Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 13:32   #2611
mnka
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
Witam!
Wizażanki mnie tu odesłały, może pomożecie

Potrzebuję stanika w okolicach 60GG do karmienia z fiszbinami - znacie może coś takiego?
Ewa Michalak w wiosennej kolekcji ma karmniki
mnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 13:35   #2612
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mnka Pokaż wiadomość
Ewa Michalak w wiosennej kolekcji ma karmniki

Mam nadzieje, ze zdaze kupic, planuje dopiero w lipcu/sierpniu zamowic

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 13:37   #2613
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Obwód pod biustem u mnie wynosi : 67
A w biuście : 77

Z kalkulatora http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...hp?pod=67&w=77 wyszło, że powinnam nosić biustonosz 30A(65A).

Czy w związku z tym ten by się nadał : http://moda.allegro.pl/bardotka-teze...203225115.html ??

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 16:55   #2614
201606210931
Konto usunięte

czy Wam z kalkulatora Ewy Michalak wychodzi prawidłowy rozmiar jej biustonoszy? Mi z kalkulatora wychodzi 65FF, mam effuniakowego straplesa w rozmiarze 65GG i jest nieco przymały. I teraz nie wiem czy rozmiarówka tego straplessa jest pokopana i mam brać biustonosz w takim rozmiarze jak wychodzi mi z kalkulatora czy taki jak mam w straplessie?
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 18:16   #2615
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
czy Wam z kalkulatora Ewy Michalak wychodzi prawidłowy rozmiar jej biustonoszy? Mi z kalkulatora wychodzi 65FF, mam effuniakowego straplesa w rozmiarze 65GG i jest nieco przymały. I teraz nie wiem czy rozmiarówka tego straplessa jest pokopana i mam brać biustonosz w takim rozmiarze jak wychodzi mi z kalkulatora czy taki jak mam w straplessie?
Mi wychodzi prawidlowy rozmiar, ale straplessy podobno sa bardziej scisle i warto brac wiekszy.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-20, 18:25   #2616
Cicca
Przyczajenie

Hej, powiedziałybyście mi jaki powinnam nosić rozmiar? Póki co noszę tradycyjne 75B, który jest dla mnie zdecydowanie przyluźny, co skutkuje tym ze podjeżdża mi on bardzo wysoko. Pod biustem mam 74cm w biuście 90/91. Czy rozmiar 70D jest odpowiedni? Może 65D? Nie mogę udać się do braffiterki, nie ma takiej osoby w pobliżu. Dziękuje kochane
Cicca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 18:47   #2617
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Dziewczyny pomóżcie bo już się pogubiłam

Z pierwszego kalkulatora wychodzi mi rozmiar stanika 30A(65A), a w wersji mini wychodzi mi :

UK - 28C(60C)
EU - 60C
FR/ES/B - 70C
US - 28C (60C)
AUS/NZ 6C(60C)

W jakim rozmiarze ostatecznie powinnam poszukać stanika, żeby był dobrze dobrany?

Stary 2012-03-20, 20:23   #2618
weraxx
Raczkowanie

Ja już chyba straciłam wiarę w to że kiedyś sobie dobiorę naprawdę idealny biustonosz

Za każdym razem panie brafitterki pomagają dobierać, przedstawiam swoje wątpliwości itd, wkońcu wybieram któryś stanik i kupuję, a po kilku godzinach noszenia zauważam że jednak coś jest nie tak np mostek mnie obciera, robi się załamanie pod pachami, czy też mój największy problem - piersi zjeżdżają w dół i robi się taka jakby "zjeżdżalnia" co niezbyt ładnie wygląda i co gorsza - noszenie takiego stanika pogarsza stan i tak opadającyh piersi

Jakie są sprawdzone modele odpowiednie na duży biust ze skłonnością do opadania? W okolicach rozmiaru 65G /GG
Celować w usztywniane, miękkie, half/full cup-y?
weraxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 21:51   #2619
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cicca Pokaż wiadomość
Hej, powiedziałybyście mi jaki powinnam nosić rozmiar? Póki co noszę tradycyjne 75B, który jest dla mnie zdecydowanie przyluźny, co skutkuje tym ze podjeżdża mi on bardzo wysoko. Pod biustem mam 74cm w biuście 90/91. Czy rozmiar 70D jest odpowiedni? Może 65D? Nie mogę udać się do braffiterki, nie ma takiej osoby w pobliżu. Dziękuje kochane
65D to na pewno za mała miseczka. A 70 za luźno.
Kalkulator sugeruje 65E i chyba tak będzie. Ja mam 77/91 i dobrany mam 70DD. I kalkulator się ze mna zgadza

