|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
jestem kaleka i leniwcem kulinarnym
![]() Nikaa taka granatowa: http://allegro.pl/cudna-sukienka-tun...180979556.html niestety na mnie nie wyglada jak na tej Pani masa kajmakowa i tyle.
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
nettka dokladnie
goldi ooo, ale ja mam jarzenie ale macie fajnie, moi rodzice tez maja razem urodziny, 12 i 15 lutego ![]() nikaa wyslalam ci maila, te kobitki sa dosc spore, mysle, ze ladnie by sie prezentowaly, chociaz to 2 kolory |
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafka drogawy ten Wasz fotograf ![]() A mieliście go na sali czy robiliście zdjęcia w studio? goldika ja mam blender Zelmera, naprawdę polecam ggoraa nie wiem o co chodzi, ale trzymam kciuki, żeby problemy minęły
|
|
|
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
goldi
śliczna łał... no na tobie pewnie lezy lepiej... bo chudniesz w oczach muff idę sprawdzic Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-20 o 13:46 |
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Muffi u nas w ogole marzec byl pelen swiat, nasze urodziny, rocznice zareczyn - jak bylismy zareczeni
u Twoich widze luty ![]() ja sie ciesze, ze mamy dzien po dniu z Tztem bo raz sie ciasto stawia, my bardzo nie lubimy rodzinnych imprez. Agnieszka o Bosh'u jeszcze myslalam. Chyba wazne jest zeby mial min 600W co nie? Zelmera tez biore pod uwage. Nikaa to mnie rozbawilas wygladam w niej jak wygladam. Wrzuce po chrzcinach zdjecia na fejsa. Kiecka sama w sobie fajna, wiosenna.Super, ze taka ciasna jestna dole to mi jej nie podwieje chociaz. |
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Hej znow tak pdzicie ze ciezko sie wbic w watek
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Mam nadzieje, ze moge sie przylaczyc? Podczytuje wasz watek od dawna, bo sama jestem mama 3-miesiecznej dziewczynki urodzonej 10 grudnia. Pisze do was ze Szkocji i przepraszam za brak polskich liter.
W ciazy wykryto u mnie paciorkowca strep b, niestety nie dostalam antybiotyku na czas, bo dopiero jakies 2h przed urodzeniem sie malej. Przez to musialysmy zostac w szpitalu nieco dluzej na obserwacji, ale nie robiono malej zadnych badan. Pamietam,ze ktoras z was pisala(chyba Aniolina), ze u jej dziecka wykryto jakas bakterie w kupce. Czy byl to paciorkowiec? Czy moze on sie ukryc w ciele, nie spowodowac rozleglej infekcji, tylko wodniste kupki czy katar. Nos malej jest zablokowany od ponad 5 tygodni, do tego nie przybiera na wadze za dobrze (jest karmiona tylko piersia). Tu oczywiscie nie widza problemu, podsuwaja mi kropelki z woda morska (nie wiem ile opakowan juz zuzylysmy) i wysylaja do klikniki karmienia piersia. Mam ochote poleciec do Polski i pokazac ja jakiemus dobremu pediatrze, niestety nie mamy jeszcze paszportu i dostaniemy go dopiero w czerwcu. |
|
|
|
#1658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
grunt to miec pomysł i do tego skuteczny my juz po 2,5h spacerku... ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- ale jakies vibromaxy czy co ??? ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
foooote plisss ![]() witaj Lori fajnie ze sie wkoncu ujawniłaś... napisz cos wiecej o sobie... dlugo w UK?
