalne, ze tak nam przykro. Ogolnie jest smutno, a teraz kiedy u Ciebie jest koncowka to jest jeszcze trudniej. Cytat:
![]() Podziwiam kobiety ktore rodza i wychowuja wiecej dzieci. A co do pieluszki, absolutnie sie nie gniewam ![]() ![]()
![]() |
#1285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez musze w tygodniu wybrac sie do laboratorium na ostatnie juz badania! Monika krk, super ze wszystko po wizycie dobrze ![]() No i zycze zebys sie rozpakowala przed swietami ![]() Emigra, to ale msui sie mezowi podobac rola tatusia skoro juz chce Julce rodzenstwo robic ![]() Nie no, troche chyba za wczesnie, przeciez Ty i Twoj organizm musicie troszke chcociaz dojsc do siebie, ja mysle ze min rok poczekac trzeba by ![]() A jak Ty to widzisz? Konia, przykro mi ze nie doszla ta nerka dosiebie tak jak na to liczylas! Bede z niecierpliwoscia czekac co lekarka na to powie! Ale ja jestem dobrej mysli zarowno u Kajuni jak i u mojej Viki ![]() Bedzie dobrze, w najgorszym wypadku (odpukac, tfu-tfu) robia zabieg jesli samo sie to nie unormuje ![]() Mag nie stresuj sie , ja jestem bardzo opryszczkowa , trzeba po prostu uwazac, nie caluj dziecka itd, sama wiesz - zeby nie przeniesc na dziecko. Wiem ze sie czlowiek naczyta ale te powiklania zdarzaja sie niezwykle rzadko! Claudia cos mi sie wydaje ze to czop ![]() Jolka my - dorosli sobie prezentow nie robimy, tylko dla dzieci ![]() Karo - GRATULUJE ![]() ![]() ![]() Roksape, ja mialam dokladnie tak samo z Adasiem , on byl taki maly ssaczek-przytulaczek ![]() Ale ja mam bardzo wyrobione zdanie na ten temat i uwazam ze potrzeby takiego malego dziecka sa wazniejsze niz moje. Pytanie czego Ty chcesz? Bo jesli kompletnie nie wchodzi w gre i nie mozesz spac z Basia to Aguska miala fajna ksiazke o usypianiu dzieci i moze Ci podac tytul? Tylko nie wiem czy to sie odnosi do takich malych dzieci ![]() Adaikaka i nowaken, wiem co czujecie bo serce matki to zawsze krwawi jak jest taka sytuacja ![]() U mnie czesciej jest tak ze to ja wiecej marudze i krzycze a Tz macha reka ![]() Ma wiele wiecej cierpliwosci niz ja! No ale w szwecji jednak ludzie sa troche inni, bardziej spokojni, my jestesmy bardziej spontaniczni i goracokrwisci w Polsce ![]() No ale dziewczyny - najwazniejsze ze sie potem przeprosza, w koncu tak jak Aguska pisala, jestesmy tylko ludzmi. Ja czesto jak juz mi nerwy puszcza to potem tlumacze Adasiowi co ,jak i dlaczego! Ale wiem ze on sie mnie nie boi i to mnie w sumie cieszy, On wie ze pomarudze, krzykne i bedzie ok potem ![]()
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1287 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Bedzie dobrze,zobaczysz! Cytat:
O to bardzo szybko takie plany,bo twoj organizm potrzebuje czasu,by sie zregenerowac,no i psychika pewnie tez.Ja jeszcze nie urodzilam,ale na ta chwile chcialabym planowac kolejna ciaze jak maly skonczy rok,tak zeby miec ok 2 lata roznicy miedzy dziecmi. Cytat:
![]() A czemu dokarmiasz jesli mozna spytac? Tez mysle co u Balbinki...
![]() |
#1288 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moj maz tez chce w miare szybko syna, tylko ze ja nie mam nic przeciwko, bo cala ciaze dobrze znosze ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do wysypow dzieciaczkowych, to moze cos w tym jest, czyzby nadchodzil u nas na watku...? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1290 |
Zadomowienie
|
Karo Gratulacje!
dziewczyny ma ktoras z was sprawdzony przepis na ciasto pierogowe? nigdy nie robilam, a mam ochote na pierogi z serem ![]() u nas prezenetów na zajączka brak ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.