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2012-03-20 o 22:42
kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 22:11   #2620
onaania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weraxx Pokaż wiadomość
Ja już chyba straciłam wiarę w to że kiedyś sobie dobiorę naprawdę idealny biustonosz

Za każdym razem panie brafitterki pomagają dobierać, przedstawiam swoje wątpliwości itd, wkońcu wybieram któryś stanik i kupuję, a po kilku godzinach noszenia zauważam że jednak coś jest nie tak np mostek mnie obciera, robi się załamanie pod pachami, czy też mój największy problem - piersi zjeżdżają w dół i robi się taka jakby "zjeżdżalnia" co niezbyt ładnie wygląda i co gorsza - noszenie takiego stanika pogarsza stan i tak opadającyh piersi

Jakie są sprawdzone modele odpowiednie na duży biust ze skłonnością do opadania? W okolicach rozmiaru 65G /GG
Celować w usztywniane, miękkie, half/full cup-y?
Jeśli długo nosiłaś nie taki stanik jak trzeba, czyli w naszych realiach na pewno luźny pod biustem, zbyt mały w biuście, to wcale nie dziwne, że po kilku godzinach czujesz się źle w nowym. Nie musi to znaczyć, że jest zły. Ja się przyzwyczajałam na pewno dobrze ponad miesiąc po przejściu z magicznego 75 B na 70 E, a potem na 65 FF. Maj jeden taki stari 75 B w szufladzie na pamiątkę i nie wiem jak ja go mogłam nosić i po co. Ale wtedy mi było wygodnie. Jak ma dobrze trzymać, musi przylegać, a więc i dociskać tu i ówdzie. Skóra musi się w tych miejscach przyzwyczaić do ucisku. Mój najwygodniejszy stanik to taki z kolekcji Ewy Michalak sprzed prawie 2 lat, związywany pośrodku na wstążeczkę. Inne mi prędzej czy później pośrodku przeszkadzają, w tym mogę i spać
Stary 2012-03-20, 22:57   #2621
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
65D to na pewno za mała miseczka. A 70 za luźno.
Kalkulator sugeruje 65E i chyba tak będzie. Ja mam 77/91 i dobrany mam 70DD. I kalkulator się ze mna zgadza
wiesz co, nie przesądzalabym, ze 70 - tka bedzie na pewno za luzna. mam na scisk 72 cm i 70 - tki sa dla mnie idealne .
Stary 2012-03-21, 00:30   #2622
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
wiesz co, nie przesądzalabym, ze 70 - tka bedzie na pewno za luzna. mam na scisk 72 cm i 70 - tki sa dla mnie idealne .
Zależy też od firmy. Trzeba przymierzyć. Ja mam na ścisk 77 i 70 bywają na mnie za luźne.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-03-21, 08:39   #2623
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Obwód pod biustem u mnie wynosi : 67
A w biuście : 77

Z kalkulatora http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...hp?pod=67&w=77 wyszło, że powinnam nosić biustonosz 30A(65A).

