Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 14:00   #2221
Ando
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ech te uroki ciąży...

Cześć Ojej, a co się dzieje?
wiesz-pisalam wczesniej. W skrocie - mam komplikacje od 6 tyg ciazy. Teraz mam krwiaka duzego i wciaz b.duze zagrozenie poronieniem. Leze i czekam. jak mowia lekarze - co ma byc to bedzie...
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:01   #2222
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Sama nie wiem. Moze masz racje.
W necie pisza ze niby jest ok.
Ale ja na prawde mam gdzies w mozgu wbite ze nie wolno...
Pewnie dlatego, ze nie wolno za czesto

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:06   #2223
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana na pewno wszystko jest w porządku A może nawet nie zuważasz tych ruchów? Ja czasem jak jestem zajęta, to dopiero po jakimś czasie sobie uświadamiam, że Mały się rusza. A czasem nie rusza się bardzo długo. Tłumaczę sobie, że na pewno śpi

Na pewno dużo śpi Ja mam takiego leniuszka. Zazwyczaj na usg mało się rusza, więc pewnie generalnie tak ma, że jest leniwy
no właśnie na usg Mała była bardzo spokojna, tylko rączką sobie machała a tak to leżała spokojnie. Myślę ze grzeczniutka ta moja dziewczynka

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Zrobię co mam zrobić i przyjdę poczytać co napłodziłyście
hej hej
a powiedz jak u Ciebie z ruchami, bo pamietam że w tym samym dniu miałyśmy ostatnią @ więc jesteśmy w podobnym wieku ciąży

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Prosze was dajcie spokoj z pisaniem takich glupot.

A szczaw nie jest szkodliwy w ciazy, wrecz przeciwnie. Znowu niepotrzebnie wyjdzie panika.
Cytat:
Zgadzam sie z tym. Poza tym trzeba pamietac, ze szczaw jest zdrowy. Nie mozna jesc go czesto, ale wlasnie taki gar zupy nie zaszkodzi, a moze pomoc zapobiegac anemii
Szczaw w nadmiarze nie jest dobry, bo wypłukuje wapń, ale to sie tyczy nadmiaru. Myślę, że sporadycznie zjedzony to tylko dobrze robi, bo ma przecież swoje dobre właściwości. Poza tym wystarczy dorzucić jajko na twardo do zupki ... Ja uwielbiam szczawiową, ale przecież nie jest to zupa jak pomidorowa ze da się ją jeść 2 razy w tygodniu, bo sczawiowa jest dla mnie właśnie dość specyficzna ...

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Pewnie dlatego, ze nie wolno za czesto
zgadza się, nie wolno za często - obojętnie czy w ciaży czy nie w ciąży
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:10   #2224
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no jestem porobiłam foty,nastawiłam zupe pomidorowa by sie gotowała i wklejam
1,2-koszula
3,4-bluzka
5-sukieneczka
6,7-spodnie(są szersze ogolnie takie jakby pumpiaki pryz kostce tez na gumce
8-tuniczka
Cytat:
i jeszcze
1-tunika
2-tunika
3-bluzeczko-tunika
super zakupy,spodnie rewela bardzo mi się podobają
Cytat:
Cieszę się, że wszystko w porządku
dziękuje!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:23   #2225
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
co do zagrozenia....lekarze w szpitalu daja mi 5% szans na utrzymanie ciazy...mimo ze dziecko sie dobrze rozwija... strasznie sie boje i wogule mam depresje
O kurcze... nawet teraz dają Ci tylko 5 % szans

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie już tę ciemną pionową linię na brzuchu??
U mnie zaczyna się pojawiać hehe teraz zauważyłam szok
Nie mam linii. Za to mam otoczkę wokół pępka Taką śmieszną.

Cytat:
A reszta leżących czemu lezy?