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-03-20 o 14:21 |
||
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() my juz po spacerku,dzis slonecznie ![]() Fifi nie chce lezec złości się jak go kładę,w gondoli w łóżeczku i na bujaku sie podnosi do siadania,nawet wysoko dziś jedziemy zapraszać na chrzciny wczoraj udało mi się uśpić Filipka w łóżeczku zjadł po kolacji,nagle wypluł cycka i zaczął się bawić moją ręką,dałam smoka i przełożyłm do łóżeczka,głaskałam go po policzku a on się bawił moją ręką i usnoł mam nadzieje że to nie było tak jeden raz tylko że już tak zostanie jak by tak było za kilka dni już bym nie głaskała i oddalała się od łóżeczka żeby zasypiał sam
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
goldika moc jest ważna
w Zelmerze super jest ten minimalaxer - kroję w nim wszystko do sałatki, kruszę czekoladę do ciasta, cebulę - dla mnie bomba! Lori22 ja też jestem tu nowa, ale witam serdecznie |
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowa mamusie
![]() niestety nie pomoge nie mam pojecia co i jak ale moze dziewczyny beda wiedzialy- a jak nie to najlepiej zaloz osobny watek z tym pytaniem
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lorri witaj Dalia fotke wrzuce po chrzcinach -> po swietach
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
LORI wyslałam Ci wiadomość na gadu
|
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
hey Lorri
mam nadzieje, że dziewczyny ci pomogą bo ja nie mam zielonego pojęcia ![]() uśpiłam w bujaku, ciekawe dlaczego nie moze zasypiac sam.. ide poczytac lekturę, wiecie jaką ![]() czy którejś z was nie wypadają włosy a paznokcie rosną mocne i strasznie szybko? no nei wiem chyba sobie zrobię też test, bo to nijak ma się do oznak pociążowych o_O
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-20 o 15:00 |
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi, 23 lata jaaaaaaaaaa
![]() nie_wiem zaciskam za szczepienieMuff, tak własnie pomyślałam, ale jak pomyślę sobię o ściąganiu to aż mnie trzepie ![]() Nika, zaraz włażę do klubu. Skopiuje przepis zupki z dzisiejszej rozmowy na forum, bo póki co nic nadzwyczajnego nie wprowadziłam. No ewentualnie napiszę mus jabłkowy+biszkopt, a co ![]() Lori, Witamy, witamy ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- A ja właśnie dzisiaj dostałam @ to się nazywa świętowanie wiosny ![]() Nika, mi lecą kudły na potęgę i rozdwajają się paznokcie. Obraz nędzy i rozpaczy. Od 2 tyg jem falwit mama... |
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
[Lori22 Witamy
![]() Dziewczyny, mala mi na lewym cycku porobila znow rany i na sutku zrobilo mi sie cos dziwnego- w sroku kulk a zoltym kolorem- jakby odcisk z ropa w srodku no lewy cyc juz jakby wysychal z mleka:/Wiec musze zaczac mala dokarmiac modyfikowanym mlekiem. Powiedzcie ktore lepsze NAN, BEBIKO czy BEBILON? czytam i juz nie wime sama. PLIIIISSSS
|
#1667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Szkocji mieszkam od prawie 7 lat. Mam 2 coreczki, starsza Lena za pare miesiecy skonczy 4 lata. Laura urodzila sie 6 dni po terminie, 10 grudnia, porod sn, szybki, ale bardzo bolesny. Myslalam, ze zejde z tego swiata, co chwile tracilam przytomnosc z bolu. Wody odeszly mi niedlugo przed polnoca, a mala urodzila sie o 6.41. Mialam naprawde kiepska polozna, wg niej, niepotrzebnie przyjechalam do szpitala, za wczesnie, jeszcze nie rodzilam i o 2 chciala odeslac mnie do domu, choc tlumaczylam, ze musze jak najszybciej dostac antybiotyk i jest to moj 2 porod i akcja moze byc szybsza niz poprzednim razem ( i tak bylo). Przyjeto mnie na oddzial jakies 20 minut przed urodzeniem malej. |
|
|
|
|
#1668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz mialam stresa, bo powinnam dostac 15-ego---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Baha ja 22, Tz 23
ale dzieki |
|
|
|
#1670 |
|
Raczkowanie
|
Elf dziekuje bardzo za wiadomosc, ale moj gg nie dziala. Musze edytowac moj profil. Moglabys przeslac mi wiadomosc na mojego maila: edomurad22@yahoo.co.uk. Dzieki z gory!
Ggora rodzilam w Edim i poprzedni porod wspominam milej. Choc trwal dluzej, po paru godzinach dostalam zzo ![]() Mala zrobila mi to samo z sutkiem jakis miesiac po porodzie. Bolalo koszmarnie, pozniej ta czesc sutka wypelniona ropa wyschla i odpadla ![]() Ja tez trace wlosy w ogromnych ilosciach Edytowane przez Lori22 Czas edycji: 2012-03-20 o 15:19 Powód: dopisek |
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
goldika ten duży malakser jest super do tarcia ziemniaków na placki ziemniaczane i na krojenie warzyw w plastry. Przemyśl sobie czy wykorzystasz sprzęt. Ja najczęściej korzystam z blendera dla A. i z tego małego malaksera. Ale fakt - czasem lepiej dorzucić i mieć komplet.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli ten duzy malakser mowisz hmm. Musze z Tztem przedyskutowac, dostalismy 100zl w prezencie na wspolne urodziny, wiec jeszcze 140potrzebujemy tylko
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i dla tz też ale masz młodego tz
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Lori współczuję doświadczenia. Niektóre położne to bym :gan: normalnie
![]() Siedząc z dzieckiem chyba coraz bardziej mi wali. Wlałam wodę do czajnika elektrycznego i położyłam na gazie dopiero po dobrej chwili zajażyłam co zrobiłam A co do przepisów w klubie to co nowego wprowadze od razu wpisuję, tak chyba bedzie ok. Bałagan się nie zrobi. No i czekamy też na przepisy od innych maminek ![]() Goldiciątko dla niego ![]() Wiecie co, Michał dzisiaj stał się Michalinką podeszłam dzisiaj po majciochy na bazarek, a babka do mnie jaka ładna dziewczynka, jaka duża ...no myslałam, że wyjde z siebie. Chłop jak dąb już się w gondoli nie mieści, poza tym ubrałam go w czerwoną kurtkę i białą czapę, a ta mi tak dogadała .... Lori, u Nas jak lekarz się pomylił co do płci to właśnie miała być dziewczynka Laura 3maj się dzielnie na pewno będzie ok
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-20 o 15:31 |
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam ubaw dzieki Wam laski ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Baha a jak przekladasz zupke do sloiczkow to zagotowujesz zeby sie szczelnie zamknely? Nie wiem jak fachowo sie to nazywa ![]() sloiczki po gerberkach etc? Zamykaja sie dobrze? Bo ja odnioslam wrazenie ze po otwarciu to one szczelne juz nie sa, jak to w praktyce jest? |
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
No, fest ... ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
PEKLOWANIE, moja droga no ale młodziutka jestes, możesz nie wiedziec ![]() Nie, nic z nimi nie robię, przez 3 dni w lodówce nic im się nie dzieje. Zamykam po prostu słoiczek i już. Słoiczki mam różne, jeden gerber, 2 bobowity, 1 hipp bo przysłali mi darmówkę
|
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Ela-masz 2 maile?bo podałaś dwa różne w klubie
![]() ale mi sie spać chce,może się zdrzemnę jak się uda,ale musze jeszcze prześcieradła zamoić,ale nie wiem jakie koloryyyyy ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-03-20 o 15:39 |
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
bosz... ale ja glupia jestem bo peklowanie mi sie tylko z golonką kojarzy
no ale ok ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
nno fakt może i białe...a tańsze i cieńsze czy troszkę grubsz i troszke droższe...
jaka ja niezdecydowan jestem!! Tuszka jak tam tz sprawuje się jako tata?? a co tam się dzieje z Oolong,Karolinką,Darusia i pozostałymi dziewczynami ![]() :conf used:
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

i tyle.

śliczna łał... no na tobie pewnie lezy lepiej... bo chudniesz w oczach 

no lewy cyc juz jakby wysychal z mleka:/