Czy w związku z tym ten by się nadał : http://moda.allegro.pl/bardotka-teze...203225115.html ??
Ja bym nie kupowala tego satnika. Nie znam tej marki i jakos nie ufam. Wybralabym cos z polecanych marek, dobrych konstrukcyjnie przede wszytskim. Z obwodami stabilnymi. Waarto poczytac co nie co na ten temat. Zawsze mozesz skusic sie na jakis 60C-D o luzniejszym obwodzie, np. panache, ale tu nie wszytskie, musialbys poczytac o obwodach, bo niektore sa ciasniejsze a niektore mniej. Jest duzo fajnych marek z obwodami 65, mozesz tez celowac w 65B przy gossard, pou moi, lepel, Discover Mademoiselle albo Effuniak.
La senza jest w miare ciasna i ladna, i dobra ;-)
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 09:21   #2624
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Ja bym nie kupowala tego satnika. Nie znam tej marki i jakos nie ufam. Wybralabym cos z polecanych marek, dobrych konstrukcyjnie przede wszytskim. Z obwodami stabilnymi. Waarto poczytac co nie co na ten temat. Zawsze mozesz skusic sie na jakis 60C-D o luzniejszym obwodzie, np. panache, ale tu nie wszytskie, musialbys poczytac o obwodach, bo niektore sa ciasniejsze a niektore mniej. Jest duzo fajnych marek z obwodami 65, mozesz tez celowac w 65B przy gossard, pou moi, lepel, Discover Mademoiselle albo Effuniak.
La senza jest w miare ciasna i ladna, i dobra ;-)
Dzięki ale te staniki sa strasznie drogie Nie ma jakiegoś sklepu z biustonoszami do max. 50 zł ? Czyli rozumiem, że powinnam rozglądać się za stanikami w rozmiarach 65C-D ?

Poza tym jaki byście poleciły stanik do sukni ślubnej ? Zależy mi na takim , co powiększyłby biust i zebrał go do środka

A co myślicie o bieliźnie z firmy Intimissimi ?

Edytowane przez smutna_dziewczyna
Czas edycji: 2012-03-21 o 09:33
Stary 2012-03-21, 09:33   #2625
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki ale te staniki sa strasznie drogie Nie ma jakiegoś sklepu z biustonoszami do max. 50 zł ? Czyli rozumiem, że powinnam rozglądać się za stanikami w rozmiarach 65C-D ?

Poza tym jaki byście poleciły stanik do sukni ślubnej ? Zależy mi na takim , co powiększyłby biust i zebrał go do środka
D-C przy obwodzie 60. Zmiana obwodu robi duza roznice i musisz zwracac na to uwage Ale wtedy szukaj luzniejszej 60stki bo i takie sie zdarzają.
Staniki drogie, ale bardzo dobre. Po za tym mozna tanio kupic. Na allegro, na ebay jeszcze taniej. M&S sa tez tanie. Czesto w sklepach internetowych sa promocje i rabaty. Pamietam jak ja kupowalam panache cleo za 80 zl. A jakosc najlepsza. Dla mnie lepsza od effuniakow.

Intimissimi odradzam. Oni nawet nie maja obwodow przy rozmiarach.

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2012-03-21 o 09:40
Stary 2012-03-21, 09:42   #2626
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
D-C przy obwodzie 60. Zmiana obwodu robi duza roznice i musisz zwracac na to uwage Ale wtedy szukaj luzniejszej 60stki bo i takie sie zdarzają.
Staniki drogie, ale bardzo dobre. Po za tym mozna tanio kupic. Na allegro, na ebay jeszcze taniej. M&S sa tez tanie. Czesto w sklepach internetowych sa promocje i rabaty. Pamietam jak ja kupowalam panache cleo za 80 zl. A jakosc najlepsza. Dla mnie lepsza od effuniakow.

Intimissimi odradzam. Oni nawet nie maja obwodow przy rozmiarach.
A cos takiego nadałoby się : http://allegro.pl/ms-biustonosz-plun...205838839.html ??

Stary 2012-03-21, 09:46   #2627
Madaaa
Zakorzenienie

Generalnie to ja nie polecam push up. Szczegolnie taki gdzie polowa miski wypchana jest gabką. To dosc nie zdrowe dla piersi. Takie wyciskanie biustu.
Stary 2012-03-21, 10:07   #2628
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaania Pokaż wiadomość
Jeśli długo nosiłaś nie taki stanik jak trzeba, czyli w naszych realiach na pewno luźny pod biustem, zbyt mały w biuście, to wcale nie dziwne, że po kilku godzinach czujesz się źle w nowym. Nie musi to znaczyć, że jest zły. Ja się przyzwyczajałam na pewno dobrze ponad miesiąc po przejściu z magicznego 75 B na 70 E, a potem na 65 FF. Maj jeden taki stari 75 B w szufladzie na pamiątkę i nie wiem jak ja go mogłam nosić i po co. Ale wtedy mi było wygodnie. Jak ma dobrze trzymać, musi przylegać, a więc i dociskać tu i ówdzie. Skóra musi się w tych miejscach przyzwyczaić do ucisku. Mój najwygodniejszy stanik to taki z kolekcji Ewy Michalak sprzed prawie 2 lat, związywany pośrodku na wstążeczkę. Inne mi prędzej czy później pośrodku przeszkadzają, w tym mogę i spać
a który model z effuniaka polecasz teraz? Bo tego, o którym mówisz, to już chyba nie ma?

Dziewczęta, zamówiłam bardotkę effuniaka. Wyliczyłam rozmiar ich kalkulatorem. Obwód jest cholernie ciasny i z tyłu super trzyma, a z przodu zjeżdża lekko w dół robiąc małą przerwę między dołem piersi, a miseczką. Gdy próbuję naciągnąć go bardziej, to z kolei u góry miska odstaje od piersi. A to chyba nie powinno być tak, że gdzies mi coś odstaje i zjeżdża? Nie wiem co z tym fantem począć, czy powinnam wymienić rozmiar? Mam 75D jakby co.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 11:28   #2629
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Generalnie to ja nie polecam push up. Szczegolnie taki gdzie polowa miski wypchana jest gabką. To dosc nie zdrowe dla piersi. Takie wyciskanie biustu.
A z marek dostępnych na allegro polecasz coś ? Z firm, które wymieniłaś niestety na all jest bardzo mały wybór i ciężko znaleźć mój rozmiar.

Stary 2012-03-21, 12:14   #2630
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Zależy też od firmy. Trzeba przymierzyć. Ja mam na ścisk 77 i 70 bywają na mnie za luźne.
zalezy bardziej od scisliwosci, mierzylam mase stanikow i 70 - tki byly zawsze ok. ba, nawet 75 - tki .
Stary 2012-03-21, 12:28   #2631
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
A z marek dostępnych na allegro polecasz coś ? Z firm, które wymieniłaś niestety na all jest bardzo mały wybór i ciężko znaleźć mój rozmiar.
Pooszczedzaj troche wiecej.
Na stronie Ewy Michalak co jakis czas so promocje - stanik za 99zl.
Teraz (chyba do dzisiaj) jest taka promocja, ze nie placisz za koszty przesylki
Moze warto zaplacic wiecej niz 50zl. To wydatek na dluzszy czas, nie musisz miec calej kolekcji stanikow. Na poczatek dobry bedzie nawet 1
Zwlaszcza ze mozesz zamowic zly rozmiar, w przypadku kupowania u Ewy Michalak zawsze mozesz zwrocic stanik/wymienic na inny, na allegro tak latwo nie jest.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-21, 16:11   #2632
framebasics
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do framebasics

Dzien dobry kobietki
Zdecydowalam sie w koncu kupic porzadny stanik, tylko jak zwykle problem z rozmiarem
Wymiary mam podobne jak Cicca, pod biustem na scisk 73cm, w biuscie 91cm i rzekomo powinnam nosic 70D.
Jednak w pewnym sklepie bieliznianym babeczka zmierzyla mnie i wyszlo 65F... Mierzylam nawet pare stanikow w tym rozmiarze i byly ok.

W takim razie powinnam postawic na internetowy przelicznik, czy ten z tamtego sklepu? Dodam, ze chciala bym kupic biustonosz przez internet, gdyz owy sklep mial zabojcze ceny

Bylo:71kg
jest: 68kg...
Cel I: 65kg
Cel II: 60kg
Wzrost: 176cm

Frame bloguje --> Makijaz, uroda, paznokcie
framebasics jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 16:14   #2633
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez framebasics Pokaż wiadomość
Dzien dobry kobietki
Zdecydowalam sie w koncu kupic porzadny stanik, tylko jak zwykle problem z rozmiarem
Wymiary mam podobne jak Cicca, pod biustem na scisk 73cm, w biuscie 91cm i rzekomo powinnam nosic 70D.
Jednak w pewnym sklepie bieliznianym babeczka zmierzyla mnie i wyszlo 65F... Mierzylam nawet pare stanikow w tym rozmiarze i byly ok.

W takim razie powinnam postawic na internetowy przelicznik, czy ten z tamtego sklepu? Dodam, ze chciala bym kupic biustonosz przez internet, gdyz owy sklep mial zabojcze ceny
wiele zalezy od firmy

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-21, 17:04   #2634
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
zalezy bardziej od scisliwosci, mierzylam mase stanikow i 70 - tki byly zawsze ok. ba, nawet 75 - tki .
Ja też 15 lat nosiłam 75 i wydawały mi się dobre

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-03-21, 17:07   #2635
Madaaa
Zakorzenienie

dziewczyny ktory stanik od Ewy Michalak uwazacie za najscisliejszy?
Stary 2012-03-21, 18:26   #2636
weraxx
Raczkowanie

Czy któraś z was miała do czynienia z "uświadomionymi" sportowymi stanikami do biegania/ćwiczeń/fitnessu etc?
Zastanawiam się nad kupnem stanika Panache Sport, czy jakieś inne marki produkują w ogóle takie biustonosze?

I jeszcze jedno:
jak się ma rozmiarówka Effuniaków do np Panache masquerade czy Dalii?
Z kalkulatora na stronie Ewy Michalak wyszedł mi rozmiar wachający się pomiędzy 65FF /65G co mnie trochę zdziwiło bo z innych marek 65FF jest dla mnie za mały, 65G czasem też odrobinę przymałe miseczki, zamawiając powinnam celować raczej w ten mniejszy czy większy?
weraxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 22:35   #2637
holo
Przyczajenie

Mam mały biust ale dosyć szeroko rozstawiony oraz 'trójkątny', 'spadzisty' i jedyny stanik, który udało mi się raz dobrać to było Tango II Plunge w rozmiarze 60DD na ówczesne 66/80,5 w biuście.
Plunge, bo balkonetka zakrywała mi prawie szyje, a rozmiar taki, bo tylko w nim fiszbiny okalały mi całą pierś.
Miseczka była trochę duża ale w końcu coś tam mi zmigrowało. Kupowałam więc te tanga automatycznie bo nienawidzę sprzedawczyń, sklepów i mówienia mi że na takie małe biusty to nie mamy.
Mam jeszcze jednego dobrego Gossarda Reverie 65D (podobno niewymiarowy, do tego ma 55cm obwodu), który wygląda na mnie jak full-cup ,ale przynajmniej coś robi z biustem.
Mam obecnie 67/83 w biuście, a ciągle wszystko mi albo wisi( przy obwodach65) albo się wylewa albo fiszbiny się wbijają(przy kalkulatorowym 65C). Freye na mnie leżą i tyle, a ze wszystkich usztywniane z kolei piersi mi wesoło wyskakują górą.
Stare 60DD wbijają się górą... wiec nie wiem, próbowac 60E?
Moze ktoraś z Was zna jakieś dobre modele na taki dziwny biust Bo ja już wariuje.
holo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 22:36   #2638
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

dziewczyny!
czy możecie polecić firmę produkującą dobre staniki sportowe dla małych biustów, najlepiej takie, które z tyłu wyglądają jak bokserka, są skrzyżowane.
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 22:48   #2639
holo
Przyczajenie

,przeprasza, podwójny post

Edytowane przez holo
Czas edycji: 2012-03-26 o 22:42 Powód: zdublowany post
holo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 08:40   #2640
onaania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weraxx Pokaż wiadomość
Czy któraś z was miała do czynienia z "uświadomionymi" sportowymi stanikami do biegania/ćwiczeń/fitnessu etc?
Zastanawiam się nad kupnem stanika Panache Sport, czy jakieś inne marki produkują w ogóle takie biustonosze?
2 lata temu kupiłam sobie staniki w bravissimo do biegania, w rozmiarze który normalnie noszę, oczywiście dwa różne. One są tak ciasne w obwodzie, że nie mogłam dopiąć, nie to, że było ciasno, po prostu nie byłam w stanie dopiąć w ogóle. Także polecam zakupy w stacjonarnym
To było coś w tym stylu
http://www.amazon.co.uk/Shock-Absorb.../dp/B000XKM6G8
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości