|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
U nas powoli temp. rośnie... od ząbków
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Brunetka ja też się cieszę, że do nas wróciłaś
A Zmalowana obraziła się na dobre? Karoline jakie piękne oczy Sweet nie f.o.c.h.u.j się |
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynko już odpowiadam
A więc:-lepiej się go montuje w samochodzie -Domek jakos tak lepiej w nim wyglądał, bardziej bezpiecznie moim zdaniem -szerszy od Tobiego -wizualnie ładniejszy |
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
phi......
![]() brunetka - ale dalej walczycie z katarem czy cos jeszcze sie nalozylo? |
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
to ja baaaardzo dawno nie pokazywałam tu na ogólnym dziewczynek
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
nie ściemnaj cały czas je pokazujesz masz je w avatarze
|
|
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojej biedna Sarenka
![]() A szkooda ![]() Cytat:
Ucaluj ją ode mnie |
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet jak idę z nią na spacer i cały czas słonce świeci prosto na nią to to nie jest ani przyjemnie ani zdrowe,zasnęła mi dzisiaj w wózku i nie umiałam nic zrobić aby uchronić ją przed promykami i żeby jej nie świeciło prosto w twarz,dlatego chcę jakiś krem i jakiś patent żeby ją schować przed słońcem.
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Żanetko mam pytanie, Ty masz ta spacerówkę easy go?
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli o mnie chodzi to Ja mam Espiro Magic.
|
|
|
|
#163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam się i nadrabiam jeszcze ze starego
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
napisze poniżej ![]() ![]() Cytat:
U mnie jakoś tak tego nie zauważam, chyba dlatego że sama się nie interesuję życiem sąsiadów, poza tym dużo osób jeździ do pracy np do Krakowa i nie mają na plotki czasu. Ale u teściowej masakra. Jak pojadę to zaraz znam najnowsze informacje o każdym, mimo że ludzi tam nie znam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nadrabiam dalej...
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
A oto moje córcie
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba cos poknociłam
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy mam się stresować, przejmować czy olać sprawę.
Dama w dzień wypija mi mleka max 100ml i więcej nie ruszy, nie raz ale to bardzo rzadko dojdzie do 120ml. Dałam jej dzisiaj przed obiadem ( bo tak mi marudziła na jedzenie a Ja się nie wyrobiłam z obiadem) mleko i wypiła 100ml, obiadku zjadła 190ml i cały słoiczek owoców, po owocach dostała mleko którego zjadła 100ml... Na noc to zależy jak leży wypije 170 150 a nie raz tylko 130 ml, w nocy 110-120 nie raz nawet 80ml...nie wiem, czy mam sobie coś z tym robić czy olać i nadal się bawić w 100 ml... np dziejszy dzień. 8 - kaszka ok 150ml 13- mleko 100ml 15- 190ml obiadku 16:30 - deserek nie wiem ile słoiczek ma 17:30 mleko 100ml obstawiam, że na noc wypije 130ml i obudzi się 3 razy przy pierwszych dwóch razach wypije ok 110 a ok 5 nad ranem wypije 60-80ml... Nie dawno nie domagała się aż tylu razy mleka w nocy wystarczyło że wstanie 2 razy i na noc zjadła 150ml w dzień tak jak u góry tylko bez mleka przed obiadkiem... nie wiem czy jest ok, zę tyle mleka wypija ? Nie wyszło to jak masło maślane ![]() |
|
|
|
#167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Karolineee jakie Majeczka ma piękne oczy |
||
|
|
|
#168 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Sara, Karolinka,Bruno , Nataniel, Julek, wszystkiego najlepszego maluchy!
Cytat:
![]() ![]() Natka, ale Dominik ślicznie wygląda!!! Cytat:
patrz niżej ![]() Cytat:
no pewnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ojjj zdrówka! Carmela, dla Sarenki także zdrówka! bardzo fajny wpis: http://www.dzieciowo.pl/2012/03/najc...-niejadka.html Ogłoszenia ![]() 1. Wizyta z małym ok. Dzielny mój mężczyzna, nie płakał prawie wcale (może pół minutki) mimo że lekarz zakładał coś jakby cewnik, ale większe. Wg pana doktora goi się bardzo ładnie i jest duuuża szansa że nie będzie konieczności żadnych poprawek, choć to na 100% oceni dopiero za ok 1,5 miesiąca. Nie powiem, byłoby super, skoro ryzyko powikłań w takim przypadku dochodzi do 30% 2. Byłam u chirurga, dwa znamiona wycięte, teraz tylko 2 tygodnie czekania na zdjęcie szwów i wynik badania histopatologicznego. Mam nadzieję że będzie ok. Koniec
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Bellówny są identyko!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
wiosna, wiosna!
przybywam więc z radością
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki aby zagoiło się na super cacy 2. Z taką lekkością napisałaś o tym zabiegu, że aż mnie rwie aby moją myszkę wyciąć,ale się boję badanie histopatologiczne na pewno wyjdzie zdrowo
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzielny chłopak z AdasiaNo i mamusia też była dzielna, daj znać jak wyniki! |
|
|
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie to nie było nic strasznego, w sumie w gabinecie byłam pół godziny. Miejscowe znieczulenie, raz-dwa i poszło ![]() Cytat:
![]() Bella, ślicznotki Ci rosną!
|
|
|
#174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny proszę oceńcie : 8 kaszka- 150ml 13,30 obiadek - 190gr 16-16,30 deserek- 190gr 19-19,30 UU W nocy i nad ranem UU. Nie mało tego mleka na dobę? Bo ja w dzień praktycznie nigdy nie daję, sporadycznie. ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Aania cieszę się, że już jesteście PO. Oby dalej było bez żadnych komplikacji.
|
||||
|
|
|
#175 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() śliczneeeee one maja taaakie sympatyczne pysie Cytat:
dla dzielnego Adasia no tez ich nie odróżniam Cytat:
8-9 - mleko 13 - obiadek 17 - deserek + 1-2 chrupaki 19,30-20 - kacha w nocy raz lub dwa - mleko Tez cos malo mi sie wydaje no ale nie mozna caly dzien jesc nie ![]() Właśnie sie dowiedziałam o czyms co jest dla mnei niepojete: Mój kolega wziął słub koscielny i cywilny 7 mc temu i dzis sie dowiaduje za zona od niego odeszla do jakiegos innego malo tego spakowala sie jak go nei bylo w domu nie zostawial zadnego konatktu i poszla w cholere a on tydzien potem dostal papiery o rozwod SZOOOOK!
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-20 o 18:52 |
||||
|
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
Same śliczności Maja i Bellówny
Żaneta co do mleka, obawiasz się, że te porcje mleka są za małe, czy za duże, czy za często? Moim zdaniem dużo mleka pije Emi w porównaniu do mojej. U nas jest Rano kaszka na mleku ok 120ml, kolejny posiłek mleczny to kaszka popołudniu ok 16 ok 100ml i po kąpieli ok 120ml mleka (czasami się zdarzy 180 lub 210), i wtedy jedno karmienie albo w nocy ok 2 albo nad ranem o 5 ok 150ml. U lili tak jakby brakowało mi jeszcze jednego posiłku w ciągu dnia, ale patrze pod kątem schematu mojej Ali, ogólnie trzymam się 5ciu posiłków w ciągu dnia, nie liczę tego nocnego, bo mam nadzieje, że kiedyś z niego zrezygnuje. Aniu super, że Adaś taki dzielny, dla Ciebie też brawa za dzielnie zniesiony zabieg
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-20 o 18:57 |
|
|
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() NA deserek nie raz dostaje kasze manne mleczną więc też ma mleczny posiłek no i kaszka z rana to też mleczny posiłek ![]() JA też chce właśnie te 5 posiłków i staram się jej je dawać. Kaszką po kaszce obiad, deserek, mleko i potem mleko an noc, może te mleko przed nocą powinnam zamienić jeszcze na jakąś kaszkę
|
||
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
No nic chyba wybiore sie umyc mojego brudaska
![]() a poźniej jak nie padne to wpdane (nie czuje jak rymuje)
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie ma schemat 8-9 kaszka 150-180 w sumie prawie cała miseczka. 13-14 obiadek 190ml max 15-16 deserek 17 mleko 100ml 19-19:30 mleko 120-170ml i w nocy albo budzi się 2 razy albo 3. Jak 2 razy to wypija po ok 90-110ml a jak trzy, to te pierwsze to ok 90-110 a trzecie 60-80ml. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

Jak się nic nie poprawi to jutro znowu do lekarza
zębole

.

trzymam kciuki aby zagoiło się na super cacy