Ja mam obecnie krwiaka ok 8x5cm, ktory sie juz powoli organizuje, powoli scieka (3 tydzien juz tak...). Problemy z ta ciaza mam od 7 t.c. Najpierw sie zle rozwijala, potem zaczely sie krwawienia, jeden krwiak, potem potezny krwotok i drugi krwiak, duza anemia, a ostatnio jechalam z okrutnym bolem macicy. Ale dali jakas kroplowke i przeszlo. Srednia - co 2 tyg w szpitalu jak dotad....
Biedactwo Ale dzieciątko musi być silne, skoro to wszystko przetrwało Będzie dobrze

Cytat:
bierzesz magnez bez B6?
Biorę z witaminą B6. Magne B6

Cytat:
a tez magnez z jakiej okazji bierzecie?
Ja z powodu ciągłych bóli brzucha

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
O, jest tutaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Lina_Medina Ale chyba jeszcze inne widzialam
Masakra

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witam nową Mamusię i trzymam kciuki! Musi być dobrze - musi!
A mi moje kochanie wraz z teściową zrobili prezent - ostatnio strasznie się zamartwiałam, że nie czuje jeszcze maleństwa, że brzuch mnie pobolewa i twardnieje (w sobotę była kulminacja - pojechaliśmy z teściową, szwagierką i małą na zakupy i tak wyszło, zę w pewnym momencie puściły mi totalnie nerwy i się popłakałam i dopiero powiedziałam co mnie boli - oczywiście teściowa powiedziała, ze mam nie tłumić w sobie nic i z nią rozmawiać, bo przecież zaraz będzie moją mamą (kochana z niej kobieta)) no i zamówili w niedzielę a dziś przyszedł detektor tętna i już słuchaliśmy dziś serduszka Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam i uspokoiłam!
A mam jeszcze pytanko odnośnie magnezu - w tej chwili biorę tylko prenatal classic i nic poza tym - jeśli czasem twardnieje mi brzuszek to brać dodatkowo ten magnez czy poczekać do wizyty i skonsultować to z lekarzem?
Ooo fajniutko z tym detektorem Też mam i sobie słucham jak się martwię o Małego
A co do magnezu, kup sobie i łykaj. Na pewno nie zaszkodzi.

Cytat:
1,2-koszula
3,4-bluzka
5-sukieneczka
8-tuniczka
Cytat:
i jeszcze
1-tunika
2-tunika
3-bluzeczko-tunika
Fajne ciuszki

Cytat:
zalezy kto jakie ma bóle. Czasem nie da rady wytrzymac z bólu i zadreczanie jest gorsze , lepiej ejchac.No i w moim przypakdu jesli moj gin przyjmuje raz w tyg tylko we wtorki to musiala bym ze srodowym bólem czekac tydzien by konsultowac(taki przyklad ) wiec wtedy lepiej mi an ip podjechac.......
A nie masz telefonu do swojego lekarza?
Zawsze lepiej się skonsultować, opisać co się dzieje

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
wiesz-pisalam wczesniej. W skrocie - mam komplikacje od 6 tyg ciazy. Teraz mam krwiaka duzego i wciaz b.duze zagrozenie poronieniem. Leze i czekam. jak mowia lekarze - co ma byc to bedzie...
Tak wiem. Już doczytałam. Będzie dobrze Kochana

Cytat:
no właśnie na usg Mała była bardzo spokojna, tylko rączką sobie machała a tak to leżała spokojnie. Myślę ze grzeczniutka ta moja dziewczynka
No widzisz. I dlatego mało i delikatnie ją czujesz
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:27   #2226
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
A ja z utęsknieniem czekam na powrót do domu - dziś drugi dzień będę jeść zupę szczawiową mniaaaaaam. Znalazłam w zamrażarce torebkę zamrożonego młodego szczawiu od rodziców z działki i w niedzielę nagotowałam gar zupy PYCHA
kocham szczawiową ja zrobilam pomidorowa z ryzem juz pol gara nie ma ja zjadlam 2 miseczki małe a tz 2 duze Szczawiowa zrobie w tym tyg mam akurat tez zamrozony szczaw
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
zamawiam sobie na allegro ciążowe leginsy
juz cieplutko sie robi to niedlugo bede chodzila w leginsach i tuniczkach
a plaszcza zadnego nie kupilam
bylam chyba w kazdym sklepie
no i jak byl w brzuszku ok to w ramionach zbyt duzy
a te takie nadajace sie na ciaze te ,,grzybki" kosztuja 190 zł to ja dziekuje ;/
ja tez chodze w leginsach. i wbrew pozorom takie zwykłe na mnie wchodzą mimo brzucha mnie nie uciskają A plaszczyk tez mam lekko rozkloszowany. Ale zdaje mi sie ze rekawy sa za serokie, nie lubie takich ale co zrobic, wkoncu 3 rozmiary wiekszy niz zawsze nosiłam.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
super zakupy,spodnie rewela bardzo mi się podobają
dziekuje
Cytat:

Fajne ciuszki

A nie masz telefonu do swojego lekarza?
Zawsze lepiej się skonsultować, opisać co się dzieje:
dzięki
telefonu nie mam. Ja chodze na kase chorych bo unas jest 2 prywatnie ale takich pochrzanionych ze masakra. A na kase chorych czyli Ci co w szpitalu pracują to sa super w wiekszosci. I niemam do niego numeru. Zawsze chce wziac i zapominam. Niewiem czy mi da skoro to nie prywatne wizyty??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:27   #2227
agunia82
Zakorzenienie

No i ma internet stały Ale jaja w ogóle, bo technik stwierdził, że to wygląda jakby nas ktoś przez pomyłkę odciął. To mówię, że my się tutaj niedawno wprowadziliśmy i poprzedni najemcy mieli windykację, ale o wszystkim informowaliśmy w biurze obsługi przy przenoszeniu usługi. Jak to technik stwierdził - oni czasem mają jakieś opóźnienia i właśnie mimo tego, że wszystko jest przeniesione i niby ok to potrafią odciąć No myślałam że padnę, dobrze, że wymusiłam wcześniejszą wizytę technika bo tak to do jutra z brakiem netu bym się bujała...

Prince fajne zakupki

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 14:34   #2228
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
co do zagrozenia....lekarze w szpitalu daja mi 5% szans na utrzymanie ciazy...mimo ze dziecko sie dobrze rozwija... strasznie sie boje i wogule mam depresje

Cesarke mialam bo maly sie nie obrocil
Oni sie staraja zeby rodzic naturalnie za drugim razem. Powiem Ci tak... Balam sie jak jasny gwint, wrecz histerii dostawalam na mysl o naturalnym porodzie. Ale w sumie...naturalny jest lepszy. Po pierwsze zalapalam sie na znieczulenie zewnatrzoponowe a po drugie to tylko 12 godzin... a potem juz funkcjonujesz, mleko leci, hormony dzialaja, mnie nawet szwy nie ciagnely. A po cesarce przez 2 tygodnie boli brzuch jak nie wiem, przez 3 miesiace mialam mega anemie, problemy z karmieniem, cycki bolaly jak ..tez nie wiem, dostalam oksytocyne na obkurczanie macicy-co tez boli jak...nie wiem. Plus cesarki ze dziecku nic nie jest i ma sie pewnosc ze zywe sie urodzi, ale poza tym...niefajnie. Poza tym komplikacje po cesarce moga byc smiertelne dla mamy - tak mowila jedna dziewczyna z ktora lezalam a costam miala z medycyna wspolnego. Nie strasze, ale wiadomo i tu i tu zawsze cos sie moze stac
Cytat:
A reszta leżących czemu lezy?

Ja mam obecnie krwiaka ok 8x5cm, ktory sie juz powoli organizuje, powoli scieka (3 tydzien juz tak...). Problemy z ta ciaza mam od 7 t.c. Najpierw sie zle rozwijala, potem zaczely sie krwawienia, jeden krwiak, potem potezny krwotok i drugi krwiak, duza anemia, a ostatnio jechalam z okrutnym bolem macicy. Ale dali jakas kroplowke i przeszlo. Srednia - co 2 tyg w szpitalu jak dotad....
I tak boję się rodzić naturalnie Pomimo braku mleka i wszystkich dolegliwości
W poprzedniej ciąży też miałam ogromne problemy od samego początku, napierw mówili, że pusty pęcherzyk, potem właśnie krwiak i odklejanie kosmówki... potem skracanie szyjki, zastój w nerce...leżałam po 3tyg. w szpitalu 4razy. co tydzień jeździłam na wizyty do gina, a udało się Krwiak mi się wchłonął na szczęście ok. 15.t.c Może u ciebie też się uda Musisz być dzielna
Też mi cały czas powtarzali, że małe szanse, nie uda się, ale ja dzielnie leżałam i z krążkiem donosiłam do 37t.c.
Stary 2012-03-20, 14:37   #2229
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

i mam pytanie jak wygladam w tych spodnaich???????? nie za grubo??????????? tak szczerze, bo ja zawsze czern nosiłam, a teraz dosc ze jasniutkie to jeszcze grubsza jestem

mi się bardzo podobają, grubo na pewno nie, nie ma całych nóg ale jeśli masz je długie - a tak mi się coś pamięta - to na pewno w całości są świetne
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:43   #2230
Linka25
Zakorzenienie

