|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Kochane
przyszlam poczytac bo zalatana dzis bylam.Tak ogole jestem zla jak osa, az musialam sobie meliske zrobic
|
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Senira przykro mi strasznie, ale trzymam kciuki zebys niedlugo miala znow fasolke w brzuszku Kamila trzymam kciuki za wizyte kochana, pochwal sie jak juz bedziesz po Marti co do drugiego porodu, to podswiadomie jestem spokojniejsza gdyz wiem jak to mniej wiecej wyglada, choc mam obawy gdyz mialam porod z komplikacjami i nie chce zeby sie to powtorzylo ![]() ![]() Co do imion dla malenstwa dla dziewczynki mamy Maya lub Olivia myslalm tez nad Michalina ale TZ ze nie, a dla chlopca ja osobiscie nie mam TZ wybral Olivier choc ja nie jestem za bardzo przekonana. |
|
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizytę mam o 17:40 tak więc jeżeli wieczorem nie wpadnę to z rana w środę dam znac co i jak
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czarnamadona ogolnei byla sasiadka z corka (strasznie niegrzecze dziecko) i mama postawila ja do kata bo bila mojego malego i wrzeszczala na nia, . Mala ze zlosi zaczela wrzesczec i wymiotowac mi na dywan a ona na to przestan a mala nie lubie Cie i poszla i zwymiotowala jeszcze 2 razy az brak slow. Te dzicko tak ma jak idzie nie po jej mysli to albo wymiotuje, albo wywala jedzenie na dywan i wciera, wylewa plyny soki itp. Jak tak mozna nie rozumiem. Po dzisiejszym incydencie stwierdzilam ze nie chce miec w otoczeniu osob ktore mnie irytuja i denerwuja, do nivczego mi to niepotrzebne ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Kaamilka dziekuje kochana |
||
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra wca;le Ci sie nei dziwię!!!!!!
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Witam się z rańca-Dziewczynki do końca tygodnia będzie mnie bardzo mało, ale wrócę na pewno
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wy też nie możecie spać? Ja jestem mega śpiochem, zazwyczaj nie zwlekałam się z łóżka przed 10, a od niedawna budzę się nad ranem i nie mogę już spać. Dziś było dużo lepiej bo spałam do przed 8, ale to i tak bardzo wcześnie jak na mnie. Za to popołudniami mam kryzys i ledwo jestem w stanie wysiedzieć, a pracuję na popołudnia... Wracam z pracy późno i zanim się ogarnę, zjem kolację, na chwilkę siądę do kompa to jest północ. A zazwyczaj jeszcze chcę coś tam porobić i kładę się ok 1, po 1 i rano jestem teraz ledwo żywa.
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam kłopoty ze snem
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczyny !
Jestem po ciężkiej nocy, ponieważ przez stres związany z dzisiejsza wizytą nie mogłam spać..kręciłam się z boku na bok.. Nie powinnam się tym denerwować i tak to sobie tłumaczę, ale to siedzi w środku.. taki strach aby wszystko było ok.Miałam dzisiaj z rana takie kłucia w podbrzuszu, dość mocne. Na szczęście już minęły ![]() Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam spie jak smok ostatnio ![]() czarnamadonna1982 super ze juz jestes spokojniejsza ja ide w pon na 18. Zapisala mnie wczoraj moja bratowa bo byla. Miala polowkowe w 3d i widzialam mala na filmie jak sobie ziewala i sie usmiechala![]() Kamila trzymam kciuki ![]() kurde nie moge odznaczyc tego pogrubienia Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-03-20 o 10:29 |
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niby po wizycie sie uspokoilam bo jest ok, wszytsko jak trzeba ale sie boje ze za tydzien cos się zmieni albo cos...wpadam juz w paranoje bez sensu..![]() najgorsze ze mam takiego lenia po prostu ..senna nie jestem raczej ociezala jakos na umysle bo nie mam sily nic robic, najchetniej bym caly dzien przesiedziala nic nei robiac ..masakra jakas!!!!jakichs super objawow nie mam, podbrzusze boli mniej, czasem po bokach ale juz nie tak jak wczesniej piersi za to bola i niebieskie zylki mi wyskoczyly ..i pelno pryszczy chociaz nigdy nie miałam....i wyglądam jak wielka spuchnieta od czestego placzu bulwa )))))
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
co do lenia tooo ja mam potwornoego w nocy niunia plakala budzila sie, wiec wstawalam do niej a jak juz isnela to znowu ja latalam do wc i tak cala noc ehhh noi wstala mi po 6cos sie jej calkiem poprzestawialo wlasnie ja uspilam i musze sie wziasc za porzadki bo masakra ostatnio nic a nic mi nie idzie |
|
|
|
#437 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie przyszle mamusie.
Napisze troszke o sobie, mam 31 lat i mieszkam w Walii, Moja historia w staraniu o dzieciaczka zaczela sie bardzo smutnie, poniewaz mam za soba juz 4 poronienia. Wszystkie byly na bardzo wczesnym etapie, tylko to 4 ostatnie w 9 tyg, ale fasolka zatrzymala sie juz w 5. Poniewaz mieszkam tu gdzie mieszkam, nic sobie z moich poronien nie robia. Ciaza dla nich zaczyna sie w 12tc, Przy ostatniej ciazy bylam w Londynie u gina, kazal zrobic progesteron i HCG, dal tez mi duphaston na wszelki wypadek jakbym zaczela plamic. Wyniki mialam nawet ok tylko prog by 12.96, mowilam mu ze niski i ze moze powinnam zaczac brac tabletki, jednak on stwierdzil ze dopoki nie zobaczy ciazy w macicy nie moge wziasc tabletek. Po tygodniu polecialam do Polski, juz mialam male plamienia, w miedzyczasie dzwonilam i pytalam ale czy moge wziasc duph, powiedzial stanowcze nie. W Polsce od razu zrobilam prog i bete, prog spadl znacznie do 6, wtedy pani w szpitalu powiedziala abym brala 3 razy dziennie, po tyg wrocilam do UK, poszlam do szpitala na usg, i tam mi powiedzieli ze fasolka jest mala i za 2 tyg mam przyjsc powtornie, wtedy juz wiedzialam ze cos nie tak jest i przestalam brac prog, po 4 tyg poronilam somoistnie, na szczescie nie mialam lyzeczkowania, kazali odczekac miesiac i starac sie ponownie. Ja jednak odczekalam 2 miesiace. Wlasnie wczoraj zrobilam tescik, na poczatku byla tylko jedna kreseczka ale gdy wrocilam po 5 minutach ujrzalam blado 2 kreseczke, az polecialam do TZ aby mu pokazac ale oczywiscie on nic nie ujrzal dopiero jak mu powiedzialam gdzie ta 2 krecha jest zobaczyl ja. Jestem b szczesliwa ale tez strasznie sie boje ze sytuacja sie powtorzy, od wczoraj biore 2 razy dziennie duphaston, lepiej "dmuchac na zimne". Termin wychodzi 1 grudnia , dodam ze zrobili mi tutaj troszke badan, miedzy innym: usg macicy, oraz badania genetyczne, wszystko bylo w porzadku. Jak im wspominam o progesteronie, to nie widza potrzeby badania. Na razie musze przetrwac te 8 tyg, bo twedy bede mialam 1 usg.![]() Wszystkim mamusiom gratuluje niech te 8 miesiecy bedzie pelne czulosci oraz nieustajacej milosci. |
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety my narzekamy na naszą polską służbę zdrowia, a może rzeczywiście nie jest tak źle.. Kochana smutne to co napisałaś, ale podziwiam Was za walkę i wytrwałość i oczywiście bardzo gratuluje II kreseczek. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze ! Trzymam kciuki z całych sił abyś nie musiała tego przeżywać kolejny raz
|
|
|
|
#439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze te Wasze pociechy takie zywotne Prawdziwy egzamin przed WamiMoja Laura byla bardzo grzecznym dzieckiem, nie wymagajacym noszenia, nie marudzacym, nawet nie wiedzialam ze zabkuje bo niczym sie to nie objawialo.nie pamietam zebym miala noc nie przespana. W kazdym pomieszczeniu bylo albo lozeczko albo cos w co moglam wsadzic mala i w domu robilam doslownie wszysko - aniol. Mam nadzieje ze drugie bedzie takie samo Za to jak chodzilam w ciazy urodzilo sie dziecko mojemu bratu....to byl czorcik maly do pol roku non stop plakal i krzyczal.pozniej nie do okielznania ruchowo wszedzie wlazl, wszystko sciagnal i tak jest do tej pory. Ja nawet nie musialam chowac malych przedmiotow ani szafek zamykac bo moje dziecko nie bylo zainteresowane, najlepsza zabawka byl papier toaletowy ktory rozrywala na drobne kawaleczki i potrafila sie nim bawic przez 2h majac jakies 10 miesiecy. Teraz jest bardzo madra i przekochana dziewczynka![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Ale teraz napewno sie uda!! trzymam za Was mocno kciukiEdytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-03-20 o 14:12 |
||
|
|
|
#440 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje bardzo za mile slowa, teraz musi byc inaczej.
|
|
|
|
#441 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ja też od piątej nie śpie bo moje dziecie jak zawsze śpi do 8:30 to dziś strajkowało. Aniamotylek myśl pozytywnie, gratuluje II kreseczek i trzymam kciuki żeby było ok
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziekuje wam Wszystkim
|
|
|
|
#443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby wszystko było dobrze.Ja już po pracy, trzeba by się za obiad wziąć, ale taaak mi się nie chce :/ ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Później mam za to spadek formy. Teraz np. poszłabym najchętniej spać. Tylko ten obiad... |
||
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
![]() To i ja się dołączę. Na USG jeszcze nic nie widać ale na teście są dwie kreski i Beta HCG pokazała 17.03 - 204,8. Pan doktor powiedział,że to mniej więcej 4 tydzień. W sobotę następna Beta - więc zobaczymy. Według moich obliczeń termin będzie na 18.11.2012 (co się jeszcze może zmienić) |
|
|
|
#445 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki, ale dużo piszecie
![]() Cytat:
a z chłopięcych to był KubuśCytat:
![]() Cytat:
czy Ty mieszkasz może w Łodzi?Cytat:
bardzo mi przykro. sama też to przeżywałam w lipcu 2011 ale nie martw się kochana, jeszcze wszystko przed Wami Cytat:
super!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ogólnie w dzień nie czuję się senna, tylko raczej zmęczona wszystkimCytat:
Aniu: 3mam kciuki za fasolkę. ja co prawda przeżyłam tylko 1 poronienie ( ciąża biochemiczna), ale wiem jaki to ból i stres. mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
ostatni okres 11.02bardzo ładna beta
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
@ aniamotylek
Witaj, widzę, że jesteśmy równolatkami - ja mieszkam w Anglii i też jest tu podobnie.. w ogóle przy pierwszej wizycie u GP zapytali mnie czy chcę zatrzymać czy usunąć ciążę. Pierwsze USG dopiero po 12 tyg - a położna ma się skontaktować po 8 tygodniu. Ja jednak nie miałam wcześniej przypadków poronienia (poza jedną ciążą biochemiczną), więc jestem dobrej myśli. Podzieliłam się wiadomością z rodziną i znajomymi - w razie (odpukać!) jakiś komplikacji wolę mieć ich wsparcie. Dbaj o siebie i życzę powodzenia. Mój termin wypada na Halloween - lekarz w Polsce zażartował, żebym nie wcelowała na 1 listopada - a mnie tam ta data nie wzrusza. Pozdrawiam i trzymam kciuki. |
|
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Czekałam na wątek listopadowo-grudniowych mamuś bo z radościa chcę się dołączyć ![]() Kilka słów o sobie, mam na imię Agnieszka, 26 lat, udało nam się zafasolkować w 1cs obecnie jestem w 7t i 5dc, ostatnia @ była 28 stycznia, II zobaczyłąm 26 lutego (w 30dc, na 2-3 dni przed spodziewaną @) bo nie mogłam już wytrzymać z testowaniem do 1 marca planowany termin porodu 8 listopad ![]() widzę tu kilka znajomych... hmmm... twarzy?? chyba raczej nicków ![]() Natalia, sensuall, gusiak, Edzia
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-03-20 o 17:10 |
|
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ja dzis jaka bez humoru chodze, jeszcze mnie obiad i sprzatanie czeka
![]() odezwe sie jutro bo dzis juz chyba nie znajde chwili. Do jutra kochane, milego wieczoruWitam wszystkie Nowe kolezanki |
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś ujrzałam dwie kreseczki na teście, wiec szybko wyliczyłam termin i wyszło listopad/grudzień ![]() A wiec dołączam do Was kochane, można?
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dawno nie pisałam, witam nowe mamuśki, te znajomeCo do spania, to mnie się strasznie poprzestawiało. O20 już mi się spać chce, a rano wstaję wcześnie i czuję się OK. Sama sobie się dziwię Teraz muszę na tż czekać, bo do 22pracuje, więc zapałki w oczy i czekam z kolacyjką A w ciągu dnia też nie mam w ogóle energii, też bym mogła cały dzień siedzieć i nic nie robić.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Kciuki
Pochwal się jutro koniecznie 

masakra wca;le Ci sie nei dziwię!!!!!!

bulwa
Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze ! Trzymam kciuki z całych sił abyś nie musiała tego przeżywać kolejny raz