Irmusia nie obawiasz się że przedawkujesz B6?
Stary 2012-03-20, 14:48   #2231
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
I tak boję się rodzić naturalnie Pomimo braku mleka i wszystkich dolegliwości
W poprzedniej ciąży też miałam ogromne problemy od samego początku, napierw mówili, że pusty pęcherzyk, potem właśnie krwiak i odklejanie kosmówki... potem skracanie szyjki, zastój w nerce...leżałam po 3tyg. w szpitalu 4razy. co tydzień jeździłam na wizyty do gina, a udało się Krwiak mi się wchłonął na szczęście ok. 15.t.c Może u ciebie też się uda Musisz być dzielna
Też mi cały czas powtarzali, że małe szanse, nie uda się, ale ja dzielnie leżałam i z krążkiem donosiłam do 37t.c.
Ciesze sie ze to mowisz dzieki za dodanie otuchy, bo mam podobne objawy. i skonczylo sie cesarka? A dziecko zdrowe? nie ma problemow zadnych? tez sie boje jakie beda konsekwencje. Na razie jest opozniony o ok 2 tyg wg wzrostu

U nas jest 1 szpital gdzie daja znieczulenie na zyczenie. Musialam wytrzymac tylko do 4 cm rozwarcia tak ze bylo do wytrzymania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 14:53   #2232
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesze sie ze to mowisz dzieki za dodanie otuchy, bo mam podobne objawy. i skonczylo sie cesarka? A dziecko zdrowe? nie ma problemow zadnych? tez sie boje jakie beda konsekwencje. Na razie jest opozniony o ok 2 tyg wg wzrostu

U nas jest 1 szpital gdzie daja znieczulenie na zyczenie. Musialam wytrzymac tylko do 4 cm rozwarcia tak ze bylo do wytrzymania
Tak była cesarka, bo jakiś tam wymiar był nie taki, nawet mi wody nie odeszły już mnie wzięli na stół Mały dostał 10 punktów i ważył 2900, a mówili, że malutki i max 2300 będzie miał (na USG godzine przed c.c.) także nie martw się na zapas i leż

Potem wyszły niewielkie problemy z serduszkiem, ale teraz ma 3 lata wszystko jest ok i duży jak na swój wiek, bardzo ruchliwy i kochany warto było się męczyć
Stary 2012-03-20, 14:55   #2233
ewka5891
Zakorzenienie

Wróciłam z lotniska, w jedną stronę strasznie mi sie dłużyło, nudno tak samej jezdzic...
strasznie zgłodniałam, musze cos zjesc, a potem zabieram sie za robienie gołąbków, strasznie sie za nimi stestniłam nawet nie pamietam kiedy ost raz jej jadlam, pewnie dawno w polsce...

Cytat:
Witam wszystkich
Dołączam do oczekujących sierpniówek , acz z pewnym drżeniem, bo moja ciąża mocno zagrożona, i nie wiem jak to będzie.

Gwoli przedstawienia się
To moja 3 ciąża, nieplanowana, 17 tydzen. Termin mam na sam koniec sierpnia. Mam 2 dzieci - Franka <5 i pół (cesarka)> i Idę <3 i pół lat (naturalny poród)>. No i teraz ciężaruję na leżąco.
witam
mam nadzieje, ze malenstwo bedzie sie zdrowo rozwijac

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:58   #2234
Ando
Rozeznanie

ciagle mi krew z nosa leci...

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Tak była cesarka, bo jakiś tam wymiar był nie taki, nawet mi wody nie odeszły już mnie wzięli na stół Mały dostał 10 punktów i ważył 2900, a mówili, że malutki i max 2300 będzie miał (na USG godzine przed c.c.) także nie martw się na zapas i leż

Potem wyszły niewielkie problemy z serduszkiem, ale teraz ma 3 lata wszystko jest ok i duży jak na swój wiek, bardzo ruchliwy i kochany warto było się męczyć
Stary 2012-03-20, 14:58   #2235
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Wróciłam z lotniska, w jedną stronę strasznie mi sie dłużyło, nudno tak samej jezdzic...
strasznie zgłodniałam, musze cos zjesc, a potem zabieram sie za robienie gołąbków, strasznie sie za nimi stestniłam nawet nie pamietam kiedy ost raz jej jadlam, pewnie dawno w polsce...

witam
A ja bardzo lubie sama jezdzic Wlaczam glosno muzyke i sie wczuwam

Nasze Drugie Dziecko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 14:59   #2236
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

witam

dzieki
Stary 2012-03-20, 15:01   #2237
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mi się bardzo podobają, grubo na pewno nie, nie ma całych nóg ale jeśli masz je długie - a tak mi się coś pamięta - to na pewno w całości są świetne
tak długie są. W calosci by zrobic to musi moj tz. Bo ja niemam jak uchwycic a niemam tez miejsca gdzie bym mogła zrobic samowyzwalaczem bo albo ciemne wychodza albo w ogole za mgłą
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No i ma internet stały Ale jaja w ogóle, bo technik stwierdził, że to wygląda jakby nas ktoś przez pomyłkę odciął. To mówię, że my się tutaj niedawno wprowadziliśmy i poprzedni najemcy mieli windykację, ale o wszystkim informowaliśmy w biurze obsługi przy przenoszeniu usługi. Jak to technik stwierdził - oni czasem mają jakieś opóźnienia i właśnie mimo tego, że wszystko jest przeniesione i niby ok to potrafią odciąć No myślałam że padnę, dobrze, że wymusiłam wcześniejszą wizytę technika bo tak to do jutra z brakiem netu bym się bujała...

Prince fajne zakupki
dziekI fajnie z emasz neta

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-20, 15:04   #2238
Ando
Rozeznanie

uciekam bo rodzina sie zchodzi
Stary 2012-03-20, 15:05   #2239
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
lista najmłodszych matek na świecie, najmłodsza ma 5 lat, no jestem w szoku

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._birth_mothers
A najgorsze jest to, że większość z nich to ofiary molestowania w rodzinie
Cytat:
1,2-koszula
3,4-bluzka
5-sukieneczka
8-tuniczka
Super ciuszki A najbardziej podobają mi się spodnie

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 15:06   #2240
claudiiiiii
Raczkowanie

GG do claudiiiiii
Smile Lipcowe mamusie 2012:) ( z przejściami)

...

Nasze maleństwo Krystianek

Kocham was

29 tydzień

Edytowane przez claudiiiiii
Czas edycji: 2012-03-20 o 18:23
claudiiiiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:08   #2241
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
No ale od kiedy musze lezec plackiem, i maz przejal dom i dzieci to bardzo wydorosleli, i sie go bardzo sluchaja. Choc czasem mnie serce boli jak widze jak on ich krótko trzyma. Ale teraz po 2 miesiacach widze ze coraz lepiej im razem. Wczesniej maz wogule sie nie interesowal ich wychowaniem..
jedna dobra strona w tej ciezkiej sytuaji. Najwazniejsze, ze teraz mozesz liczyc na TZ

Cytat:
A mi moje kochanie wraz z teściową zrobili prezent - ostatnio strasznie się zamartwiałam, że nie czuje jeszcze maleństwa, że brzuch mnie pobolewa i twardnieje (w sobotę była kulminacja - pojechaliśmy z teściową, szwagierką i małą na zakupy i tak wyszło, zę w pewnym momencie puściły mi totalnie nerwy i się popłakałam i dopiero powiedziałam co mnie boli - oczywiście teściowa powiedziała, ze mam nie tłumić w sobie nic i z nią rozmawiać, bo przecież zaraz będzie moją mamą (kochana z niej kobieta)) no i zamówili w niedzielę a dziś przyszedł detektor tętna i już słuchaliśmy dziś serduszka Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam i uspokoiłam!
A mam jeszcze pytanko odnośnie magnezu - w tej chwili biorę tylko prenatal classic i nic poza tym - jeśli czasem twardnieje mi brzuszek to brać dodatkowo ten magnez czy poczekać do wizyty i skonsultować to z lekarzem?
fajny gest, no i tesciowa do pozazdroszczenia

Cytat:
1,2-koszula
3,4-bluzka
5-sukieneczka
8-tuniczka
fajne ciuszki

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:10   #2242
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Super ciuszki A najbardziej podobają mi się spodnie
dziekuje mnie tez sie podobaja tylko musze sie przyzwyczaic do koloru bo nigdy sie nie ubierałam w takich barwach a tu ostatnio rudy plaszczyk, musztardowe spodnie, ciekawe co jeszcze wymysle

no ale tz jak mi dowalił ze chodze na czarno jak w zalobe ciagle to sie wkurzylam. I nie bede juz cala na czarno a bynajmniej rzadziej.

te ciuszki jak sie zdj robi w calosci to tez inczej wygladają. Ja robilam z ręki to nigdy mi fajne nie chce wyjsc. Ale generalnie ejstem bardzo zadowolona

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-20, 15:11   #2243
Linka25
Zakorzenienie

dziewczyny czy wiecie coś na temat tego czy długość szyjki macicy w badaniu ginekologicznym będzie inna niż z usg? Z usg na pewno dokładniejsza, ale czy tak poza tym te pomiary też się różnią?
Stary 2012-03-20, 15:12   #2244
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
A najgorsze jest to, że większość z nich to ofiary molestowania w rodzinie
I mam nadzieje, ze policja zrobila swoje w kazdym przypadku. Przeciez tam na liscie byl nawet wymieniony dziadek

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 15:13   #2245
anna99302
Zadomowienie

Hey hey! ja już po pracy. zrobiłam projekt i przyjechałam do domu,.. ale mam dzisiaj slabe cisnienie...okropnie chce mi się spac dobrze, ze zjadłam w pracy zupe bo nie mam siły nic gotowac

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

Dziewczyny gdzie można kupić sok z żurawiny?
Ja kupiłam w aptece, ale nie najlepiej się po nim czuje. Dostaje wzdecia

Cytat:
Staram sie. Jak najbardziej. Juz predzej dziadkowie go rozpieszczaja, ale jaki to ma zwiazek ze mna
Pewnie sa jakies kwestie, w ktorych tez mi sie zdarza mu odpuscic, jestem miekka, ale od poczatku z tym walcze. Dlatego napisalam "staram sie", a nie "na pewno nigdy nie odpuszczam, jestem konsekwentna"
Po prostu on czasami przy mnie zaczyna baaardzo plakac, a przy tz spokoj.
np. zmiana pieluchy. Mial taki etap, ze nie lubil tego. Byl przy tym placz. Nadal nie lubi, ale zmieniamy na stojaco i jest lepiej.
Ale jednak jesli tz stanal kolo nas i pare slow do niego mowil - ze tylko chwilka i zeby byl spokojny - CISZA.
Pomimo tego, ze ja sie meczylam i zmienialam przy placzu. I tak - pol dnia zmiany pieluch z placzem. Wraca tatus do domu - juz pieluchy zmieniamy w ciszy, ewentualnie przy delikatnym narzekaniu.

Wiesz, maly sie ze mna pobawi, zagaduje, non stop "mama to", "mama tamto".
Z tym problemu nie ma. Wzglednie grzeczny jest.
Ale niestety slucha sie glownie TZ...
Moze faktycznie ja jemu czasami bardziej odpuszczam, a tz cos powie po mesku i koniec...
Pewnie dlatego, że jesteś z nim wiecej w ciągu dnia niż TŻ. A mówiłaś już małemu o nadchodzącej dzidzi?

Cytat:
Witam wszystkich
Dołączam do oczekujących sierpniówek , acz z pewnym drżeniem, bo moja ciąża mocno zagrożona, i nie wiem jak to będzie.

Gwoli przedstawienia się
To moja 3 ciąża, nieplanowana, 17 tydzen. Termin mam na sam koniec sierpnia. Mam 2 dzieci - Franka <5 i pół (cesarka)> i Idę <3 i pół lat (naturalny poród)>. No i teraz ciężaruję na leżąco.

Jak bylam ostatnio w szpitalu to byla dziewczyna ktorej na koncu ciazy wykryli dopiero ze ma 2 łożyska przednie i tyle i bedzie musiala 2 razy lozysko rodzic. Te łozyska to jest dziwna rzecz
Witaj! Trzymamy żeby wszystko bylo ok!ale i tak jestes dzielna!! A z tym łożyskiem - jak to jest w ogóle możliwe?
Cytat:
A co do wychowywania dzieci i poradników polecam Tracy Hogg "Jezyk niemowlat" i potem "jezyk dwulatka" - Ma babka bardzo proste ale skuteczne porady.

Ostatnio czytałam tez taka ksiazke-jakby pamietnik mamy 4 dzieci "Matecznik" Agnieszki Grzelak - to dla zmeczonych mamus ktore juz maja dosc niesamowita kobieta, mama nieidealna ktora otwarcie sie przyznaje ze nie ze wszystkim sobie radzi. Przy okazji podaje swoje sposoby na wychowywanie[COLOR="Silver"]

Hehehe
no wlasnie -ciekawe. Nie mowila
Muszę nabyc ten Język niemowląt. A Matecznik właśnie czytam-bardzo fajne! Śmiesznie z taką czwóreczką! I to same dziewunie! Mój mąż już po dwojce córeczek miałby dośc

Cytat:
ah, dobrze ze mowisz, bo mi tez ostatnio twardnieje.
O nadziei ..hm, gdybym nie miala to bym nie lezala. Poki co sie trzyma. Prognozy od poczatku byly zle to fakt. Teraz mowia ze zalezy od krwiaka-umiejscowil sie cholernik nad dzieckiem. Moze je wypchnac jak mu cos odpali... Jak nie zniknie to do konca bedzie podraznial i moze sie skonczyc przedwczesnym porodem. Tak mowia. Kurcze-zeby chociaz do tego 30 tyg dokulac... Albo zeby sie cud wydarzyl i zniknal ten krwiak wogule...
Cytat:
lista najmłodszych matek na świecie, najmłodsza ma 5 lat, no jestem w szoku

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._birth_mothers
STRASZNE!!! najgorsze jest to, że ktoś z tym dzieckiem musiał uprawiac sex...makabra jakaś
Cytat:
1,2-koszula
3,4-bluzka
5-sukieneczka
8-tuniczka
SUper spodnie! najbardziej mi się podobają z calych zakupów
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ojtam ojtam w nadmiernych ilościach pewnie tak ale już bez przesady miska zupy nie zaszkodzi wątróbkę i pasztet też jadłam jak mnie naszła mega ochota i wszystko jest w porządku. Moja ginka mówi, że nie ma co przesadzać i jak się ma na coś ochotę to jeść
Ja wątróbkę i pasztet uwielbiam i też czasem sobie pozwolę.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:14   #2246
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Pewnie dlatego, że jesteś z nim wiecej w ciągu dnia niż TŻ. A mówiłaś już małemu o nadchodzącej dzidzi?

Caluje moj brzuch, robi "cacy" i pokazuje gdzie jest dzidzia

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 15:15   #2247
Sala
Rozeznanie

Kasik i Pumas -- wszystkiego najlepszego!

Ando, witaj, trzymam kciuki!

Malwina_a, uszy do góry, krążek to jeszcze nie koniec świata, będziesz pod kontrolą, pooszczędzasz się, na pewno z czasem będzie lepiej!

Damy radę, dziewczyny, wiosna idzie, teraz już z górki Nie ma co się smucić i stresować, teraz to pewnie każdej z nas będzie co chwila coś nowego dolegało, ale w końcu u większości to już bliżej końca niż dalej i tego się trzymajmy
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 15:18   #2248
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

ale slodko

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-20, 15:20   #2249
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Super oby byl taki miluni jak maleństwo się urodzi bo kurcze z tą zazrością jest różnie...

Cytat:
Fajna sprawa z tym detektorem, nie??Ja slucham jak zaczynam się martwic-raz na kilka dni i od razu wszysktie obawy mijają.

A w ogóle od kilku dni nie czułam dzidziulka i dzisiaj wpracy wypiłam sobie Colę bo zasypiałam na siedząco i smyrał mnie kilkanaście razy! Lubi colę
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:20   #2250
Sala
Rozeznanie

Dot.: Lipcowe mamusie 2012:) ( z przejściami)

Może zamiast zakładać osobny wątek po prostu dołączysz do wątku mam lipcowo-sierpniowych: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600037 ?

Niektóre dziewczyny też są po różnych przejściach, różne problemy się pojawiają, ale chyba nie ma sensu zakładać osobnego wątku specjalnie na ten temat, zwłaszcza że piszesz, że u Ciebie też już wszystko raczej w porządku?
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości